Új privát üzeneted érkezett!

hát bakker úgy látom,hogy oly nehéz dokit, megfelelő helyet keresni, hogy feladom + a stresszelést is...

elmegyünk a genesisbe, ot jól megnéznek engem is, aztán lesz valami.

május 8ig kibírom valahogy, nem olvasok hülyeségeket, fekszem sokat és kész.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri!

Ha beírod a google-ba a nevét, megtalálod a számát :)

Kitartás. én is szét parázom magam mert megint nem érzem picurkát 2 napja, alhasi görcseim vannak, viszont a vizeletem negatív... tehát nem hugyuti. Most beszéltem a dokimmal, szerinte a hegek miatt fáj, és nyugi, mert tuti rendben van a baba, kedden meg megyek hozzá úgy is... :)

Amúgy Jami is eljátszotta htásófali lepénnyel, hgoy 1,5 napig meg se moccant...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


találtam egy dokit a jánosban:
Baltschik Miklós... sztem egy vizsgálatot megér, apa megjön megdumálom vele...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 

 
 

Az jó, őt nem ismerem, viszont a Sóvágó dr.-t kerüld el meg van valami Pálmai doki vagy ilyesmi, velük nagyon rosszul jártam még Jami előtt...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Oh te szegény! én kész idegroncs leszek, de látom akkor te is kattogtatod az agyad... csak ezt a terhességet bírjuk még ki agyvérzés nélkül.

ilyenkor irigylem a tudatlanságot- na nem mintha agysebész lennék, de azért biztos többet tudok mint némely érdektelen nők.

én halálom mikor vki azt mondja: hogy megmozdult a baba- hát bakker ő mozog már kezdettől, max mi nem érezzük... hát mi ő szobor vagy az a pénzbedobós pantomimes, hogy ha bedobsz egy százast megmozdul?
meg mikor kérdezik, hogy hány hónapos terhes... én erre sose tudok válaszolni, ki kell számolnom (de hogy?)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Na igen, mikor megkérdezik hány hónapos az engem is kiakaszt, mit tudom én? Azt tudom hány hetes azt számojon :).
Sajnos a lombik miatt már én is sokmindent hallottam és olvastam és tudok... Na lehet ez a baj, de én bízom a babámban, meg a jóslásban :) (holnap megyek a jósnőmhöz, én is jósolok, vissza járó vendégeim vannak de magamnak nem tudok :)) Van aki elítél ezért, de én úgy gondolom a tudásommal sokaknak segítettem már... És nem a pénzre megyek, mint sok kókler... De ez van nem szoktam reklámozni, de ez is megtudja nyugtatni az ember lányát...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!

Lányok, nyugi, tényleg ne stresszeljetek! Igaza van Trigemininek, a stressz önmagában is árthat.
Én most nagyon nyugodt vagyok a terhességemmel kapcsolatban, az elsőnél izgultam a legjobban, most meg a legkevésbé.
Majd az afp eredmény biztos felkavar, az nekem eddig sosem volt jó - szóval Mágnes nyugi, a többi vizsgálat fontosabb (orrcsont, jó kombinált, stb).
Én holnap megyek dokihoz (UH, plusz laboreredmények)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Hello mindenki!
Na akkor magamról. Most a 15. hétben vagyok, de az októberi topic "döglik", úgyhogy itt vagyok. A baba első és nem várt. Meglepi, szóval egyáltalán nem készültem fel rá, de úgy döntött, hogy jön, kiválasztott minket. :) Panaszom a kezdetektől fogva a nullával egyenlő, hacsak nem számítom a székrekedést, ami előtte is ugyanígy volt, csak most nem vehetek be rá semmit (legalábbis olyat nem, ami hatna is) Na azért csak megmaradok. Hehe. Szóval én állandóan azon "szenvedek", hogy vajon megvan-e még odabent...tudom, ez hülyén hangzik, de mivel nem éreztem eddig semmit, nehéz elhinnem, hogy van bennem valaki. De végre nő a hasam! Legalább már van jele! :)
Voltam már 3x Uh-n, kétszer a terhesgondozáson, egyszer az integrált teszt első részén. Legközelebb hétfőn megyek, várom, hogy újra lássam. Persze az első kettő helyett elég lett volna egy, de először túl korán mentem, mert még csak petezsák volt meg egy pötty, ami ő volt...:) az én babám valamilyen plusz ciklus végi peteéréskor fogant. Na ez is olyan hihetetlen: a következő menzesz napján.

Sissy: te tahisi vagy?? Mert én is :)

Jelen pillanatban épp azon töprengek, hogy válasszak-e orvost vagy sem. Egyre többen mondják, hogy mindegy, az ügyeletesnél is szülhetek. Talán tényleg fontosabb a hely, a felszereltség, és a doki alig csinál valamit alap esetben, szinte minden a szülésznőn múlik. Hát nem tudom...

Bocs, ha hosszú voltam. Mindenkinek kellemes napot!
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Konkri!
Először is nagyon örülök, hogy jól vagytok, és minden oké.
Az én dokim a SOTE II-n dolgozik. Oszt. vezető: Dr. Börzsönyi Balázs. Én imádom, nála szültem Alexet is.
Van magánrendelője, minden szerdán, és UH is!
Ha gondolod szívesen megírom a számát priviben.

Szifla!
Üdv itt! :D
Sajnos nekem elég rossz tapasztalataim vannak ismerősi körben. Választott doki nélkül 20 óra vajúdás és utána császár...stb. Nem akarlak ijesztgetni :D Ha dokit nem is, a szülésznő fogadást szerintem érdemes meggondolni.

