Új privát üzeneted érkezett!

Nyulka,
Keress rá a nevére, akkor biztosan kidob néhány hozzászólást a babanet! Fönt, a keresés opcióval, legalábbis én így csináltam Kép

Üdv.,
Macsek
macsek23
 
 


Lányok!

Hogy tudom valakinek a profiljában megnézni az emil címét, ha egyáltalán megtudom nézni?
Ha van itt valaki segítsen!
vinnio
 
 


Macsek, Vinnio!
Üdv. a fedélzeten, már rég nem "láttalak" titeket! Hogy vagytok?
Macsek, bírod még a pocakot?
Kicsit elcsitult tényleg a topik, majd gondolom, az újévben fellendül. Kép
A fentebb említett dokikat én sem ismerem, sajnos nem tudok segíteni, de hátha más...

Jó készülődést az ünnepekre minden topiklakónak! Kép
Vacak
vacak
 
 

 
 

Vinnio!
Baloldalon a névre kattintasz, ekkor megjelenik a profil. Ha az illető megadta a mailcímét, akkor ott lesz a profilban, ha nem, akkkor pech.

V.
vacak
 
 


Szia Macsek!

Én majdnem minden nap elolvasom mi a helyzet, csak ritkábban szólók hozzá!
Még nem voltam az Abkarovits dr-nál azért nem írtam.
Nem tudsz segíteni, hogy valakinek a profiljában hogyan tudom megnézni a címét, szerintem nem lehet de egyszer talán pont Te mondtad, hogy igen.
Köszi
Vinnio
vinnio
 
 


Most pl. rádkattintottam, de te sem adtad meg a mailcímedet a profilodban! Kép
vacak
 
 


Vacak!

Köszi közben megjött a válasz.
BOCSÁNAT LE MACSEKOZTALAK!!!!!!!!!
Csak annyira megörültem, hogy van itt valaki, mert találtam egy olyan emberkét akivel közös a gondunk, és a pfofiljában nem találtam az emil címét, és gondoltam hátha te tudod.
Bocsánat.
vinnio
 
 


Újból Macsekkel kevertél, de nem baj, nekem is volt macskám, méghozzá Vacak nevű! Kép
Megvan már, amit kerestél?

V.
vacak
 
 


Ugyan már, nem gond! Jó, hogy összefutottunk! Kép
Jó szombat estét! (én már alig látok a fáradtságtól, és még megyek teregetni...)
vacak
 
 


Vacak!

Van egy kedves baktériumom amitől nem tudom megszabadulni és azt mondta a Serfőző dr. hogy addig szó sem lehet a második tücsökről.
És találtam valakit az egyik topikban akinek hasonló a gondja. Ennek nagyon megörültem.
Irtam a topikba, csak remélni tudom, hogy majd valamikor arra jár.
vinnio
 
 


Szia Nyulka!

Én dr. Orbánnál szültem az első babámat, és hozzá kezdtem el járni most is a kistesóval. Vele még nagyon az elején járunk a 10. héten. Nem az a beszélgetős orvos a tapasztalataim alapján. Igaz, ha ő csinája az Uh-t, akkor ott szívesebben elbeszélget. Nagyon elfoglalt mindig, ennek is köszönhető az, hogy szeret mindenre gyorsan, tömören, talán túlzottan általánosságban válaszolni. Nem az a lelkizős típus.
Szakmailag saját bevallása szerint nagyon jó orvos. Én ezt eldönteni nem tudom. Odafigyel az tény. A kórházban ő az egyik "főmufti" és tanít is tehát biztosan ért a dolgához. Nálam minden rendben volt a szülésnél. Utána nem sokat láttam, csak amikor elbocsájtott. Bár igaz szülés után valamivel kedvesebb, ha nála van ilyen. Kép
Tehát a szülésnél ne várj tőle nagy lelkitámaszt, erre fogadj szülésznőt, vagy örülj annak aki benn van épp, mindegyik nagyon kedves, vagy vidd magaddal a férjedet (éjszakára néhány bödön kávét is neki. Kép )
Amit még az dokin megfigyeltem, hogy veszettül odafigyel arra, hogyha bármi baj érné a páciensét, akokr egy esetleges per esetén ő biztosítva legyen. Ezzel a legtöbb reakciója, tette magyarázható. De minden értelmesebb orvos odafigyel erre, azt hiszem. Ez a normális. Neki is van élete, családja. De ez persze nekünk kismamáknak akkor ha ezt nem látjuk, értjük akkor megnehezítheti az életünket.

