Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Csak gyorsan BETTI-nek, a többit ha lesz idQm.
Szóval én a Waldorfról azt hallottam, hogy csak bizonyos mentalitású gyerekeknek való igazán, mert olyan túl-túl nyugos és elszigetelt az egyész , Tamara egyik volt ovistársa oda jár, ha érdekel összehozhatlak vele, Q most elsQs, bár Qk odáig vannak tQle, de a kissrác pont olyan túlnyuhis, meg a szülQknek az is nagyon tetszik Kép ,hogy otthon nem kell vele foglalkozni.Szóval állítólag olyan igazán életrevaló, pörgQs gyerekeknek nem való, ha adsz rá, érdemes kikérni az ovónéni véleményét.

Majd szeretnék még jönni bQvebben, mert az orvosoktól tele van a hocipQm, bocs Bettikém, csak a gyerekorvosokra gondoltam Kép , ezt szeretnám megosztani veletek.

Ági!
Csak várok és várok és várok......a leveledre....

Pussz:Melinda
adnilem

Gyöngyöske!
Asztma Kép, És elmúlhat, vagy ez már maradandó?
Hangának is jobbulást kívánok, és remélem, hogy a bárányhimlőt könnyen átvészeli!

Delice!
Én a fejésről annyit tudok, hogy a legjobb technikával is csak 30%-al kevesebbet lehet kifejni, mint amit a baba le tud szívni.
Ezért célszerű inkább gyakrabban mindkét mellre rátenni a babát, és csak utána fejni (szükség szerint).
Nekem is volt egy időszak, amikor kevesebb volt a tejem (addig váltott melből szoptattam, egyik alkalommal a jobb, utána a másik), de akkor minden alkalommal szoptattam mindkettőből, és utána még megpróbáltam fejni is, így 3 hét után már nem volt gond. Újra lett elegendő tejcsim.
Aztán Ádám 10 hónaposan elválasztotta magát, de még 7 hónapig nekem jött a tejem.

Ditta!
Remélem, hogy nem lesz többet ilyen "élményed" a picivel.
A GYEK szerintem maga a katasztrófa. Kép

Zsua!
Végre itt vagy megint!
És, hogy mik történtek veled még távol voltál???!!!! Kép
Így már igazoltnak veszem a távolléted, hiszen "dolgoztatok" az új babán! Gratula! Gratula! Gratula!
Majd hívlak a járóka miatt.

Üdv: Emese

mse173

Helló!
Engedjétek meg, hogy háborogjak egy kicsit!A kisfiamnak gyakorlatilag másfél éve folyik az orra, rövid szünetekkel, mostanában ez azt jelenti, hogy az elmúlt másfél hónapban harmadszor beteg és kétszer kapott áb-t.Ez alatt az idQszak alatt elfogyasztottunk két gégészt és egy gyerekorvost és csak nyomják az áb-t és mosolyognak, hogy majd kinövi, annál erQsebb lesz Kép Kép Én ezt már nem igazán akarom bekajálni.....Tegnap utolsó reménységkénk elmentünk a homeopata doktornénihez, megjegyzem nála sem most voltunk elQször, de azért még mindég benne bízom...csakhát míg nem volt kocsi olyan macerás volt felbuszozni hozzá az avasra.
Most kiváltottam egy rakás homeobogyót....majd beszámolok az eredményrQl, ha érdekel valakit..
De a dokinéni legalább azt mondta amit hallani akartam, hogy ez tényleg nem teljesen normális madkinövi dolog és nem szabad annyiban hagyni.Orvosok....az egyik ismerQsömnek a gyerekorvos azt mondta, hogy azért van a gyerek orra, hogy follyon...Kép
Az az érzésem, hogy ezzel a téli vezetéssel is kifogtam a gyakorlás, mert azért télen csúszik, párásodik, stb., nyáron talán könnyebb, de nyárra már nagyon fog ez menni nekem..Kép Bár ma is túljutottunk egy eszméletlen dugón a Búza téren.
A karácsonyi bevásárlás már többé-kevésbé megvan, hanem tudjátok, mit felejtettunk el, hát a szaloncukrot, nem tudom, hogy kapunk-e még mogyorókrémeset Kép Mi lesz a szentestei menü, mit fQztök lányok?

Zsua!
Sok szeretettel gratulálok, vigyázz magatokra.

Andi!
Emlékszem, nekem is volt egy ilyen éjszakázós idQszakom, amikor akárhogy próbáltam nem tudtam aludni, majd bevezettem azt, hogy ha nem megy nem erQltetem és ráálltam az éjszakai munkára, takarítás, vasalás stb.