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Köszi Galex!

most megpróbálom akit írtam, elvileg szerdán megyünk, még fixálom. János-os, nekünk ez a kórház jó lenne.
De egyébként ha ugyan azt mondja amit eddig az én orvosom (nála kettőt szültem, csak most valamiért kell ez a megerősítés) akkor maradok az eredeti verziónál...

szülésznő: igazából egy sima szülésnél én is ellennék csak szülésznővel. viszont ahhoz hogy ő legyen, ahhoz kellett a doki, a különleges bánásmódhoz pedig kellett, hogy a főorvos a dokim.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Szifla!

Nem szeretnélek megijeszteni de számtalan rémtörténetet tudok közvetlen ismerősökkel történt meg, mert nem volt válaszott orvosuk. Igaz hogy akkor hagynak sokáig vajúdni, rád se néznek stb. A többit nem mesélem el, mert az már tényleg szörnyű... Érdemes egy orvost és egy szülésznőt is válazstani, mert ciki ha valaki úgy jár hogy mégis csaszi mert nem fordul be a baba... Én is szerettem volna természetesen szülni (bár nekem volt fogadott dokim), de a lányom nem fordult be és korábban is jött... Akkor hálás voltam a sorsnak hogy az a dokim aki...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Szifla:
Én is az orvos választás mellett vagyok. Bent voltam a Sógornőm mindkét szülésénél, az első ügyeletes orvosnál törtnét, a második választottnál. Ég és föld volt. Sajnos ez a tapasztalat sok helyen...

Konkri:
Bár látom, már választottál, de mondani akartam az Istenhegyit, ott aztán tényleg profik vannak, és megtudnak nyugtatni. (A Genesisről eddig jó véleménnyel voltam, most is tartom, hogy nagyon rendesek, de sajnos beigazolódott, hogy a 4D tényleg mozizásra, vagy nagyobb, szembetűnőbb problémákra "jó", de rejtettebbet nem ismernek fel....)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szifla, üdv itt!

Szerintem az orvosválasztás "szükségessége" kórház függő is, és egy problémamentes szülésnél valóban nem nagyon kell az orvosi beavatkozás. A szülésznő szerepe szerintem is fontosabb, ő van velünk végig, a doki csak a végére jön, illetve néha odanéz. Én elsőre valószínűleg nem vállaltam volna be a választott orvos nélküliséget, biztonságot adott, de mivel az viszonylag sima menet volt (délután 4 körül mentem a szülőszobára, bár akkor még nem voltak komoly fájásaim, csak már tágultam, és Samu este 8 előtt már a kezemben volt), Kata születése meg még simábban és gyorsabban zajlott, ilyen esetekben tehát nem tartom annyira szükségesnek a válaszott orvost. Ugyanakkor elégedett vagyok az orvosommal, marad a 3. szülésnél is :) És a dél-pestiben a terhesgondozás tragikus választott doki nélkül... Viszont ott sokan szülnek választott orvos nélkül, "csak" szülésznői támogatással.

Gyerek súlya: én 4500 (!) grammal születtem, anyum több mint két héttel túlhordott. Párom 3500g körül született. Samu 3500 grammal jött a világra (betöltött 39. héten), Kata 3900 gr-ot nyomott szintén a 39. héten. Ha igaz az átlag, Kata elég jól hozta :) Gondolom a 3. gyerek is hasonló paraméterekkel fog rendelkezni.

Terhesvitamin: én folsavat szedtem az első harmadban (mondjuk kb a 7-14. hét között), azóta magnézium-kálcium és némi Béres cseppet, no meg C vitamint (ha épp eszembe jut). Ezek közül azonban egyiket sem től rendszeresen, heti 3-4 alkalommal jut eszembe vitaminozni magamat. Meg napi szinten eszem gyümölcsöt-zöldséget nyersen. Ennyi eddig is elég volt.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Nos, én meg az ellenkezőjéről hallottam rémtörténeteket. Ez is olyan dolog, hogy ki kivel találkozik és beszél. Nekem több ismerősöm járt úgy, hogy volt választott doki csak: nem ért oda, nem tudott jönni mert síelt, ott volt, de rá se nézett a kismamára...stb. Aztán sógornőm mesélte, hogy vele ugyanúgy bántak mint a mellette fekvővel, aki csak úgy "bepottyant". Ő nemrég szült a Margitban, én is ott szeretnék. A problémám viszont a következő: járok magándokihoz, mert azt még ki tudjuk fizetni, ez itt van helyben. Viszont ő nem vállal szülést, csak magánban (400 ezer), ezért azt javasolta, hogy a vége felé válasszak majd orvost a Margitban (ő is oda tartozik). Sógornőt kérdeztem erről, és azt mondta, hogy szerinte így senki nem fog elvállalni, ha nem hozzá járok elejétől, illetve nem ismeri a terhességemet. Na most akkor mivan?
Én arra gondoltam, hogy megyek úgyis vizsgálatra oda, és akkor megkérdezem ott...de félek, senki nem fogja így azt mondani, hogy okés. Még jó, hogy van pár hónapom erre. :)
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!!!!

Óvatosan fogok pakolni, ígérem, köszönöm az aggódást!!! :D

Barbazso, hogy hogy fogok föl kelni????!!! Nagyon egyszerűen. SEHOGY! :lol: Majd Apa betaxiztat, megvár, közben vigyáz a gyerekekre, majd eldöntöm, hogy Bibut vigyük e vissza oviba vagy legyen egy egész napos progi. :wink: :lol: :lol: Lusta disznó vagyok, mi??? :wink: :lol: az hát... :mrgreen:
Amúgy azon kattogok, hogy basszus, nekem Tyutyuval az elsőfájástól 1óra 55 perc volt a szülés, most ha nem a kórházban indul be, akkor be se érek... :shock: :?

