Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Én ma reggelig 11 kilót szedtem fel, egyenlőre elégedett vagyok magammal. Bár most már örülnék, ha minden héten pontosan tudnám, hogy hány gr. a kicsikém. Kicsit félek, hogy mi lesz, ha nem éri el a 2500-at. Bár 3 hete majdnem 1500 volt, úgyhogy lassan a 2 kiló kell, hogy legyen.

Ma elkezdtem összeszedni a kórházas csomagba a cuccokat, egyenlőre csak a piperét, mert a bőröndöm még anyuéknál van. HA minden jól megy, akkor a hétvégén elhozzuk tőlük az ágyat, meg a ruhácskákat, meg persze a bőröndöt is.

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Zsófi, ezen ne izgulj!
Az utolsó 8 hétben megduplázza a súlyát a pici, szóval ha 3 hete 1500g volt, akkor bőven nagy baba lesz az!
Nálunk is kezd összeállni a babakelengye, már bepakoltam a komódba a dolgokat. Egyelőre 56-os és 62-es ruhákkal töltöttem fel, meg bent vannak a különböző a bundazsákok, hálózsákok... Meg is telt a 3 fiók! :shock:
Azt tervezem, hogy ahogy egy méretet kinő, jön a csere a következő méretre.
Azt hiszem, egy folyamatos pakolás lesz a következő 8-10 hónap! :lol:

Kórházi csomaggal hogy álltok? Kinek milyen tapasztalata van a különféle betétekkel, eldobható bugyikkal? Ja, és az igaz, hogy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonattal felszerelkezve kell szülni menni?

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Ja, még valami eszembe jutott: meddig szabad a magnéziumot szedni? Én még szedem, mert óvatlan pillanatokban be szokott görcsölni a lábfejem vagy a vádlim. Ébredéskor már reflexből visszafeszített lábfejjel nyújtózkodok, mint a focisták, különben görcsbe állna az egész... De úgy tudom, nem szabad végig szedni a magnéziumot, csak pontosan nem tudom, mikor kell abbahagyni.

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 

 
 

Én is elértem a 8kg hízást...még tartottam volna 2 hétig a 7kg..de mindegy.gondolom,ha akarom ha nem hízom is miatta,hisz ő is hízik.

Zsófi,szerintem se izgulj..mindenki azt mondja most fog nőni csak igazán,és gyarapodni.. :)

Lilly,nekem már 2 hete azt mondta a dokim,hogy kezdjem meg elhagyni..de még 1-et veszek be,ha bekeményedik a hasam.
Én vettem 3féle betétet,minél több cseppeset..de tapasztalatom nincs,mert sohasem használtam betétet.Nem vettem még Tennát,amit a védőnő mondott,mert nagyon drága,és ha nem is olyan jó?Ezért vettem inkább 3 félét,és különbözőt..majd a párom még hoz be,ha nem jól választottam.Vettem 4db-os eldobható bugyit is,meg viszek olyat be,amiért nem kár.Felpróbáltam itthon az eldobhatót,hát igen érdekes... :o
Vettem nedves törlőkendőt is.
Mi apaságit csináltattunk,de már ott is azt mondták nincs olyan,hogy 30 napnál régebbi ne legyen...De házasságiból miért lenne idő szabva?
Baba ruciból én is ezt a két méretet választottam,bár 62 több van...anyu szerint ez egy nagy gyerek lesz...és mindig lebeszélt a kisebbről... :) Ciki ha majd lóg rajta..de akkor vetetek vele kisebbet.... :wink:
timea35
Budaörs
 
 


Lilly!
7 éve is 3x2 magnéziumot szedtem, mint most. Akkor azt mondta a doki, hogy a 37. hétig szedjem. Ahogy betöltöttem, abbahagytam, négy nap múlva beindult a szülés (szerintem nem attól, hogy abbahagytam), és minden rendben ment. Mivel én naponta 15-30 alkalommal keményedek, most sem fogom abbahagyni előbb. Ami érdekes, most még egyszer sem görcsölt a lábam.

Hízás: + 13 kg :oops:
ducimami
 
 


Ja, nálunk ha éjszaka szülsz, nincs fájdalomcsilapítás, csak műtéthez hívnak aneszteziológust.
ducimami
 
 


Sziasztok!

Timi úgy tudom, az ilyen sokcseppes (gondolom éjszakai) betét nem jó az elején, csak kb. a 2.-3. naptól. Nem tudom a Tena mennyibe kerül, még nem néztem meg, de láttam direkt szülés utánra való betéteket 5-600 forintér is. Szerintem valami bababoltban azért kérdezd meg, hátha tudnak ajánlani valamit.
Eldobható bugyit milyen méretben vettél? Én kérdezgettem tapasztaltaktól, okosabb nem nagyon lettem. Anyu ( szülésznő) szerint inkább olyat vegyek, ami mostani méretem, mert ugyan a hasam kisebb lesz a szülés után, de a fenekem nem :lol:
Azt én sem értem, hogy a házassági papírból miért kell 300 napnál nem régebbi, szerintem sincs sok értelme, mert aki meg pl. elvált, annak meg azt kell igazolnia, hogy már elvált, különben a volt férj vezetéknevére anyakönyvezik a gyereket. Szóval szerintem semmi értelme ennek az egésznek. De könnyebbség, hogy levélben is lehet kérni az illetékes hivataltól, nem kell személyesen elzarándokolni.

Ducimami hol szülsz? Elég rossz lehet fájdalomcsillapítás nélkül szülni.

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Megtaláltam a választ arra, hogy miért is szivatnak a hivatalok! Alapból feltételezik, hogy az anyuka nem tudja ki a gyereke apja, vagy ha mégis tudja, akkor az apuka le akarja tagadni a gyereket! Eszem megáll!!! :roll:
http://www.pocaklako.hu/szules/szules-k ... s-teendok/

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


bzs88!

Miért nem jó a sok cseppes?Elvileg annak jó a nedvszívó képessége,és próbáltam aránylag vékonyat is választani...mindegy.van több féle,majd meglátjuk...nem láttam terhesség utáni betétet.. :(

Eldobható bugyit,az Auchanba vettem 899ft/4db.most láttam 499ft/5db veszek még egy olyat is.én a saját méretemet vettem meg.a fenekem mérete nem változott,de jó lett rám.Én a szoptatós melltartóból nem tudom,hogy mekkorát kell venni.A simából sem jön mindig össze,mert nem egyformák a boltban sem.Ötletek?
Az tényleg igaz,hogy ha nem vagy elválva egy éve,akkor a volt férj nevére megy a kicsi...még jó,hogy lassan 2 éve már,hogy elváltam :wink:

Tényleg rossz lehet úgy szülni,hogy ha rossz időpontban szülsz,akkor nem kaphatod meg még a lehetőséget sem,hogy kérj fájdalomcsillapítást.Már sok helyen a nőgyógyász is adhat,ha van rá képesítése.De inkább a másik verzió az igaz még több helyen.Nagyobb kórházakban itt pesten már nem,amiknél én utána néztem.
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Timi nekem azt mondták a tapasztaltabb ismerősök, hogy a sokcseppes betét azért nem jó, mert közvetlenül szülés után, mikor sok trutyi ürül nagyon hamar megtelik (percek alatt).
Melltartót én kaptam használtan, most elég nagynak tűnik, de lehet, hogy belenövök. De van ismerős aki azt mondta, hogy ő néhány háromszöges bikinifelsőt vitt be a kórházba. Végülis arra a pár napra jó, utána úgyis meglátod, hogy mekkora méret kell a rendes melltartóból.

