Új privát üzeneted érkezett!

Timi!
Ma voltam NST-n. Az eredmény a tiédhez hasonló lett, végig mocorgás volt, és 150-190 közötti értékek( az átlag kb 160), az egész papíron cikcakkok, óriási kiugrásokkal . Aki csinálta, telefonált is a dokimnak, hogy jöjjön le, nézze meg, nem kell-e áramlásvizsgálatot csinálni.
A dokim megnézte, azt mondta belefér, nem kell más vizsgálat, hétfőn menjek újra.
Megnéztem, régen a fiamnál sokkal egyenletesebb volt a görbe, 140-es átlag, 3-4 kiugrás 160-ig.
A neten utánanézve ez elég gyakori jelenség, remélem, nem jelent semmi rosszat.

Yusz!
Gyógyulj meg!
Nem jó betegen szülni. Mandulagyulladással szültem a fiamat, szerintem az erős köhögéstől indult be a szülés majd' 3 héttel hamarabb. Miután hazamentünk, másnap már ki kellett hívni az ügyeletet hozzám.
Orvoshoz nem mész? Hátha tud ajánlani valamilyen gyógyszert. A megfeleő gyógyszer kevésbé veszélyes, mint az anya betegsége.

Szép napot mindenkinek!
Kati
ducimami

Sziasztok!

Yusz gyógyulj meg gyorsan! Szerintem menj el gyorsan orvoshoz, tutira kiderüljön, hogy mitől van, lehet, hogy csak pihenést, meg sok folyadékot tanácsol, de ha neadjisten valami komolyabb az is kiderül! Múlt héten én is lebetegedtem, még mindig tart, de szerencsére már csak az orromat fújom (múlt héten még hidegrázásom is volt, meg köhögtem is).

A szülésznőtől kaptam listát, hogy mit vigyek, azon az áll, hogy 4-5 betét kell. Azért biztos ami tuti, mi egy nagy csomaggal vettünk, 30 darabosat, inkább maradjon, mint hogy még kérni kelljen. Hasonló megfontolásból a gyerek hazahozós cuccai közé pakoltam 1 pelenkát is, biztos legyen tiszta, mikor öltöztetem.

Ma végre elintéztem az őssejtlevétellel kapcsolatos dolgokat, kicsit sokáig húztuk a dolgot, most ettől sokkal nyugodtabbnak érzem magam. Már a kórházi csomagomba is csak apróságokat kell beletenni (evőeszköz, unaloműzésre valami, bár van olyan sejtésem, hogy nem lesz időm unatkozni :D )

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület

Sziasztok,

Timi, na megnyugodtal? Szepek az eredmenyek. Jo kis duci es szep hosszu a kis combja.

Nekem nagyon tetszik a Donat nev. Elegans es komoly. Nekem nem a Donald kacsa jut eszembe rola.

Betet:en egy csomag brutal vastagat vettem meg egy csomag extra nedvszivot de vekonyat.

Yusz, sajnalom, hogy lebetegedtetek :( Nem lehet egyszeru. Meg tartsd bent azt a manot legalabb 2-3 hetig!

Ma voltam vedononel. Vernyomi, pisi rendben. Babszika feje beekelodott, szivecskeje dobog ezerrel. Olyan jo volt hallani, mar 3 hete nem hallottam. Rakerdeztem az NST-re. Itt mar evek ota nem csinaljak, csak akkor, ha az anya nem erzi a babat mozogni. Ha ez a helyzet, akkor be kell menni a korhazba es egybol megcsinaljak. Azt mondta meg, hogy ha esetleg tulhordanam, akkor a 40+12 napon meginditjak a szulest. Remeljuk nem marad bent ilyen sokaig.
Ma este megyunk megnezni a szuleszetet :)
Tovabbra is jol erzem magam. Nagyon szerencses vagyok ezt tudom. A szulestol sem felek. Varom is meg nem is. Varom, mert mar olyan jo lesz latni, a karomban tartani, babusgatni stb... De valahol meg olyan jo varandosnak is lenni. Ti hogy vagytok ezzel?

Lilypie First Birthday tickers
oolong
Gyula

Sziasztok!

Yusz! Neked jobbulást kívánok..azért nézzed rád szerintem is egy doki,mert valahogyan lassabban gyógyulunk...
Felvételi?megnyugodtatok?

ducimami, én is csak pilláztam,hogy miért olyan magas...meg,hogy jó-e?azt mondta a doki,hogy jó..látszik,hogy mozgékony...és a poén az az,hogy még egy kicsit sem hozta a formáját pont akkor.... :lol:
Előtte vettek le 6 ampulla vért...kávét nem ittam..egy szendvicset ettem,de az sem esett jól.vettem colát,ahogyan kérték..de 2 korty csúszott le abból is...és még is ilyen eredmény lett..én nem csodálkoztam...
Nekem kedden kell megint menni,és a 38.héttől heti 2x...jó lenne ha inkább megszületne azon a héten már...de rá bízom... :)

Oolong, igen örülök,hogy jól van..méhszáj teljesen zárt...ő pedig mindkét doki szerint aki nézett,szép nagy...viszont vékony hasfal,ezért érzem annyira...na meg a hosszú lábak..kapok is rendesen...ma sem alszik reggel 7 óra óta....

Betétet vettem egy 20db..és még ott van a többi amiket összevásároltam...Homeopátiás cuccokat lassan elkezdem,nekem több is használt...remélem most is. a 46 éves szülésznőm is használta,és első babánál 3óra alatt megvolt a fia.azóta is etyke...de ő nagyon hisz benne...de csak a 37.héttől engedi..ugyanaz mint Kristinnek is amit mondtak...
Meg találtam egy koktélt is a neten belőle,amit a kiírt héten kell meginni...és állítólag hatásos... :)

Lábaim jobban vannak,és mintha én is egy kicsit...az alvást leszámítva..azt mondta a szülésznőm pár nap,és a hasam is lejjebb lesz,és könnyebb lesz a gyomromnak meg a tüdőmnek...jó
lenne...de szép nagy a pocim.. :) olyan jó videofelvételeket készítettem egy párszor a mobilommal a gyerekről, ahogyan tevékenykedik...majd egyszer megmutatom neki... :)

bzs88, ti melyik őssejtbankot választottátok?és melyik csomagot?
engem is nyugalommal tölt el,hogy van..csak nehogy itthon maradjon...meg figyelni kell mindig a hőfokot,hogy jó helyen legyen...

Lilly, a próféta beszéljen belőled...remélem nem ilyen lesz kint,mint a 26.héttől kezdve bent... :lol: de az apukája is ilyen...
timea35
Budaörs

Sziasztok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én egyre többet tudnék aludni. Persze nincsennek is olyan jól átaludt éjszakáim, de vicces ahogy nappal 2-kor már aludni tudnék megint. :)

Én is ma voltam a védőnőnél. Kb 10 percig tartott az egész. Ugyanaz mint oolongnál. Pisi, vérnyomás rendben, szerencsére a viezesedés sem lett durvább. Babóca mozog, azaz mocorog, már nem pörög annyira. :) Szívhang rendben, kb 130/perc. A feje nálam is eléggé beékelődött már, azt mondták, szóval remélhetőleg már nem fogja kificánkolni magát.
NST nálunk sincs, hacask nem érezzük a babamozgást.

oolong!
Téged kérdezlek, mert valószínűleg nálad ugyanaz a helyzet mint nálam. Nálatok volt 38 héten ottoni midwife visit? Azt hittem nem jönnek ki... Te milyen fájdalomcsillpaítokban gondolkodsz? Kellett birth plant készíteni?

Már csak 4 nap munka, aztán vége!!! Már alig várom. Egy deig biztos nem fog hiányozni. :)

Tényleg mikor tudjátok meg az erednményt a felvételikről?

Vajon mi lehet humadene-vel???

