Új privát üzeneted érkezett!

Lidicsi! Így leírva igen jól hangzik! Köszönjük Szépen!!!Kép

Mazsom! Szia!

Nem is írtam, hogy tegnap kikocsiztunk az urammal!Felmentünk dobogókőre és ott sétáltunk egy kicsit. Olyan szép az erdő. Hihetetlen de minden fehér, mintha esett volna a hó, nem is értem. Jó volt, mert egy lépést sem mehettem egyedül, el ne essek, lejtön felfelé meg feltolt Zoli. Viccesen nézhettünk ki.

Ma, meg lesz karácsonyi Ötye nálam. Tudjátok a barátosnéimmal mindig öszszegyűlünk kibeszélni a világot és most karácsonnyal is egybekötjük. GYanítom úgy február végéig nem lesz ismétlés itt nálam. Vagyis, nekem ez egy időre az utolsó leszKép

Ja, meg kész lett a fejvédő. Majd felrakok képet az alakuló bababszobáról!

na, tsók a tsalád
rékacs 37+5

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok!

Mazsom!Üdv köztünk, és igen kérjük az adataidat!És örülünk Neked!!!

Dia!Köszi a szüléstörténetedet, és hogy eszedbe jutottunk!Kép

Kikocs!Ez a legizgalmasabb része a terhességnek, úgyhogy tessék élvezkedni(mármint a kelengye vásárlás)!És a fárasztó bácsihoz csak férjjel menjél!Én is elhatároztam!Meg valahogy eddig úgy alakult, hogy azóta sem mentem vissza hozzá!Szegény nem egyszerű!

És meg van a karácsonyfánk is!!!Kép
Jó nagy és szép és minden!

Na most megyek egy kicsit hobbyboltozni!

Katy
Katy

Köszi a bíztatást! Szóval én 27 éves vagyok, az első babámat várom, 2005.02.06-ra vagyok kiírva, a kislányom neve apa külön kérésére Lili lesz és a tatabányai Szent Borbála Kórházban fogok szülni. November közepétől nem dolgozhatok-én is sírtam ám nagyon!!-, de a fősulit nem hagytam abba. Most vagyok másodikos, de nem biztos, hogy a 4. félévet megérem. 9 vizsgám volt, de még 4 hátravan, ebből holnap és holnapután lesz 2.(Hú mennyi szám, pedig alapból utálom őket)Tanulni nem igazán tudok, csak a babán jár az eszem. ha valaki tud tanácsot adni, hogy csináljam meg ezt az évet, szívesen fogadom. Olvastam, hogy közületek is sokan járnak suliba. Nektek hogyan sikerül/t? Help plíííííííz!

Ja, rózsaszín párduc???KépNem tudom!
Zsuzsi
mazsom

Sziasztok Lányok!

A szokásos módon megyek sorba a hozzászólásokon a jegyzeteim alapján. Kép

Edwig, a vérnyomásod also értéke tényleg magas. 100 alatt kéne maradnia, csak hogy tudd. De majd elmulik ha babuci kint lesz már. Kép

Jimbone, szoritok neked ciszta ügyben. A kocsi miatt ne bosszankodj, igaz az extra pénzkiadás biztos nem jött igy jól igy kari előtt, de még igy is jobb mintha ellopták volna.

Vzsuzsi, elég rossz lehet ha igy fáj a hátad, Kikocs is irta ,hogy neki is van ilyen. A kocsiban ha teljesen hátra döntöd az ülést ugy nem jó? Nekem is volt hogy fájt, de vhogy eltűnt a fájdalom.Nem tudsz mit tenni mint pihenni, és a hátad alá párnát tenni.

Savitrinak nem semmi ez a "potom" 3 orás vajudás. Ha jól sejtem, akkor rakéta módjára szült. A mázlista! Kép

Annyira örülök hogy Noémiék Levi babája igy javul! Kép

Mazsom, épp ideje volt hogy végre összeszedd a bátorságod! Kép Hova valosi vagy? Irj magadrol egy pár gondolatot. Örülünk ha csatlakozol.

Lldicsi, nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetet, nagyon jól leirtad, teljesen beleéltem magam. KÖSZI!

Na puszi lányok,

Eszter2004
eszter2004

Na mire megirtam ujabb levelek jöttek. Lányok, ma voltam 4D UH-on. Hát nem dobodtam fel, sőt majdnem sirtam mikor kijöttem, annyira csalodott voltam.

Helyszin: Soroksári uti Megatoys - babamozi
Odaértünk, az asszisztens hölgy az előző vendéggel diskurált a lánynevekről, mintha mi ott sem lennénk. Nagy nehezen sikerült megválniuk egymástol, igy végre bemondhattam hogy mi lennénk aki mostanra jöttünk. Kijött a doktornő, és mondta hogy mehetünk be. (nem fogott velünk kezet,nem mutatkozott be, csak mondta hogy balra és kész, cipőt levenni, felfeküdni az ágyra.)

Szóval ott fekszem, és a baba sajnos aludt, ami még nem lenne baj, de elbujt a lepény mögé és még a kezét is az arca elég tette. Semmit nem láttam belöle, amiröl természetesen a doktornö nem tehet. De nem küldtek ki hogy járkálgassak, szoval semmi. Igaz,nem is böködte a hasam.

Megnézettem vele minden adatot, minden ok. Amitől viszont rosszul éreztem magam az az, hogy a doktornő nem beszélt,nem mondott semmi infot. Csak ült csendben, és matatott a pocakomon, és megjegyezte hogy a baba nem akarja magát megmutatni, aztán az idö lejártával feladta. Ha mondott is valamit csak azért mert én kérdeztem, és azt is olyan halkan hogy ugy kellett hegyezni a fülem.

