Új privát üzeneted érkezett!

Orsi!

Én 4 napig voltam bennt. Az orvosom azt mondta, hogy ő már szülés után hazaengedett volna, de a baba miatt kell legalább 4 napig maradni. Úgy tudom a császárosok 6 napig vannak, de ezt egy császáros jobban tudja. Egyébként vannak már ambuláns szülések is. Ilyenkor szülés után 2 órával haza lehet menni a babucival együtt és vissza kell vinni az oltás és vizsgálatok miatt. Tavaly 7.500.- volt a fizetős szoba.
Most hirtelen ennyi, de ha van még kérdésed írd le.

Üdv: Edo
edo
 
 


Orsi!

Császárosként is 4 betöltött (baba) nappal lehet menni, ha nincs semmi gond. (2,5 éve legalábbis így volt, gondolom ez nem változott.)
Egyébként én úgy tapasztaltam, hogy a császárosokat a felkelésüktől (nálam ez másnap reggel 6-kor volt) úgy kezelik, mintha spontán szültek volna. Babát ugyanúgy megkapod egész napra, telátod el (pelenkázás). Kicsit jobban odafigyelnek az első székletre (mamánálKép).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Szia Orsi!
Én október végén szültem, s a császáros kismamákat is 4 nap után engedték haza. A szoba ára most is annyi, mint azt az előzöekben írták.A MÁV Kórház honlapján meg tudod nézni, hány fizetős szoba van. Ágas
ágas
 
 

 
 

Szia Ágas!

Hol találtad a Máv honlapját meg??
zito111
 
 


Én csak ezt az oldalt ismerem: http://www.mavkorhaz.hu
de ez már vagy egy éve azt írja, fejlesztés alatt...
topszlix
 
 


Én is csak ezt ismerem!!!
zito111
 
 


1 fizetös szoba van és annak a legfrissebb ára 10000 Ft!!!!!
Zita
zito111
 
 


sziasztok!

uj vagyok, -bar mar nezegettem a hozzaszólásokat. 2002-ben szültem a mav-ban. most a masodik babat varjuk. :-)
a fizetos szobahoz: Nekünk eppen nem jutott, mert tele voltak, (akkor asszem 3 volt), DE mivel a normal szobaban egyedül voltam (nem volt telthaz),--es aki pedig akkor szült , menni akart a fizetősbe -- a ferjemnek megengedtek, hogy bent aludjon velünk az egyebkent teljesen szimpla szobaban.
ez az elso ejszaka volt igy, mivel a következo nap jott egy anyuka mellenk.
A kicsi es en osszesen ket ejjel voltunk bent, utana hazajöhettünk. Ala kellett irni, hogy sajat felelossegre, de az orvosommal konzultálva ugy döntottünk, nem nagy riziko. abszolut jo fej volt mindenki. Hat ennyit akartam elmondan nektek a mavrol, ami gondolom, erdekes lehetett. A topicot tovabbra is nezem majd, nagyon jo...
masodik
 
 


Amikor tavaly szültem, a szomszéd szobában (ami egyébként sima 3 ágyas) bent aludt egy apuka, de olyan furi volt, hogy a benti folyosón a hálóinges anyukák között egy pasi is mászkált Kép

MÁsodik
mikorra várod a babát?

Akit érdekel a fizetős szoba, szerintem hívja fel a szülészetet, biztos naprakész infóval tudnak szolgálni. Egyébként rémlik valami olyasmi, hogyha apuka is bent alszik, akkor 2x10e, vagy rosszul emléxem? Mert akkor az 4 éjszakára már 80 rugó...

Andi
psandi
 
 


Szia Andi!
A baba meg nagyon uj, asszem augusztusra varjuk. (nem volt ultrahang, majd hetfon, csak en szamoltam. Meg nem is emelygek, a lanyommal (most ket es fel eves) ha jol emlekszem olyan 8-9 hetesen kezdtem.

