Sziasztok!
GALEX! MI VAN? Írjad nyugodtan! mondjad!
Mi: igazad van Gem, nem is paráztatom magam, tegnap sztem apának úgy kellett volna fognia mint egy lufit, madzagon, mert olyan boldog voltam, h röpködtem! amúgy tudom h itt vannak a paráim és ide kiírom őket, de úgy igazán nem gondolok ezekre csak úgy átfut az agyamon és én próbálok direkte másra gondolni... ez nálam előfordul mindig, mással kapcsolatban is. pl veszélyes zebrán megyünk át a fiúkkal, ami kanyar után van, mindig átfut az agyamon hogy nehogy jöjjön egy állat (ráadásul egyszer pont a sógorom jött így). de úgy igazán idegesnek se mondanám magam, mióta itthon vagyok(4,5 éve ez nem jellemző)
na szóval doki szerint méhszájam zárt 3000 (bár érdekes módon doki előtt elmúlik a kipottyanó érzésem) és most már egy hete nagyon visszavettem és marad is a 10%os üzemmód. babuci valóban pici, most 16 hetes méret, de egészségesnek (tűnő) így szülés október eleje lenne. e szerint a doki szerint a lepényem nincs méhszájon, az vmi árnyék (így most 2-2 ellen, kettő mondta h méhszájon van kettő hogy nem) de ezen se parázok, mert ha később is ott lesz, és már nagyobb súllyal nyomja babóca, akkor úgy is szólnak, hogy mi legyen...
és Rozi baba- bár apát még csak kértem, hogy gondolkozzon ezen a néven és fő évnek, első keresztnévnek keressen ő valamit. (pedig az ő anyukája Rozi- de szerinte régi név. szerintem meg a Rozália az öreg, vagy a Rózsi, de ő Rozi lesz egy rossz Rozi
) és képzeljétek az első igazi babám, a fő babámat én annó Rózsinak hívtam...
szóval most élvezkedek pár hetet a kövi uh-ig
majd jön Zsófi is...
ja megkérdeztem, szedhetem a magnerotot, ha kell lehet 6 szem, de most ép kevesebbet szedek már.
ennél a dokinál tuti nem szülök, marad a régi csapat. max koraszülés esetén rohanunk ide a Jánosba. megerősítette a bizalmam a bevált dokimban. ő viszont oszt.vez főorvos és nála én magamat biztonságban érzem, ha szülünk, ha műt... + miatta a bánásmód is velem szemben extra. csak a baba miatt mennék más helyre, ha 32. hét előtt történne vmi- mondjuk budán csak ez a kórház fogad kora babát. erről is kifaggattam a dokit. azt mondta most ép egy 24 hetes 400-500g-os babájuk van. na tatabányán egy ekkorát nem tudnának életben tartani, hiába van pic-ük.
szülési tarifája: 14 a rendelés, szülés pedig a 10szerese (+ még szülésznő, ha akarom) . nem számít a pénz ennyire, de így hogy magam részéről az orvosban biztos vagyok, így nem cserélném le. a szülésznőt se. csak Rozi miatt és pic miatt jöhet szóba más brigád, de úgy is bent marad még sokáig!
egyébként én benne, az ő egészségében valamiért biztos vagyok, pedig őt nem érzem annyira mocorogni se.
én csak a testemben nem vagyok biztos néha de ez biztos a fájdalmaknak köszönhető. tegnap mondta férjem, hogy beszélt egy másik 3.at váró anyukával és ő is azt mondta hogy ez a terhessége brutál.
mindegy elleszek az új tempómban azt kész.
beöntésről írt valaki: erre akartam reflektálni, még- az elsőnél úgy kaptam, hogy fájások mellett, ami nekem azonnal 2-3 perces volt (és hát két fájás közti idő sem csodavilág), így fájással együtt visszatartani a wc-ig, majd ereszd is ki mindet de ne is nyomj rá a babára ez brutál kombináció- hiába mondtam, hogy a fájásaim előtt voltam pont nagy wc-n, még is kaptam beöntit. majd mivel nem tudtam jól kiengedni a vizet a fájások miatt szegény szülésznő kapott egy adag lötyit.
a második programozott szülés volt és a szülésznőm éjszakás volt, így este beadta a beöntést, letusoltam, aludtam, majd reggel frissen, üdén üresen, tisztán mentünk szülni. ez így szuper volt. nem szeretnék még egyszer fájás közben beöntést kapni.
ja és én sose tudtam pisilni szülés után, de az a katéterezés ami akkor van az sima liba.
Gem:írtó pocid van és milyen frankón fent van! kösz az infót a családról!
terveztek amúgy még babát?
picit irigy vagyok a két heti vizsgálatokért.
jaj figyeljetek: a tegnapi doki bepecsételt a könyvembe, mert én hülye nem tudok hazudni, nem tudtam azt mondani hogy nincs itt... így mit mondok a saját dokimnak? az jó lenne, hogy apa is kíváncsi volt a babára így voltunk 4d-n (és ott nyomtak a könyvbe)
Sissy. azért óvatosan! és főleg a lépcsőn vigyázz! bár a másodiknál én csináltam mindent, még füvet is nyírtam
most meg örülök ha ki tudok menni a teraszra.
változatosság kedvéért megint a szemérem csontom közepe fáj...