Kijöttünk, és kiderült hogy asszisztens a cd-t is elrontotta igy nincsenek fotok. Itt jegyzem meg, hogy mi vittük az előző Praxis-os cd-t ami nem volt lezárva, de azt nem fogadták csak a sajátjukat. (ami 2800 Ft) Technikailag semmi akadálya nem lett volna a mi megkezdett cd-nket folytatni, ez is olyan rossz szájizzel töltött el.

Szóval ugy érzem hogy a pénzünkért nem kaptunk semmit.Persze persze megtudtam hogy a baba jol van, és a leletből böngészgethetek is, feltéve ha tudom hogy mi mit jelent rajta. De se egy mosoly, se egy biztato szo, vagy magyarázat. Ehhez képest a Praxis-bol ugy jöttünk ki, hogy a föld felett egy méterrel lebegtünk a boldogságtol.

Szoval ide ne menjetek. Tudom hogy a Praxis se jött be mindenkinek, ki tudja most ott hogy jártam volna az alvo elbujt babámmal. Kép

Na jó bőlére eresztettem, de ez van.
eszter2004

Egyébként 33+6 napos ugye, és 2383 gramm. BPD: 8.61. Ennyit értek az egészből. Orbis azt hiszem te irtad le egyszer hogy melyik az a link, ahol ezeknek a röviditéseknek meg lehet nézni a jelentését. Megvan az még?

Köszi,
Eszter
eszter2004

Naggyon naggyon köszi a fogadtatást!
Péter! Különleges férfi vagy, jó lenne, ha minden nőnek ilyen társ, és minden babucinak ilyen apa jutna! Minden tszteletem a tiéd!
Nagyon szorítok, hogy Levi babával és Noémival együtt minél előbb otthon lehessetek!
Lldicsi és minden ki, aki megírta a szüléstörténetét! Nagyon kösz, hogy a rengeteg dolgotok, gondotok mellett szántok időt arra, hogy megosszátok velünk életetek legnagyobb csodáját!!
megyek, próbálok egy kis tudást a fejembe gyömöszölni, bár nem tudom mennyire fog sikerülni-ahhoz ész is kelleneKép Sokkal jobb szórakozás veletek beszélgetni, mint a hülye gyógyszertant vagy ápolástant nézegetni!

Zsuzsi
mazsom

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

Na ezt most találtam. Lehet hogy korábban ti is ezt küldtétek meg.
eszter2004

Eszter! Nagyon sajnálom, hogy nem kezdtem el hamarabb írni! Sajnos én ugyanígy jártam ott, plusz még annyi, hogy a férjemen kívül az anyukám is szeretett volna velünk bejönni. A dr-nő köszönés helyett bunkó stílusban csak ennyit mondott: na de ennyien?!!4 Persze anyu ezek után kinntmaradt, úgyhogy szem- és fültanuja volt az utánam következő kismami fogadtatásának. Ő kb. 4-szer jelentkezett be, még sem volt beírva az előjegyzésbe. Ez mondjuk annak, aki úgy, mint én 100 km utazik, hogy láthassa a babáját, nem biztos, hogy tolerálható hiba. Ja, bocsánatot nem kért tőlük se senki!
Én sajnos voltam Győrben is, de ott hiába kedvesek, ezért az árért 5 per4c 2D-s UH-t kapsz 1 perces Uh-val spékelve. Ezek után Győrből már bőgve jöttem haza, mert kidobtam az ablakon 10000 Ft-ot, és csalódott voltam, mert a babámat rendesen nem láthattam. Mondjuk legalább megtudtam, hogy minden érték jó, de ezt már ingyen a kötelező UH-n is megmutogatta a Drnőm.
Nagyon sajnálom, hogy így jártál, de ha kell, a praxison kívül pesten tudok egy helyet, ahol 100%-ig érted és a babádért vannak(még azt is megkérdezik ezért az árért, hogy mit iszol, egyél egy kis kekszet, csokit, stb.)Sajnos azért vagyok jártas a dolgokban, mert az AFP-m nagyon alacsony lett, és rémületemben -meg hogy ilyen módon viselkedtek a Mega Toysban- majd fél havi fizetésemet költöttem el a különböző orvosokra, UHkra.
Szóval sjnálom, hogy nem tudtam szólni és így jártál, hidd el, teljesen megértelek!

Zsu
mazsom

Bocs, csak most visszaolvasva látom, hogy felindulásomban mennyi hibát vétettemKép
1 perces 4D

Zsu
mazsom

Köszi Mazsom, hogy leirtad, egyáltalán nem baj, ha az ilyen negativ élmények felkerülnek a netre, hátha mást megóvunk igy tőle. Nem is tudom mit tettem volna ha anyukámat nem engedik be. Lehet hogy már be sem megyek. Egyre bosszusabb vagyok. Igazábol a cd elrontásán kivül, és hogy az én megkezdett cd-met nem voltak hajlandók elfogadni nem bántottak, csak épp nem is voltak kedvesek velem. Kiboritott az is hogy a nö extra halk volt, és csak akkor informált bármiről is ha kérdeztem. A Praxis ezerszer jobb, sőt ott nekem nagyon jó élményeim voltak. Most már viszont nem megyek sehova, majd megnézem élőben. Van hova tennem a 10ezreket.....

