Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Engem hajnali 4kor ébresztett a pocakon kívüli kislányom :wink: Alakul az éjszakai szobatisztaság, de ez ezzel jár, pisilnie kell a leglükébb időpontokban, és kísérhetem wc-re... Most kb mosott kaki vagyok, nem nagyon tudtam visszaaludni.

Trigemini, 3as ikerterhesség gondolom alapból felmentés a munka alól, pláne ha egészségügyben dolgozol (mégha kutatóként is, ha jól értem... :) ).

Egyébként az amnio "csak" down kórra szűr, ugye? Vagy van más eredménye is? (attól eltekintve, h megmondja a baba nemét :) )
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok jó reggelt!

Köszi a dicséreteket, ki is húztam magam :D Igen, aggódunk is mi lesz később. Persze a sztorihoz az is hozzátartozik, hogy 2 éve felesége van a nagy 6 évesnek :D

Mágnes!
Örülök, hogy minden oké!
Tudtommal 35 év felett mindenképp csinálnak amniot. Most nem tudom Te mennyi vagy, indokolt-e?

Úgy irigylem, hogy így érzitek a babókat. Én kb.2 naponta érzek valamit elég gyengén és ennyi. Úgy szeretném már, akkor nem paráznék annyit. Alexet már rég éreztem ilyenkor. Akkor hátsófali volt a lepényem, gondolom az is közrejátszik, hogy most mellsőfali.

Csajok! Volt itt egy lány, akinek 1:140-hez lett kombináltja. Nem tudjátok mi lett vele? Teljesen el tünt.

Nektek mennyi idő alatt lett meg az afp eredmény?

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Jóóóóóóóóóóóóó reggelt Vietnám! :)
Na nem csak sziasztok! csak már untam, hogy mindig sziasztokot köszönök :)

Galex- Marcell a buliba hívta be az egyik kislányt a gardroba, hogy megkéri a kezét... pedig itt volt az apósa :) az első menyasszonya apja :) nekem mind két menyem Zsófi, ráadásul Apának tetszik ez a név...

Afp-re éh gyomorral kell menni? nem ugye? mert én elájulok, ha nem ehetek.

Galex- én sem érzem mocorogni, illetve nagyon ritkán, inkább este lefekvéskor próbálok ráhangolódni... Marcellt 16 hetesen éreztem, Martint pedig 12, mikor Marcu az ölembe ült. tegnap a védőnő nézett szívhangot, de mire megtaláltuk... mindenhol csak lepény pulzálás volt.

Babee: elvileg nincs nyitva a méhszájam- ezt 3 orvos mondta. csak a fóbiám van ezzel kapcsolatban, amire az okom anyu példája (bár ő jó példa, mert túl hordta a húgom), a sokadik terhesség és okozhat előbb nyílást, aztán volt egy terhesség megszakításom ami ugye tágítópálcás volt, majd első szülésnél volt méhszájba tágító szuri, és Martinnal is a szülés előtti 3 hétben már 3 ujjnyi voltam. De tegnap elhessegettem ezt a gondolatom, illetve már szombaton, most pedig tartom még magam.
doki csere: még függő. bízok az orvosomban, ha már szülünk, most viszont úgy érzem, hogy oszt.vez főorvosként vannak gondjai, nekem meg nagyobb adag félelmem és ez a kettő most nagyon távoli egymástól. de ha a másik doki ugyan azt mondja mint eddig ő, akkor maradok természetesen. ha nem, akkor azon majd akkor agyalok. akkor elképzelhető a János kórház vagy a sote, de ezen választások oka mindenkép a pic lesz elsősorban.

Trigemini: konkrét fekvést még egy orvos se javasolt, se védőnő, de ha ismernél... ahogy te írtad, én is. előző terhességemnél csúszdáztam is tán Marcellal a játszón, és kb Stepfordi feleség üzemmódban nyomtam- úgy feküdtem be, hogy előző este kiürítettem a szennyest, reggel/hajnalban keltem és ki is vasaltam és persze a lakás is ki volt nyalva (+apát kikészítettem a patentra betartandó házirendemmel). most meg apa, anyós és akit érek az segít éppen... volt nem egyszer, hogy idehívtam anyósékat az esti fürdetéshez, mikor apa éjszakás volt... én minden nap takarítottam eddig, hát egy ideje nem :(
az érzéseim kitapasztaltam és most ehhez mértem tevékenykedem. ha viszonyítanom kéne kb 10%-os az üzemmódom :(, ha jól lennék már az udvar is pompázna, most meg.
nem gondoltam magamról, de szerencsére Rozi baba érdekében le tudom nyelni a lesz@rom tablettát.
korábban kérdezted,hogy szedek e magnéziumot- szedek magnerotot most 5öt. korábban ez alkalom szerü volt, ha fájt akkor csak bekaptam 2 magneb6-ot és jó volt.
a nagyon muszáj dolgokat csinálom meg tényleg, + ha agyerek nyavalyáján muszáj segíteni- inni-enni kér..
ha holnap az 5 doki másra int, akkor azt fogom betartani és még mindig itt az anyóshoz költözünk verzió.

gondoltam, hogy mióta babákat vársz nem dolgozol.neked amúgy mik a kilátások? mármint úgy értem, hogy elképzelhető hogy egy idő után be kell feküdnöd? neked kell valami pluszt szedned a szokásos dolgokon kívül? és a babák mérete hogy alakul? (bocs hogy ennyit kérdezek, de a közvetlen környezetemben még sose volt iker terhes senki) :)

és ha már a mocorgásnál tartunk- az egy dolog, hogy milyen érezni egy babát, na de milyen érezni kettőt-hármat?

ja és pocakfotó? tennétek fel? (nekem legtöbbször, főleg reggel, nem is látszik)

Erpé: nekem nem rémlik az 1:140-es eredmény, de lehet hogy volt valaki. és Manoka már nagyon régen nem járt erre!

szerintetek van abban valami, hogy a más nemű gyerekeknél az ember más kaját kíván, mert akkor én megint fiút várok,mert én terhesen sose tudok húst enni- nekem büdös a hús ilyenkor.

és még egy utolsó: reggel megint lehangolt voltam én is, így előszedtem a feng shui könyvem, hogy átnézzem a dolgokat... nálunk a wc-re esik a gyerek központ, ahol lóg két jelkép és van egy tálban 3 gránátalma, na jól áttörölgettem őket és megsimogattam... hiszek bennük! és Rozi babában is!

hiszem, hogy a kezdeti nehézségeink (apa gondolatai), a vérzés, az izületi fájdalom, a 3 hónapi hasmenés, a gyomorgörcsök, a lepény gondok és a mostani hülye érzések után csak jól mehet minden! ráadásul- aki tudja hogy mi volt velünk az elején- mind ehhez képest Apa most már olyan tünemény, mint még korábban soha, még az első terhességem alatt se volt ilyen, mikor is sikerült a hőn áhított fiút összehozni :) nagyon édi-bédi lett. gyorsan le is kopogom...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 

 
 

Ja na azért nem szabadultok tőlem :)

Szifla: azért vagyunk itthon többen, mert gyed-en, gyes-en vagyunk tesókkal. pl Babee, Barbazso, Sti, Sissy, én. de általában ha nincs gond akkor dolgozik Mágnes, Erpé, Witch-könyvelő... többieket nem tudom.

szóval én hiányolom Manokát és nem jut eszembe hogy kinek van a 10 éves kislánya... de most visszakeresek mindent és táblázatot is keresek.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