Na most ennyi, ha van még kérdésed írj, akár magánban is.

Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Hahó! Eltüntek! :-) Végleg távoztatok, vagy csak átpártoltak más topikba?
Tudom, az én nyavajám már nem ide tartozik, mert épp nem vagyok pockos, de tud valaki valami hasznosat a bárányhimlőről?
Sziasztok!
Ironram

ui.: ideillő is legyen: sajnos a fennt említett dokikat én sem ismerem.

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Sziasztok!Szia Uran!!!


Köszönöm szépen a leirásodat a dokiról.Én Öt azért választottam,mert a barátnöm tavaly nála szült és a családban ,ismerösök közül nagyon sokan és mindenki elégedett volt Vele és azt mondták ügyel arra,hogy a szülés alatt se a baba se az anya ne szenvedjen túl sokat és miden komplikáció mentesen menjen...már amennyire ezt emberileg befolyásolni lehet!!Neked erröl mik a tapasztalataid?
Én meg eddig azt vettem észre,hogy elég laza egy doki,de ha én kérdeztem valamit vagy gondom volt (bár szerencsére eddig minden jól alakult és nincsenek panaszaim),akkor lehetett Vele beszélni.Nekem az uh-t mindig Ö csinálja,mert megbeszélt idöre megyek hozzá és csak szólok Neki hogy ott vagyok és jön pár percen belül.
Privit nem tudom hogy kell irni...segitenél???Mert lenne kérdésem!!
Szülésznöt pedig szeretnék fogadni,lassan intézem is a dolgot,hogy tuti ott legyen amikor kell.Amúgy páromat nem lehet berángatni a szülőszobába,igy a legjobb barátnöm lesz velem.
Gratulálok az új babához!!!:-)Az elsö fiú vagy lány?Hány éves?
Macsek!Köszönöm Neked is a rákeresős ötletet!Kipróbálom!Kicsit még ügyetlenül mozgok itt...új "motoros" vagyok!:-)
Sziasztok!
nyulka
 
 


Szia Nyulka!

Igen ebben igazad van, hogy az Orbán (én csak így szóltam magamban nevezni, ő már fogalom nálunk is Kép ) laza. Elég könnyedén vesz néha dolgokat, de ha gond van, akkor ott van, és figyel, nehogy baj legyen.
Szülés alatt nekem szépen haladt minden, sőt. Ő reggel 6-ra várta a babát és fél 3-ra született meg, úgyhogy nem nagyon kellet sürgetni semmit. Nem tudom csináltak-e valamit, mint pl. méhszájtágítás a vizsgálatokkor, mert igencsak kellemetlen volt még EDA mellett is amit csináltak, és ez egy mezei vizsgálattól úgy gondolom nem lenne így, de majd erről beszélek a szülésznővel annak idején. Oxitocint kaptam mert az EDA lelassította a folyamatot. Viszont szerencsére varrni alig-alig kellett, azt is belül. így nem volt sok dolga velem a dokinak.
Az első gyermekem egy rosszcsont kisfiú, most másfél éves, és 25 hónapos lesz a kicsi születésekor.

Az emilem: stu@vnet.hu

Panni
uran
 
 


Vinnio, Serfőző dr. pillanatnyilag melyik kórházba viszi a betegeit?

Nyulka, nincs mit, szívesen Kép
macsek23
 
 


Kedves Macsek!

Sajnos még nem tudtam vele beszélni személyesen, múlt hétre voltam bejelentkezve, de a kisfiam megfázott. Dec. 27-én megyek hozzá, utána elmondom mi a helyzet. Én is kiváncsi vagyok, mert amióta volt ez a "váltás" nem beszéltem vele.
Dilemmában is vagyok, mert nagyon sajnálnám otthagyni a kórházat.
Úgy döntöttem, hogy annak tükrében döntök, hogy melyik kórházba ment.
A Budai Honvédba amit valaki már említett, nem szívesen mennék.
vinnio
 
 


Vinnio, azért kérdezem, mert úgy tudom, Serfőző mégsem tudott a Budai Honvédban elhelyezkedni.
Mindenképp kérdezz rá, ha beszélsz vele!