Eszter
eszter2004

Eszter! Teljesen igazat adok neked. Azóta én is úgy gondolom, hogy majd élőben és ingyen minden oldalról és minden torzítás nélkül annyit nézegetem, amennyit akarom.
Nekem annyiban nagyon nagy szerencsém van, hogy anyukámék anyagilag is tudnak (normális kereteken belül) és akarnak is támogatni. Nem szoktam elfogadni, szeretek önerőből véghezvinni mindent, de néha elfogadom tőlük a segítséget.
Ők most azt vették a fejükbe, hogy kárpótlásként a történtek után januárban a szülinapomra még egy utolsó babamozit ajándékoznak nekem. Próbálom őket lebeszélni, mert én is csak kidobott pénznek tartom most már ezt az egészet, arról nem is beszélve, hogy ez lenne az első szülinapom úgy, hogy nem meglepi lenne az ajándékom. (Egyébként szerintem ez csak egy ürügy, mert igazából ők szeretnék már látni első unokájuk pofázmányátKép)

Hűha!mondtam én, hogy egy szófosóval kerültetek össze! Lehet, hogy még megbánjátok az engedékenységeteket!!
mazsom

Sziasztok!Kép

Ma megint jól elfáradtam, a brendonba voltunk,a Váci úton, nekem tetszett!Kép

Llidicsi szüléstörténete is!Kép

Ez a táblázatos link is nagyon!Képmegint megnyugodtam egy picit!de hogy találtok ilyen linket!?nem semmi...

És üdv neked itt Mazsom Zsuzsi, jó tanulást!

Ilona
(32+1)
Vendég

Sziasztok Csajok!Kép
Nem felejtettelek el titeket,de már kevesebb időm van netezni.KépMindenkinek legalább olyan szép szülést kivánok mint az enyém volt!KépBoldog Békés Ünnepeket Kivánok!És lányok nagyon nagyon sokat aludjatok,mert én már most azt mondom,hogy csak egy éjszakát aludhatnék végig az már jó lenne!KépNa,teszek fel nektek egy jó hapsiról fotót!KépPuszi Dia
Kép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Gratulálok Hulcsinak és Benedeknek!!!!!!! Kép Kép Kép

Péter! Örülök, hogy jobban van Levi baba és tejcsit is kap már! Kép Tuti elindult a rohaamos javulás útján! Kép

Mazsom! Üdv köztünk, mindig örülünk az új tagoknak! Kép És kitartás a vizsgáidhoz!

Eszter! Sajnálom, hogy nem sikerült valami jól az UH, de az a lényeg, hogy minden rendben van a Babátokkal!

Dia! Köszi a történetet, nem lehetett könnyű, de biztosan nagy élmény lehetett. Kép Jó, hogy megosztottad velünk.

Kikocs! Én egy háromlábú állványt (is) vettem Petimnek karácsonyra a fényképezőhöz és ő is azóta egyfolytában emlegeti. De enegem is vigísztal, hogy tuti örülni fog neki. Kép

Köszi a bíztatást Mindenkinek, jobb is a hangulatom most már. Arra gondoltam, lehet, hogy Lilikém olyan jó kislány, hogy pont a kiírt időpontban szeretne megszületni. Mit neki Karácsony... Kép Inkább az a rossz, hogy Petim annyit dolgozik és sokat vagyok egyedül, kimozdulni meg nincs erőm és kedvem.

Holnap újra NST, meg doki délután, majd jelentkezem.

Most megyek, mert sikerült jól szétfőznöm a virslit, aztán még ki is hűl...

Pussz,
Katinka
39+4
katinka

Péter, neked írok, mert inkább beszéljétek meg Noémivel, nekem meg a telefonszámlám már így is elég csinos, szal inkább így olcsóbb. Kép Na.
Szóval van egy párásítónk, amit a kissógoromnak ajánlottak, hogy használja (koraszülött volt), meg a Gergőnek a tüdőműtétje után. Mi már vagy 3 éve nem használjuk, és hacsak a baba koraszülött nem lesz, vagy Gergővel megint baj nem lesz, nem is fogjuk, mert nem száraz a lakás. Arra gondoltunk, ha úgy gondoljátok, szükségetek van rá, szívesen kölcsönadjuk nektek. Tényleg jót tett annak idején mindkettőjüknek. Ha meg esetleg kell nekünk, majd visszakérjük Kép Adja a Jóisten, hogy ne kelljen. És ebből indulunk ki Kép Szóval, ha megbeszéltétek (akár dokitól is, hogy ajánlja-e), csak szóljatok. Lehet bele sós vizet tenni, meg mindenféle ilyesmit, ami jót tesz.

Eszter, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült az uh. Meg is kell állapítanom ezennel, hogy a 30. hét körüli uh-vizsgálatok nem nagyon jöttek be senkinek, nem? Nekünk a sima 2d-s se volt egy nagy élmény most, ellentétben a múltkorival...

Mazsom, szerintem se babamozizzatok már januárban. Elég nagy esély van rá, hogy elbújik, akkor már alig van helye. Mondjuk azt sem tudom, hogy mikor van a szülinapod pontosan, de ha jan. második felében, akkor meg már egészen szülés előtt leszel, leszáll a méh, meg minden... Meg úgyis hipphopp lehet forgatni Kép És milyen könnyű lesz felébreszteni Kép

kikocska

Mazsom!
Jó, hogy jöttél, látom nem voltak kezdeti nehézségek, gyorsan belevágtál a közepébe Kép nagyon helyes!

Eszter!
Olyan kiábrándítóak ezek az uh-sok Kép én asszem nem is megyek, Erika úgyis folyton mutogatja magát a sima mezein is Kép

Saitri hihetetlen mákos! Pikkpakk letudta a dolgot. Kedden velünk talizott, aztán pár nap múlva elpottyantotta Hanát, eszméletlen Kép

Orbis!
Hazaértetek már? Olyan hülyén érzem magam, annyira meglepődtem, hogy összefutottunk, hogy csak bamblutam és nemsok értelmes jött ki a számon. Örülök, hogy a nevem eszembe jutott. Qclipart{blush}Remélem Áron nem pánikolt be, hogy ilyen társaságba jár a felesége Kép

Aura
aura

Mazsom, engem is csábitott egy pillanatig az ujabb 3D gondolata amikor a férjem azt mondta látván görbülő számat, hogy menjünk el a Praxisba ujra. De ahogy mulik az idő, lebeszélem magam róla. Pénzkidobás. A lényeg, vagyis hogy minden ok, azt tudjuk.Akkor meg? Egy életen át nézhetjük még. Kép

Aura, elképzelem ahogy találkoztok Orbissal, és még a neved sem jut eszedbe. Kép tetszik...

