Új privát üzeneted érkezett!

konri:
Én is olvasgattam a Te blogodat, még galexét sikerült olvasnom :)

Anyósod egy kincs,irigykedem is érte :) Anyud az Alföldön merre lakik?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Konkri, hogy megérzed mindig, hogy gyerektémában mi lesz a folytatás! :) Tök durva! Olvastam a blogodon. :)
Az én anyósom is nagyon rendes, és imádja az unokáit meg minket is, de én nem tudom úgy elengedni magam mellette/előtte, mintha az anyukám lenne. Persze nem találkozunk annyit, mint ti (ők Erdélyben laknak), és csak 4 éve ismerem őket. :?

Mágnes, engem is érdekel a címed, ha van időm, szívesen olvasgatok ilyet.

A két Lotti pedig érdekes, kedves, aranyos könyv, azt én szerettem, de a kötelezőktől általában a hideg rázott. Azért volt pár, amit szívesen olvastam, de szerintem a mi gyerekkorunkban elég komoly könyveket kellett jó korán elolvasni, nem is érthettük még. Volt, amit apu olvasott föl nekünk esténként, én meg mindig bealudtam rajta. :oops: :oops: Szerintem is sok függ a tanártól, hogy hogyan készíti fel rá a gyerekeket, és hogyan csinál kedvet hozzá.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Jó reggelt!

Macianyu
Magnéziumból akár napi több gramm is szedhető!
Infúzióban, vénásan a max. dózis: 24g/nap... :!: :!: :!: :!:

Barbazso
Szerintem, kell beutaló!!!!

Én szedek terhesvitamint. Meg vasat, folsavat, magnéziumot, kálciumot és Diaphyllint a méhizom-összehúzódás ellen...

Baba tüdejének érlelése
Lehet szteroidot adni az anyukának... a teljes adagot 24-48 óra alatt adják be, kb. 24 óra kell a hatás kifejlődéséhez, és kb. 1 hétig tart a hatása... de... ez is a nagyobb babáknál hasznos... úgy 30. hét után... előtte még annyira fejletlen a babák tüdeje, hogy még az injekció ellenére is akár hetekig kell őket lélegeztetni :cry:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 

 
 

Sziasztok Pocisok!

Én is szeptemberi babás vagyok, vagyis szeptembere várom a kislányomat. 20. hétben járok, elsõ baba nem tervezett de nagyon örülünk neki. Egyébként védõnéni vagyok, igaz még csak 1 éve dolgozok Békéscsabán. :)
mesy
Békés
 
 


Mesy:
Üdv ! De jó, van egy védő nénink is :lol:
Tudjátok már a baba nemét?
(Én Bcsabára jártam főiskolára :wink: )

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Köszi szépen mágnes!Igen igen tudjuk kislányunk lesz! :D Apának most nem jött be a fiú.
Én Szegedre jártam fõsulira, de Békésen lakok.
Van védõnéni bizony és szívesen segítek ha van kérdés! :)
mesy
Békés
 
 


Szia Mesy, üdv itt! Gratulálok a kislányhoz! És ezek szerint még dolgozol?

Két Lotti nekem nagy kedvencem volt, nagyon sokszor elolvastam, bár akkor még nem volt kötelező. És már nem emlékszem, h hány évesen történt az első találkozásom ezzel a könyvvel...

Konkri, tök jó anyósod van, tényleg egy kincs. Én kérdeztem, miért nem apudhoz mentek, ha ő van a szomszédban, de így már értem. Eddig nem volt világos, h a szüleid sajnos nem együtt élnek.
Nekem nincs anyósom, párom 11 éves volt, amikor meghalt az anyukája. Egyébként ismertem, szerintem zseniális nagymama lenne, ha élne, tök jó fejnek tűnt gyerekként (nagyon könnyen közös hangot talált a gyerekekkel).

Én nem szedek magnéziumot, de szerencsére nincs se görcs, se keményedés. Én a klasszikus (tankönyvi) tünetmentes második trimesztert nyomom, bár most itt sokan ezért megdobáltok. :) Pedig én is rosszabbra készültem, mivel hallottam, h minél többedik terhesség, annál nyűgösebb. persze még sok van hátra, lesz ez még nyűgös.
Tegnap voltunk pl Critical Mass-on, gyerekek is nagyon jól nyomták, nekem meg kifejezetten jól esett a tekerés. És még csak el sem áztunk.
É
erpé
 
 


Sziasztok!

Sissy: na, akkor hasonló lesz a gyerekeink születési dátuma. :)

Molly: jók a nevek! Örülök, hogy te is okt. 10. ! Én fordítva vagyok a fogalmazással, ha beindul, nem bírom abbahagyni. A szakdogám is 90 oldalas lett...muszáj volt befejezni, mert meg volt adva a max. karakter. :)
Ez amúgy nyilván szakmai ártalom, magyar tanár vagyok (bölcsész). Mellette mondjuk kereskedelmi közgazdász is...szóval tipikus kettősség jellemez.

