Új privát üzeneted érkezett!

halihó
képzeljétek most döbbentem,kezembe akadtak a régi leleteim,95-ben kezdődött a pajzsmirigy laboros téma,és 95,96,97,99,2000-ben végig van 1-1 laborom,amiken döbbenet tsh-k vannak:6.3,6,5.1....akkor lehet h dől az elmélet...
most próbálom végigokoskodni,ezek szerint nekem már akkor nagyon gáz volt a tshm,de hozzátenném,ott 86 kg voltam! Utolsó 2000-sen már 3.7(ami szintén sok,mostani ésszel de mégse 6.3) és ott is fogytam le 51-re,szóval,a diagnózis vszinű áll,de ha nekem már korábban is ugye ilyen volt akkor vagy kiku szerencsénk volt Tomival vagy mégse ez okozta a vetélést(és ez kicsit megnyugtatna,mert most ha tiroxinnal és progeszteronnal is rámentünk az elejétől,akkor nem lesz baj..!)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

:shock: Évi! És ezt azóta nem nézték? Tomis terhességnél sem? az a baj, h aaz orvosok kezében és fejében ritkán futnak össze a rólad lévő fontos leletek, adatok, kivéve, ha nagyon jó a háziorvos! Elviszed a dr nőnek azokat a régi leleteket? Anyukádról kiderült vmi?

Mindenkinek szép vasárnapot!
Claire
claire

Évi
Most már jó kezekben vagy!
Tudod, a szerencse-faktor is ott van még! A baba-projekt minden részlete nem ismert ma még pontosan... Vannak olyan miértek, amikre nincs válasz!
Persze, jó lenne tudni mindent :wink:

Holnap kezdődik a kivizsgálás... cikluskövetés+mindenféle labor nekem, Ádámnak általános labor, spermium-vizsgálat... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi nagy nagy drukk!! Kb hány hónap mire élesbe jutnak a dolgok?
Hát még jó akkor hogy Tomi alatt nem néztek tsh-t igy nem izgultam rajta,hahh.

Claire,az én hibám is,teljesen kiment a fejemből,hogy nekem valaha volt pajzsmirigy gondom..az akkori főnököm,belgy.háziorvos kezelte,Metothyrint(pajzsmirigy működést csökkentő gyógyszert....!)kaptam...érdekes..

Na mindegy most már előre!! :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi, bizony előre!!! :wink:
És holnap már láthatod a drágát. :lol: :lol: :lol:

Ircsi, tök szuper! Drukkolok!
És mivel indultok márciusban, long v. short lesz?

Hétvége szuper volt. Imádom amikor a férjem is itthon van és Lilivel tudnak nagyokat játszani. És hát eszméletlen édes, amikor mondja neki, hogy Apa! :D
Mama már dec. elején elkezdte, de apát azt 2 hete. Olyan édes, mindig keresi, hogy hol van....
Voltunk játszóházban, utána szánkóztunk és utána a gyerekek ide jöttek melegedni és volt nagy játék estig.
Majd másnap végre elmentünk Lilivel fodrászhoz. Kis rövid haja lett, de nagyon cuki. Én pont így néztem ki kicsinek, elő is vettem a régi képeket. :lol:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok!

Vagyok, de csak olvasó üzemmódban.....

Évi szorítok neked, hogy minden rendben legyen. Tomi nagyon pasi :)

Ircsi drukkolok, hogy nálatok is minden oké legye a tesóhoz :)

Woody nincs is jobb, egy együtt töltött hétvégénél :) Liliről kép? Meg rólad kisori? Megnézném. :)

Hétvégén felnőtt programunk volt. Bowlingozni voltunk. Jól sikerült a buli :D
Most hétvégén pedig jótékonysági bálba megyünk, az iskolába, ahová Bence járni fog (én is odajártam) Szóval most sűrű a programunk.
És készítettem egy fülbevalót a karkötőhöz 8) :P

Folyt. Köv.

királylány

sziasztok!

csak gyorsban:
a baj csőstől jön.... szokták mondani, és ez most ránk halmozottan igaz:
-tegnap kaptam a hívást, hogy a szívbeteg apám tüdejére ráhúzódott egy rejtélyes vírus, rohamosan terjed, és az orvosok egyenlőre nem tudnak tenni semmit, azt se tudják, hogy mi ez, de már tüdőátültetéssel fenyegetőznek, ami a szíve miatt nem megoldható...
-tegnap délután Zoé belázasodott, hányt, az este és az éjszaka folyamán nem, vagy alig tudtuk csillapítani a lázát, végül 11-kor hűtőfürdő és a második kúp javított a helyzeten, hajnalban kezdett újra melegedni, de ma már csak 38.5 (tegnap 39.5) volt, délután jön a doki házhoz... (miközben én ügyvédnél leszek...)
-reggel apa elindult dolgozni, majd negyed óra múlva hívott, hogy meghalt az autója, (tele ment a motortér olajjal), még nem tudjuk, hogy konkrétan mi a baja, de pénzünk persze nincs a javításra... a munkahelye 25km, BKV-val 2 óra (sok az átszállás)...az én autóm meg kell nekem is, rohangálok ügyintézni...

anyósom még legkevesebb 4 hétig gipszben...
megőrülök!!!!!!!!!!!

