Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!

Nagyon szépek a babák.. :D mindenkié milyen szépen növöget..

Mi meg sajnos megfáztunk,vagy nem is tudom...gyulladt szem(de nem katasztrófálisan)és teli orrocska.azt meg hallani inkább...vettem orrcseppet neki,hááát nem örült... :cry:
Most nem sétálunk pár napig.pedig basszus nem volt szélnek kitéve...olyan szomorú vagyok miatta... :(



Császáros mamik!a sebünknél az a dudor mikor kezd elmúlni?és mikor kezdem végre a hasam alját érezni?kicsit lehet türelmetlen vagyok?????????????

Noel 400g hízott egy hét alatt!úgy örülök ennek legalább.. :wink:



Kép Kép
timea35
Budaörs
 
 


Timi!
A dudornak adj időt, én is kérdeztem a dokimat varratszedésnél, azt mondta, hogy türelem, beletelik jó pár hétbe, végül is egy frankó hasi műtéten vagyunk túl!:))) Noel tömör gyönyör!:))) Milyen csodaszép kicsi babáink lettek!!! Jó kis csapat ez!:)))

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Köszi, Patri!
Én sem mérem mindig, hajnalban én is lusta vagyok. Olyankor pelusozni sincs kedvem, de néha muszáj...
Donát szépen hízik, szóval csak tényleg a magam mulatságára és kíváncsiságára méregetem, nem aggódásból. Így, hogy van tejem, öröm mérni. Csak össze akartam hasonlítani, más baba mennyit eszik. Nálunk is 7 szopi van 1 nap, majd én is átlagolok egyet.

Timi, nálunk is begyulladt az egyik szeme a kicsinek, váladékozik nagyon. Én csak vizes vattával törölgetem, ill a védőnő szerint anyatejet is lehet bele cseppenteni. Én megpróbáltam - ha van vmennyi tejed, te is kipróbálhatod. Én nem hiszem, hogy csak a szél okoz ilyet. Nekünk már a kórházban is gond volt ezzel a szemével, talán ott került bele vmi fertőzés.

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 

 
 

Egyébként csak pofira hízott...:))4400g 60cm..olyan hosszú,és törékeny..végre van kis husi a combján... :D
timea35
Budaörs
 
 


Visszatérve a kakitémára: nekem azt mondta a védőnő, hogy az nem gond, ha akár napokig nincs széklet. Vannak babák, akik a kaja egészét hasznosítják, így nincs mit kikakilni. Nem kell feltétlen beavatkozni, csak ha láthatólag fáj a babának, hogy nem tud kakilni. De ha nincs panasza miatta, akkor nem kell csinálni semmit, akár egy hétig is lehet kaki nélkül.

Ti mit csináltok a kicsikkel, mikor nem alszanak 2 kaja között? Donát időnként elvan magában, de néha csak akkor hallgat el, ha karba veszem és szórakoztatom. Viszont órákig nem tudok gügyögni meg dalolászni neki, míg az ölemben fekszik. :roll:
Valaki használ hordozókendőt?

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Sziasztok!

Nálunk tegnap volt mérés. Egy hete 2960gr volt, most 3300gr. Szóval visszaszedte a súlyát. Mi nem mérünk itthon, nincs mérlegünk sajnos, azaz van de az nem digitális.. :( bérelni meg itt nem tudunk...

Nálunk szerencsére nincs gond a kakival, meg van a napi 5 kaki/fosi...inkább a kirakésa okoz egy kis hasfájást, meg sírást...

Lilly, én is fogni szokta Dominikot, mert néha azt igényli..de ez így normális még...azt mondják 3 hónapos koráig lehet babusgatni őket, nem fogod őket elkapatni. nekem nincs kendőm, én gondolkodom rajta, de a férjem ellenzi,szerinte csak nekem lenne nehezebb tartani a súlyt....hát nem tudom.

Nálunk is volt egy kis csipi-mipi, de megtöröltem forralt hideg vizes vattával, s úgy tűnik el is múlt. Egyébként lehet, hogy szülésnél ment bele valami, vagy akár otthon fürdetésnél egy kis víz...

AKi túlhordta a babáját, nálatok nem hámlanak? Nálunk elég nagy a hámlás, már alig várom, hogy leperegjen ez a régi bőr.

Egy pár kép Domiról miközben alszik:

Kép


Kép
csekom
Zsurk
 
 


Akkor lehet nem is a széltől olyan Noel szeme?
Ez valami tisztulás?Apa vigyáz fürdetésnél,és nem megy víz a szemébe...

Csekom,még mi is hámlunk...

lilly, nekem Noel egyáltalán nem alszik a két etetés között..felváltva van az én,és anyukám kezében..folyton igényli..biztos a cici hiány..
én a kendőtől félek...az jó a hátának,gerincének?
mióta volt az a sok babahalál Amerikában valami hordozó kendő miatt,nem gondolkodtam rajta...
timea35
Budaörs
 
 


Nahát... Még egy kis tündérke!:)))
Móni!
Gergő is hámlik, sőt inkább vedlik!:)) Most 2 és fél hét után kezd rendeződni a dolog, a nonionos fürdőkrém sokat segít, sokszor csak úgy szárazon is bekenem vele Gergőt!

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Mindenkinek annyira aranyos a babája, olyan iszonyatosan telik az idő.. A sebnek idő kell, nekem is csak most kezd alakulni, de olyan sosem lesz többé a hasam mint előtte, és ez elszomorít.. Ráadásul nekem nem ment le a rajtam maradt 5 kiló felesleg, ahogy olvastalak benneteket mindenkinek lement...
humadene
Jánossomorja
 
 


Yusz!

Nagyon édi a Kiscsajszi!

És a többi babuci is nagyon szép. Aranyosak, ahogy kerekedik a pofijuk:)

Kakival mi is nyűglődtünk ma, nem igazán sikerült ma neki, alig aludt miatta, szinte csak a séta alatt, meg most pancsi után alukál szegénykém...remélem éjszaka sikerül neki, és nem szenved tovább. A mecsek teát is hiába itatom vele nem nagyon segített.

Timi!
Noelnek ízlik a tea?Nálunk olyanokat fintorog, amikor a szájába adom, pedig már cumisüveget is vettem neki, hogy jobb élmény legyen, de egyáltalán nem rajon érte. Cukrot elvből nem szeretnék adni neki...

Száraz bőrre létezik gyógyszertári receptköteles babaolaj, ami újszülött kortól használható, gyerekorvossal kell feliratni.

