Új privát üzeneted érkezett!

Claire! Hát én is ledöbbentem, mikor Bence ezt mondta nekem, mert nem szoktunk erről sokat előtte beszélni. Bár egyszer megkérdeztem, hogy szeretne-e tesót, és határozott igennel válaszolt meg hatalmas vigyorral a száján! :D :D Kíváncsi vagyok, hogy azt vajon megérzi-e, kisfiú vagy kislány lesz Pocaklakó!
Karácsonyi baba: Bence szülinapján van anyum szülinapja, előtte 2 nappal sógornőmé, mamám névnapja 18-án. Decemberben, kistesó születési hónapjában van 4-én a névnapom, 5-én sógorom szülinapja, 12-én anyósom névnapja, szóval ő is jó hónapot választott magának. :lol: Igen, kistesó igazi ajándék lesz mindhármunknak! Bár remélem a szentestét már négyesben töltjük! :roll: Viszont ha Bencéből indulok ki, akkor ő is később fog érkezni, nem tudom, ez számít? Erről mik a tapasztalatok?

Évi, Ircsi, Mares! Szedtek valamilyen kismamavitamint? Bencével pár napig szedtem az Elevitet, de nagyon rosszul voltam tőle, barátnőm most a Ladeevit-et ajánlotta, Omega-3 is van benne, mit gondoltok? Folsavat már elkezdtem szedni, de nem emlékszem, hogy 2x1-et vagy 1x1-et kell-e. :oops:
Dokihoz a 6-7. hét környékén szeretnék menni, nem tudom, hogyan bírom majd ki, de Bencével 7+2-nél volt szívhang, előtte 1 héttel még csak petezsákot látott. (akkor 33 napos ciklusaim voltak, most meg 36, ezért is várnék, bár tudom pontosan a fogantatás idejét :oops: )

Voltunk ma Bencével doktornőnél, még mindig hallani zörejt, de már nem olyan rossz, mint kedden volt. Szerdán kell visszamennünk. Allergiás cseppek mehetnek, Spiropent szerdáig, keveset legyünk kint, és ne legyen meleg odabent, 18-20 fokot ajánlotta éjszakára. Sóbarlangot azért nem ajánlotta, mert ha olyan kisgyerek van bent, akinek előzőleg fertőző betegsége volt, és kicserélgetik/megkóstolják egymás játékait, akkor megfertőzheti Bencét, ami nem lenne jó, inkább akkor sólámpa legyen otthon (vagy saját sószoba, de egy sópárologtató 90000 Ft, úgyhogy felejtős :( ). Antiallergén ágyneműt most rendelek neki, az is jó. Mikor jöttünk el, találkoztunk a leendő védőnővel, olyan kedves volt, egyből megismert, pedig nem csak köszöntünk, érdeklődött, beköltöztünk-e már, mondtam neki, hogy max. 2 hét, szólni is fogok, akkor kijön hozzánk.

Tényleg, ha minden jól megy, következő hétvégén már pakolászunk át! :wink: Ma és holnap festjük a nappalit, a héten az is teljesen kész, lehet takarítani, lehet beszereltetni a gáztűzhelyet, pénteken jön a redőnyös, szóval haladunk! :)

Kép

Kép
barbcsi
 
 
 
 


Barbcsi,én Gravidát szedek,de csak heti pár szemet,főleg a jódtartalma miatt(nekem nem a legszerencsésebb,a drnő szerint viszont a babának kell)
Folsav sztem 1x1
Tomi mit szól? :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Jippijééé! Gratula, Barbcsi!
A gyerekeknek olyan radarjuk van, hogy mindent éreznek, nekem sokszor a gondolataimat is kitalálják... :shock: Néha kezdem én is furán érezni magam...

Voltam a dokimnál - szűrés miatt-, és jólesett, hogy teljesen képben volt: egy császár, egy sima, ugye? - így kezdte a vizsgálatot. :D

bekri
 
 

 
 

Barbcsi
Én szedek kismamavitamint, meg folsavat, vasat, magnéziumot.
(folsavból akár 3x1 is mehet, vérképzéshez is kell)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Barbcsi!
Én is szedtem mindegyik terhességnél, a legutóbb nekem is hányingerem volt az ELevittől, érdemes megpróbálkozni mással, vagy nekem azt javasolták, h ne reggel vegyem be, hanem vmi nagyobb étkezés közben. (Persze legutóbbi terhességemnél mindegy volt, bármitől képes voltam hányni, de hát nem ez az általános). Én az első kettővel terhesség-szoptatás alatt Elevitet szedtem, abban egyébként jó sok vas van, kb 20x annyi, mint egy normál multivitaminban. Vasat, folsavat én is mindig szedtem, így is frankó vashiányom volt a végére!
(Ircsi! Ikrekhez meg pláne jöhetnek a nagy adagok, igaz? (Nekem a végén dupla adag vas mellett is 2,3 volt a vasam, de jól bírtuk mindannyian, aztán bepótolta a szervezetem. :wink: )

Claire
claire
 
 


Nekem az elevittel gondom volt - ha jól tudom, "fog", de persze, lehet, hogy túl érzékeny vagyok... :oops:
Most olyan vasat szedek - amikor szedek, amivel nincs ilyen probléma.
A terhesség végén meg külön vaskészítményt írt fel a doki (talán Ferroglobin volt, ha nem tévedek), ami szintén nem vált be és mint kiderült, valójában nagyon kevés vas szívódott fel belőle...

bekri
 
 


sziasztok
ohh engem a Gravida is megfog,röhej...

hoztam képet :lol:
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Nekem maltofer volt a vasam. egyébként bármilyen vas készítmény okozhat ilyet, meg ellenkezőt is, nekem ilyen gondom nem volt, nyilván ez is egyéni érzékenység kérdése! Csomó dologról mondják, h fog, amit sosem tapasztaltam, de biztos van, akit meg igen!