Szifla, üdv itt!!!
doki választáshoz: nekem a 2.-nál lekéste a dokim, csak szülésznő volt, mert, hogy senki se bagózott rám, utána 2óráig nem néztek meg, úgy varrtak össze, hogy azt nem részletezném (pedig csak felszíni repedés volt). Amúgy én egy valamit tartok a legfontosabbnak. Azt az időt, amíg a szülésig jutsz, azt nem mindegy, hogy hogy és ki felügyeli.
Meséltem, hogy Bibuval hogy jártam anno???? Az sztk-ba futottam le, 3hétig 2-3 naponta kellett mennem, mondott mindent a doki (péterfy, 5.kerületi főorvos, 60éves), pl. méhenkívüli, mégsem, bevéreztem, majd azt, hogy nem marad meg és missed ab kell!!! Ekkor mentem a Hugom dokijához, aki a fejét fogta a leleteknél és közölte, hogy ez nem probléma, így alakul ki egy magzat, csak, hogy én kissé hamar mentem (4.héten, még nem is kellett volna megjönnie, csak nem tudtam felkelni az ágyból a fájdalomtól... :oops: ) és a doki ennyi évesen nem ismerte fel az alap dolgokat. Hangsúlyozom, a BLESZ főorvosa (vagy volt). Na, nekem ezért van magán dokim, hogy ezt a 9hónapot (vagyis 8-at) normálisan és szakszerűen felügyeljék, hogy a gondot időben felismerjék és ha kell, azonnal megtegyék a kellő intézkedéseket!
De ez csak az én véleményem és gondoltam megosztom, hátha segít bármiféle döntésben.

Amúgy sztetek gáz, ha 2gyereket egy sznőnél szültél, majd most mást fogadsz? A férjem szerint igen és csak hátrányom lehet belőle... :roll:

Witch, drukk, hogy Jami sokáig legyen egészségesen az oviban!

csajok, a babákkal minden rendben lesz, olyan nincs, hogy ne legyen!!!!!!!!!! :D :D :D :D

Na, megyek, fürdetni kéne....meg fektetni!!!!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Szifla, valóban attól is függ, kivel beszélsz. És melyik kórházról van szó. 400ezer HUFért vezetné le a doki a szülést? Ez normális? :shock: És van aki ezt megfizeti?
erpé
 
 


erpé: magán kórházban lenne ennyi, tudod, ott mindenért fizetni kell, még az ágyért is. Igen, van, aki megfizeti...de én nem tudom és nem is gondolom, hogy kellene.

sti: én magándokihoz járok terhesgondozásra! Nagyon körültekintően választottam őt, csak jót hallottam róla. Én is úgy voltam vele, hogy meg kell bíznom a dokimban. Csak ő már nem vállal szülést (illetve olykor, de az lenne magánban). Ezért nem tudom mi legyen a "végkifejlet".

Kösz mindenkinek! :)
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Halihó!

Szifla:Leányfalu... :) Akkor nem vagy messze.Én a Margitban szültem Lilit is,és volt választott orvos és szülésznő.Meg van,ogy hányadik hétig kell dokit választani,van egy határ,miután nem vállalhat,nem tudom az hány hét.Szentendrére jársz?Kihez?

Rólunk:én a férjemmel majdnem nyolc éve ismerkedtem meg,szinkronban dolgoztunk.Már kinéztem magamnak,Anyunak meséltem is róla,mondta,hogy sokra megyek vele,ha nem találkozunk,nem futottunk össze.Aztán egyszer összekerültünk egy munkán,akkor elkérte a telcsiszámom,majd szöveget kellett tanulnom,és romantikus séta keretében végszavazott nekem,mert azon a héten be kellett egy darabba ugranom.Eljött megnézni,utána sétáltunk,majd összejöttünk,és azóta együtt vagyunk.Két éve lesz,hogy összeházasodtunk. :)

Ma voltam Védő néniél,persze semmi extra nem volt.Várom a két hét múlva lévő uh-t.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sissy: ohh, nagyon örülök, hogy ilyen közel vagy! Esetleg majd babázhatunk együtt, ha nagyobbak lesznek. :) Jaj, kicsit előre szaladtam...de itt a környéken nem ismerek senkit, aki hasonló cipőben járna.
Mindenképp a Margitban szeretnék szülni. Jó lenne tudni, hogy vajon hányadik hétről lenne szó. Neked ki volt az orvosod? Én a Mihályról hallottam.
Nem Endrére járok, hanem ide Tahiba, a Mészáros Mártához. Szentendrére csak vérvételre kellett mennem.
Aranyos az ismerkedős sztorid :)


Mindenki: Lehet egy személyesebb kérdésem hozzátok? Ti eddig mennyit híztatok? (hányadik hét)
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Jó reggelt!

Orvos-szülésznő választás
Nekem van választott orvosom. Nem a magánrendelésére járok, hanem mindig a klinikára hív be, mert ott mindenféle vizsgálat azonnal elérhető, ha valamire szükség van.
Nálam ugye nagyon fontos volt, hogy valami tapasztalt orvos legyen, aki képes reálisan, a helyzetnek megfelelően kezelni az állapotomat... :wink:
Szülésznő helyett én inkább műtősnőt fogok választani :oops: :wink: (bár, az orvosom révén kivételezett páciens vagyok :oops: :wink: )

Szifla
Üdv itt!
Én eddig 4 kilót híztam...
A pocakom most ROHAMOSAN nő!!!!!