A mai napom zanzásítva reggel 6 -tól:
gyerekágy matrac tisztítás, kárpittisztítás, padlószőnyeg súrolás,Anna által összehányt ágyneműk és törölközők mosása, fürdőszoba takarítás, fertőtlenítés, járólap fertőtleníés, gyerek fertőtlenítése, reggel 8-kor fürdetés,hajmosás,hajszárítás mivel a hajától kezdve mindene olyan lett..(megtanultunk kimászni a kádból, eddig beemeltük! :) ), majd reggeli dömping,gyógyszer adagolás mindkettőnek,öltöztetés. És most végre leültem enni, mert Soma úgy követeli a reggelit, hogy már szédelegtem.
Gondoltam, lelkiekben rákészülök ma a holnapra..Hát ez aztán rápihenés...:)

babee:
Értem én, hogy 35 felett idősnek számítanak a kismamák, de én még a 32 -t is csak a jövő hónapban töltöm.. :wink:
Persze, kibírom, de azért ez nem egy hajvágás, hogy az ember lánya , üsse kavics megbökesse magát, ennek kockázata is van, és bármennyire is kicsi a kockázat, mégis csak féltem a babámat.. :cry:

szifla:
Tehát még egy kolléga? Én tanító vagyok, barbazso is az :)

Szülés:
Anna 2 és fél óra alatt, Bence 2 óra alatt. Én fordítva vagyok bekötve, alapból félek a fájdalomtól, de szülésnél nagyon jól bírtam, epidurális, és minden egyéb nélkül, teljesen spontán. Anna teljesen álomszülés volt, Bence azért kicsivel nehezebb, ő hátsó fejtartással érkezett, azt hittem szétszakadok, na ott nem voltam urinő, és elhagyta a számat egy k****ra fáj! Kiáltás.. :lol: Ettől eltekintve Bence születése is pozitív élmény volt .

Erpé:
A korom és az alacsony (0.76 MoM) AFP miatt küldött amniora.
Elő vagyok jegyezve holnap délre, a bogarat sikerült elültetnie a fülembe, szerintem nem tudnék nyugodt maradni a 40. hétig, ha megtagadom..

Én úgy tudom, a magzatvízvétellel több genetikai rendellenesség is kiszűrhető.

Trigemini:
Mi a szakterületed?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Egy gyors beköszönés, utána mennem kell a buszhoz. Nem vagyok oda ezért a napért: 4 órát utazom, hogy megtartsak kétszer 45 percet. Na nem panaszkodom.

Mágnes: igen, kollegák vagyunk! :) Én középiskolában tanítok, csak fiúkat. Vannak nagyobbak is (20 évesek), akik érettségizni akarnak. Ami teszem hozzá 3 hét múlva van, szóval kész idegroham van odabent. :)

Értem már az otthonlevést...sejtettem, hogy ez az oka sokaknál.

Galex: én is szeretném már érezni! Pont ugyanezt gondolom, mint te...hogy olyan jó lenne már!

trigemini: én mindig szerettem volna ikreket! Persze nyilván nehezebb is az egész, de akkor is szuper dolog!

Délután jövök! Szép napot mindenkinek!
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Ági: :oops: :oops: :oops: Akkor nem tudom, mire fel tartanak idősnek...

Konkri: A lesz@rom tabi jó nagy dózisban jó kis terápia :)

Galex: felesége van hihihi

Babát én sem érzem még, csak egyszer volt olyan, hogy mintha...

Én már csak májusig vagyok gyesen, itt az egy éveset vettem igénybe, plusz kaptam másfél hó fizetetlen szabit, május 3-tól meló, de csak részmunkaidőben, augusztus 7-ig!

KépKép

Kép
babee
 
 


Ági ez kemény reggel, de talán tereli a gondolatid...
viszont irigyellek, hogy ezt a mennyiségű feladatot el tudtad látni... én nem tudnám...

most kértem meg a kisebbik húgom, hogy ha két hét múlva haza költöznek, akkor költözzenek ide, de azt mondta hogy akkor már sokan lennénk, de eljön minden nap két órát segíteni, amíg nincs munkája.

Szifla: és te meddig nyomod még? muszáj menned? illetve ha bírod...

én tuti nem bírnám. igazából ettől lehet a parám, amit most elhessegetek... :)

ja összeírtam egy táblát nevekkel... csak nevek...
Konkri
Barbazso
Mágnes
Witch
Manooka
A.Ibici
Rizsmike
Galex
Sissy
Erpé
Ekata
Molly
Babee
Sti
Emmami
Myssnia
Seruzad
Trigemini
Macianyu

ja kérdés: úgy olvastam, hogy a pisilés a 2. trimeszterben nem olyan intenzív, de nekem basszus... és ráadásul ez is úgy tud nyomni... ettől is szokott ott fájni... + most "fosimosi" helyett székreki van, meg hát el is szoktam ettől- bocs hogy ezt írom, de ugye január óta nem kellett nyomnom, most meg... és ez tök rossz, mert nyomni meg nem akarok... na még egyszer bocs hogy ilyeneket írok...
van még akinek a hugyhólyag vagy a székreki nagyon nyomja a méhét, hüvelyét?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Babee: ez kemény és ha jól tudom ápoló vagy? + esküvő... nem semmi...
én még ár palántát ültetnék el, aztán hagyjon békén mindenki...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Amit még akartam írni, hogy kb mióta Marcellt vittük a Heim Pálba, azt hiszem azóta én ki se tettem a lábam a városból. sikerült elintéznem, hogy apa grillsütőjét más vegye meg, még jó, mert 25 kiló... pedig úgy mennék shopingolni, és akartam venni parfümöt is apának... legalább tatabányára vagy budakeszi, budaörsre eljutni... viszont holnap tutim egyek pestre a dokihoz :)

mondjuk míg nem adunk el legalább egy borjút addig úgy se sopingolhatok...

és a másik, már egy ideje a főzés se az erősségem- rendelünk, anyós hoz, gyors kaja (tegnap spagi volt zacskós carbonárával, mondjuk finom), vagy konzerv főzelék és társai... sajna ez van, most ennyire futja...

a Martinos topicban amúgy ment az occó recept ötletelés illetve még a gyors kaja csinálás, így leírom a tegnapi receptem:
spagetti + tescoban kapható 100ft/zacskó carbonara alap. két zacskó szósz kell. vízzel kell összeforralni és kész. egész finom... :)

van még más tészta alapszósz olcsón a tescoban, de az én bandám nem eszik gombát, pedig én ennék, mert a húst nem bírom....

na megyek kifőzöm a zacskós bablevest :)

ja amit kívánom még: a bögrés levesek... nyami...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Én, ma pocsékul vagyok! Ájulás környékez, persze már nem tudom megmérni a vérnyomim, mert elpakoltam. :? A gyerek meg most ájult be (szó szerint) az ágyába.

Mágnes, na ezt már én sem értem... :shock: Nekem most mondta a dokim, hogy 37 fölött kötelező a magzatvíz vétel, de azt nem tudom honnan jött szóba, valahogy a kombinált teszt elemzése közben beszélgettünk erről. Neked akkor most kötelező?

Szifla, nekem most járt le a gyedem, jelenleg nem tudnék hova menni, novemberben fölszámolták a céget, ahol voltam, az előző munkahelyemre visszavártak volna, de az is megszűnt. Én nem szándékszom egy darabig visszamenni, jelenleg az utsó félévemet kéne befejezni az egyetemen, amit még a csajok előtt hagytam félbe. :? Jelenleg nem látom, hogy mihez és hogy kezdenék munka + 3 gyerek mellett. Ha bírjuk inkább itthon maradnék, bár nem fogok bírni magammal, de most van egy pár évem ezen eltipródni.

