Sziasztok!
Nincs sok időm, mert bár nem vagyok pocakos, vagy ki tudja
, de rám tört a takarítási láz!
Selejtezés, átrendeszkedés, portalanítás mindenütt!!!
Fárasztó! Főleg egy nagyon kíváncsi gazfickóval az oldalamon!
Van egy őskori és egy Commodore gépünk. Gondoltam én naív, hogy elrakom. Most minden percben azt hallom, hogy "Kapcsold be a számológépemet!"
Kicsit már unom!
A szalagot kiszedte a kazettákból! Kb. 5 percre hagytam magára este! Úgy gondoltam már alszik!
Haladok!
Homeopátia:
Halicar kenőcs: alkalmas különböző bőrgyulladások és viszketéssel járó bőrbetegségek, mint pl.: különböző bőrallergiák, ekcémák, rovarcsípés okozta bőrkiütések, napsugárzás által okozott bőrizgalmak, valamint neurodermitis utó- és kiegészítő kezelésére.
Használata az aalábbi tünetek enyhításáre és gyógyítását segíti elő:bőrpír, duzzanat, gyulladás, valamint a gyakori vakarás és az ekcémára jellemző bőrelváltozások miatt kialakult bőrmegvastagodás. Jó tolerálhatósága révén kisgyermekek kezelésére és tartós kezelésre is megfelelő. /100g kenőcs: 10,0 g Cardiospermum halicacabum /cardiospermum őstinktúrát.
Gripp-Heel tabletta: influenza, influenzaszerű fertőzések, nátha, nem-specifikus immunválasz támogatása.
Viburocol gyermekvégbélkúp: csecsemők- és kisgyerekek lázzal járó vagy láz nélküli (pl. fogzás) nyugtalanságának kezelésére.
Lymphomyosot cseppek: szervezet vírusos betegségekkel szembeni védekezőképességének támogatása.
Engystol tabletta: vírusos betegségek megelőzésére és terápiájára.
A csecsmők 1 éves korukig a felnőtt adag egyharmadát, a kisgyermekek 6 éves korukig a felnőtt dózis felét, mígy a 6-12 éves közötti gyerekek a felnőtt adag kétharmadát kapják.
Az alacsony (D4,D6, C6) és a közepes hígitású (D12,C12) monokomponensű gyógyszerek adagolása egyedi szemponotk történik, általánosságban a következő irányelveket érdemes követni: felnőttek számára akut esetekben az általános adag minden fél- vagy egész órában, egy adott napon maximálisan 12-szer, 5-10 golyócska elszopogatása. Fenntartó- vagy krónikus esetben naponta háromszor 5-10 golyócska elszopogatása szükésges.
A magas potenciák (D30, C30, D200, C200) egyszeri adagja 5-10 globuli, alkamazásuk meghaladja az öngyúgyítás kereteit, ezért mindenképpen szükséges homeopátis orvossal konzulátlni.
A homeoptisá szerek sajátos reakciójaként ún. elsődlegs rosszabbodás léphet fel. ez azt jelenti, hog y atünetek felerősödhetnek, a betegségi állapot átmenetileg súlyosbodhat a terápia kezdetén. Ez fontos jelzése annak, hogy a megfelelő gyógyszer került kiválasztásra. Ilyenkor tanácsos a gyógyszer szedését a tünetek lecsengéséig megszakítani, majd a kezelés csökkentett adagban folytatható továb. Krónikus gyógyulási esetkben tartós terápiára kell berendezkedni!
A homeopátis szerek valódi gyógyszerek, ezért gyeremekek elől elzárva tartandó, hűvös helyen (de nem hűtőszekrényben), fénytől védve tárolandók!
A hom. szerek adagolásával egy időben (+- fél óra) mellőzni kell az élvezeti szerek (babkávé, dohányzás, kóla) használatát, hasolnlóképpen kerülni kell mindne olyan anyagkülsődleges és belsődleges alkalmazását, amelyek illóolajat vagy már erős illatú komponenst (kámfor,mentol, mentaolaj, fokhagyma ill. fokhagymaolaj stb.) tartalmaznak, pl. mentolos fogkrém és szájvíz. Nem szabad hom. szereket dirkt napfény, magas hő vagy rötgensugár (repülőtéri csomagellenrzás) hatásánka kitenni, mikrohullámú sütő, televízió, számítógép, rádiótelefon közelében vagyn hűtőszekrénybe helyezni.
Forrás:Dr.Peithner Kg Homeopátia mindenkinek füzete
Don' worry! 10 újjal tudok gépelni így nem volt sok idő!
k