Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Agi,a facebook csoport jo otlet, csak en sajna nem vagyok rajta :( es nem is szandekozom. Nem huztad sokaig az idot. Mar kesz is?
Patricia, ne aggodj, majd idekint megno :wink: Az idojaras itt is vacak. Hideg, fagy stb... brrrrr. Jo lehetett nedves lepedore ebredni :lol:
Zsofi, forgalom az ablak elott... jot nevettem. Erre a multkor en is gondoltam ui. nalunk havonta 1x jonnek ablakot pucolni kivulrol es nalunk sincs fuggony, csak sotetelo.
Moni, £5? ugyik vagytok! e-bay?D vitamint itt tenyleg nem irnak fel? Pedig tok fontos. Anyaval hozatok.
Erzso, na kiderult mar? 8-an baba? Lehet te leszel az elso, izgi :)

Nekem nincsenek fajasaim. Mult heten volt talan. Nagyon enyhen. Kemenyedni kemenyedik, de nem faj.
Remelem penteken nem fog havazni. Anyukam akkor jon.

Lilypie First Birthday tickers
oolong
Gyula
 
 


Erzso, nagyon szep kisagya van a babynek. Mi is kaptunk polyat, mar ugy varom, hogy beletegyem a picibabank. Pocakod is szep nagy. Akkor feb. 15? Ez bizti?

Lilypie First Birthday tickers
oolong
Gyula
 
 


Sziasztok!
Na lájkoltam az oldalt, de azt nem látni, hogy ki van fent még. De nevek alapján megkeresek mindenkit. Én Bakóczy Zsófi vagyok.

Verzso látom Te is vettél pólyát. Én is kaptam,3-at is:) Védőnő is mondta, hogy abban szoptassam az elején, amíg pici, könnyebb megfogni, meg napközben alhat abban (ha nem hasonfekvő) mert megnyugtatja a babákat :)

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 

 
 

verzso!

Ne keseredj el, nekem is kitolták a szülés időpontját. Igaz én örülök neki, valahogy nem vágyom megint a kínlódásra.

Igaz, elég nehezen bírom már magam, de majdcsak megleszek valahogy.

Szép a pocid! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok!

Én is like az oldalt..az én neven Bajcsi Tímea,akit tudtam bejelöltem... :)

Zsófi..,én is dolgoztam itt nálunk az Auchanban 6 évig,mint recepciós,vevőszolis hétvégente... :) te mit csinálsz?

Verzso, aranyos lett a szoba..és a pocid is helyes... :D

Én nem vettem pólyát...a kórházban abban lesz,de itthonra én nem is gondoltam rá... :(

Nekem semmit sem mond a szülés időpontjára...azt mondta a 38.héttől jöhet,benne van..a jövőhéten elmegy szabira egy pár napra,de csak lehet...nem pánikolok..a szülésznőm elérhető,és a dokim sem utazik el...

Patricía, nagyon édes volt a kicsi tényleg..nem is látszott rajta,hogy mekkora súllyal született..biztos mert hosszú volt.én is 3300g születtem,és 56cm.egy ekkora gyerek elég lenne nekem is... :D neked pedig egyáltalán nem baj,ha nem óriási a babád.a lényeg,hogy egészséges legyen,és majd kint megnő nagyobbra.a többi babád mekkora volt?egyébként meg nehogy már mások mondják meg,hogy mennyit hízzál,és ettél-e.... :x
nekem is céloztak rá,hogy ha többet ettem volna....na mi lenne akkor?mitől kicsi nekem ha 3kg fölött van?(nekem ezt rokonok nyögték be...)annyit ettem,amennyit kívántam.ja,hogy úram bocsá,tudatosan figyeltem is,hogy ne mc' kaja legyen...és ne +20kg jöjjön fel...?nekem így jó ahogyan van,csak ő jól legyen..és kész!!!annyi minden változhat itt kint...a kicsik behozzák,a nagyok lemaradhatnak...egy csomó dolog változhat....
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!
Ági!
Bükön lakunk,nagyon szép helyen,de talán túlságosan is csöndes,nyugodt,és a vas megyei szelet már lassan 9 éve próbálom szokni,sikertelenül! :?

yusz!
Na tessék,súlybecslés...csak azt nem értem,minek nézik egyáltalán?!?! Régen ilyen sem volt,kiderült itt kint,hogy mekkora,bár ezek szerint manapság is kint derül ki! :) Nézem a vonalzódat,hogy most akkor hátrébb küldtek a sorban? Kaptál egy bónusz hetet,és nem is örülsz? :D

Verzso!
Gratulálok,ön is nyert egy bónusz hetet! :D Én korábban számoltam is nálad,hogy szerintem 8-án még nem töltöd be a 38.hetedet,de nem akartam okoskodni,meg nem is tudom,h programozott császárnál mi a helyzet! Szép formás pocid van!! És jól látom,hogy a háttérben van még 2 kiságy a nagyoknak is?! Nem semmi! Egymás mellé kéne tenni a 3 drágát! :)

Zsófi!
Akkor pólyából nem lesz hiány! Az elején szerintem nagyon hasznos,bár ahogy rémlik Miránál már nem olyan sokat használtam,és bár nekem mindkettő hason aludt,Márkot így is azon fektettem, az alsó részével meg betakartam! :)

Timi!
Pontosan! Legyen egészséges,oszt csá!!!! Kisebb súlyú babák általában úgyis hamar behozzák a lemaradást, meg így nagyobb esélye lesz 1 éves korára megtriplázni a születési súlyát! :) Márk amúgy 2850-nel született 38 hétre,Mira időre, 3200-zal. 52 és 54 cm-rel!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Jövő héten megpróbálom az oldalt csoporttá nyilvánítani, vagy csinálok egy másikat, a neveket összeírom és majd mindenkit bejelölök! Addig, ha lájkoljátok valamelyik bejegyzést, vagy fotót, akkor megjelennek a nevek és onnan már tudjátok egymást ismerősnek jelölni! Ez a "fészbúk" elég trotyin műxik mostanság, azt sem értem, miért tiltott le, annyira mondjuk nem is érdekel, csak épp az osztálytalálkozónkat is szervezem és ezen tartottuk a kapcsolatot!

Patrícia!
Bük az gyönyörűűűűű, a szélhez meg sosem lehet hozzászokni!
A baba súlya miatt ne aggódj, lehet, hogy sokkal nagyobb, mint amit mondtak, látod Juditnak is rosszul becsülték, ráadásul sokkal könnyebb egy kisebb súlyú babát megszülni, kint majd megnő a lényeg, hogy egészséges! A beszólásokat meg engedd el a füled mellett, gondoljon mindenki azt, amit akar!

Erzso!
Nagyon helyes a pocid és a babaágy is!

Iza!
Nem nagy ügy ez a facebook, kapcsolatot tartani jó rajta, de néha igazán bosszantó!:))

Timi!
Pólyát én sem vettem, valahogy eszembe se jutott, igaz a Balázsnak sem volt, viszont nem is hiányzott! A kórházban abban hozták ki őket...emlékszem mit matattam, míg végre kihámoztam belőle a gyereket és megszámoltam minden ujjacskáját, visszazárni persze béna voltam! :D

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Sziasztok!

Iza, igen,15-e, hacsak nem akar előbb jönni, de azt meg nem szeretném, hogy hirtelenjében kelljen indulni, úgyhogy szugerálom, hogy "egyben" maradjunk 15-ig :D

Pólyát nővéremtől kaptam, az Ő gyerekeié volt, igazából csak fiúk miatt van,ők könnyebben és biztonságosabban fogják meg ebben. Náluk nem is használtam, de most lehet, hogy én is néha ebben altatom.

Yusz, nincs is nagy bajom 15-vel, mert mi is sokat beszéltünk róla, hogy inkább 1 héttel később kellene, hogy legalább a 38 hetet betöltsem, de azért már ebbe éltem bele magam. Neked hogyhogy eltolták az időpontot? Meggyógyultatok?