Konri, hajrá pozitív gondolatok!!!!! Pontosan, senkivel sem lesz semmi gond!!!!! Én se kívánom a húst, sőt.... :shock: De nekem sok flúgom van alapjáraton is a húsokkal, így nálam ez nem furi. De még ne add föl. Nekem tök más volt az első-két terhességem tünet szintjén is, mégis lányok. :lol: Most meg dettó, mint az elsővel. Kivéve, hogy időnként tiszta idegbeteg leszek. :?

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sti:
Nem kötelező, hanem a korom és az AFP értékem együttesen kiad egy magasabb kockázatot, ami miatt javasolják ,hogy végeztessem el.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ági, jobbulást Annának, kemény reggeletek volt.
Én sem értem, hogy neked miért ajánlottak amniot.
33 voltam, amikor Kata született, és nála 0.52 MoM AFP értékkel azt mondták a Baross utcai genetikai tanácsadáson, hogy felejtsem el az AFP eredményemet (akkor is volt egy negatív kombinált tesztem).
Neked is van kombinált eredményed, ugye? Jól emlékszem? Az sem számított?
Az én dokim meg eleve 0.7 MoM alatti értékkel ajánl csak további vizsgálódást, a te értéked ez alapján jó. Sőt, az is olvastam, hogy korábban 0.5 volt az alsó határérték, de úgy tünik, hogy ezt folyamatosan változtatják.
Én közben eldöntöttem, tuti nem megyek amnióra, nem vállalok be plusz felesleges kockázatot (még ha csak 1% körüli, akkor sem), amikor a szerencsétlen afp-n kívül semmi sem utal eltérésre. Elmegyek egy alapos genetikai UH vizsgálatra, és gondolom a Baross utcában is csinálnak még egyet. Ha ezeken meglátnak valami eltérésre utaló jelet, akkor elgondolkodom, de szerintem tuti nem vetetném el a babát, így igazából tök feleslegesnek ítélem jelen helyzetben ezt az amnios hercehurcát.

Galex, én fiam is megnősült másfél éve :)

Igen, Manooka nagyon eltűnt mostanában.
É
erpé
 
 


Fú, sokat röhögtem az írásaitokon. :D

Samu még nem nősült (még azt sem tudja mondani rendesen, hogy igen, nemhogy megkérje a kezüket :?), de folyton szájon csókolja a barátnőjét. :) Szerintem ők testvérekként fognak felnőni, és tuti idegesíteni fogja őket, ha ezt felhozzuk később. :D Itt a társaságban ő az egyetlen fiú, úgyhogy a lányok egész nap Samuznak otthon (ők bezzeg már mondják a nevét!). Szóval Konkri, bedobhatnád a két fiadat a csajok közé! :) Szépek amúgy mindketten. :D Ott laknak a konditerem utáni utcában.

Ági, hát én sem értem, miért erőltetik ezt az amniot. Főleg, hogy már félidőn is túl leszel, mire meglesz az eredmény. :? Biztos vagyok benne, hogy semmi baja nincs a babádnak. ;)
A fertőtlenítéssel is óvatosan kell bánni, mert nagyon durva az, amit ilyenkor belélegzik az ember. Én már az előző terhesség óta nem nagyon használok vegyszereket. Ha mégis gáz van, akkor a férjemre bízom a domestosozást. :? Nagyon jól fertőtlenítenek amúgy bizonyos illóolajok, amik terhesség alatt sem károsak, és kisbaba mellett sem. (teafa, citrom,...) Na, meg a jó öreg ecet...

Konkri, akkor nagyon sokat igyál, és ne egyél sok csokit és banánt. :) A székrekedés nagyon utálatos dolog ilyenkor, én is rettegtem az első 3-4 hónapban, nehogy mást is kinyomjak. :? Persze eredetileg eszembe sem jutott volna ilyen lehetőség, erre anyu beparáztatott, hogy nagyon vigyázzak vele, mert elmehet a baba. Azért most már elég nagyok szerintem ahhoz, hogy csak úgy "elhagyjuk" őket. Kérdezd meg a gyógyszertárban, mit lehet terhesség alatt szedni rá!
Tegnap akartam írni, hogy Isten éltesse a 40 éves 3 gyerekes apukát, de már hulla voltam, így ma pótolom -megkésve. :)

Sti, hogy az én fiam miért nem tud beájulni az ágyba??? Pedig úgy aludnék egyet! Samu be van oltva alvás ellen. Szörnyű! :(

Babee, sajnálom a munkát. Nem lenne erőm hozzá 1 éves baba mellett várandósan. :( Én amúgy Samuval is első pillanattól táppénzen voltam, mert előtte nyáron volt egy vetélésem, amit gyerekektől elkapott fosós vírus okozott. Nem akartam kockáztatni még egyszer, miután több, mint fél évet próbálkoztunk hiába. Jól is tettem, mert hétfőtől nem dolgoztam, és szerdán 40 fokos lázzal volt egész nap suliban az osztályomból egy gyerek. Anyuka nem tudott érte jönni. :evil:

Holnap megyek a praxisba 4d-re, ami a 18. heti UH lesz. Amúgy ott is rendel Hajdú Krisztina, de én őt nem ismerem, csak a Júliát, így nem tudom, hogy szív UH-gal foglalkozik-e. Ne írjatok túl sokat majd, mert alig bírom visszaolvasni! :lol:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Szisztok!

Sokat írtatok...

Ági!

Szorítok neked. :)

Lányok ezt nem fogjátok elhinni. Fütyisem lessz :) Voltam ma dokinál, minden rendben, a méhszájam is a görcsök ellenére (ez a hegektől van), és totál meglepett a doki többször is...
1. Lehet mégse császár a 8 műtét ellenére sem...
2. Kisfiam lesz :) Döbbenet volt, volt egy olyan érzésem amúgy hogy valami nem stimmel... Így kérdezgettem a dokit, hogy még mindig lány? Erre nézi, és nekem feltűnt valami, és neki is, de m ondta, hogy majd vissza néz... Aztán a végén megnézte, és ott figyelt a zacsi meg a fütyi :) Na ezek után felhívtam az ügyfelem, aki egyébként ultrahangoz, hogy nézzen már rá a csöppemre, mert ciki ha mégis lány:) Hozzá szombaton megyek :) Annyira aranyos volt a picikém, tapsolt, a kezét nézegette stb. :) A doki megjegyezte milyen szép szája van :) Most bajban vagyok a fiú nevekkel tudom a Doriánt írtam de mégsem az igazi... Most a Bonifác és a Benjámin tetszik első névnek... A másik kínom meg hogy mit csinálok annyi lány ruháva :roll: Mehetek börzézni :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Witch:
Azta, hát akkor meglepődtél :lol: Akkor nálatok is vegyespáros lesz. :)
Én is megkérdeztem azért tegnap is, hogy mit látnak, biztos, ami biztos alapon, de nálunk egyértelműen maradt kukis :)

Konkri:
Hát muszáj csinálni, nekem sem tesóm, sem Anyum, sem Anyósom nem segítenek, rokonok mind 300 km-re, így ,ha én nem csinálom meg, akkor senki

barbazso:
Vigyázok én, de őszintén szólva összehányt járólap és egyebek után ezekben bízom a legjobban, pláne, hogy nincs is más alternatívánk most itthon :) :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Witch, aztaaaa, gratu!!!!!!!! Örülök, hogy minden rendben!!!!

Mágnes, el felejtettem írni, hogy jobbulást!!!!

Barbazso, enyim gyerek se ilyen beájulás, ez csak az időnek szólt... :? sajnos!!!!!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok!