Melinda
adnilem

Sziasztok!
Köszönjük a gratulációkat mindenkinek!
Ne haragudjatok hogy nem jelentkezetem csak ugy el voltam uszva mindennel.Szóval igen megszületett a mi kis csillagunk.Viszonylag könnyű szülés volt,nem kaptam semmilyen érzéstelenitőt mert nem volt rá már idő.A doki nagyon aranyos volt nagyon meg voltunk vele elégedve.A férjem is bent volt és nagyon jo volt.Az egy ágyasban szültünk zárt ajtók mögött Kép
Szóval Bianka 4kg-val és 52cm-rel született.Jo gyerek keveset sirdogál.Remélem igy is marad Kép
Rakok fel képet
Most ennyi majd még jövök
pusz bea

bea
beatron

Bea!

Nagyon szép a kislányod!! Szopi jól megy?
Kép

ZsuaKép
Neked is gratulálok!
Olyan jó, Bea, Dodus megszültek, de mindig a helyükbe lép valaki!Kép
Mindig van köztünk kismama!

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!
A szopi jol megy,csak nagyon fáj még a mellbimbóm KépKenegetem én,meg vett nekem apa bimbóvédő kagylót(vagy minek hivják)Jo nagyon igy legalább közben nem fáj.Gondolom majd megerősödik és nem fog fájni,ugye?
Dodusnak nagyon aranyos a kisfia!Hatalmas haja van KépNem sokat tudtunk beszéni mert mi már akkor jöttünk haza.Ja elfelejtettem irni Bianka besárgult a kórházban egy kicsit,kékfényezték szegénykét.Itthon meg a dokinéni azt mondta hogy vigyázzunk a köldökére nehogy sérve legyen,meg terpeszbetétet kell hordania.
Na megyek mert hiv a kötelesség Kép
pusz bea

bea
beatron

Melinda!
Nagyon ügyesen és bátran csinálod a vezetést, ha most is kimerészkedsz. Gratulálok!
Az orvosokról hasonlóan lehangoló a véleményem, vagy sz...-t se tudnak, vagy csak nem érdekli őket a beteg (max. a pénze).
Persze van egy-két kivétel, de sokáig kell keresni.
Olivérnek gyorgy gyógyulást kívánok a homeos bogyókkal. Az má fél siker, ha téged meg tudott nyugtatni egy kicsit a dokinő!

Bea!
Gyönyörű kicsi lányod van! Zabálni való!!!! Amikor ilyen szépséget látok, mindig elfog a vágy, hogy én is hozzak még össze egyet. Kép
A szoptatásról annyit, hogy a cici valóban hozzáedződik egy idő után az igénybevétlhez, de amikor csak tudod tedd szabaddá, az segít (csupaszkodj ha lehet), és én bepanthen (az hiszem így írják) popsi kenőccsel kenegettem, ami egy hámosító kenőcs, az is nagyon jó volt (de ezt szopi előtt le kell mosni).
A bimbóvédővel én is próbálkoztam, de nekem nem igazán vált be, mert mindig levált a szopi közben.

mse173

Sziasztok!

Melinda
Kép

Szóval elküldtem! Végre Kép

Később még írok,

Ági

delice

Na sziasztok megint!
próbálok kicsit hosszabban írni. meglátjuk, hogy Rebeka mennyit engedélyez majd.

Tiszta gáz vagyok: még nem is gratuláltam!
Dodus!

Sok sok boldogságot, és örömet kívánunk Nektek szeretettel!!
Kép

Pamacs
40 liter tej? Úram Atyám! Az rengeteg!
És én azt hittem, hogy sok sok tejcsi van a fagyóban. Kép De az ehhez a számhoz képest rengeteg.
Kipróbálom amit írsz, de csak karácsony után. Azaz 26-ra tervezem. Már meg is beszéltem Rebekával Kép . Úgy láttam örült neki.. Kép

Andrea
Ismerős a helyzet - én sem bírtam aludni már a végéhez közeledve.
Gondolj arra, hogy már nemsokáig tart ez az állapot! Kép

Koda
Előkészületek - én ég soha nem készültem ilyen sehogysem. De rebeka nem igazán hagyja, hogy bármit is csináljak.

Képzeljétek - tegnap éjjel mentünk be Miskolcraa, hogy megvegyük, ami hiányzott. Fél 11 után indultunk Kép Addig vigéckedett Rebóca. Szóval. A tesóba mentünk, merthogy nonstop. El is töltöttünk kb másfél órát. Ebből felet a cdknél. Ki is választottam kettőt. nagy nehezen.
Erre a fizetéskor közli a hölgy, hogy nem tudja adni, mert nem jó egyik vonalkód sem Kép Hát én olyan szomorú lettem. Nem is dühös, mint máskor.
Nagyon rosszul esett Kép

Viszont ma sütöttem kétféle süteményt! Kép
Meggyes-túrókrémmel töltött piskótatekercset, és karácsonyi csokis kockát. Kép Az utóbbi finom lett, a másik még a hűtőben pihenget. Kíváncsi vagyok milyen lesz.