Ilona, a google keresőt szoktam használni ilyen okosságok megtalálására. Kép

Dia, nagyon cuki a babád. Kép

Ja még azt akartam mondani, hogy direkt ettem szaloncukrot az UH előtt hátha attol felpezsdül. Ezt mondtam a doktornőnek, mondta hogy nem csoki kellett volna, mert attol beájulnak mint a kisangyal hanem keserűt, pl. kávét.Na ezt is megtudtam legalább. De mintha nektek azt mondták volna hogy csokit kell enni nem? Orbis mintha te mondtad volna...

Itt van előttem az egyetlen foto a babárol, hát mit mondjak. Most azon röhögtünk Tibivel hogy a baba keze ahogy az arca előtt van olyan duci (az ujjai) mintha darázs csipte volna meg. Dia babájának keze mellé tettem, és látványos a különbség. Remélem csak torz a kép. Kép

Eszter2004
33+6
eszter2004

Eszter! sajnálom, ami történt veled uh-n!! tök szemétség, hogy ők ebből élnek, és érted kéne hogy mindent megtegyenek, és így viselkednek! tiszta szemtelenség!!! együttérzek veled, nekünk is pont ugyanez volt........ szomorú

mazsom, a rózsaszínpárducot azért kérdeztem, mert abban van a francia felügyelő, aki remek akcentussal beszél, és ő mondja hogy mazsom, a majom helyett.....ééééted, szóval tudom figyelmedbe ajánlani, jó viccesek!!

Lldicsi!!! szép a kisfickód! grat hozzá! itt mennyi idős??

bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

SSSSSzíííííasztok!:KépKépKép:

Újra itt vagyokKép
Hazajöttünk a párom a baby meg én anyukámékhoz...és így több terünk is lett. ...mert így két szobánk lett, otthon meg csak egy volt, nagyobb tér, állandó törődés, és állandó babysitterek anyuék...hú tök jó!
Most nagyon jó kedvem van!
És így el tudtunk menni sétálni a párommmal és tök jó volt....
Egyébként tényleg a legfontosabb tapasztalataim közé tartozik, hogy aaaaaaallllluuuddddddddjaaaaaaaaaaaaatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ez nagyon durva!!!durvább mint gondolná az ember, ha csak nincs jó alvókájú babátok!!Kép

Péter-én is csatlakozom az olvadozó kismamik közé, tetszett amiket írtál nekem!és jól is esett...és egyébként mint pár is hasonlóak vagytok, mármint bölcsészek, és mi is a párommal, szóval akár szívesen talizhatnánk majd így is, mármint veletek párokkal is...

kéne majd tavasszal ilyen tali is, párok-babák és miKép
de lehet, hogy a párok kimaradnak..;)

Lányok annyira köszönöm mindenkinek hogy tartottátok bennem a lelket!!Tényleg!!!
esztyx

Esztyx!!!!!!!!!!!!!!!
örvendek hogy véééégre jobb kedved lett!! tök jóóóó! az alvásosdi meg...hmmmm, mindenki csak ezt írja, kicsit izgulok már emiatt...most már marcim is....
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Az én babám maga a megtestesült nyugalom...Kép és ez igy lesz kint is kérem szépen. Kép

Na betettem az ágyba a légzésfigyelőt is. Meg is van ágyazva a babának meg minden. Azért letakartam egy takaroval.

A két ünnep közt lehet hogy elmegyek a védőnénihez. Lelkiismeretfurdalásom van hogy eddig csak kétszer mentem, és nem is hivom meg ilyenek. De megmondom őszintén hogy nincs is mit mondanom.....(hál istennek)

23-án indul a karácsonyi road-show, körbejárjuk a rokonokat országszerte, aztán hétfőre hazaérünk, aztán dolgozom egy kicsit, aztán szilveszter. Janurában még bejárogatok egy kicsit, de inkább szabin leszek. Szerintem január közepe fele azért már megtartom a bucsuztatom, aztán végleg itthon maradok.

Na megyek csajok, mert olyan büdi van ebben a szobában ahol a gép van, mert Tibike ajtot festett. Kép

Puszi,
Eszter2004
eszter2004

Most már értem a rózsaszínpárducot!Kép
Eszti! Örülök, hogy túl vagy ezen a depis időszakon.Nagyon szorítottam ám Neked!Szerencsés vagy, hogy a párod és szüleid segítségével ilyen gyorsan helyrejöttél! Aztán most már haverok, buli, fanta és LILÓ!
Azért remélem az én Lilim jobb alvó lesz.
A remény hal meg utoljára.
De én már idáig is úgy éreztem, hogy a szervezetem átállt mormota üzemmódra, úgyhogy tanácsodra január 10 után-ha meglesznek a vizsgáim- engedek a kísértésnek, és napi 16 órát fogok aludni!
Zsu, a mormota
mazsom

Mazsom!
Akartam még írni, hogy én már ezt a félévet is speciális tanrenddel csináltam, amit a terhességre való tekintettel megadtak, és ami annyit tesz, hogy nem kell szemináriumra járni, csak dolgozatot beadni (tanárral való egyéni megegyezés alapján), na meg vizsgázni félévkor. Ez az ELTE tanárképző. Nem tudom te hová jársz, és hogy van-e ilyen lehetőség, de érdemes megpróbálni, szerintem szuperjó!