A parom egyebkent nem maszkalhatott a folyoson, hanem a szobabol a kifele, ahol a latogatok jonnek, mehetett. Remelem, nem zavart masokat..
*a szobanak ket bejarata van, egyik be a folyosora, a masik ki a kulso folyosora, szoval ott jonnek a latogatok.
masodik
 
 


Szia Második!
Képzeld nekem is két és féléves az első babucim,vagyis nagyfiam és én is osmét babát várok.Kicsit előbb,ápr,-ban fog megszületni.Mikor szültél pontosan?Bocs hogy így érdeklődöm csak kiváncsiság.
Jó pocakoskodást!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Orsi!
A barátnőm mindkét babájával a szülés utáni reggelen hazament. Ha a baba egészséges, és a mamival sincs semmi gond, akkor saját felelősségre hazamehetsz, akár a szülést követő 4 órával. Az orvosi protokol 4*24 óra megfigyelést ír elő a babánál (a mamira nem vonatkozik). Ha ennél hamarabb mész haza, akkor ezt meg kell beszélni a gyerekorvossal, mert neki akkor minden nap ki kell menni, és meg kell vizsgálni a babódat. Nem minden gyerekorvos vállalja (ám)!
Gódi
gódi
 
 


Psandi, én voltam a legutobbi előadáson. A professzor ur a végén tényleg azt mondta, hogy dec. 1-vel nyugdijba megy, és hogy fogalma sincs hogy ez a szülési felkészítő, ami nagyon a szívéhez nőtt, és már nagyon régóta csinálta lesz-e a jövőben. Ez egy kicsit ledöbbentett mindenkit, majd a szülésznők azt mondták, hogy akkor mindenki aki megteheti most jöhet szülőszobát nézni. Igy történt hogy voltunk 50-en is akik felmentünk, és megnéztük.

Üdv
Eszter2004
eszter2004
 
 


BesztiKép
Lehet, hogy te még nem is tudod, hogy közös kedvenc dokink tegnaptól már nem dolgozik a MÁV-ban...Kép Mostantól a Rókusban vezet le szüléseket. Jó ezzel szembesülni így 3 héttel szülés előttKép Érdekelne a véleményed, hogy te mit tennél? Nem is a komfortbeli különbséggel van gondom, de a Rókusban nincsen rooming-in. Engem ez zavar a legjobban. Viszont a dokihoz is nagyon ragaszkodom.

Pusssz
Tüni
tüni
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!!
Egyre szimpatikusabb ez a kórház.KépAz Uzsokiban 5 napig kötelező bent lenni,de mi sárgaság miatt 6 napig voltunk.Teljesen úgy kezelték a dplgokat,hogy KÖTELEZŐ bent lenni 6 napig,és ez több is lett volna,ha nem kezdek el akadékoskodni. Ugyanis azt hallottam a sárgaságra a kékfényben nincs semmi speciális dolog,csak a szín a lényeg.Egy anyuka otthon befestette a sima égőt kékre és ez is használt. (mellesleg az orvosa ajánlotta neki) Szóval az Uzsokiban kicsit eltúlozzák a dolgokat.Na de ez egy másik topicKép
Szóval mostmár egyre biztosabb,hogy a Máv-ban szülöm majd meg a következő babót.Lenne még pár kérdésem.Kép
Tudtok ajánlani olyan orvost aki engedi,hogy végig EDA-val csíllapítsák a szülésemet? Ugyanis rettegek a fájdalomtól az előző nagyon rossz tapasztalatok miatt.De ez hosszú....Kép
A fizetős szobát mennyivel előre kell kérni?

Orsi
orsi21
 
 


Tüni!