Sosem gondoltam volna, hogy ilyesmire leszek kényszerülve, ma egy játszótéren szopiztattam meg Dávidkát....mondjuk nem volt a játszótéren senki, de hát mégiscsak izé:DDD Ti hogy álltok ezzel?:)Volt már parkban etetés?:)

Én is dajkálgatom a babucit két etetés között, ha nem alszik, bár vannak olyan esetek is, amikor akár félórát is elnézelődik a kiságyban egyedül, ha cumit kap még akár tovább is:) Remélem igazatok lesz és nem kapatjuk el ezzel őket:)
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Andi,
ne aggodj, nekem sem mennek le a kilok, csak nem csinaltam neki reklamot! Akinek lemegy, az orul, a tobbiek meg hallgatnak... szoval az egyedullet miatt ne aggodj, csak a kilok miatt! De azt mar teheted velem egyutt :lol: Egyebkent ha csak 5 kilo felesleged van, az nem is olyan rossz! Hadd ne mondjam, rajtam mennyi van... :cry: :cry: :oops:

Moni
mindig elmosolyodom a kepeiden, annyira bajosak, mindegyiken mas pofijat mutatja Domi, nagyon cukorfalat!

Timi
nagyon edes Noel!
Daninak is begyulladt egy picita szeme, meg parnaposan. Kamillaval letoroltuk neki naponta ketszer-haromszor, es par nap alatt rendbe is jott!

Lilly
en kendoparti vagyok, mar Danival is hasznaltam, itthon is es setara is. Nagyon, de nagyon szeretem. Moni, ezt neked is mondom!!! :wink: Foleg neked, akinek tenyleg csak le kell ugranod a boltba, hogy a legjobb kendok kozul valogathass!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Hello!
Köszi a hozzászólásokat kaki-témában,bár szerintem engem jobban zavar az állapot,mint Médit.Ő csak ha nagyon bekajált,akkor tekereg,meg nyekereg,de amúgy nyugis,mint mindig.
Ő egyik reggel ébredt úgy,h az egyik szemét nem tudta kinyitni,pedig előző nap semmi nem volt. Kamilláztam 2 napig,tökéletesen elmúlt. És sajna taknyos is volt már,kapott orrcseppet (mindig tüsszentett tőle szegény) meg szívtam neki porszívóval,ez is elmúlt 3-4 nap után.

Timi!
Noel nagyon szép kisfiú,olyan kis figyelmes,élénk tekintete van,cukika! :) De szerintem a súlyát nem jól írtad.4 kg fölött született és most 1 hét alatt írtál 40 dkg hízást...vagy nagyon visszaesett a súlya?

Bori!
És az anyatej orrcsepp gyanánt is bevethető (bár ne legyen rá szükség)! :wink:

Móni!
Hű,akkor Domi is szépen megszedte magát 1 hét alatt!Ügyesek vagytok! :)

Vivi!
Szükség törvényt bont! Mira 3 hónapos volt,amikor Törökországban voltunk,és ott én is pont játszótéren,egy park közepén egy padon etettem meg. (nem volt senki).Igyekszem úgy időzíteni,h ne forduljon elő ilyen,sőt nem is volt még ilyen eset itthon,én ezt a részt megtartom itthonra/ kocsiba,de nem zavar ha mást látok. Természetes dolog,csak nekem valahogy túl intim...
Médi detto mint Dávid, cumival akár 1 órát is elnézelődik ébren.

Kilók...
Én nem híztam sokat,de annak a nagyrésze a se**emre ment. :( Kilóban szerintem nem sokkal lehetek több,mint a terhesség elején,de a hasam is mint a puding. :cry: És szerintem normális már sosem lesz,ez nagyon megvisel.3 gyerek,3 terhesség,pedig mindig is feszes,kockás hasam volt,most meg ha eszek,már olyan mintha 4 hónapos terhes lennék.Elmegyek 6 hetes kontrollra,és ha minden ok,megveszem Réka új DVD-jét,és elkezdek mozogni,mert ez gáz.Nem a súly,az állag... :( :(

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Jajj ki ne hagyjam, mosolygós Domi is egy tündér!!!! Szépség! :)

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Na,még vmi :)! Akinek nincs,annak hova lett a vonalzója? Vagy csak levettétek a pocakosat,és még nem csináltatok babásat? :roll:
És hiányolom Zsófit,Izát,ők már tök régen jelentkeztek! Adjatok jelt csajok! :)

KépKép
Kép
patricia83
 
 


patricia, jól írtam a súlyát....Noel 4020g és 58cm született.(rosszul írta ki a család,és itt is ezért rossz a táblázatban..nem érdekelt,ez a legkevesebb...)3810g volt mikor hazajöttünk,mert bent nem kapott 2 napig enni,meg a tisztulás...utána a védőnő mérlegén 4040g volt 2 hetesen.akkor kibuktam...de megnyugtatott,hogy ez tök más mérleg mint a kórházban,ezért hétfőn levittem újra...és így 4400g volt most egy hétre rá,ezen a mérlegen.írják csak..én nem foglalkozom vele,ameddig kinövi a ruháját hosszában,és a derekára már jó a ruha,meg a pocijára,ami nem volt jó... :) a pofiján is látszik..és sokat eszik.nem is béreltem mérleget....
most már 5 napja van rendszer az életünkben.nappal nem alszik..sokat van kézben,így nyugodt.bólintgat 10-15 percet,de ennyi....van a kiságyban is,zenét hallgat.este 18.30 fürdetés és ápolás...evés.és 19.30-20.00 berakom a kiságyba,és elaltatja magát...alszik reggel fél 5-ig-hamarabb akkor kell,ha sok a kaki... :wink:
Nekem ez így jó...nem aludhat örökké...ja,séta közben persze alszik ő is... :)
nem hiszem,hogy elkapatjuk..vn úgy,hogy a kezemben is csak úgy olyan keservesen felsír..mintha eszébe jutott volna valami...amúgy nem síros baba...sem öltözéskor,sem pelus csere....nem zavarja...



A szemét nem mertem kamillával,mert most kitalálták,hogy allergiát okozhat....bezzeg régen..csak abban hittek...


Kristin, a tea megy nálunk..de a pofavágás is... :shock: viszont szomjas a tápszer miatt,és azt az időszakot kapom el nála,mert már tudom mikor van...és akkor lemegy sok... :) kaki is van napi 2x..néha 3x is...ez ettől a jobbik tápszertől van.(bepa)cukrot természetesen én sem adok neki.üresen kapja...