Üdv.,
Macsek
macsek23
 
 


Ironram,
http://www.baranyhimlo.hu/ , itt mindent megtalálsz a bárányhimlőről. Csak nem bepöttyösödött valaki?

Mi készülünk ezerrel a karácsonyra, Hanga szülinapját már meg is ünnepeltük szombaton, mert udgye neki 25-én van a szülije....tegnap is zsúrban volt apjával, jól ki is fáradt, még mindig alszikKép.

Marci szépen eszik, alszik, fejlődik. MÁr 5,5 kiló Kép.

Na, most mennem kell.

Szila
szila
 
 


Sziasztok!

Én sem tüntem el, csak itt a karácsony.

Delfinke! De jó, akkor mi sanszos, hogy találkozunk a szülészeten. Te kihez is jársz? És ki van a pocidban?
timi30
 
 


Macsek!

Mindenképpen rákérdezek, engem is nagyon érdekel a dolog. Valahol biztos elhelyezkedett, mert szerintem nem praktizálhat kórház nélkül egy nőgyógyász.
vinnio
 
 


Szia Timi30!

Az én pocimban egy kis pöcsös lakik, a neve Marcell lesz! :-)
Én a Ráczhoz járok! Te kinél fogsz szülni? Az előadásokra szoktál járni?

delfinke
 
 


Sziasztok!

Uran!Köszi még 1x,majd irok neked emilt,csak most még 2 napig dolgozom és nem sok idöm van,de utána idö milliomos leszek!
Én a dokit magamban Istvánnak hívom,mert a barátnöm aki ajánlotta tegezödik Vele és mindig igy emelegeti és már bennem is ez maradt meg.De azért az életben doktor úrnak hívom!:-))Igy a Te Orbánod még jobb is!!:-)
Látom Serföző volt a téma.Nem akarok hülyeségeket beszélni,de pont most olvastam egy fórumon,hogy a János kórházba ment át.Egy barátnöm is babát vár és 2 hete amikor volt nála,akkor még Ö sem tudta hova megy,igy nem tudom mennyire megbizható az info...de gondoltam azért elmesélem!!!
Van itt más is aki március elején fog szülni?Amúgy a mi babánk is fiú és Balázs lesz!:-)
Sziasztok!!
nyulka
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek jó készülődést az ünnepekre!

Szila!
Köszi a tippet, megnézem. A dokinénink azt mondta 99,5%, hogy elkaptuk. Másfél hete voltunk látogatni egy 2 hónapos babát, akin aznapra lett két pötty. Nekem is barinak tűnt, de elvetettem az ötletet, mert nem gondoltam, hogy ilyen picinek is megkapják. Hát most már tudom.
Olivéren még nem jött ki, csak egy hasmenéses vírust kapott el Apától. De már túl vagyunk rajta azt hiszem.

Sziasztok!
Mindenkinek nagyon kellemes, békés karácsonyt, és aki nem jár már erre, boldog új évet kívánok!

Ironram

ui.: ma jártam a kórházban. Sose gondoltam, hogy egy kórházi osztály valaha is belopja magát a szívembe, és visszavágyok majd oda, de megtörtént.

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Delfinke: Én a Hegedűs főorvoshoz járok. Nálunk ismét kiscsaj érkezik. A neve még nem eldöntött. Nagyon akartam egy-két előadásra elmenni, de valahogy sosem jött össze akkorra a nagylány felügyelete.

Ironram: Bárányhimlővel kapcsolatban már nekem is kellett hónapokkal ezelőtt informálódnom. Nálunk ugyanis övsömöre volt egy látogatónak, ami a bárány felnőttkori változata. Mint megtudtam, bárányhimlőt csak bárányhimlős gyerektől lehet elkapni, viszont ha anyuka szoptat és már túlesett bárányhimlőn gyerekkorában, akkor az anyatej biztosítja az ellenanyagot is a babának, tehát nem valószínű hogy kisbárány lesz. Amit viszont még hallottam, hogy ha mégis elkapja az 1 év alatti baba a bárányhimlőt, akkor nem kap életre szóló védettséget, vagyis nagy esélye van annak, hogy az oviból majd ismét hazahurcolja.

Mindenkinek kellemes karácsonyt, jó beigli sütést, nagy bulizós szilvesztert!!! (Az utóbbi csak vicc volt :-))

Timi
timi30
 
 


Sziasztok!