Pocak: szép! Óhatatlanul nagyobb a másodikkal, főként, ha elég hamar jön! Vissza fog menni, ne aggódj!
Pajzsmirigyed okés?

C
claire
 
 


Sziasztok!

Évi! Tominak aznap reggel elküldtem mms-ben a tesztről a képet. Először nem tudta, ki küldhetett neki mms-t. :lol: Aztán meglátta, felhívott, hogy hűha! (örömteli hűha volt) :) Komolyan sikerült? Nagyon nagyon örült neki, vigyáz is ránk! :wink:

Bekri! Köszönjük a gratulációt! :) Hát igen, mindent megéreznek a gyerekek! Egyenlőre szülőknek még nem mondtuk, meg akarom várni az uh-t, a szívhangot, bár Tomi mondta, hogy lehet Bence fog minket lebuktatni. :lol: Egyébként azóta inkább simogatja a pocim, és tegnap mondtam neki, hogy lesz tesód Bence! Ő meg rávágta, hogy jó! :D Az jó érzés, ha az emberre emlékszik az orvosa. :)
Milyen vasat szedsz? Én Maltofer Fol-t.

Vitaminos tanácsokat köszi! Én egyenlőre folsavat, meg vasat szedek, magnéziumot pezsitabiban iszom.

Claire! Elevitet biztosan nem fogok szedni, Bencénél nekem is hányingerem volt tőle, fogott is rendesen... Tudom, minden terhesség más, de nekem a tabletta is túl nagy volt. :oops: Vasat Bencénél csak a végén szedtem, mert addigra alacsony lett, most nem tudom, mennyi lehet, de azt érzem, ennél a várandósságnál alacsonyról indulok, szoptatás alatt nem pótoltam. :oops:

Évi! Szép a pocid, egyértelműen látszik, hogy baba van odabent! :)

Tegnap egész nap bent voltunk a lakásban, 9-re értünk haza. Teljesen lefestettük a nappalit (2 fal+mennyezet fehér, 2 fal barackvirág színű lesz), feltettük az összes lámpát, ami fali lámpának való kábel volt, azt kiszedtük, begletteltük, a gyerekszobát teljes mértékben kitakarítottam (lesikáltam a szegőlécről a festéket, meg a földről is felsikáltam, ahol lyukas volt a takarófólia), kicsit fürdőt is takarítottam, elég rendesen elfáradtunk, DE így már tuti, hogy most hétvégén költözünk!!! :wink:

Kép

Kép
barbcsi
 
 
 
 


Jaj nem is írtam,ma felhívtam a főnököm!!
elmondtam neki,hogy azért hívom,mert ugye múltkor kérdezte,hogy visszamegye e dolgozni,hát úgy nézi ki még nem,mert bizonyossá vált,hogy kisbabát várok....
Annyit mondott,nem tudja sírjon e vagy nevessen,de gratulál,és ha arra járok nézzek be.Valami ANTSZ ellenőrzést mondott hogy októberben lesz és addigra úgy számoltak hogy én is ismét leszek mint intenzív szakápoló(ja ja) de hát igy nincs mit tenni.Kérdezte,hogy terveztük e,mondtam hogy hát volt vetélés,meg Hashimotho thyreoditis,és ha már így összejött...

Claire,remélem rendben,majd 2 hét múlva lesz vérvételem

Tomi:
Van Tominak egy mesekönyve,a Rufi a játszótéren...minden ébredéskor az ágyába kéri,és át kell nézzük,min.3x...(egy nap 2x...)
Van benne egy lap, bábszinházasdi, egy király és egy boszorkány a porondon..
tegnap a királyra elkezdte mondani,apa,apa...

Mondom biztos csak véletlen,hehe,és délután is rákérdeztem,
-Ki a király?
- Apa...

Na azt nem mertem megkérdezni,ki a boszorkány...!



Este mértük,11 200 gr,ami 2 hónap alatt 800 gr hízást jelent,szuper!

Az előbb pedig evert a víz! Ebédelt Tomi és lelélegzett egy szem kukoricát...vörösödött meg krákogott meg nem is tudom,úgy megijedtem,már vettem sorra h Heimlich műfogás meg mentő vagy kit hívok,meg eszembe jut mindig mikor Tvrtko irta a kisfia félrenyelt egy db répát és a főhörgőig lement,meg kellett műteni úgy vitte a fuldokló kisfiút éjjel a kórházba áááh...
aztán valahogy kiköhögte...
az oké hogy cukrot ilyesmit nem kap mert félrenyelhet,de akkor kukoricát se...úúúh tök veszélyes ez az étkezés,térjünk vissza cicire...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Évi! Igen, az iszonyú ijesztő, de többnyir minden gyerekkel történikk ilyen, a nővérem anno almacsutkát nyelt, anyám meg hirtelen fejre fordította...és kijött..biztos hófehérkének készült :lol: !
Az enyémek szerint még mindig a cici a nyerő, akár pöri után is :oops: !