Patricia :)
Igen fiúk is még kiságyban alszanak, majd ha már Bálint is átkerül hozzájuk akkor szeretnénk egységesen berendezni a szobát, lecserélni a régi bútorokat.Most egyenlőre velünk alszik, de ahogy átalussza éjszakát, átköltözik a gyerekszobába, ha szükséges majd én megyek át hozzájuk. Fiúk rögtön külön voltak, és én aludtam náluk, míg éjszaka ettek.

Patricia, Timi, fiúk 1410 és 1490 g -mal születtek, de hipp-hopp utólérték magukat. Szóval tényleg nem baj az, ha kisebb a súlya, sima szülésnél meg sztem hatalmas előny :D

Itt nálunk angólpolyában vannak a babák, az is sztem egyébként óriási találmány. Sokkal könnyebb beleöltöztetni, mint egy kisrugiba :)

Ági, köszi oldalt, én is lájkoltam. De jó lenne egy zárt csoport is, amit mások nem láthatnak, ott azért nyiltabban tudnánk beszélgetni.
:lol:

verzso
 
 


Sziasztok,

Erzso, zart csoportra itt a babaneten gondoltal? Az szerintem is jo lenne.
Sajnos en ebbol a facebookos dologbol kimaradok, remelem azert tovabbra is irtok ide.
Ataludtam az ejszakat megint. En ezt nem ertem azt hittem, hogy szulesig mar ebredni fogok 3 orankent.
Holnap vedono, anya jon delutan :D Drukkoljatok, hogy ne essen a ho!
Ha babyke nem jon hetfoig, hetfon este elmegyunk indiai etterembe. A nagyon csipos curry allitolag kicsalja a babakat. Kivancsi leszek :lol:
Majd teszek fel kepeket a pocakomrol, meg a bolcsorol.
Minden jot! I.

Lilypie First Birthday tickers
oolong
Gyula
 
 


Ha gondoljátok kérhetek ide is egy zárt csoportot és majd meglátjuk, hogy melyik működik jobban. Mit szóltok hozzá?

verzso
 
 


Sziasztok!

Verzso!

Azért tolta ki a doki, mert szerinte egy héttel kisebbek a méretei a kiírtnál.
Persze örülök az egy hét plusznak, bár nem hiszem, hogy addig húzom.
De ezt csak mondta a dokim, nem írta át a dátumot, szóval hivatalosan maradtam az eredeti felállásban.
Csak egy héttel később indul a labor és NST.

Az itteni kórházban is angol pólyában tartják a babákat, én is csomagoltam őket kifelé, hogy lássam mindenük megvan-e? :lol:

Az nagyon tetszik, hogy manapság már egész nap velünk lehetnek a babák és a kezdő anyukákat megtanítják mindenre, ami kellhet az első napokban.

Amikor Nikit szültem, én voltam a "rangidős", de nem az életkorom miatt, hanem a gyerekeim száma miatt. Tőlem kérdezték a többiek mit kell csinálni, és a nővérkék is teljesen rám hagyták az oktatást, így kevesebb munkájuk volt.

Ami újdonság volt számomra, a magzatszurkos kaki eltávolítása. Nagyon nehéz volt szépen kitisztítani a popsiját Nikinek.
Gina mivel kora baba volt, így sajnos nem adták ki 3 napig aztán meg már nincs ilyen kaki.
A két nagy szülése idejében meg csak szopizni hozták őket, én semmit nem csinálhattam velük a kórházban.

Szóval még engem is értek új dolgok. :lol:

Nekem nagyon xar éjszakám volt, este elkezdtem görcsölni, haskeményedések és mensi görcsök váltogatták egymást. Gyorsan bevettem még egy magnéziumot, aztán picit rendeződött. De azért jól beparáztam, hogy szülés lesz.

Férjeméknél közölték, hogy a nagy hideg miatt szolgálatban kell lenniük (BRFK) hétvégén éjjel-nappal.
Remélhetőleg nem mostanra időzít a kicsi, mert ilyen állapotban nem tudok vezetni, és az ötödiknél nem bizti, hogy sok időm lesz várni.
Háááát nem vagyok valami nyugodt. :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok!

Na, végre befejeztem a munkát! Tegnap bele is fogtam az itthoni teendőkbe, vasaltam vagy 3 órán keresztül.
Mi a különbség a ctg és az nst között? Én ctg-re járok, nst-ről nem is volt szó. Nekem a szülésznő nézte meg a papíromat, a dokival nem is találkoztam. Már nem megyek uh-ra hozzá, szóval nem is tudom, lát-e még szülés előtt. Pedig azért még van 3 hetem a szülésig. Ez normális szerintetek?
Valaki kérdezte a védőnőt, már nem tudom, ki volt. Nekem havonta egy randim volt vele, és eddig 2x voltam én nála, többi alkalommal ő jött ki hozzánk. Elvileg még egyszer kilátogat, ha nem szülök meg hamarabb. Kicsit én is tartok most ettől a fronttól, de csak nem lesz gond, elvégre semmi jóslófájásom nincs egyelőre. Azért mondhatom jó kifogtuk ezt, egész télen semmi hó nem volt, még hideg sem, most meg kapunk a nyakunkba egy minusz 20 fokos februárt rekordmennyiségű hóval!
Kádban szülés: nálunk egy kádas szoba van, a többiben csak tusoló van. Én minél több időt tervezek víz alatt lenni, bármelyikbe jutok is! Inkább, mint a trutyis hálóing! :shock: Egy ismerősöm amúgy szült kádban, nagyon bejött neki. Elvileg csak vajúdni szabad kádban, de ő annyira ellazult, hogy megindult kifelé a gyerek. Úgyhogy a doki már nem parancsolta ki, inkább hajlandó volt könyékig belemászni a kádba. :D
Én sem vagyok fészbúkos, úgyhogy nem tudok csatlakozni hozzátok.
Egyébként tényleg fura ez a D-vitamin dolog, mert én úgy tudom, hogy azokban az országokban adják, ahol nem olyan magas a napsütéses órák száma. És hát Angliára éppenséggel nem a napsütötte jelzőt szokták használni! Szerintem szerezzetek be itthonról Vigantol cseppet; ha csak napi egy csepp kell, sokáig kitart az az üvegcse.

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Sziasztok!

Nálam 3x vagy 4x volt eddig a védőnéni itt a lakáson...először 9 hetes terhes voltam...kicsit csodálkoztam. :)
Tőlem sétálva kb 6perc a rendelő,ahol a doki bácsink és ő van.ezért mindig bevittem eddig hozzá a friss eredményeket.ő beírta,mért vérnyomást,vizeletet és súlyt nézett,meg haskörfogatot és szívhangot.a gyerekorvosnak bemutatkoztam,és kaptam tőle 8 receptet a kicsinek.ott van d vitamin is.ha hazajöttünk a kórházból,még aznap kijönnek a védőnénivel.kivétel a hétvége.utána hetente jön a védőnéni.itt ez a szokás.

Én a kádas szüléstől,meg a többi dologtól egy kicsit elhatárolódok..talán mert úszni sem tudok,és a tengert sem értékelem?. :lol: én ha mentünk nyaralni,mindig Ausztriát választottam,fel a hegyekig...ott már voltam szinte mindenhol.imádom.csend.nyugalom.állat és ember barátok.családcentrikusak.stb.ja,és a lényeg:nem drága.a Balaton drágább lett volna,kisebb színvonallal....most viszont drága lett az üzemanyag.de ha a kicsi nagyobb lesz,az első utam oda lesz vele.... :)
Apuka is szeretne bent lenni velünk,és ez mellől nem tágít,így szeretném ha minél kevesebb kínlódást és trükköket látna.egyébként itt az I.sz Klinikán nincs sok választék...mondtam neki,hogy nem biztos,hogy nem én fogom őt kiküldeni... :shock: (itt császárnál is ott lehet)

Lilly, én nem tudtam volna ennyi ideig dolgozni...ügyes vagy!engem húz a hasam,menni sem mindig egyszerű,vannak rosszabb és jobb napok...de nem látszik rajtam,hogy kivagyok néha...mindenki de szép kismama vagy...mennyire kiegyensúlyozott....ha tudnák.... :wink: én nem tudtam volna ellátni a melóhelyemen a munkám.és biztos elkaptam volna egy csomó bacit,attól a sok embertől...