A kilók lemennek mindenkiről...nemsokára többet mozog mindenki.kimehetünk többet,és ők is többet fognak ugráltatni minket... :) nálam is megállt a fogyás!!!

Tündériek a babák....


én még nem csináltam másik vonalzót..levettem a régit. :D
timea35
Budaörs
 
 


Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam,hogy nem csak nekem van még mit leadni.. Vettem a múlthéten egy taposót, de sajnos még fáj a sebem a megerőltetéstől, így inkább csak nézegetem még egy darabig:)

El sem tudtam volna hinni, hogy 4. gyereket el lehet rontani, de nekem sikerült..Egész nap kézben lenne, és ha nagyon bealszik akkor tudom letenni..Ezt sosem hittem volna.. Simán elhallgattam ha sírtak az előző babáim, de valahogy most nem megy, lehet hogy öregszem.. :oops: Sokkal izgulósabb anyuka vagyok így a 4. babánál mint előtte bármelyiküknél, azt érzem,hogy most értem meg igazán anyának lenni, most jó, most más... Vagy lehet hogy hülyének néztek?!De tényleg ezt érzem.. Annak ellenére ha a nap 48 órából állna nekem az is kevés lenne..

gemini? Hogy bírod a 4 gyerekkel? Hogy alakítottad ki a napjaitokat? Mert nekem valahogy ez nem megy..
humadene
Jánossomorja
 
 


Sziasztok!

Tündériek a babák, egytől egyig. :D

Látom, nem csak én kínlódom itt a súlyfelesleggel. Bár még csak egy hete szültem, de azért szerintem nagyon kevés ment le. Vagy már nagyon sok volt a végén és nem is mértem... :roll:

Tegnap hazahozták a két kicsit. Élmény volt az első találkozás, Niki átölelte a lábam és kiabált hogy anya, anya... Ő még nagyon kevés szót tud, szegénykém azért nem is tudott panaszkodni a nagyinak, mert nem tud beszélni. :lol:

Ginusom meg olyan okos nagylány már a két kicsi mellett... Rögtön átvette az irányítást, ő megnézi a babát, szeretné látni, ahogy fürdetem, megpuszilja a picinek a köldökét, mert akkor meggyógyul, és milyen jó, hogy a cicimből jön a tej, így neki megmarad a kakaó, nem kell adni Noéminek belőle, meg azért lett Noémi lány, mert ő kimondottan lány testvért kért a "jézuskától"...

És még hasonló szösszenetek. Össze fogom írni egy kis füzetbe, pár év múlva jókat fogunk derülni rajta...

Az éjszakáink katasztrofálisak, óránként fent vagyunk, Noncsi folyton a cicin lógna. Meg éjjelre időzíti a kakik nagy részét és természetesen akkor nyakig folyik, hogy ne csak pelust kelljen cserélni, hanem lehetőség szerint ruhát és ágyneműt is. :lol:

Már én is felmértem, iszonyatos nehéz lesz a 3 kicsi együtt. Előzetes elhatározásom ellenére a tavaszi szünet után Ginus visszamegy az oviba. Ha hazahoz bacit, ha nem, nem fogom bírni együtt őket ellátni.
Percenként akar valaki valamit, most inni kér, most éhes, kakilni kell, Nikin pelenka csere, összevesznek a játékon, a mesén, hogy melyik csatornát nézzék, a kifestőn, a színes ceruzákon és sorolhatnám.

A két nagyon nem sorolom ide, bár azért velük is törődni kell, Imi jönne, hogy magyarázzam el a töri tételét, pl. Kádár rendszer, mert hogy én már éltem akkor. Na ja, éppen kicsi gyerek voltam.

Melindámra is oda kell figyelni, kamasz és teli van lelki gondokkal, vele is le kellene ülnöm és meghallgatnom...

Most még annyira nincs erőm semmihez, tegnap voltunk intézni a csp-t, anyaságit és egyebeket, fél óra után már rám jött a remegés és alig bírtam menni.
Pedig se hasi sem gáti sebem nincs, a szervezetem van lemerülve nullára, amihez az éjszakázások csak rátesznek.

Szóval Andi nem vagy egyedül sem a kilók elleni harcban, sem a napi beosztási káosszal. Nekem sem megy még. :cry:
Ha nem lenne itthon a férjem ebben a két hétben, szerintem meg is őrülnék. Ciki, de ez van. :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


yusz..együtt érzek veled, és nekem még ennyi sem volt, a férjemet nem engedték itthon maradni, és így egy hónap elteltével is félek a reggelektől, az egész naptól!És még meg is fordult a fejemben hogy esetleg lesz 5. De ahogy telik az idő egyre jobban fölénybe kerül az ész!:(Pedig annyira nagyon vágyok egy kislányra!Annyira irigyellek hogy neked van... :oops: :oops:
humadene
Jánossomorja
 
 


Sziasztok!!!

De gyönyörűek ezek a gyerekek!!!!

Én is csatlakozom + kg-val rendelkezőkhöz. "Csupán" 7 kg felesleg van rajtam, fájni igaz nem fáj, csak semmi régi ruhám nem jó rám :( Fiúkkal 2 kg plusz volt csak, az pikk-pakk lement, úgy látom ezzel megküzdök :D

Timi, nem akarlak elkeseríteni, de nekem pl a fiúk császáros puklija megmaradt, csak akkor nem látszódott már amikor Bálinttal már elég nagy lett a pocakom. A külső hegem az gyönyörű most is, de a belső most is puklis kétoldalt. Bugyi eltakarja, de még most azon is átdudorodik :(

Ma megvolt ovis beíratkozás, 15 nap és kiderül, hogy felveszik-e Őket.

Patricia, kérdezted múltkor, hogy miért nem, ha nem a válasz, azért mert itthon vagyok kicsivel.

Valaki kérdezte, azt hiszem Krisztin Te voltál, hogy mit lehet játszani Picurokkal. Nekem van 2 jó könyvem is, a Babamóka és az Anya taníts engem. Nagyon jó kis játékos feladatok vannak benne.


Én azt hiszem hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy a 2 nagyobb egykorú, mert jól elvannak egymással, kivéve persze az állandó civakodást, de míg vér nem folyik próbálok kimaradni belőle :) Így sikerült jó kis napirendet kialakítani, szerencsére Bálint is hagy éjszaka aludni, de persze ehhez az kell, hogy korán lefekszem, kb 21.30-kor már alszom, így fáradtnak sem érzem magam. Éjszaka Ő olyan 1-2 között kel (20.30-21 között eszik), utána már reggel 5-6 között.