Itt a táblázat mégegyszer:

Kép

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
csekom
Zsurk

Moni, nalunk nem jott ki a vedono a 38. heten. Raadasul azon a heten ugy be volt tablazva, hogy nem is kaptam hozza idopontot. Igy drop in clinicre mentem. Legkozelebb jovo het penteken megyek, valszeg megint drop in clinic mert mar tegnap nem volt a vedonomhoz idopont :(

Megvolt a nagy korhaz vizitunk. Szep nagyon. 2 eve epult igy meg minden ujszeru benne. 2 szintes a szuleszet. Lent szulnek a veszelyeztetettek orvossal stb... A felso szinten meg a low risk mamik mint jomagam, szulesznovel. Itt 1agyas szobak vannak furdoszobaval es az apuka is bent maradhat ejszakara neki van egy dontheto fotel. Van 2 kadas szoba is. Jo lenne olyanba kerulni. Allitolag tegnap este sokan szultek mi viszont egy nyikkanast nem hallotunk.
Egy friss kis csaladot lattunk csak, de szegenyek nem neztek ki valami jol :( Az apuka szerintem teljesen sokkban volt az anyuka meg drogok hatasa alatt, csak meredt maga ele, a pindur meg aludt a hasan bebugyolalva. Vittek fel oket az emeletre. Biztos csaszaros volt vagy valami komplikaltabb szulesuk lehetett...

Tegnap megcsapott a korhazban ez a nesokara szulok feeling . Furcsa volt. Eddig nem realizalodott bennem ez az egesz. Pedig mar nagyon kozeleg, maholnap anyuka leszek :)

oolong
Gyula

Jó reggelt!

Nekünk nagyon "csodálatos" napunk volt tegnap....
Kezdődött azzal, hogy bár egész délelőtt itthon voltam és tudtam rá figyelni, de mégis alig éreztem a baba mozgását. Persze próbáltam nem pánikolni. Úgy gondoltam, hogy ha este munka után is ugyan ez a helyzet, akkor felhívom a kórházat. Minimális mozgás volt, persze jobbnak láttam bemenni.
Rátettek a CTG-re, egy óráig. De azt mondták minden rendben, van mozgás, csak én nem érzem. S tényleg a gép elég sok mozgást jegyzett, míg én a 10-ből egyet ha éreztem, amikor a szívecskéje is kb160-on vert. A többit nem. Átlagban olyan 130 körül mozgott, kétszer lement 100-ra, azt mondták nem tudják miért, de nem kell aggódni.
Jobb volt, hogy bementünk.

Aztán jött a ráadás. Lefeküdtünk aludni, de én nem tudtam. Néha lemegyek aludni a nappaliba, az ülőgarniturára, mert ott valahogy meg tudom támasztani a hátam és olyan jókat alszom bal oldalon.
Persze már sötét volt,a kezem zsibbadt, korltátot nem tudtam fogni és tessék, meg is csúsztam. A fenekemre este, s kb 3 lépcsőfokot leszánkóztam...
Nem fáj semmim, babát nem nyomtam meg, legalább is nem éreztem. nem vérzek, nincs fájásom, nem görcsölök, baba most többet mozog...
A férjem persze teljesen kiakadt. Mivel biztos megsérült a baba. A kórházban azt mondták, hogy eléggé lent van már a feje, így ő attól fél, hogy az sérült meg, amikor a fenekemre estem...

Jó, mindjárt hívom a védőnőt. Én nem izgulok, mert úgy érzem nincs semmi baj...de sohasem lehet tudni...

Szóval tuti, hogy bal lábbal keltem tegnap... :S

csekom
Zsurk

Sziasztok!

Csekom!
No para!!! Nincs ott semmi gond!!!! A babának biztos nem lett semmi baja,nagyon biztos helyen van ő ott bent! Nem folyt el a magzatvized,nincs vérzés,görcs,és mozog is a picur,akkor minden ok!Szerintem sokkal rosszabb,ha felspanolod magad feleslegesen,mert az idegesség,stressz viszont megindíthat dolgokat! :wink:
Én Karácsony előtt akkorát estem térdre,hogy harisnyám,cicanacim szanaszét szakadt,lábam meg úgy nézett ki mint akik szétrugdostak!Úgy vérzett a térdem,h mikor a kislányom meglátta,sírva fakadt! :shock: De szerencsére nem hasra estem...

Iza!
Izgi már a vége,igaz?! Szerintem amúgy 9 hónap sem elég,hogy felfogjuk anyák leszünk,csak ha majd ott lesz az a nyöszörgő kis csomag,akkor tudatosul igazán! :) abban a kórházban ahol szülni fogsz,általános a gyógyszeres fájdalomcsillapítás? Mert hogy írtad,hogy a frissen szült anyuka sokkos állapotban volt,meg drogok hatása alatt!

Valaki megírná,hogy ezt a magzatmozgást hogy is kell nézni? Azaz mennyi ideig? Kaja után fél óra? És ha folyton mocorog,mit írjak be? ma néztem meg,34. héttől kellene vezetni! :D 7főn én is megyek védőnőhöz is,addigra vmit be kéne írni! :)

yusz!
jobban vagytok már? és mikor is lesz a szülinapod? :) én a fiammal voltam kiírva a szülinapomra,de 2 héttel korábban jött! :) most a nagyim szülinapjára vagyok kiírva! :)

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Csekom, én is megijednék ha popsira esnék..vagy bárhogy elesnék...de azt gondolom,ha semmi jele annak,hogy probléma lenne,akkor nincs is...ne aggódj...
Ez a mozgás dolog tényleg mennyire más mindenkinél..mindenki más miatt de túl izguljuk....én már tegnap este is könyörögtem neki,hogy ne mozogjon annyit..,hogy aludjon már,hogy hagyjon végre egy kicsit pihenni...amikor tejbegrízt ettem,szétrúgta az oldalam,a másik oldalt csuklott..na egyél így..neked meg figyelned kell,hogy mozog-e...ezek a kis lurkók tökéletesen azt tesznek odabent,amihez csak kedvük van... :lol: Én most úgy érzem,csak akkor lesz pihenésem ha kint lesz.annak ellenére,hogy biztos sokat kell hozzájuk felkelni.de én már a szokott testemben,a szokott pózban egy óra alvásért is bármit megtennék... :D

Milyen fura,hogy külföldön több minden is másképpen zajlik,mint itthon...pedig ott is biztos az számít a normálisnak...nincs Nst...itt meg milyen sűrűn van,főleg a végén...

Egy biztos,bárhol vagyunk..aggódás van bennünk mindenért,főleg akiknek az első baba..nem tudjuk mi mikor jó,vagy rossz...és várjuk is,és félünk is a végétől...nem csak a fájdalomtól...én legalább is egyre többet töprengek minden félén ami felmerülhet....egyre jobban biztos vagyok benne,hogy jól tettem ,hogy lesz velem egy szülésznő..aki nem hagy ott mint a doki,hogy tágulgassál..hanem észreveszi ha baj van...

Én is voltam tegnap védőnőnél...beírta a keddi adatokat.nézett szívhangot...azt mondja nekem,kiugrik a helyéről neki...de,hogy mitől?az én vérnyomásom oké...egy hónapi súlyom mérése,és a tegnapi között,volt 70dkg +....na ezen már csak mosolygok....le eszi rólam az életem is...:))azt mondja,annyira helyes,hogy csak egy nagy has van,meg két hosszú láb,és kar....ja,úgy nézek ki mint egy pók.... :shock:

De lassan a végére érünk...eldöntöttem,hogy ha kint lesz,össze-vissza harapom a lábát,amiért ennyit rugdos...
timea35
Budaörs

:)
ez aranyos!
csekom
Zsurk

Sziasztok!

patricia!

Sajnos nem vagyok jobban, voltam dokinál, csak a hagyományos öngyógyítós módszereket ajánlotta, nem kell antibiotikum.
De annyit köhögök és fújom az orrom, hogy már nagyon fáj az alhasi részem. :cry:

Febr. 17 a szülinapom, szóval esélyes a dolog. :wink:

Ma meg szülinapi bulit kell szerveznem, főzés sütés, a nagylányomnak volt tegnap a 15. szülinapja és ma tartjuk. Elég sokan jönnek, pedig már alig állok a lábamon.

csekom!

Én is azt mondom, ne izgulj. Nyilván nem tett jót az esés, de sérülés nélkül megúsztátok. Ha baj lenne a picivel, azt már tudnád, vagy görcsök, vagy vérzés, vagy magzatvíz megindulás alapján.
Szóval nyugi, ne stresszeld magad. :wink:

Ja, a táblázatba elfelejtettem a nevem beíratni: Judit

timi!