A CTG a gép neve (kardiotokográf), ezzel figyelik a baba szívhangját mozgás közben, azaz, hogy hogyan reagál a baba a mozgásra. Ha mozgáskor leesik a szívhang, akkor a zsinór feltehetőleg a nyakán van, ha a mozgásra begyorsul a szívhang az a jó. Ezt a vizsgálatot hívják NST-nek (nonstressz vizsgálat). Eközben általában nyomogatni kell egy gombot, amikor a baba mozog és ezt a két eredményt vetik össze (fontos: ha csuklik a baba, nem kell minden csuklásra nyomni a gombot, mert elég sűrű lesz az ábra tőle :) )

Ha emellett a fájásokat, azaz a méh összehúzódásait is figyelik, akkor azt a vizsgálatot hívják CTG-nek. Egyes orvosok csak NST-t csinálnak a 36. héttől és csak a végefelé kezdenek CTG vizsgálatot is készíteni, más orvosok már a 36. héttől minden alkalommal CTG-t csinálnak, azaz a méhösszehúzódásokat is figyelik.
Remélem segítettem vele.... :wink:


patricia, nem voltak kicsik a gyerekeid...és szerintem ez a baba sem lesz kicsi,és ha mégis,majd megnő... :lol: ennyi....
Nekem kb: ha hiszek nekik,most 3200g..nekem elég,főleg ha nem jön ki a jövőhéten sem.azért mert 180cm magas vagyok,miért kéne 5kg gyereket produkálnom?éppen elégé szenvedek így is,mert mindenhol érzem nagyon,és ő is..mert érez mindent amit én mozdulok...(a családomban született 4.65g és 61cm gyerek...25kg hízással,és utána egy hasplasztikával...szanaszét szakadt bőrrel..)
timea35
Budaörs
 
 


Csajok,akik már babáztatok...lenne egy kérdésem.a kórházban segítenek abban,hogy a pocink szépen vissza menjen?tudom régen volt a drasztikus homokzsák vagy mi..úgy tudom ma már nincs ilyen..helyette valami?ti használtatok valamit?vagy az idő majd elrendezi,nem kell segíteni? :) nem a császár utáni pocira gondolok..az éppen elég ha begyógyul...

köszi
timea35
Budaörs
 
 


Yusz, így már értem. Hű, elhiszem hogy nem örülsz neki, soha nem tudni, hogy a frontok mit hoznak. Esetleg mentő nem jöhet szóba? Vagy azt nem szeretnéd?


Timi, egy picit javítanálak. A CTG-nél is és NST esetében is magzati szívműködést és méhtevékenységet mérnek, de az NST esetében jön + dologként a magzat mozgásának jelzése egy nyomógomb segítségével, ezt a kismama nyomkodja.
Nálunk mindkét lehetőség van, éppen melyik székre ül le a kismama.

Én védőnőhöz havonta jártam, nálunk még 1x sem volt. Ígérte, de sztem már nem jut el szülés előtt :)

verzso
 
 


Timi, szokták ajánlani a fagyasztható zselét és hasleszorítót, vagy alakformáló bugyit. Fiúknál csak a bugyi volt, de nekem nagyon bejött, mert segített tartani is a hasam, nem nyomta a heget. Az én esetem a fiúkkal speciális volt, de én november végére(09.30-án születtek), mire hazajöhettünka kórházból vékonyabb és fittebb voltam, mint terhesség előtt. :) (3. emeletről kellett naponta 7x átjárni egy másik épületbe az 1. emeleten lévő koraszülött osztályra , lift nem volt, na ez megadta a kellő mozgást naponta)

verzso
 
 


Sziasztok!

Verzso!

Édi lett a babylakosztály! Szép a poci is!

Huuu annyit irtatok...kezd lelkiismeret furdalásom lenni...de nem azért nem írok mostanában, mert nem akarok. Nincs szgépem, amióta megcsináltuk a babaszobát és hát, hogy őszinte legyek, nem nagyon tudok már leülni gépezni...pár perc alatt elfáradok...bekeményedik a pocak és a baba is reklamál miatta.

Szerintem is jó ötlet ez a facebookos téma, mindjárt rá is nézek!

Timi!

Már eléggé lennt van a hasam, mindenki pánikol, ha velem van, hogy épp ne akkor induljon meg a szülés, amíg vele vagyok:DDDD
Néha-néha vannak már jóslóim is, egyik este már majdnem éjfél volt és még mindig 20 percenként jöttek, a baba meg csak nyomakodott a buksival lefele....

Ez a hasszorítós téma engem is érdekelne szülés után...nálunk nem hiszem, hogy adnak hozzá felszerelést, mivel a szülés is saját hálóingben van, egyedül a babának adnak rugikat, amíg bennt vagyunk.
Nálunk nincs lehetőség vízben szülni, de ha lehetne sem hiszem, hogy élnék vele, elég lesz, hogy zuhanyozni bármikor lehet.

Most kezd nálam terhességgé válni a várandósság....nem tudom, hogy ti hogy bírjátok...de nekem muszáj aludnom kicsit napközben is...extra fáradt vagyok mostanában.
A héten már két NST van, szombaton megyek a másodikra. A doki csak mindig annyit mond, hogy ok minden, viszont a vasam csökkent megint, úgyhogy rádupláztam az adagra. Ebből nem lehet gond igaz????

Nálatok van normál nőgyógyászati vizsgálat..."lenti"? Nálunk semmi és tök fura ez nekem, eddig havonta volt most a végén meg a kutyát sem érdekli, hogy mi a helyzet a méhszájjal? Vagy ez normális???

Vigyázzatok magatokra, én nem félek a frontoktól, sőt azt sem bánnám, ha kibújna a bébi a hétvégén, már 3kg fölött vagyunk bőven:)
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Kristin, nekem is azt mondta a doki,hogy nem fog a vége felé már mindig vizsgálni...az egyébként ahol te tartasz,már balul is elsülhet...ha nagyon nyúlkál...szerintem úgy vannak vele,hogy bármikor kibújhat rendben lesz..ezért már nem nézegetik méhszájat,csak ha már szülés van kilátásban... :lol: én is szeretném ha a 38.hét végére kihozná a hó...:))de ez olyan fürge és aktív most is...hogy csak na!egy kicsit sem vagyok fáradékony...és aludni sem szoktam,csak este...amikor egy kicsit engedi... :wink:
nekem végig szednem kellett a vasat...de super is lett az eredményem...mintha nem lennék terhes.de a napi egyet,még mindig kell,mert a gyermekágyi időszakban úgyis kell...a dokim szerint...nő a hajam mint a gomba,és a körmöm mintha mű lenne... :lol: kíváncsi vagyok a gyereknek mekkora lesz a körme...?.
lehet ezért nem vagyok fáradékony sem...te milyen gyógyszert kaptál rá?
Drukkolok neked...!!!


Verzso, köszönöm az ötleteket... :) Kép
timea35
Budaörs
 
 


Jó reggelt!

Kristin, engem sem viszgált meg 5-e óta, de persze, ha mondanám, hogy sokat keményedek tuti rákukkantana, de ilyenkor már tényleg felesleges is, úgysem tartják már vissza ha jönni akar az a baba :))
Az én vasam is alacsony volt elkezdtem szedni a Ferrum phosphoricum D6 tablettát(schüssler só), és javult az érték, 20 nap alatt is!!! Ezt szedheted a sima vas mellé is, segíti a felszívódását!

Timi, nincs mit! :)

Nagyon szép a pocakod és tényleg nem látszik, hogy ilyen keveset hagy pihenni Noel, jól nézel ki nagyon! :)

verzso
 
 


Jó reggelt!