Zsua
Gratuláció a Pocaklakóhóz! Kép

Marika
Bizakodom benne, hogy nekem is vissszaáll az ez előtti kerékvégésba a mennyiség. Csak attól félek, hogy ha este nem kap akkora mennyiséget, akkor nem fogja átaludni az éjszakát.
Este ugyanis 200 körül eszik, cumiból...

Betti
Már írtam fent is, hogy 26.-áig várok vele.
Ezen a kis Tündérbogyón képtelenség eligazodni!
tegnap este meg azért ordított,hogy cicit akar. S nem cumit.
ELőtte meg fordítva. Kép
Anyukámmal meg csak nézünk egymásra, hogy akkor most mi van Kép

Emese
Szóval Neked 3 hét múlva állt helyre a tejcsi? Végülis az a lényeg, hogy helyreáll.
7 hónap nagyon sok. Hogyhogy nem akart szopizni?

Melinda
A szaloncukorról én is megfeledkeztem Kép
Viszont mi a színre utazunk, ezen az éven Főleg ezüst színben fog pompázni a fa, néhány kék dísszel. Egy kicsit változtatunk a tavalyi és azelőtti arany és piros kombináción.
menü: Egyelőre passzolok! Egy ami biztos, a hagyománnyá vált mákosguba. (De ezt nem nekem kell elkészíteni Kép ) Nagymamám készíti, amióta az eszem (mi??? Kép ) tudom, minden éven van 24én este.

Bea
megnéztem a képeket! Nagyon édi Babuci!! Kép
A kezdetekben nekem is nagyon fájt a mellbimbóm, ki is sebesedett. Kép megpróbáltam kenegetni az Emese által is említett Bepanthen-nel, viszont nekem utána Rebeka nem volt hajlandó szopni, úgyhogy utána már nem próbálgattam.
Aztán, ahogy jött, majd ment a mellgyulladásom, a melleim szépen helyrejöttek, hozzáedződtek a kiképzéshez Kép

Lányok! Tudtok tanácsot adni hozzátáplálás ügyben? Anyukám már teljesen kész van, hogy mikor adunk Rebekának pl egy kis almalevet, és aztán majd mást is. Védőnő persze nem. Keresztanyám pedig már a szülés után másfél hónappal kérdezgette, hogy mit eszik már a gyerek? Aztán mindig furcsán fogadja, hogy IGEN, még mindig CSAK anyatej. (Mondjuk Ő nem szoptatott sokáig.)
Akkor csak 6hónap körül kezdjem el? De mi lesz, ha nagyon nehezen fogadja majd, és már a tejcsi sem lesz elegendő?

Na sziasztok!
Pusszantás Mindenkinek!

Ági

delice

Ági: az én csajom eleinte alig szopott, főleg cumiból, aztán egy idő után egyre kevesebb cumi, most már el sem fogadja, csak a cicit. 5,5 hónaposan kezdtünk gyümölcsözni,de most náthás + jön a foga és nem fogadja el. Azt mondta a védőnő, hogy ha 6 hónap után is csak cicizik, az sem baj, de próbálgatni kell a gyümit.

Bea: nekem is fájt az elején, de a bimbóvédő nem jött be. de kb. 3 hét alatt teljesen rendbe jött.
Valtinál 3 hónaposan kezdtem gyümizni, mert nem volt neki elég a tejem. Adagja 200 ml 1 hónaposan!!! ezért kapott naponta 1x gyümit tápszer helyett. Ő fél évesen el os választotta magát. Kép

Zsua: gratulálok!!!

Marika: én is kimaradtam a táblázatból.
pamacs

Ági!
Ádám akkor választotta el magát, amikor először megjött a szülés után az M-em. Nem tudom, hogy tényleg ehhez van köze, vagy sem, de utána már csak 1 hétig volt hajlandó szopizni.

MSE

mse173

Szent karácsony alkalmából nem kívánok egyebet,minden léptedet kísérje szeretet. Szívedbe béke, lelkedbe nyugalom,légy boldog ezen a szép napon!

Kép

<font color="ff0000">Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!
Csontosék: Emese, Gábor és Ádám</font>

mse173

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden Babanetes olvasónak!

Kép

Bea
nyuszkó2

Sziasztok!

Talán mi már mindent megvettünk. Szaloncukrot isKép!

Melinda!
Nem kell szabadkoznod, én is járok orvoshozKép. Volt már, hogy így jöttem ki: Kép!
Remélem segítenek Olivérnek a bogyók!
Nálunk lesz (terveim szerint): gesztenyével töltött pulykamell, rántott hal, franciasaláta, krumplisaláta, krumplipüré, gyümölcssaláta, na meg persze sütik. Nálatok? Többiek?

