Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

Karácsonyra csak előbújtak ezek a kis lustaságokKépKép Sok puszi Beának és Dodusnak! Na meg a kicsinek isKép

MseKép
Köszi, a fogam "nagyon jól van".........gyökérkezelésre járok...Ma is voltam délelőtt. Szerencsére sikerült kidegelni, így nem fájt ma, de a múltkor kirúgtam a ház oldalád, leszakítottam a szék karfáját....

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Dodus: hatalmas gratula a nagyfiúhoz Kép

Betti, Kata: köszönjük a Kisasszony nevében is.

Anita: hogy hívják a barátnődet? Nem Ági? Mert az egyik ismerősömnek is tegnap született meg a kislánya. Mellesleg Ő is késett. Ezek a mai gyerkőcök már csak ilyenek. :D

Koda: nem irigyellek. Én is készülök a fogorvoshoz, de itt el is akadok.
pamacs

Sziasztok!
Bele fogok másodszor!
Délelőtt lefagyott a gépem és elszállt minden!

Pamacs!
Nagyon boldog névnapot!

Tengap voltam a Diósgyőri kórházban. Sajnos aktív látogató voltam!
Voltunk a nagyimnál, Bencével. Nem én lennék ha simán ment volna a dolog!
Készítettem képeket nagyimról, a tesójáról és Bencéről. Rohanás, hogy a "mErt hülye azért nem vagyok" üzletben előhívjuk. Persze, hogy nem működött!
Még két hely, sehol nem vállalták.
Maradt a postai küldés, majd az ünnepek után!
Felszálltunk a villamosra!
Itt még mindig milyen buták az emberek! Már a megállóban mondtam Bencének, hogy ott van három bácsi akik kérni fogják tőlünk a jegyet! Messziről ki lehet szúrni őket és mégis van még aki ne lyukaszt jegyet!
Rossz villamosra szálltunk!
Nagy nehezen megérkeztünk! Leszaladtam a srága, piros, nagyon olcsó, mindig sorba kell állni a pénztárnál, közértben.
Álltam a sorban a pénztárál. Megláttam, hogy van akciós gyertya! Gondoltam veszek! Aztán visszatettem és egy ü pezsgőt vettem. gondoltam, hogy a nagyim tesója /külföldön él/ nem lesz itthon szilveszterkor. Átfutott az agyamon, hogy ott hagytam két idős emberre a gyerekemet és valami történni fog akkor bedobom a pezsgőt és rohanok a gyerekkel valahová /üygelet, mentők/. Nagyim melletti házban volt egy tűzeset, ahol egy idős hölgy vigyázott a gyerekre és tragédia történt!
Szóval állok így a hülye gondolataimmal amikor rám kerül a sor és már pakolok is a szatyromba! És akkor a pezsgő puff le a földre és szétrobbant! NAgy riadalom! Én fogtam a lábamat és fájlaltam! Elkezdtem összeszedni a nagyobb darbokat, amikor is észrevettem, hogy szétszakadt a nadrágom! Nem csak a gatyám volt lyukas! 3 cm seb! 3 öltés egy tetanusz! BEtti! Így írják?
Az eladók jobban meg voltak ijedve mint én! Én már rohantam volna BEncéhez, de az egyik hölgy el akarta látni a sebemet!
Jól elláta! Alig értem át az útonmár a bokámon volt a kötés!
Irány az ügyelet!
Mint egy darab fával úgy bántak velem!
Senki aki eligazítana! 10 perce keresés és megtaláltuk az orvost!
Dr ellátott! Azt, hogy mit csinál velem nem közölte,csak csinálta.
Szerdán egyek varratszedésre!
2 nap pihi! Egy örökmozgó mellett!
Anyumék is ma mentek Debrecenbe, mert megműtötték az öcsém szívét és koplikűciók merültek fel!
Ennyi jó!
Hátha jön a felfelé!

Kacajka!
A Te fiad akkor nem lépett fel?
Nem kezdem megint a köhögésre jó homeopátiás szert! HA érdekel magánba!

Én még mindig nem voltam fogdokinál!Egyer többször fáj!

Sziasztok!
k
kriszta13

Dodus!Kép
Na végre!! Gratula!
De jó, Karácsonyra tuti, otthon lesztek! Szerintem nagyon szép ünnepetek lesz! Összebújós, babázós! Szerintem!
Kép

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Pamacs!
De igen,Ági!KépÚgy örülök,tegnap hallottam a manócska sírását a telefonban,és teljesen elérzékenyültem!Olyan fúrcsa már pici babát hallani sírni!Egyébként az én fiaim is 41 hét+valahány napra jöttek!Nagyon kapaszkodtak odabent!Kép

Kriszta!
Engem minden érdekel!
A stodal szirupot használjuk,éjszakai inger köhögésre pedig a Dosera-t.Nagyon sok Homeo-s szerünk van itthon,nem is viszem a házi o. őket,mert egyből nyomatja az antibiotikumot.
Nem semmi mik történnek veled!Gyógyuljon meg hamar a lábad!

Ditta!
Ez aranyos!Kép

Na megyek vásárolni,hátha kapok még gumicsirkét,és akkor lehet foggal tépős,cibálós vacsi!Szerintem!

Anita
kacajka

Sziasztok!

Kriszta!
Kép
Hát igen, ha nagyon várod a bajt, akkor bekövetkezik. Csak nem ott, ahol számítsz rá!
Az öcsédnek gyors felépülést kívánok!

Koda!
FogKép

Ditta!
Nekem is éppen ez jutott eszembe tegnap este. Már hogy Doduséknak milyen csodálatos Karácsonyuk lesz.

Lányok!
Matyi harmadik hete az oviban ALSZIK. Igen, alszik. Minden délután, az első naptól kezdve. Úgy gondoltam, próbáljuk ki, hogy ottmarad. És bejött!
Pamacs!
Ezt főleg Neked írom, mert úgy emlékszem, Nektek is ilyen gondotok van. A Te fiad sem alszik délután, nem?
Gerda még csak egy pár napos, hetes volt. Matyi minden nap többször felébresztette. Odament és simogatta, bökdöste. Persze próbáltam megakadályozni, de Matyi könnyedén nyitogatta már az ajtókat, nekem meg időnként csak ki kellett menni a konyhába, fürdőszobába és nem vihettem mindig magammal. Aztán egy nap, mikor századszor is megkérdeztem, miért csinálja, végre megmondta: "Világos van, ne aludjon!". Szerencsére megértette a magyarázatot, attól kezdve Ő is segített elaltatni. Szóval Ő már olyan régen nem aludt nappal, hogy nem is emlékezett rá. És most az oviban alszik! Bár én már másoktól is hallottam ilyet, hogy az otthon nem alvó gyerekük az oviban alszik, de most már látom is, hogy tényleg megtörténhet.

Ági!
Linkre gondolsz? /newurl{címahovamutat,színesszöveg}
Az elején nem ilyen perjel van, hanem fordítva: Alt+Q. Vagy simán beírod az URL-t, és akkor is megjelenik. Különben bal oldalon a dokumentációk formázásban megtalálod a leírást.
Úgy látom az Anyukádra akkor nem nagyon számíthatszKép. Kár! Ha néha be tudna ugrani, az jó lenne Nektek! Az nagyon jó, hogy énekkart vezetsz, akkor néha Te is ki tudsz kapcsolódni.
Az én férjem nagyon-nagyon akart gyereket. Már évekkel ezelőtt. És sokat. Elsőre egy fiunk született, fiút szeretett volna. Mégis az első hónapokra elég sötéten emlékszik. Igaz Matyi többemberes baba volt, hasfájós. Mostanában is, mikor azon bőgök, hogy már csak egy lehet, mindig azzal vígasztal, hogy Ő úgyse bírna ki már többet. (Persze kibírná, de tudom, hogy tényleg nem is nagyon szeretne többet.) Biztos a férfiak nagy részének ilyen nehéz, ezért gondolom, hogy a Te férjednek is az lehet. Persze biztos itt is vannak kivételek és én az enyémet, ismerve Őt, annak gondoltam volna, mégse az.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Aletta!

Boldog névnapot!

Kép

Melinda,Tamara és Olivér
adnilem

Sziasztok! Szép jó reggelt!
Köszönöm a jó kívánsgáokat!
Akiknek válaszolnom kell, bocsi, de lehet, hogy bekakált a gépem és nem megy el a levél!
Még megpróbálom, de már nagyon ideges vagyok! Áginak 3 oldal írtam és 3* szállt el!
Katának is fontos dolgok mennének el és nem akar működni!