Konkri: miért pont Kosztolányit olvasol? Nem épp vidám.

Ibici: az olvasás kapcsán nem akarlak riogatni, de lesz ez még rosszabb is! :) Nekem sajnos az a tapasztalatom, hogy a diákok nemhogy a kötelezőket nem olvassák, de semmit sem olvasnak! :( Persze, van kivétel, de nálunk ez kb 2%.
Sok múlik az otthoni környezeten. Gondolok itt olyanra, hogy ha feladok egy leckét, akkor a gyerek otthon le tudja emelni a polcról a szótárt pl...

Kriszti, mesy: Üdv!

erpé: nekem sincs semmi különösebb tünetem. Igazándiból az első 14 hétben semmi se volt, most jött kétszer ez a hasfájogatás.

Mágnes, erpé: magnéziumot nem szedek.
Majd lehet, hogy elkezdem, de utálom a tablettákat, főleg a nagyokat! :oops:
Pihenni lenne jó, de ehelyett ma is iszonyúan elfáradtam 8-tól 3-ig a suliban. Kóma vagyok.
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Ja és töltök fel egy poci képet, ha sikerül. 16 hetesen :)

Kép
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Szifla, jó nagy pocid van!

Azért olvasok kosztolányit, mert az időszak amiről szól, az érdekel. Előtte Kepes András Tövis pusztáját olvastam- igaz az évszázadot ölel fel, de a mag az első 50-ből jött.

amit szívesen olvasok az a XX. század első fele, illetve az arab nőkről szóló könyvek. bár ez utóbbiból már szerintem nincs amit olvashatnék- ebből a témából nincs azért végtelen mennyiségű könyv.

amit még írtam, hogy az Árvácska az egyik kedvencem... (de ember nem akarja Csörének hívni a csajunkat :) )

kövi lehet hogy Móricz v Mikszáth lesz.

egyébként mikor kiolvastam a kőszívűt, meg az egri cs-at utána olyan űrt éreztem. én utálom, ha vége van valaminek és nincs tovább. :) ráadásul én lassan olvasok, így sok időt vesz igénybe- ezért is okoz még űrt. nehéz sok idő után másra hangolódni.

Üdv Mesy - tippelhetek a keresztnevedre? :) tök jó hogy védőnő vagy! neked a 9 hónap után könnyebb lesz, mint egy átlag kismaminak.

Anyu Dévaványán lakik. itt egyébként van egy múzeum, amit a mama nagybátyja hagyatékából állítottak össze- talán ez is vonz a XX. század első feléhez. mikor megláttam, hogy a mama milyen lócákat, komódokat hagyott a múzeumra- az ideg szét vetett :)

de imádom hallgatni a papa történeteit is, mikor meséli, hogy a Bartók Béla milyen béna volt vezetésből- együtt jártak tanfolyamra... vagy mikor mányról bicóval mentek pestre moziba, vagy az alföldről haza motorral... 85 éves...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Mi még nem tudjuk, hogy ki lakik odabenn, a múlt heti UH-n a kicsi összezárta a lábait, így még mindig kétesélyes a dolog. Sőt az elején aludt, és elbújt a méhlepény mögé.
Még dolgozok, a tervek szerint augusztus első hetéig szeretnék, remélem minden rendben lesz addig és nem borul a terv.
Olyan jó nektek, hogy ilyen szépen látszik a pocitok, az enyém még nem feltűnő, csak a férjem és én látjuk..mondjuk elég széles a csípőm, de remélem hamarosan elkezd növögetni. A kollégáim szokták mondani, hogy nahát nekik ilyenkor már nagy hasuk volt. Na dehát különbözőek vagyunk. A magézuimos témához csak annyit tudok hozzászólni, hogy eddig a Magne B6-ot szedtem, de most a doki szólt, hogy inkább a Magnerotot szedjem, bár nem tudom, hogy képes leszek e elrágni.
A héten kell menni vérvételre..ez lesz a második a héten, mert a munkahelyen is kötelező vérvételre volt.
További szép estét mindenkinek.
(kicsit sutának érzem magam, de remélem hamarosan belejövök a fórumozásba :))
rkriszti80
Nyíregyháza
 
 


konkri: lehet, hogy így nagynak tűnik, de reggelre mindig kisebb lesz, meg a ruha is csalóka. mondjuk tény, hogy az elmúlt egy hétben úgy beindult. :)

kriszti: én se tudom még a nemét, nekem is összezárta a múlt héten a lábát. Május 9-én megyek uh-ra, talán akkor. Már várom :)

Holnap vérvétel. Integrált 2. fázisa. Elvileg ezzel együtt veszik le az AFP-t is. Szerdán meg mennem kell sima laborba, mert visszaellenőrzik a süllyedésem. Nekem is két szurim lesz a héten.
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy zavarlak Titeket, de eladó lenne egy Momert csecsemőmérleg, pelenkatartó kuka és még egy Brendonban vásárolt kiságy kókuszmatraccal. Ha valakit érdekel írjon privit!