Nálunk is nagy hízás van: Nonó elhagyta a 9 kgot! :lol: 9,14 :shock
Kapott szandit a névnapjára: 19es, így csak kicsit nagy! :lol: De ügyesen jár benne, és annyira cuki volt, vele vettük, de amikor megkapta pár nap múlva, úgy örült neki! Nőci!!!

claire
claire
 
 


Jaj de édes lehet :)))

Amúgy ilyenkor(félrenyelés)mit csináltok először...?Szabad már a hátukat ütögetni? Mert vhol olvastam h azt meddig nem szabad...?A Heimlichtől is félnék de bizti megpróbálnám...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Kép

A képről minden leolvasható :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:


És most ekkora a hasam...

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Ircsi!!Csodálatos!Nagyon nagyon örülök nektek!
Csini vagy :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Ircsi ez annyira jó! Én mindig ikrekre vágytam... :oops:

Barbi
maass
 
 


Sziasztok!

Barncsi: ezt dejooooo latni! :) szupiiiii es Bence dumaja nagyon ott van! GERGO is szokta simizni pocimat,ad ra puszot,mondja h ott van baba... Remelem orul majd tesonak!

(Barbcsi,elirtam a nevedet,bocsika,telorol neha nem 1szeru...)

Bekri: koszi a biztatast,remelem jo tesok lesznek,ez a fontos nekem!!

Evi: bakker,kukorica,nem semmi....pffff, fene gondolna h gond lesz belole! Poci nagyobb,de nincs mas formaja??? Talan lanyka van odabent???? :)

Claire: ikres-megerzos-rendelos tortenet edes volt :)

Ircsi: csini vagy, e baszem odabent,izgi lehet!! :)

aludni kellene,es nem frissen sult kenyeret enni... Es akkor sir a szam,hogy hizok ezek utan??? :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares
 
 


Sziasztok!

Micsoda hírek :D

Barbcsi: gratulálok, éreztem :D :D Költözés szuper, képeket hozzál majd jó?!

Ircsi: Nektek is gratu, annyira jó látni :D Szívhang is szépen hallatszott ezek szerint :)

Évi: főnök :? Gravida: nekem is alulműködik a PM, emelték a Thyroxin adagomat a terhesség alatt szépen fokozatosan. Dokim Gravidát nem javasolta, Elevitet szedtem, de attól meg székrekedés volt :roll: Tomi nagyon belehúzott az utóbbi két hónapban :)

Rólunk: június elejétől munkába állok, most már biztos.
bettinyo
 
 


Betti,a dokinő azt mondta,a jód kell a babának,szóval maradjon a Gravida,de csak heti pár szem.
Június,az mindjárt itt van!! Bölcsi?

http://kisteshow.blogspot.com/2012/04/j ... ippek.html
:lol: :lol: :lol: :lol:
Kép


Olvastátok a legújabb adót? Telefonadó...minden megkezdett perc és sms/mms után 2 ft...jó,lehet hogy nem sok pénz,de akkor lőttek a családi csomagoknak,flottáknak,és nem tudom a vezetékesre is vonatkozik e majd(de gyanítom)az csúnya szívás mert pl én a családomat sokat hívtam(ingyen) Hát,már telefonálni se kell majd...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Évi: az a biztos amit a doki mond :)
Bölcsink nincsen még, nem tudom mi lesz, (nem) kissé vagyok magamba zuhanva emiatt. Magánböli, nagyszülők még számításba jöhetnek.
A meló az első (rosszabb) verzió sajnos, a második harmatgyenge lehetőség még nyitott. Ha az (a második) összejönne, akkor ezt az elsőt azonnal mondanám is vissza.

Én betippelek Nektek egy kiscsajt :D
Ja és Heimlich: nálunk egyszer kellett már, almahéjat szippantotta félre :shock: Azóta csak pucolt almát kap...
bettinyo
 
 


Milyen adók vannak szóban? Ez csak feltételezett adó vagy tényleg be is vezetik? A macskának hét élete, a magyarnak meg gondolom 7 réteg böre van, azért lehet annyi réteget lenyúzni, nem? :)

Barbi
maass
 
 


Barbi,bizony be,a telefonadót júliustól,a csekk-adót jövőre,az út-adót és dugó adót jövő nyártól...
A bölcsi fizetős,a közlekedési kedvezmények súlyosan csökkentve...július 1-től megszűnik a du-os pótlék (ami eddig volt 15%) és felére csökken az éjszakás (30-ról 15) csp Eszébet utalványban...tovább is van mondjam még?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Mi az, hogy út és dugó adó? Az utak java katasztrofális állapotban van, a dugó meg azért van, mert nincs elég út és még nem elég drága a benzin, túl sok az autó, nézöpont kérdése. Hát csak elérünk még a levegöadóig...

Barbi
maass
 
 


Sziasztok!

Évi! Én kisfiúra tippelek, a környezetemben mindenkinek a második ugyanolyan nemű, mint az első! :D Bár a nagy számok törvénye... :lol: No majd a doki megmondja, remélem megmutatja magát, most felcsigáztál!