Hogyhogy? Miért?KépKépKép
Én a Rókusba soha de soha nem mennék, még a doki után sem. Ha azt mondtad volna, hogy pl. a Szt. Istvánba ment, akkor mennék utána...
A rooming-in nekem nagyon-nagyon fontos, és mindig is azt hangoztattam, hogy a kórház előrébb való, mint az orvos, mert az orvos "csak" a szülésnél van ott, de a 4 napot a kórházban töltöd, és egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan.
Ettől függetlenül most nem irigyellek a döntésért, mert azért a doki nekem is sokat számít így már, hogy 3 gyereket nála szültem... Lehet, hogy a 4.-et nem nála fogom?Kép
Szerintem valószínű csak a szülőszobát kell ott megnézned, hogy lásd a különbséget.
De én azért is ragaszkodom a rooming-inhez, mert úgy tudom, hogy mi történik a gyerekkel, senki nem próbálhat a maga ötlete szerint bánni vele (pl. tea, tápszer feleslegesen).
Ragaszkodom az egész napos rooming-inhez is, mert nem szeretném, ha a gyerekem a csecsemős részlegen sírna esetleg magányosan, miközben a csecsmősök rá sem hederítenek, ahelyett, hogy mellettem aludna az ágyacskájában vagy az enyémben.
A gyerek az első és az a hely, ahol azt, hogy maximálisan velem legyen, biztosítani tudják.
De ki az, aki elvállal szülés előtt 3 héttel? Milyen az ügyeletesnél szülni?
Azért lehet, hogy én inkább azt választanám, főleg ha van szülésznőm...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Második
hát akkor gratula a még nagyon új babához Kép

Panny
én is áprilisra vagyok kiírva Kép

Orsi
ha nagyon besárgul a baba, a MÁV-ból sem engendnek haza 4 nap után...
a fizetős szobát pedig nem lehet előre lefoglalni, sajna ez akkor derül ki, hogy épp üres-e vagy sem

Tüni
már a másik topicba is írtam neked, azért itt is, hogy ez ténlyeg nagyon nehéz döntés . Szerintem menj el a Rókusba "körülnézni" és megtudni, hogy mi van ott, ha nagyon gáz, akkor a Máv-ban maradnék. Szülésznőd van egyébként? Ha esetleg már nem vállalna el másik doki, sznőt még talán fel lehet kérni

Andi
psandi
 
 


Tüni!

Szerintem ha van szülésznöd akkor megkérhetnéd hogy hátha tud neked segiteni hogy megkér egy orvost aki elválallna!

Különben én miután megismertem a kórházat semmiért nem váltanék!!!
Sajnos ismerem a Rókust és nekem egyáltalán nem szimpi!!!!
zito111
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a tanácsotKép Hát, sajna szülésznőm nincsen, mert úgy voltam vele, hogy annyira elég volt nekem a dokim előző szülésnél, meg amúgy is jók a szülésznők, hogy külön nem fogadok. Pedig most tényleg egyszerűbb lenne.

BesztiKép
Konkrétumot én sem tudok, hogy mi történt. Csak annyit mondott a doki, hogy hatalmas csatákat vívtak hárman (ő, a főnöke és a kórházigazgató), és ebből ketten elvéreztek (az egyik ő volt, a másik a főnöke)Kép Úgy gondoltam, hogy jövő kedden beszélek vele, hogy vagy elintézi, hogy velem lehessen a baba, vagy maradok a MÁV-nál, és ajánljon vkit maga helyett. Viszont ha mégis a Rókusban fogok szülni, akkor szerintem nem fizetném neki ki a szülésért kért teljes összeget, mert szerintem így már nem lenne reális. Egymaga a doki az összes herce-hurcával és kényelmetlenséggel ennyit már nem ér meg. Jól gondolom? Szerintetek nem ciki, ha ezt így megmondom?

PUsssssz
Tüni
tüni
 
 


Tüni!

Irok neked e-mailt!!!
zito111
 
 


Tüni!

Már a másik topikban is olvastam, hogy miért ment át.KépKép Hát ez így nem az ő hibája, viszont a kórház nekem nagyon gázos...
Én egyébként az őszinteség híve vagyok, szóval biztos valamilyen formában megmondanám.
Kérdés, ha ő egy új doki, akkor mennyire tud neked dolgokat elintézni???

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Lányok, lehet tudni, melyik topikban volt erröl szó? érdekelne! Köszi
topszlix
 
 


Topszlix!

Csak TünitKép olvastam máshol, ahol ugyanezt írta...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok'
Panny! a lanyom junius 8-an szuletett, igy eppen most volt ket es fel. a Tied mikor?