Köszi
natü
 
 


Sziasztok,

Ha lehetséges még, akkor én is szeretnék hozzátok csatlakozni.
Elkezdtem olvasgatni a fórumot elölről ma és már a 13. oldalnál tartok, úgyhogy lassan képbe kerülök. :-)

Sok érdekességet tudtam meg eddig rólatok, amikkel nehéz felvenni a versenyt. :-D

Pár szó rólam/rólunk:
Dia vagyok és Veresegyházon lakom a párommal és a 20 hónapos kislányommal.
Jelenleg a terhességem 21. hetében járok és a pocaktesó Öcsi lesz, amit már a 14. heti 4D-s óta nagyjából, de a 19. heti 4D-s UH óta biztosan is tudunk. ;-)
Szeptember 1-je a tervezett dátum.

Januárban töltöttem a 35-öt, így a koromból adódóan ELVILEG ajánlott - nem kötelező!!! - lenne a genetikai tanácsadás, de sem az orvos, sem a védőnő nem tartotta indokoltnak. Én pedig hiszek nekik. A leleteim és az előző terhességem alapján is mondták ezt.
Kombinált és integrált tesztet sem csináltattam. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy valójában nem is nagyon tudtam, hogy "kellene" és a 12. hét körül sem a doki, sem a védőnő nem szólt emiatt. :-( Védőnőt kérdeztem, de azt mondta, hogy teljes bizonyossággal ott sem szűrhető ki minden, hiszen teljes kromoszómatérképet ezek a vizsgálatok nem adnak. Csak a hasszurka, de azt meg nem szeretném egyáltalán.
Az első gyerkőccel csináltattam kombináltat, de csak azért, mert őt Budapesten az István kórházban szültem és akkor a Sejtbank népszerűsítésének köszönhetően ez ingyenes volt és minden kismamának megcsinálták.
Persze, nem sajnálnám erre a pénzt, de ha nálam okosabbak nem tartják indokoltnak, akkor én sem aggódom emiatt.
AFP-m igaz, a felső tartományban van - 2,17 -, de nem ad okot az aggodalomra, pláne, hogy az AFP meg végképp nem ad pontos értéket, sőt!
A két 4D-s UH engem megnyugtatott, hogy a babával minden rendben van.

Míg az első szülésemnél volt fogadott orvosom - a nőgyógyászom, akihez 16 éve járok -, addig most egyelőre ide hozzánk az EÜ Központba járok ingyenes terhesgondozásra. A második gyerkőcöt valószínűleg a Kistarcsai Flór F. Kórházban fogom szülni, másik dokinál. Merthogy dokit szeretnék választani, mert az nekem egyfajta biztonságérzetet ad, még ha nem is ismerem régóta. Addig meg spórolok egy kicsit. :-) Bár, már csak pár hetem van a dokiválasztásra..

Valaki még március közepén írta, hogy kisebbnek mutatja a babát az UH, mint amennyi valójában a terhességi hét. Nem tudom, hogy azóta behozta-e a babó a lemaradást, de szerintem ezen nem kell aggódni. Mondom most már én így utólag. :-D De tényleg nem!
Nekem az első babámat végig 1-2 héttel kisebbnek mutatta az UH. Volt, hogy 3 héttel is. (Ellenben most pocaktesót még pár nappal nagyobbnak is mutatta a gép)
Aztán a végén ő valóban kicsi baba lett (2240gr, 55 cm, kiírt időpontra, normál szüléssel, teljesen fejletten), de a mai napig nem tudni, hogy végig a kis méhlepény, ill. az azon keresztül történő táplálék el nem jutása, vagy más miatt, de tény, hogy az utolsó 4 hétben, amikor a babók majdnem 1 kg-ot híznak, ő, az UH szerint semennyit nem hízott, csak nőtt. VISZONT! Teljesen egészségesen jött világra és a mai napig sem volt semmi komolyabb baja, lázas is csak egyszer volt és épphogy náthás is. Lehet, hogy ez a 19 hónapig tartó szopi eredménye, lehet, hogy másé, nem tudom, de nem is gondolkodom már rajta. Ahogy azon sem parázom már, hogy még most is kicsi a súlya. Még csak nemrég lépte át a 9 kg-ot, de annyira nagyon formás kiscsaj és annyira babás még. Imádom! :-)
Most, hogy várandós vagyok megint és az elején volt kis vérezgetésem és folyamatosan keményedik a hasam, egyáltalán nem bánom, hogy nem kell naponta, csak kicsivel több, mint 9 kg-ot emelgetnem.