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Szifla:
Így, hogy van a terhességed alatt választott orvosod,én is azt gondolom, hogy ez a legfontosabb.
Nekem adta magát az orvos választás, mivel Anna elég komplikált terhességgel és fogantatással érkezett, így eszembe sem jutott az orvosomat elhagyni.Volt Szülésznőm is. Aztán Bencével már természetes volt, hogy a megszokott "csapattal" szülök, ahogy most is.

sti:
Bencénél én is elgondolkoztam, hogy váltok Szülésznőt. Szakmailag semmi gondom nem volt vele, csak nagyon elfoglalt, sok kismamája van, és volt, hogy nem ismert meg a folyosón sem, amikor ráköszöntem. Aztán "babonából" mégis nála maradtam, és nem bántam meg.A dokim még úton volt, amikor nekem 3 perceseim voltak,mert indított szülésem volt, de nem aznapra terveztük, csak egyéb tényezők összejöttek, és sietni kellett. (Dokim Apanapon volt, 4 napja született meg a kislánya :) ) Ha a Szülésznőm akkor nincs, császárral szültem volna, háromszor akartak betolni a műtőbe, de ő nem engedte, én pedig vakon bíztam benne, és nagyon jól tettem. :)
Te miért akarsz váltani?

Szifla:
Most , így bereggelizve 3 és félnél tartok, és örülök neki, mert eddig fogytam, és kezdtem aggódni emiatt.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szifla:össze is futhatunk előbb is,ha esetleg gondolod.Nekem Lacza Tibor a dokim,és Fehér Andrea a szülésznőm.A dokim már nem vállal,mert nyugdíjas,de vannak ott jó dokik.A Margittal meg nagyon elégedett vagyok.Én nem tudom,mennyit híztam,talán 4 kg-t.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sziasztok!

Doki kérdés: hát én most ugye dilemmában vagyok. szerdán megyünk a János kórházi dokihoz. én azért vagyok ugye dilemmában, mert van ez a félelmem- igaz már látott a terhességem alatt 4 doki is, akik semmi rosszat nem mondtak, így nem is tudom, hogy szerdán mi lenne ami megnyugtatna...
én úgy látom a dokimon, aki amúgy oszt.vez. főorvos, hogy most bele van fásulva az eü. helyzetbe. vannak gondjai ilyen téren. és bár jó szakembernek tartom, szülés közben úgy gondolom, hogy nála jó kezekben lennék, csak félek az addig tartó időtől. úgy érzem, hogy most a terhes gondozáson úgy van vele, hogy darab, darab. félek attól, hogy ő úgy gondolja, hogy ha megmarad megmarad, ha nem, nem... de ezt én gondolom így.
majd szerdán meglátom mit mond a Jánosos doki, ha semmi extra, akkor marad az eredeti felállás, eredeti szülésznővel. ha nem, akkor valószínű, hogy a Jánosban szülnék. közel van viszonylag, és van 32. héttől kora osztály.
az viszont fontos lenne nekem is, hogy befektessenek és ezt nem tudom, hogy az új dokinál elérhetném e. mind két szülésem viszonylag gyors volt 4,5 és 1 óra. az elsővel se értem volna be sehova, mert az első fájásokkal nem mertem volna elindulni, max másfél óra után indultam volna el talán, a másodikkal meg ahol elfolyt volna a víz én ott szültem volna, ha az utcán akkor ott, mert kb 7-8 fájás volt össz vissz az egész. ahogy Sti is írta, ha nem a szülőszobán fekszem akkor el se jutottam volna odáig.

kiló- fogalmam sincs,majd hétfőn kiderül, de mostanában alig látszik a hasam is. hétfőn megyek védőnőhöz. szerintem szét búgom az agyát a félelmeimmel.

Sti: azt írtad, hogy te is érzel ilyeneket mint én, hogy kiesik... hüvelyben feszül... (máshol nekem nem is fáj) neked nézett kézzel méhszájat a doki? vagy csak uh-val? Neked mit mondtak, hányas?

Szifla: amúgy sztem nem személyes kérdés ez a kiló dolog, ennél szaftosabb témákat is megbeszéltünk már :)

a rohadt életbe, múlt hét óta várok egy rugi csomagot, a héten írt a csaj, hogy most küldi, elfelejtette, de még semmi :x bezzeg az értékelést már várná a rendszer.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


ja kórház: amúgy nem szívesen mennék 3-nak máshova, mert mint írtam, a szülés, az előtte és utána bent töltött időt is nagyon szerettem, már tudom mi a rendszer... stb... fura lenne egy új hely- de ha úgy látom, hogy doki dolog ügyben váltanom kell, akkor megyek.
ez azt jelenti, hogy ha ez a doki javasol varrást, intenzív fekvést, és mondjuk a kövi vizsgálaton (máj. 8.) az én dokim nem teszi (varrni 20. héttől varrnak úgy is) akkor sztem váltok. én úgy érzem, hogy viselhetetlen ez az érzés. már 3. napja megint úgy érzem kiesik... mi lesz ha több kilóval nyomakodik kifele. a dokim azt mondta sétáljak, ússzak, de ha sétálok utána napokig rotyi vagyok, sztem ez nem jó így. még itthon is nehezemre esik a mászkálás.
de ha az új doki mindet ugyan így lát, hát oké elfogadom a "terhet" és majd valahogy viselem, max tényleg anyósra bízom magam.