A keményedésről jutott eszembe egy-két kérdés.
Én is a 37. hétben vagyok, tudom ilyenkor már erősődnek a keményedések, de az is normális, hogy egész nap szinte semmi, aztán meg délutánra megváltozik minden. Olyan keményedések jönnek, ami miatt le kell ülni, vagy feküdni, akkor elmúlik, de ahogy felállok újra kezdődik. Nem mondható rendszeresnek, mert néha 5 perc, néha 20 perc. Én minddenhol azt olvastam, hogy ezek legfeljebb 1 percig ha tartanak, de nekem min 5 perc, hanem több. Ráadásul a gyerek is befeszít, és a hüvelynél olyan mozgolódás van, mintha kaparna. Néha már arra gondolok, hogy nem is fejjel van lefele, hanem lábbal rúgdos ott. Meg olyan hasgörcsök jönnek, mintha valamit összekajáltam volna, közben meg lehet csak a gyerek forgolódik...
Ez mind normális? Az ilyen hosszan tartó haskeményedés is?

Lehet hülye kérdéseim vannak, de itt olyan minimálisat mondanak el, csak utána olvasni tudok....meg ugye első gyerekesek tapasztalatlansága....

Ma kb 3 órát sikerült aludni...feszített a gyerek, megint nem éreztem mozogni, meg szerintem most a hátát feszíti a hasamnak. Próbáltam kézrátétellel érezni, vajon mozog e a gyerek, de mivel nekem egész nap zsibbad a kezem, ráadásul félálomban is voltam...hát ez elég nehezen ment.
Aztán meg minden olyan kényelmetlen volt....
Már csak nevetni tudok kínomban, mennyit zsörtölődök éjszaka..még jó, hogy a héten már másik szobába költöztem aludni, egyébként szegény férjemet sem hagynám pihenni...


Valaki szenved hasonló haskeménywedésekkel?


Jó ötlet a facebookos csoport, de tényleg jó lenne zárttá tenni, nem szeretném, ha bárki, aki megnézi honlapomat, oda is el tudjon látogatni és olvasgatni...
Iza!
Kamu néven sem akarsz becsatlakozni kamu adatokkal? Csak mi tudnák ki is az igazából, s így hozzá tudnál szólni.

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
csekom
Zsurk
 
 


Csekom, ez a fajta keményedés sztem csak a fáradtságtól van.
Ami igazi fájás, nekem legalábbis amikor fájásnak mérte az NST, az olyan volt, hogy szépen lassan elkezdett befeszíteni a hasam, az egész kemény lett és utána kb 50-60 másodperc után pedig elernyedt, és én olyan szorító, fulladásos érzést éreztem mellette, de nem mondhatom, hogy igazán fájt volna még, görcs nem volt mellé, de én már ettől is tágultam, + ez mellé jön, hogy nyilal a derékba a fájás, de én ilyet sem éreztem. Én ilyen fájásokkal tágultam ki teljesen. Na, ha ez rendszeres, akkor igazi fájások, ha rendszertelen, akkor jóslók.

verzso
 
 


Sziasztok!

Egó módon magammal kezdeném mielőtt elfelejtem,mint már napok óta. Okozott bárkinek is hasmenést a málnalevél tea??? Vagy szerintetek köze sincs hozzá,csak ez már a "vég" a stressz következménye? :roll:

Csekom!
Ez normális már így a végén,jóslók jönnek-mennek!Azt mondják,hogy fájásnál be kell állni egy jó meleg zuhany alá,ha enyhül vagy elmúlik a fájdalom,akkor még csak jósló! És abszolút nem hülye kérdések,pláne így első babánál mégis honnan tudná az ember,hogy mi, mikor és hogyan zajlik?! Ha tudnád bennem is micsoda kérdések felmerülnek,pedig már a 3. várom! :lol:

Timi!
szerintem most nőtt a pocakod,nagyon csini vagy! :) Ja,és én eddig úgy tudtam,h semmi különbség az NST és CTG között..hmmm... jó pap holtig tanul! 8)

yusz!
Látom ez a tróger időjárás betesz mindenkinek! Bízzunk benne,hogy nem lesz semmi gond,míg ügyeletben lesz a férjed,elvégre max. 10 napra jósoltak ilyen időt,neked meg majdnem 30 van hátra!!! Csak optimistán! Ja,hogy a kisebb lánykáid mennyire hasonlítanak egymásra,tündériek!!! :)

Vigantol...itt a dokibácsim,nekem is felírta,még novemberben,hogy ő nem egy vitamin-fan,de ezt mindig mondja a kismamáknak,hogy a téli időszakban napi 1 cseppet szedjenek,mert 1 az 1-ben átvándorol a bébihez,és ugye elengedhetetlen! :) Ami meg a vasat illeti,másik 2 terhességemnél szednem kellett,most nem szedtem,és még így is határértéknél magasabb lett! :)

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

patricia!

Köszi a dicséretet! Én csak klónbébiknek hívom őket, egyébként meg tiszta apjuk.
Szoktam is mondani családi körben, hogy nálunk az apa a biztosabb... :lol:

Én is remélem, hogy kibírom ezt az időszakot, de a rohadt Murphy mindig bekavar.
A gyerekek is állandóan hétvégén vagy éjszaka esetleg ünnepek alatt lesznek betegek, csakhogy jobban kitoljanak a szülőkkel... :wink:

Nálam nem okozott anno hasmenést a málnalevél tea, bárcsak az lett volna, folyton székrekedéses vagyok.
Lehet, hogy valami más van a háttérben, de azért nem kizárt, hiszen nem vagyunk egyformák, lehet, hogy a te szervezeted így reagál rá.
Nálam a szülések sem kezdődtek hasmenéssel. Folyton beöntést kellett kérnem.

csekom!

Szerintem sem kérdezel hülyeségeket, emiatt ne is izgasd magad.
A haskeményedésről én is csak azt tudom leírni szó szerint, mint Verzso és nálam is olyan érdekes fulladásos érzésre hasonlító állapot lép fel. De tényleg csak 1 perc körüli a dolog.
Azt is megfigyeltem, hogy legtöbbször akkor érzem, amikor nyugalomban vagyok.
Lehet, hogy ez pszichés dolog, mivel akkor ráérek figyelni és ráadásul jócskán stresszelem is magam rajta. Ezzel elérem, hogy akár 3 percenként is érzem.
Aztán meg napközben alig.

kristin!

Engem még meg sem vizsgált a dokim. :wink: A terhesség elején a babát is uh-gal állapította meg. Igaz, az hüvelyi volt, de mégsem nevezhető vizsgálatnak.
Ha panaszkodnék valószínű nem tudná elkerülni a vizsgálatot, de eddig nem volt rá ok.
Mondjuk most nem fogom megúszni, mert két hét múlva veszi le a hüvelykenetet. Akkor leellenőrzi a méhszájat (gondolom), de így a végén talán nem szerencsés már nézegetni, hátha az indítja be a dolgokat.

timi!

Tényleg jól nézel ki, abszolút nem látszik rajtad a terhesség vége!
Ilyenkor már azért gyakori a püffedés (szemek alatt) vagy a fáradtság látszata az arcon, de nálad semmi nyoma! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok!

Köszi a dicséretet...pedig isten látja lelkem milyen fáradt vagyok már néha... :)
Én a haskeményedésről csak egyet tudok..amikor ő befeszít,az akkor van.és akkor látod a hátát,a lábát,és a feneke a torkom alatt...pont olyanná változik a hasam,mint egy horror filmben,ki akarna jönni valami... :lol: és van úgy,hogy a feneke egész nap kidudorodik a hasamból...irtó vicces... :shock:
itthon mindenki rohan,és elemezgeti,hogy most éppen mit lát....na az már fáj,amikor torz mindenhol...na meg ahogyan bugyborékol a gyomrom olyankor....ide tv sem kel.... :lol: nem is értem,hogy minek vesz fel ilyen helyzeteket,mert ilyenkor a hasam is a felére összemegy,és nem hiszem el,hogy az olyan tuti neki....
az előbb már oda jutottunk,hogy a hot-dog úgy tudtam megenni,hogy álltam...mert olyan fura volt az egész hasam...
ha eszünk,ez megy mindig....
megsétáltattam,mert lementem az Auchanba vásárolgatni,mielőtt ide ér a hó meg a tuti hideg....vettem egy-két dolgot...édes a hálózsák...apának úgy sincs ennyi türelme nézelődni...
de kiakadt,hogy lementem.... :( vittem a fiamat is....a nagyobbikat... :lol:


Én ,hogy havonta jártam és vizsgált,mindig vett kenetet...és kért rá vizsgálatot.szerintem nem baj,ha békén hagynak a végére minket...