Ircsi! Szuper eredmények, örülök nagyon!!! :wink: És szép a pocid!

Claire! Bence is szopizik még, képes ő is kaja után is! :oops: Na jó, most már kevesebbszer, ha álmos, vagy ha nagy szívfájdalma van, akkor, de néha csak úgy eszébe jut.

Megyek, mert Bence felkelt, főznöm kell, aztán megyünk a lakásba dolgozni. :)

Kép

Kép
barbcsi
 
 
 
 


Évi
Kisfiú!!!!!!
Adók :cry: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Lassan már a levegővételt is megadóztatják! És megtehetnek mindent... :cry: :evil: :evil: :evil:

Barbcsi
Ha Bence szopizik még, akkor feltétlenül kell vitamint szednek! Kisszipolykák elszívnak előled minden tápanyagot, vitamint és a végén te fogsz felborulni!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Megjöttünk...Tomi nagyon beteg,már mikor indultunk folyt az orra+hőemelkedés,ott egész jól volt de hazaérve 39.5 láz,csak fekszik,jaj nekem :(

Baba:részletek a blogban :)

http://kisteshow.blogspot.com/2012/04/valasz.html

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Tominak jobbulást!!!!!!!!
Kistesó :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Tominak jobbulást! Kistesó: :D ! (de ha fiú lesz, azért akkor is hazavisszük, mondta volt a párom a kórházban, amikor Eszter kibújását vártuk :lol: )

Ircsi! Igen, ez a fő baj, h bármit megtehetnek, és ráadásul meg is teszik... Valahol mindig azt érzem, h csak nem kéne ezt tűrni, lépni kéne vmit....

Barbcsi! Hú, akkor tényleg kell bevinni vmi pluszt! Én amikor másodszor terhes lettem, elválasztottam a fiamat. Tudom, h van aki ezt együtt csinálja, egyik barátnőm még együtt is szoptatta utána a két különböző korú gyerekét, de én ezt anno nem vállaltam.

Levegőadó.
ne tessenek ötleteket adni, mert holnap már erről fognak szavazni :lol: !

Claire
claire
 
 


Megint micsoda híráradat!!!

Barbcsi!....Jó a kapcsolatod a Jézuskával! :wink: Gratulálok!

Ircsi!.....Neked gratula az ikrekhez (azt hiszem még nem tettem meg, ha mégis hát úgyis ikrek)

Évi!....Kislány :) ....kispasiknak újabb nőci!!

Adók!...Amit ezek kitalálnak, be is vezetik....minden szavazás előtt úgy "izgulok" vajon elfogadják-e?! Telefon....nagyon jó, döbbenet mennyiségű percet eldumálunk anyós-anyám-párom felállásban családi csomaggal, furcsa lesz, hogy nem lehet.
Dugódíj.....ilyen benzin árak mellett, lassan már nem is autózunk. Legalább is mi. Ja és még a biztosítást is megadóztatják, a kötelezőre állítólag 30%-ot szánnak.
Nem tudom még meddig lehet nyúzni bennünket!

Claire!.....Izgalmas lehet a lakásotok, ahogy elképzelem nekem tetszik, szeretem az ilyen kis kuckós helyeket!
Most éppen pont az a "bajom" hogy olyan furcsa, hogy nagy a lakás (viszonylag).
limo73
 
 


Sziasztok!

Ircsi! Tudom, azért is kérdeztem, milyen vitamint szedtek, én most ráálltam a folsavra, vasra, magnéziumra, próbálok sok gyümölcsöt, zöldséget enni, ha nem tudok leülni nyugodtan enni, akkor is sokszor keveset enni (mondjuk éhes is vagyok :oops:, akár hajnali 3kor is).

Évi! Jobbulást Tominak!!! Szegényem, ez a hülye idő biztosan, nem lehet kiszámítani. :( Gyógypuszik szállnak!
Kistesó: :lol: :lol: :lol: Gratulálok a kislányhoz!!! :wink:

Claire! Nem szeretném végig szoptatni Bencét, meg tandemszoptatni. :roll: :oops: Úgy tervezem, várandósság alatt szépen, fokozatosan elválasztom, bár úgy érzem, ő fog elválasztódni, mert már most néha kevesebbet kér, ha nagy hiszti van, sikerül elterelni a figyelmét, máshogyan megvigasztalni. :wink: Okos nagyfiú, szerintem meg fogja érteni, de nem lenne energiám végig szoptatni, aztán meg pláne kettőt, kistesónak nagyobb szüksége lesz rá! :oops:

Limo! Köszönjük szépen, igen nagyon jóban vagyunk vele, mostanában szeret minket szerencsére! :wink:

Adók már nem tudják, mit találjanak ki, hol húzzák le a kisembereket. :cry: :evil: Talán először a saját fizetésükön kellene spórolni, és akkor nem lennénk ekkora kakiban!!! :evil:

1-re megyünk a doktornőhöz, tegnap is voltunk a lakásban, végre a nappaliba is felkerültek a lámpák, felszedtük a takarófóliát, javítgatjuk 1-2 helyen a festést, aztán készen vagyunk, és lehet takarítani! :D Net nem tudom, mikor lesz, úgyhogy ha eltűnnék, akkor még nem kötötték be. Igyekszünk, mert hétvégére jó időt mondanak, de máj. 1-re hatalmas esőt, akkor már szeretnénk ott pihenni, úgy, hogy mindent bepakoltunk! :wink: Annyira izgulunk, úgy várjuk már!!!