Aura
aura

Azon mosolygok itt magamban,hogy milyen bő mondatokat írtam 7 körülKép
Hiába a fáradtság, bár nekem ahhoz nem kell járkálnom,hogy csak úgy bealudjak!
Nem tudom még meddig de nagyon jól alszom éjszaka és napközben is.El sem tudom képzelni mi lesz velem februárban,de már nagyon várom!!!!!Kép

Diának Domija nagyon édes!
Igyekszem betartani az alvós,pihenős tanácsot és neked is kellemes ünnepeket!Kép

Esztyx! Örülök,hogy sokkal jobban vagy és ne hagyd magad a depinek!Kép

Nem egy anyukától hallottam már,hogy aki a várandósság alatt nem dolgozott annyit,nem érte annyi stressz meg sokat pihent és ilyesmi annak a babája is sokkal nyugodtabb volt miután kibújt, ugyanígy az ellenkezője is igaz lehet...majd meglátjuk!Kép

Mi 24.-én itthon kettesben...utoljáraKép
Aztán egyik nap egyik család,másik nap a másik!
Szilvesztert még nem döntöttük el,hogy hova menjünk,több ajánlatot is kaptunk.
Aztán itt az új év,első hét rögtön a 35. Elkezdem átmosni a bébi cuccokat,meg összeszedem egy helyre a kórházi pakkot is.
De a két ünnep között még egy kis festés, ablakpucolás.szóval el leszünk.

Szép estét és jó éjszakát!
Vendég

Eszter!
A te bébid csak jóalvó lehet, mint az én "fiam" Kép
bebee, ezt muszály volt Kép

Aura
aura

Eszter-szerintem a légzésfigyelővel vigyázz...mármint mi is vettünk hiperszupert és most egy hét után, miután hajnalonként 3szor beriasztott és már úúútáltuk nem igazán használjuk...és jobb ígyKépKépeleinte bűntudatom volt, aztán arra gondoltam én is felnőttem nélküle...

Én is örülök ,hogy nincs rossz kedvem...KépKép
Trallala hopplahó itt van a kis liló!Kép
Remélem nem támad meg újra ez a rosszérzéshullám...

holnap megírom a szüléstörténetemetKépKép
Addig csak várjatokKép
Annyit előljáróba hogy szerintem a szülés maga nem volt olyan fájdalmas számomra, mint az utána jövő pár nap, de ezt már mondtam...

egyébként nem tudom, hogy ti mit tudtok a gáttáji fájdalmakról, de nekem most ott kezdett el fájni, ahol a csikló van, ez normális??
már bocs az intim kérdésért, de gondoltam ennél intimebbet is kérdeztünk mi már itt...

Savitrivel mi van?Nem láttam , hogy írt volna mostanság...

Kikocs ne fájjon a hasad!SOSE!

és tényleg alvás ezerrel!hogy aztán babanetezni is tudjatok!!
esztyx

Sziasztok!

Semmi jó nincs a TV-ben és ki vagyok akadva!Képmármint azon hogy nincs mit agyatlanul bámulni!

Kikocs!Írni akartam Neked, hogy a pasik ilyenek!Laci képes karácsony előtt bevásárolni magának, úgyhogy két éve azt hajtogatom neki, hogy semmit ne merjen magának venni, és ne lője le az ajándékait, (persze több-kevesebb sikerrel)!

Dia!Gyönyörű az új pasidKép!!!

Lili tényleg nem semmi ezzel a 3órás vajúdással, noha ne felejtsük el, hogy tuti nem sietette a kórházba indulástKép!

Esztyx!Nagyon örülök, hogy rendeződnek körülötted a dolgok!!!Kép

Eszter!Ahhoz, nem kell semmi mondanivalódnak lenni, hogy el tölts pár órát a védőnéninél, mert úgyis Ő beszél!Kép

Látom, mindeki abban reménykedik, hogy az Ő babája másképpen fog működni, mint az általános tapasztalat mutatja!Persze én is!Kép

Na puszi mára!

Katy
33+5
Katy

Esztyx!

Savitri megszült és Hanával valószínűleg szerdán jönnek haza!

Katy
Katy

Esztyx!

Milyen légzésfigyelőt vettetek?
Katy

Üdv mindenkinek!
Esztyx!
Örülök, hogy rendezödtek a lelki dolgaidKép és nagyon várom a szüléstörténetedet.
Dia!Tündéri a kis fickóKép
Szerintetek létezik az, hogy az Elevit-töl fájjon a baba hasa????

Kép
Kép
bendegúz30

Mármint, hogy életemben elöször pénteken szettem be Elevitet és szombaton már hasfájással küzdöttün,. Azóta nem vettem be és úgy tünik ezt lekopgom, hogy kezd renbejönni és már ugyanannyit kakil naponta mint eddig. Lehet, hogy az Elevitöl volt???

Kép
Kép
bendegúz30

Ilona
Ha ez így működik, akkor az én Kristófom hipernyugodt baba leszKép Most sem egy extra ficánkolós típusKép
A 7.héttől itthon vagyok, egész nap csak lustizok, netezek, főzőcskézek, semmi megterhelő.
Kivéve a sok aggódástKépDe ez talán velejárKép

Eszter
Úgy látszik, én nagyon mázlista voltam a 4D-s UH-okkalKép 3-szor voltunk már a Praxisban, mindhárom alkalommal nagyon rendesek voltak, és ha kellett, addig noszogattuk a kis drágát, míg tök jó képeket nem kaptunk rólaKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Megint jöttem belekotyogni.Kép
De először EZER GRATULA a FRISS KISMAMÁKNAK ÉS BABÁKNAK!!! Délelőtt- mokor a levelet írtam, még nem tudtam, hogy Savitri is közöttük leszKépNagyon sok boldogságot kívánok!