Raktam az ágyból új fészket,és két napja alszunk éjjel..némi küzdelem után igaz,de alszunk az oldalunkon!és csak kettőkor megyünk ki,és reggel 6.30 alszunk tovább,a másik oldalunkon.... :wink: de a rúgása...mint egy 5kg gyereké....úgy meg verem ha már kint lesz.... :lol:
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!
Csekom!
Haskeményedés néha elég durva tud lenni, szerintem ilyenkor már minden normális lehet. Nálam is teljesen változó. Van hogy óránként csak 1-2, máskor meg 5 percenként jönnek, és fájnak is, hol ide, hol oda sugározva. Egyébként nálam teljesen tipikus amit írsz, ha leülök attól keményedek, ha meg felállok akkor meg attól.

Dokinál voltam szerdán, mondta, hogy nézzük meg a méhszájat, én meg mondtam, hogy nem nézünk, nekem mindegymár, hogy mennyi, de nem akarom, hogy a vizsgálat előbb beindítsa a dolgokat. Csak pislogott. Úgy látom nem én leszek a kedvenc szófogadó betege.

A fiam megéhezett, később folytatom.
ducimami
 
 


Vacsi megvolt.
Yusz!
Aggodalmadat megértem. Ha a férjed épp szolgálatban van, és beindul a szülés , nálatok mi a forgatókönyv? (KIcsikkel ki lesz, ki visz be a kórházba stb.)
Hasonló helyzet nálunk is előfordulhat.

Timi!
Mikor szültem, a kórteremben volt egy nő akin hasszorítós bugyi volt. Tényleg lapos volt így a hasa. Nem tudom, hogy hosszú távon van-e jelentősége. Én nem használtam, mondjuk néhány hétig úgy is néztem ki, mint egy 6-7 hónapos terhes, aztán mikor visszafogytam, a hasam ugynolyan lapos volt, mint szülés előtt. ( a Ducimami név nem utal az alkatomra, alapjáraton 50-52kg/ 163cm vagyok, csak terhesen vagyok akkora, mint egy víziló, pedig nem eszem többet, mint máskor. A hormonok "csodája".

Nálunk NST-nek hívják a vizsgálatot, de nem kell nyomogatni gombot. Ma is voltam, és szokás szerint végig nyüzsögte a drágám az egészet.

Irigykedve nézem a babaágyakat, babaszobákat.
Szégyenkezve vallom be, mi még nem raktuk össze a kiságyat. Persze minden megvan hozzá, kimosva, kivasalva, de majd a mi hálónkban lesz, és elég szűkös a hely, addig nem akarom kerülgetni, ameddig nincs lakója, majd apa elkészíti mire hazajövünk.

Kitartás mindenkinek!
Kati
ducimami
 
 


Kati, nekem sem gombot nyomkodnom,ezen én is csodálkozom...de a lényeg,hogy jó az eredményünk.... :)

az a hasszorítós bugyi jól hangzik...csak tudnám milyet kell venni,meg ilyenkor mekkorát?azért a szépségért nem fogok magamnak fájdalmat okozni...számítok rá,hogy nagy pocival jövök haza,és napok-hetek kellenek hozzá,hogy minden szépen vissza húzodjon...van a fiúknak a gyúráshoz,tépőzáras állítható hasszorító...de lehet az már fájna...megnézem a bugyit inkább...

Gyerekek mekkora hó van Szegeden...most néztem a felrakott képeket,amik 10 perce készültek ott...mi lesz itt... :shock:
Akkor inkább maradjanak még a lurkóink bent,ameddig ez el nem rendeződik odakint.... :lol:

A kiságyat majd apa megcsinálja nálatok,ameddig te bent leszel... :) jó lesz az úgy és akkor is,ha hazaértetek...
:wink:
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!
Az én dokim szinte mindig vizsgál, most legutóbb is megvizsgált, nehogy az legyen, hogy én már nyitva, ő meg elmegy szabira a hétvégén :lol: De szerencsére még mindig C3000 az érték, úgyhogy nem aggódom.

Én nagyon nem szeretnék most megszülni, ugye a doki miatt sem, az időjárás sem a legkedvezőbb, és mindezek tetejébe elromlott az autónk. szegény párom holnapra bevállalt egy munkát, most mehet ki tömegközlekedéssel egy rakat szerszámmal valahova a világ végére. :(
Ma mi is kibuszoztunk az egyik Auchan-ba, még jó, hogy előtte telefonáltam, hogy hol van kókuszmatrac, mert nem mindenhol van! Szóval már lassan mindennel kész leszünk:)

Ja Timi kérdezted még régebben és nem válaszoltam. Én a pénztárban voltam, meg a hitelen egy picit.

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Kinél mekkora hó van? :D
Hozzánk is ígérte a havat, de csak egy kis hódara hullott, Angliában ez is nagy szám... :D Sokszor még erre sem tudnak felkészülni. :D

Iza! Megérkezett anyukád? Milyen jó, hogy hozzátok olyan közel van a reptér, már ha Lutonra érkezett.

Az én náthám nem akar múlni, sőt, mostmár a jobb szememen kötőhártya gyulladásom is van...Próbálom kamilláztatni, aztán hétfőm elmegyek dokihoz.. Tegnap este már nagyon kikészültem, sajnos vettem be egy paracetomolt is. Igaz úgy aludtam mint egy bunda, pisilni is csak akkor keltem fel, amikor már annyira kellett, hogy menni nehéz volt. De végig azon izgultam nem e ártottam vele a babának..Mozog, meg minden, úgyhogy nem megnyugodtam..Bár most elég nagy csend van odabent, remélem pihen ő is.

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
csekom
Zsurk
 
 


Sziasztok!

Nálunk már elég szép mennyiség leesett, de közel sem annyi mint dél-kelet mo-n.

Mondjuk én ezt a keveset is utálom. Nem az én évszakom a tél, pedig februári születésű vagyok. A tavasz már inkább és a nyár.


Iza! Tényleg, nekem is eszembe jutottál, anyukáddal kapcsolatban.
Remélhetőleg ő még el tudott utazni, mert most a Malév kicseszett sok emberrel....

csekom!

A kamillával óvatosan, kötőhártya gyulladásnál különösen figyelni kell, mert szárítja a nyálkahártyát és fokozza a tüneteket!
Inkább kérdezz rá egy patikában mit lehetne terhesen ilyenkor alkalmazni.

ducimami!

Valószínűleg a fiammal megyek be a kórházba a nagylányom meg itthon marad a kicsikkel. Közben áthívom anyósékat, ők közel laknak.
De ha sürgős a dolog, akkor mentőt hívok, ötödik gyereknél nem merek várni... :wink:
Csak az a baj, hogy apás szülés lenne, szóval nem nagyon örülnék, ha egyedül kellene nekifutni. :(

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok!

Fokozatosan esik nálunk reggel 8 óta...olyan kis szépen.. :)
már szánkóznak a gyerekek a házunk előtt a dombon...

Remélem én is,hogy annyi nem fog esni,mint az ország másik oldalán...

Azt reméltem a hó miatt nagyobb lesz a csend odabent....de tévedtem.2.15 -kor keltünk..és nagyon szenvedtünk 6-ig... :cry:
de azóta sem alszik...úgy jön megy a lába... :cry:

kész az ebéd.. :D hátha utána alszik egy kicsit...
szülés előtt is mehet ekkora hacacáré odabent???csak ne fájna így...

Remélem ha kell,mindenki beér időben úgy ahogyan szeretne a kórházba,az időtől.... :wink:
timea35
Budaörs
 
 


Hójelentés: 30-40cm, Nehéz megsaccolni, mert kavarja a szél, és szép hófalakat is épít az udvarban. Férjem dolgozik, 2 óránként kimegyünk a gyerekkel, és elhányom. De mire befejezem--sarki ház--kezdhetném elölről.
ducimami
 
 


Yusz!

