Sziasztok!
Nálam 3x vagy 4x volt eddig a védőnéni itt a lakáson...először 9 hetes terhes voltam...kicsit csodálkoztam.
Tőlem sétálva kb 6perc a rendelő,ahol a doki bácsink és ő van.ezért mindig bevittem eddig hozzá a friss eredményeket.ő beírta,mért vérnyomást,vizeletet és súlyt nézett,meg haskörfogatot és szívhangot.a gyerekorvosnak bemutatkoztam,és kaptam tőle 8 receptet a kicsinek.ott van d vitamin is.ha hazajöttünk a kórházból,még aznap kijönnek a védőnénivel.kivétel a hétvége.utána hetente jön a védőnéni.itt ez a szokás.
Én a kádas szüléstől,meg a többi dologtól egy kicsit elhatárolódok..talán mert úszni sem tudok,és a tengert sem értékelem?.
én ha mentünk nyaralni,mindig Ausztriát választottam,fel a hegyekig...ott már voltam szinte mindenhol.imádom.csend.nyugalom.állat és ember barátok.családcentrikusak.stb.ja,és a lényeg:nem drága.a Balaton drágább lett volna,kisebb színvonallal....most viszont drága lett az üzemanyag.de ha a kicsi nagyobb lesz,az első utam oda lesz vele....
Apuka is szeretne bent lenni velünk,és ez mellől nem tágít,így szeretném ha minél kevesebb kínlódást és trükköket látna.egyébként itt az I.sz Klinikán nincs sok választék...mondtam neki,hogy nem biztos,hogy nem én fogom őt kiküldeni...
(itt császárnál is ott lehet)
Lilly, én nem tudtam volna ennyi ideig dolgozni...ügyes vagy!engem húz a hasam,menni sem mindig egyszerű,vannak rosszabb és jobb napok...de nem látszik rajtam,hogy kivagyok néha...mindenki de szép kismama vagy...mennyire kiegyensúlyozott....ha tudnák....
én nem tudtam volna ellátni a melóhelyemen a munkám.és biztos elkaptam volna egy csomó bacit,attól a sok embertől...
A CTG a gép neve (kardiotokográf), ezzel figyelik a baba szívhangját mozgás közben, azaz, hogy hogyan reagál a baba a mozgásra. Ha mozgáskor leesik a szívhang, akkor a zsinór feltehetőleg a nyakán van, ha a mozgásra begyorsul a szívhang az a jó. Ezt a vizsgálatot hívják NST-nek (nonstressz vizsgálat). Eközben általában nyomogatni kell egy gombot, amikor a baba mozog és ezt a két eredményt vetik össze (fontos: ha csuklik a baba, nem kell minden csuklásra nyomni a gombot, mert elég sűrű lesz az ábra tőle
)
Ha emellett a fájásokat, azaz a méh összehúzódásait is figyelik, akkor azt a vizsgálatot hívják CTG-nek. Egyes orvosok csak NST-t csinálnak a 36. héttől és csak a végefelé kezdenek CTG vizsgálatot is készíteni, más orvosok már a 36. héttől minden alkalommal CTG-t csinálnak, azaz a méhösszehúzódásokat is figyelik.
Remélem segítettem vele....
patricia, nem voltak kicsik a gyerekeid...és szerintem ez a baba sem lesz kicsi,és ha mégis,majd megnő...
ennyi....
Nekem kb: ha hiszek nekik,most 3200g..nekem elég,főleg ha nem jön ki a jövőhéten sem.azért mert 180cm magas vagyok,miért kéne 5kg gyereket produkálnom?éppen elégé szenvedek így is,mert mindenhol érzem nagyon,és ő is..mert érez mindent amit én mozdulok...(a családomban született 4.65g és 61cm gyerek...25kg hízással,és utána egy hasplasztikával...szanaszét szakadt bőrrel..)