Mindenki epidurállal szeretne szülni?

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Jól beindultatok nem semmi! :wink:

Betét: minél nagyobb nedvszívó, annál jobb, mivel az első 3 napban nagyon sok vér ürül. Sőt a szoptatás is méhösszehúzódást okoz, ami minden esetben jó sok vér ürüléssel jár. Ez akár eltarthat két hétig is. Szóval fel kell készülni!
Én a Tena extrát ajánlom, igaz elég nagy, de muszáj!!! Higgyétek el, nem jó félóránként a wc-re rohangálni és cserélgetni.
A melltartó betét is praktikus, főleg miután már beindult rendesen a tejtermelés.
Folyton csöpög, szivárog, ha ránézel a gyerekre, vagy elsírja magát már magától megindul a tej, szóval kell a melltartóba is betét.

Házassági kivonat: kórházanként más. Van, ahol elfogadják az eredetit (az elsőt) és van, ahol friss kell.
Érdemes felhívni a szülészetet és megkérdezni. Az apaságit sajna nem tudom.

Magnézium: érdemes a 36. hét végéig szedni, hiszen senki sem akar kora babát.
És mint tudjuk, nemcsak súlytól függ, hanem a születési héttől is.
A 32. héttől egyre gyakoribb a haskeményedés és átalakul lassan enyhe, de rendszertelen fájássá.

Babasúly: sokszor említettem már, nem mérvadó az uh becslés.
Több összetevőből jelentik ki, mekkora lehet a baba. DE! Mint tudjuk vannak az örökletes dolgok. Pl nehezebb csontozatú, magasabb, kisebb baba de duci stb...
A dokik ezt nem tudják pontosan megjósolni, ezért a hossz adatokból saccolnak.
Többnyire sikertelenül. Legalábbis ami engem és pár ismerősömet érint.
Eddig egyik gyerekemet sem találták el.
Szóval nem kell izgulni, a lényeg, hogy a 37. hét elejéig bent maradjon a kicsi és akkor meg lesz a kellő súlya.

Szülés: valóban megint csak alkati kérdés. Van, aki az elsőt is gyorsan, viszonylag fájdalom mentesen szüli.
Én megszenvedtem mind a néggyel, ezért az ötödik szülésemhez már nem tudok teli pozitív hozzáállással nekiindulni.
Ráadásul marhára kevés a pozitív felfogás, ami fáj az fáj és kész.
Mivel tudom, hogy mi vár rám, ezért még inkább félek.

Epidurál: Valóban csak előre egyeztetett időpontban és nappali szülésnél alkalmazzák. Kivéve, ha hirtelen császározni kell, akkor éjjel is.
Azt is figyelembe kell venni, hogy az epidurál ugyan csillapít a fájáson, de jelentős mértékben lassítja is a szülést.
Akinek ráadásul fájásgyengesége van, annak nem is ajánlják.

Bugyiból a legjobb a "hálós", ami tényleg eldobható, de én mindig kimostam és bírta az eddigieket. Felvéve kényelmes és jó szorosan tartja a hasat is.

Kórházi cucc: ez is változó lehet kórházanként, de az alapok megegyeznek. Törölköző, tusfürdő, wc papír, betétek, hálóingek, köntös, étkészlet (kanál, villa, kés, pohár) papucs (ált, 2 pár, mivel a fürdésnél össze lehet szedni jó kis gombás fertőzést így én külön papucsban fürödtem).
Ami az én külön hülyeségem, fertőtlenítő kendő. Minden wc használat előtt lemostam az ülőkét. Volt rá példa, hogy összeszedtem a bacit.
Vittem még folyékony szappant is, az antibakteriálisat. Szoptatás előtt mindig kezet kell mosni és van, ahol nem adnak fertőtlenítőt.
Ezekhez jön még a babacucc.
Ez is kórházanként változik, de általában pelenka, popsitörlő, babapléd, textil pelus.
A hazavitelhez meg elég, ha az apuka hozza be a cuccot, de össze kell nekik azt is készíteni.

Bizti kihagytam még dolgokat, de majd eszembe jut, akkor írom.

Ja! És a kórházba már rögtön be lehet vinni a mellszívót is, minél előbb stimulálni kell a tejtermelést.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Én nem szeretnék epidurállal szülni, attól jobban tartok mint magától a szüléstől...
Nem tudom, milyen más fájdalomcsillapítás van, a kéjgázról hallottam, de az nagyon káros a babára nézve is. Szóval én nem gondolkodok fájdalomcsillapításban.
Elkezdtem olvasni ezt a hivatalos teendős linket, hát nem semmi. Vajon a netről nem lehet a formanyomtatványokat letölteni? Nem véletlen, hogy vannak cégek, amik direkt azzal foglalkoznak, hogy jó pénzért végigcsinálják ezt a szülés utáni adminisztrációt. Ez minimum egy hétbe telik. Azt hiszem, én előre kitöltök mindent, mert februárban már majd nem dolgozom. Öröm lesz a 9. hónapban hivatalról hivatalra járni!

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Haliho!

Én meg pont azt gondoltam,hogy az extra szó rajta,és a sok csepp azt jelenti,hogy sokat és jól szív,tehát amikor nagyon sok miatt kell az elején,pont jó.nekem így volt logikus.a tamponnál is így van.tudsz venni az első pár napra ha kell extrát,és utána jó a normál...a Tenna 30db-os és 1900ft,vagy van másmilyen is belőle.
nem ismerem.azt mondta a védőnőm,hogy vegyem patikába de a barátnőm szerint,ott drágább...

Én csak egyet tudok a szülésemmel kapcsolatban,hogy nekem majd
a helyzet dönti el,hogy legyen-e epidurális vagy ne..semmilyen hisztim nincs ezzel kapcsolatban...nem kell kád,labda,bordásfal..egy ágy kell ,és egy jó segítség...meg egy könnyű szülés :) a többit úgyis az élet meg a biológia dönti el...de nem fogom magam szadizni csak,hogy minél természetesebben szüljek....ha gond van és császár kell..akkor az kell...legyen biztonságban a kicsi,és legyünk túl rajta.... :wink:
timea35
Budaörs
 
 


Timi!

Teljesen igazad van!
Amikor az ember vajúdik, hiába ajánlják fel a segédeszközöket, úgyis mindenki maga tudja, maga érzi, hogy adott szituációban mi a jobb.

Nekem még az érintés is rossz volt. Szegény férjem próbált simogatni, de ellöktem a kezét, mert még az is fájt, ha rám néztek.