Milyen igazad van a kamillával kapcsolatban, erre nem is gondoltam, köszönöm!

ducimami!
Azért óvatosan azzal a hólapátolással... :D

Én örülnék ha esne a hó itt is, mert én nagyon szeretem..de erre elég kicsi az esély.
Meg ha arra gondolok, hogy itt már 10 cm hótól megáll az élet..hát nem is tudom. :D
csekom
Zsurk
 
 


Sziasztok!
Nálunk is szépen hullik a hó! :) Én szeretem, inkább hulljon, mint hogy fagy legyen. Vagy eső. Azt nem szeretem. Voltam is kint sétálni egy picit, óvatosan elmentem a boltig, meg vissza. Hiába, be kellett vásárolni a vacsihoz:D

Csekom! Jobbulást kívánok, remélem hamar meggyógyulsz, betegen biztos rossz lehet szülni:(

Timi szerintem ne reménykedj :lol: Kaja után mindig nagyobb a dorbéz :lol:

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Nálunk is esik reggel óta rendületlenül! Amúgy gyönyörű, csak közlekedni ne kelljen! Ha belegondolok, hogy hétfőn vinnem kell a Balázst suliba, kicsit aggódok, de csak megoldom, mert Törökbálint azért elég dimbes-dombos!:)))

Nálunk minden okés, nagyon jól alszom még mindig, Gergő velem ébred, kivéve, ha megérzi Apát, mert akkor bújna hozzá és a pocakom külön életet kezd élni! Fájni nem fáj egyáltalán, csak feszít piszkosul!:))) A mai vásárlás egy kicsit megviselt, nyilván az idő miatt, de dög fáradtnak éreztem magam, csak vánszorogtam a polcok között! Itthon sokkal jobb!

Csekom!

Euphrasia C9 (szemvidítófű) homeopátiás szert is kipróbálhatod. Ez mindenféle szemproblémára ajánlott és kismamák is szedhetik.
Illetve nézd meg ezt az oldalt:http://www.netambulancia.hu/kotohartya-gyulladas+1

Iza!
Mamid rendben megérkezett, vagy nektek is keresztbe tett a MALÉV?

Timi!
Fel a fejjel...nemsokára hiányozni fog a sok bulizás a pocakodból! :)

Vidám estét Mindenkinek...kerüljétek a hóhányókat! :D

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


kisssziporka, mi ilyen közel lakunk egymáshoz?.... :D
nem tudtam.....

Ami az utóbbi 3 hónapban megy,nem fog hiányozni....tartok a szüléstől,hisz nem tudom mi vár rám...és biztosan utána pár hétig nagyon fog fájni ,itt is ott is...legyengülünk...stb...vár egy teljesen új élet,amit még be kell járatni.... :shock: de attól tartok ettől jobb lesz...ha már tehetetlennek érzem magam,és ennyire nem én irányítom a testem...nem érzem jól magam a bőrömben...
ennél én nyüzsisebb vagyok...
most meg a mozgás nehéz,a lefekvés,az alvás....ennél a másik verzió csak jobb lesz...aztán majd napról-napra jobban leszünk... :)
ezzel biztatom magam....
:wink:

ugye anyukák így lesz majd...??? :lol:
timea35
Budaörs
 
 


Timi!
Budaörsön laksz, ha jól láttam, mi Tárnokon, csak a törökbálinti suliba jár a Balázs, legalábbis még ebben a félévben!
Amúgy szerintem legyengülni nem fogsz, sőt rengeteg energiát észlelsz majd magadban az első napokban és úgy érzed, hogy sarkaiból tudnád kiforgatni a világot...aztán a sok álmatlan éjszaka után ez kissé alábbhagy! :)
Fájni nem fog, én nem emlékszem, hogy küzdöttem volna ilyen érzéssel, hacsak nem császárral fogsz szülni, de arról azt mondta a barátnőm, hogy egy kemény izomláznak megfelelő fájdalmat kell elképzelni, szóval kibírható! A gátmetszés se vészes, én pl.tök jól voltam utána, de gondolom, hogy az egyéni érzékenységtől is függ!

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


kisssziporka!

Én ide születtem...imádok itt lakni,de képben vagyok érden,és tárnokot is tudom merre van....csak arra nem lakik ismerős... :)

Biztosan mindenkire másképpen hat az egész terhesség,szülés,és felépülés...rám maga a terhesség tök jó hatással volt eddig,mert egy csomó bajom megszűnt,és nem voltam olyan beteges sem... :)

Pedig bírom a kínzást esküszöm...felszúrták az arcom,majd megműtötték...megtükrözték a gyomrom,és csak mosolyogtam...a dokik azt mondták ritka az ilyen beteg....:))
hátha ezt az akadályt is jól bírom majd...

Még mindig azt mondom,hogy az összes terhességi probléma elkerült eddig...amik gyakoriak,és megkeserítik a kismamák életét...csak ez az egy,hogy ennyire érzem őt,ő pedig engem...és no alvás... :cry:
a ma éjjel túltesz az összes többin,annyira kínlódva telt...gyűlölöm az éjszakákat...előre félek tőle.... :cry:
elképzelésem sincs,min dolgozott annyit 3-tól...de az az erő...nagyon nyűgösen ébredtem.... :roll: :wink:
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!
Timi!
Döbbenet mit művel ez a kis Noel odabent!Én még nem is hallottam ilyen aktív babáról,aki ennyire próbára teszi az anyukáját már bent! De kitartás,már nem sok van hátra! :) Ami a fájdalmat illeti,valóban egyénileg eltérő.az én szülésemnél anyu siránkozott a dokimnak,hogy ugyan császározzon már meg,mert annyira szenvedek! :shock: Oké,hogy sajnált,de mi tesómmal császárral születtünk,meg hát anyum nem is a magas fájdalomtűrő küszöbéről híres,így én csodálkoztam is hogy nem teljesen ezt örököltem! Ami meg a gátmetszést illeti,nekem addig volt kínom,míg a varratokat ki nem szedték,ez szülés utáni 4. nap volt. Na onnantól kezdve semmi kínom nem volt! (ezek után majd a szoptatás és velejárói okozhatnak fájdalmat,de ez is gyorsan múlik,ki van találva a női szervezet :D )

Zsófi!
És buszon cipeltétek a kókuszmatracot? Egy élmény lehetett a az amúgy sem egyszerű tömegközlekedéssel ezt kivitelezni!Az én dokim is mindig hüvelyi uh-val nézett,amúgy nem vizsgált,csak mióta megállapította,hogy a külső méhszáj nyitva,na azóta csak hasi uh-n néz,tehát ki tudja mi bent a helyzet?! :D

Dögrovás minket is utólért.Napi kb. 50 zsepi nekem,viszont éjjel nincs bedugulva az orrom,és így tök nyugodtan alszok. Le sem merem írni,hogy péntek fél 12 éjfél körül elaludtam,és szombat reggel??? 9:40-ig húztuk a lóbőrt! Mindössze egvszer kellett egy babát megkeresnem a kiscsajnak hajnalban! :lol: 8)

Hó? milyen hóról beszéltek??? Itt egy szem sem esett,van viszont kb. -10-12 fok,és szél,de úgy süt a nap ahogy bír! Ettől függetlenül szétresszelem az agyam,h pont úgyis akkor fog esni... :?

Lily,Iza!
Eltűntetek? Mizujs? :)

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Nálunk egész éjjel havazott, innen a meleg lakásból még szépnek is mondható. :wink:

timi!
Noémi is bulizott egész éjjel, irigyeltem is, ennyire virgonc én alig vonszolom magam. :( Remélem a szülésre edzi a kis izmait mert az ő segítségére is szükség lesz.
Ha nyújtózik olyan érzés, mintha alul, felül ki tudna nyúlni. Néha el sem tudom képzelni, hogy bírja a burok repedés nélkül.
Este annyira feltolta a gyomrom, hogy a torkomban volt a gyomorsavam, fúúú de szarul voltam.

patricia!

