Szia Arivirág!
Olvasgattam a leveleid a szopi+terhesség témában. Én is ugyanezzel a kérdéssel fordultam Gyurihoz nemrég, a válasz uez volt. Végül a nőgyógyászommal egyetértésben úgy döntöttünk belevágunk, és azóta a 9. hétben járunk.
Misi fiam most másfél éves, szopik napi 3x átalgban. Azzal alszik el, és reggel kéri. Szerencsére az éjszakaikat most már nagyjából sikerült leállítani. De jól láthatóan nem hagyta abba azért, mert a tej íze megváltozott. De ezlvileg ez is bekövetkezhet. Azítán félidőben csökken a mennyiség, ekkor is elhagyhatja. Aztán a szüléskor is, merthogy távol lesztek egymától. Végső esetben tandem szoptatsz.
Ja és én is igaz csak diétás terh. cukorbeteg voltam vele. Azóta "elmúlt". És fogytam 25 kg-t.
Én úgy gondolom, hogy a gond alapvetően annyi, hogy mind a cukorbetegség mind a szoptatás rizikófaktor. Nem függnek össze, úgy tudom. Csak két külön gond. De két dolog. Miközben lehetne egy is.
Ha bíztatót akarsz olvasni szopi+terhesség témában akkor menj fel a
www.lll.hu oldalra, ez a la leche liga oldala. Ők a szopival nagyon elfogultak, úgy gondolom, tehát ezért ilyen szemmel olvasd, de érdemes elolvasni.
Másik gond, hogy a terhesség + szopi nagyon komoly odafigyelést igényel táplálkozás ügyileg.
Hiszen 3 embert táplálsz valamilyen szinten. Ezért nagyobb odafigyelést igényel. Ha jól informálódtam pontosan ez a tápanyaghiány is okozhat koraszülést. Tehát Kell figyelni. Na most cukorbetegség, diéta mellett ez fokozottan nehéz, tehát van összefüggés.
Ha gondolod írhatsz magánban.
stu@vnet.hu.
Ja bocs azt nem tudom, hogy mennyi idős a "nagyobbik", azaz a szoptatott babád. Mert ettől is erősen függ a dolog. Kérdés milyen a vérképed. ....
Reméelem írtam azért jó híreket is.
Panni