Vikivel ekkor még egyáltalán nem tudtam, mi az a haskeményedés, most meg szinte folyamatosan.

Egy kérdésem lenne is az előző mondatommal kapcsolatban:
Jelenleg MagneB6-ot (is) szedek, viszont azt hallottam/olvastam, hogy ennek elég kevés a magnézium tartalma és a Béres egyik terméke pedig jóval jobb ennél. Nem tudjátok esetleg pontosan ennek a terméknek a nevét?

"Röviden" ennyit szerettem volna írni.

Jó éjt!

Dia

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
dius77
Veresegyház
 
 


Szifla:
Csini pocakod van! :lol:

dius:
Üdv köztünk!
A Béres készítményének a neve : Béres Magne B6. Van 30 db-os, és azt hiszem 60 db-os kiszerelésben is,1050 ft körül mozog a havi kiszerelés.


Ma átnéztem a gyerekek nyári ruhatárát, nekiálltam mosni, hétvégére 30 fokot mondanak...Hát mit mondjak, lányruhákat tekintve siralmas a felhozatalunk, Anna szinte mindent kinőtt.. :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek tegnap tiszta para voltam, de sikerült leküzdenem, ma pozitív vagyok!!! már este is az voltam és mára is sikerült áthoznom. nekem ezt most nagyon kell gyakorolnom.

üdv Dia is! tényleg "szaporodunk" (a szó minden értelmében) :)

na Szifla, Dia...! szerintem Magnézium, magnézium, magnézium! nem tudom ki írta, hogy nem szívesen tablettázik, de az én véleményem (ez csak az én véleményem) a keményedés és a fájdigálás, lábikra görcs jelek. én mivel félek (néha) így tutira eszem a magit, mert a félelmem mellé a legrosszabb lenne ha még összehúzódásom is lenne. a magne b6 alacsony, a magnerot meg izlés kérdése (szerencsére nekem megy), a magnosolv is jó és azt inni lehet,aki bírja a pezsgőporokat... ártani nem fog, max jobban lesztek tőle + az idegeket is nyugtatja.

amúgy meg "régiek" hol vagytok?

jah- még azt akartam írni, hogy tök sokan úgy írjátok, hogy összezárta a lábát és ezért nem láttátok hogy fiú vagy lány- lehet csak az én esetemben volt így, de eddig nekem egyik se szét tett lábbal dőlt el igazán, hanem mindig a fenekét nézte minden szonográfus. vagy zacsi volt ott vagy a szemérem test. főleg korai uh-kon jellemző a popó vizslatás, és ilyen korban még ezt könnyű megtalálni. bár igaz láttam már szemtől szembe kukifotót is, de nekünk 3ból egy se így mutatkozott. nem tudom h többiek hogy nézték?

én írtam h kisebb a babám, de sztem így is van, mert sztem nem középidős fogamzás volt...

én azért aggódom a mérete miatt, mert tudom, hogy ha elérjük a 37-38. hetet és a méhszájam nyitott lesz, akkor nekem programozott szülés vagy csaszi lesz. és nem tudom, hogy mennyire fontos ilyen esetben a 2500g? ha minden rendben, akkor ugyan olyan babónak számít, mintha nem születne alacsony súllyal?
az biztos hogy én fölhízlalom itt kinn ripsz-ropsz, csak szeretném, ha kezdettől velem lehetne, nem 3 óránként akarok szoptatni és nem akarom, hogy menetrendszerűen kaphassam csak meg. oké ha kell az inkubátor vagy valamilyen infúzió, de én inkább magam szeretném táplálni.

én imádok a szülőszobán lenni. persze itthon van a kettő lurkó, de az a pár nap csak a kettőnké és vissza nem térő napok. akkor csak ő meg én vagyunk.

