Sziasztok!
Ma este egy kellemetlen találkozásban volt részem Záptojással
27 éven át nem ismertem, erre ma bemutatokozott. Hogy milyen undorrrííííttóóóóó!!!! Ezennel nyílt színen ünnepélyesen fogadom, hogy mindig külön fogok minden egyes tojást felütni.
És a süti, amit végül mégis elkészítettem, az ominózus édesség, amit Vencelke szülinapjára vittem, és Juditnak ígértem a receptjét.
Tehát:
Brownies
Hozzávalók:
1 teáskanálnyi puha vaj a forma kikenéséhez
10 dkg étcsokoládé
10 dkg liszt
10 dkg cukor
½ teáskanál sütőpor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
2 nagy tojás
2 teáskanálnyi nescafé
szűk egy deci semlege ízű olaj
1 maroknyi dióbél
Elkészítés:
Sütőt bekapcsolom 175C-ra (gázsütőn 4-es fokozat), kikenek egy 24 cm átmérőjű fodros szélű viszonylag lapos tortaformát.
Az étcsokit apró darabokra vágom, hozzáadom a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport.
Egy kisebb tálban feloldom a kávét 1 evőkanál langyos vízben, beleütöm a tojásokat, hozzáadom az olajat, és az egészet simára keverem kézi habverővel.
A sűrű tojásos masszát fakanállal beledolgozom a lisztbe, a kész tésztát átkanalazom a formába. A fakanállal elsimogatom, hogy egyenletes legyen a vastagsága, rászórom a dióbelet, betolom a sütőbe 18-20 percre. A süti akkor jó, ha a beleszúrt tűre ragad egy kis massza, máskülönben kihűlve csontszáraz lesz.
Finom: tejszínhabbal, vaníliafagyival, piros gyümölcsökkel vagy önmagában.
Ezek után pedig (ja, nem mellesleg az uram itt pattog, mint egy nikkelbolha, nem bír a felesleges energiáival, égőt cserél lépcsőházban, felrúgja a szemetest, de ha felébred a gyerek, jajj Neki! El is küldtem futni. slusszpoén: a futócucc Máté szobájában van
):
Végülis nem jött a Nagyi. Mi meg csak szerdán megyünk majd világgá, addig nem nyughattok tőlem
(világgá= Herend-Szeged-Budapest háromszög)
Ed
Nagyon édes Kincső! Hogy lehet így elaludni
Tanulásban hajrá! Karácsonyi ajándékokhoz meg főleg!
egy szabadnap is aranyat ér!
Kisbuksi
Szerintem is megérdemled! A kabátot meg a többit. Milyen rendes ez a Kispapi!
A csodatálcáról képet akarok!
És mindent bele a többi ötvennel
Karácsonyi mizéria
Nálunk is lassan körvonalazódik (szerencsére most nem én leszek a ludas)
Ajándékok: festett selyemsálak, póló saját festett ábrával, kötött kispulcsi, festett üveg fenyőfadíszek, üvegfestett falióra, TÁLCA (
), szalvétatartó, meg már nem is tudom, De tervezem, hogy amint minden kész, berakom az albumba, és dicsekszem Nektek!
Ági
Köszi a jó pihenést kívánságot! Kicsit még odébb van, de annál édesebb lesz. Közmegegyezéssel azt kértem Páromtól, hogy fürdőzzünk egy nagyot. Szegeden el is megyünk a felújított gőzfürdőre, Mukira meg vigyáz a Mama
Művekről várom a képeket!
Szilvi
Remélem, minél hamarabb lesz jó gépetek!!!!
Rebi
Hát nem semmi ez a növény! Szerencsére nálunk nincs. Ügyes ez a kis Álldiga Levi
Sk ajándékok: ne veszítsd el a reményt!!!
Ini
Mindenkinek jobbulást! Irígykedem kicsit az eukaliptusz fürdőért, most rám is rámférne (változatosság kedvéért leszakad a hátam), de most nem alkalmas.
Nelli
Na, kíváncsi vagyok a szomszéd lányos történet folytatására!!!
Móki
Jók a képek
A második csudaklassz....bár, ha belegondolok, hogy ez vár rám
Kocsi-ügy: elég gáz! még jó, hogy kiderült az igazság. Nálunk meg az, hogy még lógtunk az utolsó negyedéves kötelezővel (18 e), meg olajcsere-szervíz is volt (15 e), így Karácsony előtt
Hát, nem sok zsozsó fityeg a pénztárcában már.
Huhh, el sem hiszem, hogy befejezem (ÖRÜLTÖK, MI?
)
Puszi
Noresz