Ironram!
Még bárányról: az én nagyobbik leányzóm 6 hónapos volt, amikor az unokatestvére bárányhimlős lett, és akkortájt szinte minden nap együtt voltak. Ez pont 2 éve karácsonykor volt. Fejvesztve hívtam a gyerekorvost, aki azt mondta, hogy még akkor sincs baj, ha ilyen pici korában kapja el, mert könnyebben túlesik rajta, de valószínűleg az anyatej védő hatása miatt nem fogja elkapni. Így lett, nem is kapta el. Viszont a nagypapa, aki szintén sülve-főve a kisbárányossal volt ekkor, életében másodszor is túlesett rajta, 70 évesen, igaz elég gyenge formában, néhány pöttyöcskével megúszta. Elég vicces volt egyébként! Kép Timit ezért csak meegrősíteni tudom: előfordulhat, hogy valaki elveszti a bárányhimlőre való immunitását egy idő után.

Na megyek vissza a beigliimhez, már csak kennem kell a tetejüket, aztán irány a sütő! Kép

Csatlakozom az előttem levőkhöz, és kívánok mindenkinek BEIGLI ÉS FENYŐ ILLATÚ, SZÉP KARÁCSONYT!

Vacak
vacak
 
 


Sziasztok!
Régen jártam már erre.
A barátnőm a múlt héten szült a Péterfyben, Hegedűs Főov.-nál.
Azon kívül, hogy baromi meleg volt a kórházban (gondolom ez így télen minden kórházban így van), abszolút pozitív tapasztalatokat szerzett. Kétágyas alapítványiban volt, nem volt vele semmi baja. Mind a szülészetes, mind a csecsemős nővérekkel nagyon meg volt elégedve!! Amikor meglátogattam, egy nővér bennem is kedves nyomokat hagyott, nagyon készséges, segítőkész volt.

Én 3 hét múlvára vagyok kiírva, majd beszámolok akció után Kép

Sziasztok.
goldeneye
 
 


Sziaszok!

Vacak, Timi30!

Köszönöm. Ha az anyatej védetté teheti akkor is, ha már csak 3* eszik, akkor rendben van. Mivel én 16 voltam, amikor a drága hugom, akin 6db, azaz hat darab pötty volt, rám ragyasztotta, oly szinten, hogy búbtól lábujjig, sőt.
Ha ezt elfelejtette az immunrendszerem, akkor süsse meg. Felmondok neki.
Holnap két hete az ominózus látogatásnak, így egyre kisebb a valószínűsége a dolognak, de még nem kizárt.
Ám addig sincs unatkozás, itt a fogzás!

Idegmentes boldog készülődést mindenkinek!

Vigyázzatok egymásra!

Sziasztok!

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Kedves Lányok!

Békés, boldog, nyugodt, fincsi harapnivalókkal teli karácsonyt kívánok mindenkinek!! Kép

Vinnio
vinnio
 
 


Szeretnék én is minden kedves Péterfys maminak kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni!

Tünde
nyulka
 
 


Kedves Macsek!

Ma voltam a Serfőző dr-nál, ha megírod az emil címedet magánban elmesélem mi volt.

Vinnio
vinnio
 
 


Hé Csajok!

Eltüntetek? Mindenki bújjon elő, és meséljen mi történt az ünnepek alatt. Igaz még itt van előttünk a szilveszteri készülődés, de valami csak történt mindenkivel.
vinnio
 
 


Szia Vinnio!

Én néha felbukkanok, de aztán tova is futok, itt úgyis megállt az élet.
Egyébként én is várom Macsekről a híreket, mert utolsó infóm azt volt, még karácsony előtt 1 nappal tán, hogy rendszeres fájásai voltak, és készült a kórházba. Úgyhogy remélem, minden rendben velük azóta, és a pici babája és ő is jól vannak.
Karácsony kipipálva, bejött nálunk az a kezdeményezés, hogy csak a gyerekek kaptak ajándékot a fa alá, így nem kellett még kb. 25 embernek vásárolnom a tömegben, 2 pici gyerekkel együtt. Beigliim kitűnőek lettek, igazán büszke is vagyok magamra, ez volt életemben a 2. beiglisütés. Legfőbb kritikusom, a férjem szerint is nagyon finom volt.
Nagyobbik lányom már élvezte a karácsonyt, tátva maradt a szája a feldíszített fa előtt, percekig szólni sem tudott, majd amikor magához tért, meglátta az áhított triciklit a fa alatt, felült rá, és le se szállt róla egész este. Aztán lefekvés előtt hirtelen nagy szemeket meresztve azt monda nekem: "Juj! Elfelejtettem a Jézuskának megköszönni az ajándékokat!!" Kép Kép Kép
A kisebbik, lassan 4 hónapos lánykám is jól tűrte a 3 napig tartó jövés-menést, családi össznépi gügyögést a babakocsija fölött. Rendes kiscsaj, majdnem mindenkire mosolygott, így ni:
Kép
Nem lehet rá panaszom, bár elég rosszevő. A szopi az utolsó dolog, ami érdekli őnagyságát...
Viszont már 7-8 órát alszik egy huzamban éjszaka.
Úgyhogy úgy tűnik, a Szilveszter estét kapjuk tőle ajándékba, így el tudunk menni itthonról, ami éppen rám is fér. Kép
Hát ennyi.
Ti lányok?
vacak
 