Kép

Kép
barbcsi
 
 
 
 


Barbcsi! Ha még csak a fizetésük.... azt inkább gesztusként értékelné az ember, hogy nem vesznek fel vagyonokat, vagy felajánlják vmi jó célra. De még a nagy fizetést se sajnálnám tőlük, ha látnám, h értenek ahhoz, amit csinálnak, és a lehetőségekhez képest jó felé mennek a dolgok. De hát nem, és minden hülye ötletet bevezetnek, amiről azt hhiszik hoz a konyhára :roll:. És közben állandóan halljuk a propaganda dumát, hogy most épp mit vagy kit mentenek meg :roll: .
Jelentem, engem nem kell megmenteni, elég,ha hagynak élni, nem nyúlják le a félre tett pénzemet, meghagyják a munkámat, normális körülmények, között, esetleg olyan fizetésért, amiből meg lehet élni, a befizetett TBmért normális eü ellátást kapok, nem extrát, azt megfizetem külön, csak úgy normálisat. A gyerekeim normális oviba, isibe járhatnak, a helyi dolgokról dönthetnek a helybeliek, nem állambácsi....túl sokat szeretnék??

Elválasztás: szerintem ez nagyon függ az anyától is, amikor Te úgy érzed, h elég volt, ráadásul nem is "meguntad", akkor ezt meg fogja érteni, mert az ilyenkor az ember ezt úgy tudja képviselni a gyerek felé is, meg szinte sugározza kifelé. Nyilván amíg az anyuka nem elég elszánt, addig ha nagyon szopós gyerek, akkor nem fog elválasztódni.
Meg úgy vélem meg is lehet vele beszélni, tényleg értelmesek már, ha nem is minden szót értenek, de a mondanivaló átmegy!

Claire
claire
 
 


Limo :lol: :lol: :lol: :lol:

Barbcsi
Tessék arra időt szánni, hogy rendszeresen, normálisan eszel!!!!
Költözéshez kitartást! És hányszor fogtok átpakolni még :oops: :lol: :wink:

Claire
Nem kívánsz sokat... vagy már luxus normális munkáért, normális bért kapni?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


sziasztok...
micsoda nap..éjjel fél 1kor mentő vitte Totát a sürgire lázgröcs miatt....hiába tudtam mi etz,iszonyú volt,azt hittem meghal a kezünkben...
infúzió,vizsgálatok,most kijöhettünk,görcs ellenes szerrel,kúppal...38nál már adni kell,rendegeteget kapott...mostis lázas

Zárón,máj 2cm,Ircsi,ez nem gáz...?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Istenem! De mi baja Tominak? Csuriban a kezem-lábam, hogy kilábaljatok belöle.

Barbi
maass
 
 


Szegény kis krapek! Szörnyű lehetett nektek is!
Ahol Joni feküdt, ott azt mondta a drnő, h ez hajlam kérdése is, aki hajlamos a lázgörcsre, annak nem túl magas láznál is kijöhet :roll:de azt is mondta, h ki szokták nőni a gyerekek.
Pont ma meséltem anyukámnak rólatok, és pont mondtam, h gyakran eü dolgozókkal történik ilyesmi.

Évi! Próbáld kiheverni, tudom, h nem lehet, de azért igyekezz vigyázni magatokra, nem tesz jót neked a stressz!!!
(Ha Joni "túl hosszan" alszik, akkor mai napig aggódni kezdek, pedig ez nem egy ilyen visszatérő kórság, de az ember már csak ilyen!)

Claire
claire
 
 


Claire,te jutottál eszembe,már hazafelé Mohácsrtól fura volt,gajdolt,énekelt,nem is figyelt ránk...feljöttünk,39.5...és igy tovább...görcs közben az a légzés(utánzat...) utána a teljesen tónustalan gyerek :cry: :cry: :cry:

Bmaas,vmi köcsög vírus :( barátnőm kislányának ue.volt görcs nélkül 2 hete.Először nagyon vizsgálták,zavart is volt,fixált a tekintete,tarkóját alig bírták vizsgálni,de aztán eldöntötték h nem kötött.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Évi: jobbulást, szomorúan olvastam hogy mi történt :(

claire: nem kérsz sokat, ugyanezt mondom én is.

Lányok, nagy dilemmában vagyok: elvállalni a sz@r melót vagy sem? Api azt mondja, hogy ne vállaljam, maradjak itthon Korinnával három éves koráig, utána lesz még lehetőségem dolgozni eleget. Ha most júniusban elkezdenék melózni, 3 hónapig nem tudnánk Korinnát bölcsibe adni, addig a nagyszülőket kellene leterhelni. És elve tartok attól, hogy minden betegséget benyal majd a böliben, mint minden gyermek általában.
A meló olyan lenne, hogy havonta 1 hetet külföldön kéne töltenem egy fél évig biztosan, utána meg még bizonytalan. A lelkem mélyén nem akarom. Az anyagiak egy másik kérdés, s ha szűkösen is, de szerintem meglennénk a melóm nélkül. Azt hiszem, hogy talán megerősítést várok: jó döntés az, ha itthon maradok. Nem tudom, ez a bizonytalanabb, de valahogy ezt érzem jobbnak ott legbelül.