Majd még jövök, most állandóan cseng a telefon, meg az utóbbi félórában legalább háromszor átszerveztük a hétvégi programot. Lejárt a mosógép is stb. De Bea, Ági, Nektek feltétlenül írok!

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Rám jár a rúd, de rendesen!
Tegnap előttre bedagadt az arcom!
A már fentebb említett lyukas fogam adta be az unalmast!
Voltam a helyi fogorvosnál! Nagyon jó fej!
Simán kivehetett volna, de azt mondta, hogy próbáluk meg megmenteni!
Most úgy néz ki az arcom mint akit jól megpofoztak! Lehet, hogy igaz és az élet így tett???Kép

Karácsony: várom az uramat és megyünk még beszerezni a legfontosabbakat!
Jól az utolsó pillanatra hagytam!

A szaloncukor már készen várja, hogy holnap valamikor a Jézuska felrakja a fára!

Jó, hogy most itt vannak a nagyszülők egy sétára!

Jó készülődést!
k
kriszta13

Sziasztok!
Kellemes karácsonyi ünnepeket kivánunk mindenkinek!
Bea Tamás Bianka Kép

bea
beatron

KEDVES MINDENKI!
BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!

<!--attachment: kar-139706.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*194.5**kar%2ebmp --><center><pre>
Kép
kar.bmp (194.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

MELINDA ÉS CSALÁDJA
adnilem

Kép
adnilem

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Kép

Kép

Ági és családja

delice

Sziasztok!

Melinda!
Ádinak nem az orra folyik,hanem állandóan köhög,januárban szándékozom elvinni pulmonológushoz kivizsgálásra,mert ennél jobbat már én sem tudok.Nappal semmi,éjszaka majd megfullad.Alig alszunk valamit.

Kép

Kívánunk mindenkinek Boldog,Áldott Karácsonyt,és egészséget az új babáknak,anyukáknak!

Puszi mindenkinek!
Anita
kacajka

Sziasztok!

Mi is megvagyunk. Sütik a hűtőben, a fele már tesztelve.Kép
A szaloncukorról jut eszembe, hogy én is tegnap voltam az utolsó bevásárláson. Szaloncukrunk sem volt még persze, de milyen jól jártam. A Corában nagyon sokféle karácsonyi dolog volt akciós. Némelyik 50 %-al. Úgyhogy bár nem terveztem, de vettem jó pár darab díszt, boát, égősort. Nem volt még rá szükség, de mondjuk 300 Ft-ért egy égősor.... Szerintem a h...nek is megéri.Kép Nekem megérte.Kép

Betti!
Székrekedéses gyereknél csodákra képes még a korpatabletta. Lehet Matyinak napi 2-3-szor 2-2 tabletta is. Hiszen neki nem kemény, csak ritkán van sok. Ez megdagad a belekben és kénytelen kiüríteni a gyerek a beleit, mert hamarabb megtelik, mintha kajálna.
Nálunk nem igazán ünnepi lesz a kaja, ugyanis senki nem szerei a halat, a pulykát, és a bejglit.Kép Vagyis egyik jellegzetes ünnepi kaját sem.
Úgyhogy a kedvenc amit mindenki szeret, rántott husi, rántott csirkecomb, rántott sajt rizi-bizivel és sült krumplival, tartárral.
Süti pedig 4 féleKép, mindenkinek a kedvence. Azért négy, mert mi Dórival egyet imádunk.Kép Szóval párizsi csúcs, havas hegycsúcs, gumitorta és csokoládés túrótorta.

Zsua!
Hatalmas gratula nektek!KépKépKép

Ditta!
Nem semmi ami veletek történt.
Én is megijedtem volna...Kép És persze csak helyeselni tudok, hogy nem hagytátok bent éjszakára.

Melinda!
Ehhez aztán nem is tudok semmi fűzni. Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen létezik. Azért a kicsi fiadra kíváncsi lennék (ha igazából fel tudná fogni), hogy mit szól majd ha nem fog folyni az orra. Szerintem ő azt hitte, hogy ez így természetes.Kép

Bea!
Gyönyörű kislányod van! Gratulálok hozzá mégegyszer!Kép
Sok tejcsit kívánok neki és sok boldogságot vele!