Kép
gtunde75

Basszus Tünde! Tényleg rátok jár a rúd. kitartást és mielőbbi jobbulást a betegeknek. Remélem apukád jobban lesz és nem kell neki az átültetés. Ez nagyon durva...... :shock:

királylány

Megjöttünk... 3. napi vérvételek, UH megvolt...
Majd egy hét múlva megyek újra...

Woody
Nekem az ultra short jött be leginkább :wink:
Most majd meglátjuk, hogy a doktornő mit fog javasolni...

Tünde
Bajokat sajnálom :cry:
Tüdőátültetés :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: (vírusfertőzésnél nem nagyon szokták csinálni... :? )
Lélegeztetik?
Betegeidnek jobbulást!
Mörfit űzd már el!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tündi nagyon sajnálom,hol fekszik apukád?Vmelyik intenzíven?
Tüdőátültetés? :shock: húha..
Remélem elhagy titeket a rossz sorozat!!

Dia füli,képet!

Ircsi,vizsgálatok :wink:
Kezdek izgulni a holnapi UH miatt....

Woody,megmutatod a rövid hajú Lilit?

evilany

Évi
Mikor mész? Mire felébredek lesz már eredmény???? :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

11-re úgyhogy biztos! :)

evilany

Évi, Ircsi! Drukk!!!!1000rel!

Tünde! :( Nincs vki a közelben, aki segíthetne? Hol is vagytok most helyileg? Azon agyalok, h lehene neked segíteni....

C
claire

Sziasztok!

Amivel a múltkor elmaradtam, (olvastam ám több részletben, csak írni nem jutott időm, de erről később)

Évi! Nagyon nagyon drukkolok!!! De mindennek rendben kell lennie és kész!!! :wink: Viszont elszomorító, hogy ha te nem olvasol meg jársz utána dolgoknak, akkor talán nem is derül ki most sem ez a pajzsmirigy betegség. :( :( Kíváncsian várom a holnapi UH eredményeket! :)
Egyből megnéztem a leleteim: Bencével a pocimban nekem sem néztek soha TSH-t. Terhesség után, tavaly januárban 2,63 volt. Előtte adatot még nem kerestem, most nem tudom mennyi lehet. (hajtott a kíváncsiság, főleg, amit a blogban írtál, hogy fiús anyák rizikófaktornak számítanak)
HCG: nem semmi, mennyit nőtt! Úgyhogy nyugi, minden ok lesz!

Ircsi, Woody! Nektek is nagyon nagyon drukkolok, hogy mihamarabb sikerüljön kistesó, remélem sok jó hírt lehet még olvasni hamarosan! :)

Tündi! Nagyon sajnálom ezt a sok rossz hírt! :( Ha baj van, az csőstül jön. :( Remélem jobban lesz apukád, és Zoé is! Tényleg, mit mondott róla a doki?

Hiszti nálunk is van, elég rendesen mostanság... Földhöz vágja magát, kiabál, krokodilkönnyek... Mindent akar, amit nem szabad, és eddig elfogadta, hogy nem lehet. A NEM korszakunkat éljük. Nem akar öltözni, pelust cserélni, aludni, fürdeni, (az evésre azért nem mond nemet :D) úgy kell kicselezni, ha kimondod előtte valamelyik szót, már kiabál, hogy nem, és elrohan a lakás másik végébe. Elég nehéz, elkezdtem magam okolni, hogy biztosan valamit elrontottam, és magamra vagyok dühös, ha nem tudom megoldani a helyzetet, mert a fiatalember olyan hisztit csap, hogy zeng a ház. Sikerült régebben ezeket a hisztiket lecsökkenteni max. 5 percre, mert elfogadta, hogy nem engedek és kész, akármit csinál. De most is ugyanúgy csinálom: figyelmeztetem, rászólok, ha nem fogad szót, megteszem, amit mondtam (pl.: ülj le szépen a széken, különben anya levesz), ha hiszti jön, megmondom, hogy én szóltam előre, és akárhogy sír, nem engedem meg, nem figyel, elmegyek, hiszti folytatódik, kicsit később visszamegyek, megölel, megnyugszik, elmagyarázom újra, hüppögve végighallgat. De ma már égnek állt a hajam, felmászott a csúszdára, felállt, hajolt előre a tévéhez... Aztán az étkezőszéken állt fel...