normális esetemben én úgy szervezem a dolgokat, hogy legyen néha egy-egy alkalom, ami akkor csak egy gyerekemé. pl Marcuval mozi kettesben vagy a múltkor Barbazsoékkal a tali, Martinnal könnyű, mert ő itthon van és a nagy meg oviba... de pl apa tegnap elvitte őt sétálni egyedül.
így ez a szülőszobás pár nap akkor csak az új picié lesz.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Csajok, konkrinak igaza van, Magnéziumot nem csak azért ajánlott szedni, hogy lábikra görcsöt elkerüljünk. Nem tünetek kezelésére, hanem megelőzésre is kell.
A várandósság magnézium hiányos állapot, és pótolni kell a magnéziumot, ezt viszont kizárólag táplálék útján nem lehet, kell gyógyszeres segítség is.
Ezen kívül a kezdetekkor a vetélést, majd a koraszülést és az idő előtti fájásokat előzheti meg. Izomlazító hatású, tehét a keményedéseket, görcsöket is oldani lehet vele.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Hát én se vagyok nagy gyógyszer bevevő, de mióta tudom, hogy ott van babó (ha terveztük volna akkor már előtte is szedem a gravidát) azóta nyomom a gravidát, magnéziumot, kálciumot.
vannak napok, hogy ez csúszik le: 1 gravi, 6-8 magnerot, és 1-2 kálcium (ez utóbbi a csontozatom függvénye)

többen mondják,hogy a vitamin óriás babát csinál, na hát én ezt cáfolom így 3 terhesség után- viszont hiszem azt, hogy olyan anyagokat juttat a szervezetembe, amit másként nem tudnék, de a babának fontos.

persze száz éve is születtek egészséges babák, de én mégis várandósan hozzányúlok ezekhez a vitaminokhoz- én így gondolom, de ez csak az én véleményem.

persze én sose voltam és vagyok tudatos táplálkozó, sajna én ezt nem figyelem. én azt szeretem enni amit kívánok :( fogyózni se tudok.
tegnap este a showder klub alatt kétszeresen is szenvedtem, egyrészt a nevetéstől fájt a pocakom (szegény Rozi nem tudta mi lehet), másrészt ezek a szemetek kínait meg gyrost emlegettek

:roll: kicsit se kívántam meg éjszaka közepén...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el,csak rohanás az életünk... :)

Én bizony semmit nem szedek.Folsav ment,de már az sem.
Lilivel a vége felé magnéziumot nyomtam,vádli-keményedések voltak.Most néha a szalagom húzódik egy-egy mozdulat után.Meg,ami nem volt sosem,a szemérem csontom fájdogál.Az normális?

Holnap UH!!!VÉGRE!Afp eredményért is megyek,meg minden.

Nekem is küldjetek légyszi blogcímeket olvasni!

Újaknak üdv!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sziasztok!

Valamiért nem az igazi a netem.... :? azért remélem átmegy. Már csak félig vannak a dobozok, bazi lassan haladunk, de még így is isteni. :D Visszaolvasni sose fogok tudni, elnézést. :oops: Most sincs időm, mert lassan meg mennem kell a nagyért az oviba és közben meg még annyi dolgom lenne.... :shock:

Remélem hét vége fele, talán már minden a helyén lesz....vagy nem... :shock: De majd próbálok visszakapcsolódni!!!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Szia Erpé!
Igen dolgozok még addig amíg nem gurulok a szülõszobába.:D Így lesz meg Gyed-em. Majd meglátjuk, hogy bírom a 40 fokos meleget de kevés a táppénz, nem szívesen veszem ki!
mesy
Békés
 
 


Ne izgulj, nekem se látszott a pocim 2 hete pedig akkor már 18 hetes voltam, most már azért domborodik lassan nem tudom felvenni a nadrágjaim még kigombolva sem.
A Magnéziumról annyit, hogy aki görcsölget, bekeményedik a pocija annak ajánlott szedni ill. akinek lábikra görcse van, bár ezt a Kalcium hiány is okozhatja.
mesy
Békés
 
 


Hasfájás, magnézium témához: Nekem volt a múlt héten hasfájásom, egy délutánon át tartott lefekvésig, meg haskeményedés is volt. A keményedést éjszakánként érzem mikor pisilni megyek. Én vettem magnesolv granulátumot, azt mondták, az hasznosul legjobban, plusz magne b6, meg vettem süsslersóból is magnéziumot, azt egy barátnőm javasolta. Ezeket szedem. Állítólag bármennyit lehet belőlük, akár napi több ezer mg-ot is, a fölösleg kiürül.

Kriszti, Mesy, Dia! Üdv közöttünk :) :)
emmami
Szigethalom
 
 


Na a fölösleg kiürülését alátámasztom...Nekem hasmenésem van tőle...Elkezdtem csökkenteni az adagot, de még így is... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Köszönöm a babáim nevének dicséretét! :lol: :lol: :lol: :lol:

Manooka
Sajnálom a balesetet! Hogy van Nono szeme?
A férjem osztrák :wink:
Energia: mi most éppen egy napkollektort akarunk a háztetőre :lol: :wink:

Mágnes
Hogy vagy?

Szifla
Szedjél magnéziumot!

Rkriszti
Üdv a csapatban! Egy napra vagyunk kiírva, de lehet, hoogy az én ikreim hamarabb megszületnek! DE... csak a 35-36. hét után :lol: :wink:

Ibici
Gyógyszerész nem véletlenül javasolta azt a magnézium-készítményt... üzlet!!!! Neki abból van haszna, ha a nem receptköteles szerekből a drágábbakat adja el!