Eszter! A légzésdolog valóban nagyon fontos szülésnél, mert - én nem hittem volna előtte - tényleg csillapítja és elviselhetőbbé teszi a fájdalmat. Gyakorolni előre lehet, de akkor és ott úgyis elmondják, mit kell csinálnod, semmiről nem maradtál le, talán el is felejtenéd abban a helyzetbenKép. Apa figyeljen rád, ha benntartod a levegőt - hajlamos rá az ember, mert mégiscsak fáj - szóljon rád, figyelmeztessen. A 'sima' fájásoknál lassú belégzés és a még lassabb kilégzés segít, tolófájásnál, mikor még nem lehet nyomni : lihegésszerű, sűrű, kicsi légzések, de mikor elmúlik az erős kényszer, megint lassan, hogy a baba elég oxigénhez jusson, s mikor lehet nyomni, akkor nagy levegő szájon át, szem-száj becsuk, nyomás, nem szabad nyögni, kiabálni, mert csak levegőt veszítesz - 3-4 nyomás után elmúlik a fájdalom(kakiló inger) itt pihenhetsz. ((2-3 fájásra ált megvan a baba, de ezt ott meg is kérdezheted a dokit, hogy haladtokKép)Ezeket a doki ill. szülésznő mondani fogja, elég, ha az elejét megjegyed, mert már esetleg otthon is szükség lesz rá. Nekem nagyon bevállt, hogy nem hagytam magam szétesni, a légzésre figyeltem(apa nagy szerepet vállalt, sokszor benntartottam volnaKép), és arra, hogy minden fájás közelebb visz a a születéshez. Ha aktívan közreműködsz és szerencsés is vagy (lásd SavitritKép), hamar meglesz a baba.
Sajnálom, hogy ilyen rosszul sült el az ultrahang - ami ráadásul nem is olcsó mulatság.

No megyek, nagyon késő van.

Jó éjt mindenkinek!

Kriszta
móki

Szervusztok!
Levente tényleg jobban van. Ma már csak hőemelkedése volt és egyre többet mozgolódik, ahogy csökkentik az altató mennyiségét. A főorvos nagyon pozitívan nyilatkozott. Győzzőn mielőbb a mi kis harcosunk Kép
Pont az alatt a 10 perc alatt bukta vissza a vacsorai tejcsit, mikor nála voltunk. Barátkozik az "anyaggal". Noémi is jól van, csak az oldalánál beszorult valami, ami köhögésnél piszkosul fáj neki. Kértem, hogy keressen vmi. megoldást erre a hetek óta tartó köhögésre. Persze nincs könnyű dolga ennyi nőgyógyász közt. Lehet, hogy remegne a kezük, ha egy torokba kellene belenézni Kép
Megbízást kaptam egy szoptatós melltartó vételére! A büszkeségtől egy picit felszegtem a fejem, hogy lám-lám milyen újszerű küldetésben vehetek részt. Olyasmit érzek, mint amikor az első csomag Libero-t levettem a polcról Kép

Kikocska! A Webkamera komoly dolog! Igazi szakmai kihívás. Tekintsünk el attól, hogy beüzemelésével órák szaladnak el, mert ezt a férjek úgysem érzékelik. Legfeljebb csak akkor nyugtázzák, amikor elkészült a nagy mű. És van benne hasznos is, mi pl. tavaly a szentesténket azzal örökítettük meg. Szerintem jó ajándék Kép.
Köszönjük a párologtató felajánlást. Azt hiszem mégsem kérnénk el a tiéteket, mert anyósom 3 hónapja odaadta az övét. Azóta a babakocsi alatt várja, hogy használjuk. Mégegyszer köszönöm!

Esztyx! Örülök a jókedvednek! Ha úgy gondolod, hogy akkor is találkozhatunk párban, ha nem vagyok bölcsész, akkor elárulom, hogy mérnök vagyok Kép Kiábrándító igaz? KépKép

LIdicsi! Köszönjük a szüléstörténetet! Számomra nagyon élő volt, miután mi is végigcsináltuk Noémivel.

Hmmm... Mindig elhatározom, hogy rövid leszek, mert már aludni kellene. Ma sem sikerült Kép
Péter
vghnoémi

Péter!
örülök hogy jobban van Levi!! ez nagyon jó hír, meg hogy neked is ógy tűnik jobb kevded van! fontos feladatot kaptál ámKép gondolom kaptál is címet hogy hol hajtsd végre az akciót!? ha esetleg nem, mi adunk ha kő!!

bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

Szia Péter!
Nagyon jó hír, hogy Levente jobban van sokszor eszembe jutott a nap folyamán, hogy mi lehet veletekKép.
Én is leírtam már ide a szüléstörténetemet nem tudom, hogy olvastad-e, de nem is az az érdekes hanem az, hogy nekem mennyire fontos és mennyire jó volt, hogy a párom ott lehetett mellettem. Rajta és az orvosokon kivül mást nem is viseltem volna el magam mellett. Ö tartotta bennem a lelket oly modón, hogy életem végéig nem feledem azokat a perceket és nem csak a baba megérkezése miatt, hanem miatta is. Ahogy fogott, ahogy nézett, ahogy biztatott, ahogy mellettem volt, ahogy tényleg egy család lettünk.
Gondoltam most megköszönöm neki, hogy vannak ilyen apukák, férjek, barátok és te is ilyen vagy Péter. Köszönöm

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok!

Végigolvastam a termést, hát nem volt egyszerű dolgom!!
Láttam felvetődni, majd elmúlni a problémákat, már azt sem tudom, mire kell reagálnom és mire nem...
Hát néézük szép sorjában!

Dia!
Köszi a sztorit, és téényleg jó pasi!!