Kacajka!
MEgkersem a másik homeos füzetemet és küldök valami csodaszert! Nekünk a stodal jött be!
Most az occ.... igérem egyszer megtanulom a nevét! adom Neki mert, felkezdett folyni az orra!
Megyek!
Majd még jövök!
k
kriszta13

Kriszta!!!

Levizsgáztam végre ebben az évben már be se kell mennem a suliba!! Kép)
A lányok kikeresték hogy mi kell nekema kezemre: ekcémára (fémallergia miatt): Graphiute? (azt tudom hogy grafitnak kell ejteni..Kép)) Tudsz benne segíteni?
Puszi!!! KataKép
kta

Sziasztok!

Végre én is ideértem és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó híreket olvashattam Rólatok.

Dodus, Bea!
Gratulálok a Babákhoz és erőt, egészséget, sok tejecskét kívánok és nagyon várom a későbbiekben a beszámolókat!

Kép

Nagyon régen nem voltam: vizsgázás, de lesősorban a gyerek miatt. Sajnos rájöttem, hogy elrontottuk a gyereket. Nem akar se feküdni, se egyedül eljátszani, állandóan melletet kell lenni és csak ölbe. Sikít, de rettenetesen, ha magára hyom, vagy ha a kiságyba teszem, már öt perc múlva sikít, hogy vegyem ki, ha kiveszem, nevet, jókedvű, mintha még az előbb nem is sikított volna. Ez most akkor már hiszti?
Már fél hónapja esszük a bébipapikat, amik egy-két kivétellel nagyon ízlenek Beninek. Sajnos átestünk egy nagyon székrekedéses időszakon (köszönöm Emese mégegyszer, hogy zavarhattalak és hogy segítettél), ami most már úgy tűnik, hogy rendbe jön. Egyszerűen négy-öt naponta volt a gyereknek széklete, de az is csa eerős kamillás, cukros tea hatására.
Képzeljétek el, dec. 23.-ra kaptunk csípőszűrésre időpontot, korábban nem volt, pedig ahogy megkaptam a beutalót a négy hónapos oltáson, rögtön telefonáltam.
Beni 7300 g körül van most, már csak jövőre megyünk doki nénihez, így most csak saccolom.

Ági
Olyan jó hallani, hogy Rebeka jó babuci. Én sem panaszkodhatom, de (az előbbiekbe leírtakon kívül) éjszaka sem alszunk. 19.30-kor fürdés, alvás, 23.00 körül megint ébred, evés, 01.15-kor megint, 03.45-kor megint, 06-06.30 körül megint és én teljesen ki vagyok készülve a nem alvástól. A védő néni azt mondta, ha elhízott gyereket akarok, akkor csináljam így tovább!! Éjszaka csak forralt vizet kaphat, 22.00-kor az utolsó étkezés és 06.00 körül az első, 8.00 körül bébidesszert, 10-11 körül rizspép, 14.00 körül finomfőzelék, majd 16 körül desszert és tápszerrel zárjuk a napot. SZERINTE, de ez Beninél kivitelezhetetlen.

Úgyhogy most marcangolom magam, hol rontottam el, hogyan tudnék rajta javítani, mert megint, mint szülés után a kiboroluás szélén állok, állunk.

SEGÍTSETEK, tudok még ezen változtatni?

megint sikítás van, megyek, még jövök.

Puszi

Zsuzsa
nzsuzsa

Katám!
Nagyon gratula NEked!
A másik topikban írom a csodaszert ami a kezedre jó lehet!

Engedjétek meg, hogy bemutassam NEktek Katát, ő egy kedves debreceni óvónéni! IMádj a gyerekeket és nagyon jó fej!
Imád és tud is rajzolni!!!

Drága Zsuzsa!
Gyorsan megnézem a profilodat, hogy milyen idős is a gyerkőc!Ez ott nem derült ki!
A táblázatot már régen láttuk! Hogy hiányzik már a Panka!
Másért is!

Szóval szeritnem ez nem egy "jófej" védőnő! Hadd érezze már az a gyerek, hogy mikor éhes és mennyit akar enni!
Én úgy oldottam meg az éjszakákat, hogy az ágyunk mellé tettük a kiságyat!
Már nem emlékszem, hogy mikor kezdte vévig aludni az éjszakát, de sokáig a mi ágyunk mellett aludt!

Most be kell fejenem!
Majd még írok!
k
Kiszámoltam 5 hónapos!!! Milyen ügyes vagyok!
Szóval az egy gyermekes tapasztalatom az, hogy ezt már kezdődő hisztinek lehet nevezni!
kriszta13

Koda!
Gyökérkezelés Kép nem irigyellek!
Én meg túl vagyok a gyomortükrözésen, hát az sem volt egy nagy kaland. Végig öklendeztem, hánytam a vizsgálat idején, de csak néhány percig tartott, és adtak Lidocaint is, úgyhogy túléltem.
Van egy kis gyomorsérvem, meg refluxom, de műteni nem kell, csak életem végéig gyögyszert kell szednem, és bár ezt előre tudja az orvos, ennke ellenére félévente újabb szakvéleményt kell kérnem a szakorvostól,hogy a gyógyszereimet fel tudják írni.
Ez minden félévben 1 napot jelent a kórházban.

Kriszta!
Ezt a pech-sorozatot!!! Remélem a lábad már gyógyul, és az öcsédnek is jobbulást kívánok!

Zsuzsa!
Vagy én is nagyon elrontottam Ádit, vagy csak vannak a Benihez hasonló, éjszaka is evő és sokszor ölbekéredzkedő gyerekek.
Én az utóbbira tippelek (mivel nem vagyok egy önmarcangolós fajta).
Én próbáltam drasztikus lenni, és nem etetni éjszaka, nem felvenni ha sír, csakhogy így nem volt nekem jobb, mert akkor azért nem tudta aludni, ráadásul a gyereke sem volt bodog.
Csak azt tudom mondani, hogy ezt az időszakot sajna ki kell bekkelni. Kép
Mi most költöztünk külön hálószobába, és úgy látszik, hogy a dolog bevált, mert ugyan hajnalban átjön hozzánk, és egy kicsit velünk is alszik, de aztán visszateszem az ágyába (kakaóval) és alszik tovább.
Az etetéssel kapcsolatban meg csak annyit, hogy ha igényli, szerintem oltári nagy hülyeség megvonni tőle.
Örülj, hogy jól eszik, de azt kipróbálhatod, hogy az éjszakai etetésket mindig egy kicsit később kezded. pl. napig egy negyedórával később mint ahogy szokta, vagy kéri, majd utána megint 1/2 órával és így tovább.

Üdv:Emese

Üdv: Emese
mse173

Zsuzsa!
Nem rontottatok el semmit! Egy csecsemőt nem lehet elrontani. Ha hisztizni fog, nem fogod kérdezni, hogy ez hiszti-e. Olyankor az ember a haját tépi. Egy hisztis gyereket nem lehet megnyugtatni, az egyetlen kezelési mód az, ha nem foglalkozol vele.
Ez nem hiszti. Az ilyen korú babák akkor sírnak, ha valamilyen szükségletük van. A szükségletek nem csak a fiziológiás szükségleteket (éhség, hideg, meleg, fájdalom, fáradtság) jelentik, vannak egyéb szükségletek is. Minden csecsemőnek alapvetően szüksége van a biztonságra. Beni abba a korba lépett, amikor már egész jól tájékozódik az Őt körülvevő világról, ezért remekül észreveszi, ha nem lát. Viszont a biztonságot Te jelented Neki. Ráadásul Neki nincs időérzéke, a csecsemők csak a jelenben élnek. Ha nem lát Téged, az számára azt jelenti, örökre eltűntél! Még egy dolog tovább nehezíti a helyzetet, nem tud mozogni sem.
Amit ilyenkor tenni tudsz:
1. Valahogy biztosítod Neki, hogy lásson, érzékeljen, amikor nem alszik. Én Matyit a hordozóba tettem és vittem a konyhába, fürdőszobába, vissza a szobába. Erre szokták ajánlani a hordozókendőt is.
2. Változatos ingerforrást hozol létre, színes kendőkkel, mobillal, csörgőkkel stb. A papír mobil nagyon jó, mert a levegő áramlásától kiszámíthatatlanul mozog, ezt sokáig tudják nézni a babák. Van amelyik gyereknél a zene nagyon jól beválik. Amíg ezek a dolgok lefoglalják, nem veszi észre a távollétedet.
A két dolgot kombinálni érdemes. A másodikkal kezded és ha semmi nem válik be áttérsz az elsőre.
Amikor elkezd kúszni-mászni sokkal könnyebb lesz. Csak jobban kell majd figyelnedKép!

