Szulestortenet from Gombóc:
Okt. 19-en kedden reggel ugy keltem fel, mint egy zombi. MAr masodik ejjel aludtam (inkabb nemaludtam
) nagyon pocsekul, folyamatosan hasmenesem es joslofajasaim voltak. Mondtam a ferjemnek, hogy annyira pocsekul vagyok es olyan kimerult, hogy amilyen pechem van, most fogok szulni. O meg viccelodott, hogy 11-ig huzzam ki, ne hivjam, mert targyalni megy.
9 ora korul mar egy oraval a kezemben ultem, olyan 10-15 perc koruli fajasaim voltak, es Zsombi minden hulyesege rettenetesen idegesitett, igy mar tenyleg kezdtem gyanakodni.
Haromnegyed 10-kor a fajasok 5-6 percesek lettek, igy hazahivtam a ferjemet, es mindharman bementunk a korhazba. 10:30-kor megvizsgalt az ugyeletes szulesz, azt monda, 3 ujjnyi a mehszaj, es tiszta a magzatviz, de mar 4-5 percesek a fajasok, ugyhogy szulunk!
Zsombitol nem tudtam elbucsuzni, engem atvittek az elokeszitobe, ferjem meg riasztotta a szuleimet, hogy jojjenek be videkrol.
En csak arra emlekszem, hogy delutan kb. 1 ora korul alltam a szuloszobaban, a fejemet egy kis szekrenykere boritottam, mikozben ferjemmel SMS-eztunk, hogy a szuleim most ertek be, elviszi oket hozzank Zsombival, es jon mindjart vissza. A szuleszno meg azt magyarazta, hogy mar megtalaltak a dokimat, mindjart jon o is.
Beert az orvosom, megvizsgalt, mondta, hogy majdnem 4 ujjnyi a mehszaj, amin jol meglepodtem, mert Zsombinal folyamatosan fajt, nem volt szunet mar 2 ujjnyinal se, most meg a 3-4 perces fajasok kozott is voltak fajasszunetek. Kerdezte, hogy biztosan kerek EDA-t (ezt elotte megbeszeltuk), mert mar nagyon ugy allunk, hogy lassan nem adhatja be. Aztan ramnezett, azt mondta, olyan szornyen nezek ki, hogy inkabb ad.
Na, innen kovetkezett eddigi eletem legkiszolgaltatottabb 10-15 perce.
Azonnal burkot repeszett, es ahogy omlott a magzatviz, mar forditottak is oldalfekvesbe, ki kellett nyujtanom a karom, a szuleszno mar szurta is az infuziot, es mar ereztem is a lidocain injekciot a hatamban, amit az EDA bekotesehez adott az orvos. (Kozben ugye a 3 perces fajasok...) En meg ilyen tehetetlenul nem ereztem magam soha, ott fekudtem tacsakosan, felmeztelenul, megmozdulni sem tudtam, es mindenhol bokodtek, es nagyon fajtam.
Bekototte az orvosom az EDA kanul-t, vartunk egy kicsit az infuzio miatt, aztan megkaptam a fajdalomcsillapitot. Na, ekkor segitett a szuleszno rendbeszedni magamat, kicsereltuk a lepedoket, felultem, megigazitottam a frizuramat
betakaroztam stb., es ekkor vegszora betoppant a ferjem fel 2-kor.
Inenntol nagyon jo volt, viccelodtunk, beszelgettunk negyesben (az orvos es a szuleszno is fogadott volt, es bent maradtak vegig), mikor szoltam fel 3 korul, hogy gorcsol a hasam. AZt mondtak, az nem lehet. Az orvos megvizsgalt, majd felkialtott, hoyg ez a gyerek elindult kifele. Nagy surges-forgas kezdodott, rohantak csecsemosnoverert, felszereltek a kengyeleket az agyra, es mar nyomtam is. Ket perc alatt kint volt Nandi, 14:32-kor megszuletett....(sajnos, az elozetesen megbeszelt gatvedelem nem sikerult, picit vagni kellett). Azonnal a pocimra tettek a kis feher magzatmazas csomagot, alig sirt, nagyon nyugodt volt, en meg nagyon boldog, ferjem meg nagyon meghatott.
Aztan a ferjem elvagta a koldokzsinort, es elvittek rendbetenni a babat. Belolem kijott a mehlepeny, ami annyira meszes volt, hogy darabokra szakadt, ezert amikor Nandit visszahoztak, ujra a hasamra tettek, es kozben az orvosom kipucolta a mehemet es rendberakott. Aztan 3 orara magunkra hagytak minket harmasban es Zsolnay teaskeszletben hoztak teat. Szegeny ferjemnek nem sok jutott, mert megittam az o adagjat is...
A harom ora elteltevel Nandit elvittek a csecsemososztalyra, en meg lezuhanyoztam, majd atsetaltam a korterembe, ferjem pedig hazasietett, eleteben eloszor 5 napig kettesben lenni ZSombival...
En mindig mindenhol elmondom, nagyon halas vagyok az orvosomnak es a szulesznomnek, gyonyoruszep szuleseim voltak mind ZSombi, mind Nandi eseteben. Eletem legszebb emlekei.
Gombóc