Mares! Ez szerintem hülyeség, nem kell bölcsibe adni, ha nem szeretnéd, és nehogy azért ne szeresse kistesót, mert azt érezze, miatta kellett elmennie bölcsibe... Az elején biztosan nehéz lesz 2 kicsivel, de hidd el, hamar összeszoknak, Gergő is ahogy nő, bevonható lesz segítségnek, érezheti, hogy ő is fontos, jobban átélheti, megszokhatja, milyen ha van kistesója, nem minden figyelem az övé, amíg alszik a pici, tudtok együtt időt tölteni, meg fogod tudni oldani, nyugi!!! Csak magadra hallgass! Csak ha te is úgy érzed, nem bírod 2 kicsivel, pár napra jobb, ha bölcsiben van Gergő, akkor vigyed.
Milyen nagy Gergő!!! És igen, Bencének is az a legjobb játék, amit nem lehetne... Ez biztos valami életkori sajátosság. :D

Köszönjük a képdicséreteket! :) Most hétvégén is voltunk lent Füreden, sokkal jobban feloldódott Bence, többet sétált, csúszkált, futkosott a jégen. :lol:

Ircsi! Pszichoterapeuta: nem semmi, de nagyon jó! :) Én is szeretem a pszichológiát, egy időben azt akartam tanulni, mindig anya könyveit bújtam. (elvégezte a szociális munkás szakot, és tanultak pszichológiát is)
Copfos Chloe nagyon csinos! Ilyenkor mindig Bencének lány kistesóra vágyom! :wink:
Hintázás: most már elviselném az olyan időt itthon is! Mi is csak bent tudunk egyenlőre.
Claire! Szuperek a képek a gyerekekről! Úgy megörültem, mikor megláttam, hogy tettél fel! :) Bence is megtanult mindenre felmászni... Kanapé, fotel, szék, az asztalt meghiúsítottam. :lol:

Dia! Irigy-irigy, hogy suli és gyerekek mellett még erre is marad időd! De nagyon szépek! :)

Woody! Pihenés: szuper! :wink: Azt hiszem, nekünk sem ártana! (mi Hévízen voltunk nászúton :P ) Rövid hajú Lili képek? És rólad kiskori? Kíváncsi vagyok nagyon! A játszóház meghiszem, hogy jó móka volt!

Bekri! Munka, ejha! Építkezés: hát az biztos, hogy pénznyelő... Mindig van valami, amire kell, anyósomék még 23 év után is vesznek azt, amire szükség van, csak annak idején nélkülözhető volt. De legalább olyan lesz a házikó, amilyennek ti szeretnétek, elképzeltétek! :wink:

Rólunk: holnap megyünk a 18 hós oltásra. Továbbra sem akar Bence éjjel betakarózni, se pléd, se takaró, se hálózsák, semmi, múltkor már 1 órát ébren voltam, 2 percenként takargattam, nem bírtam tovább. :? Elég hideg van éjjel, kicsit köhögött is, de felöltöztettük azóta. (zokni is, body is kerül rá,eddig csak pizsi volt)
Az alvással teljesen kicsúsztunk, nem tudom miért, de délelőtt megint fél 10-10kor kelt, előbb ébreszteni nem lehetett, délután nem akart elaludni, órákat szórakozott a szobában, hiába voltam csendben, mentem ki, így későn kelt fel, szinte már este, aludni meg csak 11kor akart... Hullák voltunk Tomival, tegnap negyed 12(!)-re volt hajlandó elaludni, közben persze hiszti is volt, mert túlpörgött, de nem akart előbb sem aludni. Ma 8:15-kor kelt, kihasználtam, így újra fél 2-kor aludt, 15:50-kor felkelt, igaz, 10re aludt csak el, de haladunk így is, remélem visszaáll a rend! Van ötletetek, ezzel mit lehetne csinálni meg a nagy nemezéssel?

Festéket múlt szerdán megrendeltem, péntek-szombat megérkezett volna, de a fagyveszély miatt nem vállalta a futárszolgálat, elvileg a héten enyhébb idő lesz, és akkor hozzák, hát jó lenne... Nekem már olyan mehetnékem van, pláne, hogy szerdán folyósítanak, s utána mehetünk a földhivatalba, hogy mi szerepeljünk végleg a tulajdoni lapon. :roll: Na de előbb legyen minden készen, aminek kell, ezt a kis időt már féllábon is kibírjuk!

Tudom, még mit akartam: szavak nálunk rengeteg van, össze is tudja kapcsolni, kedvence az "itt az apa",. :wink: Sok mondókát, éneket befejez egy-egy szóval a megfelelő helyen, felismeri képről őket, mindent megmagyaráz. Holnapra összegyűjtöm. A legújabb és számomra legkedvesebb: fogja a maciját, ringatja, és mondja neki, hogy tente, baba, tente! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

sziasztok!

köszönöm a biztató szavakat!

Zoé szerencsére már tegnap délutánra láztalan volt, de azért a doki szeretne vizeletet nézni, úgyhogy ez lesz a ma reggeli progi... :D

eladtuk a pécsi lakást, és tegnap lefoglalóztam egy házikót helyette... most már csak azon kell izgulni, hogy a bank engedélyezze a hitel áthelyezését az új ingatlanra, különben úszik mindenünk... szóval drukkokat kérünk!!!