Witch: írtad tegnap a jóslást... csak személyesen megy, vagy ha írok priviben adatokat, akkor tudsz valamit mondani? vagy személyesen és valami díj ellenében csinálod? tenyérből vagy kártyából vagy csillagokból vagy hogyan? már értem a Witch nevet :) picit amúgy megmosolyogtam a párosítás, hogy könyvelsz és jósolsz- ami nem zárja ki egymást ugye, csak az egyik jó száraz és földi dolog, a másik meg ennek szöges ellentéte. nagyon jó! irigyellek ezért a két tudásért! véletlenül nem ikrek vagy amúgy?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Mágnes, kb. hasonló okokból, mint te. Illetve egy picit szarul is esett tőle, mert mi anno (véletlen) dupláját adtuk neki a szülés után, persze a 2. után is ezt az összeget adtuk, plussz 4kismamát én küldtem hozzá (abból 2-ről nem, tud, sőt lehet a 3-ról sem, mert mind a dokijának szólt, hogy vele szülne) és én is úgy érzem, hogy olyan furi volt velem végig. Nem bunkó, csak kimért. Biztos velem van a gond, ami nem probléma, csak akkor keresnék valakit, aki nem érez gondnak, nem? :oops: De a férjem nem szeretne csapatot cserélni, ha csak az egyikről lenne szó (sznő), akkor sem. Én a dokimban vakon megbízom, de még nem sikerült igazán együtt szülnünk, ami nagy szívfájdalmam. Ugye a 2.-nál is el lett számolva az egész (sztem ez is a sznőm hibája, mert a dokim az Ő gondjaira bízott és neki kellett volna időben értesítenie, pl. hogy rögtön 3percesekkel kezdtem...). Az elsőnél is épp hogy beért, mert ott is az volt, hogy majd szól, majd szól. :cry: Tudom, hogy úgyis a sznőn múlik minden, de nem ismeritek a dokim, Ő annyira meg tud nyugtatni. :oops: A sznő, meg őszintén nem, sőt. Nem értette, hogy miért nem válaszolok neki....miközben épp fájásom volt és miután az elsőnél örökösen rám szólt, hogy ne kiabáljak, így visszafojtottam mindent, viszont már reagálni fájások alatt nem tudtam... :roll: Szóval úgy érzem haragszik rám, de amilyen idióta vagyok, inkább én leszek megint érzelmileg szarul, csak másnak ne essen rosszul... :shock: Amúgy szakmailag tökéletes, SŐT!!! A legjobb. Szóval, nehéz döntés.

Konkri, nekem örökösen olyan, mintha tágulnék, legalábbis a csajokkal ilyen volt a tágulásos rész, meg mintha szét feszítenének örökösen (a tolófájásoknál van ilyen érzetem, hogy ott van a feje...). Múltkor megvizsgált, akkor rendben voltam, most nem, mert azt beszéltük, ha minden oksa, akkor nem zargatna, mert állítólag az sem túl jó és sok gond is lehet belőle.
Remélem találsz valakit aki megnyugtat. Nekem semmit nem mond a dokim, ha rákérdezek is azt mondja, hogy higyjem el, ha gond lesz/van szól, addig meg fölösleges túráztatnom magam. Azt hiszem ismer.... :mrgreen:

Na, egy kérés!!!!
STOKKE babakocsiról vélemények???? Ez lenne már ides-tova 4éve a vágyam, de az ára még mindig nem "tetszik". De hátha Apa megvenné... ami amúgy kizárt!!!! :lol: De az ABC design-t nem hajlandó, mert szte márkátlan, olyat meg nem vesz. És tényleg nem márka függő, csak kocsiban és babakocsiban. Érdekes, nem??????

Ja, és az emberi bunkóság ne továbbja. Tegnap az Auchan előtti wc-ben Bibu letette a Hello Kitty (nyuszira kapott) karkötőjét, míg megmostuk a kezét. Mikor én is kész voltam, látom nincs ott a karkötő, gondoltam Bibu levette már, de 5perc múlva a gyerek kérdezte hol van. Basszus, ellopták mellőlünk. Egy vacak pár-száz forintos karkötőt, ami minden csak nem érték, viszont a gyerek 3óráig sírt, nem tudtuk megvigasztalni. Persze nem adták le, még 1óra múlva sem, tehát konkrétan ellopták, mert azt se tudom mondani, hogy azt hitték otthagytuk. És aki elvitte nem gondolta, hogy ezzel egy 3évesnek mekkora fájdalmat okoz???? :evil: Ma emiatt mehetek a gyerekkel karkötőt venni ismét, holott annyi dolgom lenne. :roll: De ha láttátok volna azt a kis arcot.... :cry: majdnem vele sírtam én is....

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Ja! Pocak kép, így a 15.hét végén. Sajna, tudjátok, nem műkszik a fényképezőm, ez a régim, amin nem látok semmit, hááát, így sikerült. Nem tudom mi látszik...vmi alakul talán. Ja és bénán állok, mintha ilyen egybe fal lennék, bocsi, csak koncentráltam... :P :oops:

Kép

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok!

Voltam ma reggel dokinál UH-n és az AFP eredményért. AFP alacsony (már megint), mondjuk erre számítottam. Samunál épp alsó határérték felett volt, Katánál alatta, és most is alatta (0.68). Mindenestre mennem kell genetikai konzíliumra. Mágnes, meg tudod írni, hogy hova is telefonáljak? (Nekem is a baross utcai klinikára kell mennem)
És a hír: kislány lakik a pocimban. Doki szerint 99% valószínűséggel. Egyébként minden rendben van vele, mindene korának megfelelő, nem látott semmilyen eltérést. A combcsontja kissé hosszabb, mint a kora szerint indokolt, de ez eddig mindkét gyerekemnél így volt, apa 198 cm magas.
Szóval nem izgulok, de most lesz egy plusz köröm a genetikán.

Konkri, nagyon rossz érzés lehet ez a kipottyanós érzés... Remélem, h a jánosos doki megnyugtat.

Sti, ez a karkötős ügy tényleg durva. Elhiszem, h Bibu kiakadt, úgy el tudnak szontyolodni a gyerekek...

Lépek dolgozni, sok a melóm.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Erpé: én úgy tudom, hogy (nálunk még azért van afp, mert valakinek érdeke) akkor lehetne jó adatot adni, ha tudnák a szülés előtti értéked, ha tudnák a fogantatás pontos időpontját és az akkori értéket és úgy vizsgálnák a mostanit. Én ezt így tudom, de Molly vagy Trigemini szerintem többet tud erről talán, ha jól tudom ők az eüsök. És még ki lakik Bécsben- bocsi nem ugrik be a név és ha visszalapozok elszáll amit írtam. Különben is tessék jelentkezni!