A labdára is ő ült rá. :lol: Én kipróbáltam, csak rosszabb lett a helyzet.
Olyankor meg kell keresni, melyik testhelyzetben enyhébb a fájdalom.
Arra emlékszem, hogy amikor a baba a szülőcsatornában van már, oldalra kell fordulni és oldalanként kb. 3-3 fájást kell kibírni, mivel a baba forgó mozdulatokkal halad előre és ezzel megkönnyítjük neki az előre jutást.
Na, az valami iszonyat.

lilly!
Elméletileg az infúzióba kérhetsz helyi érzéstelenítőt, de gyakorlatból mondom lószart sem ér. :evil:
Én már többször javasoltam a szülésznőmnek, hogy vágjanak kupán, aztán ha kint van a kicsi felébreszthetnek. :lol:
Nem tudom miért nem hajlandó rá. :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Kicsit megkésve de B.U.É.K!!!!!

Nálunk valószínű császár lesz, fiúk azzal születtek, így 2. alkalommal is arra alegnagyobb esély. Félni nem félek, bár az egészben akatéter volt legrosszabb, azt hittem megörülök tőle.

Szoptatós melltartó tényleg ráér esetleg utána, nem tudni kinek mennyit nő a cicije a tejjel, nekem kb 2 kosármérettel lett nagyon amikor beindult.

Matrac téma még mindig, fiúknak sima szivacs volt, tökéletesen bevált, Bálintnak is az lesz, csak vastagabb. Nem hiszem, egyébként hogy a pihe-puha méh után kemény matracra vágynának a babák :D


Lilly, minden letölthető neten és akár postán is intézhető. Nézd át a MÁK és az OEP oldalát(ha a munkahelyed nem kifizető hely) minden lényeges információt megtalált.
Nálunk a kórházban intézik az anyakönyvi kivonatot, lakcímkártyát és a TB kártyát. Az adóazonosító szám rajta lesz a babkötvényes tájékoztatón, amit a MÁK küld ki, a kártyát az NAV-nál kell intézned, de az is lehet, hogy azt is megkapod automatikusan, hallottam már pár anyukától ezt a verziót is.

Ahogy megvan a TB kártya utána intézheted a anyaságit és a családi pótlékot, ezt a MÁK-nál. TGYÁS-t vagy a munkahelyeden, ha tb kifizető, vagy az OEP-nél. Ha csak a GYES jár valakinek, akkor azt is MÁK-nál kell intézni.


Én már +14-15 kg tartok, úgy látom Én vezetek :( Bár már nem nagyon szeretnék hízni, de még pár kg biztosan feljön. :(

Nekünk elég friss a házassági kiionatunk, május 21-én házasodtunk össze. :)

Mg-ot tényleg a 36. hét végéig kell szedni, utána fokozatosan abbahagyni.

Betétet én is Tennát vettem és sima vastag betétet is, császárnál elég jól kitisztítanak, nincs annyi vérzés, mint sima szülésnél.
Bugyi, szintén hálós, a boxeres változat vált be a legjobban, én is kimostam :)

Nálunk még semmi nincs előkészítve, sem kiságy, sem ruhák, sem kórházi cucc
:oops: , de hamarosan hozzákezdek, mert fogy az erőm :)

verzso
 
 



Sziasztok!

Nagyon belendültetek kismamik! :D
Még a témához. Anno én is Tena betétet vettem,még az első szülésnél,és még mindig van belőle :lol: Gyógyszertárban vettem ezerpárszáz Ft volt,24 db-os,normál méretű,hozzá Tena hálós kisnadrág. Tökéletesen bevált. Amúgy pont ma találkoztam egy aukcióval a neten,ott villámáron 900Ft-ért hirdették a cuccot, 30 db-os bontott csomagból 26 db volt meg.

[quote]
írta:
Nekem még az érintés is rossz volt. Szegény férjem próbált simogatni, de ellöktem a kezét, mert még az is fájt, ha rám néztek

yusz!
szó szerint mintha én írtam volna,az is irritált,ha csak rámnéztek,de szerintem az én szemeim is szikrákat vetettek,ha vki hozzámért...wááááá!

Fájdalomcsillapítás:
háááát,eddig semmit nem kaptam egyik babánál sem,de most olyan para van rajtam,hogy lehet utánakérdezek az epidurális érzéstelenítésnek. bár tény,hogy jócskán lassítja a folyamatot,meg nem is ajánlják mindenkinek...de szenvedni sem jó! :?

Képzeljétek törpjeim tegnaptól az oviban alszanak! 8) Muszáj volt elkezdeni,mert mire itt a pici,legalább megszokják,meg az a 9-től délig tartó ovizás nekem nem tűnt jó megoldásnak.Bár a fiam az első 2 évben ottaludt,de a csajszi nem akart,így szeptembertől hazajöttek...kiváncsi leszek,hogy alakul... :roll:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Én is Tena betétet fogok venni, arról csak jót hallottam. Kaptam pár eldobhatós bugyit, de azok nem úgy tűnnek, mint amik tartanának is. A tenás bugyi sem drága, és azt el is lehet mosni, ha vész van.
De szerintem, Timi, ne aggódj, biztos a te betéteid is jók lesznek, legfeljebb a párod bevisz neked másikat, ha nem válnak be.

Amúgy egy ismerősöm meg pont a labdára esküszik. Most szülte a 4-dik babát, és labdán vajúdott. Mondta, hogy a szülésznő irányította, hogy hogyan mozogjon rajta, és őt nagyon ellazította. Szóval ezekhez az eszközökhöz kell egy jó szülésznő is, aki segít, hogy mit kell csinálni, mert ha csak ráülsz, attól még nem fog a csoda megtörténni. Én úgy vagyok vele, hogy ami segédeszköz bent lesz a szülőszobában, azt végigpróbálgatom, mert ki tudja, kinek mi enyhíti majd a fájdalmait.

Patrícia, sok sikert a bentalváshoz! Ja, ez a 9-től 12-ig tartó ovi nem tűnik túl nagy segítségnek.

Holnap megyek uh-ra, nagyon várom már! Legutóbb nem volt túl kommunikatív passzban a bébi, remélem, most több szerencsénk lesz!

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Sziasztok!

Ez igen!!!1-2 napig nem kukkantok be és alig bírom végigolvasni...:D
Mindenki fel van pörögve a finishbe!:D

Tegnap voltam a szülésznőnél a kórházban és mindent elmondott részletesen, lépésről lépésre. Nem mondom, hogy könnyű volt rezzenéstelen arccal megemészteni a dolgokat, de így legalább tudom mi vár rám. Több, mint egy órát voltam nála, volt idő szoktatni magam a környezethez, végülis sokkal rosszabb körülményekre számítottam.

Betéttel kapcsolatosan, ajánlott nekem egy típust, ami love moon anion névre hallgat, ebbe egy speciális baciölő rész van, ami szülés után nagyon hasznos, az aranyér esetén is segít a gyógyulásban, van belőle éjszakai, nappali és tisztasági betét, állítólag 6-8 órát is kibír. Szerintem én veszek ebből is meg a az eldobhatós tena bugyiból is, aztán meglátom, hogy melyik válik be. Azt tudom, hogy az első 3 nap brutál, akkor erős mensi szerű, aztán még kb 1 hétig vérezget, de már csökken a mennyisége.