Mazsom!
Üdv köztünk. Látom sikerült beilleszkedni hamar! Mi mindenkit szívesen látunk! Úgyis a világuralom a végső cél, előbb-utóbb mindenkit ide kell csalogatnunk! Kép

Aura!
Ti vettetek végül valamit? Nekem nem sikerült Kép Beleszerettem ugyan egy melltartóba, de azt ugyebár nem praktikus most venni... Amúgy nem is látszott annyira a megrökönyödés. Én viszont bevallom töredelmesen, hogy nem vettelek észre, pedig kb 2 méterre álltam tőled. Áron szólt (mostanában szokása lett, hogy mindig figyelmeztet) hogy jééé, ott is egy kismama. És én már 8x elnéztem feletted, mire a végén már úgy mutatott rád, hogy majdnem megböködte a válladat. És akkor én ott álltam, és mondogattam neki, hogy de...dehát...hát...őt ismerem Kép
Szóval nem csak lökött vagyok, de még vaksi is.
És azt mondta Áron, milyen jó, hogy ilyen kis vidám csacsogós kismami vagy.

Eszter:
Én is sajnálom, hogy ilyen rossz élményeid voltak. Egyre kevésbé bánom, hogy én egyszer sem mentem el. És a csokit tényleg én mondtam, nekem tuti felélénkül tőle. Dehát úgy látszik, a te babád nem édesszájú Kép

Péter:
Sokat gondolok rátok, már Áron is mindig kérdezi, ha Babanetet olvasok, hogy mi van Levikével Kép Nagyon örülök neki, hogy végre ilyen jó dolgokat mondhatok neki!!!

Kikocs, tök jó, hogy végre vásárolgattál. Ugye milyen jó érzés??
Mikor hívtál, Áron hozta oda a telefont, és fülig érő szájjal csak azt mondta: nahhhát, már nem is elég nektek a babanet??? Kép
A pasi tényleg fárasztó, de tényleg jobb, ha felkészülten ér. Én teljesen "tudatlanul" mentem oda, és hát földbe gyökerezett a lábam Kép

Esztyx!
SSSSSSSSSSSzupi, hogy végre a régi vagy!!!!
Tök jó, hogy ilyen tapasztalt anyuci leszel (vagy) és ezentúl mi fordulunk hozzád a paráinkkal KépKép És te fogsz mindenkit megnyugtatni!!

Képzeljétek, voltunk ma színházban. Megnéztük Az ötödik Sally című darabot, nagyon tetszett!! Bár elég durva volt, egy többszörösen tudathasadásos nőről szól. Nem lehetett könnyű eljátszani!
Babuci viszont túltett a tegnapin is (pedig tegnap kettős fronthatás volt). Annyit dorbézolt! A színházban is kaptak a bordáim egy-két jólirányzottat! És most is bököd itt valamit!

Amúgy akartam írni, hogy ha esetleg kicsit megritkulnék, annak két oka van! Áron idén pénteken dolgozott utoljára, másrészt annyi helyre kell rohangálni, meg megcsinálni, elintézni... a következő 3 napban, hogy már tervet készítettünk, hogy kivitelezhető ez mind.
Viszont tegnap a Tesco-ban vettünk 3 db. 100% pamut, csónaknyakú bodyt 1300 Ft-ért!! És tök aranyosak!!
Viszont én ma annnnnyira rossz voltam!! Ebéd óta megettem egy túróstáskát, egy adag mákosgubát és az imént, olvasgatás közben egy kakaóscsigát Kép De végülis tartom már egy ideje a tíz kilót, még hátra van egy hónap, az alatt már csak nem szedek fel kettőnél többet, és azt mondta a doki, 12 az még tök oké.... szóval nyugtatgatom a lelkiismeretemet Kép
Kép

Na és még egy utolsó! Egy csomó ismerős nyaggatott már minket, hogy az esküvői képeket tegyük fel valahova, hogy tudják nézegetni, és a Babanet album kínálkozott, mint legegyszerűbb megoldás, így csináltam egy albumot "Áron, Márti, 2004. 10. 09." címmel. Nem biztos, hogy nagyon érdekes, jó sok kép, de gondoltam hátha pl. Bagzert érdekli! Kép

Ja, a tornásoknak holnapra sok kitartást kívánok! Én tervezem állandóan, de vagy nem tudok felkelni, vagy dolgom van, már 2 hete nem jutottam el, és most sem fogok, az tuti!!

Na megyek már, elég volt belőlem biztos!
Pusza:
Orbis (33+7, ami már orvosi értelemben is )Kép
orbis

Jo reggelt mindenkinek!

Aura te kis drága! Az én babámra a védőnénitől kezdve három orvos is azt mondta hogy nagggyon nyugodt baba! És ezt én is állithatom, hiszen csak hébe-hoba mocorog, és azt is nagyon finoman csinálja, hogy anyukáját még véletlenül se sértse meg. Nem dugdossa a lábát illetéktelen helyekre, csak várja nyugodtan hogy megszülessen. Kép

Éljen Levi baba! Kép

Kriszta annyira köszi a légzés leirásokat, ki is nyomtatom magamnak, igen hasznos!!!!

Bendeguz te miért szedtél be elevitet?

Ha meglátom itt magam előtt a 3D-s képet, még mindig elszontyolodom. Lehet hogy kidobom. Olyan borzalmas egy kép. Tökre csalódott vagyok, de már egyre kevesebbet gondolok rá..

Esztyx, pont tegnap beszéltem anyukámmal és megkérdeztem ezt a depressziot, mondta hogy ő is és a nővérem is ugyanigy éreztek anno mint te,és kb. egy hétig tartott. Lehet hogy nálad is? Kép

Orbis, szerintem igy karácsony környékén mindenki kevesebbet fog tud jönni a netre. Januártol viszont lehet ujra izgulni a babaeső miatt. Én már picit kezdek parázni....