Hát... már tényleg vágyik az ember az eredeti formájára. :wink:

Nekem pl. a kedvenc alvó pózom a hason fekvés. Eddig a hasamtól, szülés után a mellemtől nem fogok úgy tudni aludni.
Ugyanis jócskán megduzzad és ha ráfekszem fáj.
Meg én utálom a melltartókat és egész szoptatási időszak alatt hordanom kell, mivel folyton csöpög, folyik, meg az izmokat is tartatni kell valamivel.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Sziasztok!

Csekom!
Teljesen átérzem a nem-mozgás miatti aggodalmadat, ugyanez volt velem is tegnap. A délelőtt folyamán talán csak 2-3 pici rezdülés volt csak, már nagyon ideges voltam. Próbálkoztam mindennel, hogy beindítsam, nutelláskenyér, lakberendezés (jó nehéz dobozokat rámoltam ide-oda) hideg vizet ittam... de semmi. Kétségbeesve hívtam a védőnőt, hallgattunk szívhangot, ami jó volt. Mondta, hogy menjek be a kórházba CTG-re, meg nézzen meg orvos is, hátha attól megnyugszom. Hazajöttem, zuhanyoztam, erre beindult a menet, onnantól meg sem állt. Újra felhívtam a védőnőt, hogy mi legyen, de azt mondta, hogy mivel ma reggel menetrend szerint is mennem kell CTG-re ezért maradjak a seggemen :lol:

Remélem az eséstől nem lett semmi baj, de szerintem is ha baj lenne azt már észrevetted volna.

Nekem is a kedvenc alvós pózom a hasonfekvés, férjemmel már azon vicceltünk, hogy szabadalmaztatunk egy ágyat, direkt hasonalvó kismamáknak :D

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Mi ez a pangás? Mindenki élvezi a napsütést, vagy elmentetek szülni? :lol:

Timi!
Elfelejtettem válaszolni. Mi a Krio-val kötöttünk szerződést, olyan csomagot választottunk, amiben a köldökzsinór vér mellett a köldökzsinór egy darabját is megőrzik. A tárolási díjat pedig évente fogjuk fizetni. Ti kinél, milyen szerződést kötöttetek?

Magzatmozgás számolása:
Már fogalmam sincs, hogy kéne.
A védőnő szerint naponta 3x ugyanazokban az időpontokban, fél órán keresztül, ha éppen nem mozog, akkor írjam be, hogy 0 mozgás.
Orvosom szerint minden étkezés után 1 órán keresztül számoljam, legalább 10 mozgás legyen, de ha csak 5-6 akkor mindenképp menjek be a kórházba, hogy ellenőrizzék a gyereket.
Tegnap olvastam egy kismama-újság régebbi számában ilyen orvos válaszol rovatban: napi kétszer, reggel este, 1 órán keresztül kell számolni.

Hozzánk hétfőn jön a védőnő, gyerekszobát megnézni. Úgyhogy mostmár igyekeznünk kell de tényleg :D

Málnalevél teát Ti mennyit isztok egy nap alatt? Én szerdán kezdtem, akkor fél litert ittam, másnap meg 2x fél litert készítettem, de az alján összegyűlt mindig ilyen homokszerű lerakódás (mint a fekete meg zöld teáknál, ha sokat áll) úgyogy az utolsó 1 deciket mindig kiöntöm. Ez így elég szerintetek?

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület

Zsófi, én szerintem Kristin és Humadene megszültek.... :lol:
annyira eltűntek....

Ja,és itt nem süt a nap sem....:(

Mi is a Krio-t választottuk..:)).mi csak a vért kértük a zsinórból.
Egy nagy összeget kellett fizetni (89.000),és a többit 1 év alatt, havi 16000ft-al letudjuk 25évre...tárolási díjat stb...

Nekem csak betöltött 37.hét után engedik a málnalevél teát,vagy a homeopátiás cuccokat...és az utóbbit választottam.mindkettőt ne,azt mondta a szülésznőm.Egyébként egy dokis rovatban,én napi 2dl teát olvastam...kicsit mindenki mást ír,és mond,nem?azt is olvastam,hogy valaki a 36.héttől mondja a homeopátiás szerek szedését.nekem azért mondta így,mert a betöltött 37.hét után nem számít a babánk koraszülöttnek,és addig egyik cuccos se indítsa be a szülést...én szót fogadok.

Erre a babamozgásra én tényleg nem tudok mit írni...engem most is szét rúg...ma is korán kelt,nem áll meg csak 10percekre...este nem akar aludni...nekem nagyon a másik véglet,ez a gyerek....
:shock:
timea35
Budaörs

Sziasztok!

Én sem tűntem el, csak dögrováson vagyok. Minden nap azt hiszem, nem lehet már rosszabb a náthám és reggel csodálkozva konstatálom, hogy de igen. :evil:

Málnalevél teából napi 2 dl kell inni. A többi folyadék más legyen.

A magzatmozgásról én sosem vezettem semmit, egyik gyereknél sem. Most is kihagyom, szerencsére a dokim sem kéri, no meg nekem is azt kellene vezetni, mikor nem mozog. :wink:

timi! Igen, a betöltött 37. héttől szabad csak elkezdeni szedni a méhtágító dolgokat. Mivel előtte még koraszülöttnek számít, súlytól függetlenül a baba.
Én is így gondolom ahogy te, nem szabad rizikózni. Na meg minden egyes nap amit bent tölt a 40. hétig neki segítség az életkezdéshez.
Még érik a kis tüdejük, szedik magukra a zsírt, hogy ne fázzanak és jobban bírják a kinti világot.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Uh Moni, ez a lepcson lecsuszas eleg ijesztoen hangzik. Szerencse, hogy nem tortent baj.

Magzatmozgas: itt nem kell vezetni. Nalam is az van mint Moninal, szerintem sokkal tobbet mozog mint amennyit erzek. Elol van a placentank igy az sokat felfog. Itt csak annyit kerdeznek erzem-e naponta 10-szer. Ha megvan a napi 10 minimum akkor ok.

Malnalevel teat itt 36. hettol napi 3 bogrevel ajanlanak. En iszok egyet reggel majd delben es lefekves elott. Mondjuk en a 38. heten kezdtem el.

Kristin es Humadene nekem is gyanusak! Remelem minden ok veluk.

Judit szegenykem, jobbulast!!! Hogy ment a szulinapozas?

Elkezdtem az ejszakai felkelest :? ejfel, 3 es 5:30 mar vagy 3 napja. Es mindig ezekben az idopontokban. Igy probalna felkeszulni a szervezet az elkovetkezo honapokra? Pedig eddig olyan jol aludtam.

Patricia, pont azt probaltam erzekeltetni, hogy ez olyan kirivo esetnek tunt. Az apuka volt sokkban, az anya csak meredt maga ele mint akinek goze sincs mi van korulotte. Ezert gondolom, hogy valszeg csaszaros lehetett vagy valami nagyon brutal, megrazo szulesen lehettek tul. Itt neveto gazt adnak meg epiduralt egyebkent, ha kersz.

Azt olvastam, hogy a K vitaminban gazdag dieta jo szules elotti hetekben. Segiti a veralvadast (brokkoli, karfiol, kaposzta, avokado, spenot, zold levelesek, bab). Csupa jo kis puffaszto cucc :wink:
Vettem avokadot, tegnap meg kaposztas teszta volt a vacsi :)

Minden jot! I.

oolong
Gyula

Sziasztok!

Zsófi, remélem megindult a babamozgás nálad rendesen. De tényleg nem izgulj, mert mint kiderült én sem érzem mindig, pedig mozog. Viszont mióta megcsúsztam a lépcsőn, azóta olyan mint a kisanygal. Másnap nagyon sokat mozgott, ma már nem annyira, de nagyon jó baba. nem rémiszt meg, hogy vmi baj van, mert mozog szinte mindig... remélem nem lett semmi baja az eséstől, és nem azért ilyen aktív most... :) Vagy csak kicsit felráztam..:)
De fájni nem fájt semmim, úgyhogy remélem nincs baj.

Timi, ha jól emlékszem neked fájt a combhajlatod, ugye? Mi lett végülis? Vagy tudja valaki, hogy az mitől fájhat? Ahogy a combom és az ágyékom találkozik, olyan nyomás van rajta, hogy alig tudom megemelni a lábam...A baba nyomja? vagy mitől van ez?