Az evés dologban nekem nincs sok tapasztalatom. Ahogy Kriszta is írta a babák és a gyerekek érzik, mennyire éhesek. Csak a kicsiknek, és így Beninek is még elég nagy a szopásigénye. (A szopásigény gyerekenként változó.) Hogy ezt kielégítse, akkor is szopna, amikor nem éhes. A szopó mozdulatok szükségesek a csecsemőknek, hogy el tudjanak lazulni, így alszanak el. Szoptatott babáknál nincs gond, mert ott a nehezebben folyó tej még megfelelően változik is, de Nálatok ezt a szabályzást Neked kell valahogy megoldanod. Például úgy hogy egyészen híg tápszert vagy csak vizet adsz Neki éjszaka nagyon pici lyukú cumival, vagy csak játszócumit. De hátha lesz valakinek valami jó ötlete, nekem nincs más. És még valami: ha túl sötét van, akkor sem alszanak jól a babák, érdemes egy jelzőfényt elhelyezni a szobában.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

EmeseKép
Te szegény! Nem lehetett egy kellemes vizsgálat!
És ezt félévente ismételni?? De szerencse, hogy nem komoly a baj!

Zsuzsa, EmeseKép
Szerintem nem ti rontottátok el a gyereket, hiszen azzal nem lehet elrontani, hogy ha sír, felveszed, vígasztalod! Ők ilyenek! Tényleg erre csak az a jó módszer, ha túlélitek ezt az időszakot!
De örömmel olvasom, hogy Ádi milyen jól alszik mostanában! (már ahhoz képest, hogy írtad, régen 8-10-szer is felkelt!)

ZsuzsaKép
VédőnőKép VAlami vén nyanya??

KodaKép
GyökérkezelésKép
Nekem is volt benne részem egy párszor! Sőt, rajtam már mindenféle fogászati beavatkozást kipróbáltak!Kép

KrisztaKép
Jobbulást neked!! Ennyi pechsorozat után tuti, felfelé visz az út a lejtőn!

BettiKép
Tizedik fogunk is áttört! Mostmár tuti, nem értek utol!KépKép

Nálunk a közlekedés!Kép
Ilyen:
Kép

A főútvonal még csak-csak, de amellékutak! Rémes!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Ditta!
A vizsgálatot szerencsére nem kell félévente ismételni, csak néhány évente, meg ha erősödő panasz van. Csak be kell menni egy papírért, hogy javasolják a gyógyszer szedését.
Sajnálom, hogy nehezen közlekedtek, én még ma nem mertem Ádival elindulni, mert klasszikusan nagy balerina vagyok (hatalmas pirulettek után, döngő földetérés).

Zsuzsa!
A betti által leírtakkal maximálisan egyetértek, azzal a különbséggel, hogy nekem nem lett könnyebb a mászós korszakban sem. Mert addig csak elvolt a kenguruban, vagy a földön egy pléden, de utána már nem. Mozogni is akart, meg folyamatosan látni engem, még mai napig is kézen fogva sétálunk körbe-körbe a lakásba.
De azért fel a fejjel! 10 évesen már a puszidat sem nagyon fogja elfogadni, nemhogy beléd csimpaszkodni! Kép

Emese

mse173

Sziasztok!

Köszönöm szépen a megnyugtató szavakat, nagyon jól estek. Egyszerűen az emnber mindig magát kezdi el marcangolni, ha valami nem úgy megy, mint a másnál, vagy mint "rózsaszínen" megírva a könyvekben.

Képzeljétek, már hívtam a doktornőt, mert Beni tegnap estétől nem fogad el semmilyen kaját, csak sír és sír, nem lehet megnyugtatni, és már megint a széklet miatt. Ha délutánig nincs széklete, megyünk a doktor nénihez, egyszerűen már félek az ünnepektől, és az az érzés, hogy nem tudok neki segíteni nagyon rossz.

A másik, ami megkeseríti az életem, az anyósom. Rengeteget veszekszünk miatta, reggel is csak telefonál, hogy menjen Gabi hozzájuk és nekem kell telefonálni, hogy mikor méltóztatik haza jönni, merthogy neki van egy családja is, meg gyereke is. Egyszerűen megkeseríti az életem.

Na de én csak a gyerekre gondolok, és leszarok mindent..Csakhát jön a szeretet ünnepe és olyan rossza valakivel haragban lenni.

Még jövök majd este felé.

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

Zsuzsa!
Most csak miattad írok gyorsan. Szerintem azért nem fogad el semmit, mert tele van. Ki nem jön belőle, de már enni nem tud.
Nem tudom mit modott a dokinéni, de a sok székletes dolog miatt eszembe jutott valami.
Vegyél aszalt szilvát. 2 szemet fokhagyma nyomóval jól nyomj át és azt adjál neki minden nap. Variálni lehet, hogy mivel adod be. Folyadékkal, vagy bármi mással. Nekünk muszáj variálni mert Dóri nem eszi meg ha megérzi az ízét. Nekem azt mondták, hogy csodákra képes. És tényleg. Hidd el nekem, mert Dóri 2 és fél éves, és csak azóta tud egyedül kakilni mióta ezt eszi. Sem a lekvár, sem bármiféle csodaszer nem használt. A Levolac és a Duphalac elvileg lazítja a székletet, de neki ettől is olyan mint a kő. Ki sem bírta nyomni.
Ha pár napon belül nem használ akkor sem hagyd abba. A lényeg a rengeteg rostos. Mivel ő még kicsi és nem ehet azt és amit ilyenkor kellene kicsit rá tudsz segíteni. Joghurtot nem tudom adsz-e neki. Evés előtt egy órával áztass bele műzlit. 1 óra alatt nagyon klasszul megpuhul, akár turmixolhatod is neki. Létezik olyan, hogy korpatabletta. Ő még kicsi, hogy elrágja, de teában, tejben fel tudod oldani.
Azt hiszem hirtelen ennyi. Kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok.Kép Dancsi is ilyen, úgyhogy 9 éve ezzel a problémával élek és még sosem kellett orvoshoz, vagy kórházba szaladni.Kép

Anyósodra nem tudok mit mondani, mert én mindkétszer kifogtam és jó anyósom volt és van.Kép Azt viszont ne engedd, hogy szétszakítson benneteket. Este ha a kicsi elalszik beszéld ezt meg a pároddal. Nem amikor hazajön, nem amikor te ideges vagy, hanem nyugodt körülmények között, amikor már Te is lehiggadtál. Mond el neki, hogy neked mi esik rosszul és együtt találjatok rá megoldást. Nyugtasd meg, hogy nem akarod az anyukájától elválasztani, nem akarod választás elé állítani (ezeket nagyon fontos kimondanod egy fiúnak aki ennyire szereti és függ az anyukájától!), de azt is mond meg neki, hogy ez neked fáj és rosszul esik.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
MEgpróbálok írni! Bár BEnce itt van mögöttem így nem biztos, hogy sikerül mindent leírni!

Kata!Ági!
Mail ment! HÁla az Istennek találtam az elszálltnak hitt levelekről egy másolatot! Hurrá! Nem sok kedvem volt megint írni!