Ő sokat alszik napközben, délutáni séta után van kényeztetve. :)

Megvolt az 1 hós státusz is , 4260 g és 55 cm( 1 hó alatt 1100g-ot hízott és 2 cm nőtt :) )

Bálint is vedlett kb 2 hétig :D, de már szerencsére letisztult. Nekünk is a gyógyszertári babápoló vált be.

verzso
 
 


HOztam képet, most csináltam, mert most éppen letudtam tenni a babakocsiba.. De azt hiszem lassan vége az idillnek mert szopi idő lesz:(
Tegyetek fel Ti is képeket..

verzso nem semmi hízás, Domán is ennyit hízott, de engem leszidott a doktornő,mert hogy túlszoptatom..Igaz nem mindig tartja be a 3 órát, de szerintem olyan nincs hogy túl...

Nekem is vedlik Domán, milyen az a gyógyszertári babaápoló? Fel kell iratni?
humadene
Jánossomorja
 
 


Jajj a kép:) Kép
humadene
Jánossomorja
 
 


Humadene, Bálint is csak szopizik, nekem nem mondták, hogy túl sok a hízás, de sztem sem lehet szopival túletetni :D

Nekünk a gyerekorvos a kezdő pakkban írta fel, néztem a tégelyt, de csak annyi van rajta, hogy Ápoló kenőcs, ez olyan gyógyszertáras kikeverős, tégelyes cucc.

Gyönyörű legkisebbed!!!

verzso
 
 


Andi,
sehogy nem birnam a negy gyerekkel, ha a ferjem nem lenne itthon! Nalunk en vagyok a penzkereso, o meg a haztartasbeli. Szoval lehet irigyelni, leven, hogy nem vagyok egyedul a negy gyerekkel, de ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy egyreszt gyakran tobbet pakolok a ferjem utan, mint a negy gyerek utan egyuttveve, mert olyan kutyarendetlen, masreszt pedig en max december elejeig lehetek itthon Danival, utana surgosen vissza kell mennem dolgozni.

Napirendunk:Dani ebreszt 6 korul. En vagy bedolok neki, es felkelek, vagy alszom meg egy 40 percet. Utana minden felporog, lanyokat keltjuk, reggeli, oltoztetes, fesules neha szoptatassal szimultan. Ferjem viszi Rebekat es Zsofit suliba, most mar szerencsere Lola is megy vele, mert vegre kezd szep ido lenni. A delelott vagy vasarlas, vagy takaritas, vagy Dani papirjainak az intezesevel megy el. Kozben fozok, mosok, szaritok, ruhat rendezek, mosogatogepet ki-be pakolok, takaritok, ha Dani es Lola engedi. Ebed, majd Lola alszik, tobbnyire velem (ha Dani is engedi - mondjuk atlagban hetente ketszer), aztan a ferjem megy a lanyokert. Uzsonna, es kezdodnek a kulonorak, ahova mostanaban a ferjem hordja oket, mert engem a szoptatas meg nagyon roghoz kot. Aztan 7 korul kezdodik a furdetes, no ezt a ferjem csinalja, en addig vacsit krealok, de az asztalhoz altalaban mar nem tudok veluk leulni, mert akkor mar szoptatok.Fel 9-re agyban vannak, es ha Lola nem tul kipihent a delutani szieszta matt, akkor 15 percen belul alszanak. Ha Lola problemazik, akkor akar egy orat is varhatunk, mig elaszik.Dani 10-11 koruk eszik utaoljata, es 2-3 korul kajal ejszaka. Este film vagy hirado nezes, ujfent ruharendezes es rednrakas. Reggeli ebresztes 5 es 6 kozott (en a hat orat jobban csipem....) A lanyokhoz a ferjem kel (eleg sokszor), es Dani peluscserejeert is o a felelos (ezt onkent vallalta be, en meg nem tiltakoztam). Hat ennyi, nem tudom, mennyire nevezheto mindez napirendnek, de nalunk igy telnek a napok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára _gemini 2012.03.21 16:04-kor.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Andi,
edesek a gyerkok!

Yusz,
erdekes kihivas lehet ennyifajta igenynek, kerdesnek megfelelni a nap 24 orajaban. Egyebkent szamomra neha a legkiboritobb pont az, amit te is irtal, hogy egy perc nyugta nincs az embernek, mert ha meg elol-hatul bebiztositod magad, es tenyleg ugy gondolod, hogy mindent megtettel, most mar nyugodtan leulhetsz tiz pecre szoptatni, mindig jon egy varatlan dolog, ami persze a kicsinek borzasztoan egeto. Most mar nem veszekszem Lolaval, de a szulest koveto egy-ket hetben nagyon nehezen tudtam ehhez az uj helyzethet hozzaszokni, es ezt szegeny egy kicsit megsinylette. Mert nem hanyagoltam en el ot, csak egyszeruen fizikalisan nem tudtam ugy ugrani a dolgaira, mint azelott. Es ezt o jol tudta, es ki is hasznalta. Most is kihasznalja, csak most mar kezdek magamhoz terni, es kitapasztalom, hogy hogy lehet a dolgok elebe menni. Aztan egy jot rohogunk rajta egyutt, amikor rajon, hogy rajovok a turpissagaira, es hogy mar nem fognak rajtam a trukkjei. Nevetni jobb, mint veszekedni!

Micsoda sulygyarapodasok. En meg itt az hittem, hogy Dani egy honap alatt felszedett 760 grammja milyen sok! Mindegy, megprobalok nem hasonlitgatni, es nagyon orulok annak, ami van. :roll: :D

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Minden elismerésem a többgyerekes anyukáknak!!! :wink:

Én már attól elfáradtam,hogy elolvastam milyen egy napotok...
Akkor én inkább egy szót sem szólok...pedig úgy éreztem eddig Noel kitölti az egész napom... :shock:
timea35
Budaörs
 
 


Gemini, én nem irigyellek, mert ha a férjem maradna itthon a gyerekekkel az maga lénne a pokol, ugyanis ha elmegyek valahova 1-2 órára, és haza jövök, akkor nagyobb a káosz mint amit el lehet képzelni..Ugyanis apa engedékenyebb sokkal, és nem fog elmosogatni kaja után, hanem akkor amikor már minden beleszáradt a tálakba... Én egy hetet töltöttem kórházba, és a két kicsi nem is volt vele itthon, csak a nagy fiam, de 2órán keresztül takarítottam miután haza jöttem, és akkor lett elfogadható a dolog! Ebbe belegondolni is hátborzongató :oops: De valamiért mégis irigykedek rád, van 3 csodaszép kislányod, és egy csodás kisfiad..Neked sikerült amire én csak vágyakoztam..csak éppen fordítva.. :cry: :oops:

Hát én 5kor kelek,hogy mire felkeltem a fiúkat legyen rend, és kaja ebédre.Aztán jön a barátnőm aki addig itt van Dománnal amíg elviszem a fiúkat suliba, oviba! gyorsan be a boltba bevásárolni,és haza, szoptatás...Itt ha elaszik annyira hogy letudom tenni a kiságyába, vagy babakocsiba van kis időm magamra.. Aztán 11és újra szopi, majd rohanás a fiúkért.. Hazaérnek ebédelnek, és Hunorral tanulunk..Utána zenesuliba viszem a nagyot, és egy óra múlva vissza érte(bár csak minden másnap van zenesuli)Utána sétálunk egyet a játszótérre, és irány haza.. Vacsora és fürdetés, mire apa hazaér legyenek rendbe a fiúk! Meseolvasás, és végre ágyba mindenki..Ami 9re tehető:) Hát így telt az elmúlt 3 napom, és ha ez így marad akkor azt gondolom előbb utóbb megbolondulok! De jó a hétvége,kicsit akkor a férjem is beszáll a dolgokba..Akkor szerzek újfent erőt a következő hétre..Bár csak most kezdték újra az ovit a kicsik, mert mindenki bárányhimlős volt, szélpen sorba elkapták.. Így most a délelőttöm kicsit jobb, és bevallom őszintén hogy jó hogy nincsenek itthon délelőtt..Jó a csend, mert hát ők is állandóan veszekednek..
humadene
Jánossomorja
 
 


Huuu csajok!
Olvasom itt a 4 gyerekes létet, és hat látom, nem egyszerű. Mondjuk nekem 2 helyzeti előnyöm is van, az egyik, hogy itt van anyukám, és suli végéig marad is. Övé a főzés és vasalas, ami szerintem irtó nagy segítség mar most, meg amíg dolgoztam addig is. Persze ő elégedetlen, mert segítene többet, de nem bír. (2 terdprotezis műtét, és egy combcsont-törés 10 hónapon belül :cry: ), örülök, hogy ennyit is meg tud csinálni, én maximálisan elégedett vagyok. A másik, hogy nálunk ugye jóval nagyobbak a korkulonbsegek, így a pici-kicsi probléma mar nem fog jelentkezni. Minden elismerésem a tietek! Nagyon sok erőt adtok, és hat pozitív példát!

Mindenki manocskaja csudaszep, gratulálok, és irigykedem, hogy ti mar olelhetitek őket. De mar nekem sem kell sokat várni rá. Mondjuk most turelmesebbnek érzem magam így a végen, mint a másik 3nal, talán mert tudom, hogy ez az utolsó.

Szép napot mindegyikotoknek!

moni
 
 


Andi,
ti kertetek, hogy a fiuk csak felnaposak legyenek az oviban? Neked ez igy egyszerubb?
A zenesuliert irigyellek, marmint inkabb azert irigyellek, hogy Hunor minden masnap mehet! En zenei altalanosba jartam, kaptuk a zenet, mint az anyatejet, eletunk szerves resze volt mar az ovodatol kezdve. Itt ez egy kicsit mashogy megy, Rebeka heti egy zongorara es egy zeneorara (=otthoni szolfezs) jar, Zsofi csak zeneorara, o szerintem meg nem eleg erett a hangszerre. De olyan altalanos iskola nincs, ahol meg a csapbol is a zene folyna :cry:
Harom lany plusz egy fiu: csodalatos dolog, es valoban, sok fiugyerekes baratnom irigykedik, es ket fiu utan mar be sem vallaljak a harmadikat, mondvan, hogy nincs ra semmi garancia, hogy a harmadik lany lesz! En tisztellek es felnezek rad, el tudom kepzelni, mekkora melo volt a harom fiut kordaban tartani, es te/ti meg igy is bevallaltatok a negyediket!!! Sot, meg egy otodiken is gondolkodtok! Gondolj ilyenkor arra, hogy egyik fiadat se adnad oda egy lanyert, mert gondolom, igy van!

A ferjek rendetlenseget inkabb ne taglaljuk, egyszer-ketszer ugyis ki fog meg bukni belolunk az elkeseredettseg es a duh (legalabbis belolem), akkor majd visszaterunk ra :roll:

Es csak hogy a napirendre visszterjek, ma ejszaka 00:40-kor es fel otkor keltem Danihoz, szoval nalunk sincsenek aranyszabalyok!

Elveszettek,
adjatok eletjelet magatokrol!!!

Timi,
hogy van Noel szeme es nathaja?
Szep napot mindenkinek

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Sziasztok!
Kezdeném azzal,h Médi ma 5 nap kihagyás után úgy telepakolta a pelust,hogy ha hiszitek ha nem sikongatott utána! :lol: Gondolom megkönnyebbült!

Verzso!
az ok néhány helyen,h mivel anyuka otthon van a picivel,csak fél napra veszik be a gyerkőcöt,de hogy egyáltalán nem?!?! Nm is feltételeztem ilyet,pláne most,hogy már 2,5 évtől kezdhetnek,és a kötelező ovit is előrehozzák/ akarják hozni 3 évre....pedig akkora könnyebbség lesz meglátod,mert tuti felveszik őket,szorítok! :)

Gem!
Csajszijaid egyszerűen gyönyörűek! :) Megmondom őszintén én is lány párti vagyok,szóval jobban örültem a 2lány- 1 fiú kombónak,mintha fordítva lett volna :oops:

Andi!
Bennem is ez merült fel,hogy miért nem alszanak ott a fiúk? Enyémek csak januártól alszanak ott,de nem mindegy hogy 9-től délig,vagy fél 4-ig van nyugalom,meg időm másra. És most vettem észre a vonalzód alapján,hogy a 3 legkisebbed,szinte egyidős az én három törpémmel! :)
És fel a fejjel, majd az 5.!!!! :)

yusz!
Te már tapasztalt vagy,tudod hogy beáll a rendszer előbb-utóbb,de hogy az embernek mindenre/ mindenkire egyforma ideje jusson,az véleményem szerint szinte kivitelezhetetlen! szóval fel a fejjel! :)