És akkor végül, de nem utolsósorban:

Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Na, utolsó simításokat elvégeztük még ma, milyen jó, hogy szétnéztem a díszek között! Csúcsdísz még tavaly eltört, hát, kb. a 10. üzletben sikerült vennem! Ja, és 3 csapat karácsonyfa égőnk van, abból kettő bedobta az unalmast, szóval még azt is vettünk.
Veronika 9-ig, kicsi 10-ig aludt, így volt időm, már 6-kor talpon voltam, megsütöttem 2-féle sütit, az ünnepi torta cukiból lesz, gesztenyés! Hmmm! Nagyon fincsi!Kép

KataKép
Hát tényleg megérte!Kép Én is így voltam, egyből vettem még 2 csapat égősort!
Szaloncukrot kb. 1 hónapja megvettem, azóta kaptunk még kb. 2 kg-ot, úgyhogy lehet, még nyáron is azt esszük!
A tavalyit is nemrég dobtam ki! Na, nem mindet, csak pár db lapult a doboz alján!

AnitaKép
Képeslapot köszönjük! Éjszakák miatt sajnállak!Kép

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Bea!
Hol látható a kislányod? Én is megnézném! (Emese! Hol láttad?)
Szóval azt nem bírtam délelőtt leírni, hogy egy kis sebesedés a mellbimbón eleinte normális, az újfajta igénybevétel okozza, ez el is múlik szellőztetésre, tejcsivel kenegetésre. Esetleg egy kis Garmastan Bepanthen (én se tudom, hogy kell írni, de talán így) stb. Viszont a sebesedés lehet:
1. szájpenésztől. Nézd meg gyakran Bianca száját. Eleinte pici fehér pöttyök csak a szájpadláson, ínyen, később nagyobb fehér foltok.
2. helytelen szopási technika. Helyesen valahogy így néz ki: pocak a pocakhoz, a bimbóudvar nagy részét is bekapja, az orra és az álla érinti a mellet, a nyelve a mell alatt van. Ilyen helyzetben a bimbó egészen a lágy- és keményszájpad határán van, nem sebesedik ki.
A bimbóvédővel kétféle gond van. Az egyik az, hogy cumizavart okozhat érzékeny babáknál, később már nélküle egyáltalán nem fogadják el a mellet. A másik pedig az, hogy így kevesebb inger éri a mellet és ez hosszútávon a tej fokozatos apadásához vezethet, illetve nem tud kialakulni a kereslet-kínálat egyensúlya. Ha mindenképpen akarsz bimbóvédőt használni, van olyan, amelyik nem kör alakú, hanem olyan, ahol legalább az orra és az álla a bőrödhöz ér, így több az inger.
Persze mindkét dolog alkati tényezőktől is függ, lehet, hogy Nálatok semmi probléma nem lesz.

Ági!
Nem érdemes hat hónapnál hamarabb elkezdeni a hozzátáplálást. Nem érett még rá a babák emésztőrendszere. Akkor sem nagy-nagy evések lesznek, csak kóstolgatások. Gerda az első jelentősebb adag főzeléket (fél kávéspohárnyitKép) 9 hónaposan ette meg. Tej addig van, amíg szoptatsz, emiatt ne aggódj. Meg aztán a hozzátáplálást szopi után kell kezdeni. Így ha a tejcsi kevés volt, megeszi a főzeléketKép. És hidd el a babák esznek, ha éhesek! Valami gyümölcsfélével érdemes kezdeni. Nincs fagyi őszibarackod? Azt szeretik a babák, nem is fogja meg Őket. Az alma igen, meg a banán is, de azért jók. A citrusfélék allergizálnak, jobb velük egyéves korig várni. És persze mehet a krumpli, sütőtök, répa, de Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a gyümölcsöt jobban eszik. Hetente egy új ételfélét vezess csak be, így ha valamire érzékeny, rögtön tudod, hogy mi az. De tényleg ráérsz az egésszel féléves korban. Ja, és a mennyiséget is fokozatosan növeld fél kávéskanáltól kezdve. És ha vársz féléves korig, akkor készülj fel rá, hogy a korai hozzátáplálás hívei majd azt mondják: "Látod későn kezdted és ezért most már nem hajlandó szilárdat enni" stb. Na, ez hülyeség, azért nem esznek, mert nem tudják, ezt a szilárdabb ételt hogyan kell lenyelni, de pár nap alatt rájönnekKép!

Mindkettőtöktől bocs, ha ismert dolgokat írogattam hosszan!

Kata!
Köszi a tippet! Hol lehet venni? Drogériában? Remélem beválik, mert így tűkön ülök pár napontaKép

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Ja, Kata! A gumitorta milyen? Meg a párizsi csúcs? Ezeket nem ismerem!

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Ady Endre: Karácsony (részlet)

Harang csendül,
Ének zendül,
Messze zsong a hálaének
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.

Minden ember
Szeretettel
Borul földre imádkozni,
Az én kedves kis falumban
A Messiás
Boldogságot szokott hozni.

Minden kedves Babanetes barátnőmnek és családjának nagyon boldog Karácsonyt kívánunk!!