Beszti+mindenki, aki tud tanacsot adni, velemenyt mondani. A Szent Istvanról mit tudsz? Cak azert, mert az en orvosom azota most ott van. igen-igen... szova nagy a dilemma.
masodik
 
 


ooppss, most lattam a topicot a szent istvanrol. megnezem. azert, ha tutok mondani valamit, jol jon.
masodik
 
 


Szia Masodik!

Talán tudok adni infokat az Istvánról ,csak ird meg hogy mi érdekel.
Irok neked e-mailt!!

orema
orema
 
 


Most látom hogy nincs e-mail cimed a profilodba!!

orema
orema
 
 


orema irok neked mailt
(meg beleteszem a cimemet a profilba)
masodik
 
 


Andi!

Köszi az infókat.Kép
orsi21
 
 


Psandi!
Mikorra várod áprilisban?Én 25-re vagyok kiírava.Még a végén találkozunk..(hi-hi)
A kisfiad mennyi idős?
Második!
Nekem júl.28-án születetta kisfiam.
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny
én meg ápr. 27-re Kép de a 25-ét lőttem ki magamnak Kép A kisfiam meg 20 hónapos lesz, ő ápr. 28-án tölti a kettőt
Tudod már milyen nemű a babád? Nekem megint fiam lesz Kép

Andi
psandi
 
 


Andi
Az én kisfiam júl.28-án volt kettő.Hát nem lehet tudni hogy milyen nemű lesz a babuci mert képzeld mát kétszer is voltam UH -n mióta lehetne elvileg látni, de az én kis drágám nagyon szemérmes és nem mutatja meg magát.Direkt össze voltak zárva a lábacskái,még a dokim is nevetett rajta.Amúgy kinél szűlsz?
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny' Lattam, hogy neked s a kutyusok a kedvenceid. Van is kutyatok? a kisfiad szereti oket? Nekunk ketto van, es a lanyom nyaron bebujik mellejuk a kutyaolba. ugy kell kiszedni. A szomszedok meg csk huledeznek, marmint akinek nincs kutyusa, nem erti. Akinek van, jokat derul rajta.
udv mindnkinek es kellemes hetveget, karacsonyi keszulodest!!
masodik
 
 


Panny
hát ha szemérmes, akkor lehet, hogy kislány? Kép egyébként képzeld, az egyik fórumon összeírtuk, hogy kinek milyen a terhessége, és hogy lehet-e ebből következtetni a baba nemére, és a legtöbbünknek bejött az, hogy ha sósat kívánsz akkor fiú, ha meg édeset akkor lány. Nos, nálad hogy van ez? Kép
A Bancziknál fogok szülni, ahogy az elsőt is, és Te?

Második
igen ez olyan fura, nekem sincs kutyám, és én is hüledezve nézem, amikor odaengedik a kisgyereket a kutya közelébe. Én nem bízom az állatokban, sosem lehet tudni. Már olyan képet is láttam, hogy ugyanazt a gumicsontot nyalogatta egyszerre a gyerek meg a kutya... hááááát...

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!
szia Orsi21!
olvasgatom a topicot, es meglepodtem, h roviddel utanam te is Uzsokis szulesed utan tervezel atpartolni a MAV-ba. En ki is valasztottam egy MAVos dokit, el is mentem hozza, de azt mondta, h valoszinuleg akkor lesz szabin, amikor szulok. Hat most ott vagyok, h nincs tul keppen dokim.
Kivancsi lennek, h mi volt az a rossz elmeny, ami az Uzsokiban ert es kinel szultel? Ha nem akarnal ide irni, irj mailt. cimem a profilomban. En 2003-ban szultem az Uzsokiban csaszarral.
Moku
moku
 
 


Sziasztok. Tud nekem valaki segíteni abban, hogy hová kell menni vérvételre (épület, emelet)? Most megyek először és elfelejtettem megkérdezni a vizsgálatnál. Köszönöm.
szilagyibea
 
 


Szia Psandi!

Én is a Bancziknál szültem tavaly.