Csajok!
Megdöbbentem azon, hogy 6 hónapos kor alatt már azon /Ági/ töritek a fejeteket, hogy bébiétel, avagy /Zsuzsa/ már adtok is!
Miért?
Az a jó ha 6 hónapos korig csak a tejcsi és esetleg egyéb folyadék, de ha van elég tej akkor csak az!
Bence 4 kg volt amikor kijöttünk a szülészetről, februári, így belecsúcstott a 6 hónap a nagy nyárba. Így kellett a folyadékot pótolni!de csak tejcsi volt a főkaja!!! Persze közel sem biztos, hogy mi vagyunk a minta!
Tudom, hogy a környezet ebben nem ért egyet és az a legkönnyebb, hogy az anyukát stresszeljék! Én is átestem ezen!
Nem mindig bennünk van a hiba!
Az én gyerekem nem akart éjszaka aludni, 2 hónapos koráig! FElváltva ráztuk a fenekét! Nem lett elrontva!Kép
AZ éjszakát mint már említettem úgy éltük túl, minden fáradtság nélkül, hogy a kiságy a mi ágyunk mellett volt. NEm ment rá a "házaséletünk"!Kép
Így amikor felébredt csak cicre raktam és szunyókáltam tovább. Ő pedig "lecsatlakozott" amikor elég volt!
Így egésznap fitt /amennyire egy mama fitt lehet!/ voltam és így nagyobb volt a türelem is!
Egy ötlet: mindig szem előtt tudsz lenni ha a babyt beülteted a babyhordóba és viszed mindenhová! Elég gazdag lesz a környezet,de turbósítható lógó játékokkal is!
Mi így főztünk! Bence babyhordóban a konyha pulton én pedig főztem! Tök ó volt! MEgbeszéltük, hogy mit eszünk!
Próbáltam képet találni róla, de nincs itt!
Mennyire elegem van ebből kettős életből!
Amikor nagyobb lett akkor ez etetőszékét húztam a konyhába! Így nem volt gond, mert látott!
Amikor igénye lett rá akkor egyedül játszott a szobájában!
Lehet, hogy amiatt volt ez, hogy együtt voltunk éjszaka és nem igényelte úgy napközben a társaságomat? Nem tudom!
Mázlista vagyok a gyerkemmel !Hihetetlenül toleráns! Bazi soakt ült kocsiban, kevesebbet tudtam vele fogalkozni mint akartam /3 hónapos korától visszamentem 4 órába dolgozni 9 hónapos koráig/! Szóval minden gyerek más és más!
Egy a lényeg! Bennünk fejlődtek! Velünk éltek, lélegeztek 9 hónapig! NEkünk kell ráérezni, hogy mi a jó és mi nem! Úgyis ÉDESANYÁK vagyunk a szüeltésüktől, visszavonhatatlanul!
Ne foglalkozzunk az okos, tanult kibicekkel!
Álltam én már sírva a fürdőszobában, hogy nincs elég tejem /anyum szerint/ és próbáltam fejni! NEm ment! KAtánál landolt a "tejet leszívó szerkezet"!Kép

HAJRÁ!!!
KITARTÁS!!!
Millió pusza MINDEN ANYATÁRSAMNAK!
k
kriszta13

LEmaradt:
mennyi időt alszanak a gyerekek a bölcsiban, az oviban?
kriszta13

Azt hiszem ebéd után 1 órát...utána uzsonna, még egy kis játék, és jöhetnek érte a szülők.Kép
Pussz!Kép
kta

Sziasztok!

Zsuzsa

Bocsi, csak most tudtam kijönni, most is csak pár percre, nem tudtam méésképp megoldani. Úgyhogy most gépelek ám mint a villám. Kép
A többiek is leírták már (biztos) most ugyan nem olvasom végig, csak láttam, hogy írtak Neked jó sokat. Szóval tényleg nem hiszem, hogy elrontottátok a gyereket. Ilyen idős korban még nem igazán lehet. Azért sír, mert valami nem oké.
Rebeka sem szeret mindig magában lenni, bár úgy veszem észre egyre többet, sőt van, hogy reggel felébred, és tíz, 15 percet elnézelődik a kiságyban.
Nálunk úgy volt, hogy eleinte felkelt még éjfélkor, 3,6... Aztán az éjfélből lett 2, majd 3 és szép fokozatosan kialakult. Így mostmár 6kor kel, de volt, hogy 7kor. (Persze néha van visszaesés, de ne legyünk telhetetlenek, ez benne van a pakliban.) Abszolut gyerekfüggő a dolog, ismerek olyat, akinek a gyereke pl. nappal áldott jó gyerek volt, viszont este 8tól hajnalig egyfolytában ordított.
Végülis éjszaka mit adsz Beninek?És napközben? Főzöl Neki, vagy a bébipapi az a boltit jelenti?
Mondjuk nálunk az is más, hogy Rebeka kizárólag még mindig csak anyatejet eszik és iszik. Bár néha egy kis vizecske is lecsúszik.Én úgy tudom, hogy már speckós ásványvizet is lehet nekik adni, mi azt vesszük, már nem forralgatom a vizet.
Szerintem próbáld meg azt csinálni, hogy napközben, amikor Beni elalszik akkor Te is dőlj le azonnal, mert az nem frankó, ha állandóan kialvatlan vagy..
Mi újság széklet ügyben?? Úgy látom azóta nem írtál. Doktornéni lett belőle?
Anyós Kép Én is kikaptam egy nem egyszerű esetet. De ezt most nem részletezem. Inkább.
Majd legközelebb. De lehet, hogy csak emailben, hogy ne olvassa az egész világ.

Most megyek. Majd még jövök. Ha tudok. De lehet, csak holnap!

Pusza

Ági

delice

Szóval folytatom.. Nem tudom meddig, de belekezdek.

Betti
Most anyukámat azzal fűzöm, hogy valamelyik nap vállalja be az éjszaka egy részét. Be szeretnék menni a Tesco-ba, úgy tudom nonstop, de csak Robival ketten, és hogy ne kelljen kapkodni, így fürdetés, vacsi utánra képzelem. Hamarosan Kép Még karácsony előtt szeretném, merthogy ajándékokkal még elég zérószinten állok Kép
A mérleg meglepetést okozott Kép Kellemeset Kép
Képzeld havi lebontásban szeptember óta 2-2kg-kat fogytam. Pedig eszem ám rendesen. Szerintem. (Anyukám szerint nem annyira Kép ) De több nem fér..

Kriszta
Megkaptam, köszi Kép Igyekszem válaszolni!
Azért gondolkodtam az üzletben a bébivalamin, mert sajnos egyre kevesebb a tejem... Kép
Mit csináljak?
Fejek mint állat napi 6szor. Minden etetés után, hogy serkentsem a tejképződést. De egyszerűen semmi. 700 és nem több, de inkább kevesebb.
Sajnos még mindig méricskéem, képtelen vagyok abbahagyni, pedig tudom, hogy úgyis ordít, ha nem elég és akkor cumiból pótolom - szinté anyatejjel.
Tiszta jó, hogy előrelátóan lefagyasztottam jó sokat.. Mert számomra a tápszernek a neve sem szimpatikus.
Szóval arragondoltam hogy próbálkozom valami más táplálékkal, mert nagyon félek, hogy ha ilyen tendenciában fogy a tejem, akkor már nem lesz sokáig. Kép

Kata
Kép Kivételes boldog ember vagy - nem mindennapi 2 jó anyóst is kifogni Kép
Az enyém ... mindegy. Utál engem, alapból. Pedig nemigen bántottam Kép
Csak eleve, hogy a kisfia engem vett el, aki nem a szomszéd faluban laktam, és hogy szerinte "úrinő" vagyok az Ő fiacskájához. (Mindig így nevezett. - Apukámnak tetszett persze Kép )

Megyek!
Sziasztok

delice

Zsuzsa!
Nem azért írok, hogy dicsekedjem, csak hogy lásd, minden kínlódás megszűnik egyszer.
Szóval: csütörtökön 7 borzasztóan rossz éjszaka után külön hálószobába költöztünk Áditól.
Az első éjszaka felkelt és sírva keresett minket, utána közénk feküdt és nem lehetett kipaterolni.
Következő éjszaka hajnal 2-kor költözött át hozzánk. Szombaton 1/2 9-kor lefeküdt a helyére, majd éjfélkor felsírt, kapott egy kis teát, és 6-ig szépen aludt az ágyikójában.
18 hónap alatt ez volt a legjobb éjszakánk.
Remélem, hogy ez csak javulni fog!
Anyós: az én anyósom már nem él, de a férjem nagymamája elvárja a férjemtől, hogy egy héten legalább 2-3-szor menjen ki hozzá. Hát ez sem leányálom, úgyhogy nem vagy egyedül. Kitartás!!!! Kép

Üdv:Emese

mse173

Sziasztok!

Ági!
Azt hiszem tényleg szerencsés vagyok ezen a téren.Kép
Bár az exanyósommal sem volt ám mindig így.Kép
Amikor még nem voltam "menyjelölt" jól kijöttünk. Amikor az lettem, akkor már nem annyira, de megszerettük egymást.
Aztán amikor Anita megszületett volt egy időszak, hogy nem jöttünk ki egymással. Olyannyira, hogy egyik reggel a 4 hónapos gyerekkel költöztem ki a félkész családi házunkba. Akkori férjem is csak délután tudta meg, hogy én innen már vissza nem megyek.Kép Úgy volt félkész, hogy víz, villany nem volt bent. A víz egy slagon jött be pár napig, a villany pedig hosszabbítón a villanyórából. Jó buli volt, mert végre egyedül voltunk.Kép Senki nem szólt bele, mit, miért és hogyan csináljuk.
Aztán pár nap múlva már szent volt a béke anyósommal is.
Ez tartott a válásunkig. Akkor persze voltam én minden, amiért elváltam a fiától. Viszont eltelt 3 év és a jég újra megolvadt. Most beszélünk, találkozunk. Ő újra kislányomnak hív, én újra anyukának.Kép Pedig már nem az anyósom, de ez jön a szánkra.Kép Azért 13 év, csak 13 év.Kép
A mostani anyósom pedig egy angyal. Nagyon szeretem és ő is engem (úgy érzemKép).