Barbazso
A receptre felírt, támogatott gyógyszerekből kell nekik a legolcsóbbat javasolni! (unokatesóm gyógyszerész)

Mesy
Egy újabb eü-s :lol: :lol: :lol: :lol:
A főiskolán tanultakat most kipróbálod magadon is? Így leszel majd igazán hiteles :lol: :wink:

Dius
Üdv itt!

molly80
 
 


Molly:
Köszönöm, nagyon jól :lol: (kopp-kopp)
Nem tudom, mi az igazi oka, de az amnio óta Soma nagyon aktív, így azért a tudtomra adja, hogy rendben van odabent minden (legalább is ,ami a mocorgást illeti :) ) .

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Hello csajok!

Ma megböktek. Mialatt a tűt előkészítette a nő, elhadart pár kérdést. Köztük azt, hogy kérek-e toxémia szűrést...mondom ööö izé...kérek. Na ez 5 ezer ft plusz volt. Mostmár nem tudom, ér-e valamit, mindenesetre Prüntyüsz szűrve lesz lassan mindenre, csak hülyeségre nem. (azt örökli úgyis az anyjától) Szóval 2 nap múlva eredmény az egész integráltra. Kíváncsi vagyok. Mellékes ugyan, de a nő elba..kurálta a vérvételt, úgyhogy most fáj és lila, pedig a vénámat még saját magam is megtalálnám.

Magnézium: elkezdtem szedni. Hurrá! Van pezsgőtabletta és csak 500 Ft. Vettem Calcium-C vitamin pezsgőtabit is...ezeket legalább egyből felhajtom, úgyis folyton szomjas vagyok. (Mondjuk alapban 3-4 litert ittam naponta, nyáron szerintem még többet is)

Mágnes: hasmenés a magnéziumtól?? Ide vele még inkább! :) :)

Ma este 7-re értem haza, hulla vagyok, de tökre vidám. Vettünk anyukámmal kismamaruhákat! Juhéj! Két gatyát, meg egy sortot, 3 felsőt. Már kellett, mert semmi nem jön rám...mi lesz később?! :) Remélem, ezekkel kihúzom októberig.
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Szifla:
Na erről még nem is hallottam, hogy végeznek kérésre toxémia szűrést. Szerintem az csak jó, ha megnézik, nincs- mérgezés. :wink:

Nekem kicsit lelkiismeret furdalásom van...Megfogadtam, hogy az eredményig nem kap Soma semmit, és ,habár nem én vettem, hanem szülinapomra kaptam, de a szülinapi ajándékomat kizárólag ő tudja majd használni (na jó, én is). Nagyon örülök neki, de azért ott van bennem a kétség, vajon nem volt -e korai... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szifla
Toxémia???? Nem inkább toxoplazma-szűrés?

Magnes
Soma jelzi anyájának, hogy jól van! :lol: :wink:
Mi az ajándékod?

molly80
 
 


Molly:
Na akkor egyre gondoltunk, először nekem is a toxoplazma szűrés ugrott be, de gondoltam, fejlettebb a tudomány azóta :)

Ezt kaptam/kaptuk a leendő Dédiktől:
http://www.expressz.hu/baba-gyerek/baba ... -31073603/

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mágnes: Hát ez nagyon szuperul néz ki! Én is elfogadnám! :) Ne legyen lelkiismeret furdalásod!

Ez bizony terhességi toxémia szűrés, ez a neve. Én is hirtelen azért mondtam rá igent, mert egyből beugrott a toxoplazma...és hát 20 éve macskákkal élek. Gondoltam, legalább megnyugtat. Erre utána olvastam, hogy az nem is ez. :(

Vagy mégis szűri azt is? Valaki segítsen! "dokik"!! :)
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Jó reggelt!

Nagyon szépek a babák, szépen növekednek a pocakok!
Gratulálok a kisfiúkhoz, kislányokhoz!

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Szifla
Mit néznek ennél a toxémia szűrésnél????
Lehet, hogy ezt érdemes lenne megcsináltatni?
Hol voltál?


Mágnes
Nagyon klassz a babakocsi :lol:

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Mágnes
Kép

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Kép
MI

Kép
Mira

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Kata, látom Mira baba szépen növöget :)

Ági, jó kis ajándék a dédiktől.

Szifla, erről a szűrésről én sem hallottam még eddig.

És Mollynak igaza van, csak az OEP által támogatott készítményekből köteles a gyógyszerész az olcsóbbat javasolni, a nem vényköteles esetekben neki az éri meg, ha minél drágábbat ad el.