Ditta és családja

Kép Kép

Kép

Kép
ditta76

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk :

Kriszta, Zoltán, Valti és Aletta
pamacs

Betti!
A profilban megvan Bea albumának az elérhetősége.

Sajnos nálunk nem jól indul a karácsony, mert Ádinak éjszaka 39 fok felé ment a láza, most végeztünk a harmadik hűtőfürdővel. Kép
Ma már csak orvosi ügyelet van, ugye?
Ha a lázon kívül nincs semmi baja Ádinak, szerintetek érdemes elvinnem az ügyeletre?

mse173

Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt Kívánunk!
Kép
Betti és családja

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!
Köszönjük a képeslapokat!

Kívánunk minden kedves topiktársamnak szeretetteljes, békés, boldog KARÁCSONYT!

Gyöngyöske és családja
gyöngyöske

Sziasztok!

Képzeljétek tegnap nagy nagynéni lettem. Veligdán Viktoria tegnap születtett 1300gr-mal. Az a szép az egészben hogy nem is tudták hogy 7 hónapos terhes az unokahúgom, csak tegnap hajnalban mikor bevérzett. Az ügyeletes orvos - valami arab - azt mondta először hogy nem életképes, hagyjuk a természetre hogy elvégeze a dolgát, de a szülésnő hivott egy másik szülészt- Dudást- aki a világra segítette és ÉLETKÉPES!!!
A legszebb az hogy ezelőtt két hete egyszere volt meg nekünk.

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!

Magdi, Laci Lili
lilien_csenge

Sziasztok

Kellemes Karácsonyi Ünnepekt kívánunk Mindenkinek.

Gábor, Zsuzsa és Benjámin

Kép
nzsuzsa

<font color="119911">Boldog, békés Karácsonyt kívánunk!

Éva, Csaba, Laura</font>
neva

Sziasztok!

Nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!!!

Kata, Gabi, Szandra. Vivi

Köszönjük a képeslapokat!

Kata/Cat
Kép
Kép
Kép
cat26

Bea, Dodus!

Még nem volt alkalmam gratulálni a babákhoz!!!

Zsua!
Neked is gratulálok a pocaklakódhoz!

Cat

Kata/Cat
Kép
Kép
Kép
cat26

Sziasztok!

Na ki van itt?KépKép Most jutottam el oda, hogy összerakjam a gépet és az első utam hozzátok vezetett.Kép Megpróbálok majd visszaolvasni, meg majd írok bővebben is, most csak egy gyors beköszönésre van időm.

Mindenkinek nagyon boldog békés ünnepet kívánunk!

Kicsit karácsonyi hangulatúvá varázsoltam a táblázatot, igaz biztos lesz benne, amit frissíteni kell.

Kép
Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

KELLEMES KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Köszönöm a gratulációkat. Már annyira várom a szülést. De sajna még csak egy hét múlva lesz az első ultrahang. Domival is hamar elrepült az idő, remélem most is így lesz.

Panka!

Te, hogy vagy? Majd a táblázatba egy kicsit javítani kell mert sajna öregebb lettem egy évvel.

Képzeljétek, hogy Domi még mindig szopik. Éjjel is vagy hatszor felkel. Nem tudtok valami jó módszert a leszoktatáshoz mert már a védőnő is ki van akadva, hogy még mindig cicizünk.

Na megyek mert most is vendégségbe vagyunk és menni kell enni.

Puszi mindenkinek Zsua
zsua1

Sziasztok!

Remélem a karácsony nagyszerűen telt mindenkinek.

Panka!
Végre ideértél. Nagyon örülök nekedKép Mél ment a változásokkalKép

Pamacs!
Egyszerű oka van, amiért nem vagy benne. Sajna én nem tudtam az adataidatKép De látom Pankánál már szerepelszKép

Zsua!
Neked még nem is gratuláltam. Nagyon örülök nektek. Domi tényleg jó kis szopizó gép. Szerintem amíg neked nem okoz gondot és téged nem zavar, addig szopizhat.

Magdi!
Gratulálok az unokahugodnak és szurkolok, hogy minden oké legyen. Nőjjön nagyraKép

Bea!
Kicsi lányod gyönyörűKép

Puszika, Marika

marika

SziasztokKép

Remélem mindenkinek nagyon kellemesen telt a karácsony estéjeKép! Volt sok szép ajándék? És finom kajcsik? Sajnos én a szedett gyógyszerek miatt nem tudok enni, állandó hányingerrel küzdök. Fogyok is szépen lassan. Alig vagyok 42 kiló. Pedig annyi finom étel volt, de én csak a diós bejglit tudtam megenni.KépKép
Nálunk minden nagyon szépen, csendesen, békésen telt. Anyósoméknál voltunk 24-én, ma meg anyukáméknál. Marci rengeteg ajándékot kapott. Most is azzal játszik......Jóóóó csipogós, zenélős játékokKép

Mse!
Mi van Ádival? Most olvasom, hogy a kis névnaposunk lebetegedett. Voltatok ügyeleten?? Jobban van már?