Claire köszi, aranyos vagy, egy módon tudsz segíteni... imával... :)

megyek pisit vadászni!!!

Kép
gtunde75

sziasztok
Tündi apukád hogy van:Hol fekszik?

evilany

Sziasztok!

Tünde örülök, hogy Zoé jobban van. Apukádért szorítok, hogy mielőbb jobban legyen. A házhoz meg nagyon drukkolok. Szóval most kezem-lábam csuriban értetek.

Évi mindjárt pakolok fel képet róla, ma fotóztam (azóta meg megfűztem egy másik karkötőt meg fülbevalót csak még kapcsot kell vennem rá és készen is van)
Izgatottan várom az eredményeket :)

Barbcsi: zajlik az élet :) Mi is mindig így járunk. Ha valamit akarunk az tuti, hogy várni kell rá :D Ha lassan is, de biztosan haladtok a saját élet felé.
Bence hiszti: hát evvan.....Áron is próbálkozik, bár azt kell mondjam, mostanában nem csapott hisztit, de azt, hogy nem, na azt nem érti. És ha rászólok valamiért akkor kiröhög. Azt hiszi viccelek. Beszélni nem beszél, de Bencének kiabál: Be-Be.....Meg mintha kezdené mondogatni a szavak első szótagját, de lehet ezt már csak én hallom bele mikor figyelek....

Ircsi neked továbra is szorítok :)

királylány

Kép

királylány

Megjöttünk.Gyenge 50 percet vártunk csak,időponttal,gyerekkel,alvásidőbe csúszva no komment.
Hüvelyi UH-val kezdett,és igencsak levert a víz mikor azt mondta ő nem látja,+ volt a teszt vagy mi?...hát mondom 1700-as hcg...mire ő,és azt nem akartuk lekontrollálni vagy ilyesmi? Sík ideg lettem,mire végre mondta,jaaaa megvan,ott van fent...azt mondta,hosszú a nyakcsatorna és ő lejjebb kereste,ez nem jelent semmit csak alkati adottság,és átváltott hasi fejre,azzal jobban látta,mert közelebb van a hasfalhoz mint a hüvelyboltozathoz.
Szóval,10 mm-es petezsák,szivverés egyenlőre nincs,2 hét múlva kontroll.
Gratulált meg minden,de én egyenlőre nem vagyok megnyugodva,főleg az a kis közjáték miatt az elején.
Ja és kb 6 hetesnek megfelelő,,mondta,ami eléggé kizárt de mindegy.

Szóval 2 hét múlva újabb UH még jobb időpont,11.40,újabb szabadnap Mikinek,már elfogy a szabija mire a gyerek megszületik,ki tudja,végülis bevezették az 5 nap apaszabi fizetés nélküliségét?

evilany

Évi huhh, már vártalak. Minden rendben lesz, nyugi. Jól megviccel ez a gyerek mindenkit :lol: Már most egy mókamester :D

királylány

Ja ja mókamukinak elég volt Tomi is :roll:

evilany

Sziasztok!

Évi, jaj, de jó!!! De készülj fel rá, hogy vannak ilyen "mókamiki családok", ahol a kistesó mindent eltanul a nagytól :)

Ircsi, nagyon drukkolok nektek, hogy megéljétek mindhárman, hogy milyen még egy kismanó a családban! :D

Tünde, apukádnak jobbulást kívánok, imák szállnak!
A banknak elvileg mindegy, hogy h milyen jellegű ingatlaban van a pénze, ha a minősége nem rosszabb? Mi okozhat fennakadást? Drukkolok!

Dia, ez mennyire igaz, amit a várakozással kapcsolatban mondasz... Ránk is...

Barbcsi, "nem"mel nem sok mindent tudsz kezdeni, leginkább magadban tudsz változtatni, hogy elfogadod, nem vonsz le belőle messzemenő következtetéseket, nem leszel tőle ideges, stb. Nálunk ez válik be...
Hideg időt már én is elkergetném...
"Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!!!!!!!!!"

bekri

Évi
Akkor most mi is van??? A 10 mm-s petezsák tényleg olyan 6 hetes terhességnek megfelelő.... 5+2-től nem olyan nagy az eltérés... :wink:

Tünde
Drukkolok a lakáseladáshoz, házvásárláshoz!
Apukád? Zoé?

Barbcsi
Chloe is általában a takarón alszik... én már nem izgatom emiatt magam... nem tehetetlen csecsemő már, ha kell neki a takaró, betakarózik...

Dia
Nagyon ügyes vagy!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi mindig elfelejtem megkérdezni, hogy hol fekszik, pedig ma is beszéltünk... így, hogy nem tudom most meglátogatni, nem ez a legfontosabb adat...