Bocsi a hosszú eltűnésért, de én most vagyok beteg, előtte meg Nono volt.
Húsvét előtti csütörtökön Nono panaszkodott h fáj a feje, délutánra már lázas volt. De mivel szerdán éjjel jött haza apja Svájcból így elmentek együtt mamázni. Az ottani doki szerint semmi komoly baja nem volt a gyereknek, adjanak neki 4 óránként lázcsillapítót.
Aztán szombaton még mindig láz, hányás, így mondtam jöjjenek be Pestre, menjünk ügyeletre. Mindkét füle erezett, enyhe bronchitis. Antibika, fülcsepp. Gyerek haza akart jönni, anyájával lenni, mondjuk érthető, csak szegény apját sajnáltam.
Láz persze még mindig volt, alig javult vmit. Már kedd volt, amikor megelégeltem és megint ügyelet Heim Pál orr-fül-gége. Pokróc volt a doki, de közölte h középfül és torokgyulladás, az addig kapott antibika sz@rt se ér, adjak mást, a fülcsepp meg felejtős, az csak külső gyulladásra jó...Na ekkor már kezdett a pumpám az egekben lenni, 3 orvos 3 különböző diagnózis. :twisted:
Új antibika hatott, erre úgy fulladt a gyerek mint egy asztmás.
Csüt megint doki, ekkor már 4. orvos, ez a saját gyerekdokink, aki végre a bronchitisre is írt fel hörgőtágítót. Na azóta javulgat.
Erre nekem is meg apjának is elkezdett fájni a torkunk, folyik az orrunk, trutyi ott a torkomban, szóval most táppénzen vagyok, de még Nono sem ment oviba.
Én persze nem nagyon javulok, mert semmit nem tudok szedni, tantum verde kivételével, de az a slájmot nem szakítja fel.
Szóval most így állunk...Nono éppen mesét néz, így pár hozzászólást tudtam csak elolvasni.

Képek gyönyörűek, Anna mint egy tündérkirálylány, Jami hihetetlen mekkora a korához képest és gyönyörűek a szemei, és persze Alex, na őt már korábban meglestem a blogon...igazi szívtipró :wink:

Én megint parázom, mozgás semmi, pedig holnap töltöm a 18. hetet. Rémálmom volt tegnap éjjel is.

A munkahelyemen meg átöltettek egy b@szott sz@r helyre, most nem tudom h azért h szem előtt legyek és ki tudjanak rúgni, vagy mert én úgy sem dolgozom már sokáig és nekem már úgy is mindegy. Rossz helyzetben van a cég, átszervezések, ültetések voltak, engem elültettek a kolléganőm mellől, akivel közösen dolgozunk, egy olyat ültettek a helyemre aki alig van bent az irodában. És amikor a kolléganőm felhívta h cseréljen velem helyet akkor közölte h a lelkére kötötték h velem nem cserélhet.
Szóval most rettegek, mert rendkívülivel kirúghatnak kismamákat is. Tegnap éjjel a párom, aki ügyvéd sorolta a rendkívüli felmondásra okot adó dolgokat és csak még idegesebb lettem.
Nem igazán jönne jól ha kirúgnának, mert sajna gyesről jöttem vissza dolgozni és még nincs meg a 180 biztosított napom, mert kiderült h a veszélyeztetett terhességgel egyből táppénzre kerültem és az nem biztosított időszak, illetve az se ha a gyerek után vagyok itthon táppénzen.

Én majd csak május 3-án megyek 18. hetu UH-ra, mert csak akkor volt hely a Hajdu Krisztinánál. De akkor már betöltött 20. hetes leszek és a baba mindig nagyobb volt 3-4 nappal a koránál. Remélem még lesz értelme a dolognak.
Persze május 2-ra kaptam szív UH-ra időpontot, és a dokimhoz meg május 4-én mennék...már megint egy héten lenne minden...addig meg parázok h mi van, miért nem mozog ez a kis pasas a pocakban. :oops:

Ja, és Nono közölte h legyen Lóri a kistesó. Végülis páromnak nagyon megtetszett, mert összecseng a családnévvel: Hajdu Lóri.
Dulóri, olyan jó dallama van.
Szóval eddigi esélyesek: Hajdu Márk Benjamin vagy Hajdu Lóránt Benjamin.
Szerintetek?

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Ági, szurkolok h minden okay legyen, elhiszem h parázol a bökés miatt, tegnap éjjel én is azt mondtam a páromnak h nem bírom ezt a bizonytalanságot, lehet h böketni kellene, az a tuti, de félek.

Witch, grat a kukishoz :lol:
Pedig a Dorián nagyon szép, nekem nagyon tetszett már régóta, csak a hajduval nem jó, dudo összecsengés miatt kilőve a dések.

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Azta Witch! egyébként még az elején, mikor elkezdődött minden, nekem Veled és Ágival kapcsolatban fiú érzésem volt.
Ruháid. ha holnap kiderül,hogy nálunk mi, akkor én jövök vagy fiú vagy lány rucikkal- vagy felteszem a fiúk ruháit ide,vagy amit beszereztem a most lánynak várt babámnak...:)

De jó, hogy itt vagy Zsófi! már azt hittem egész héten Pesten leszel... hiányoztál!
Köszi a jókívánságot!
Nyomás: hát én olyan kivárós típus vagyok, megvárom, amíg nagyon jönni akar így kerülöm a nyomást. igazából nem is attól félek, hogy elhagyom, vagy ilyesmi, hanem hogy tudod- nehogy nyíljon. Húsvétkor mikor fújtam tojást utána pl tök rossz volt ott lent.

Te minden dolgot Pesten intézel? labort, belgyógyot? Én holnap megyek afp-re, szerencsére erre nem kell időpontot kérni.
de megmondom őszintén engem az afp eredménye annyira nem izgat, illetve ha kiugró eltérés lesz, nyilván befosok, de akkor úgy is menni kell más vizsgálatra, ami sokkal biztosabb.
most olvasok róla- Gemini Neked nincs is afp vizsgálat ugye? azt olvastam, hogy csak kettes ikreknél működik?
bár gondolom, hogy te tuti speckó vizsgálatokon mész keresztül.
igazad volt abban, amit írtál, hogy Neked lenne okod aggódni, de én úgy gondolom, hogy Te nagyon biztos kezekben lehetsz.
Apáról lehet tudni valamit azon kívül hogy orvos? ő is azon a területen dolgozik ahol Te? (ha jól emlékszem akkor te őssejt kutatással foglalkozol, vagy csak ott a dote-n foglalkoznak vele magas szinten?)