PankaKép
SziaaaaaaaKép Remélem nagyon jól vagytok! Picurka a pocakban hogy érzi magát??
Nagyon tetszik ez az ünnepi táblázat!

ZsuaKép
De jó, hogy jelentkeztél! Nem akartam én elújságolni a többieknek a jó hírt, hogy én már tudok a kistesórólKépKép Majd mesélj az első UH-rólKép

MarikaKép
Nagyon jól sikerült ez a kapácsonyi üdvözlőlap! TündériKép

Mindenkinek további szép estéketKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

ÚJÉVI RECEPTAJÁNLAT

Végy 12 hónapot!
gondosan tisztítsd meg
a keserüségtöl, kicsinyességtöl,
félelemtöl, haragtól!
Aztán oszd fel a hónapokat
30 vagy 31 napra!
Minden napot készíts el
1 rész munkából
3 rész jóakaratból és
2 gyüszünyi derüböl!
Mindenhez adj
3 evökanál optimizmust,
1 csipet iróniát,
1 késhegynyi tapintatosságot!
A kapott masszát böven öntsd le szeretettel!
A kész ételt mindig díszítsd
apró figyelmességgel
és tálald fel mosolygó arccal!

Melinda
adnilem

Koda!
Ádinak felsőlégúti fertőzése van, a láza hol felmegy, hol meg le, de ami nagyobb gond, hogy a kapott antibiotikumot kihányogatja.
Nagyon nem viseli meg egyébként, mert rosszalkodni van ereje. Kép
Sajnos a szentesti vacsorát a dédinél ki kellett hagynunk, de ma mi is elmegyünk anyáékhoz ebédre.
Ádi is kapott néhány ajándékot, apukámtól egy xilofont (így írják???), ma hajnalban jött az ágyunkhoz és elkezdte vele a "muzsikálást", nagy élmény volt.

Panka!
Remélem jól vagytok, és már tudsz jönni közénk gyakrabban!

mse173

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés, mert nagy nagy tempóban vagyok Kép

Betti
Nakiláttunk a csak cici és más semmi project-nak. Csak azt nem tudom, hogy fejjek is, vagy csak igény szerint szoptassam?

Később még jövök, és olvasok is, most még a a gépemet sincs időm kihozni.

Üdv.,

Ági

Kép

delice

Sziasztok!
Panka végre megkerültél Kép
Táblázat szuper,csak javitsd ki hogy Bianka megszületett 12.12-én Kép
köszi
Baboca hogy van a pocakban?
majd még jövök
pusz bea

bea
beatron

Ági!
Szerintem ha szoptatás után még fejsz is, az növeli a tejképződést. Később még jól jöhet, hogy van plusz mennyiség, viszont ennek van egy kellemetlen vonzata is, mert ha több tej képződik, és a baba nem szívja mind ki, utána már kényszerpályásan fejned kell, mert különben begyullad a cicid.

Betti!
Küldtem egy mailt, ha nem gond, légyszíves válaszolj rá. Előre is köszi!

MSE

mse173

Sziasztok!

Emese
Köszi Kép
Csak attól félek, ha túl sűrűn kér, akkor mi lesz. Már egyáltalána nem mérem. Mérleg törölve! Kép
(Viszont így gőzöm sincs mennyit eszik.)

Itt volt Rebeka és nézzétek, ezt gépelte!! :

", mk ,lk mbh vv nj zb nnm c dvbdgrzc bthbh cc8u
tz vg bnnmb nmöm,joj"

Kép Kép Kép Kép

Én meg raktam fel új képeket:
http://babanet.hu/album/main.php?album=3288&page=2&image=98488

A 14-től az újak, majd még hozok karácsonyit! Kép

Ági Kép

delice

Ági: fejés is kell hozzá, nálunk így működött. ha véletlenül nagyon kifejed és megéhezik végső esetre ott a cumisüveg. De én pl. most fejtem 180 ml-t egy fél órája, és azóta már jóllakott Aletta ciciből Kép
pamacs

Sziasztok!
Kicsit eltüntem, de nagyon be voltam havazva!
Remélem mindenkinke békében,boldogságban teltek az elmúlt napok!
Ajándékok rendben voltak?
Nekünk sikerült egy olyan jópofa ajándékot megvásárolnunk, hogy amikor Bence beapcsolta simán úgy éreztem magam mintha a Fábry show "Dizájn centerében" lennék! Természetesen kínai. Egy traktor. Bence imádja! szóval zenél! De olyan hangosan, hogy ......... És nem akár milyen zenét. Egy hülye pop dallamot! LEhet, hogy azért fejlődik úgy a kínai gazdaság, ahogy, mert ilyen zenére dolgoznak kint a földeken!Kép

Zsua!
NAgyon gratula! Kicsit sárga vagyok!