Évi: majd írj hogy most hogy van Tomi...
bettinyo
 
 


Sziasztok!

Evi, :( kis Tomika hogy van? Kuldom a gyogypuszikat hogy mihamarabb meggyogyuljon es szoritok hogy kinoje a hajlamot a lazgorcsre.
Kislanytesohoz hatalmas gratula.
Majd ha lesz idod kuldesz nekem is meghivot a blogodhoz.


Betti, en ilyen feltetellel biztos nem vallalnam el, szerintem meg nagyon kicsik a gyerkoceink ahhoz hogy egy hetig Anya nelkul legyenek. Olyan gyorsan mennek a hetek a honapok hogy pikk-pak 3 evesek lesznek. Lehet hogy addigra bejon a masik munka, amit szeretnel. (nekem is nagy szuksegem van a munkara, nemcsak az anyagiak miatt, hanem magam miatt, ugyhogy abszolut aterzem a dilemmadat, de ha egesz hetre, egesz napokra bolcsibe adnam Botit,akkor ugy ereznem hogy kihagyom ezt a szep idoszakot, hiszen nap mint nap mond, csinal valami ujat, ha idom engedne csak ulnek es csodalnam egesz nap hogy milyen okos es mennyit fejlodik :oops: )
De persze ez csak az en velemenyem.

Barbcsi,annyira orulok nektek! A haz szuper, nagyon szep lesz, ugyesek vagytok! De azert tessek pihenni is, vigyazni babucira!
(Bence kis parbeszedet megkonnyeztem)


Claire, nem, nem szeretnel sokat. Szomoru olvasni-hallgatni a hirekben hogy mi folyik otthon. :( Pedig en szeretnek egy nap hazakoltozni, de van ra esely?!? :cry:
Az angolok allandoan sirnak az ujabb megszoritasok miatt, aztan mikor mondom nekik, hogy Magyarorszagon mik vannak abbahagyjak... (csak egy pelda itt egy egyedulallo anyanak,ha munkanelkuli,allor az allam lakast biztosit, teljes rezsit fizetik a gyerek 16 eves koraig. Ha esetleg elmegy dolgozni,akkor meg adokedvezmenyt is kap,plusz lakastamogatast, bolcsitamogatast stb)

Ircsi, nagyon szepek a Babucik! :D :lol:

Bea, otletem nekem sincs a rokonos kerdesedhez, de ugy belegondolva hogy lehetek ilyen figyelmetlenek. :shock:

BEviekrol nincsen valami hiretek?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80
 
 


Évi, a hideg kirázott... Épp akartam írni, hogy Kristóf bárányhimlős - ez kispiskóta, semmiség.
Tomi gyógyuljon meg! A betegség mondjon le...
És kislány a kistesó! Én is azt gondoltam, dupláztok :-)
Óriási pocak!!!

(Izlandon egyébként szépen elhajtották az egész társaságot és sikerült kilábalniuk a válságból - ugye jól tudom?)

Ircsi, fotósorozat készül? :-)

Bettinyo, nem vállalnám el ezt a munkát, valahogy azt érzem, hogy kell jönnie egy jobb lehetőségnek, amit Korinna mellett is szívesen tudsz csinálni. Csak tovább őrölnéd magad, hogy a lányod mellett lenne a helyed... Ismerem ezt az érzést... Pedig én szeretem a munkámat... :roll:

Barbcsi, "nem tudok nyugodtan leülni enni" - ez milyen ismerős! Pedig én igyekszem. Már átvariáltam a dolgokat, a jelenlegi verzió: gyerekek megkajálnak, utána jövök én. De akkor sincs nyugalom... :roll: Vagy nyúzzák egymást, vagy bajba keverednek, vagy WC-re mennek/biliznek és kakis fenekeket kell kitörölni, vagy hívnak, hogy menjek játszani mindenképpen, vagy még odajönnek kaját kunyerálni stb.

bekri
 
 


Évi
Jobbulást Totának!
Máj: gyereknél még nincs annyira a bordaív alatt a máj (relatíve nagyobb)!

Betti
Tedd azt, amit a szíved diktál. Ha az anyagiak megengedik, akkor nem érdemes egy olyan munkát elvállalni, amit nem igazán szeretnél...

Bekri
Kristófnak jobbulást!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Évi ! szegény! vírustól volt a magas láz, de a görcs nem jár vele. jól értem?
Hát el tudom képzelni, most biztos ott rostokolsz mellette, és folyton figyeled, hogy hogy lélegzik! És mit csináltál vele, amíg nem jött a mentő, már az imádkozáson kívül.
Amikor az úton szirénázó mentő jön, úgy "ugrom"félre az autóval, biztos azt hiszik , h én vagyok a minta autós, pedig csak a mentő hangja előhív dolgokat...

írj, h hogy van, remélem mostmár csak javul! A vírust kiheveri, a görccsel kapcsolatban mivel bíztatttak?