Sti: írtad, hogy félsz hogy mi lesz az nst időszakkal- hát én tudod mitől félek és a hátam közepére nem kívánom- az őszt, meg a telet, és oviba menni 3 gyerekkel, meg elindulni úgy akárhová.
bár itt javarészt gyerekes anyuk vannak, de (nem csak én mondom ezt, már sok helyen olvastam) 2 és a fölötti gyerek létszámmal elindulni kabátos időszakban felér egy hadművelettel. most már hogy csak cipő, kabát, sapka- ez már istenes időszak, de télen, mikor vastag gatya, csizmába tuszakolás, pulcsi, kabát, kesztyű, sapka, sál... megmondom őszintén én nem hordok nagykabátot, mert mire felöltöztettem őket, addigra leizzadtam +még a kicsit cipelni is kellett néha, kocsiba bekötözés is érdekes, főleg ha vannak szabotőrök... áh... tavaly karácsonykor mondta anyu, mikor tanúja volt egy elindulásnak- várd meg a harmadikat, míg az eleje megtanul egyedül öltözni! :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Jaj de jó Manoka, hogy jöttél! már nagyon izgultam érted!
hát nem irigyellek! minden esetre Nektek is szorítunk!

na jól megígértem tegnap h nem jövök gyakran mi? :) de hát ebből is látszik, h lóf@szt se csinálok... bocs...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Én kispasim: Kép

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Múlt csütörtök óta nem alszik napközben, jó, mondjuk nem kel fel olyan korán mintha menne oviba, de durva.
Most is éppen énekel az ágyában... :lol:
Mostanában annyi mondókát mond hogy ledöbbenek. Eddig nem dicsekedett a tudományával, most meg napi szinten hallok újakat.
Neki nincs még felesége, oviban összesen csak 2 lány van, kicsi a csoport. De szerelme az én vagyok :lol: Sose volt még ilyen jó pasim :wink:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Azt hittem, Nono szőke, kék szemű. :oops: Nagyon helyes ő is.
Jobbulást Manó! Stodalt mindenképp szedjél, meg van még egy tuti cucc, a Sinupret! Nézz utána a neten, hogy pontosan melyik lenne jó a problémádra! ;) Ezeket kicsik is és kismamák is szedhetik.
A Lóránttal nagyon jól hangzik a nevetek!!! A keresztfiam is Lóránt, de nála kikérték maguknak a szülők, hogy Lórinak hívjuk. :? Cserébe elég vicces (perverz :)) becenevekkel illették. (mogyoró, kukac,...) :D
Remélem, nem szúrnak ki veled a munkahelyeden! ;) Elég fura ez az átültetés. :?

Konkri, de édes vagy! (Hiányoztam.) Hogy őszinte legyek, én ki leszek akadva, ha feküdnöd kell, annyira ráálltam már a bandázásra. :)
Igen, mindent Pesten kell intéznem, mert a nődokim is és a háziorvosom is ott van, így Bicskére egyik sem adhat beutalót. Szívás, pedig a Kauda asszisztense (Anikó) bejönne reggel, és levenné nekem a vért, be sem kéne mennem a központba, de hát beutaló nélkül nem teheti meg. :? És csomó plusz vizsgálat (na jó, nem olyan csomó) van az epilepszia miatt is. Holnap reggel megyek gyógyszerszint mérésre (vérvétel) az Istvánba, 11:20-ra a háziorvoshoz a jogsi miatt és 16:20-ra a Praxisba 18. hetire. Jujj, annyira kíváncsi vagyok már!!!!!!

Witch, kisfiú! Tök jó! (Bár gondolom, neked is a neme a legutolsó...) A Benjámin is szép név, nekem nagyon tetszik. (Ha letettél a Doriánról.) Sőt, talán nekem jobban is tetszik.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Zsófi!

Milyen volt a wellness Dunakilitiben? Megnéztem a képeket, és végül úgy döntöttünk h május elsejei 7végén mi is elmegyünk, mert lejár a megmaradt üdülési csekkem. Elégedettek voltatok?

Szőke Nono...hát én imádom a szőke pasikat, de ő rám hasonlít :lol:

Lóri így nekem se tetszik annyira, de olyan édesen mondja Nono h Hajdu Lóri gyere ki...persze csak szigorúan szeptemberben...

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Stodalt már vettem, de annyi szabály van hozzá, h alig volt eddig alkalom h bevegyem. Sinupretet meg a neten megnéztem és azt írják h kismamik ne szedjék... :roll:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Na most meg nekem van szófosásom, mert Nono elaludt fél 4 körül, de h este mikor teszem így le....

Táblázatba tettem nemre vonatkozó oszlopot, lécci a szokásos email címre küldjétek akkor el a pontos nem és esetleges név adat frissítéseket. Köszi.

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Zsófi: ugye mindig a dokitól teszek függővé mindent... de ha holnap ugyan azt mondja ez is mint eddig és sikerül tartanom az érzéseim (már szombat óta vigyázok, csak tegnap este fájt picit a hasam, de inkább "növősen" fájt, aztán le is feküdtünk) akkor talzihatunk. Martin is jobban van már... szóval majd referálok és egyeztetünk. viszont holnap a vizsgálat után már tuti nem jövök, mert 18.45re megyünk, (ezer kérdésem), aztán haza, aztán fiúkat összeszedni, fürdetés...
ah ez az esti dolog nekem kész... bele se gondolok, h mi lesz ha apa dolgozik (éjszakás), szegény anyósom...

jah ma eszembe jutott egy B/1 terv :) , ha feküdnöm kell és egyebek... csak félig költözünk anyósékhoz és kétlakiak leszünk. mivel apa ugye 2 nappal, 2 éjjel, 4 itthon - így 4 naponta vándorolhatnánk... .)
macerás, de talán lehet lelkileg kibírhatóbb. jó nincs bajom após-anyóssal, anyóssal még tán tartósan is bírnám, de ha így lennénk, akkor elejét vehetnénk annak, ha mégis gond van, akkor sértődés vagy ilyesmi legyen és komolyabb konfliktus...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Helló Lányok!

Csak gyors bekukkantásban vagyok, látom újra lesz mit pótolnom olvasás ügyileg. :D

18 órára megyünk a 18. heti genetikai uh-ra. Tiszta izgalomban vagyok. Jön Csenge is velünk megnézni a kistesót.

Időközben feltöltöttem a Csengém kinőtt, de jó állapotban lévő ruháit az alábbi linkre. NÉzzetek körül, hátha találtok valamit a pocaklakóknak, vagy a már nagyobbacskáknak. Már korábban említettem, hogy szívesen cserélek is.
https://picasaweb.google.com/1062848984 ... lmik5668Cm
https://picasaweb.google.com/1062848984 ... uhak7480Cm
https://picasaweb.google.com/1062848984 ... ucik8698Cm

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Manó, jó volt, bár kismamák nem sok mindent tudnak csinálni (nekem túl meleg volt a víz, féltettem a babát). A fiúk nagyon élvezték! Amikor Samut vártuk, akkor Visegrádon voltunk (Royal Club Hotel), na, ott volt sószoba, infraszauna, ilyesmi, amibe én is beülhettem. Viszont Nonó szempontjából jobb a Diamant, mert az a hatalmas játszópark, meg az állatsimogató és bent is a gyerekrészleg.... (vízben is és szárazföldön is) Meg hát lehet bowlingozni, amit Nonó már jobban élvezne, mint Samu. Ő nagyon be volt tojva a hangzavartól. :) A kaja tényleg nagyon finom, de ha nincs elég ember a svédasztalos vacsorához, akkor menüvacsora van, amiből csak a főétel a szabadon választott, és hát nem mindig olyan volt, amit szeretünk. :) De a hosszú hétvégén kizárt, hogy ne legyen elég ember!!! És akkor aztán rettenet jó kaják vannak! Reggelire meg volt tök finom diós kalács! Hmmm! De ennék megint! Az eddig felcsúszott 2-3kg-ból 1-et minimum azon a hétvégén szedtem össze. :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok csajok!

