Sziasztok,
Ha lehetséges még, akkor én is szeretnék hozzátok csatlakozni.
Elkezdtem olvasgatni a fórumot elölről ma és már a 13. oldalnál tartok, úgyhogy lassan képbe kerülök.
Sok érdekességet tudtam meg eddig rólatok, amikkel nehéz felvenni a versenyt.
Pár szó rólam/rólunk:
Dia vagyok és Veresegyházon lakom a párommal és a 20 hónapos kislányommal.
Jelenleg a terhességem 21. hetében járok és a pocaktesó Öcsi lesz, amit már a 14. heti 4D-s óta nagyjából, de a 19. heti 4D-s UH óta biztosan is tudunk.
Szeptember 1-je a tervezett dátum.
Januárban töltöttem a 35-öt, így a koromból adódóan ELVILEG ajánlott - nem kötelező!!! - lenne a genetikai tanácsadás, de sem az orvos, sem a védőnő nem tartotta indokoltnak. Én pedig hiszek nekik. A leleteim és az előző terhességem alapján is mondták ezt.
Kombinált és integrált tesztet sem csináltattam. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy valójában nem is nagyon tudtam, hogy "kellene" és a 12. hét körül sem a doki, sem a védőnő nem szólt emiatt.
Védőnőt kérdeztem, de azt mondta, hogy teljes bizonyossággal ott sem szűrhető ki minden, hiszen teljes kromoszómatérképet ezek a vizsgálatok nem adnak. Csak a hasszurka, de azt meg nem szeretném egyáltalán.
Az első gyerkőccel csináltattam kombináltat, de csak azért, mert őt Budapesten az István kórházban szültem és akkor a Sejtbank népszerűsítésének köszönhetően ez ingyenes volt és minden kismamának megcsinálták.
Persze, nem sajnálnám erre a pénzt, de ha nálam okosabbak nem tartják indokoltnak, akkor én sem aggódom emiatt.
AFP-m igaz, a felső tartományban van - 2,17 -, de nem ad okot az aggodalomra, pláne, hogy az AFP meg végképp nem ad pontos értéket, sőt!
A két 4D-s UH engem megnyugtatott, hogy a babával minden rendben van.
Míg az első szülésemnél volt fogadott orvosom - a nőgyógyászom, akihez 16 éve járok -, addig most egyelőre ide hozzánk az EÜ Központba járok ingyenes terhesgondozásra. A második gyerkőcöt valószínűleg a Kistarcsai Flór F. Kórházban fogom szülni, másik dokinál. Merthogy dokit szeretnék választani, mert az nekem egyfajta biztonságérzetet ad, még ha nem is ismerem régóta. Addig meg spórolok egy kicsit.
Bár, már csak pár hetem van a dokiválasztásra..
Valaki még március közepén írta, hogy kisebbnek mutatja a babát az UH, mint amennyi valójában a terhességi hét. Nem tudom, hogy azóta behozta-e a babó a lemaradást, de szerintem ezen nem kell aggódni. Mondom most már én így utólag.
De tényleg nem!
Nekem az első babámat végig 1-2 héttel kisebbnek mutatta az UH. Volt, hogy 3 héttel is. (Ellenben most pocaktesót még pár nappal nagyobbnak is mutatta a gép)
Aztán a végén ő valóban kicsi baba lett (2240gr, 55 cm, kiírt időpontra, normál szüléssel, teljesen fejletten), de a mai napig nem tudni, hogy végig a kis méhlepény, ill. az azon keresztül történő táplálék el nem jutása, vagy más miatt, de tény, hogy az utolsó 4 hétben, amikor a babók majdnem 1 kg-ot híznak, ő, az UH szerint semennyit nem hízott, csak nőtt. VISZONT! Teljesen egészségesen jött világra és a mai napig sem volt semmi komolyabb baja, lázas is csak egyszer volt és épphogy náthás is. Lehet, hogy ez a 19 hónapig tartó szopi eredménye, lehet, hogy másé, nem tudom, de nem is gondolkodom már rajta. Ahogy azon sem parázom már, hogy még most is kicsi a súlya. Még csak nemrég lépte át a 9 kg-ot, de annyira nagyon formás kiscsaj és annyira babás még. Imádom!
Most, hogy várandós vagyok megint és az elején volt kis vérezgetésem és folyamatosan keményedik a hasam, egyáltalán nem bánom, hogy nem kell naponta, csak kicsivel több, mint 9 kg-ot emelgetnem.
Vikivel ekkor még egyáltalán nem tudtam, mi az a haskeményedés, most meg szinte folyamatosan.
Egy kérdésem lenne is az előző mondatommal kapcsolatban:
Jelenleg MagneB6-ot (is) szedek, viszont azt hallottam/olvastam, hogy ennek elég kevés a magnézium tartalma és a Béres egyik terméke pedig jóval jobb ennél. Nem tudjátok esetleg pontosan ennek a terméknek a nevét?
"Röviden" ennyit szerettem volna írni.
Jó éjt!
Dia