 


Kedves Vacak!

Nem is tudtam, hogy a Macsek már ilyen közel jár a nagy izgalmas eseményhez. Ha ilyen nagy a csend nála, lehet, hogy tényleg történt valami. Sőt ha rendszeres fájásai voltak, akkor biztos.
Nagyon helyes a kislányod!Kép
A "rosszevéssel" kapcsolatban sajnos nekem is vannak tapasztalataim, szerencsére nálunk is nagy cicimánia volt, egészen 2 és fél éves koráig cicizett, csinálta volna tovább is szegénykém, de már úgy éreztem, hogy elég volt. Szóval Ő is kevés kajcsit evett meg, és így van ez a mai napig, a favorit a húsleves, gulyásleves, pörkölt, nokedli, tészta, csupa egészséges Schorbert Norbi kaja. Bár igaz mind baromi finom, csakhogy zöldséget és gyümölcsöt nem akart és ma sem akar enni. Ez van, én is rossz evő voltam, kényszeríteni nem szabad, ezt én sem szerettem. Majd egyszer ráérez az ízére, hiszen mint tudjuk enni baromi jó dolog.
Akartam neked írni emilt, azzal kapcsolatban amiről már egyszer leveleztünk. Szóval úgy döntöttem, hogy megyek a Serfőzővel a János Kórházba. Végül is szakmailag maximálisan szuper, csak a túlzott óvatosságától és aggodalmasságától akadok ki néha.
Azért remélem nem baj, ha néha ide is írok, mert a Péterfyre mindig kellemes nosztalgiával fogok gondolni és érdekel is, hogy mi a helyzet.
Hú de sokat írtam.
Üdv.
Vinnio
vinnio
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek boldog új évet!!!!
Buborékot és pici másnapot!

Egy kis segítségre lenne szükségem!
Tudtok olyan fórumot, ahol német nyelvet lehetne gyakorolni? Írtam már két német fórumra (baby.de, eltern.de), ám úgy tűnik nem szeretnének velem levelezgetni. Röviden az volt a válasz, már túl sok levelezőpartnere van, és nem férek bele. Persze lehet, hogy elhamarkodom a dolgot.

Vacaknak remélem egy kellemes élménnyel több van!

A karácsonyi készülődés rendben lezajlott, és 24-e estéje is remekül sikerült. Halászlé, majonézes krumpli, szezámos rántott harcsa. Olivér egyenlőre csak szemtanu volt, de majd jövőre! Most még csak azok a dolgok érdekelték, amik testközelbe ill. szájközelbe kerültek, de nekünk, és a nagyszülőknek Ő a legnagyobb ajándék.

Mégegyszer mindenkinek kellemeset!

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Sziasztok!

Igen a nagy csendnek itt az eredménye: december 23-án megszületett Levente, 3760 g súllyal és 57 centivel Kép
Megpróbálok beszúrni egy képet...
Kép
macsek23
 
 


Sziasztok!

Így utólag szeretnék mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket, és nagyon boldog új évet kívánni!

Macsek!
Gratulálok!
Ha lesz időd írd meg a nagy eseményt részletesebben is. Gondolom mást is érdekel.

Vacak!
Jól látom, hogy egy igazi kis tündérke van a képen?

Üdv mindenkinek!