Dia, üdv itt! És miért cserélsz orvost?

Most pénteken megyek a SOTE I-re a genetikai tanácsadásra. Ági tök könnyen megtalálható az épületen belül a hely? Neked kellett várnod a megadott időponthoz képest?
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Kata:
Gyönyörű Mira! A pocakod is szépen nő :)
Köszönöm a köszöntést, de előre kaptam az ajándékot, még majdnem egy hónap van a szülinapomig.

Erpé:
Ha bemész a főbejáraton, felkaptatsz a lépcsőn, és a lépcső tetején rögtön balra fordulsz. Végigmész a folyosón, és a legvégén lesz bal oldalról, ki van írva, hogy genetika. (Ahol a legtöbben vannak..). Bejelentkezni is ott kell, kijön az Asszisztencia, és beveszi a papírokat.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mindig elfelejtem írni...
Szóval írtam a szerkesztőnek a topicátnevezés miatt, kb. 5 nap után sikerült is rájönnöm, hogy rossz címre.. :oops:
Tegnap elküldtem a jó címre is a mailt, és ma már válaszoltak is, hogy továbbították az illetékesnek a kérést, és hamarosan új névvel használhatjuk a fórumot :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ági, köszi! A SOTEs választ is és a topicátnevezés ügyben való intézkedést is.

Witch, mi van veletek? ÁFA bevallás már megvolt, azt írtad, utána jelentkezel. Remélem, h nincs gond.

Lépek, mennem kell dolgozni.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok ám, csak osztódni tanulok... semmire sincs időm, de ez csak átmeneti remélem... Olvaslak benneteket, de már nem mindenre emlékszek :oops:

Üdv. az újjaknak :)

Szépek a babák és a pocik. Most az én pocim is hatalmasat nőtt :)

Képzeljétek nem is biztos hogy fiam lesz, ez tök izgi... Megnézte a szonográfus ügyfelem 4D-ben hétfőn, és képzeljétek, szerinte (több évtizedes tapasztalat alapján) az egy husos punus is lehet :) (Jaminak is az volt, amikor kibontottam a pelust, csak egy nagy punus volt :)). Most majd 10.én megyek dokihoz, remélmem ott már tuti lesz :)

Na megyek dolgozni kicsit, de még jövök...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


A terhességi toxémia szűrésről:
régebben terhességi mérgezésként emlegették, a terhesség második felében előforduló szövődmény, amely magas vérnyomás és fehérjevizelés együttes jelentkezése alapján ismerhető fel. A méhlepény két hormonjának egyensúlya bomlik meg. A toxémia kialakulásának kockázata becsülhető a 2. harmadban végzett down-szűrés kapcsán. A szűrés előre jelzi a kockázatot, maga a mérgezés később vizsgálatokkal diagnosztizálható. (vérnyomásmérés, vizelet)
Ennek tünete szokott lenni általában a vizenyő.

Én a Magzati Diagnosztikai Központban voltam integrált teszten. Annak második részében lehet kérni, hogy ezt is megnézzék. (gondolom máshol is szűrik, én csak ennyit tudok)

Kata: nagyon csini vagy! Mirának öt ujja megvan, ez már tuti. :)

Lassan indulok melózni. Jók legyetek ám!

Ja és képzeljétek! Tegnap átadták a helyet a villamoson és a buszon is! Ez durva! :)
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Csövi!

Ági! tök jó az aji! kitől kaptátok, mert hogy te azt mondta h majd csak szülés után... de azért így is jó. és ne legyen lelkifurid, mert Soma egi, én tudom, érzem!!!

bezzeg én kifogom minden csatornán a hülye történeteket... tegnap este is... de végülis anyuka boldog volt.

na mindegy, a lényeg hogy én jól vagyok, ma pozitív. holnap mennénk anyóshoz 4 napra, de lehet kettőt csúsztatok míg apa nappalos csak, még gondolkodom. érdekes mikor segítség van, mikor doki van akkor kicsattanó formában vagyok.

azt hiszem én is csinálok még egy fotót, de ez érdekes lesz :)

Kata irtó pocid van! és szuper Mira baba is.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


na ezt nézzétek, pedig már reggeliztem is... :)
hát én nem mondanám, meg ha látnám magam, h terhes vagyok... viszont estére már valami látszik...
Kép

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Tyű, Witch, nem semmi akkor még mindig nagy a bizonytalanság...ne kapkodd el a babrucik csereberéjét :wink:

Kata, szép pocak, szép babusnak :)

Erpé, kalorikus gépész a férjed... na azok cseszik fel az agyam minden nap itt bent :lol: Nálunk szinte csak azok vannak...én az "egyszem" vegyész.