én úgy látom, hogy Te erre készültél, erre az adatra- szerintem nem lesz semmi gond! nem te írtad hogy itt minden baba rendben van?

megjött a csomagom! Rozi baba első 6 rugija meg van. képzeljétek az egyiken hátul van farkinca.

amúgy ma jobb már, de kell is h jobban legyek, mert holnap apa szülinapi bulija- "leszünk egy páran vagy 153-an" - na nem ennyien, de a meghívottak úgy 40-50 körül mozognak, aztán hogy kijön el még kitudja... este jön anyós segíteni, mert kiderült h szálló vendégek is lesznek, holnap meg húgom és a férjem unokahúga segít... csak legyünk túl az egészen most ezt kívánom! mindegy hogy hogy vagyok, még ha kórházba is lennék, ezt nem hagyatnám ki Apával, mert úgy érzem hogy ez a szám neki fontos, döntő (40.)- ez is nyomott nála a kistesó érkezésében, de úgy látom, hogy most már lelkileg belerázódott a dolgokba... most nagyon édi-bédi és segítőkész...
szóval holnap buli, vasárnap romeltakarítás, aztán készülök a szerdára... bár most megint pozitív vagyok.

eüsök: valahol azt olvastam, hogy a nyomó érzésem attól is lehet hogy az első két harmadban a hüvely vérbő... komment?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Magunkról én egy 20.hétben járó várandós kismama vagyok.Szeretném kérni a segítségeteket mert a baba agyába találtak egy echodensebb plexus chorideust kérlek titeket ha tudtok róla valamit segítsetek.Előre is köszönöm!
toti20
Szigetszentmiklós
 
 


Sti: ahogy írtad én is cserélnék a helyedben és lehet hogy a nő nem is emlékszik rád... sőt kimondom én tui lecserélném.
nekem 2 szülésznőm volt, de azért mert az első elment a szülésem után, de mindkettő profi volt, kedves, segítőkész. elsővel volt szülőszobalátogatás, ami ugye megnyugtatott. a 36. héttől nekem ők csinálták az nst-t, családilag egyeztetett időpontban, ők vették le az utsó vért, pisit néztek, mindent átbeszéltünk, tegeződtünk, apával is teljes értékkel bántak és amit kért arra figyeltek, az elsőnél ő hívta apát a szüléskor, a dokit időben hívták, mindent magyaráztak, kérhettem, szülés után letisztogattak, a betétet ők ragasztották be a bugyiba és ők is adták rám, a cuccom cipelték... szóval... és nem mellesleg a másodiknál volt egy pillanat amikor szavak nélkül is értett és köszönöm neki, mert még egy fájást nem bírtam volna tartani, ahogy a doki akarta... szóval én boldog lennék ha maradna a csapatom. és persze szülés után is jöttek segíteni... na ők megérték a pénzüket!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Toti sajnálom! én nem tudok hozzászólni, de remélem nem komoly a dolog!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Toti!
A fiamnál volt annak idején egy ciszta a fejében, a genetikán találták.
Megcsinálták az amniocentézist és mire meg lett az eredmény, a feltételezett cisztának nyoma sem volt. Ők azzal indokolták, hogy fejlődési folyamat. Nagyon rám ijesztettek, de hálistennek feleslegesen.
Voltál genetikán? Javasoltak bármilyen vizsgálatot ezzel kapcsolatban?

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Hol vannak sokan?
Barbazso, Ekata, Babee, Manoka, Molly, Emmami... és még sokan?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


erpé:
Hú, hát Baross genetikára nem tudok számot mondani, mert a dokim hívta fel őket...
Én egyre stresszesebb vagyok, szeretném, ha nem kellene gondolkoznom a magzatvíz vételen....

Toti:
Üdv itt! Sajnos (ill. hála az égnek) én sem tudok ebben segíteni, nálunk más jellegű a probléma.

Szerintem fontosabb, hogy egy Szülésznő szakmailag legyen profi, én ezért cserébe hajlandó vagyok akár kimértebb stílust is elfogadni, a lényeg, hogy azonnal tudjon dönteni, és azt tegye, ami a babámnak a legjobb :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Aztaaa! Mennyit irtatok pár nap alatt. :shock:

Nagyon sajnálom a rossz eredményeket, remélem mindenhol kiderül majd, hogy vaklárma volt, vagy javult, gyógyult ....

Én is nagyon parázós vagyok, de megpróbálom tudatosan ezeket átvátltani pozitív gondolatokra. Én májusra gyúrok, hogy a rossz rákszűrésem menjen vissza legalább P2-re.

Jövő hét kedden megyünk a 18. heti genetikai uh-ra, remélem mindent rendben találnak.

Hízás: én már 5 kg-ot híztam, Csenge babámmal is ilyen gyorsan indult az elején a gyarapodás, aztán beállt szépen. :)

Én a választott doki és szülésznő mellett teszem le a voksomat. Most is ugyanazzal a szülésznővel szeretnék szülni, viszont az orvosomat cserélem. Én nem félek tőle, hogy ettől talán negatív dolgok fognak érni a kórházban. Remélem így is lesz....

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Mágnes, azóta a honlapon találtam elérhetőséget a SOTE I Genetikai tanácsadásra, de péntek du már nem vette fel senki. Hétfőn újra hívom őket.
És ne izgulj, biztos minden rendben lesz nálatok!
Én most tök nem izgulok, valahogy úgy érzem, nem lesz gond. Mikor Katával ugyanez volt, akkor izgultam, és akkor végül el sem jutottam a Genetikai tanácsadásra, kb ők beszéltek le róla. Telfonon el kellett mondanom a kombinált eredményt, az UH leleteimet, és ennek fényében azt mondták, felejtsem el az AFP eredményemet. Szív UH-t javasoltak. Most is mennem kell majd szív Uh-ra, szerintem - miképp eddig is - bejelentkezem Hajdú Krisztina magánrendelésére.