Andi

Kép
Kép
pipocska
 
 


Macsek!
Nagy-nagy gratula Leventéhez! Gyönyörű nagy, formás baba!!! Ekkora súllyal tuti nem akart volna bent karácsonyozni már! Kép
Nagyon örülök a jó hírnek, izgultam érted!
Én is várom majd a részletes beszámolót, és külön is érdekel, hogy milyen volt vajon a szülészeti karácsony?

Pipocska!
Hát igen, köszi, Kamilla tényleg egy KIS tündér. Amilyen ritmusban ő hízik, van esély rá, hogy Macsek Leventéje egy-két hónapon belül beéri! Kép Na persze csak én aggódom túl magam, pedig már úgymond tapasztalt második babás anya vagyok...

Üdv. és BUÉK mindenkinek!
Vacak
vacak
 
 


Macsek!

Most megnéztem a társalgót és már látom a képet is az infóhoz.
Nagyon szép, formás baba. GRATULA!Kép

Vinnio
vinnio
 
 


Sziasztok!
B:Ú:É:K.!!Én is el voltam tűnve, természetesen az ünnepek miatt.
Remélem mindannyiotoknak jól telt!!!!
Nálunk is megvolt az 1. babás karácsony: el is sírta magát a fa alatt, a nagy fölfordulás és a sok lelkes családtag miatt. De nem tartott sokáig, inkább gyorsan birtokba vette a fa alatt található hatalmas játék-hegyet. Kép
Azóta örül, ha meglátja a kivilágított karácsonyfát.

Macsek! Gyönyörű a Babád! Azonnal ráismertem az ingecskére és a "bevásárlókocsira"-elfogott a nosztalgia...

Sziasztok, és mégegyszer: boldog új évet!
Dadó
dadó
 
 


Sziasztok!

Macsek23!
Csini legényke! Olyan békésen tudnak aludni, hogy elirigyli tőlük az ember!
Mesélj milyen volt megkapni a legnagyobb " KARÁCSONYI AJÁNDÉKÁT" a családnak?

Kitartást és sok örömöt!

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Talán most jutok odáig, hogy írjak egy pár mondatot, a mi "történetünket" Kép
December 21-én voltam utoljára a dokimnál, aki megvizsgált, 2-3 centis méhszájat és napokon belüli szülést diagnosztizált. Éjjel be is mentünk a kórházba, mert 5 perces fájdalommentes összehúzódásaim voltak délutántól kezdve, és mivel már legalább egy hónapja még egy keményedésem sem volt, azt hittem, a vizsgálat elindított valamit. Bár a kórházi NST szépen mutatta a fájásokat, az ügyeletes doki azt mondta, várjunk, majd reggel burkot repeszt valaki. Reggelre elment a nyákdugó, a fájások viszont abbamaradtak, így még egy napig élveztem a kórház vendégszeretetét 2 in 1. Csütörtökön, 23-án reggel ismét kezdődtek az összehúzódások, mensi-szerű fájdalommal, de nem volt vészes, a dokim délután megvizsgált, és azt mondta, nem vár tovább, 5 centis a méhszáj, burkot repeszt. Mondanom sem kell, azonnal fülig ért a szám és szaladtam a páromért, jöjjön, mert szülünk Kép Egy kicsit ki voltam már készülve a kórháztól és attól a mondattól, hogy "mindjárt megszül kismama" Kép
15.45-kor repesztett burkot a dokim, azonnal 2-3 perces, iszonyatos erős fájásaim voltak. Először a labdán rugóztam, az jó volt, aztán megpróbáltam sétálni, de az már nem ment. Gyakorlatilag egy idő után nem nagyon voltam magamnál, teljesen befelé figyeltem, próbáltam lazítani, lélegezni, és egyengetni a babám útját. Időnként megkérdezték, akarok-e EDÁt, mindig mondtam, hogy nem, nem, aztán egyszer azt mondtam, hogy igen! Akkor már 8 centis volt a méhszáj, de nem lehetett tudni, meddig tart még. Az EDA bekötésével szöszöltek egy ideig, nem kis koncentráció kellett ahhoz, hogy a fájások közben mozdulatlan maradjak. Végül megvolt, és kiderült, hogy mindjárt nyomhatok, így a vajúdás vége lett csak egy kicsit kellemesebb. Mindent éreztem, főleg a feszítést, ahogy a baba feje egyre lejjebb ereszkedik a szülőcsatornában. Aztán egyszer csak nyomhattam, és az már nagyon jól esett Kép
18.13-ra született meg Levente, nem is gondoltuk volna, hogy ilyen hamar kibújik, mondjuk az a 3,5 óra igen intenzív volt! Azonnal a hasamra tették, kis lila békuci volt, nyekergett, és megfogta a kezem Kép Amíg én szeretgettem, a párom elvágta a köldökzsinórt, majd következett a méhlepény, a méh kitisztítása, és a varrás. Mivel 35-ös volt a fiam feje, nem is kísérleteztek a gátvédelemmel, de nem bánom, a szülés után 5 nappal már egyáltalán nem fájt.
A többi a szokásos, 2 óra a szülőszobán, Levi legalább 15 percig intenzíven szopott, teljesen meglepődtem Kép
24-én egyszerre kiürült az osztály, szerencsére, így a párom is bejöhetett, bent volt egész hétvégén, volt fenyőfánk, díszek, meg minden ami kell egy meghitt karácsonyhoz Kép Nagyon szép napok voltak ezek, mindig szívesen fogok visszagondolni!