Molly, ti hogy jöttetek össze? Vagy már írtad, amikor voltak a sztorizások? :oops:

Ági, eszméletlenül jó a stílusod, nagyon tetszik a blogod. Volt egy rész, amikor Bence nem beszél topikról írtál, és páfránynak nevezed, na ott fogtam a hasam a röhögéstől!!!
A házatok a síneknél van, ahol átjárnak az emberek a piacra keresztül a töltésen? Mintha arra emlékeztetne...
Melyik oviba jár Anna? Mese ovi? Minket tavaly elutasítottak, pedig én is jöttem vissza dolgozni. Hihetetlenek ott a gyermekelhelyezési körülmények.

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Konkri, ne nevettess :lol: :lol: :lol:
Ez meg micsoda?
Pedig 3 gyerek után már azt hinné az ember h jobban nő.
Irigyellek...
Nekem már többször átadták a helyet, persze általában csajok.
De ma végig álltam, és nekem a derekam szokott rendesen fájni.

Én tegnap előtt lemértem és 99cm volt a körfogat, ami azért durva mert alapjáraton olyan 78cm, és Nonóval 108cm-esen mentem szülni. És csak ma töltöttem a 19. hetemet. :oops:
Kilóban 3 kg-nál tartok, a mellem 2 kosarat nőtt, meg a hasam is ugye hatalmas.
Mától próbálom magam visszafogni az evésben, mert ezen a héten csúszott fel 1,5 kg. :oops:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Trigemini, Mesy: eszembe jutott egy olyan kérdés, az elmúlt napi érzéseim alapján, hogy van e olyan, hogy alul, mondjuk a hüvelyemben vérbőség van ilyenkor és ez okoz fura érzéseket, duzzadt érzést ilyesmi... ? tegnap napközben úgy éreztem én is mint akiben tampon dagadt, vagy mintha szét akarna puffadni a hasam, de nem is volt egy keményedésem se. aztán fürdésnél a melegvizes tusi elmulasztotta és jobb volt, olyan mint új korában.
vagy még arra gondoltam, hogy az okozhatott ilyen furi érzést, hogy vártam a nagy dolgot, de mivel nyomi nem akarok, hát vártam míg "kikéreckedik" és hát ez is nyomhatott? - bocs hogy ilyeneket kérdezek.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Manoka!

A hétvégén azokat a cuccokat adom el a nagy börzén, amiket annyira nem szerettem, vagy ahol mondjuk 6 ugyan olyan bodynk volt,(sajnos ez is előfordult), vagy van olyan ami mondjuk vékony kislányoknak jó és még az árcédula is rajta van, mert Jami nem egy anorexiás csirke :)... Így is marada nnyi ruha, ha mégis lány, felnevelem belőle lazán :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Sti!

Milyen volt a költözés? Végül volt segítséged?
Milyen az új ház?

Konkri, nekem is volt tegnap ilyen tamponos érzésem, de azzal nyugtattam magam h Nonónál is volt, és akkor semmi de semmi következménye nem volt, szóval nem gondoltam onnantól kezdve rá. Akkor még a dokimat is felhívtam ezzel a problémával, de mondta h belefér, nézett utána manuálisan, de azt mondják hogy az se jó, ha állandóan megnéznek a fertőzésveszély miatt.

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Konkri:
Ez Nagyimék meglepetése volt, ők tudték ,hogy ezt a tipusú babakocsit keressük. Nem babonából akartuk szülés után megvenni, hanem azért, mert anyagilag talán addigra kicsit egyenesbe tudunk jönni,mi most nem tudtuk volna ezt kifizetni, Annának kell sok dolgot beszereznünk, (autósülés,pisicsenő), most ő az első. :lol:

Hú, jó vékony vagy! Szerintem neked is hirtelen fog beindulni a pocakod.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Witch, akkor jó, hogy nem marad ruha nélkül a babus :wink: :lol:
Nem mellesleg én tuti ha véletlenül kiderülne h lányom lesz, akkor is ráadnám a zöld, kék meg mittomén milyen cuccokat, mert kifejezetten utálom a habos rózsaszín és lila cuccokat... :oops:
Talán a kantáros nagyon fiús cuccokat mellőzném.

Én a peg perego babakocsi készletemet adom el, ma megyek lefotózni, mert az Harasztin maradt. Csak még nem tudom hogy hozom le egyedül a padlásról mondjuk a mózest meg a hordozót.
De sajna muszáj eladni, mert a kocsi, amit kinéztünk a párom háta miatt bazi drága. És ráadásul csak a 2011es modell olyan amit könnyű levenni a vázról, mózest is meg a hordozót is, és persze azokból már nem sok van, szóval a 18. heti UH után ha mindent rendben talál Hajdú Krisztina akkor meg kellene venni. De hogy miből, még nem tudom :oops:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?