Ma hulla voltam, egyre jobban megérzem már ezt a terhességet...még két nap munka, de már bánom, hogy azt mondtam január végéig dolgozom...jó lenne már csak pihenni....

Még egy hét és kezdem én is a málnalevél teát....

Menstruációs jellegű kellemetlen hasi érzet is a jóslófájáshoz tartzik? Nem görcsöl, nyilal meg ilyenek, csak olyan kellemetlen, mint amikor régen megvolt....
Babóca egyre jobban odalent kapirgál...keresi a kiutat... :D
De maradjon még, korai.

Lányok, tényleg hova tűntetek? Humadene szerintem is nagyon a finishben van... :D

csekom
Zsurk

Ja és yusz!
Kitartás, nem irigyellek! Négy gyerek, terhesség, utolsó hónap, és még ez a megfázás is... Gyógyulj meg hamar!!!
csekom
Zsurk

yusz,ez a betegeskedés sajna én is azt vettem észre,hogy ebben az állapotban annyira nehezen jön rendbe...főleg gyógyszer nélkül.én az orrcseppet azóta sem hagytam el..meghalnék nélküle..
nem lehetett egyszerű így szülinapot rendezni... :(

Csekom, a lábamban azóta is így van..hol jobban hol rosszabbul viselem.szerintem nyom egy ideget,és még el is alszom.van úgy az ágyban,h a párom teszi odébb,mikor megkérem.. :(
A mensis tünetek,szerintem már a jósló fájások...én még nem nagyon érzek ilyesmit...derék és hátfájás az van..de az mástól...a ma éjszakának is 3-kor vége lett,és dühömben amiért sehogyan sem jó neki,és úgy jön megy,meg akkorát rúg,h kileng a hasam tőle,inkább felkeltem korán... :( néha tényleg mérges vagyok már..tudom hülyeség,de bele lehet ebbe fáradni,és az alvástalanságba is..... :cry: itt a citromfű tea sem hozta meg a hatását...nézegetek képeket egy 3kg-os babáról,és azért ha a hasam méretére nézek,én is megkérdezem,hogy hogyan fér el benne..????illetve sejtem miért is érzem ilyen erősen... :?

Én azt mondom a csajok 38.hétre megszültek.... :wink:

oolong, pont ezt írtam..ott is máskor és máshogyan mondják,hogy idd a málnalevélteát....Nekem is a hasfalon van a méhlepény...mégis mennyire érzem..ez csak császárnál okozhat gondot,mert pontosabb vágást igényel,és hirtelen több vért veszíthetünk...
timea35
Budaörs

Sziasztok!

Még egyben vagyunk:) eddig semmi különösebb előjelt nem tapasztaltam, csak a pocakom van bekeményedve néhány napja...vagy ez már jelent vmit??!:)

Yusz!

Remélem azóta már kicsit jobban vagy, ez megfázásos téma, fhuuu ezt utálom a legjobban az összes nyavaja közül....baromira el tudok kattani, ha nem kapok levegőt rendesen:D

Lenne egy kérdésem: tegnap este valami pukkanás szerű hangot hallottam a pocakból...mi lehet az?méhszáj tágulásának lehet ilyen hangja?nyákdugóm biztos nem volt...asszem az még megvan vagy nem vettem észre, mikor távozott?:)
Mesni szerű görcseim nekem is vannak néha...de eddig még mindig viszonylag gyorsan elmúltak.

Timi!

Az én pocakom már egész nagy...oldalról meg aztán pláne...de nehezen tudom elképzelni én is, hogy hogyan fér el bennt egy 3kg-os baba....hihetetlen....azt érzem, hogy maximálisan kitölti a helyet odabenn...de mégis...
kristin27
Székesfehérvár

Sziasztok!

Csekom, nekem folyton ez a parám, hogy elesek valahol! De eddig megúsztam szerencsére. Sokszor magam sem értem, hogy maradtam talpon egy-egy "félrelépés" után. Dolgozik az őrangyalom, az tuti! Amúgy még nekem is 2 nap munka, aztán vége! Jó kis sztahanovisták vagyunk! :wink:

Én már elkezdtem a homeós bogyókat, mert nekem a szülésznőm betöltött 36. héttől javasolta. Úgyhogy 36+2-nél elkezdtem. Remélem, nem indítja be hamarabb a dolgokat! Megvolt az első CTG-m, mindent rendben találtak. Állítólag volt alatta egy pár méhösszehúzódásom, a gép észlelte, de nekem nem tűnt fel... :o
Van, akinek már leszállt a hasa? Sógornőm azt mondta, a végén lemegy és kiterül a has, lapos lesz, mint egy kisasztal. Nekem még elég gömbölyű, a söröskorsó lecsúszna róla! :lol:
Figyeljetek, a vajúdás alatt folyik majd ki valami az emberből? Lehet akkor bugyiban lenni? Nálunk a kórházban nem adnak hálóinget, saját cuccban kell szülni, de nekem nincs annyi váltás hálóingem, hogy akár 2-3 db-ot is összekoszoljak abban a pár órában. Trutyis hálóingben meg nem szívesen flangálnék a vajúdóban, folyosón, stb.

Hát igen, Timi, te valószínűleg azon kevesek közé fogsz tartozni, akik szülés után többet alszanak, mint előtte. Én nagyon hálás vagyok, mert egyelőre még jókat alszom, annak ellenére, hogy előtte nekem is a hasonfekvés volt a kedvenc pózom. Néha délután is durmolok egyet. Nekem mostanában kicsit olyan, mint az első trimeszterben: állandóan képes lennék aludni...

lilly

Megint itt.
Hát meglett az elesésem eredménye. Szerencsére nincs a babával semmi baj, azaz eddig semmi jelét nem adta.
Nekem viszont nagyon bedurrant a lábam, azaz nem is tudom pontosan mi a neve, talán lágyékizom? Ahol a comb találkozik a törzzsel. Hát azt sikerült valahogy meghúznom...borzasztó.
Alig tudok járni, csak egyenes lábbal..jó lesz holnap dolgozni menni, de ha nem bírom, hát megmondom engedjenek haza.
Már nincs pofám lemondani ezt az utolsó két napot, én mondtam annyira, hogy erre a két napra még bemegyek. De majd meglátjuk milyen leszek holnapra.

Gyógyulgssatok, pihengessetek, mert közeleg a nagy nap!!!!

csekom
Zsurk

Sziasztok!

Kristin, én már tényleg azt hittem megszültél... :lol:
Leszállt már a pocid,és ha igen akkor tényleg kicsit könnyebb?
Nem tudom mi lehetett a pukkanás...nekem olyan szinten rendezgeti a beleket,még egy olyan mozdulatra is,hogy kikelek az ágyból...,hogy én mindenfélét hallok... :)
Sokat töprengek rajta,hogy milyen jó,hogy így vagyunk mi nők kitalálva belül,mert néha azt sem értem mitől tudott ilyen szépre megnőni...együtt mozdulunk mindenre.ha felállok,ülök,megyek,nevetek,..ő végig fent van,és mozog..mert nagyon érez engem...én is őt,mert még a hasam is fogom egy nevetésnél,annyira fáj.... :cry: ez az ágyban csak rosszabb lesz.megfordulni vele,vagy felülni...nem egyszerű...és nem a nagy has az oka.
És a röhej,hogy a kórházba bemegyek..magassarkú csizmába(nagyon kényelmes)és kimondom hanyadik hétben vagyok,mindenki irigykedve néz rám....pedig ha tudnák,és éreznék amit én... :( Remélem segít majd a szülésben is,ez az iszonyú erő,és mozgás,ami benne van....

lilly, nálunk ők adnak hálóinget..de fürdeni is lehet,ameddig erőd van hozzá,és szükséged rá,mert az ágytól 2lépés a fürdő.Szerintem az igazi vajúdás alatt már nincs rajtad bugyi.mi már akkor egy másik szobában vagyunk..ha úgy jön ránk a szülés,hogy nagyon messze van még a tágulás,és nagyon az eleje,akkor a párommal egy másik szobába helyeznek el...ott még lehet bugyi.bár én átöltözöm,ha kell a sajátba.
Igen,az alvás tényleg tabu nálam...ingerülté tesz a hiánya..de lassan vége.... :wink:

Csekom, átérzem a lábad fájdalmát...nekem már jobb,de fáj még...és semmit sem tudsz tenni,csak pihenni.nekem tegnap kezdődött,hogy ég a talpam,és zsibbad a lábam.de nem dagad.anyu szerint megint egy olyan ideget nyom.elhiszem,mert minden nap tartogat meglepetéseket az egész napos tevékenysége...megtudom fogni a lábát.. :wink: fura érzés,és a csontjait ennyire közel érezni is...néha ijesztő,és bár az én gyerekem,ciki ide vagy oda,kiráz a hideg ha a lábai összecsattannak...
Mindenre számítottam a terhesség alatt,csak ilyen problémákra nem...