Toti, sajnos ebben én sem tudok okosat mondani...

É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Jó reggelt!

Látom éjszaka mindenki aludt (vagy valami), és nem itt lógott. Jól tettétek! :)

Sti, még neked szerettem volna írni, hogy ha ilyen rossz emlékeid vannak a szülésről a szülésznőhöz kapcsolódóan, akkor ne is gondolkozz nagyon a cserén, hanem keress másikat. Pl az nekem nagyon fura, h csendre int egy szülő nőt :shock: Hát én nem voltam csendben az első szülésnél, sőt, tökre oldotta a feszültségemet, h kiadhattam a hangomat (nem üvöltöttem le senki fejét, félre ne értsetek, de szerintem nem kell fogösszeszorítva kínlódni...) És szakmailag sem lehet annyira a toppon, ha nem tudta felmérni, mikor kell szólni a dokinak...
Férjedet sem értem, hiszen te szülsz, nem ő :) Az a fontos, hogy te érezd magad jól, biztonságban, és a fogadott szülésznő értelme éppen az, hogy ezt az érzést (bizalmat, biztonságot) nyújtsa neked. Szerintem :)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Erpé:
Mi most azon kezdtünk el agyalni, hogy vajon minden képpen csinálnak-e szívuh-t a Barosson nálam. Mert emlékszem, hogy Annával időpontot kellett kérni Hajdú Júliához a klinikán,de én szívuh nélkül nem tudok egy ilyen dolgot eldönteni, hogy bökjenek-e ,vagy sem... Szóval ,ha nem csinálnak automatikusan szívuh-t, akkor mi is megyünk magánba.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Konkri!

Nem, halak a csillagjegyem és mérleg az aszcendensem... Elég összetett személyiség vagyok, de mindig is az voltam... Kicsi koromban már érdekelt a jóslás stb. (a családfámban van bosziként elégetett felmenő :)) Aztán 18 éves voltam mikor bele is vágtam, sose tanultam... A könyvelést pedig imádom, 14 évesen döntöttem el hogy könyvelő leszek... Igen, sokan megmosolyognak ezért :)
Jósolni kártyából és személyesen szoktam. Mivel alap törvény, hogy valami ellen szolgáltatásnak lennie kell, ezért igen, szoktak fizetni... Ha bővebben érdekel, szólj, és írok privibe :) De mint mondtam nem szoktam reklámozni :)

Sti!

Sajnos ilyen bunkók az emberek... Döbbenet, hogy nincsenek tekintettel gyerekekre... Nekünk a bölcsiben tüntek el dolgaink, meg a Játszón, holott mindenen rajta van Jami neve, ja és ugye nem tucat neve van a csajnak, hogy össze keverjék...
Szép a pocid, na az enyém sem nagyobb, sőt talán még kisebb is. Tegnap a jósnőnél a kozmetikus csaj közölte, ha nem mondta volna neki senki nem hinné el hogy várandós vagyok... na erre varjunk gombot, mindjárt félidő és a pocak pici :)

Erpé!

Gratulálok a kicsi lányhoz :)

Ha valaki kimaradt bocsi, de mennem kell szandit venni a csajnak mert ami a bölcsbe van az siesta, és nekünk a szamos szupinált kell már egy ideje, és mondja hogy fáj a lába... Na ez a kiadás sem hiányzott...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!

Orvosválasztás
Nekem nincs választott orvosom, se szülésznőm. Annál fogok szülni, aki éppen szolgálatban lesz. Ellenőrzésre is csak a kórházi terhesrendelésre járok.
Szerintem, ott is teljesen korrekt az ellátás. A szülésznő vérnyomást, testsúlyt mér, meghallgatja a babák szívhangját. Közben elbeszélgetünk, mindig meg tudom kérdezni, ha valamiben nem vagyok biztos... az orvossal is megbeszéljük mindig a dolgokat!

Szerintem, az a legfontosabb a páciens--ellátó kapcsolatban, hogy legyen érdemi kommunikáció a felek között. Ha valami kétsége van az embernek KÉRDEZZEN!!!!!
És merje elmondani az ember a saját igényeit!



Mi egyébként jól vagyunk! Babák nőnek, szépen építik a lakosztályukat... cukrom rendben van :lol: :lol: :lol:

molly80
 
 


Sziasztok!

A szép kerek összetett mondatokban megírt hozzászólásom elszállt:(

Most ugyanaz összefoglalva:

mi a Balcsin vagyunk a férjem főnökénél csütörtök óta. Ők dolgoznak, én pihenek. Ma sikerült összerakni nekem a netet, úgyhogy most tudtam feljönni. Fullpanorámás apartmanunk van, de ebben az időben a tó meg az ég összefolyik:(

Nekem a mávban van orvosom, mert honvédségnél dolgozom és meddőségi kezelésre is odajártam. Itt nem lehet szülésznőt választani csak orvost, de akit választottunk orvos, az állítólag azonnal rohan, ha szülés van, végig ott van előtte is. A férjem unokatesójánál a szabadságárül rohant fel Pestre.
Kicsit messze van tőlünk a kórház, de mindenki azt mondja,hogy első gyereknél úgyis túl hamar bemegyünk az ijedtség miatt. Bár most itt pár hozzászólás az extragyors vajúdásokról kicsit elbizonytalanított:(

Nekem továbbra sincs semmi panaszom, csak a mellfeszülésből gondolom, hogy minden ok odabent. Jövő csütörtökön azért meglessük:)

Eddig kb. 2 kilót híztam, a hasam jojózik, kajálástól függően hol óriásinak tűnik (nekem legalábbis), hol meg alig látszik...