Ircsi Zoé már jól van, vmi vírus futott át rajta...
apu :arrow: nos, az orvosok sem tudják, hogy mi ez, vmi megtámadta a tüdejét, és a CT-n azt látják, hogy rohamosan terjed...
most az van, hogy telepumpálták gyógyszerekkel, javult az állapota, és elméletileg két hét múlva laporoszkópiás beavatkozással átmossák a tüdejét... :shock: addig elméletileg hazaengedik...
elméletileg vagy hétvégén, vagy jövő hét elején leszaladunk hozzájuk... mély altatásos műtét szóba sem jöhet, mert eleve szívbillentyű cserére szorulna...

Kép
gtunde75

Bekri jó hogy jöttél.
A hidegből elegem van,be vagyunk zárva,járhatatlanok a járdák is,én se tudok menni rajta nem ám Tomi,babakocsival meg főleg képtelenség.

Tündi értem csak gondoltam hátha nálunk,jobbulást neki!
Nehéz most nektek,főleg messziről,kitartás!!!

Ircsi,már kiszámoltam,mivel nekem a 9.napon volt ugye pé(szemben egy normál ciklussal ahol 5 nappal később...) azóta eltelt 23 nap vagyis 3 hét 2 nap,(és ugye 2 hetet hozzáadnak a fogantatáskor úgy lesz 40 hét)szóval valóban 5+2 ma.Csak azért voltam meglepve mert a kalkulátor 4+4-nek hozta. De ugye a hcg is magasabb volt...
Mit lehet tudni ezekről a programokról,long,short...?

Dia ez is nagyon csini!

evilany

Tünde
Gondolom, bronhoszkópia lesz neki, átmossák azon keresztül a tüdő belső felületét és a mosófolyadékot küldik vizsgálatokra...

Évi
Hát igen, a te rövid ciklusod kicsit befolyásolja a számolást :wink:
protokollokról itt van egy rövid összefoglaló

http://www.kup.at/journals/abbildungen/gross/3752.html

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde! Meglesz!!!
Évi! Ne stresszeld túl magad azon, h látja vagy sem, még fiatal a terhesség! (Te hogy érzed???)
/Amikor elmentem + teszttel először, azt mondta a doki, h hát ő nem zárja ki, de nem lát semmit, amikor vissazmentem, kb 10 hetesen, papírt kaptam róla, h 1 élő magzat, pedig jól megnézték, mert tudták, h vannak ikreim, aztán lám.... :lol: 12. hét után derült ki, h ketten vannak./

claire
claire

Claire,köszi.
Érzés,arra már nem merek adni én a múltkor se gondoltam h gond van.

18 hós oltás lázasít?

Isteni gulyáslevest főztem ki kér? :wink:

evilany

Jó reggelt!

Évi
Nekem jöhet!!!!!
18 hónapos oltás olyan, mint a 2-3-4 hónapos....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Akkor igen :) de nem vészesen :) kúp azt jócakát.

evilany

Tomi még bírja a kúpot?
Chloe már nem szereti... visít, feszít, rugdal... már a lázát se mérem a popsijában...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nem zavarja.

evilany

Sziasztok!

Tündi! Szurkolok nagyon!!! +++ Bekrivel egyetértek, elvileg el kell fogadnia a banknak az új házikót is, ha van olyan értéke, mint az előzőnek, nem? Ezen ne múljék, azt kívánom! :wink: És hol vettetek? Családi ház vagy lakás? Mesélj!
Sikerült a pisivadászat? Van már eredménye?
Apukád: drukkolok ezerrel, hogy rendben menjen a műtét! Azért durva, hogy ennyire nem tudják megmondani, mitől lehet... :shock:

Dia! Te írtál pü-t? Valamiért nem engedi megnyitni, pedig nincs letiltva a felugró ablak, vajon mi lehet? :? Zajlik az élet rendesen, az tuti. :D Bence is mindig kiröhög, ha rászólok, és kifiguráz... Mutatja, milyen mérges vagyok. :roll: A nemet azt kiszűri mindig. Csak ma reggel is, hiszti mellett tudtam hajat mosni, mert kellett neki a sampon, a zuhanyfej, a szappan. :? Eddig ennyire durván nem volt...
Nagyon szép lett a karkötő is, fülbevaló is! :)

Évi! Vicces baba ez a kistesó! :D De nyugi, minden rendben lesz, örülök, hogy látszott az uh-n, aminek kellett! :)
Kalkulátor: elvileg a 14. napi pé-vel számol, meg normál ciklussal, úgyhogy szerintem az annyira nem mérvadó... Így utólag rájöttem, Bencénél sem lehetett az, mert nekem akkor 33 napos ciklusaim voltak, és félidő után volt pé-m, úgyhogy lehet, nem is hordtam túl a fiatalembert?! :roll:

Bekri! Hát most a nemeket úgy próbáljuk meg kiküszöbölni, hogy nem mondom azt, hogy gyere Bence, kicseréljük a pelust, hanem becsalogatom valamivel a szobába. :wink: Szóval figyelemelterelünk, egyenlőre beválik (kopp kopp).