Manooka: én 1 hónapja küzdöttem a betegséggel (légcső, köhögés, nátha). A következő segített, tudom ajánlani. Hársfatea. Megkérdeztem a védőnőt, ezt nyugodtan lehet. Persze nem olyan ütősre, én egy 7 decis bögrébe tettem két evőkanálnyi "füvet". A kakukkfű is nagyon jó lenne, de azt nem ajánlották, mert görcsöket okozhat. A másik házi praktika: fekete retek mézzel. Fogsz egy fekete retket, megpucolod, a közepét felülről kivájod, ne lyukadjon ki, és a lyukba teszel egy kanál mézet. Ezt így hagyod állni egy kis tálkában. Kiereszti a levét. 4-5 órát vagy akár egy napot, éjszakát is úgy hagyhatod. És aztán megiszod a mézes levet. Csodaszer! És nagyon egészséges. A szaga elég erőteljes, kicsit büdi, de az íze nem olyan. Én elég finnyás vagyok, de ezt megittam. Ha gondolod, a retket is megeheted. Remélem segítettem! Jobbulást!
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Konkri: elméletileg június végéig dolgozunk, és addig maradok én is. A tanári állás lassan utolsó előnye a nyári szünet, ami most kifejezetten jól jön. Végülis pont jól időzített Prüntyüsz (ő a lakóm), így a következő tanévet már nem kezdem el. Egyébként eddig egész tűrhetően bírom...csak a koránkelés nehéz, meg nem szeretek kiabálni, fegyelmezni, az eléggé fáraszt. És hát az utazás sem túl jó, Tahiból Pestre mindennap...ha tudok apával megyek reggelente.

Pisilés: én észrevettem, hogy a 13. héttől kevesebbet megyek, éjszaka majdnem mindig kibírom nélküle. Előtte meg minden éjjel rendszerint 3-kor mennem kellett. Viszont gyanítom, hogy ez nem tart sokáig. A székrekedés engem is kínoz, a hasmenést nem ismerem kb. 15 éve...én csak kúppal tudok most menni, az bevált és azt lehet is. De ilyen nyomásérzetem sosincs, se ettől, se a pisiléstől. Remélem nem is lesz. Múltkor valakivel beszélgettem a szülés közbeni bekakilásról, a beöntésről. Mondtam neki viccelődve, hogy ha besz@rok engem nem izgat, mert végre tudtam egyet vécézni. :)

Witch: én még nem tudom, hogy milyen nemű Prüntyüsz. Nekem a 12. heti UH-n azt mondta a doki (Timmermann), hogy "tipp:fiú", de én kislányt érzek, úgyhogy kitartok emellett. Tegnap is voltam dokinál, reméltem, hogy megtudom, de összezárta a lábát. Hmm. Szóval ha kislány, akkor nekem jöhet ruha! :) Nyugi, tuti nem marad rajtad! :D
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


rizsmike: szuperek a rucik! Nagyon divatos gyerkőcöd lehetett! :)
Bár én még nem tudom fiú-e, vagy lány a babóm, de nekem tetszik a bársony kord naci...azt hiszem, azt bárki felveheti. Érdekelne, ha eladod majd. Sajnos cserélni még nem tudok. Köszi!
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Na, megjöttünk az uh-ról. Hááát, még jó, hogy itt vagok a fórumon veletek, mert nálunk is találtak egy cisztát a baba fejében, de a doki megnyugtatott, hogy ez kb. 25-27. hétre tutira el fog tűnni. Hát remélem is, azért a gyomrom rendesen görcsbe rándult, mikor mondta. :cry:
De hála az égnek annyira nem ijedtem meg, mert olvastam itt a fórumon is ezzel kapcsolatban hozzászólást. Enélkül tuti fel kellett volna mosni a padlóról.

Én most azért írok a dokimnak, szeretném ezt tőle is hallani.

Szifla! Természetesen el is adom a rucikat, azért is tettem fel ide is, mert többen is jelezték, hogy cserélni nem tudnak, de azért megnéznék, hogy mit is tudnának venni. Nem tudom melyik gatyóról van szó, a képhez majd írd oda, és akkor beazonosítom. :wink:

Nagyon édesek a gyerekekről feltöltött képek, én is keresek majd Cseniről, de most megyek, kicsit lenyugtatom magam.....

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


rizsmike:
Amikor a 16. héten 4D-n voltam, Soma buksijában is találtak cisztát,mondta a szonográfus csajszi, hogy ne aggódjak, ezek jönnek mennek, fel fog szívódni. Nem is mondtam senkinek a cisztát, mert nem akartam vele foglalkozni, és nem akartam kérdésekre válaszolni, ennek hatására pedig fölöslegesen parázni.
A 18 hetes uh-n mondtam a dokinak, hogy mit láttak 2 hete, alaposan megnézte a buksit, és közölte, hogy a ciszta felszívódott.
Szóval ezek tényleg, mint a távirat, úgy jönnek- mennek... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Witch
Hogy van Jami?
Gratulálok a kisfiúhoz! :lol: :lol: :lol:

Lara
Kiváncsi lennék a te pocakodra! Mekkorára növesztette már a 3 baba?

Nagyon helyes, szép mindegyik nagytesó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Konkri
Tegyél mindent úgy, ahogy a lelkednek jó! :wink:
Én se csináltatok 16. heti vérvételes tesztet se. Ikreknél se tökéletes... most minek idegesítsem magam, ha kapok egy számot, ami semmit sem jelent! Inkább legyen alapos UH!

Szifla
Üdv itt!
Nálunk is első gyerek lesz, egyből a másodikkal :oops: :lol: :wink:

Erpé
Magzatvíz-vizsgálattal nagyon sok kromoszóma-rendellenesség, egyéb génhiba is kimutatható.
Down csak egy a sok közül...

Amniocentesis és egyéb vizsgálatok
Egyik sem KÖTELEZŐ!!!!! Orvos elmondja a véleményét, te eldöntöd, hogy akarod-e a következmények ismeretében a vizsgálatot, vagy sem...

Mágnes
Annának jobbulást!

Manooka
Jobbulást Nektek!

molly80
 
 


Köszi Mágnes! :)
Olyan rendes dokim van, írtam neki egy sms-t, hogy ezt látták az uh-n, hívott azonnal, hogy nyugodjak meg, ezen ne aggódjak. Ő is megnézi jövő héten, és két hét múlva menjek újra rendes uh-ra. Szóval most sokat fogom látni az én kis fiacskámat.

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Ja, Konkri, már nem biztos, hogy olvasod, de az afp éhgyomros szerintem. Én úgy mentem. :)

Rizsmike, tök jó, hogy ilyen higgadtan tudtad fogadni a hírt! Meg hogy a dokid ilyen rendes, és rögtön megnyugtatott. ;)

Hát nekem az első harmad nagy wc szempontjából horror volt. (Ha már témánál vagyunk. :)) 2-3 napig semmi, aztán nagy nehezen kijött valami, majd másnap hasmenés, akár azutáni nap is. És ez ment így váltakozva. Néha azt hittem, elkaptam a fosós-hányós vírust, tök megijedtem a Samu előtti babás előzmények miatt. :? Egyik alkalommal a vasútállomáson jött rám a dolog (híg), de Samut meg a cuccokat nem mertem magukra hagyni, így még a vonaton is tartottam, aztán alig bírtam eljutni anyuékig (még buszoztunk a Kosztolányiig). Felhívtam aput, hogy jöjjön elénk, mert ha Samu tempójában kell elmennem a célig, akkor becsinálok. Fú, remegett kezem, lábam, annyira kellett már. Szörnyű volt! Épphogy kibírtam. :)

Jaj, annyira nincs kedvem holnap Pestre menni!!! :( De legalább látom a babát! ;) 4D, még fel sem fogtam. Drukkoljatok, hogy terpesszen a baba! :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Rizsmike, remélem minden rendben lesz! Nagyon rendes dokid van!!!!
Engem érdekelne a Hello Kittys pólód, a csajok mostanában arra gerjednek és ez pont jó lenne Tyutykának!!!!