Yusz, remélem jobban vagy már....gyerekek,megjött a hideg és esni fog egy csomó hó... :wink: jönnek a frontok...és lehet a gyerekek is? :roll:
timea35
Budaörs

Hello!
Timi!
Napok óta az utolsó mondatod jár a fejembe,hogy mi lesz ha a frontok hatására elindulnak a bébik. "Papíron" már csak 3 hét,de én még olyan távolinak érzem,nem készültem még fel. :? A kórházi pakkom is ige hiányos, az eredeti ház.any.kivonat hollétéről még csak sejtésem sincs...Pedig 2 napja este azt hittem elindult valami!

yusz!
Hogy sikerült a szülinapi buli? Kipihented már? Javulgatsz végre?

Kristin!
Mi már tényleg azt hittük! :)
De talán Humadene!

Ha már emlegettétek ez a combhajlat körüli fájdalmat,sosem éreztem korábban,de kb. 1-2 hete nekem is nyilallgat.Villámcsapás szerűen elkezd fájni,de csak pár másodpercig tart...

KépKép
Kép
patricia83

Lányok,akik azon az állásponton vagytok,hogy homeós cuccokat és málnalevél teát együtt ne,ezt hol olvastátok?

Én tegnap keresgéltem,és 3 helyen is olvastam ezek együttes alkalmazásáról,szakértőnél is,anyukánál is,és nekem a szülésznőm sem mondta! Valami gond lehet? Vagy ti mit hallottatok_? Csökkentik egymás hatását esetleg?

Lilly!
hogy-hogy nem adnak hálóinget a vajúdásnál? itt meg lehetsz a sajátodban bármikor,de szülésnél kizárólag az ottani jöhet szóba. nekem spec. 1 db sincs,nem is tudom mit csinálnék.Hogy szülés közben nem marad tiszta abban sajnos biztos lehetsz,de legfeljebb nem öltözöl át 2-3 alkalommal. Nem tudom a többi kórházban hogy van ez,de én a vajúdás alatt senkivel nem találkoztam,oda nem jöhetett be senki.

Ma megint megyek uh-ra,szorítsatok,h kiscunás növögessen!

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Köszi lányok az aggódást, talán már kicsit javulok. :wink:

Pénteken elvitte anyósom a két kicsit, így az egész hétvégén tudtam pihenni.
Valami hihetetlen jó érzés volt, hogy fekhettem, nem kellett percenként ugrálnom, hogy anya pisilni kell, anya éhes vagyok, anya a Niki kipakolta a fiókomat stb...
A férjem főzött, igaz étvágyam nem volt, szinte csak teát ittam.

Ma jönnek haza, szóval még belehúzok a semmit tevésbe.

lilly!

Vajúdás alatt csak akkor folyik "valami" az emberből, ha megrepedt a magzatburok és szivárog, vagy folyik a magzatvíz. Ebben az esetben meg felesleges a bugyi.
Az első kettőnél nekem repesztették a burkot, a két kicsinél meg már úgy indultam el itthonról hogy folyt a víz.

Általában vajúdni a saját hálóingben lehet, de a kitolási szakra, vagy ha adnak beöntést, akkor utána már a kórházit tanácsos felvenni. Amennyiben van rá lehetőség.
Mivel szépen össze lesz kenve mindenféle trutyival, szerintem jobb is.
Amikor megszületik a baba, véresen és kulimászosan az anya mellkasára teszik (a legtöbb helyen) hogy megnyugodjon, érezze a mama illatát és szívverését. De ez is jól összeken.
Én el sem tudom képzelni, hogy van olyan hely, ahol nem adnak kórházi hálóinget. :shock:

A pocakleszállásról: első babánál kb. a 36. hét környékén történik meg, további terhességeknél csak a szülés előtt pár nappal.

kristin!

Én kétszer jártam úgy, hogy pukkanást hallottam, mindkét esetben nem sokra rá megindult a magzatvíz. Valószínű nálad nem ez lehet, de hogy mi??? Gondolom mostanra kiderült volna, ha az.
Bár olyanról is hallottam, hogy csak éppen picit szivárgott és nem tűnt fel, csak az uh-on, hogy kevesebb.
Ja, és én még sosem láttam a nyákdugót távozni. Pedig négyszer már nekifutottam a szülésnek. :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

patricia, nekem a szülésznő mondta,hogy vagy tea vagy bogyó...a kettő együtt nem kell...hisz benne,ezért elfogadom a tanácsát.meg azt is,hogy csak a 37.hét végén vagy betöltése után kezdem el.de van olyan aki elkezdi a 36.héttől,és eszembe is jutott,hogy el lehet talán,mert az csak a 9ch...és az kisebb hatás.én már a 30ch arányban lévőt fogom akkor elkezdeni..nem mindegy a hígítás..talán azért fontos melyiket mikor kezded el.a teákat meg úgysem szeretem.... :) szerintem valakinek hat ez a dolog,valakinek semmit.
én bízom benne.mióta terhes vagyok amúgy is változott a szervezetem...nekem eddig csak a cataflam segített mindenen,most egy fél sima panadol segít...fura dolgok ezek...:))

yusz, tök jó,hogy jobban vagy...nagy segítség ha egy kicsit üres a ház.... :wink:
timea35
Budaörs

Kristin!
Mikor nekem szivárgott a magzatvizem (fájások még nem voltak akkor) , nem éreztem pukkanást, csak a vécéről felállva éreztem, hogy még mindig csöpög belőlem valami.
Tegnap este ellenben akkorát korrant a gyomrom, hogy megijedtem tőle. Bár, hogy pontosan hol a gyomrom, azt nem tudom, mert a régi helyén két lábikót szoktam érezni.

Lilly!
Nálunk Szolnokon adnak hálóinget. Múltkor magamon hagytam a bugyimat egy betéttel, hogy felfogja a magzatvizet, de mikor észrevették rám szóltak, hogy vegyem le. Mondom, folyik a magzavizem, hogy mászkáljak így? Azt mondták az az ő dolguk, hogy feltöröljenek utánam, én azzal ne törődjek. Mikor már a szülőszobán voltam én labdáztam, arra tettek lepedőt, egyet meg a lábam közé és azt forgattuk, hogy mindig tiszta résszel érintkezzek.

Nyákdugóval konkrétan nem találkoztam.

Yusz!
Örülök, hogy jobban vagy! Az anyósod mindig ilyen rendes? Mennyi idős, hogy bevállal napokra két kicsit?

Ma voltam a 2. nst-n. Babácska megint végig szambázta, de az alap szívfrekvencia már nem 160 körüli volt, csak 145-150, mocorgástól ment csak 170-180-ra. Most nem is óbégattak, hogy jaj de magas. Rajtam kívül még ketten voltak, folyamatosan ébresztgették a babákat, nem sok sikerrel. Mikor végeztem, nekik még maradniuk kellett.
Timi, te holnap mész újra?

Ti orvoshoz mentek még? Én vacillálok. 33. héten voltam utoljára. Holnap töltöm a 37. hetet, engem már ne vizsgálgassanak.
ducimami

ducimami, igen én holnap megyek nst-re a másodikra.kíváncsi vagyok rá mint fog produkálni...nekem senki nem aggódott azon,hogy a végén még a 190-et is elértük..és,nem is volt olyan,mint amin ki szoktam bukni,hogy már fáj...akkor kiakadna a gép? :) azt hajtogatták,hogy örüljek,hogy így mozog...milyen szép eredmény...stb...