Ircsi! Most már nem kelek fel én sem, mert belefáradtam, viszont éjjel egyszer magára húzta a takarót, úgyhogy megnyugodtam. :D
Bencének sem lehet kúpot adni, ő is visít, feszít, rugdos, helyette szirupot kap, viszont a lázmérést még engedi.

Claire! Nekem Bencét mindig egy héttel fiatalabbnak mondták, a 18. heti uh-n az ügyeletes doki olyan bunkó volt, szinte lecseszett, hogy mit keresett itt, mikor a mérés alapján 1 héttel kisebb, és milyen vékony vagyok, és következő gyereknél később menjek... Aztán 24. hét után mindig 1 héttel nagyobbnak mérték.

18 hós oltás 3 napon belül okozhat lázat. Mi tegnap voltunk, és képzeljétek, egyáltalán nem sírt (15 hóson igen), pedig 2 oltást is kapott! Nyugodtan végigülte, utána még beszélgetett a doktornénivel, majd közölte: Apa, öltözni! :lol: Bence egyenlőre nem lázas (kopp kopp), bibiket borogatom, azt nem igen tűri.

Múlt héten kalácsot sütöttünk:

Kép

és rozskenyeret:

Kép

Olyan finom lett, hogy alig maradt belőle másnapra. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!

Tünde hogy van apukád?

Barbcsi: igen, én írtam neked pü-t. De akkor írom ide: igen, nagyon szívesen :D Küldök egy mailcímet és akkor oda írd.
A kalács jól néz ki :D

Évi köszi :) Készül ám a tiéd is :)

Holnap viszem Bencét a suliba ilyen foglalkoztatóra vagy mire. Mind a 4 elsős tanító néni ott lesz, de utána nem fogom vinni csak ahhoz akihez megy majd, mert már megvan, hogy melyik osztályba fog járni. Aztán márciusban lesz bemutatóóra, oda is elviszem majd.
Csak az a gáz, hogy így nekem is el kell jönnöm a suliból. Hiányozni nem szeretek, mert pont olyan óránk lesz aminél jobb ha ott vagyok, jobban megértem az anyagot. Na majd lesz valahogyan.

Itt ma egész nap szakadt a hó. Kétszer ástam ki az autót a hó fogságából. Babakocsival esélytelen lett volna útnak indulni :)

Áron még nem kapta meg a 18 hós oltást, mert egyrészt beteg volt, másrészt meg Bence csoporttársa bárányhimlős most várom még hátha ő is összeszedte.....

királylány

Sziasztok!

Barbcsi csak a mailcímet hagytam le 8) szóval ide: kiralylany760829@gmail.com

királylány

Barbcsi
Receptet is kérünk!!!!!!!!!!!!!!

Dia
Milyen volt a suliban? Hogy tetszett Bencének?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Dia! Köszi a segítséget, mail-t küldtem. :wink:
Bencének tetszett a suli?
Hó. tegnap is szakadt, ma délelőtt is szakadt. És erős, viharos szél fúj, ki sem mozdulunk. :? Bár délelőtt elmentünk babaklubba, volt fuvarunk. :wink:

Ircsi! A receptek:

Kenyér

25 dkg rozsliszt vagy Graham vagy bármilyen teljes kiőrlésű
25 dkg finomliszt (ha fehér kenyeret szeretnél, az előzőt ne tedd bele, ebből rakj 50 dkg-ot)
2,5 dkg élesztő
2 kávéskanál méz
2 kávéskanál só
1,5 dl langyos tej
1,5 dl langyos víz

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatod (kevés cukrot tegyél bele!), majd a többi hozzávalóval összegyúrod. (mixer dagasztós szárával összedagaszthatod). Cipót formálsz belőle, és 1 órán át meleg helyen keleszted. Utána egy sütőpapírt megkensz olajjal, rá a kenyér, 2-3 helyen bevagdosod és vízzel vagy tojással (mi vízzel szoktuk) megkened. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon 45-50 percig sütöd. Utána kiveszed, megint megkened vízzel, letakarod konyharuhával, és hagyod hűlni.
Mi tegnap dupla adagot csináltunk, így kis bucikat is készítettünk. :)

Kakaós kalács

1 kg liszt
10 dkg élesztő
6 dl tej
3 ek kakaó
3 tojás sárgája (2 a tésztába, 1-gyel megkenni a tetejét)
1 citrom héja
1 cs. mazsola
csipetnyi só
1 dl étolaj
9 ek cukor

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatod (mi 2 evőkanák cukrot ebbe tettünk, a többit a tésztába). A hozzávalókat összegyúrod, majd kettéválasztod. Az egyik felébe teszed a kakaót.
Mindkét félből 3-3 cipót formálsz. Fogsz egy sima és egy kakaós cipót, mindkettőt külön-külön 1 ujjnyi vastagra kisodrod, majd egymásra teszed és összegöngyölíted. Ugyanezt megcsinálod a maradék cipókkal is. Tepsibe teszed egymás mellé, tetejét megkened az 1 tojássárgájával. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-40 percig sütöd. Sütés után még 5 percig a meleg sütőben hagyod.
Elvileg nem kell keleszteni a tésztát, mert szépen megkel a sütőben, mi mégis hagytuk egy kicsit, míg a sütő is bemelegedett, így még szebb lett. :)

Jó étvágyat hozzá, de vigyázz, mert igencsak kapós lesz! :D

Egyébként azóta ráálltunk a kenyérsütésre, fele annyiból kijövünk, mintha vennénk. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barbcsi 2012.02.18 13:55-kor.