Jobbulást neked, remélem gyorsan túl leszel rajta. Sajna tudom milyen xar, nekem még mindig nem múlt el teljesen. Éjjelre kell az orrcsepp, nem tudom elkerülni.
Van egy jól fejlett fóbiám, ha nem kapok levegőt bepánikolok. :roll:

Nekem is elég magas a fájdalom tűrési határom, szinte csodájára járt a szülésznőm, mindig megdicsér, hogy ennyire fegyelmezetten szülő anyukát nemigen látott. De belül azért őrjöngök és szerintem ez emészti fel az energiám nagyját, hogy arra is odafigyelek, hogy úgymond "úrinő módjára viselkedjek". :lol:

Igazából nekem a vajúdást leszámítva a varrás fájt a legjobban, és abból is a külső varrás.
A fiammal rendesen szétszakadtam belül, másfél óráig csak stoppolt a doki, aztán varrt kívül. Na, az fájt.
A varratszedés már nemigazán.

A harmadik gyerektől kezdve nem vágtak, ott már tágultam annyira, hogy nem kellett.

Akinek gátmetszése lesz (nem törvényszerű első babánál sem, van ahol odafigyelnek a gátvédelemre) az első 3-4 nap kellemetlen ülés szempontjából. De kibírható.

Ami kellemetlen az első széklet. Már bocsi, hogy ilyet is leírok, de sajna része a dolognak.
Nagyon figyelni kell, a rostos és folyadék dús táplálkozásra, hogy ne legyen túl szilárd a dolog, mert felszakadhatnak a varratok.

De egyébként tényleg gyorsan regenerálódik a szervezet, jól kivagyunk találva. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok csajok!


Azt hiszem meglett az éjszakai melónak az eredménye...a köldököm is jobbra áll,ha egyenesen állok is...a csuklás teljesen máshonnan érkezett... :roll: a keddi nst-n kíváncsi vagyok hol lesz a szívhang.?
Három és fél hónapja be van fordulva..remélem csak átfordult,és nem ki.... :shock:
ha látnátok most is mi megy odabent...abbahagyom az írást,és két kézzel fogom a hasam,mert úgy kileng a csapkodástól... :roll:

A gátmetszéstől félek én is,meg a varrástól is...tudom,ezt is mindenki másképpen éli át...

H a a Noémi mozog,neked is így fáj?
Én is olyan vagyok,hogy a fájdalomkor belül szenvedek...az első
wc-re meneteltől én is tartok...lehet,hogy majd csalok..itthon is szoktam,mert az ivás és a rost nem segít... :cry: ez örök probléma nálam...
timea35
Budaörs
 
 


yusz!
Márknál 5 varratom volt,de a varrás volt a legszörnyűbb az egész szülésben! :shock: A kiszedése szerintem sem volt gáz,pedig a szobatársaim belém tették az ideget,h nekik mennyire fájt!Mondta is a dokim,hogy akkor mondjam én is nekik,hogy mennyire fájt! :D

Hááát ez a wc téma...szerintem ez is olyan,hogy sokkal-sokkal jobban félünk tőle,mint kéne,és talán ez a félsz tart minket vissza,aztán meg adják a kúpot,hashajtót! :?

Jajj,lenne már március vazz...

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Ahogy látom még mindenki egyben...hát Dávidka engem megtréfált.
Pénteken hajnalban be kellett mennünk a kórházba egész éjjel fájásaim voltak előszőr 10 majd 5 percesek, éjjel 11-től reggel 8-ig.
Bementünk a szülészetre, felvettek...szülőszoba, vizsgálat, kicsit már jobban kitágultam, de nem eléggé, így dél körül felvettek a szülészetre megfigyelésre. Ma engedtek ki, Dávidka visszavonulót fújt:DDD
Szóval én már tudom, hogy mi hogy megy odabent, csak a szülés lesz új dolog:)

Nálunk a kórházba nem adnak se hasszorítót, se semmit, ami segítene a pocak visszahúzódásán.
Szereztem sok negatív tapasztalatot a "kedves nővérekkel" kapcsolatban. Olyan bunkó volt egy-egy, hogy már alig mertem hozzájuk szólni. Plusz ez a minden reggel 5-kor ébresztés, hogy megcsinálják az nst-t...ez vmi borzalom:(
Szóval én semmi jóra nem számítok, ha nincs a szülésznőm, meg a fogadott dokim...nem is tudom mi lett volna velem, egyedül tőlük számíthattam, vmi féle kedvesebb szóra vagy megnyilvánulásra...de remélhetőleg nálatok jobb a helyzet....nem akartam senkit lelombozni...ha mégis sikerült bocsi. A babák viszont nagyon édik voltak, és nagyon picik, az első nap után már nem is nagyon hallottam a sírásukat:)
kristin27
Székesfehérvár
 
 


kristin!

Sajnálom, hogy rossz tapasztalatot szereztél.
Sajnos tényleg sok a bunkó nővér, akik csak a szolgálati idejüket akarják letudni és tojnak az emberre.
De ezzel ne foglalkozz, lényeg, hogy ott lesz a dokid és a szülésznőd.

Dávidka meg igazi kis huncut, az mát látszik. :wink: Csak el akart foglalni, nehogy unatkozz, vagy autózni akart egy kicsit.


patricia!

Akkor nem vagyok egyedül ezzel. :wink: Főleg a "külső" varrás fájt, meg borzasztó volt látni, ahogy fűzögette a cérnát a tűbe....

Lehet, hogy hülyén hangzik, de bár csak már ott tartanánk. :wink:

timi!

Azért lehet kérni székletlazítót, ha másképp nem megy. Inkább, minthogy szenvedj.
Ha jól emlékszem a szülőszobáról addig nem engednek el amíg nem produkálunk pisit. Ugye két óra a megfigyelés, addig ott tartanak és az alatt kell pisit produkálni. Az infúzió miatt gyűlik annyi, hogy ne okozzon gondot, csak az első elég kellemetlen.
Ha nem megy, akkor várnak pár órát és aztán katéter. :(

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


kristin!

Hát ez nem semmi...de szerintem pár nap,és tényleg kijön...valamiért meggondolta magát...lehet neki sem tetszett az akkor dolgozó gárda.... :wink:
Én is azért fogadtam szülésznőt,mert hallottam milyen alapjáraton a kórház ahol szülök... :shock:
Itt a gyerekágyas osztályról annyi rosszat hallottam.hogy semmi pénzért nem akartam itt szülni..de így alakult.én megfogadtam,hogy türelmes leszek a nővérekkel,egy bizonyos szintig...de utána olyat mondok nekik,hogy öröm lesz hallgatni...nem érdekel,hogy cserébe milyenek lesznek velem...hisz ha alapból olyanok... :?
nagyon durvák,és nagyon fásultak!
én is abban bízok,hogy egyszer az életben,szerencsém lesz az életnek ezen területén,és normális emberekkel leszek 3 napig.... :D

Yusz ,azért írtam,hogy majd csalok bent..mert itthon is segítséggel járok wc-re.majd beviszem.

A kórházban szerintem csak a Tenna bugyinak örülnek..lehet a hasszorítósat nem is engedik.viszek inkább tépőzáras hasleszorítót.ha jönnek a dokik leveszem...meg ha nem esik jól,nem teszem fel...de bugyinak azt hiszem jobb lesz az a Tenna...
timea35
Budaörs
 
 


Jó reggel!
yusz!
Még 1 szó a varrásról,és befejezem! :lol: Mint tapasztalatlan első szülő anyuka,fogalmam sem volt róla,hogy fájás közben vágnak,így nagy büszkén veregettem a saját vállam,h milyen f@szagyerek vagyok,hogy már elsőre ment anélkül...ühüm egészen addig,míg meg nem láttam a dokim hogy teljes harci díszben közelít felém..kezében érdekes eszközökkel! :lol:

Kristin!
Nem semmi! Szerintem nagyon sok pocakos félelme,hogy téves riasztás van,de inkább menj be feleslegesen! Ha ilyen a hozzáállás a kismamákhoz/anyukákhoz,még szerencse,hogy van választott dokid,meg szülésznőd! Én elhiszem,hogy nincsenek túlfizetve az ápolók,nővérek,de aki ennyire nem bírja elviselni embertársait (mert sok esetben úgy jön le,hogy még az emberhez normális hangnemben hozzászólnia is nehéz)akkor minek választja ezt a pályát?????