Kórházi csomag: nálunk két táskába kell pakolni egyik megy a szülőszobába, másik a gyerekágyasba.

Szülőszobásba: 2 hálóing, 1-2 papucs, tisztálkodószerek, wc papír, eü betét, gyümilé, ásványvíz, keksz, csoki, szőlőcukor, pohár

Gyermekágyasba:
evőeszköz, pohár, köntös,2-3 hálóing, eü betét, 1-2 textilpelenka, popsitörlőkendő, vákony pamutsapka és kesztyű a babának, pelenka, popsi krém, köldökellátáshoz alkohol, steril mullap, hintőpor

Nekem még sok dolog hiányzik ezekből, a babának is kell még pár dolog otthonra, matrac, gumis lepedők, kissapik, eldobható pelus, popsitörlőkendő. Legkésőbb kövi héten ezek is beszerzésre kerülnek:)

Azt olvastam valahol, hogy a babának nem tesz jót, ha babtusival van fürdetve, hanem csak tiszta vízzel kell mosdatni kb fé éves koráig. Milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Sziasztok!

kristin!

A baba fürdetéséhez a gyerekorvos felír egy speciális fürdető krémet amit a patikában kiválthatsz. Azt kétféle képen lehet használni, vagy bekened a baba egész testét vele és úgy teszed a vízbe, ahol lemosod, vagy a vízben oldod fel és úgy kenegeted a kicsire. Elég trutyis tubusos krém, de nagyon jó a baba bőrének.
A köldökére az első héten amúgy is nagyon vigyázni kell, hogy ne érje víz, csak alkoholos lemosás szabad.
A többi babafürdetőt tényleg nem szabad használni fél éves kor előtt mert könnyen allergizálnak.

A kórházi cucc hasonló mint amit én is írtam, de a baba kesztyűt teljesen felesleges szerintem, a babák csak frászt kapnak tőle, és befülled alatta a kezük.
Én sosem használtam, kibírtuk azt a 3 napot aztán itthon rögtön levágtam a körmeit.
Mondjuk szeretik megvetetni az anyukákkal a sok felesleges dolgot, szóval ne dőljetek be mindennek.

Erről a betétről nem is hallottam, de jónak tűnik. Gyógyszertárban árulják?

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok!

Én is bekukkantottam egy kicsit. Őszintén szólva így a vége felé közeledve kicsit félek. Természetesen a szüléstől. Tudom, hogy úgysem tudok mit tenne ellene, meg kell hogy történjen, csak reménykedni tudok, hogy gyorsan fog menni...Mindenkinek ez az álma.

Ma voltam szoptatós előadáson, ez viszont nagy nagy élmény volt. Én tudom, hogy szoptatni akarok, de nem gondoltam volna, hogy ennyi mindenre kell majd figyelni, s mégis olyan egyszerűnek tűnik az egész. Az egészben az a legmegnyugtatóbb, hogy azt mondták, ha a baba csak egy kortyot iszik az is elég eleinte, de minél többet ajánljuk neki a szoptatást, annál jobban fog menni. S ha naponta 22szer kell szoptatni, akkor annyiszor tegyük. Nincs olyan, hogy sokat adnánk, vagy túltáplálnánk. Itt a hölgy azt mondta, hogy mellszívót sem kell feltétlenül venni, mert meg lehet tanulni kézzel csinálni..majd meglátjuk...

Visszatérve kiságyra, meg matracra, már azon a döntésen voltam, hogy vegyünk egy sima matracot, mire a férjem tényleg nagyon akciósan talált egy matracot és meg is vette.... Itt a kókuszmatrac eléggé drága, úgyhogy arról letettünk. S igen rúgósat vettünk, de nem olyan mint egy felnőtt matrac. Rúgó csak azért van benne, hogy tartsa a formát, de a rúgók felett van egy vastag szivacs réteg...hát gondolom jó lesz.

Kicsit ilyesztően hangzik ez a sok betét meg vérzés, de tudom, ez ezzel jár, bár ha már odáig eljutottnk, ez lesz a legkisebb gondunk... :)

Kicsit irigyellek benneteket, hogy még UH-n láthatjátok a babákat, nálunk már nincs UH... sajna.. :(

Én még nem tudom mit kell bevinni a kórházba, bár nálunk nem is lehet olyan sokáig bent maradni, ha nem szoptatnék, akkor talán már második nap haza is engednének....Persze, tudom jobb itthon, de mi van ha vmi nincs rendben a babával... :S

Majd meglátjuk mi lesz. :)

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
csekom
Zsurk
 
 


Sziasztok!
Ma voltunk szülésfelkészítőn, nagyon jó, kis családias volt a hangulat, a 3 védőnővel összesen 10-en voltunk:D ebben a kísérők is benne vannak:D Sok új infó volt a szüléssel kapcsolatban is, de főleg az volt érdekes, ami utána jön. Mutatták a szoptatást, meg a a fürdetést is, utána még rákérdeztem pár dologra, azt mondta a védőnőm, hogy szerinte felesleges popsitörlőből betárazni, annyit vegyünk csak ami az uticsomagba kell, egyébként nedves vatta is jó otthon (azért nem mindegy az sem, hogy mennyit kell érte fizetni :roll: )

Ja és most olvastam, hogy már nem kell a 300 napnál frissebb házassági anyakönyvi kivonat, az eredetit is elfogadják.

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Yusz,ezt a betetet fehervari patikaban nem lehet kapni, csak a korhayban, de pesten lehet, hogy mas a helyzet.
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Sziasztok!