Nekem minden nst-t után be kell mutatnom az eredményt a dokinak.én szerdán kezdem a 37.hetet,és meg is vizsgál a jövőhéten.utána a 38.héten itt pesten heti 2x kell nst-re mennem.itt nem én döntök.eddig is megnézte mindig a méhszájat...mondta,hogy most nem vizsgál meg,csak ha nem lesz valami jó...de jövőhéten már igen... :(
timea35
Budaörs

Timi!
Az nst-t ott helyben a saját dokival, vagy a szomszédos helyiségben az aktuális uh-s orvossal, vagy bármelyik arra szaladgáló orvossal láttamoztatják. Ha gond van (a múltkori eredményem nem tetszett nekik, hogy 160 körüli az alap), akkor dönt a saját orvos.

Én vizsgálaton konkrétan a méhnyak vizsgálatot értettem. 37. hét után már nem mindegy? Annyi amennyi.
Nst, UH az rendben, fontos, de most mit beszélgessek magánrendelésen a dokival,hogy hogy érzem magam stb. 6000 forintért.

Védőnőhöz is kell mennem szerdán. Általában 20 percet töltök bent nála, ebből 5 perc míg leméri a súlyomat, vérnyomi stb, aztán 10-15 percig könyvelgeti az én papírjaimból az adatokat a kartonjára. Ezzel vége. Ehhez sincs túl sok kedvem. Lehet, hogy kezdek nyűgös lenni?

Nálatok hányszor járt a védőnő? Nálam eddig egyszer volt. Nem mintha hiányozna.
ducimami

Sziasztok!

Nálunk itt kint Angliában például egyszer sem néznek méhszájat. Amnikor otthon voltam nov. elején a magyar nőgyógyász megnézte, azt mondta minden ok. Itt nem tudom miért nem nézik, dehát itt UH sincs csak kettő, stb... Anglia :)
Itt nem adnak hálóinget sem, sem ruhát a babának, mindent nekünk kell vinni, s csak 1 napig vagyunk kórházba, ha minden rendben...legalább is ezen a környéken, nem tudom mi a helyzet oolongéknál....

Amikor én voltam NST-n nekem mint mondam kb 130-140 körül mozgott, de nagyon csendben volt. Amikor megmozdult akkor felugrott 160-ra, de volt olyan is hogy lement 100-ra...nem mondtak semmit... Csak szólnak, ha baj van. DE azóta jobban érzem, hogy mozog. :)

Timi!
Elmúlt a lábfájásom, szerintem nekem az esésem miatt volt, biiztos meghúzodott, azért fájt annyira. Néha én is érzek ot nyomást egyébkként, de az egyáltalán nem fájfdalmas, csak kellemetlen.

Viszont engem is elkapott a nátha, már fáj mindenem.Alig várom a szerdát, nincs tröbbé munka, egész nap ágyban leszek...hmm.
Ti ilyenkor szedtek valamit? Esetleg paracetomol, vagy algoflex? csak hogy enyhitse a tüneteket? C vitamin pezsgőtablettát iszom, de azt sem akarom túlzásba vinni, 1000 mg-os, elfelezem így is....

csekom
Zsurk

Ja, és még valami, lehet volt már szó róla, csak nem láttam. Valaki gondolkodik vízben való szülésben?
csekom
Zsurk

Sziasztok!

Én sem tűntem el, csak bekrepált a laptopom és szervizbe kellett vinni, no meg a felújítás körüli zűrzavar is múlt hét végére csengett le! Ma visszakerültek a függönyök is, úgyhogy hivatalosan elvégzettnek nyilvánítom a munkát! :)

Kicsit elfáradtam már a múlt héten, mert ugyan nem én fogtam a pemzlit és nem én tologattam a bútorokat, azért a sika-mika részből tisztességgel kivettem a részem. Törölgetés, porszívózás, festék kapargatás, volt itt minden...teszem hozzá, hogy nagyon szépen dolgoztak a fiúk és tényleg nem volt utánuk sok dzsuva, de arra gondoltam, hogy egy darabig biztos nem fogok tudni ilyen alaposan takarítani, úgyhogy nem volt mese, meg kellett csinálni! Esténkét aztán, mint a hulla dőltem az ágyba, viszont azért mert túl voltam pörögve, pihenni nem nagyon tudtam, úgyhogy volt 1-2 rosszabb éjszakánk! Hála istennek vége, már csak a bútorokat várjuk és minden készen lesz!

Ettől eltekintve tök jól vagyunk, néha kicsit fáj a derekam és a fekvés se esik minden helyzetben jól, de ez legyen a legnagyobb problémám! Komolyan el sem hiszem, hogy hamarosan a karjaimban tarthatom a kisfiam, ez a 8 hónap eddig úgy elrepült, hogy szinte észre sem vettem!

Csekom!
Én szívesen szülnék vízben, láttam róla 1-2 filmet és nagyon tetszett, a Jánosba van is rá lehetőség...majd meglátjuk összejön-e!

Yusz!
Örülök, hogy jobban vagy, borzasztó, ha az ember beteg, főleg így várandósan, 2 pici mellett, nem lehet egyszerű!

Patrícia!
Nekem is azt mondták, hogy lehet a homeopátiás cuccokat és a málnalevél teát együtt szedni, igaz azt is hozzátette a védőnő, hogy valakinél hat, valakinél nem, de ártani nem árt. Ő is a betöltött 37. héttől mondta ajánlotta.

Timi!
Nálam is előjön hébe-hóba a zsibbadás, főleg a jobb kezem szokott elmacskásodni, rém hülye érzés, de ha kicsit áttekergetem magam akkor elmúlik! Mamidnak tökre igaza van és tényleg már csak pár hét...! Gergő lábát én is simán meg tudom fogni, fura egy érzés, de közben marha jó! Néha úgy rugdos a kis szentem, hogy fennakadnak a szemeim, de mindig megdicsérem, hogy milyen kis erős, meg ügyes. Egyébként hétvégén voltunk Hajdúszoboszlón és ott sikerült úsznom egy kicsit, esküszöm, mintha kicseréltek volna, se zsibbadás, se derékfájás! próbáld ki, ha van rá érkezésed!

Holnap megyek dokihoz, valami vérvételre és szerintem holnap lesz az első NST is! Majd mesélek, addig is minden jót mindenkinek! :D

kisssziporka
Tárnok

Jo reggelt!

Haloinget itt sem adnak, vinni kell.
Kadban vajudas/szules: en nagyon szeretnek, a birth planba be is irtam :)
Remelem lesz szabad kad, csak 2 szobaban van :( A szuleszno is azt mondta az epidural utan a viz a legjobb fajdalomcsillapito. Hat majd meglatjuk mi lesz a nagy napon :wink: Pont egy het mulvara vagyok kiirva. Kivancsi vagyok betartja-e a 7-et. Telihold lesz. Az en szamitasaim szerint is 7-e (tudom mikor fogant :lol: ) +a 12 hetes UH is ezt a datumot dobta ki :)
Agi, gratulalok a felujitashoz. Majd dobj kepet a babaszobarol ha mar megvannak a butorok.
Tegnap este mi is Ikeaban voltunk, vettunk egy kis szekrenyket a ruhainak. Nem kapkodtuk el :oops: A kis kadja is megerkezett tegnap. Tenyleg Moni, ha meg nem vettetek, a value babakad a John Lewisbol teljesen jo es csak £9. A bio pamut lepedoik is nagyon jok.

Patricia, mi volt az UH-n? Gyarapodott eleget a mult heten a kisasszony?

Hasleszallas: a vedonom azt mondta multkor, hogy nice and low, szoval elvileg lent van. Bar nekem mindig inkabb lent volt (nem hordtam magasan :wink: ). Szerintem ezert nem is volt soha problemam savval, legszomjjal stb...

Szep napot! I.

oolong
Gyula

Iza!
Már csak 1 hét(saccperkb)??? húúúúúú, az mindjárt itt van...izgalmas napok, hetek jönnek mindenkinek! jó lenne, ha utána is tudnánk egymásról!

Mit szólnátok egy facebook-os csoporthoz? Én megcsinálom, ha akarjátok, de itt is maradhatunk!

Ha valakinek még hiányzik valami, akkor a Corában kismama hetek vannak február 1-15 között, talán érdemes bekukkantani!

Este írok még a doki után!