Bettinyo! Még nem is olvastam addig, h tulképpen megerősítést vársz, és arra gondoltam, h azt írom, h gondold meg nagyon! visszahozhatatlan ez az időszak, én biztos csak akkor vállalnám el, ha betevőre kellene, és ezek elég brutál feltételek. ez nem olyan, h a gyerek kicsit bölcsizik, addig én egy kicsit dolgozom.
Persze ez csak az én elképzelésem.

Limo! a lakásunk izgalmas, az tény, meg zsúfolt
:lol: :lol: Szóval a kényszer szült itt elég sok megoldást, de nincs okunk panaszra. azt hiszem a gyerekeimnek az, h közel vannak a nagyszüleik, unokatesók egy része, meg a kert, a környék, stb, az többet ad, mintha egy szép , nagy saját szobában kuksolhatna egyedül, esetleg egy bébiszitter felügyelete alatt. minket meg látna minden kanyarban.

Mo helyzet: én most úgy érzem, h elég sokan gondolják hasonlóan, meg élik meg hasonlóan a dolgokat, csak vajon hol és mikor és minek a hatására indul el vmi pozitív változás????

Meg kell hogy mondjam, h nem vagyok egy politikus alkat, meg pesszimista sem, de szerintem még életemben nem voltam ilyen szomorú a dolgok állása, a jövő kilátásai miatt, mert ugye amikor lehettem volna, a rendszerváltás előtt, akkor még gyerek voltam, épp kezdtem eszmélni, a rváltáskor, és azóta akár jobbra, akár balra, ennél jobban éreztem magam, meg a lehetőségeket, a kilátásokat. :cry:
Persze igyekszem a lényeges dolgokra figyelni, a gyerkeimnek, meg az élet apró örömeinek örülni csak hát nem dughatom homokba a fejemet, meg nem hessegethetem el a gondolatot, h ebben a közegben szocializálódnak a gyerekeim....

Élet apró örömei: tegnap sikerült rendet raknom a biciklitárolónkban, kiselejteztem egy rakat ruhát, elvittem ma a közeli anyaotthonba.

Voltunk ma úszni a picikkel, hát annyira élvezték, (most Nonó is, ), vetődnek be a vízbe, azt élvezték, h kimásznak, bevetődnek, és nem akarták befejezni, pedig már vacogtak, főként a kislány.

(És persze tudom, szavam nem lehet, mert a gyerekeim úszkálnak, amikor másnak a betevő is gond, de mégsem érzem, h ez luxus, , és igenis járna más gyereknek is!)

No, jó éjt, és egészséget!

claire
claire
 
 


sziasztok
köszönöm a biztató szavakat.
Fel voltunk készülve egy rettenet éjszakára,fél órás kelésre,lázra,stb,ehhez képest szegényt leraktuk 8-kor,és reggel fél 8-ig aludt,közben 3x bent voltunk,lázat mértünk popsiban stb,fel se moccant....láztalan este óta,csak köhög és náthás,bágyadt.Most már ne lesz gond.Amúgy is az első napon szokott magas láza lenni,és utána semmi de a görcs nem hiányzott.
Jól tele van nyomva gyógyszerrel,Germicid,Paracetamol,Amidazophen,vénás algo,volt minden.

Kaptunk diazepam oldatot posiba görcs esetére,remélem sose lesz rá szükség.

NKlári,a hajlam minden ilyen korú babában benne van,annyi van higy Tominál érdemes lesz már 38 körül elkezdeni csillapítani kezdeni,nem szabad felugorjon.De kinövi...3 ilyen görcs után kezdik kivizsgálni és gyógyszerezni őket.De erre nem lesz szükség.

Betti,hú,dilemma,ahogy írod,én a nem felé hajlok.............

Claire,hogy mit csináltam mig jött a mentő...?
Bevallom...fel le rohangáltam "jajistenemmegfoghalniveszlevegőtmitcsináljunkjajistenmholamentőnemveszlevegőt" :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: a jó intenzív szakápoló....öltözködtem,ne tudjátok meg milyen göncben mentem be vele,meg dobáltam cuccokat egy táskába,szegény Mikinek jutott az oroszlánrész,fogta a karján a gyereket meg igyekezett hogy ami a szájában van meg habzik az kicsorogjon :cry: :cry:
amúgy mindenki rendes volt,mentősök,bent is. Csak a széken ücsörgés nem volt vmi jó,főleg terhesen,eléggé görcsöltem.
Na de fátylat rá :)

Bekri,bárányhimlő,ooooh,sajnálom,sokat szenvedhettek akkor :(

Ircsi,máj - köszi
És hogy vagy?

Barbcsi,azért pihenj is!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Pfúúú..Évi!...Hála jobban vagytok!...és további jobbulást! Éppen a kukoricás sztorinál gondoltam rá, hogy hiába "tudom" elméletileg, hogy mit hogyan kell csinálni, ha az embernek a saját gyereke van ott úgyis bepánikol. (Legalább is én)
Lázra extrán figyelek, nekem pici koromban 3szor volt, aztán mintha elvágták volna, azóta még lázam is talán 5ször volt.

Bettinyo!....Én is álláskereső vagyok, elsősorban az anyagiak miatt, de egy ilyet nem vállalnék. Osztom Klari véleményét, olyan hamar megnőnek, és Te talán kimaradsz a pici életéből. A múltkor írtam, hogy sok dologról lemondunk, de nincs az a szolárium, vagy új ruha, táska amiért becserélném az együtt átbolondozott időt.