Találkoztam én is végre a szülésznőmmel...nagy élmény volt.
Annyira aranyos,és közvetlen,hogy pár perc után elfelejtettem,hogy mennyire szorongtam előtte.este 8-ra hívott minket a kórházba.nyugi és csend volt.mindent megmutatott.sokkal rosszabbra számítottam.már kinézetre is.mert az I.sz Női Klinikáról csak azt hallottam eddig,hogy szigorú,és tanuló kórház,meg nem baba-mama barát.én is ott születtem... :)
Nem lelakott.de szigorú.nem kérdeznek meg,beöntésről,borotválásról,gátmetszésről...ez van,és kész.
a gátmetszésnél törekednek,h ne legyen...de ha kell nem szaroznak,viszont nem úgy vágnak mint egy-két évvel ezelőtt.nekem nincs tapasztalatom,így nem tudom.apa minden körülmények között ott lehet.epidurális bármikor van.de más megoldás is.azt mondta ezeknek ha eljött az ideje,ő minden lehetőséget elmond,és azt is,hogy az akkori körülményeknek mit ajánlana.megvan előírás szerint,mi hol történik,milyen sorrendben,szülés után hol meddig vagy....
szülés után ameddig rendbe hoznak,az apukáé kb 1órára.utána enyém 1 órára,és szopizunk.utána elviszik,én eszek..pisilek fürdök,saját ruhába bújok,és átmegyek a babaágyas osztályra.ott alszok 2-3 órát,és onnantól végig velem a baba.
szobába senki nem jöhet,látogatás 16-18 között,és babát a folyóson mutatod meg,de no puszilgatás.na ez a folyosós dolog nem tetszik.azt mondta hamar lezárják az egész osztályt ha járvány van kilátásba.komolyan hangzott ez az ütemezett,és fegyelmezett rend.de nem bánom.mikor ott voltunk előttünk 1 órával született meg egy kisfiú... :) olyan jó volt látni az apukájával,meg azt az esti nyugalmat,ami pont akkor volt.
Amit vinni kell,az szinte mind az,amit írtatok ti is.ő a Tena betétet mondja,és a hálós bugyit hozzá,mert szerinte jól tartja majd szülés után a hasat.
Császár csak az utolsó pillanatban van,vagy ha nem jól fekszik.akkor nem próbálják meg megfordítani.és itt jött egy érdekes téma,amivel nem is foglalkoztam eddig,de azt mondta,h sajnos sokszor fordul elő,az az amikor a baba az utolsó hetekben vagy szülés előtt egy picivel,vagy szüléskor pont,annyira kínlódik és nem jó neki valami,hogy belekakil a magzatvízbe.elmondta a tüneteket,ha itthon lennék.és azt is,hogy ha ez megtörténik,nincs sok beszélgetés,mert azonnal kiveszik a babát császárral.mindegy a hét..és minden más is.jó volt ezt hallani,hisz magamtól nem tudtam volna róla.a párom csak ilyenre kérdezett rá,ő azt mondta mindent tudni szeretne.hát megkapta... :?
Engem azért is érdekelt mert az én kisbabám nem feltétlenül érzi jól magát ezen a szűk helyen.és ez csak rosszabb lesz.ő is azt mondta,hogy látszik,h alig híztam,és mennyire feszül a hasam.azt mondta,h minimum 3 magnézium naponta a 37.hétig,és hülyeséget mondott a doki.koraszülés stádiumában vagyunk,és nem adhatjuk meg még a lehetőségét sem ennek.mondta,h keskeny a csípőm,viszont a magasságom előny lehet... :)
Holnap megyek a dokihoz,és megtudom végre mekkora lett,és elmondom a dokinak is,h mennyire nehéz a kicsi,és rettenetesen feszül a hasam.a kicsi sokat próbálkozik,és az oldalfekvés továbbra sem engedi.félek,hogy bár a szervezet tudom,h olyan hogy csinál magának helyet,de nem jó,h ennyit szenvedünk.

Na csajok ez jó hosszúra sikerült...remélem nem untattam senkit... :roll:
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Timi esetleg leírnád, hogy mik a tünetek, ha a baba belekakil a vízbe? Én csak annyit tudok, hogy akkor zöld lesz a magzatvíz. De, hogy honnan tudom kívülről, hogy baj van, arról nekünk nem mondtak semmit.

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Zsófi!

Néznek a 35.héttől NST.és ha az rossz,az is lehet egy jel.
Nézik ultrahangon a kicsit,és a megduzzadt belek is lehet egy jel.
a zavaros magzatvizet is látják,és akkor már lehet gyanús,és tovább vizsgálnak máshogyan.Ha szivárogni kezd a magzatvized,és halványzöld,már akkor is futi van.ha sötét színű,akkor már nagyobb a baj,és nagyon kell sietni.sajnos akkor már tuti,hogy kakiban úszkál,és megfertőződött,és tüdőgyulladást kap.egyből kiveszik,és megkezdik az antibiotikus kezelést,és átmossák.ott dől el mekkora a baj.lehet elég egy gyomormosás,de lehet,hogy több kell.
nekem ezeket mondta el.én nem bánom,hogy tudom.főleg,hogy azt mondta egyre több az ilyen eset.ez egyébként a túlhordott babákra jobban igaz.de az elég ha valami nagyon nem jó neki bent,de szerencsésebb ha szüléskor történik,mert akkor gyorsabb az intézkedés.remélem segítettem.
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Szomorúan olvasom Timi,hogy nem vagy jobban! :( Azért nagyon jó lenne még pár hétig bent tartani a picit. Itt Bükön, az elmúlt 1 hónapban ketten is megszültek 35-36 hét között,de szerencsére minden rendben mindkét babócával,csak nem lettek óriásbébik. 2 ill. 2,4 kg. Tök jó,h ilyen kedves,alapos szülésznőd van,megnyugtató érzés,az biztos! :)
A folyosós résszel mi nem tetszett? Az hogy nem lehet bemenni a kórterembe a hozzátartozóknak? Erről tudnék mesélni...mikor pl. a legnagyobb nyugiban szoptatnál,aludnátok,és bejön mondjuk egy 15 fős család.....no comment!!!!!!!

Amúgy én is nagyon rosszul viselem.Este szinte összefüggő hasfájásom van,sehogy sem jó,se ülve,se állva,se fekve,néha levegőt alig bírok venni. Nincs nagy hasam,de azt kitölti a bébi,néha 3-4 helyen érzem egyszerre,hogy valamit kidug. Én már nagyon szeretnék túl lenni rajta,vagyis azt szeretném,ha este lefekszek,reggel felkelek és mondjuk február 10-e van,szépen növögetett,mindene kifejlődött tökéletesen,és már születhet meg. Hajnaltól ráadásul olyan fejgörcsöm van,bekaptam 2 advilt,majd UTÁNA elolvastam,és rá van írva,hogy 3. harmadban nem szedhető!!!! Szerintetek nagy galibát csináltam?

Többiek merre csavarognak? Kórházi pakkok hogy állnak? (nálunk sehogy,csütörtökön találkozok a szülésznővel,majd ő elmondja itt hogy szokás,mit szokás vinni).
És amit már régóta akarok kérdezni: Nevek????

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!


Patrícia, hát biztos nem jó, hogy bekaptál két avdilt, de szerintem kettő még nem okoz gondot, más az, ha több napon keresztül szedted volna...szerintem ne izgulj, bár nem tuodm mekkora adag volt, de nem hiszem, hogy nagy gondot okozna, meg úgysem tudsz már mit csinálni.
Elég rémisztően hangzik az a vízbe kakilás, főleg, hogy nálunk nem nézik már UH-n a babákat... :(

Úgy látom az alvással már mindenki szenved, nem csak én. Nekem eddig a zsibbadó kezeim okoztak gondot, de mostmár minden bajom van. Elnyomom a csípőcsontjaimat, a vállamat, ha hátra fordulok, akkor fájni kezd a hátam a bordáimnál, ha kinyújtom a lábam, akkor húzodik és görcsöl a hasam... Na de gondolom mindenkinek megvannak a tünetei... :D

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
csekom
Zsurk
 
 


Patricia!