Barbazso, drukk a terpeszért. :wink:

Manooka, nagyon éde a te fiad is! Ő is milyen szép sötét fiú!!!! Na, nem félreérteni! Az én gyengém az igazi sötét hajú, meleg barna szemű (mély sötét szemű) - sötét szempillájú, szemöldökű fiúk voltak, úgy hogy ezért mentem férjhez egy átlag barna, kék szeműhöz.... :lol: :lol: :lol: :lol: Kíváncsi vagyok az én egy szem fiacskám milyen lesz így a csajok után.... :shock:
Lassan annyi vőlegényjelöltett mutattok itt a csajaimnak

Hova kell küldeni az adatokat? :oops: Millió bocsi, hogy még nem küldtem!!! :oops: :oops:

Konkri, te/ti merre is laktok? Na, én ebbe a részbe még nem mertem belegondolni, csak abba, hogy nst-re járok... :wink: Egyszerre csak egytől parázom. :wink:

Na, de jó neked Szifla, én még mindig minimum 2x megyek a pisi járatra. Nekem pont fordítva van, nem székrekedésem, hanem hasmenésem van, szinte 2hetente jó pár napig. :roll: :oops:

Na, felkeltek a gyerkőcök....

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Jó reggelt!

Witch
Mgkérdeztem anyukámat... Ditropan tablettát kap a tesóm...
Anya szerint még a hólyagtorna lehet jó nálatok is...kezdetben 2 óránként menjen Jami pisilni. Azt kell megelőzni, hogy a hólyag túltelődjön... és napi 2 liter folyadékot kell fogyasztani...

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


jó reggelt!

afp levéve- megkérdeztem, nem kellet éhgyomor, így ittam egy korty teát, meg egy turbó rudi- viszont fél óra sorban állás és már kivoltam... + egy tehén szagú ember állt előttem a levegőtlen szűk folyosón, majd mikor bevette a nő a papírom elment vért venni és én legyeztem magam a terhes mappámmal, mert majd elájultam. + jobb híjján bekönyököltem az ablakon, mert a mögöttem levő széket egy néni lefoglalta a táskájának... :evil:

aztán mivel szarok a vénáim, szóltak, hogy legközelebb igyak sok vizet vérvétel előtt. (volt hogy 4szer szúrtak mire sikerült)

eredmény 1 hét múlva...

eüsök: most már 8 napja szedek napi 6-5 magnerotot, okozhat bajt? a paír szerint 1 hét után csak 3at szedjek, de nem mertem egyik napról a másikra felére csökkenteni. szív izmom vagy a babuli izmai?
majd este erre is rákérdezek...

Rizsmike- tényleg nagyon rendes a dokid! irigyellek érte! bár én még felhívni se merem az enyémet - mondjuk tudom mit mondana a nyügjeimre.
most kiderül hogy egy másik mit mond.

de tegnap óta megint agyalásban vagyok. ellenállok, csak szeretek felkészülni minden helyzetre és ezért vannak bennem tervek. elgondolkodtam, hogy a terv tatabánya, b a jános kórház, de végül is a jános kórházi kora babaság is max 32. héttől jöhet szóba, akkor már lehet hogy maradnék tatabányánál. viszont 32 előtt tuti hogy a sote-ra rohannék... viszont ha nincs ott dokim, akkor mentő hogy visz oda? sehogy. mert hát ugye itt a lepény gondom. ha baj van, akkor most nem vihet csak úgy bárki, kell a mentő, mert nem akarok elvérezni...
szóval ezer kérdés a félelmeimre.

most leírom, de aki nem akarja annak előre szólok, hogy ne olvassa el! a legnagyobb félelmem az, hogy baja esik idő előtt a babámnak és a helyzetemből kifolyólag félnék a vérzéstől és ha ne adj Isten még a méhem is kivennék emiatt... tudom, hogy elveszített babát nem lehet pótolni másikkal, az emberben benne lesz az ő hiánya, de gondolom, hogy ilyen esetben egy másik baba talán enyhíthet a fájdalmon...
de én ragaszkodom Rozi babámhoz! nem érzem annyira a mocorgását, nem élünk vele úgy mint a fiúkkal, de a lelkem nagyon szorítja, még ha fizikálisan nem is annyira érezhető. érzem hogy ő nem egy angyal típus, érzem, hogy ő egy francos kiscsajszi. az én Rozim! (vagy Márkom) :)
és bár itt vannak ezek a félelmek, még is bennem van az is, hogy hosszú terhesség elé nézek.
de szerintem nekem el kell érnem a 28-32 hetet és onnantól leszek igazán boldog, nyugodtabb, önfeledtebb. még 14-16 hét és sínen vagyunk.

benn van a drazsé a seggemben az esti vizsgálat miatt, de pozitív vagyok. hiszem azt hogy legrosszabb esetben is a fekvés, az infúzió, és max a varrás jöhet szóba. de el tudom képzelni azt is hogy minden rendben van.

Sti: mi Bicskén lakunk, de sztem ez kiíródik itt a niknevem alatt. vagy az a kérdés hogy azon belül hol?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Gemini, vagy más eüs: mit jelent az ha vki valahol főorvos? van ugye egy oszt. vez., több főorvos, még több adjunktus (a szakorvos jelöltet talán értem)
Dr. Lintner Ferenc osztályvezető főorvos 11. 4591
Dr. Balog Imre főorvos 11. 4113
Dr. Baltschik Miklós főorvos 11. 4118
Dr. Kaszás Tibor főorvos 11. 5021
Dr. Márkus László főorvos 11. 4118
Dr. Moksony István főorvos 11. 4117
Dr. Szabó Judit főorvos 11. 4112
Dr. Szathmáry Gábor főorvos 11. 5021
Dr. Zsolnai Csaba főorvos 11. 5021
Dr. Dömötöri Jenő adjunktus 11. 4118
Dr. Molnár László adjunktus 11. 5021
Dr. Bollobás Máté szakorvos 11. 5021
Dr. Dévai István szakorvos 11. 5021
Dr. Hunka Rezső szakorvos 11. 5021
Dr. Kelemen Csaba szakorvos 11. 4117
Dr. Pálmai Bálint szakorvos 11. 4117
Dr. Petróczi István szakorvos 11. 4117
Dr. Sóvágó László szakorvos 11. 4117
Dr. Sziklay Levente szakorvos 11. 5021
Dr. Szuromi András szakorvos 11. 5021
Dr. Varga Anikó szakorvos 11. 4118
Dr. Fábián Tamás szakorvos jelölt 11. 5021
Dr. Hazay Máté szakorvos jelölt 11. 5029
Dr. Hernádi Balázs szakorvos jelölt 11. 5021
Dr. Szentiványi Zoltán szakorvos jelölt 11. 5021

mi a különbség a főorvos és az adjunktus között? mennyivel vagyok jobb helyzetben egy főorvosnál?
az oszt.vez-ről azt olvastam, hogy neki a műtétek a specialitásai és leginkább műt (mondjuk nyilván h egy sima szülésnél lehet sürgősebb dolga) viszont lehet hogy az én esetemben (méhszájon, mellsőfalon lepény) jobban járnék egy eleve műtő specialistával. bár talán nem olyan nagy etvasz egy ilyen jellegű császár és a talált főorvos is jó szakember.
az nagyon pozitív volt hogy felvette a telót mindig és kedves volt!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