Sziasztok!

kisssziporka
Tárnok

Sziasztok!
Iza!
Tényleg nem kapkodtátok el,de a lényeg,hogy mire megérkezik a baba minden legyen meg!Felétek milyen időjárás van mostanában?Itt nagyon hidegeket,és sok-sok havat mondanak,ami kicsit meg is rémít,mert kb. félórás útra lakunk a kórháztól,ha éjjel indul meg,nem tudom mi lesz a törpékkel,mikor induljunk,hogy jó legyen,de ne késő....
A kádban szülés jól hangzik,bár hogy csak errefelé,vagy az egész országban azt nem tudom,de itt Sz.helyen "csak" vajúdni lehet kádban, a szüléshez ki kell jönni,és csak fekve lehet!
A hasam pedig hozzád hasonlón szinte mindig lent volt!

Köszi kérdésed...hááááát,hízott 6 nap alatt 16 dkg-ot a csajszi ...most 2410-nek mutatta magát!Nemtom,nemtom,nemtom! Életemben 1 szál cigit nem szívtam,sosem iszok,még nem terhesen sem,szedtem/szedek vitaminokat,próbálok odafigyelni az evészetre,vérképem szinte mindig tökéletes,szóval nem tudom hol a bibi. Méhlepény rendben, a doki szerint Nobel-díjat kell adni annak,aki tudja a megfejtést! :) Mindenesetre NST is rendben volt,babóca jól érzi magát bent! Jövő héten 2-szer is mennem kell!1 NST + 1 uh!

Ági!
Ügyesek vagytok,főleg te,hogy még így a finisben is ilyen sokat munkálkodtál a házon!Várjuk a képeket,ha megérkezik a bútor! :)
Én is így hallottam,mehet együtt a 2.bár nekem 36. hetet mondtak (miért is lenne akár ebben az egy témában AZONOS véleményen mindenki?!?! ),nem tudom van-e még értelme megrendelni a gy.szertárban a homeós cuccokat... :roll:

Nektek az NST-re rá vannak írva ezek a számok,vagy honnan tudjátok? Nekem csak 14/14 van ráírva,bár amit le tudok olvasni,hogy ezek a görbék,nem nagyon mentek 140 fölé.Annyit mondtak,rá hogy tökéletes....de meg sem közelíti a ti értékeiteket!

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Ági nagyon gyorsan végeztetek a házzal, hogy csináltátok? Mi szeptember végén kezdtük, és még most sincs minden teljesen kész. Igaz, mi magunk csináltuk, nem szakemberrel (ahhoz bankot kéne rabolni :( )

Iza Ti sem kapkodtátok el a gyerekszobát, mi vasárnap hoztuk el a cuccokat, akkor össze is raktuk. Már a ruhák nagy részét is elrendeztem, csak pár dolog van még amit ki kell mosni. Meg 1-2 apróságot megvenni (gumilepedő, orrszívó, hajkefe) Meg örülnék ha kapnék egy fotelt vagy valamit :D Ja és függöny kell még, mert nemsokára kezdik a házunk külső szigetelését, nem akarom, hogy a mi ablakaink előtt legyen a legnagyobb forgalom (tudjátok, szoptatás közben :lol: )

Facebook-os csoport nem lenne rossz ötlet, talán kicsit áttekinthetőbb, hogy kivel-mi történt, mint itt a sok írás között. Meg a sztárfotókat is könnyebb megosztani ott, szerintem.

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Ági!

Szerintem jó ötlet, én biztos csatlakozom. :wink:

Iza!

Húú te már tényleg a finisben vagy!
Nem tudom nálatok hogy alakul az idő, de ide egy markáns hidegfrontot jósoltak 25 éve nem látott havazással!

Remélem még nem fog hatni a kisasszonyra a front. Valahogy kihagynám a nyakig hóban evickélést a kórházba.

Kádban szülés itt is van, de nekem nem annyira vonzó, nem tudom miért.
Az Ikea szobában (az a legjobban felszerelt szülőszoba) van kád, bordás fal (mi a francért, azt nem tudom, mert kínok között nem biztos, hogy az jut az eszembe, hogy de jó lenne tornázni egyet) francia ágy (na az a legjobb, ott lehet pihizni, a férjem el is aludt amíg én nyűglődtem) lapda, tv, dvd, zenét lehet hallgatni, szóval nagyon tuti.

Csak szerencse kell, hogy pont üres legyen. Van hogy napokig alig van egy-két lézengő vajúdó kismama, de ha jön a front, akkor dugig vannak a szülőszobák.

Én is ma megyek dokihoz, sajnos itt is kötelező az NST, de elég gyorsan elvégzi a doki, szóval kibírható.
Nekem méhszájat még nem nézett, de mivel lassan le kell venni a hüvelykenetet, így gondolom az is meg lesz egy kalap alatt.

Az én dokim már öreg, mindenki csak papának szólítja, igaz ő a főorvos is, szóval rangidős. Ő már nem szívesen vizsgálgat, ha nem muszáj. :lol:
Van itt olyan orvos is, aki minden alkalommal megnézi, ha van panasz, ha nincs.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Szia Patricia!

A 140-es értékek jók. Én a papíron láttam, amit a gép akkor nyomatott ott előttem. Nekem azt mondták, hogy a normális érték 110 és 150 között van, ha megmozdul a baba, vag yéppen nagyon aktív akkor ez felszökik 160-170-re is. Amikor nekem nézték kb 130-140 között mozgott, néha mozgásnál nekem is felugrott 160-ra. Aztán egyszer volt, hogy olyan 135 körül mozgott folyamatosankb 5 percig, amikor bejött a hölgy, hogy megnézze a papírt mondta is, hogy biztos elaludt, de ahogy ezt kimondta, fel is ugrott egy kicsit magasabbra, s akkor azt mondta nevetve, hogy biztosan felébresztette a hangjával....
Azt is mondta, hogy ez a éppen csak hullámos vonal olyan 130-140 között akár 40 percig is elmehet, mert annyit aludhatnak egyfolytában, mocorgás nélkül, az normális.

Iza!
Köszi az ötletet, már vettük kiskádat. Igaz elvileg párszor használt, de olyan mintha új lenne. Valami Mamas and papas two stage ergo bath...5 font volt, szóval örültünk neki. :)
Jajj, Iza! Izgulunk érted!

Tényleg, mikor kellene olyan fájásnak jönnie, ami azt jelenti, hogy a medence szélesedik, vagy hogy ott történik valami?

D vitaminról mit tudtok? Otthon kapnak a babák születés után? Itt úgy tudom, hogy nem. Az mire jó?

csekom
Zsurk

csekom!

Általában a 38. héttől már várhatóak fájdalmasabb összehúzódások, rendszertelenül és nem olyan intenzitással. De erre nincs recept, mindenkinél más. Az igazi fájdalmas összehúzódás a vajúdás kezdete, azt tuti be fogod tudni azonosítani.

A d vitamin 2 éves korig kötelező napi egy csepp, 4 éves korig ajánlott.
Én még most is adom a 4 évesemnek téli szezonban.

Aki szoptat, annak K vitamint is szednie kell, ampullában adják receptre. Abból mondjuk nem kell sok.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Sziasztok!

Én is benne vagyok facebook-os csoportban :)

Megvolt a 36. hetes vv. Tök jól lettek az eredmények. 20 nap alatt a Ferrum phosphoricum D6 tablettától (106-ról 112-re) emelkedett Hgb értékem és a többi is javult. Szóval, nagyon merem ajánlani :)

Holnap újra CTG, és végre teljesen letisztázódik, hogy szülök-e 8-án :)

Erre is nagy havat mondanak, hű, mostmár annyira nem várom :(

verzso

Sziasztok!