Ja,este nálam is voltak szabályosabbnak mondható fájások,de szerencsére elmúltak. Reggel nem indult be megint a kocsink. Nem tudtam védőnőhöz menni,gyerekek meg oviba,mert van vagy -15 fok,és hogy nem sétáltatjuk őket ilyen időben 20-25 percig az tuti...de hogy,mi lett volna ha éjjel menni kell?! :shock: Mentő tuti.. Na meg hogy hogy jutok be Szombathelyre délután...ajjajj!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok,

Bocsanat, a hetvege ugy elszallt, eszre se vettem.
Anya szerencsesen megerkezett. Lutonra jott easyjettel, szoval nem kavart be a Malev sem a ho. Pentek delutan meg nem esett :)
Egesz hetvegen vendegeskedes volt, sutes-fozes stb...
Tovabbra is teljesen jol vagyunk. Penteken voltam vedoneneninel. Minden ok. Azt mondta, nagyon happy odabent ez a kisbaba, de azert remeli jovo heten nalunk talalkozunk es nem nala :wink: Haaat en is nagyon remelem! Ma este megyunk curryzni, szerintem 1 pohar vorosbort is iszok 8)
Itt gyonyoru ho esett szmbat este/ejszaka. Vasarnap setaltunk egy nagyot a friss hoban, annyira szep volt. Tiszta karacsonyi hangulat.
Kristin, huuu te mar nagyon kozel lehetsz :D , Nekem meg semmi jel, csak haskemenyedes de az is fajdalommentes. Jol alszom 1x kelek ejszaka (pisi) es alszom is vissza. Hogy lesz itt holnap gyerek? :shock:
Azert 2 hetig nem lenne jo tulhordani. Szerintem az neki sem lenne jo.
Hasleszoritas: nekem anya es baratnom is azt mondta, hogy felesleges. Magatol is szepen lemegy hamar. Bar biztos ez is alkati kerdes.
Pusssz, es drukkoljatok, hogy a heten elinduljon ez a kis lurko kifele :wink: Kép mult heten Kép polyacska Kép itt fog aludni Kép korhazbol hazajovos cucc Kép anyaval a hertfordi hoban

Lilypie First Birthday tickers
oolong
Gyula
 
 


oolong!

Jól nézel ki így a finisben is.. :D Szép az otthonotok is,és tetszik,hogy nálatok is olyan közel van a kicsi hozzátok...szépen felkészültél rá...jó,hogy anyud is megérkezett zökkenőmentesen :)
Most csak a kicsinek kell lassan de biztosan megérkeznie,drukkolok nagyon neked!!! :wink:

patricia!

Jó hideg van nálatok !A kocsitok is a lehető legrosszabbkor szórakozik...pont a végén kell többször dokihoz mennünk..főleg ha még a 40.héten sem bújik ki..pedig sem mi,sem az idő nincs olyan állapotban....:))
én nem tudom mit jelent a haskeményedés...?amikor olyan mintha teljesen megfeszülne a gyerek,és kő kemény minden,szorít belülről kifelé,és jól kitapintható a gyerek?mert ez rohadt sűrűn van....pár másodpercig tart,és nem túl jó érzés....de szerintem ezt ő okozza nem,a mozgásával,vagy amit éppen ügyködik...
egyébként semmit sem érzek mást...furcsát,szokatlant...
megy a nyüzsi...ennyi...nem jön ez a baby korábban ki...
:wink:
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!
Iza, szépek a képeid! Jó, hogy ilyen sok fénykép készült rólad a várandósság különböző fázisaiban. Rólam alig lesz 1-1 kép...
Meg jó hallani, hogy más is ilyen jól bírja. Már-már lelkiismeret-furdalásom van, hogy nincs semmi kellemetlenségem! Folyton azt várom, hogy na, holnaptól már biztosan igazán rossz lesz, de aztán másnap is minden oké. Hálás vagyok a természetnek, hogy így megkímél. Remélem, ezzel tudok némi energiát félretenni a szülés utáni időszakra.
Itt Bp-en a belvárosban is elég sok hó van, de azért már kezd koszos-szürke lenni. Nagyon szeretem a hóesést, és szombaton nagy kedvem lett volna elmenni egyet sétálni, de azért tartok az elcsúszástól, meg -10 fok volt, szóval végül csak a boltig mentünk a férjemmel.

Kristin, akkor nektek izgalmasan telt a hétvége! Tényleg jó, hogy már tudod, mire számíthatsz. Én naív vagyok - hiába hallok rosszakat, valahogy pozitívan állok hozzá a kórházhoz, hogy ha én kedves leszek a nővérekkel, akkor csak-csak ők sem bunkóznak majd. De valószínűleg nem ez lesz, és majd csalódott leszek a végén. Pedig ki leszek szolgáltatva nekik. Mivel nem jöhet be látogató a gyerekágyas részre, senki nem tud majd segíteni megfürödni, rendbe tenni magam, stb. Persze örülök, hogy nem lesz jövés-menés, csak fura lesz úgy kórházban lenni, hogy nem vágják össze nekem az almát és nem tolják a számba. Mikor legutóbb kórházban voltam, azért kényeztetett anyu... Most majd nekünk kell kényeztetni a kisbabánkat, miközben mi magunk is gyengék és elesettek leszünk. Igazi anya-lét lesz!

Én kaptam kölcsön egy hasleszorítós bugyit. Nagyon szexi... Nekem többen is mondták, hogy nagyon praktikus szülés után, amikor külön életet él a lógó bőrdarab a hason. Nem esztétikai, hanem kényelmi szempontból dicsérték. Szóval én kipróbálom. Amúgy állítólag a tena bugyi is elég magasan feljön, valamennyire az is fog. Bevallom, még nem próbáltam fel egyiket sem, csak bedobtam a bőröndbe.

Én a málnalevéltea csomagolásán azt olvastam, hogy kifejezetten hasmenés esetén ajánlott a fogyasztása. Szóval nem hiszem, hogy hasmenést okozna.

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Sziasztok!

patricia!

Húú ezen jót mulattam!! Mintha magamra ismertem volna, én is azt hittem, hogy nem vágtak, mivel a fájás lefoglalta az agyam.
De a rákövetkező másfél órás stoppolás azért már gyanús volt..... :lol:
Na, meg a nővérke kérdezet az orvosom, hogy doki még mindíg varr?? :roll:

Én tegnap lementem a kocsimhoz, beindítottam, szerencsére rögtön indult, pedig két hete áll már (benzin hiányában) a ház előtt.
Mondtam is férjemnek, hozzuk fel az aksit, úgy sem megy innen sehová, hiszen nem tudjuk megtankolni.
Épp elég a férjem autóját tankolni, meg karban tartani. Szerencsére az bírja, de muszáj neki, mivel az a családi autó (7 személyes) ha az lerobbanna, akkor gáz lenne. :evil:

Iza!

Tényleg nagyon csini kismami vagy, így a végén sincs rajtad nyoma a hasadon kívül a terhességnek!!
Szerencse, hogy anyudnak nem kavart be a Malév, itt jó sok ember pórul járt.

Nálunk most megint havazik, nem tudom mi lesz a vége, de már nagyon uncsi.

timi!

Igen, azt kell érezned, egy kemény gombóc az egész hasad. Azt nem a lurkó okozza, hanem méh tevékenység, már gyakorol a szülésre.
Ezek a keményedések fognak átmenni fájdalmas öszehúzódásba, először ritkábban, majd egyre sűrűbben és egyre hosszabb időre. A végén már szinte egymást érik a fájdalmak, szünet nélkül.

Nekem is van hasleszoritós bugyim, csak akkor használtam, ha elmentünk valahova.
Otthon nem, mert ahhoz elég kényelmetlen volt, meg állítólag hagyni kell a hasizmokat dolgozni, mert ha folyton tartja őket valami, akkor nehezebb és hosszabb a visszaváltozás.

Inkább a 6. hét betöltése után nekiálltam tornázatni és viszoylag gyorsan visszaállt eredeti állapotba a negyedik gyerek ellenére.
Remélem most is sikerülni fog. :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?