Sziasztok!
Gemini, már aggódtam értetek, hogy mi lehet, hogy nem jössz- mármint inkább, úgy hogy ránk untál vagy ilyesmi
meg írtad hogy a kedved is nyomi volt, most meg még a fejfájás is.
Zsófi: brutál a pocid. már a múltkor is k nagy különbség volt kettőnk közt, de így.
na ma azért nagyobb hassal ébredtem, de tegnap többet is ettem-lecsó, palacsinta, bableves...
csak hogy érezzétek milyen az anyósom: múlthéten egy ilyen termék bemutatós szórólapról megkívántam a nokedlit, de nem pörivel, mert húst ugye nem eszek nagyon- erre mentünk hozzá és volt noki meg gombás csirke, amit lepecáztam
a héten meg gondoltam rá, milyen jó lenne mondjuk lángos fokhagymásan meg hozzá babletykó- erre ember tegnap haza jött anyóstól egy ibrik bablevessel- pedig én egy szót se szóltam...
csíkok: azért nem kell aggódni, a combom, fenekem csíkos- de a hasam nem lett az, viszont a mellem... a 70-75 b ről d re váltani... sokszor fél óránként
szopi után sokszor durva csálé a mellem, egyik mint egy szottyos zacsi másik meg mint egy plaszika reklám
Gem: a hasam miatt nem aggódok, én szülés után felveszem a régi cuccaim. az elsőnél volt pár hét csuszi, mert a csípő csontommég nem ért vissza, de azért belementem a gatyába.
az én trükköm a hasszorító- illetve nem szorító, hanem ilyen alakformáló izé. ami igazából azért is jó, mert szülés után az üres hasat nehéz tartani, nagyon lóg... viszont ezzel sokkal jobb érzés.
mikor Martint szültem június volt. elég barna voltam, másnapra a mellem is megdagadt, a hasam visszament (illetve tartotta a szorítóka)- (a hálóigem se volt az a bő fazon, sőt... és mikor jöttek a látogatók, unokahúgom... lestek, hogy mit csináltam? szoli? plasztika? nálam látszott hogy már nincs bent a gyerek.
tudom nem a legfontosabb, hogy szülés után az ember bomba legyen, de az én lelkemnek sokat számít, sokat dob a feelingen, hogy tetszem a férjemnek. ez egy depire hajlamos léleknél nagy kiküszöbölési faktor.
volt egy ismerősöm, tanár, aki már tolta a babakocsit és a tanítványai arra sétáltak (kicsik) és megkérdezték tőle, hogy- és mikor tetszik szülni?
szóval én ajánlom a szülés utánra a hastartós bugyit, a különféle alakformáló izékat- de nem a gyógyszertári merev övet. kényelmi szempontból is jó. a hátnak jobb tartani a hasat. és persze nem olyan erősre gondolok, ami kiszorítkja a vért, csak épp tartja a kiürült bőr tömeget.
caci: nálam normális este a 2-3 napi. és én mindig megvárom, hogy jöjjön- a férjem minden reggel fél órát kotlik és erőlködik. én megyek ha jön.
Gem: lehet hülye kérdés, de a ti esetetekben honnan tudnák, hogy melyik dns kié?
Zsófi: pólya- igazából egyik se az amire gondolok- meg hogy huszonezerért nem veszek az is tuti
az első nem tudom, hogy lefogja e a gyerek kezét.
de a teszveszen találtam már sima rózsaszín plüss takikat kb 2000 se- úgy hogy ha jön egy kis zsé, akkor azt veszek most.
de köszi.
amúgy a multkori kislámpás linkedre nem is írtam, hogy jók, csak nem a gyereknek, hanem magamnak keresek lámpát
én várom a nyarat, de főleg az aug 20at
vagy csak július vagy augusztus legyen már... teljen az idő! meg amúgyis nyári vagyok.
viszont én tervezem, hogy lemegyünk megint siófokra a homokpados részre, ott a fiúk tudnak jönni menni, én meg fekszem a fél sátorban félig a vízben majd.
na eddig egész jól voltam, de most megint nyomakodik ott alul az érzés, de nem figyelek rá. feltételezem ideget is nyomhat ilyenkor a méhem vagy a gyerek...
másikbajom, hogy tiszta takony vagyok, sikeresen abszolváltam a gyerekektől a kórt...
és hát a tüszi... éjjel folyton fel kell ülnöm, hogy a hasam ne húzzam meg a tüszi miatt.
Gem: sajnállak a babakocsi kínálat miatt. Martinnál én is féltem, mert abban a hónapban 3 sejtem volt. Viszont gondold át, h milyen lesz, leszel e egyedül vagy mész e egyedül a babókkal bárhova. lehet hogy jobb lenne a 2+1 verzió. mert mi van mondjuk ha csak egyet kell vinni - és tolod a 3as kocsit?
nekem van egy ismerősöm 3 fiúval, de aztán tudtommal ők is 2+1 el mentek és míg picik voltak addig sose ment egyedül sehova. ha meg mégis mennél, akkor is egyet magadra "szerelhetsz"...
amúgy ez az ismerősöm csináltatott egy szobát vagy sarkot lekerítve, az alját megcsinálták olyan szivaccsal, mint a tornatermi, és ott nyomták a fiúk... (óriás járóka)
szerintem ez is praktikus 3 baba esetén.
na lépünk- anyóshoz, dokihoz, afp-ért (én még csak ma kapom meg
) ti meg már félidősök vagytok...
mindenkinek szép napot!
a süsshler sót már hallottam én is, kíváncsi vagyok, lehet kipróbálom...