Pont benned bíztam,mert nagyon vékony vagy,hogy talán te is nehezebben tágulsz..és van tipped...az a baj,hogy mondta a szülésznő is,hogy tök mindegy mekkora vagy,ha adottságod,hogy nem tágulsz úgy,ahogyan kellene.mi már most elhagytuk szerintem a 2,5kg-ot....de majd holnap kiderül.én is szeretném ha a 37.hétig bent maradna..onnan már mindegy...eleve rácáfol 2 hetet a megadott értékekre.érzem,hogy nem lenne baj.
Okozott már vesegörcsöt is,ami pár percig tartott..de azt sem tudtam mi van...formák,alakok,puklik..folyamatosan vannak.de fájnak.és ha csak csendesen összehúzza magát,a látvány és az érzés nem marad el.
Szerintem no para a gyógyszerek miatt.de inkább sima panadolt kéne bevegyél,és ne olvassd el mi van odaírva.én nézzem az összes 9hónap című műsor a tv2,amit a Czeizel vezet,és bármilyen gyógyszert bevehetünk.mindegyikre szinte az van írva,hogy terhesek ne..meg stb...ha van időd nézd vissza a neten.25 perces műsorok,és szombaton van.nagyon hasznos volt.nekem fel kell vennem,mert a párom is visszanézi mindet,és néha le van döbbenve a hallottakon...:))
Amúgy nem dagadok,nem görcsöl semmim..ilyen bajom nincs.a baba ébreszt fel,hogy nyomom,és írtó nagy pánik lesz odabent:((
na ettől vagyok ki....
Nálunk a név : Noel bár látszik a vonalzónkon lent..:))
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timea35 2012.01.09 18:53-kor.
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok ismét!

Timi köszönöm a válaszodat, akkor ezek szerint jól tudtam, hogy magunknak csak akkor vesszük észre, ha a magzatvíz elkezd folyni. Voltam ma a védőnőnél is, rákérdeztem, és mondta, hogy még esetleg az lehet intő jel, ha a baba viselkedése megváltozik.
A 9 hónapot én is mindig megnézem, de csak a neten, mert eddig egyszer fordult elő, hogy műsoridőben itthon voltam :lol:

Jóslókkal hogy álltok? Nekem volt az egyik éjjel a múlt héten, arra ébredtem, hogy fáj a derekam 8mintha felfáztam volna) és körben feszült a hasam. Védőnő szerint ez már jósló lehetett.
Én is szeretném, ha még legalább 3 hétig 2in1 lennénk, de védőnő szerint jobb lenne ha legalább február 10ig bent lenne. De már nagyon várom :)

Kórházi csomagba már kimostam a cuccokat, a héten össze is rakom most már.
Hozzánk Iván fog megérkezni, ha addig mégis leesne a kukac akkor bajban lennénk :lol:

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Múltkor pont sikerült a Spektrumon megnéznem egy dokumentumfilmet, amiben egy baba belekakilt a magzatvízbe, és ez elég sok komplikációt okozott. Azt hittem, valami szép kis film lesz a születés csodájáról úgy általában, erre csupa komplikáció volt benne. Pont erre van szüksége a kismamának pár héttel szülés előtt... Mindegy, nem parázok rajta.
Nekem a múlt héten 2600g-ot mért a gép a babára, szóval elég nagy (34. hét elejéhez képest). Remélem, csalóka a mérés, mert nincs kedvem egy óriásbébit világra hozni! :shock:

Én még nem találkoztam a szülésznővel, csak telefonon próbáltam vele beszélni. Elég ritkán lehet elcsípni a kórházban, de majd megpróbálom valahogy. A telefonban nem volt túl kedves, ha személyesen sem lesz szimpi, nem fogadom fel. Megnyugtató emberekre vágyom magam mellett a szülés alatt, nem olyanokra, akik idegesítenek. Főleg, ha még pénzt is kell adni nekik! :x
Még nincs kórházi cuccom, de a héten szeretném öszerakni, nehogy meglepetés érjen.

Most már én is egyre nehezebben alszom, ez a csípőcsontfájás nálam is megjelent. És nem csak akkor fáj, ha rajta fekszem, ez a legrosszabb az egészben.

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Zsófi,nem mondta a védőnőd,hogy miben változhat a baba viselkedése?van ötlete mire figyeljünk?

Lilly,nem ilyen filmekre van szükségünk az tény...de én is megnézek mindent,hisz mindenki úgy fut neki a terhességnek,hogy ez vele nem történhet meg..és mégis...ha nem beszélünk róla,és nem látjuk,nem is tudjuk meg,hogy van ilyen..de lehet,hogy így tök ügyesen felfigyelünk dolgokra jelekre,amin lehet,hogy még egy doki is átsiklik...hisz nem látnak minket minden nap. :)
A szülésznő kár,hogy így áll a dolgokhoz.én is legalább 4x beszéltem vele,mire összejött,de mindig aranyos volt.ő találta ki,hogy éjszakás lesz napokig,ezért menjünk be este 8-ra,és megmutat mindent. :) Ha megkérdezhetem,te mennyit adsz majd neki?Én lehet,hogy egyszerűen rákérdezek majd...
timea35
Budaörs
 
 


Ha nyugodtabb baba nagyon mozgékonnyá válik, vagy épp ellenkezőleg, nem hajlandó mozogni. Tudom, ezt elég nehéz lehet eldönteni, mert hát vannak nyugisabb, meg bulizósabb napok is. De mondta, hogy ha bármi ilyet észlelek, akkor le kell hozzá menni, és néz egy szívhangot (mert ilyenkor az is megváltozik, ami nem jó) és az alapján el lehet dönteni, hogy kell-e dokihoz menni, vagy sem.

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Én még tavaly tavasszal, mielőtt teherbe estem volna megnéztem a Kandász Andrea Szülőszoba műsorát (még valamikor 2003 környékén ment a tv-ben, most neten meg lehet nézni). Aztán ma egyik ismerős csajszi (szintén pár hét múlva szül) küldött egy linket, ahol ez ment, és megnéztem még egyszer egy részt. Hát őszintén szólva, most, hogy már biztos, hogy elkerülhetetlen, meg itt van elérhető közelségben, nekem ijesztőbb volt, mint elsőre.

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok, ma voltunk dokinal..."szorul a hurok" 2100 as a mehszaj, elkezdett kinyilni, 1,2 heten belul szulok. 94 mm a buksi, a doki szerint 3,5 kg folotti baba lesz. Kesz a babaszoba, s napokon bel-l a korhazi csomag is.Ha eltunnek, akkor megszultem...
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Wow, Kristin, csak nem te leszel az első? :lol:
Ez nagyon izgi!

Timi, én úgy tudom, ez a szülésznő fix tarifával dolgozik, 30ezer Ft-ot szokott kérni. Van ismerősöm, aki nála szült, szóval innen tudom. De lehet, hogy majd a beszélgetés alatt ki is tér erre. Ha nagyon szimpi lesz, nekem ennyit megér, hogy végig mellettem van, masszíroz, védi a gátat, türelmesen elmagyarázza, mi miért történik, stb. Ha viszont nem kifejezetten szimpi, akkor vagy keresek mást, vagy rábízom magam az ügyeletesre.

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Sziasztok!

Jó sok infót írtatok.
A kakiról én is hallottam, hogy nem jó, de szerencsére még nem találkoztam senkivel, akinél ilyesmi előfordult volna.

kristin!

Ne aggódj, ilyen méhszáj értékkel még túl is hordhatod. Én a nagyobbik lányomnál 3 hónapig ennél rosszabb méhszáj értékkel húztam, a végén még két héttel túl is hordtam.
Más kérdés, hogy a baba majd hogy gondolja és mikor óhajt kibújni.
De alapban a picit nyitott méhszáj még semmi rosszat nem jelent.

