Sziasztok!
még kezdő vagyok a témában, ezért csatlakoznék hozzátok okosodni
Mi az év elejétől próbálkozunk, de nem akartunk nagyon görcsölni, csak a hőmérőzéssel befolyásoltuk az akciók időpontját. Mostanában viszont már szeretnék jobban odafigyelni, amennyire szükséges, és lennének kérdéseim. Örülnék, ha tudnátok segíteni (talán nektek ezek már nagyon is egyértelmű dolgok, de hát valahol el kell kezdeni... ):
1. a hőmérsékleti görbével kapcsolatban abban vagyok bizonytalan, hogy a hőmérséklet leesése számít, vagy az első barna pötty megjelenése az első napnak? Van, hogy még mielőtt leesne a hőmérsékletem, már egy-két vagy három nappal előbb megkezdődik a vérzés (csak barnás foltok), de amikor leesik a hőmérséklet, utána megkezdődik az "igazi", szokásos menstruáció. Szóval, számít a kis vérzés is vagy a hőmérséklet leesését vegyem figyelembe?
2. Az orvosomat még nem ismerem jól, de nagyon sok jó véleményt láttam itt a fórumokban róla, és más orvos is ajánlotta. Az viszont nekem nem tetszik, hogy amikor kb. két-három hónapos próbálkozás után elmentem hozzá az első vizsgálatra, nem tájékoztatott semmiről, csak az alap szűrővizsgálatot csinálta meg, és csak annyit mondott, hogy próbálkozzunk, aztán találkozunk egy fél év múlva, ha nem sikerül. Akkor még nem tudtam, hogy mit is kérdezzek tőle, de közben olvasgattam a témáról és rájöttem, hogy vannak olyan dolgok, amikre érdemes odafigyelni, különben ha egészséges is vagy, nem fog összejönni. Pl. megtudtam, hogy hiába hőmérőzök higanyos hőmérővel a szájban, digitális hőmérővel érdemes inkább, hüvelyben. Arról is egy könyvből kaptam infot, hogy már a terhesség előtt három hónappal érdemes folsavat szedni az esetleges fejlődési rendellenességek kivédése érdekében. Meg arról is, hogy az "akció" után nem szabad felkelni, legalább egy óráig, fenék alá párna stb. Szóval, ezekről benneteket tájékoztatott a doki vagy mindenki találja ki magától?
Nem kellene rögtön egy általános laborral indítani, esetleg hormonvizsgálatot végezni, megvizsgálni a páromat is, hogy lássuk, minden rendben van-e? Arra gondoltam, hogy talán szándékosan nem akart feleslegesen vizsgálódni, csak ha muszáj.
Nem szívesen keresnék másik orvost, de kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy mi várható el tőle, nektek milyen orvosaitok vannak, mennyire segítőkészek?
Biztos lesz még kérdésem, egyelőre ennyi, és nagyon kösz a tanácsokat előre is!