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!
Hát itt az aranyszabályok azt jelentik,hogy aki itthon van kisebb gyerekkel azok nem maradhatnak délután az oviban, voltám a polgármesternél is már hogy nekem senki sincs aki segítsen, de mindhiába! A másik faluba meg elhordani elég luxus lenne. Így nem maradhatnak..
Nagyon szereti a zenesulit, bár elég nehéz, és most kezdett el két kézzel zongorázni ettől ideges, és kétségbeesett lett, mert ami nem megy azt megpróbálja feladni, de persze nem engedem neki!Küzdelem az életem vele, és több a gondom vele mint a kicsikkel..Visszabeszél, és meg sem hallja ha kérek tőle valamit! :twisted:

Tényleg patricia :P emlékeimben elevenen él az az idő amikor a Detre született, nekem rémes volt..
Bevállaltuk a 4. babát, mert czeizel dokiban bíztunk, de csak az időmet, és a pénzemet sajnálom amit akkor rá költöttünk..
Higgyétek el ha valaki garantálná nekem a 5. baba lány lesz, belevágnánk, de így már nem..Nekem sok..És ahogy telnek a napok egyre jobban kerekedik az ész felül a szív felett..Az utolsó pillanatig bíztam a dokim tévedésében, de nem tévedett..És maga a szülés sem ment simán, a dokim meg van győzödve arról,hogy nem akart megszületni, mert valahol tudta,hogy nem őt akarom megszülni.. És emiatt késett olyan sokat, és emiatt nem akart kijönni.
.
Egyébként már ott tartunk,hogy meghirdettük a házat,hogy eladjuk, és elköltözünk Kapuvárra a szüleim közelébe.. Mert azt érzem,hogy egyedül minden túl sok nekem, És valahogy a gyerekek növekedésével a gondok is nőnek!A férjem meg reggel elmegy, este haza jön.. Neki sok gondja nincs, ha a hétvégén itthon van akkor meg csak engem idegesít.. Ne értsétek félre, mert jól megvagyunk, csak az van,hogy elmondja hogy én szerinte engedékeny vagyok,. mert hisztiznek, mert akaratosak, mert elevenek..Szerinte nem vagyok következetes.. Pedig szerintem csak gyerekek.. És a következetességről annyit,hogy látnátok kéne amikor elmegyünk valahova és a gyerekeknek kell valami felesleges dolog, persze nem én veszem meg nekik, hanem Ő! De mégis én vagyok az engedékeny!

Timi.
HOgy van Noel? meggyógyult már?
humadene
Jánossomorja
 
 


Minden elismerésem a sokgyerekes anyukáknak!
Nekem egy baba is elveszi az egész napomat, el sem tudom képzelni, mi lenne, ha még lenne mellette 2-3-4! Mi 3-at tervezünk, remélem összejön majd, de azt, hogy hogy bírnék 3 kisgyerekkel, nem tudom!
Nálunk hétfő óta tart ez a szem összeragadás, törölgetem vizes vattával, meg csöppentettem bele anyatejet is, de újra és újra visszatermelődik a váladék. Nem tudom, kell-e emiatt hívni a dokinénit, mikor kéne már komolyabban kezelni a dolgot. Legszívesebben kipróbálnám a kamillát, de nem merem, annyira mondta a védőnő, hogy allergizálhat.
Nálunk most indult a hámlás, a homlokán. Én a fürdetőkrémmel kenem, azzal lehet a száraz bőrt kenegetni, azt mondták.

Valaki nyugtasson meg, hogy 3 héttel a szülés után még tart a vérzése! Kezdem úgy érezni, most bepótolódik a 9 hónap menzimentesség!

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Sziasztok!
Minden tiszteletem a Tiétek többgyermekes Anyukák! Igazi logisztikai bajnokok vagytok! Valamit nagyon tudtok, mert nekem Gergő kitölti az egész napomat, de úgy, hogy Apa hordja a nagyobbat közbe suliba. Biztos vagyok benne, hogy jobban is meg lehetne ezt szervezni, de Apa nagyon akar segíteni és az az igazság, hogy én meg hagyom, mert így azért jóval könnyebb. Így is felemészti az összes energiámat a házunk rendben tartása, a rengeteg mosás, főzés, rendcsinálás, kutya, macskák, miegymás! Ráadásul Balázst sem akarom elhanyagolni, néha úgy érzem, hogy mostanság nem beszélgetünk annyit, pedig igyekszem tényleg...olyankor feltelepedek a szobájába, kicsit faggatom, csacsogunk. De Apa előtt le a kalappal, szó nélkül csinál bármit, ha megkérem rá. Szóval nálunk éppen fordított a helyzet.

Bori!
Én is vérzek még, igaz a mennyiség már nagyon kevés, az is valami savós cucc! Mi is a fürdetőkrémet használjuk, sőt a haját is azzal kenem, mert már csak a fejbőre hámlik!
Gergő szeme rendben van, kicsit be van dugulva az orra, asszem nézünk neki valami tengervizes cuccot, mert horkol szegény!

Sajna a tejem sem lett több, marad a tápszer, 2 etetés között a cici, mert olyankor sokkal nyugodtabb és nem hisztizik rögtön, ha azonnal nem jön belőle a cucc...a tej mennyisége mérhetetlen...gyerek a mérlegen előtte, utána...a súlya ugyanannyi, de azt a pár cseppet sem hanyagolnám el!

Az én testsúlyom is folyamatosan csökken, per pillanat 7 kilóval vagyok könnyebb, mint amikor várandós lettem, igaz az étvágyam sem az igazi.

A napirendünk lassan beáll, bár a mai éjszaka azért izgi volt...néha tolódik a fürdés, például olyankor, mikor egy sima tisztába tevés közben Gergő olyat kakil, hogy mindketten úszunk!:)))...akkor egyszerűbb megfürdetni hamarabb! Levegőn minden nap vagyunk, persze a kert azért könnyebbséget jelent, délután kint alszik a babakocsiban!
Amikor fent van...akár 2-3 órát is nagyon nyugodt, érdeklődő, nézelődő, sokat énekelek neki, beszélek hozzá, mondókákkal szórakoztatom! Édes, drága kicsi baba...nyűgje csak a pocival van mostanság, gondolom ez a tápszertől lehet, ma vettem Neki Infacolt...hát kíváncsi vagyok!
Képet teszek fel később, napi pár százat csinálok róla!:D Jövök még, csak megyek megetetem a kis családomat!