KOnkri, nem vagyok egészségügyis, ellenben a felsőoktatásban érintett :)
A Semmelweis Egyetemen, a DOTE-n, meg azokon a helyeken, ahol felsőoktatás (azaz orvosképzés, kutatás) és egészségügyi ellátás is van, ott párhuzamosan vannak egészségügyi és felsőoktatási pozíciók. A tanársegéd, adjunktus, docens, egyetemi tanár stb felsőoktatási titulusok (ebben a sorrendben egyre fontosabbak), az egészségügyben pedig a szakorvos, főorvos, oszt.vez, stb a pozíciók elnevezése. És van olyan ezeken az egyetemi klinikákon, hogy valaki egyidejűleg mindkettő (azaz oktat, kutat és gyógyít is), de vannak, aki "csak" az egészségügyi ellátásban dolgoznak (nekik nincs egyetemi besorolásuk), és van, aki csak a felsőoktatási (egyetemi) részen. Ez utóbbi talán az egyetemi klinikákon a legritkább, talán a kutatók.
Az eü-s oldalt Trigemini biztos jobban tudja.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Konkri,most már legalább tudok plussz egy infót a babanetről. :oops: :lol: Nem tudtam, hogy látszik... :D
Nyugi-nyugi! Tudod, mindenki rendben lesz!!!!!!!!!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


na mondom benézek még a készülődés előtt, h mit írtatok... hát nem sok...

most nyugi vagyok :) viszont mintha "barna úr" készülődne :oops: lehet még is izgulok picit.
izgulok hogy nehogy elfelejtsek a kérdéseim közül valamit :)

köszi Erpé: köszi az infot, amúgy most én mondom hogy üdv kolléga- bár nem tudom hogy vagy érintett felsőoktatásban, én okt.szervező voltam Marcell előtt 7 évig. először utáltam, aztán szerettem, aztán kitüntetést is kaptam, aztán jól telenyomtak melóval (no gyerek, mehet a túlóra, kell a péz az építkezésre) aztán megutáltam... most meg tuti hogy vissza se megyek. megmaradok a kaptafánál- mezőgazdaság. mintha mondtad volna hogy közalkalmazott vagy köztisztviselő vagy (bocs, csak én sose tudom ezt a két izét megjegyezni, hogy mi micsoda, max ha jól belegondolok kilogikázom).

Zsó várlak! mire holnap jövök tegyél fel képet! sztem fiatok lesz. vagy lány :) de inkább fiút mondok.

Erpé: most nézem hogy te már 20 hetes vagy.
jaj de irigy vagyok. én mindig kitűzök célokat. a 16, 20, 26, 32, 36-37. viszont most alig várom a 32-t. VALAKI egy idő előre pörgető szerkezetet adjon! ígérem augusztus 1-től minta, boldog, nyugis, ragyogó kismama leszek. ráadásul babócám ugye csusziban is van másfél héttel :( valaki pörgessen 16 hetet az időn.
na jó nem nyavalygok! mert ez életem utolsó terhessége, kiélvezve minden pillanatot, nagyjából kiszolgálnak a rokonok.
tuti lányom lesz, tuti hogy ilyen francos dolgokat csak egy csajszi csinálhat velem! de ha kijön majd adok neki... egy nagy puszit :)

szorítsatok csajok! holnap jövök. (ez fenyegetés volt :) )

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Többen kérdeztétek... hematológiával foglalkozom. Belgyógyászatból szakvizsgáztam, meg most márciusban haematológiából. közben PhD-zom is...
Apuka meg idegsebész...

Witch
Gratulálok a kisfiúhoz!

Konkri
Én hetek óta 4x1g! magnéziumot szedek...
Rozi babának legtöbbet a stresszel ártasz!!!!!! A pozitív gondolatokat erősítsed magadban! Ne a rossz lehetőségekre gondolj! Gondolj arra, hogy nekem sokkal rosszabb a helyzetem!!!!! A hármas terhességek nagy része koraszüléssel végződik a 30. hét környékén! Lehet, hogy 10-12 hét múlva megszülök... fejletlen akkor még a tüdejük, az idegrendszerük... bármi lehet... DE... én inkább azon vagyok, hogy nem lesz baj, a babáim a 36-37. héten fognak kibújni!!!! Erős, egészséges babák lesznek!
Ha stresszelsz, a vérkeringésed átrendeződik, a hasi szervekhez, így a méhlepényhez is kevesebb vér (oxigén, tápanyag) jut!!!!
Kötögessél babaruhát! Mesélj Rozinak, hogy mennyire szereted, milyen jó, hogy lesz, mennyire várod...

Rangok
Gyakorlat, tudományos munka alapján....
Az nem jelent semmit, hogy főorvoshoz jársz. Lehet, hogy egy szakorvos, vagy egy szakorvos jelölt sokkal figyelmesebb, gondoskodóbb.... Eü-re eléggé jellemző a rangkórság! :oops: :cry: :evil:

DOTE-n nincs élesen különválasztbva, hogy ki gyógyít és ki oktat... alapvetően az, hogy a klinikán alkalmazzák az embert, annak feltétele az oktatásban való részvétel is... Én is pl. május-júniusban be fogok járni vizsgáztatni :?

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Kép
Nekem most ekkora a pocakom :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Trigermini, aztaa, belehúztál pocakkal, bár idáig nem tudtam hol van 3babó, most már látszik. Nagyon szép pocó!!!!!!

Nekem ma über-brutál napom van. Kicsit kivagyok!!!! Plusszba még ma lenne Apum 60éves. :cry:
De legalább költözünk vasárnap (ez már 1000%), így most próbálok nem a sok rosszra koncentrálni.

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Konkri, drukkolok, h semmi lényegest ne felejts el ma megkérdezni, és megnyugtató válaszokat kapj.
És igen, 20 hetes vagyok, nekem is hihetetlen, rohannak a hetek (én legalábbis úgy érzem) - pláne, h szülés előtt szeretnénk eladni a lakásunkat és venni egy nagyobbat, és egyre inkább érzem az idő szorítását... Pang az ingatlanpiac, szóval lehet, h nem sikerül a tervünk.
És hol voltál oktatásszervező?
Jól emlékszel, közalkalmazottként dolgozom. Közgazdász vagyok egyébként, és egyetemi tanársegéd (is). Ha már ma mindeki comingout hangulatban van :)

Trigemini, én is vizsgáztatok nyáron :) És szintén phd-zom, bár szerencsére mindjárt végzek vele (még le kellene adnom a végső verziót, ez is szülés előtti terv) Tényleg sokat nőtt a pocid! Mondjuk mostanában indultak be a csöppségek a növésben, szóval kell a hely. Mikor lesz a következő UH-d?

Rizsmike, tényleg nagyon odafigyel a dokid, hogy az sms-ed hatására visszahívott. Jó fej!

Sti, überbrutál hangulatot sajnálom. És tök jó, h költöztök!

Lépek, dolog van - hívott valaki a lakás miatt, vissza kellene hívnom (nem jókor hívott).
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Na, alig győztem visszaolvasni mindent:) Mi holnap megyünk uh-ra, meg akkorra lesz meg a múlt heti afp is, nagyon izgulok...

Szifla! Nekünk is első baba lesz, én itthon vagyok, mert a melóhelyemen át kellene mennem egy új osztályra helyettesnek és kb. 20 ember tartozna oda, új terület, stb., ja és az ov. annyira elfoglalt, hogy szinte én vezetném az egész osztályt. szóval ezt nem vállaltam be, meg amúgy is veszélyeztetett vagyok amiatt, hogy lombik után jött össze, és a diétát is nehéz lenne bent tartani.

Tri! Nagyon szép poci:)

Kata! Kicsi a világ, mármint a honvédség miatt:) Ha jól emlékszem, vidéken dolgozol? Még nem döntöttétek el, hogy hol szültök? Akkor most hova jársz?

Holnap jelentkezem:)
emmami
Szigethalom
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?