Bekri!....Kristófnak gyógyulást!

Barbcsi!....Csak okosan a pakolással, megvár!!!
limo73
 
 


Na mire ezt megirtam,rosszul lett megint - nézte a mesét,és hason fekve csak hzkodta magát az ágyon,a szeme felfelé nyála folyt és hiába szólongattam semmi - hiívtam Mikit,visszafordult,(10 percre volt) hivtam mentőt - kikapcsoltam a mesét,erre magához tért,felült és kérte a mesét...lemondtam a mentőt...persze gyerekorvos csak déltől van...nem tudom mi volt ez de furán is viselkedik,csak sír,meg mutogat,most elaludt...
(a kórházban nem tudták a tarkóját rendesen megnézni annyira sirt meg feszitett,többen is próbálták,mi van ha mégis az???)
Majd írok...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Hú, Évi! sztem vidd vissza a kórházba, és biztos diagnózis nélkül ne hozd ki. bár a tarkó merevség sem minden, pl Joninak nem volt :shock: e 1000 más dolog lehet! vért vettek? tenyésztés? tutira tudják, h mi ez a vírus? Mi a lefolyása?
Aggódom
claire
 
 


Évi: aggódom én is, majd írj hogy mi van azóta.

Korinna is benyelt valamit, patakokban ömlik a takony az orrából (áttetsző), hőemelkedés egyelőre nincsen. Először csak a fogzásra gondoltam, de most hogy már alszik és lecsorog neki a váladék, köhög is rendesen. Ez több annál, mint hogy csak a fogára fogjam, de piskóta egy lázgörcshöz képest :shock:

bekri: jobbulást Kristófnak!

Meló: őrlődöm. Nem tudom mi legyen. Még az is kétségek közt tart, hogy tavaly pont ilyenkor volt egy erős hullámvölgy apival, akkor majdnem a szétválás mellett döntöttünk. Még egy ilyen munka nélkül és gyerekkel elég húzós lenne :roll:
bettinyo
 
 


sziasztok!

jáááááááj!!! Évi annyira sajnálom! borzasztó lehetett! remélem hamar kaptok egy pontos diagnózist és egy hatékony kezelést!!!
kiscsajhoz gratulálok!

Barbcsi hatalmas gratula Nektek!!! örülök, hogy ilyen könnyen összejött a kistesó! sok vitamin, pihenés, ha már beköltöztetek! vigyázz nagyon magatokra!!!

Betti utólag is bocsi, hogy nem jelentkeztem, remélem, hogy majd még lesz rá alkalom...
meló: részemről egy hatalmas nem a szavazás!!! alapjáraton támogatom azt, hogy nem kell 3 évig otthon maradni a gyerekkel, na de havi egyszer egy hét külföldön... :?

Ircsi ikrek :arrow: csodálatos!!!! :D gratulálok és boldog babavárást!!!

Velünk: előzmények :arrow: eldöntöttük, hogy megtartjuk a kistesót... aztán múlt héten voltam uh-on, ahol nem tapasztaltak szivhangot, viszont egy 5 mm-es heamatómát igen, a petezsák el kezdett leválni... tegnapra beutaltak a kórházba... reggel fél 8-ra mentem be, étlen-szomjan, és csak délután fél 4-kor kerültem sorra... két orvos is megultrahangozott két különböző uh-al, továbbra is csak szikhólyag, és a levállás 5 mm-ről 27 mm-re nőtt... a várakozás nagyon rossz volt, de aztán végül is este már haza jöhettem... sokat sirtam, nem is gondoltam volna, hogy ennyire meg fog viselni...
na mind1, túl vagyok rajta...

koncentrálunk a jövőre!!!

Kép
gtunde75
 
 


Tünde: sajnálom :(
bettinyo
 
 


Megjöttünk

Dokinál rendben volt a tarkója,torka piros,ha láza lesz,38nál csillapítani,(későbbiekben is,a hajlam miatt)holnap vissza,kaptunk antibiot.receptet is,de ha nem lesz láz akkor nincs gond. Vmi herpesz virust emlegetett(torka) meg nurofen kúpot adtam most mert nagyon sír,fájdalma lehet(nem veszi be a szirupot) Rám nem veszélyes a virus max ha láz lesz ugye,azt csillapítani
Miki elment be a céghez mert sürgős dolgok vannak.Anyám holnap jön be.4 napos hétvége kb ezzel letudva,gyógyulgatással,pedig akartunk több helyre menni de igy nem lehet :(


Tündi,örülök h jelentkeztél,már eszemben voltál :( sajnálom h ilyen hosszú volt a várakozás,és tudom milyen szomorú dolog ez :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Tündi! Sajnálom :( pláne, amikor már bevállaltad, eldöntötted, a lelked is befogadtad. Utána már ott a veszteség, hiába nem volt előtte tervben. Remélem kiheveritek, aztán előre!

Évi! Remélem mostmár kifelé, te meg meg ne kapd!!!

Claire
claire
 
 


http://drinfo.hu/hirek/egeszsegpolitika/20882-családi-pótlék-pénzben-gyermekvédelmi-kedvezmény-utalványban?utm_medium=facebook&utm_source=twitterfeed

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?