A kórházról vegyes a véleményem, az orvosokon látszik, hogy ímmel-ámmal törödnek azzal, akinek úgyis van fogadott orvosa. A másodikk nap már meg sem vizsgáltak, pedig mondtam, hogy ismét fájásaim vannak. Persze nem baj, végül a dokim vizsgált meg, de akkor minek jönnek napi 3-szor vizitelni?
A csecsemősökre nem lehetett panaszom, minden nap megkérdezték, minden rendben-e, és bármit kérdeztem, segítettek, de azért én a helyükben minden első babás kismamára ránéznék, hogyan szoptat, hogyan ápolja a köldökcsonkot, mert úgy derülnek ki a hibák.
Az osztályosokkal sem volt bajom, kivéve, amikor reggel 4.50-kor jött vért és vizeletet venni Kép
Különben is tiszta egy átjáróház volt, nehéz volt pihenni és összerázódni a babával: reggel hőmérőzés, emiatt ugye kétszer jönnek, aztán műzakváltás, reggeli vizit, jön a reggeli, a délelőtt folyamán legalább 3-szor elviszik a szemetet, egyszer kitakarítanak, jön a csecsemős, aztán déli vizit, jönnek az ebéddel, viszik a mosatlant stb stb....
Ami még furcsa volt, hogy sem pohár, sem evőeszköz nincs a kórházban, az első nap kölcsön kellett kérnem, különben nem tudtam volna megenni az ebédemet.
Az étel egyébként sokkal jobb, mint vártam!
Egyébként mindenki maximálisan kedves volt, tényleg, nem lehetett panaszom, csakhát - a magyar egészségügy...Kép és a kórházi kiszolgáltatottság-érzés, de gondolom, ezzel mindenki így van!

Amióta hazajöttünk, aranyéletünk van! Áldott jó gyerek ez a Levente, eszik, alszik, nézelődik, sír, ha éhes, és nyöszörög, ha már nem akar aludni és unatkozik. Bár mindkét nagymama ugrásra kész, hogy jöjjön segíteni, egyelőre nagyon jól megvagyunk itthon hármasban, a legteljesebb boldogságban, a párom is rohan haza hozzánk, és sokszor csak ott állunk az ágy mellett és nézzük ezt a kis Csodát, alig hisszük el, hogy itt van, egészséges, szép, és minden a legnagyobb rendben zajlik! Kép))))
macsek23
 
 


Sziasztok!

Nem tudom,hogy van-e itt rajtam kivül még kismama vagy csak anyucik vannak,de ha valakit érdekel,akkor leirom ide,hogy januárban mikor vannak előadások a kórházban.
Jan.17. szülés
Jan.31. szoptatás,gyermekápolás témakörben van előadás.
17.30-kor a Tanácsteremben.

Macsek,neked sok boldogságot a gyönyörű kisfiadhoz.Nagyon tetszett a szülésleirásod is.Én személy szerint köszönöm,hogy megosztottad velünk.

Ja és igy utólag is BUÉK mindenkinek!

Tünde
nyulka
 
 


Macsek!

Teljes átéléssel olvastam a történetet! Tényleg elég simán mentek a dolgokKép. Az olyan jó amikor nem egy rémtörténetként marad meg az emberben a szülés, hanem egy ugyan elég fájdalmas, de meghatározó, kellemes élmény, amire mindig jó visszaemlékezni.
Az hogy Karácsony volt, csak slussz poén.
vinnio
 
 


Sziasztok!!