Az a lány, aki régen irt ide, szegedi, ma hajnalban megszült, (35.hét), mert lelassult a baba vérkeringése muszáj volt. Egy kilos a baba, de egészséges és gyönyörü. Még többet nem tudok, csak most kaptam hajnalban a hirt. Nem semmi! Azt irta a szülés 10 perc volt császárral.

na megyek reggeli, öltözés és indulás meloba. (ahol nem vagyok kitéve stressznek, ne tessék aggodni. Kép)

Eszter2004
34+0+reggeli előtt +8kg
eszter2004

Csak gyorsan mondom, hogy igazoltan vagyok ma távol, bevásárlás, doktorráaváatás meg külföldi baráttal való találkozás miatt. Mindemellett Bagz és Aura, nem merek menni kismamatornára, mert nagyon pocsékul vagyok, taknyosan meg köhögősen, és nehogy rátok ragasszam. Kép Nem örülnék neki... Na, mindegy. A többire menni muszáj. ÚJabb időpont apósomtól: holnap... Meglátjuk Kép nem élem bele magam Kép

Ja, azt már tegnap is akartam írni, HOGy Bendegúz, lehet, hgoy véletlen egybeesés az Elevites, de lehet, hgy van benne tényleg valami, amit nem bír a babó. Inkább egyél narancsot meg mandarint Kép Vagy próbáld meg mégegyszer, ha van türelmed... Nem vagyok sajnos szakértő, Elevitet nem is szedtem egyátalán...

Kik.
32+5ű

kikocska

Eszter!
Azért vettem be Elevitet mert szoptatok és gondoltam jól jöhet a vitamin meg a többi ami benne van. A terhességem alatt nem szedtem csak vasat és magnéziumot. Viszont asszem Kik.-nek igaza van mert eszembe jutott, hogy mondta a doki szedjem tovább a vasat, de lehet, hogy a bébinek fájni fog töle a hasa viszont akkor inkább hanyagoljam.. Lehet, hogy a vastól volt, mindegy az a lényeg hogy ugy tünik elmúltKép
Tegnap elkezdtem pakolászni mert hogy Karácsony meg minden, de még nagyobb kupi lett mint eddig, ki érti ezt? Olyan szép idö van asszem kiviszem a manót sétálni, hú de izgi ez lesz az elsö alkalom, hogy csak ketten megyünk. Ráadásul a párom ma délután céges korcsolyázáson, holnap este meg céges bulin vesz részt, így ma elöször én fogom fürdetni a babát ez ugyanis a párom önként vállalt feladata és eddig egy estét sem hagyot ki. Izgalmas lesz!
MIndenkinek szép napotKép

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok!

Én is csak rohanva, mert megyek több órás tortúrára az orvosomhoz a táppénzes papíromért!És nagyon utálom!

Péter!Az jutott eszembe, hogy mi lesz, amikor Noémi és Levi hazajönnek, és majd osztoznotok kell a hozzászólásokon, meg a gépen mert mindkettőtök írni akar majdKép!
Hát nagy kihívás egy férjnek szoptatós melltartót venni az biztos!Legalább is az én férjemnek biztos az lenne!!!

Bendegúz!Sajna én sem tudok hozzászólni az elevites témához, mert nem volt ilyen tapasztalatom, de sokkal inkább gondolnék bármiféle kajára, mert attól szokott hasfájós lenni a baba!És nem feltétlenül olyan felfújós kajára gondolj!Ezek kísérleti jellegűek sajnos minden babánál!

Na mennem kell!!!

Puszi:Katy és Dávid
33+6Kép
Katy

Sziasztok!

Most már biztos hogy császárral kell szülnöm... Kezdek egészen beletörődni, meg a szülésznőm is nyugtatgat hogy nem kell elkenődni. Meg hát ugye az a fontos hogy a picinek ne legyen semmi baja, ha már én nem úsztam meg.

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii

Nahát lányok mi ez a csend?

Kép
Kép
gabiii

És te hogy érzed magad a császár miatt? Neked miért kell a császár? Nekem azt mondták hogy ha megindulna a szülés akkor akkor ha nem akkor legkésőbb a kiirt időpontban szülünk. Ez már csak azért is jó mert tudom hogy 16 napon belül anyuka leszek

Kép
Kép
gabiii

Nekem azért kell a császár, mert nekem meg szemölcseim lettek hirtelen ami valami vírustól van. Már szépen gyógyulnak, és valószínű hogy el is tűnnek mire jön a babóka csak mégis félő hogy a vírus marad és megfertőzi a picit. Köszi a drukkért, mert mostanában néha magam alatt vagyok, és olyan jól esik egykét jó szó. Máskor meg repülni tudok a boldogságtól, hogy nemsokára itt a pici Kép

Kép
Kép
gabiii

Köszi, imádom a Mici-maciékat.
A Söpf-Méreiben fogok szülni. Igazad van, mindjárt babázhatok, de jó nekem.

Kép
Kép
gabiii

Haló!

Orbis!
Ez jó Kép két hormonagy ha találkozik Kép Még jó, hogy Áron ott volt.

Bagzerka!
remélem te jössz tornázni, én már tűkön ülök, alig várom!
És képzeld, lehet, hogy ma megnézhetem a szülőszobákat is, ha nem lesz tömeg Kép Nem emlékszem, hogy te voltál-e már, gondoltam szólok neked is, csak nem tudom a számod, majd elkérem valakitől (valószínű, mindenttudó kikocs lesz az áldozat Kép )

Orbis!
Miért nem jössz velünk tornázni?! Az csak fél 5-kor kezdődik, addigra csak felkelsz Kép és szerintem tőletek nincs is olyan messze.

Drukk minden szülni készülőnek Kép

Puszikok,
Aura, Erika
30+5
aura

Lányok, ma mindenki ennyire punnyadt? Tessék írni sokat mert én itt vagyok és beszélgetni szeretnék Kép

Kép
Kép
gabiii

Örülök Kép Tudod én épp egy irodában vagyok, épp úgy csinálok mint aki dolgozik, és nagyon unom magam. Te mivel foglalkozol épp?

Kép
Kép
gabiii

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?