Kép

Kép
barbcsi

Köszi :lol: :wink:
Én is szoktam kenyeret sütni... és mennyivel finomabb az otthoni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szívesen Ircsi! :wink:
És nem csak olcsóbb, finomabb... de még azt is tudjuk miből készül, nincs teletömve térfogatnövelővel, ízfokozókkal stb.! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
barbcsi

sziasztok
Ircsi édes a Mancikád :lol: :lol:

Barbcsi ez igen,guszta!

A 18 hós oltás 1 v 2?
Utálom az oltásokat!!

Kezd utolérni a Kép na mindegy ez van :)

Gondom van,képzeljétek Tomi lábán egy idő óta a két nagyujjon a köröm mellett bőrkeményedés jön ki...már az itthoni szandit elhagytam,hátha attól...de visszajött...akkor lecseréltem a zoknijait hátha szorosak vagy a varrás bántaná...most mivel kinőtte őket a cipőit is lecserélem,(mindhárom lábbelit kinőtte,a gumicsizma konkrétan 1x volt rajta,a sportcipő se sokat,most vettem a vaterán -tiszta új,hasonlóan jártak mint mi a csizmával-egy csizmit meg egy sportcipőt egyenlőre) de azt vettük észre mikor áll,hogy valahogy befordulnak a nagyujjak,azokra áll,és vszinű ettől lett...ortopédia...? Mit lehet ezzel kezdeni?
Azért másfél évesen még korai a kérges láb :cry:

evilany

Sziasztok!

Barbcsi, jól néznek ki pékáruk :wink:
Nálunk anyósoméknak van kenyérsütője, de valamiért nem használja. Lehet, el kellene kérnem... :oops:

Évi, Tomi lába :shock: Nincs ötletem, hogy mitől lehet még. Lehet, hogy a víz is nagyon rossz, amiben fürdik? Nálunk borzalmas... :roll:
Az jó, ha rosszul vagy :wink: Bocs... :oops:

Tünde bajai után én úgy gondolom, inkább nem panaszkodom. Hogy van apukád?

Itt csak annyi a helyzet, hogy Bálint is elkezdte ezt a rejtélyes belázasodást. Én meg persze újfent megfáztam. Kristóf meg olyan pöttyös lett, azt hittük újabb betegség. De doktornő megnyugtatott, hogy "csak" a vírus és az antibiotikum koprodukciója. Szuper... :?

bekri

Azon gondolkoztam, ha a pizzasütéssel van energiám bíbelődni, akkor a kenyérsütéssel miért is ne? Kristóf fiam az oviban már úgyis kitanulta a kenyérsütés rejtelmeit :wink:

bekri

Dia, Bencének utólag is boldog szülinapot - kicsit elkéstem :oops: :oops:

bekri

sziasztok!

köszönjük, apukám teletömve gyógyszerekkel jobban van... hétfőig haza is engedték, így leszaladunk hozzájuk hétvégére... (pécsiek, ne hari, de most nem látogatunk meg senkit...)
kedden megfúrják a bordái közt és belenéznek a tüdejébe, most mégse tüdőátmosás lesz, nem is értem, hogy miért variálnak annyit, szerintem ők se... :roll:

Évi láb :arrow: én azért megmutatnám dokinak...

Bekri panaszkodj nyugodtan, azért (is) vagyunk itt...

bocsi, de ébredezik a manó, aztán anyós megtanít beiglit sütni... :D

Kép
gtunde75

jaj, Évi a pompos receptjét lécci küld el mailben... (a receptes weboldal átmenetileg szünetel...)

Kép
gtunde75

Évi
Én megmutatnám orvosnak Tomi lábát...

Bekri
Kenyérsütő jó lehet, de anélkül is nagyon jól lehet kenyeret sütni :lol: :wink:
Betegeidnek jobbulást!
Jó lehet az az ovi, hogy kenyérsütéssel is foglalkoznak :lol: :wink:

Tünde
Nem gondolkoztok azon, hogy valami profi helyre elvigyétek apukádat? A Korányiba pl????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok,

eltunt kis baranyka jelentkezik... gondok sajnos itt is vannak. :( sokszor ezert nem is jottem, sokszor meg azert meg Boti mellett egyszeruen nem tudok gephez ulni, iszonyat hiszti van, ha meglatja, o is akarja nyomkodni es valami fantasztikus erzekkel talalja meg a kikapcsolo gombot. :wink:

Most alszik, az ebed keszen van, problemakat felretettem, probalok kicsit optimistabban nezni a jovo fele es szepen lassan megoldani oket, aztan majd csak lesz valahogy.