Szóval "Úrinő" is vagy?Kép Én "nagyságos asszony" voltam amikor haragudott rám.Kép Persze mindezeket elfelejtve szerettem. Lehetett volna rosszabb is.
Azért is írtam Zsuzsának, hogy nem szabad, hogy megmérgezze a kapcsolatot az anyós.

Zsuzsa ezt neked is írnám:
Valahol ki kell egyezni egy középútban. Te elvetted (vagy mi elvettük) a kicsi fiukat tőlük. Ezek után nem várhatjuk el, hogy még szeressenek is, bármennyire ez az élet rendje.Kép A kicsi fiuk most már egy más nőnek kedveskedik, nem nekik. Ezt szerintem nehéz lehet nekik megemészteni. Én emlékszem amikor még otthon laktam a bátyámra és az öcsémre. Naaaagyon könnyen le tudták venni anyut a lábáról.Kép 1-2 kedves szó és anyu olvadt.Kép És természetesen azt is láttam mindkettőjüknél amikor bejelentették anyunak, hogy barátnőjük van, vagy meg akarnak nősülni. Valahogy anyu nem úgy fogadta, mint nálam a férjhez menetelt. Az enyémnál inkább apunak voltak fenntartásai.
Talán ez most olyan "mamókásan"Kép hangzik, de végülis 20 éves korom óta van anyósom... Húúúúú, 18 éve...KépKépKép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
.
Na, tegnap -kor értünk haza. A doktor néni benyúlt Beninek kétszer is, hogy megvizsgálja, hát majdnem hanyat vágódtam, nekem még rosszabb volt mint neki. Egy Sinlac nevű tápszert írt neki, ami risz és szentjánoskenyér tartalmú, este már ezt adtam neki és ízlett. Most azt mondta, hogy adjak Beninek paradicsomlevet, és adjam neki minden nap az erős, cukros kamilla teát.
Egyszerűen vérzik a szivem, de tényleg, higgyétek el, hogy nem tudom már Benit szoptatni, ez mindig is fájó pontom marad, de a szeretetemmel, közelségemmel próbálok neki mindent megadni, de persze ez sem ugyanaz, mint amikor összebújtunk és szopott. Istenem, de szerettem szoptatani......
Kata!
Már Emese is említette az aszaltszilvát, de megmondom őszintén nem mertem neki adni, mert a doki néni azt mondta, hogy görcsölhet tőle a gyerek, még túl kicsi ehhez. Már néha úgy érzem túlságosan doki néni függő vagyok, de első pillanattól kezdev olyan meggyőző volt és hát hiszek neki...De meg fogom próbálni a szilvát.

Kriszta!
Ha anyatejem lenne, nem etetném én sem mással Benit, de már rá vagyunk kényszerülve, hogy mást is egyen a tászeren kívül, mert már annnyira nem bírja. A múltkor is váltottunk egy tápszerre (milumil HA), de olyan székrekedése volt tőle a gyereknek, mint egy felnőttnek és tulajdonképpen azóta tartanak nála a székrekedési gondok. Abban bíztam, hogy majd a főzelék, gyümölcs megoldja, de nem, így történt.

Ági
A Hipp-pel kezdtem el Beninél az etetést. Először bébidesszert, bébilé (őszibarack) és finom főzelék, de ezt sajnos utálja. A sütőtök almával a kedvence, de ez is sajnos befogja. Próbálkoztam, hogy lereszeltem az almát, nem ette, húslevesből répát, krumplit összetörtem, öklöndözik tőle, többször is próbáltam. Narancslevet szoktam kicsavarni, leszűrni azt nagyon szereti. DE Te tényleg szerencsés vagy, aminek nagyon örülök, és ne is adjál Rebekának scak anyatejet, ameddig csak lehet. Én minden nap félek attól, hogy Beni tápszeres gyerek lévén, meg fog-e bírkózni a betegségekkel, vagy nem lesz-e ételallergiája. A pihenéssel kapcsolatban: amikor Beni elaszik egy fél óráre, akkor, fürdök, ebédet főzök, mosok, vasalok vagy pakolászok és akárhogy próbálom, nem marad időm a pihenésre. Most a férjem besegít, elvállalja, hogy pénteken vagy szombaton, ha nagyon kivagyok, Benivel alszik éjszaka és legalább hetente egyszer alszok nyolc órát.

Anyós: kb. egy hete vesztem össze vele, mert elmenetem a férjemért náluk, mert egyszerűen, kitaláltak mindent csak, hogy ott maradjon. Nagyon csúnyán összevesztünk, azt mondta "tele van a seggem", ezt persze ő mondja, akihez vinni kell az unokát, mert ő képtelen hozzánk eljönni, és ha mi nem visszük, őt nem is érdekli. Szóval egy szó mint száz, tele van a bizonyos részem vele.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!
Nem akartam a lelketeke gázolni! Bocsi, ha úgy sikerült!

Zsuzsa!
Ne haragudj nem derült ki a levelekből, hogy már nincs!
Remélem ez most bejön és tényleg fog tudni kakilni !Nagyon szorítok Nektek!

Delice!
Nem akartam "megadni", hogy megkapd!
Amit írtam úgy általánosságban írtam!
Sajnos még vannak olyan orvosok, védőnők, hogy a mi időnk szerintit ajánláják azaz 3 hónapos kor után mehet minden!
Kata tudna a gyermektáplálási szemlélte vállozásról szerintem a legtöbbet írni! 17 éve jó sok minden változott!

Na!
Ma voltunk a Bükkben! Hozva a formánkat már nem ment a Mikulás vonat! Szóval csak úgy vonatoztunk! NAgyon jó volt! Bence bazira élvezte!

Van valakinek olyan ismerőse aki szokott kiadni házat? A közelben? Mondjuk szűkítve BAZ megye. Konkrétan dec. 31-re érdekel!

Kata!
Írtam!

Szép jó estét!

JA!
Próbálom Bencét visszaszoktatni az ágyába!
Első este visszaköltözött! MÁsodik este lusta voltam áttenni! Ma? Majd meglátjuk! NEm aludt délben!

MAGDI MERRE VAGY???

Tud valaki valami bővebbet a Waldorf oviról???
kriszta13

Kriszta!

Itt vagyok!
Óvoda:Igen DRÁGA!

Zsuzsa!

A Sinlacot mi is kaptuk és a doki nénink adott hozzá egy szakács könyvet is amit a NESTLÉ-től kapott. Ha kell szivesen küldök belőle másolatot.
Ebben sok jó recept van arra hogy mivel dúsítsuk a Sinlacot.

Magdi
lilien_csenge

Magdi!
Jó, hogy itt vagy!
Hogy vagy?
Mi újság?
Mennyire drága?

Lilinek az ovi bejött?
k
kriszta13

Sziasztok!

Még1x köszi a névnapi kívánságokat.

Zsuzsa: nálunk a kiscsaj 6 hónapos múlt, és min. 3x max. 10x kel fel egy éjjel. Igaz ő még csak cicizik. Már kap gyümit, az aránylag ízlik neki, de a cici a lényeg. A kisfiam tápszert kapott elég korán, mert nála nem volt ennyi tejem, de 8 hónapos koráig nem volt beteg és most sem beteges.
Valti a házi kaját kiköpte, a Hipp sütőtök, ananász és Nestle körte volt a kedvenc, meg a sült csirkecomb. Kép
Ha jól emléxem az ananász és a kecskeméti szilva jó hashajtó volt Valtinál. Egy próbát megér.

Betti: remélem nálunk is ilyen jótékony hatása lesz az ovinak.

Az újdosült kismamikról van valami hír?
pamacs

Kriszta!

Jelenleg most még csak bölcsisek vagyunk, de szeptemberben ovisok leszünk. Eddig nincs semmi baj. Nagyon szeret odajárni. Jók a gondozók meg nagyon családias.
Az ovinkról(Szent Miklós)eddig csak jót hallottam. Azért hallotok valami hírt szóljatok messze van még a szeptember.
Amúgy jól vagyok, vagyis inkább el vagyok magammal, már mint lelkileg... Az a lényeg hogy van egy gyönyörű kislányom aki felvillanyoza a napjaimat és segít a nehézségeken átlépni.