Na, ez remélem elmegy:)
emmami
Szigethalom
 
 


Emmami!

Ne aggódj, a dokid szerintem úgy is fogja tudni, hogy kb. mikor szülsz... :) Legalábbis nekem így volt, 15 órakkor voltam nála vizsgálaton, és mondta, hgoy holnap reggelig szülni fogok, de ha mégse hívjam fel :) Jót röhögtem, azt úgy is észre veszi :) Na mindegy, késő délután be is indult a dolog... A méhszájból, a magzatvízből a fájásokból a CTG-ből azért lehet következtetni :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Emmami
Te is honvédségnél dolgozol? Én is, férjem is :wink:
Gondolkozom még én is az AEK-en. Genetikán ott voltam, ott csinálták a lepénybiopsziát.

Hízás
Eddig kicsivel több, mint 1 kiló...

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Szerintem is fontos, hogy beszéljünk a doktorral, szülésznővel. Nekik mi csak egy eset vagyunk a sok közül, nekünk meg életünk nagy kalandja :lol: :wink:
Ha valamit nem értek, amit mond a doktor, akkor én visszakérdezek, elmagyaráztatom...

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Bocsi az off ért, de jöttem panaszkodni... Jami egész nap bepisil... valami megint nem kerek... :evil:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Witch, nagyon sajnálom. És nem off. Van valami más tünete? (láz, fájdalom?) Drukk, h végre rendeződjön nála ez a panasz...
É
erpé
 
 


Sziasztok!


Én 2 kg-t kilót híztam eddig; a pocakom nekem is "változó"; reggelre pl. szerintem "leapad" :); most 87 cm a kerülete; nagyobb, mint Nílával volt ennyi idôsen (vele felírogattam hetente :-)).
Még mindig émelygek egy kicsit+ zabálom a kiwit :-). (Amitôl gyanítom, hogy nem fogok 20 kg-t hízni, mint legutóbb, mikor a puncsfagyit faltam éjjel-nappal...)


Doki-szülésznô: Nekem is választott dokim+ szülésznôm lesz. Az elôzô dokit "megtartottam" (nekem a fô szempont amellett, hogy szakmailag megbízható, hogy békén hagyjon szülés közben...), a szülésznôt leváltottam egy (remélem) jobbra. Eddig nagyon elégedett vagyok ezzel az új szülésznôvel. (Már 2-szer találkoztunk). Amúgy az Istvánban fogok szülni.
Sti Te is, ugye?



Megcsináltattam a pisi-tesztet a laborban pénteken( a hétvégén állandóan pisilni jártam, és ha már leszálltam újra éreztem, hogy megint kell....), hála Istennek minden OK, negatív. Ezek szerint a baba nyom. Elég érdekes 16 hetesen....

Witch: remélem, nem lesz beteg Jami! Neked is endometriózisod volt?

KOnkri: Ez a nyomó érzés, ijesztô lehet. nekem néha éjjel van+ ha felülök fekvésbôl. Farkincás rugi; cuki lehet :-) Nálunk a kis Babszem örökli a rózsaszín rugikat :-), na jó, azért majd veszek pár fiúsat is.

Sti: durva a karkötôs sztori, és hihetetlen is egyben; hogy milyen emberek vannak...

Mágnes: szerintem is megéri elmenni egy magán-szívultrahangra; nagyon profi szakember a Hajdú Júlia. bennünket tökre megnyugtatott Nílával, pedig jól ránkhozták a frászt.

Trigemini: fantasztikus, hogy 3 babátok lesz!! Lesz segítséged (nagyszülôk)?

Toti: remélem, nem lesz semmi gond!

Barba: hol vagy :-)?

Bocsánat, hogy nem tudok most mindenkinek reagálni (csak emlékezetbôl írtam); de muszáj feküdnöm.

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 


Jó reggelt!

Witch
Jobbulást Jaminak? A szervi bajai mellett a bepisilésben teljesen kizárható a pszichés komponens?
Pszichés stressz még az immunrendszer működését is csökkenti, hajlamosabb a szervezet mindenféle fertőzésre is!

Konkri
Orvos helyett nem inkább pszichológus kellene neked? A túlzott aggodalom fog már ártalmas lenni! (bocs!!!!!!)
Nekem lenne okom ennyit aggodalmaskodni, mert a hármas terhességek általában problémásak...koraszülöttek lesznek a babák...az egypetéjüimnél felléphet iker-iker transzfúziós szindróma... sorolhatnám még.... de ha folyamatosan ezen rágódok, akkor már a jövő héten biztosíthatnák nekem a helyet a pszichiátrián!
Szedsz magnéziumot? Egyéb izomösszehúzódást gátló gyógyszert?
AFP: normálisan nincs benned! (terhesség és bizonyos tumorok eseténn lehet kimutatni)
Hogy sikerült a buli?
Sti
Az pocak? :oops: :lol: :wink:

Erpé
AFP: önmagában elavult vizsgálat...
Kelet-Magyarországon már évek óta a négyes tesztet csinálják!
Gratulálok a kislányhoz! Hosszú combcsont :lol: :lol: :lol: :lol: (Down-nál inkább rövidebb)

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Toti
Üdv itt!
Plexus choroideus cysta ilyenkor még elég gyakran kimutatható. Ahogy fejlődik a baba agya, kialakulnak a féltekék, az agykamrák majd eltűnik!
Orvosod mit mondott erre?

Macianyu
Nagyszülők még dolgoznak. Úgyhogy túl sok segítségem nem lesz, hacsak nem keresek valakit... :?

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Noooooooooooooormálisak??????
http://www.dehir.hu/debrecen/vasarnap-u ... 012/04/14/
Vasárnap délután az ember sziesztázna, nem pedig a repülőgépeket hallgatná...
(a debreceni repülőtér itt van tőlünk nem olyan messze....)

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?