Barbcsi,
gratulalok a lakashoz, ugyik vagytok! Remelem mihamarabb bekoltozhettek es vegre 3asban lehettek. :) Receptek,kepek nagyon jok, hetvegen meg is csinalom a kalacsot.
A NEM korszakra, hisztire sajnos nekem nincs otletem, nalunk is ez van, annyit csinalok, hogy megprobalom elkerulni azokat a dolgokat, amik tudom hogy hisztihez vezetnek, pl laptop, de persze mindent nem lehet, igy aztan marad hogy hagyom, altalaban abba hagyja, csak gyozzem idegekkel. (ami sokszor nagyon nehezen megy :oops: )
A kesoi fekves nalunk is gond, viszont e het hetfon reggel fel7kor ebresztett minket a csomagkuldo szolgalat, utana probaltam Botit visszaaltatni, de nem ment, aznap es kedden iszonyat nyugos volt, de azota 8kor kel es 9kor fekszik. :) elotte volt olyan hogy 11kor is meg kukorekolt. Remelem igy is marad.

Evi,
nagyon nagyon szoritok hogy minden rendben legyen. :) Durva,hogy ez a pajzsmirigy miket okozhat.

Ircsi,
kicsit megkesve, de orulok hogy szerencsesen megerkeztetek a tengerentulra. :) neked is nagyon szoritok, hogy mihamarabb osszejojjon a kisteso.

Dia,
nem semmi csaj vagy, ket gyerek, tanulas mellett meg gyongyfuzesre is marad idod...nagyon szepek.

Tundi,
jobbulast kivanok apukadnak! A banki dologhoz meg sok sikert. Remelem mostmar nektek is jo dolgok jonnek. Zoe jobban van azota?

Bekri,
jobbulast nektek is. Hogy alltok az epitkezessel? Hozol majd kepeket a fiukrol?

Mares,
hatalmas gratulala neked is! Nagyon szep babavarast kivanok es egyetertek az elottem szolokkal, csak akkor vidd bolcsibe Gergot, ha te is ugy gondolod, ne halgass masokra.

(En iszonyat tisztelettel es csodalattal nezem azokat az anyukakat akik ilyen kis korkulonbseggel vallaljak a kistesot. Lehet hogy csak en csinalok valamit rosszul vagy nem vagyok az az "igazi" anyatipus, de nekem nem menne. Illetve ha ugy alakulna, akkor biztos megoldanam, de most ugy erzem hogy nem lennek ra kepes. Mondjuk nem is a napi teendok miatt, hanem a lelkem miatt, amiota Boti megszuletett a nap 24 orajaban vele vagyok, nincs semmi maganeletem es ez nekem borzasztoan hianyzik. Kiveve, amikor elmegyek dolgozni egy ket orat)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Tünde, apukádat nagyon sajnálom. :(
Jobbulást neki! Jó, hogy le tudok menni hétvégére!

Ircsi, na ezt az utlra shortot még nem is hallottam.... De nem nagyon különbözik a shorttól.
Édes Elmoval :lol: , nővéreméknél is nagy kedvenc az egész szoba elmos. :wink:

Barbcsi, tök szupi hamarosan már az új lakásban lehettek.
Ezek a kalácsok eszméletlen jól néznek ki. Ki kéne találni az IR-es változatát is nekem. :wink: Ircsi, te hogy csinálod?
És látom a vonalzód csak nem tervben van valaki???? :lol:

Dia, milyen volt Bencének a suli?

Évi, néztem ám a netet kedden (csak nem írtam, bocsi) :oops:
Minden ok lesz, nem szabad izgulni!!!
A lábra nem tudok mit mondani, szegénykém. Szerintem dokinak meg kellene mutatni.

Klári, jó hogy jelentkeztél. Sajnálom a gondokat. Mesélj azért Botiról is milyen rosszcsont dolgokat csinál, illetve képet kérünk!

Bekri, jobbulást nektek. (mi is náthásak vagyunk, Lili fertőzött meg engem is)

És rövid hajjal a drágám:
Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Este meg jovok folytatassal es kepekkel, most felebredt a torpem.

Itt folytatom, de nem biztos hogy el is tudom kuldeni mert a telefonrol irok es ez nekem olyan kinai. Elobb mar irtam egy kisregenyt, de mikor ramentem a mehet gombra, akkor a forum kezdolapjahoz jutottam ki... Az iras meg elszallt.

Csillag, Klarika jo volt rolatok is olvasni egy kicsit.

Na jo, en ezt feladom, majd holnap a geprol.... Jo ejt mindenkinek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?