Marika!

Nagyon jó volt a délutáni tanitás. Infot küldöm mailben.

Puszi Magdi
lilien_csenge

Magdi Drága!
Most így az ünnepek közeledtével és az itt történtekkel gondolom még nehezebb!
amit írsz az a lényeg!!!
Egy csillag ott fent csak NEKTEK ragyog!!!

Millió pusza!
k
kriszta13

Sziasztok!

Hanga már egy hete nem jár bölcsibe, mivel torokgyulladása lett, és erősen köhög. Most meg péntek óta kis Pöttyös Panni lett, bárányhimlős. Szegénykém időnként nehezen viseli, némelyik nagyon viszket neki.

Neva!
Így azt hiszem majd csak jövőre talizunk, addig jó Kisvakondozást!

Emese!
Légúti allergiám nincs, viszont asztmás vagyok. Napi 2 szippantás, ill, szükség esetén 1-2 puff.

Puszi mindenkinek!

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske!

Sajnálom Kép
neva

Sziasztok!

Gyöngyöske!
AsztmaKép, bárányhimlőKép. Elég nehéz időszak lehet! De legalább kiderült mi a bajod, nem kell továbbra is orvosról-orvosra járnod! Vagy igen?

Kriszta!
Akuális még a kérdés az ovis alvásról? Nálunk 1 körül fektetik le Őket és 1/2-3-kor keltik. Találtatok már szilveszterre lakást? A Waldorf oviról csak annyit tudok, hogy a Domus környékén van. Általánosságban meg annyit, hogy a Waldorf ovik félnaposak, de van ahol megoldják a délutáni felügyeletet is. Itt nem tudom hogy csinálják.

Lányok!
Ha már így szóba jött engem meg a Waldorf iskola érdekelne.

Magdi!
Én is jókat hallottam az ovitokról. A gyerekek, akiket ismerek szeretnek oda járni. A szülők is meg vannak elégedve vele. Annyi rosszat hallottam, hogy erősen kivételeznek külső megítélés alapján. És ez nem csak a térítési díjra értendő.

Zsuzsa!
Azért az össebújás bármilyen mennyiségben mehetKép! Meg gondolj arra, sok országban a nők nagyobbik része el sem kezd szoptatni. Az a pár hónap is sokat számít, amíg Beni anyatejet kapott.
Az ebédet rendeld meg valahonnan legalább egy ideig. Így a mosogatás egy része is kiesik, főzni meg nem kell. Én korábban a Szinvaparkból rendeltem, de a Plázából is lehet, a Talár klubból... Csak azt vasald le, amit feltétlenül muszáj, pár hónapig kibírjátok. A férjed kiporszívózhat, port törölhet, gondolom hárman nem tudtok nagy rendetlenséget csinálni. A nagytakarításokat most hanyagold! Így sokkal több időd lesz a pihenésre.

Ági!
Gratulálok a fogyáshozKép! A mérleget meg dobd ki! Ez a 700 hogy jön ki? Összeadod amit szopik meg amit fejsz? Az a baj, hogy amíg a fagyasztottból pótolod a melled nem is "tudja" hogy többet kellene neki termelnie! Próbáld meg egy pár napig gyakrabban szoptatni, akkor megnőhet a mennyiség. Csak ez pár, elég macerás napot jelentKép. Ráadásul a fejés sem egyenértékű a szoptatással tejtermelés szempontjából. Tehát ha ugyanannyi mennyiséget fejsz, az nem jelent ugyanolyan ingert, mint ha annyit szopik. Ez jó kacifántos lett, remélem érthető. Vagy már nem fejsz?

Most mennem kell, majd még jövök!
Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Köszi a jó tanácsokat, megfogadom, kipróbálom.

Magdi!

Légyszi, küld már el nekem a Sinlac-os "szakácskönyvedet". Mit kell tudni erről a tápszerről? Nekem semmit sem mondtak.
Előre is nagyon köszönöm.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Bea és Dodus!

Én is szívből gratulálok a babákhoz!
Kívánok még sok boldogságot és jó egészséget a piciknek, a mamáknak és persze a papákank is.

Kép

nyuszkó
nyuszkó2

Szia Betti!
Régen nem jártál erre!
Az ovi a Bársony J. utcában van. Tervezem, hogy jövőre felhívom őket!
Egyébként van egy honlapjuk ott nagyon sok infó van róluk. A HÁmori Waldorf suliról.http://www.uni-miskolc.hu/~waldorf/
Az unokatesómnak én is onnan csemegéztem!
A szilveszteri szállás nem oldódott még meg!

Bence mostanában kis ördögfióka!
Sétálunk , játszunk már alig bír kint lenni, de amikor bent vagyunk kivetkőzik önmagából! Hihetetlen dolgokat művel!

Fenyőfa: itt Mályiban a Bercsényi utca 58. alatt termelői áron lehet fát kapani. Anyuék most vettek egyet 2,5 m, olyan normál fenyő, nem tudom a szaknevét! Szóval cakk-pakk: 1800 Ft volt. Hallottam olyat is, hogy métere 1000.

Nekünk is van csecsemőmérlegünk! A doki néni már első látogatásnál közölte, hogy tegyem el és hetente csak egyszer mérjem!
Volt úgy, hogy azzal stresszeltem magamat, hogy szopásonként mértem és vezettem! Kész agyrém!
Nyugi! Tudom könnyű mondani, de csak nyugodtan! Agénjeink úgyis tudják, hogy mi a dolguk! Biztosan hallottatok már róla, hogy valakinek szülés nélkül beindul a tejelválasztása!
Na akkor csak hajrá! Rá a cicire!

Építettünk ma hóembert!Össze kellett szedni az összes havat, hogy egy kb. 70 cm magas emberkét összgyárjunk!
Majd holnap veszek elemet a gépbe és küldöm a sztárfotót!

Szép jó estét!
k
kriszta13

Sziasztok!

Igen, a táplálási szemlélet tényleg változott Anitám és Dóri között. Amíg Anita már 3 hónaposan húslevest evett, addig Dórinál kivártuk a 6 hónapot és még akkor sem húslevessel kezdtük. Kép
Dancsi (9 éves) 8 hetesen már krumplit evett, mert olyan szorulásos volt és orvos! ajánlotta, hogy adjak neki. Próbálnánk csak meg most...
Ha akkor tudtam volna amit most, dehogy adtam volna neki.

Zsuzsa!
Drága Zsuzsa!Kép
Így ismeretlenül is, de próbálj már meg hinni nekünk!Kép Mi (Emese is és én is) csak jót akarunk Nektek székrekedés terén. Hidd el, hogy tapasztalat.Kép
Ha nem mered adni az aszalt szilvát, akkor add a következőt:
Kevés forralt vizet (neki még fel kell forralni)öntsél rá még este 1-2 szem szilvára. Álljon benne egész éjszaka. Reggel éhgyomorra add oda neki. Olyan lesz mint egy szörpszerűség. Még ízleni is fog neki.Kép
Ja, és készülj fel rá, hogy a tápszerek is megfogják a baba hasát ha hajlamos a székrekedésre. Márpedig sajnos a Te babád az.Kép

Kriszta!
Megkaptam, majd írok.