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Köszönöm az érdeklődést...a védőnő szerint tisztul a szeme,és nem a széltől van..törölgetem neki vizes vattával,de már szép.. :)

Az orrcseppet még fújogatjuk...ott is tisztuljon,és fülpucolóval kiszedem a cicakakit... :shock:

Majd holnap sétálunk már..addig jó volt a szellőztetett szoba.
egyébként én megfáztam a széltől...fáj a fejem,és fújom az orrom,meg infráznom kell... :cry:

Fárasztó,hogy napközben csak néha alszik 10-15 percet,és folyton fognom kell,mert ha beteszem a helyére felkel..és sírás a vége..kézben gügyög meg hallgat..még jó,hogy anyuéban is ... :D

de az este mint egy álom...pontos fürdetés..evés..és tudja,hogy utána már nem veszem fel,és sírás nélkül elaltatja magát,és 5-ig alszik.8-tól...éjjel ugyan akkor kakil..felébredek a nyögésre.. :shock: órát lehet hozzá igazítani...remélem így marad.... Kép
timea35
Budaörs
 
 


Ági, a szopi tej nélkül is nagy élmény a babának (meg a mamának is, én legalábbis nagyon élvezem), szóval ne is hagyd el !Én is szoktam úgy mellre tenni, hogy látom, hogy nyugtalan, és tudom, hogy nem eszik semmit, csak cuclizik, de megnyugtatja.
Az ének nálunk is megy, most a Paff a sláger, csak nekem folyton bőgnöm kell, miközben énekelek neki, annyira érzékeny lettem... :cry:
Donát is imád pelusozás közben kakilni. Ha bekenem a popsiját, az valahogy megindítja nála a folyamatot... Ja, és főleg éjszaka ill. hajnalban csinálja ezt, mikor amúgy is félálomban csinálom a pelusozást!
Timi, Noel szuper, hogy így hagy aludni éjszaka! Én etetek éjfélkor, 3-kor, 6-kor. De jó lenne egyszer 2 óránál többet aludni egyhuzamban!

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Elfelejtettem valamit megkérdezni....

küzd valaki olyan problémával,hogy nem akar a babája csak az egyik oldalon feküdni?az első perctől kezdve van egy kedvenc oldal,és bárhogy forgatom,mivel erős vissza fordítja a fejét.ha kitámasztom,5 perc küzdelem után sírás a vége.félek,hogy eldeformálódik a buksija...a dokinak szóltam már az első héten,azt mondta majd mozgatja magának,nincs használati egy ilyen kicsihez.
de én már látom a buksiján,hogy állhatna másképpen,meg van egy fura dudor is rajta.mozgatom etetésnél,meg a pólyában is..de csak egy szenvedés..néha azt hiszem fáj is neki..persze nem,mert sírna..gondolom én.hétfőn megint szólok a dokinak.
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok,
Regen irtam mar :oops: Most is onzo modon csak magunkrol.
Tilda szepen novoget, kedden volt 4800g. Nagyon jo kisbaba, kiveve az esti megmagyarazhatatlan sirasait. Sokat setalunk napkozben. Szeret friss levegon lenni. Olyan jokat alszik kint. Meg mindig szaraz a bore, de mar sokkal jobb mint 1-2 hetes koraban.

Moni, ti elkezdtetek mar intezni Dominik utlevelet. :!: Mi junius 15-ere kaptuk a legkozelebbi idopontot a konzulatuson :shock: Igy megbizzuk az aposomat otthon, hogy anyakonyveztesse es ideiglenes utlevellel fog hazautazni nyaron es otthon megcsinaltatjuk az utlevelet. Az egesz itteni anyakonyveztetes (magyar) + utlevel csinaltatas irrealisan sok idot vesz igenybe+ meg draga is.

Edesek nagyon a picurkak, olyan gyorsan nonek/valtoznak.

Kepek Tildarol:

Kép 2 napos Kép 1 hetes Kép 2 hetes Kép 3 hetes Kép 4 hetes Kép apaval alszom bibiiii Kép Kép crazy hair
oolong
Gyula
 
 


Kép Pár fotó rólunk!

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Iza, Tilda gyönyörű! Mekkora hajkorona, nagyon édes!
És élvezi a játszószőnyeget? Nekünk is van, de én még nem vettem elő, gondolván, hogy még nem értékelné. De ahogy a képen látom, Tildát már leköti.

Ági, Gergőt aztán rendesen körbekényezteti a család! Csak így tovább!

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


oolong, édes ez a kicsi lány...nagyon szépek a képek,és az a hajkorona...tündéri.. :D szépek vagytok nagyon!!!


kisssziporka,tök jól megcsináltad...ügyi vagy.a képek is jól kivehetőek..a népes család,és a tökéletes legkisebb... :D :wink:
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Iza!

Nagyon szép a kislány! Ha nem lennétek ilyen messze lestoppolnám a Dávidkának!:))És ez a hajacska...imádnivaló! Te is nagyon csini vagy!:) Irigykedek rendesen:)

Nektek is bepirosodott a bcg oltás?Meg kicsit duzzadt is, remélem nem fáj neki:)

Normális az, hogy délelőttönként nem hajlandó aludni a Dávidka? Aztán úgy kifárad,hogy azért nem tud elaludni, csak ha elmegyünk sétálni vagy autózni, az kiüti:)
Lehetséges az, hogy azért mert hallja a hangunkat meg a mocorgást és inkább velünk szeretne lenni?
A ti babucitok hány órát tölt ébren naponta?
kristin27
Székesfehérvár
 
 


OOlong,
De jo, hogy vegre jottel, es hogy kepeket is hoztal ! Nagyon edes Tilda, es ez a punk-os haj…
Latom, nemcsak mi vagyunk el az anyakonyvi honositasaval meg az utlevelkeszitessel! Es jollehet en mar tokre ki voltam bukva a spanyolokra, hogy hogy a fenebe kepzelik, hogy aprilis 11-ikere adnak nekunk idopontot az utlevel megigenylesere, most ugy latom, nektek sincs konnyebb dolgotok! Persze, mehetnenk a magyar konzulatusra is, ahol meg idopontot sem kell kerni, viszont 10 het alatt csinaljak meg az utlevelet. Most nekunk igy lutri, hogy majus elejen el tudunk-e utazni a parom csaladjahoz, mert ott lenne Lola es Dani kereszteloje (Lolat meg nem tudtuk megkeresztelni, mert a ferjem baratja, aki a tobbi lanyt is keresztelte, misszioban volt, most meg nemsokara megy is vissza, ugyhogy Danit haromhonaposan, Lolat meg majd ketevesen egyszerre fogjuk megkereszteltetni. Vicces lesz!).
Ja, es az anyakonyvi honositasa valoban irrealisan draga, pedig en csinaltam hozza a forditast, szoval ok csak ugyinteznek, es hitelesitik a forditast (mindent osszeveve igy is volt vagy 80 euro).
Es megjegyeznem, hogy hihetetlenul szep vagy! Mintha nem is a minap szultel volna! Es latszik rajtad, hogy milyen boldog vagy! Ez tok jo!