De sebaj, mert az egyik gond, a fogam, megoldódni látszik és akkor 2005-ben én mi is csatlakozhatunk, talán!

Szoptatás:
szopi után nyomjatok ki egy-két csepp anyatejcsit és azzal kenjétek be a ciciket! Nekem bevállt!

Panka!
Hogy álltok? Mi újság? Babóca?

Ági!
Igérem írni fogok!

Magdi!
Hogy van az unokahugod? Minden rendben van Vele?

Emese!
Nagyon kell az az antibiotikum?
Tudom már unásig ismételem,de amint olvasod másnak ia bejön a homeopátia!
Lázra is vannak szerek! Olyan pici még Ádi! NEm kell még neki az a "lórúgás"!
Xilofon! Mazsira "edzhettek"!Kép

Bence mostanában Megasztárra nyúr! Kapott egy mikrofont! Nem elemes így nincsenek butábbnál, butább dallamok, csak az ő hangját erősíti fel!

A hobby rendelés nagyker áron még mindig áll!Mi az ajándékok nagyrészét onnan rendeltük!
HÁáááááááááát! Mit írjak? 3 db gipszkiöntő 1200 Ft. Ami még fontos nem a törékeny sablon!

Ági!
Ha túl sűrűn kér akkor mi lesz? Ő érzi, hogy mennyi az elég! Hidd el!
NEmrégiben láttam egy műsorban, hogy egy szlovák csajszi így fogyott le és most ebből a nagyon egyszerű "módzserből" fog marha sok pénzt keresni, szóval abból, hogy a gyerekek módján eszik! azaz annyit amennyit a mi gyerkőceink megesznek egy-egy alkalommal!És ezen dolog betartásával fogyott le a csajszi nem is keveset!

Ja!
Most jutott az eszembe!
Van egy nagyon kedves barátom. Kollégák voltunk. Olyan bratyóm ő nekem! Sajna idén nagyon kevesett beszéltünk. AZ ő életében is sok változás történt! A lényeg, hogy 1-2 hónapja megint sűrűbbek lettek a beszélgetésk!
Ünnepek előtt felhívott, hogy mi a címünk. Gondoltam képeslapot szeretne küldeni.
23-n csengetett egy csomagszállító. Kaptunk egy csomagot! Azaz az Bence. Kapott Attiláéktól egy vonatkészletet! Olyan jól esett! Sajna a keresztszüleink nem jutott eszébe, hogy karácsony van!

Na ennyi!
MEgyünk aludni!
Pusza mindenkinek!
k
kriszta13

Sziasztok!

Lányok!
Remélem mindenkinek jól telt az ünnep!
Eltűnök pár napra. A gépünk teljesen kikészült. Most ott tartok, hogy egy kattintás egy ruhadarab levasalásaKép. Ilyen gyors. Valószínűleg egy vírus átkonfigurálta a rendszert, csak 128 MB RAM működik. Bár nekem annyinak sem tűnikKép. Ráadásul elejtettem az egeret, úgyhogy az se működik rendesen.

Emese!
Ádinak mihamarabbi gyógyulást kívánok!
Az Explorert egyáltalán nem tudom használni, a Firefox meg nem nyitja meg a freemailt. Ha másik géphez jutok (jutok egy-két napon belül remélem) megnézem és válaszolok! A magántáblázatban megvan a vezetékes telefonom, meg a mobil is. Ha sürgős hívjál fel! Bár remélem a gép is rendeződik pár nap alatt.

Panka!
De jó! A lakás biztos nagyon szép lettKép! UH milyen volt? Picurka mutatott valamit magából?

Koda!
Te jó ég! Miből tudsz fogyni? Sok-sok bejglit egyél!

Ági!
Hangverseny jól sikerült? Csak eddig tartott vagy továbbra is vezeted a kórust?
Megpróbálok mailt küldeni (hátha összejön) szopi ügyben, ne többieket untassam!

Marika!
Ez a lány egyre jobban hasonlít RádKép

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Magdi!

Az unokahúgodnak sok erőt és kitartást kívánok.
B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Annyit tudok, hogy gyenge a kicsi tüdeje, de jó úton van a gyógyulás felé. Anyának is beindult a tejtermelés, így már nem kell idegen anyatejet kapnija. De meg vallom őszintén egy rém álmom van, hogy agyvérzést ne kapjon. Azt olvastam hogy ez a kora babák egyik legnagyobb veszélye.
Kaptunk képet róla:Kép

Magdi
lilien_csenge

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?