Gyöngyöske!
Részvétem a bárányhimlő miatt. Húúúú, de minden bajom volt amikor a két lány az volt.Kép
Dancsi annyira, hogy egyik éjszaka felváltva simiztük hintőporral a testét az apjával. A dokinéni (a Tokajnál Veres doktornő) már akkor sem volt 20 éves, de megijedt tőle, mert a praxisa alatt ilyet még nem látott. Nem volt a testén egy ujjnyi szabad hely.Kép
Ja, hogy kicsit felvidítsalak: virágzik a karácsonyi kaktusz amit Tőled kaptam.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kriszta & Magdi!
Küldtem levelet! Kép

Melinda
Írom a levelet! Remélem holnapra oda is ér! Kép

Betti
Szóval én most azt csinálom, hogy :
reggel szoptatok: jobb cici, plusz fejem mindkettőt. Második étkezés: cumi, és fejem a balt. Harmadik étkezés: szoptatok mindketőből, fejem mindkettőt. Negyedik: Cumi, fejem a balt. Ötödik: szoptatok, mindkettőből, fejem mindkettőt. Utsó: cumiból eszik, mindkettőt kifejem.
És igen, a 700 úgy jön ki, hogy összeadom a két értéket.
Korábban elég volt neki, hogy váltott mellből evett, de mostanra úgy figyeltem meg, hogy nagyon kevés neki. Példa. Mondjuk eszik az egyikből 80at. Persze éhes marad, de hiába próbálom már utána cumiból vagy a másik ciciből pótolni, nem fogadja el. Ez a módszer most jónak tűnik. (Még mindig fejek - de ez már az eddigiekből kiderült.)
Kipróbálom, amit tanácsoltál, de nem merem karácsony előtt, mert akkor abszolut kiszámíthatatlan lenne az időbeosztása, és a szereplés, egyebek miatt nem lenne jó.
Félek tőle egyébként. Félek, hogy nem lakna jól.
Bori "nagynéni" anyukája 2 és fél hónapig cssak szoptatott, mellette fejt. A gyerek 2 és fél hónapig ordított egyfolytában, mert nem lakott jól. Ekkor váltottak cumira, és Ő csak fejt és fejt. Eleinte napi 4x, utána hármoszor. Ma már 9 hónapos a gyerek, és Ő még mindig fej. Napi 700at, mint én. A külömbség, hogy Ő ennyit akar most fejni, mert a gyerek már csak 2x eszik tejet. Én meg akarnék többet. De a kizárólag fejésre sem mertem váltani.

Kép

Pusszantás

Sziasztok!

delice

Ági: nekünk is volt egy időszak, az elején, amikor kevéske volt a tejem. Én először mindig odaadtam neki a 2 cicit és csak utána a cumi. És már 4 hónapja nem kell pótolni, sőt el is adtam azóta 40 liter tejcsit. A szoptatás tényleg más. Pl. fejtem 2,5 dl-t, mellszívóval már nem jöt több. 5 percre rá Aletta elkezdett üvölteni. Cicire tettem. Eleite nem jött semmi, de aztán beindult és jól is lakott. Sőt utána megint fejnem kellett.
Próbáld meg, hogy először cici és csak utána adj neki cumit, ha hajlandó így elfogadni. Bár ha jl értettem ez a módszer nem tetszik a Rebekának.
pamacs

Sziasztok!

Bea! Dodus!
Gratulálok Nektek a bébihez!!! Valódi Karácsonyotok lesz, mert egy igazi kisded fog szundikálni a fenyőfa alatt!! Minden jót kívánok Nektek, erőt, kitartást és mihamarabbi felgyógyulást!!

Lányok!
Az etetési módszerek és elvek tényleg állandóan változnak! Amikor a fiam kisbaba volt, 3 hónapos kortól, ha volt az ember lányának teje ha nem, el kellett kezdeni a gyümölcslevezést, majd 4 hónapos kortól a krumplizást. Amúgy én nem tudtam szoptatni a fiamat, mert egyszerűen nem bírtam megtanítani szopni! Tejem volt, azt fejtem le neki, és cumisüvegből etettem. Ez ment 10 hónapig, akkor elegem lett, és abbahagytam. Az volt az érdekes, hogy 2-3 nap alatt úgy elapadt a tejem, mintha nem is lett volna! Ebből is látszik, hogy tényleg van valami "igény szerinti" termelődés az egészben. Persze vannak tippjeim, hogy hol rontottam el annak idején, de azért most félek egy kicsit, mert nem szeretném, ha az "új babát" sem tudnám szoptatni! Abban az időben nem volt más, csak kecskeméti bébiétel, abból sem sok variáció. Így én főztem neki. Húst pédául úgy csináltam, hogy megfőztem vagy sütöttem 2-3 csirkecombot egyszerre, botmixerrel széttrutyiztam, és jégkockatartóban lefagyasztottam. Így ha főztem valami főzeléket, beletettem igény szerint 1,2,3 "kockahúst". Fűszerek: fokhagyma, majoranna, köménymag. Rántás semmi, mindent krumplival sürítettem.
Ádám is székrekedéses volt, és a módszer annak idején a "lázmérőzés" volt. Be kellet olajozni a lázmérőt, beledugni a popsijába, mozgatni óvatosan. Persze ma már ilyet senki nem csinál, de akkor elfogadott volt és eredményes.
És lám felnőtt a fiam, textilpelenkában, házi kajával stb...stb... Tényleg az idő az, ami mindent megold valahogy! De persze ez nem azt jelenti, hogy az embernek nem kell igyekeznie a lehető legjobb módszereket megtalálni!!!

A fiam nagyon jó alvó volt, nem tudom miért és hogyan értem el, lehet, hogy ő ilyen és kész! Ám én azt vallom, hogy egy kisbaba csak azokat az alternatívákat ismeri, amiket megmutatunk neki! Nincs még összehasonlítási alapja!! Tehát ha valamivel próbálkozunk számolni kell azzal, hogy olyat választ ki a "kínálatból", ami nekünk kellemetlen vagy nagyon fárasztó! Persze könnyű annak elméleteket gyártani, akinek nem sír a gyereke többször is egy éjszaka!! Lehet, hogy én is kipróbáltam volna olyan dolgokat is, amikkel nem értrttem volna 100%ig egyet, egy kis nyugalom érdekében.

Nekem annak idején a rendszeresség, a következetesség és az apró, de mindig ismétlődő "rituálék" bejöttek. Igaz, nem nagyon mozdultunk ki otthonról vagy 2 éves koráig, az állandó sétákat kivéve. Féltem felborítani a nyugis és bevált rendszert, mert annak sosem volt jó vége. De sikerült olyan rendszert kitalálni, amit én is nagyon élveztem és az életem legszebb 3 éve az Ádámmal otthon töltött 3 év volt, és a mai napig tartó jó viszonyunkat is ennek köszönhetjük szerintem, bár ő ebből a három évből szinte semmire sem emlékszik!

Ja, és még egy tanács a vén tapasztalt anyarókától! Kép Meg kell próbálni a stresszelést a minimálisra csökkenteni, és a humorunkat és a jókedvünket nem elveszíteni!! A gyerekek ugyanis nagyon megérzik, ha valami nincs rendben nálunk és ez egy láncreakciót indíthat el! Ádám a mai napig ránézésből azonnal tudja, ha valami nem százas nálam,de ez fordítva is így van! Én is azonnal észreveszem nála!!!

Ennyit mára a meséből, ha valakinek volt türelme végigolvasni!!! Kép
Azért írok ilyen késő éjjel, mert nem tudok aludni. A 32. hétben vagyok, a hasam most nagyon sokat nőtt, nem találok kényelmest pózt fekve! Pedig párnákat is próbálok bevetni! Rendszeresen felébredek éjjel 1 és 2 között, és nem tudok elaludni 4- fél5ig!!! Kép Amúgy nem szenvedek, van úgy, hogy csak fekszem, de nem rossz! Másnap sem vagyok fáradt, csak hát jobban telne az idő, ha aludnék!!!

Sziasztok! Jó készülődést az ünnepekre!!
Andrea
ania62

Sziasztok!

Túlvagyunk egy kisebbfajta riadalmon, de szerencsére nem komoly.
Szóval vasárnap délután a kisfiam séta közben hirtelen megállt, felemelte a bal lábát, és elkezdett sírni. Először azt hittem, lehet, hogy csak elzsibbadt, de ez többször is megismétlődött, mindig, amikor el akart indulni.
Na, én egyből bepánikoltam, (mit csináljak, ilyen vagyok, egy náthán is agyonizgulom magam!)
Felhívtam Attilát, persze nem volt itthon, majd az orvosunkat, aki természetesen nem volt elérhető!
Egyébként mi rendszerint hétvégén, ünnepnaposn leszünk betegek, amikor csak ügyelet van.
Szóval orvos nuku, telefonáltam egy másik orvos ismerősnek.
Ő azt kérdezte, volt -e a kisfiú náthás mostanában. Mondtam, még most is az, már egy hónapja taknyol! Ő azt javasolta, hogy vigyük be a GYek ambulanciára, mert a tünetek alapján a vírus rámehetett a csípő-izületre.
Na, este 6-kor irány, ott egy 70 és a halál közt lévő doktornő csoszogott oda hozzánk (de tényleg csoszogott!).
Halvány gőze sem volt, mi a baja! Fizikálisn mindent rendben talált, de bent akarta tartani kivizsgálásra, amibe nem mentünk bele.
Egy óráig pötyögte a sz.gépbe, amiket kikérdezett, ja, előtte a férjem mutatta meg, hol kell kinyomtatni!Kép
Szóval hazajöttünk, itthon alaposan átnéztem a lábát, masszíroztam, de sehol nem fájt neki. Másnap a körzeti orvos sem talált semmi eltérést, és mostmár szépen szalad!
Ő is azt mondja, valószínűleg egy enyhe vírus miatt az izmok megfájdultak.
Szóval azóta nem fáj neki, és igazából minden rendben, mégsem vagyok nyugodt, mert nem derült ki, mi volt ez!
Na, bocs, ha kicsit sok voltam!