Sziporka
Nagyon jo ez a montazs, Gergo meg csudaaranyos pofa! Tesoval hogy jonnek ki? Nagyon edes kettojukrol a kep!

Andi,
Tul vagyunk Rebeka idei zongora meghallgatasan, tiszta ideg voltam ma egesz nap, hogy jol sikeruljon neki. Annyit, de annyit gyakoroltunk ra! Harom gyerekkel mentem el ra ma delutan, hat mondanom sem kell, nagy vallalkozas volt. Eloszor Danit probaltam meg “elnemitani” kb fel oran keresztul, mert a kendoben sehogy sem akart megmaradni, kajas volt, utana meg csuklott. Amikor meg vegre bealudt a vallamon, akkor Zsofi kezdett ra, hogy o farkasehes, es hogy azonnal keritsek neki valamilyen kajat. Szoval nem volt egy konnyu dolog, de megerte. Most mozdultam ki eloszor harommal egyszerre, kesz kaland. Lola nem johetett, itthon aludt apjaval, akit ejjel nem hagyott aludni, mert fajlalta a fulet. Meglatjuk, milyen lesz az ejszakank, remelem, hetfoig kihuzza a kicsi, akkor mar tudom, melyik dokihoz menjek. Az ugyeleteket inkabb kerulom, ha lehet…

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Kristin, Noel szó szerint szinte semmit sem alszik napközben,csak este vacsi után..a babakocsiban is csak félkóma van..elpilled a kezemben,mert egész nap ott lenne,az csak 10-15 perc,és ha leteszem a helyére,már akkora a szeme,mintha sohasem aludt volna...kicsit nehéz így,de anyunál is hallgat..és az segítség nekem.hallja persze a hangunkat.Noel oda fordítja a fejét,ahol minket hall.mikor megjön apa,már fordul is... :) azt vettem észre,már hang nélkül is fordul..kicsit nehéz egész nap szórakoztatni,de gyorsan eltelik,főleg 2-2,5 etetéssekkel,meg félórás büfiztetéssel...ezért cserébe alszik éjjel... :wink:
Sokat van az ágyon is mellettünk,és akkor gügyög,meg figyel...de ez egyszerre csak kb:20 percig köti le..utána már kéz melegben,a szívnél lenne.csak ne lenne ilyen nehéz már.. :shock:

Szegény csajok,nem egyszerű nektek ez az útlevél mizéria... :?

gemini,gyógyulást a kicsinek...milyen jól szervezed az életed napjait,és irigyellek a türelmedért....
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan pár szóban. Kb hatszor eljutottam odáig, hogy "sziasztok" de folytatásra már nem jutott...

Már nem is tudom ki mit írt...
Szoptatás parkban? Nem gáz, ha kell, kell...én múltkor egy bevásárlóközpont parkolójában szoptattam, igaz autóban, és nem is voltak sokan...

Nálunk még nincs rendszer...dehát még csak 2 és fél hetesek vagyunk...néha megijesztjük anyut aput.Egyik nap alszunk mint a bunda, még kajálni sem ébredünk fel, másnap meg vagy 6 óráig fent vagyunk egyfolytában, sírogatunk, erre elkönyvelik, hasfájós baba, mire másnap végigalusszuk az egésy napot, de mintaszerűen felkelünk 3-4 óránként szopizni...
Valahogy a kinti sétát nem nagyon szeretjük, de lehet azért mert nagymami mindig nagyon felöltözteti és megsül..egyébként soha nem tudom én sem mikor mit adjak rá..vastag sapi, vagy vékony...

Útlevél: én nem tudom pontosan, mert a férjem jár utána..a magyar anyakönyveztetés úgy megy ahogy írtad Iza. De ha öt éve folyamatosan itt vagy és dolgoztál,meg van az összes P65-öd akkor a babócák is megkaphatják az angol útlevelet...eddig ennyit tudok...de ha vmit pontosabban tudok, akkor majd írok...szóval mi lehet az angol útlevelért megyünk előszőr...

Gemini! Te jó ég, te hány nyelven beszélsz?? :D

Olyan jó hogy így nőnek a babák!
Most mennem kell. :D
csekom
Zsurk
 
 


Ja és Iza! Ti kaptatok BCG oltást? Mert mi nem, hiába írták rá a papíromra...majd megitn kérni kell, de valószínűleg fozetni kell érte...
D vitamint adsz e a babának?

Gemini..tudsz jó hordozó kendőt, amit itt is lehet kapni? Mert otthon ajánlották a Nandut, de itt nem látok se nandut, se katmandut...és nem tudom melyik a jó, mert annyi van...
csekom
Zsurk
 
 


Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Moni,
Angliaban nagyon elterjedt a kendo hasznalata, en is onnan vettem a neten, ebay-en, mert Belgiumban egyszeruen keptelenseg volt beszerezni. Volt Nandum, de ez jobbnak tunt (megjegyzem Nandut is hasznaltam eveken keresztul, es nagyon szerettem!). A markaja Moby, itt van hozza a weboldal, de ha ebay-en rakeresel, egy csomot fogsz talalni, egyszerubbeket, es modernebbeket is. http://www.mobywrap.com/c-1-shop-collection.aspx
Nem tudom, hogy melyik uzletben kaphato nalatok pontosan, ennek neked kene utana nezned!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára _gemini 2012.03.25 19:34-kor.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Moni,

ez a Nandu kendo, Rebekaval. 2005-os kep!
Kép

Ez pedig a Moby kendo, benne Lola. Masfel evvel ezelotti kep.
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Gem, nem tűnik rossz ötletnek ez a kendő dolog..a hátad nem fájt?mert hát van súlya a gyerkőcnek.. :shock:
timea35
Budaörs
 
 


Timi,
de igen, a hatat elegge megterheli. A parom mar nem is kendozik, mert a hata nem birja :(

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?