Inkább arra vigyázz, hogy a fertőzés veszélyt elkerüld. Pl. csak zuhanyzás, házasélet tabu, idegen wc-n nagyon körültekintően, de gondolom ezeket alapban is megteszed.

Zsófi!

Drága, ne nézz ilyen filmeket szülés előtt! Csak frusztrál és ráadásul minden szülés más. Nekem a 4-ből egyik sem hasonlított a másikra.
A fájdalmat meg úgyis majd te érzed és lehet, hogy neked kevésbé lesz megterhelő. Nem vagyunk egyformák.

lilly!
Ha nem szimpi a szülésznő, akkor mindenképpen keress másikat. Még nem késő. Nagyon fontos, hogy akik a szüléskor veled vannak, azokban feltétel nélkül megbízz, nyugalmat és erőt meríts belőlük.
Manapság már odafigyelnek ránk, kismamákra is, hogy minél könnyebb legyen.

timi!
Ez nem csak a vékonyságon múlik, van egy ún. fájásgyengeség elnevezésű, általában öröklött "betegség", ami nem betegség, csak nem tudok rá jobb szót.
Ez azt jelenti, hogy a fájások nem okoznak olyan mértékű tágulást ami kellene.
Persze fájni pokolian fájnak, ugyanúgy mint a rendes fájás, csak az hatása nem olyan.
Erre szoktak oxitocint adni infúzióba, ami meggyorsítja és hatékonyabbá teszi a tágulást.
Viszont ezt epidurálnál nem lehet alkalmazni, mert a kettő üti egymást.
Nekem sajna pont ez van, anno a fiamat két napig szültem. Igaz én is nagyon vékony voltam, 51 kg voltam szüléskor.
De azóta is minden szülésemnél jelentkezik ez a dolog, nehezen tágulok és lassan.
Azt hittem a negyediknél már simán megy, 4 ujjnyi voltam amikor bementem a kórházba és ahhoz képest még volt 6 óra hátra.
Pedig aki már 4 ujjnyi, onnan indul a szülés és kész.

A szülésznőre nyugodtan kérdezzetek rá, hiszen ez nem tabu téma, mindenki tudja, hogy pénzért csinálja.
Én konkrétan megkérdeztem, mennyit szoktak neki adni. :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


yusz!

Nem hangzik túl biztatóan... :( Ma voltam dokinál,de sajnos nem volt ultrahang.Minden rendben van,ami a vérnyomásomat illeti,meg a vizeletet,és a méhszáj is teljesen zárva.elismerte,hogy szép nagy baba miközben vizsgált.nem zárja ki a császárt sem.nekem mindegy.ha az lenne akkor is szenvedsz egy csomót,mire eljutok a császárig.24-én kell mennem újra,akkor lesz már minden.vérvétel+vizelet vizsg+ultrahang+nst.
Szerintem a méhszáj egy fura dolog és nem kiszámítható.Ad egy kiindulási pontot,de én is hallottam már olyat,hogy valaki nagyon nyitott volt és túlhordta,és olyat is,hogy egyik nap zárt volt,a következő héten megszült.ki érti ezt?ez annyi mindenen múlik...biológia...
Félek,hogy ez a nem tágulás és fájdalom...nehéz szüléshez vezet...és ez egy kicsit elkeserít.nagyon nem cáfolt rá senki.ma a doki sem.


Kristin!

Nagy babánk lesz az tuti...lehet tényleg te kezded a sort... :wink:
Ha így lenne,sok sikert neked!És kitartást!


Patricia! !
Elfelejtettem a múltkor írni neked,hogy az a bajom a folyosós látogatással,hogy nem szívesen viszem ki a huzatba mindenki közé.én azt sem bánnám ha csak a párom jöhetne be.majd megnézik itthon.jobban tetszik az a kórház,ahol csak üvegen láthatják.lehet hülye vagyok és túlzásba esek,de szerintem minden nyavaja most kezd igazán tombolni.nekik még nincs olyan immunrendszerük...a folyosón meg jóval hidegebb is van,és egy csomó másik ember.azt nem bánom,hogy a szobába nem jöhetnek be.dehogy is,én is annak örülök!
egyébként ha a rokonok is türelmesebbek lennének,boldogabb lennék.szeretném összeszedni magam,és azt is,hogy ő megerősödjön.de már most vitába torkollik amikor mondom a rokonoknak az elképzelésem:((minek így óvni?nem kell túlzásba esni...ezeket hallgatom.lehet.de elég ijesztő az is,hogy a XXI.sz-ban meghalhatunk egy influenzába,mert mutálódik.ennyi nyavaja nem volt régen.én így látom.és biztosan kiakadok,ha elkezdik a pár napos babám puszilgatni.én ilyen vagyok.nekem sem jutna eszembe másét puszilgatni,amikor ilyen kicsi.(ha nyáron születne sem)




A szülésznőt megkérdezem akkor arról az összegről...lassan a dokit is.azért tudjam mire számítsak!
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Végre normálisan tudlak olvasni titeket, berendeztük a kisszobát így megszűnt a normál számítógépezés egy időre itthon, így bocsi de néha csak ékezet nélkül tudok írni:)

Szüléskori fájdalomcsillapításra nekem azt mondta a szülésznő, hogy nem szerencsés alkalmazni, mert lelassítja a szülést, a tágulási szakaszt. A fájások idézik elő a tágulást, mivel intenzívebben jönnek a fájások annál gyorsabban tágul a berendezés és annál gyorsabban meg lesz a baba. Szóval én nem fogok kérni, kapni extra fájdalomcsillapítást vagy legalábbis így indítok:)

Yusz!

Köszi a nyugtató szavakat, a méhszáj témával kapcsolatban. Tegnap este azért meglepődtem mikor a dokim kijelentette, hogy 1-2 hét van vissza, nagyon felgyorsultak a dolgok.
Ugyan félek a szüléstől, de nem bánnám, ha nem maradna bennt a pici a 40. hétig, mert minél nagyobbra nő odabennt, annál jobban megszenvedjük mind a ketten.
Egyébként elég látványosan lejjebb van már a pocim, meg érzem is ahogy dolgozik lefele a kis drága.
A magnéziumot abbahagytam a doki tanácsára, mondta hogy kell hogy érezzem a fájásokat, hadd dolgozzon és legalább fokozatos lesz a fájdalom intenzitásának növekedése.

Érdekes egyébként ez a dolog, mert mindenki mondja, hogy ugyan nagy a pocim, de nem látszik rajtam, hogy nyúzott lennék vagy nehézkes mozgású, és jól is érzem magam, ezért is fura nekem, hogy max két hét lehet vissza.

Timi!

Nagy lesz a babucink az tuti, de a dokim tök aranyos volt tegnap, mondta, hogy ne aggódjak "valahogy megoldjuk" ezt a szülés témát.
Titkon azért remélem, hogy téved a baba súlyávval kapcsolatosan, és csak 3kg körüli lesz.

És végül egy babaszoba fotó:) bár csak az ágyikó fért bele a képbe:)

Kép babaszoba
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Halihó!

Huhh...látom sűrűsödnek az események mindenkinél!

Kristin!