Üdv: Edo
edo
 
 


Bea!

A rendelőintézetbe kell menned (bejárat a Podmaniczky felől, 6 emeletes épület) második emeletén van a labor, rögtön a lifttel szemben.

Tüni
tüni
 
 


Sziasztok!!!

Egy nagy kérdésem lenne hozzátok!

A MÁV Kórházban a szülés előtt pár héttel vesznek hüvelykenetet Streptococcus B kimutatására?????
Mert nekem a 14.héten volt ilyen bacim, aztán antibiotikumtól elmúlt ugyan, de mi van ha újra előjött és ettől ugye a babának szülés után baja lehet. Sok kórházban rutinból szűrik. És itt??
Előre is kösziKép

Panka
tulipanka
 
 


Szia Moku!

Írok neked e-mailt.Kép

Orsi
orsi21
 
 


Moku!

Lehet,hogy béna vagyok,de nem találom az e-mail címedet a profilodban.
orsi21
 
 


Panka!

Szerintem ez nem kórház hanem orvos függö!!!
Ha olyan orvosod van aki oda figyel rád akkor szerintem újra meg csinálja!
Elméletileg újra kellene szürni!

orema
orema
 
 


Tüni!
Nagyon köszi az infót.
szilagyibea
 
 


Andi!
Hát hogy mit kívánok inkább?Az édeset,egyértelműen.Kiváncsi leszek hogy bejön-e?!Érdekes amit írtál hogy mindenkinél úgy volt.
Amúgy az elsőnél a Szentirmayhoz jártam de valahogy nem voltam elégedett vele több okból is így most váltottam és a Kisfalvihoz járok.Nagyon sokan áradoztak róla és tényleg nagyon kedves,szimpi doki.Tudom ki a Banczik mert a Szenirmay mellett volt a rendelése és még egyszer helyettesítette is .Rendi volt.
Úag néz ki talizunk majd a szülés körül,igaz?!

Masodik!
Igen szeretem a kutyákat de egyenlőre nincs kutyusunk mert lakótelepen lakunk amíg elkészül a házikónk.Márciusban költözünk de biztosan lesz nagyon hamar kutyánk.Azért némely kutyafajtával nekem is vannak fenntartásaim(pitbull vagy ilyenek...)Az a baj hogy félelem is van bennem sokszor mert már egyszer elég keményen megharapott egy eb.


Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Orema

KösziKép

Panka
tulipanka
 
 


Lányok, eszembe jutott hogy Savitri ide is szokott irni, és gondoltam megirom hogy december 17-én,pontosabban már 18-án 00:35-kor megszületett Hana babája 3,05 kg, 50 cm. Persze lehet hogy már megírták előttem, nem tudom.


Sziasztok,
Eszter
eszter2004
 
 


Gratulálok Savitrinek!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Dr. Szabó Györgyről szeretnék megtudni sokmindent. Ha valaki szült már nála, érdekelne, hogy milyen a szülésnél, hogy varr, mennyit kér a szülésért, meg egyáltalán minden info. Jövő héten kedden derül ki, hogy maradok -e a MÁV-ban, és ha igen, akkor neki fog átadni a dokim. Jöhet magánban is (címem a profilomban), ja és sürgős, mert már csak 3 hetem van szülésigKép

Pusssz
Tüni
tüni
 
 


Tüni
én személyesen nem ismerem, csak nagyon sok jót olvastam róla itt a fórumon, nála biztos jó kezekben leszel, ha a MÁV-ban maradsz Kép

Panny
aztán majd írd meg, ha kiderül a babád neme, kíváncsi vagyok, bejön-e Nálad is az édes kívánósság=lány

SAvitrinek én is gratulálok Kép

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!!!

Savitrinek nagy gratula!!!Kép

Nekem egyébként a harmadik babám lány, és én egyenesen undorodtam mindenféle édestől 7 hónapig, tehát én vagyok a nagy kivételKép Fogytam is rendesen a várandósság alatt, igaz, volt mibőlKép

Tüni,
nagyon szurkolok nekedKép

Nalika
nalika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?