Milyen jó olvasni,hogy legyen külföld vagy Magyarország bármely pontja,mindenkinek kicsit más a kórház,a doki..vagy csak a szokások...
Nekem ma is hozta a formáját a gyerek.Hajnali 2.50-kor keltünk,és már nem is aludtunk vissza.Semmiféle fekvési módot nem fogadott el,és annyira fájt a forgolódás,és amit a beleimnek okozott,hogy már korán fel is keltem.Nagyon nehéznek éreztem ma,és a köldököm végig szúrt..hülye egy érzés.nem ettem sem csokit,sem colát nem ittam..kíváncsi voltam én is mi lesz...nem csalódtam.úgy jött ment,hogy néha utána vittem a kütyüt..:)) jó kimagaslóak voltak az eredmények,és amikor rúgott,jókat sípolt...az értékeket látod végig,és utána a számokat is látod a papírokon a görbéknél...vagy nektek,nem?
a szülésznőm csinálta,azt mondta tök jó...kérdeztem kinek? :)
Tényleg nagyon boldog vagyok,hogy ilyen aktív,de miért nem alszik soha???erre miért nincs válasz?hogy bírja?
Képzeljétek el,hogy pár óra alatt telt házas lett a 10 szülőszoba...sorba érkeztek az apukák.... :lol:
Oda hozott nekem egy félórája született császáros babát... :D
Gyönyörű volt...szép bőr,nagy haj....3.95 és 58cm volt...
olyan kis törékenynek tűnt...nagyon feldobott... :lol:

Kati, nekem azért kell beutaznom(bár itt nálunk is lenne nst)mert a saját dokim akarja látni,és ő akarja aláírni is... :?
Várnom kellett ma is rá,és tudtam,hogy nem vizsgál meg...jövőhéten szabin lesz,de nst-re mennem kell,de a szülésznő kapott meg.utána megvizsgál lehet azt mondta,de azt is mondta mivel minden rendben van,szerinte már csak az nst-k maradnak,és várjuk a babát...mondtam neki,hogy üzletelek vele,hogy ne maradjon végig... :lol: azt mondta jó,de azért még egy hetet maradjon bent.. :wink:

A facebook-os csoportban én is benne vagyok..úgy is fent vagyunk ott is,nem?. :D

Ügyi volt mindenki,és elkészült időre a kicsik szobája....dobjatok képeket ha van időtök... :wink:

Kíváncsi vagyok kinél hat ez az érkező hidegfront....mert ma amit bent láttam...valami olyasmi lehetett.... :roll:
timea35
Budaörs

Patrícia!
Nehogy magadban keresd már a hibát, mert a babád nem 4.5 kilósan fog születni. És ne feledd, a gép 3-4 csont hosszúságából számol, a husikát nem nézi. Már írtam, a fiamat szülés előtt 2.6 kg-nak saccolták, 3.4 kg lett.

A barátnőm mindkét gyereke 3kiló alatt született. Ő nálam 15 centivel magasabb, akkora, mint egy amazon, a férje 190 valahány cm magas, kajakos volt, ő sem egy apró ember. Mostanra mindkét gyereke egy fejjel magasabb a korosztályánál. ( A kislány évek óta a kisfiam szívszerelme, sülve-főve együtt vannak, és a fiam bő egy fejjel kisebb a leányzónál. De ez nem akadályozza őket a házassági terveikben)

Yusz!
Én tudom, mire jó a bordásfal. A dokimnak gerincsérve volt, ő nyúltózkodott rajta szülés közben.

Én félek a havazástól. Eddig háromszor volt jóslófájásos éjszakám, mindhárom esetben havazott reggelre. Ma töltöttem be a 37. hetet, a fiam is 37+4-re született, 2004-ben, ő akkor az első hóval együtt érkezett. (utánunk meg még vagy 8-9 baba aznap)
ducimami

Sziasztok!

na...túl vagyunk az első NST-n, minden a legnagyobb rendben, végig 130 körüli volt az eredmény...Gergő az elején lenyomott egy komplett talajgyakorlatot :), aztán csuklott vagy 10 percet, majd álomba szenderült...a dokink a látott értékekkel elégedett volt...1 hét múlva megyünk megint, akkor UH, NST és minden, mi szem-szájnak ingere. streptococcus eredmény negatív, homeopátiás szerek CH5-ös hígításban jövő héttől, málnalevél tea dettó. sűrűsödnek a napok! :D
így legalább nem unatkozunk! mediterrán ciklont mondanak a hét végére, szerintem fullon lesznek a szülőszobák,...de mi még várjunk egy kicsit, jobb two in one, mint külön! :) élvezzünk ki minden együtt töltött pillanatot!

A facebookos oldalt megcsinálom csak a mi kis csoportunknak, de szerintem nevek és/vagy email címek kellenek hozzá, hogy rátok találjak és eszközölhessem a meghívást, úgyhogy, ha gondoljátok, akkor a kisssziporka@gmail.com-ra küldjétek el a fenti adatokat.

Szép álmokat, jó éjszakát! :)

kisssziporka
Tárnok

Jó reggelt!

Képzeljétek hogy jártam majdnem. :D Törpjeim mindig átjönnek éjjel aludni,és most hajnalban a cseppcsaj nálunk bepisilt,pedig már tök régóta szobatiszta.Még az én nadrágom,meg pólóm is olyan lett!!! Ha nem ébreszt fel a férjem,h mi történt,gondoljátok el,reggel kelünk,óriási tócsa alattam,ruhám tiszta víz...lestem volna nagyokat,hogy elfolyt a magzatvíz,és még csak észre sem vettem! :lol:
Azért remélem még 2 hétig bent marad...én még nem készültem fel...

Kati!
Köszi,igyekszem nem magam hibáztatni,csak olyan rosszindulatúak az emberek,és utálok magyarázkodni,hogy de,szoktam enni,nem féltem az alakom stb.stb.... :? Na,most már azt is tudjuk,hogy mire való a bordásfal! :lol: Ettől a hétvégi havazástól én is nagyon félek!A férjem azt mondta,inkább már most költözzek be Szombathelyre,mert ha nagy hóban kell menni,és megszülök a kocsiban,ő kipurcan! :lol:

Ági!
Én is benne vagyok a csoportban,csak ahhoz előtte ismerősnek kell jelölnünk egymást! :) Én Bata Patrícia néven futok.

Zsófi!
Ha valakitől kapsz egy szoptatós fotelt,esetleg említs meg engem is,hogy nekem sincs! ;)

Timi!
Majd 4 kilós bébi és mégis olyan törékeny,jó érzés volt látni,igaz? Ezt a részét viszont már én is nagyon várom....

KépKép
Kép
patricia83

Halihóóóóóó!

csináltam egy csoportot, ha hiszitek, ha nem 2012 februári babavárók a neve...like-olni kell, aztán jöhetnek az infók, hozzászólások és képek dögivel. engem letiltott valamiért a rendszer jövő hétig, de Mátrai Ági (Tárnok) néven megtaláltok (remélem)!

Patrícia!
Vas-megyében mindig kritikusabb az időjárás, az ország legszelesebb megyéje! :( , de ne aggódj, ez még nem a mi hétvégénk lesz! :) Merre laktok? Régen sokat jártam arrafelé, gyönyörű egy vidék!

kisssziporka
Tárnok

Sziasztok!

Patricia!

Tegnap a doki nekem is azt mondta, hogy kicsi a baba, alig van 2100 gr. a mért adatok alapján.
Tudod, ezt már átéltem Nikivel, a 39. héten mondta, hogy nem lesz 3 kg.
Nos, ő lett a legnagyobb a 3,55 kg-val.

Szóval ne idegeskedj, még bent van a pici és hízik! Azzal meg ne is törődj, ki mit mond.

Annak ellenére, hogy szombaton töltöm be a 36. hetet, csak 2 hét múlva kell mennem laborra és NST-re. Valahogy tök nyugodt a dokim, hogy 1 hét difi van a gyerek és a kiírt időpont között.
Na, majd meglátjuk.

kissziporka!

Megtaláltam, like-oltam, én Kárpáti Judit néven vagyok fent.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

ááááááááá...nem csoportot, hanem oldalt csináltam, addig ne megy a csoport, amíg nem jelöljük be egymást, de engem nem enged a dög!:) jövő hétig így is jó lesz, aztán átszerkesztem!

kisssziporka
Tárnok

Sziasztok!

Na, lányok. Mégiscsak 15-én szülünk, ma rájött dokim, hogy 8-án még nem töltöm be a 38 hetet.
Pedig már teljesen beleéltem magam, főleg az este gondoltam így, amikor sorba keményedtem :(

De mai NSt rendben volt.

Most főzők, délután még vissza kell mennem kórházba, be kell mutatkoznom a főorvosnál, ez a protokoll, Ő engedélyezi a műtétet. Nagyon örülök neki...... :evil:

verzso

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?