Lenne egy kérdésem!
Nektek kellett bevinni a babának saját ruhát,vagy adtak a kórházban?
Mert nekem a szülésznö azt mondta nem kell bevinni,mert adnak rá kisinget és pólyába rakják,viszont a barátnöm aki 2003-ban szült a Péterfyben azt mondta,hogy rajta keresték a gyerek ruháját!
Pelenkán és popsitörlőn kivül mit kell még vinni a baba ápolásához?
A választ elöre is köszi!
Tünde
nyulka
 
 


Szia Nyulka!

Nem kell vinni ruhát, adnak mindent hacsak nem akarod, hogy a saját ruháiban legyen,mert azt is lehet, de szerintem nincs értelme. Elég a hazamenetelhez ruhát vinni. Hintőport, alkoholt és popsikenőcsöt adnak. Én még textilpelust vittem be a feje alá és a böfiztetéshez.

Szia
Csibe
csibe13
 
 


Csibe!

Köszi a választ!
Akkor csak azt nem értem,hogy a barátnömön miért keresték a ruhát???
De akkor nem viszek én sem!

Szia! Tünde
nyulka
 
 


Nagyon köszönöm mindenkinek a gratulációkat és az elismerő sorokat, jó esnek! Kép

Nyulka, eldobható pelenkát is vigyél! Elvileg naponta kellene 5 db-ot adniuk, én csak kétszer kaptam, úgyhogy jó volt, hogy feltankoltam otthonról...
Adnak saját ruhát, bár én a réklitől elég hamar kiborultam, egyszerűen nem tudtam úgy visszapasszintani a gyerekre, hogy az ne lett volna egy órán belül a nyakában... ilyenkor elővettem egy saját kombidresszt Kép
macsek23
 
 


Köszi Neked is Macsek!

Tehát akkor eldobható pelus,rendes pelus és popó törlő kell feltétlenül.És azon kívül beteszek pár kisrucit is,hátha kell.Az úgy sem foglal sok helyet!:-)

Most a csecsemősök tényleg normálisabbak lettek?Neked mi volt a véleményed ilyen téren az osztályról?Segitenek ha kéred?
Pizsamát is lehet bevinni,vagy praktikusabb a hálóing?
Bocsi,hogy ennyit kérdezek,de teljesen tapasztalatlan vagyok!

Nyulka
nyulka
 
 


Nyulka!

Én ugyan 2004. szeptemberben szültem még,de az azóta a kórházban járt sorstársaink is hasonlóan pozitív véleménnyel voltak a csecsemős nővérekről, ahogy én is. Kedvesek, és első gyereküket szülőknél kérésre segítenek a helyes mellrehelyezésnél, a szoptatás első esetleges problémáinál. Azért arra ne számtís, hogy bármikor van idejük rád, nagyon le vannak terhelve a sok babával,de mondom, lehetőségeikhez képest segítenek.
Pizsamát is vihetsz be, szerintem az is ugyanolyan jó, de lehetőleg a felső része legyen elöl kigombolható, a szoptatáshoz. Az se baj egyébként, ha nem, a fontosabb, hogy te érezd magad kényelemben.
Amit én ajánlanék: vigyél be esetleg egy kispárnát, mert bent ugyan kapsz egyet az ággyal, de az általában elég lestrapált, laposka, és én hiába kértem még egyet a szoptatás miatt is, nem tudtak adni. Így aztán a férjem hozott be.

Üdv.
Vacak
vacak
 
 


Nyulka, ahogyan Vacak mondja, a csecsemősök nagyon segítőkészek, de csak, ha kérdezel! Minden nap megkérdezik, minden rendben-e, és ha azt mondod, igen, már mennek is tovább. Nekem nagyon sokat segítettek, amikor úgy beindult a tejem, hogy kiegyenesedni is alig tudtam Kép
Jó ötlet a kispárna, nem gondoltam volna ugyanis, hogy kizárólag egy darab FA (!) szék lesz a szobában, azon ugye az első 2 napban egyáltalán nem tud ülni az ember lánya, így az ágyon tudtam szoptatni, de az is elég kényelmetlen volt.
Egyébként bármit bevihetsz, mondom, nekünk karácsonyfánk volt! Kép))
macsek23
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?