MarikaKép
Mégegyszer köszi!!

GyöngyöskeKép
BárányhimlőKép
Hogy viseli a lányka? Nálunk még egyiknek sem volt, félek előbb-utóbb ide is beköszönt! Csak legalább az ünnepeket bírjuk ki mindenféle betegség nélkül!

PankaKép
Meddig takarítasz még??KépKép

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Zsuzsa!

Címet kérek! Azonnal küldöm!

Magdi
lilien_csenge

SziasztokKép

Itt vagyok, olvasok is szorgalmasan, de nem jönnek szavak a billentyűimre..Kép
Most felváltva járok a fogorvoshoz és az ideggyógyászomhoz....A fogam a alkul, és úgy néz ki a pánikra is megfeleő gyógyszerkombinációt kaptam. Úgyhogy most türelemmel kell lennem és szedni kell őket.

DittaKép
Szegény Ati 1 hónapja nem tud kijönni a náthából?? Hogy viseli a kis drága? Tud aludni tőle? Nem csodálkoznék, ha tényleg ez ment volna a kis izületeire. Szerencsére nem talált egyik doki sem semmi komoly gondot!

AndreaKép
Már egy 32 hetes pocaklakód van?? Hogy telik az idő! Akkor pár hét és nektek is lesz egy tündéri kis csomagotokKép Éjszaka én sem sokat aludtam, Marci nagyon élénk volt a pocakban. Különösen éjjel 1-2 közöttKép

ZsuzsaKép
Sajnos Marci is 5 hónapos koráig szopizott. Nem volt már tejem, így maradt a tápszer. De valahogy az én fiam ezt sokkal lelkesebben ette, mint az anyatejet. Nemrég tértünk csak át sima tejre. És imádott minden üveges bébikaját. Szépen fejlődik, a védőnő szerint is. Jobb lett volna, ha tovább szopizik, de hát eddig volt tejcsi. Ezen ne idegesítsd magadKép

LányokKép
Hogy álltok az ünnepi előkészületekkel?? Minden ajándékot megvettek már? Én ma már be is csomagoltam őket, Gábor pedig megvette a fát. Szerencsére főzni nem kell, mert pénteken anyósomnál, másnap pedig anyukáméknál leszünkKép Utána pedig azt esszük három napig, amit kapunkKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!!!!

Egy gyors kukk. Sajna nem vagyok net közelbe.
Még nem tudtam visszaolvasni de igyekszem. De azért azt láttam, hogy megszületett Dodus babája. GRATULÁLUNK!!!

Nálunk is jön a kistestvér!!! Július 11-re vagyok kiírva. Remélem kislány lesz. Most 11 hetes vagyok. Az émelygés már szünőben van, de egyébként minden rendben.

Na most mennem kell, de megígérem gyakrabban jövök majd.

Emese!

A járóka már nem kell, vissza cserélhetjük. Neked mikor jó? Hívj fel légyszi. A számom megváltozott: 06-70-629-6799

Zsua
zsua1

Kedves Magdi!

A címem: zsuzsa.kovacs@chello.hu.

Mégegyszer nagyon köszönöm előre is.

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

Olvasok én is,de még valahogy nem jutottam ide hosszabb időre.
Koda!
Végre akkor egy kis nyugi van neked.
Karácsony alakul, bár most úgy döntöttem, hogy nem hívok senkit, hanem inkább mi mennén. Szentesetét szigorúan hármasban szeretném. Főzés, takarítás ezért nem olyan fontosKép Azért készül a nagytakarításKép Ajándékok megvannak, fa csütörtökön jönKép

Ditta!
Szuper, hogy semmi gond, de azért tényleg jó lenne utánajárni, nehogy komolyabb baja legyen. Én sem halogattam tovább és elmentünk a dokihoz, hogy miért köhög már lassan két hete a gyerek, erre kiderült, hogy a hörgői be vannak gyulladva. Na szép anya vagyokKép

Gyöngyöske!
Hogy áll a bárányhimlő? Ugye azért javul már.
Te jól vagy? Most már mindíg kell szippantgatni?

Magdi!
Várok és várok. Írd már meg az icq számodat is.

Tejecske: nekünk is volt egy idő, amikor azt hittem vége, még a gyerek is fogyott, és tényleg a sok-sok szoptatás, ohne pótlás meghozta a várva várt hatást. Amikor megnyikkant dobtam mellre és szopizott. Most ezt nem azért írom, hogy ez az egyetlen út. De nekünk tényleg bevált és azt a 3-4 napot megérte rászánni.

Megpróbálok egy javított táblázatot felrakni, remélem jól írtam át minden adatot (ha nem szóljatok már - Panka help!!!). Akik régen voltak azokat nem pötyögtem be (lusta vagyok), így ha valakit indokolatlanul kihagytam bocsánat.

Kép

Puszika, Marika

marika

Marika!

Mikro: SIKERÜLT!!!!!
De még nem vagyok vele teljes képben.

Kis Bálna
lilien_csenge

Sziasztok!

Zsua!
Gratulálok! Micsoda hír! Meddig dolgozol?

Ági!
Ez így nagyon strapás lehetKép, de ünnep előtt tényleg ne kísérletezz. Nálunk is volt kevés tej, Gerda a 3. hónapban 350 gr-ot gyarapodott (600-at sose érte el, de ez volt a legkevesebb az első fél évben). Egy hét után lett világos, miért sírósabb (az első hónapban meg túl sok volt a tej), pár nap intenzívebb szoptatással helyreállt minden. Csak én utálok fejni és ez így egyszerűbb volt.
Szerintem is tedd mellre mindig (majd ha már lesz időd kísérletezni). Úgy tűnik Rebeka kis lustiKép, csak addig akar szopizni, amíg nem kell különösebben dolgozni érte.

Ditta!
Jó, hogy nincs nagyobb bajKép (nyomtatóKép, elképzeltem)! Hurcolja Nektek Veronika a vírusokat? Nálunk is ez megy, Gerda 3 hónap alatt többször volt beteg, mint Matyi 3 év alatt. Gyakorlatilag szeptembertől folyik az orra. Foga még mindig csak három, esélyünk sincs veletek szemben. Járni meg eszébe sincs. Viszont remekül tudunk beszélgetni, tökéletesen megérti a következőket: mi van a szádban, nyisd ki a szád, köpd kiKép. Készségesen eleget is tesz a kérésnek. Csak azt nem értem, magától miért nem csinálja!

Kata!
A szorulós tapasztalataid érdekelnek engem is. Sajnos Matyi is ilyen. Vagy nem is tudom. Mert Neki nem kemény egyáltalán, csak ritkán van, de akkor sokat kakil. Próbáltam már szilvát, meg teljesörlésű lisztből kenyeret, de semmi változás. Már sokszor arra gondolok, valami alkati dolog Nála.

Kriszta!
Mi az hogy régen nem jártam erre? Folyamatosan olvasok, csak éppen írni nem tudok mindig. A Waldorf iskola honlapját ismerem (azért kösziKép), nekem valami személyesebb tapasztalatra lenne szükségem. Olyat nem tudsz? Valaki más?

Koda!
De jól állsz! Most ilyen sárga vagyok:Kép! Sőt még azt se tudom, melyik ajándékot hova dugtam. Ráadásul Matyi már holnaptól nem megy oviba, így nem is keresgélhetem napközben. Nálunk úgy történik, hogy ide jönnek a nagyszülők, így vagyunk idén már kilencen ( a húgom is jön).

Andrea!
Nálunk mindig gond volt az alvás. Pedig én is rendszerben csináltam (volna). Sajnos nem lehetett. Szerintem ez egyáltalán nem véletlen, én is alvászavaros voltam, sőt már a szüleim is és lehet, hogy a többi felmenőm is. Gábornál meg az evéssel volt baj, Matyi pedig egyszerűen nem eszik az anyósoméknál. Pedig az oviban nem hagyja addig elvinni a tányérját, amíg van rajta valami, itthon is rendesen eszik. Hmm! Nekem elég érdekes!

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?