Yusznak igaza van, ilyen értékkel még simán lehet, hogy túlhordod a babát...majd Ő eldönti mikor akar megszületni...Neked már csak annyi a dolgod, hogy pihensz, lazulsz, beszélgetsz vele és figyelsz a tested jelzéseire!

lilly!

Egy szülésznő, akiben igazán megbízol nagyon NAGYON sokat jelent, hiszen Ő van végig melletted a szülőszobán, a dokik csak a végére jönnek...fontos, hogy szimpatikus legyen, hogy megbízz benne 100%-osan, mert ő az egyetlen, aki jó tanácsokkal, trükkökkel, stb. tud ellátni a vajúdás ideje alatt.

Mi a múlt héten találkoztunk vele...a beszélgetés közepén kiderült, hogy a sógornőmmel együtt dolgozott anno! Addig is nagyon jó benyomást tett ránk, minden kérdésünkre nagyon aprólékosan válaszolt, és persze bármikor hívhatjuk, ha kérdésünk lenne. A szülőszoba szuper, a kórház.....hát az valami lehangoló ( a budapesti János-kórházról beszélek), mintha 60-70 évet ugranánk vissza az időben, a folyosók sötétek, a falak szürkék, a fertőtlenítő szaga minden egyebet elnyom! Vannak fizetős és persze sima szobák, nem is kérdés, hogy melyiket választjuk, reméljük helyünk is lesz! A nagyobbik fiamat a Szent-Imrében szültem 15 éve, hát esküszöm ott már akkor jobbak voltak a körülmények! Most is csak a doki miatt fogunk ide menni, meg azért, mert ha valami komplikáció adódna (NEM FOG), akkor ott minden helyben van. Másik lehetőségként a Telki kórház jöhetett szóba, dehát ott olyan árak vannak, amitől az ember haja az égnek áll!

Amúgy mi pénteken megyünk az újabb ultrahangra, nagyon várom már! Egyébként fantasztikusan érzem magam, az alvással voltak, vannak problémáim, de a gyógyteák sokat segítenek, és olyankor jól alszunk. A pocakom is elég terebélyes, de nagyon jól hasznáható pl. tányéralátétnek! :lol: Szerintem így 42 évesen elég jól bírom!
A zoknim felhúzása jelenti az egyik legnagyobb akadályt, de ezt is megoldjuk :D
Babarucik úgy nagyjából készen vannak, bútor 4 hét múlva érkezik, a házat meg most kezdik majd festeni, szóval sűrű napoknak nézünk elébe! Még jó, hogy a saját embereink csinálják, mert így legalább tuti, hogy készen lesz!

Továbbra is csak ajánlani tudom a kismama jógát, sokat segít! Rengeteget "beszélgetünk" a picikkel a foglalkozások végén, higgyétek el, sok mindent meg lehet Velük beszélni, sok mindenre meg lehet őket kérni! Én is ezt teszem minden nap, Gergőnek naponta megköszönöm, hogy mi lehetünk a szülei, hogy nagyon várjuk, nagyon szeretjük, de február végéig a pocakomban van a legjobb helyen, mert ott megkap mindent, amire szüksége van, ott tudok rá a legjobban vigyázni és persze növekednie és fejlődnie kell még. Nagyon bízom benne, hogy hallgat rám! :D

Üdv mindenkinek és csak nyugi! :wink:

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Kristin!Nagyon helyes a kis szobája...most már megnyugodhatsz.. :lol: Maradjon még bent ő is egy kicsit..szerintem nem tévednek ami a súlyát illeti a babáknak:))Ha csak heti 200-240g híznak,utánaszámolsz...bizony nem kicsi:))én már számoltam :)
Csodálkozom a szülésznőd válaszán,mert én is azt kérdeztem tőle,hogy nem lassítják-e a folyamatot,és azt mondta erre,hogy nem,csak tudni kell,hogy mit és mikor adnak be....ez a titok.
Az epidurálisra mondta,hogy kb 40 perc mire hat,mert előtte van próba is,és lassan adagolják.de a sima szuri,az 10 perc alatt hat.kicsit kábít,de igazából sima nos-pa.A magnéziumra meg azt mondta,és ma doki is,hogy a koraszülés elkerülése érdekében,a 36.hétig mehet napi 2db.Az meg tök jó,hogy jól vagy,és nem vagy meggyötört....Nekem is azt mondta ma doki,hogy úgy csinálunk a 36.héten vérvételt,hogy ha császárra kerülne a sor,akkor is jó legyen.Növöget,és nem kicsi most sem,de megoldjuk...:))legalább biztatnak minket :wink:
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Timi!
Én teljesen igazat adok neked a rokonokkal meg a folyosós témakörrel kapcsolatban.
Az első 6 hét biztonsága nagyon fontos a pici számára, annak ellenére, hogy az anyatej némi védelmet nyújt, egy agresszív baci vagy influ vírus ellen nem hiszem.
Szóval én sem engedek a szűk családon kívül senkit babanézőbe, annak ellenére, hogy már az ötödik jön és a közmondás szerint azt már a kutya neveli fel. :lol:

A folyosós témakörrel kapcsolatban a maximális teendőd, hogy kis sapkában babapléddel beburkolva viszed ki, hogy csak a kis pofija látsszon ki.
Viszont az tény és ebben Patriciának tökéletesen igaza van, hogy sokkal kulturáltabb és jobb megoldás, mintha a sok látogató beözönlik a szobába, amikor az anyuka éppen szoptatna, vagy pihenne. Arról nem beszélve, hogy azok is bevihetik a betegséget és már kész a baj.

Én a Dél-pestiben fogok szülni, aminek elég rossz híre van, de a szülészete az szuper.
Ott is a folyosós megoldás dívik, de úgy, hogy a folyosóra sem jöhetnek be a látogatók, csak az üvegen keresztül nézhetik meg a babákat.
Még az apukák sem. Nekem ez nagyon szimpi megoldás, hiszen 3 napot az apuka is kibír, baba nélkül én simán kimehetek a látogatókhoz a váróba.

Ezzel a No-spa injekcióval most megleptél, nekem pont azt magyarázta a szülésznőm, hogy nem szerencsés adni, mivel az görcsoldó és pont a görcs a lényeg, hogy minél több és erősebb legyen.
Akkor az tényleg jól elhúzza a szülést....

kristin!

Szép a pici szobája!

Azért arra figyelni kell, hogy a 37. hetet elérd, vagyis betöltsd a 36-ot, mert súlytól függetlenül kora babaként fogják kezelni.

Én Ginámmal jártam így, 36+4 re született, 3 nap kellett volna még. Ráadásul szerintem el is volt számolva.
2750 gr. lett, szóval megvolt a kellő súlya. Ennek ellenére koraszülöttként lett nyilvántartva, 1 hétig bent fektették a kórházban (pedig szerencsére semmi baja nem volt, de ez kötelező protokoll) én itthonról jártam be hozzá, mert engem ugye 3 nap után kiraktak és 1 éves koráig járhattam vele a kórházba kontrollra.
A legrosszabb mégis az volt, hogy szülés után nem kaphattam meg mint más anyuka mivel a korababákat inkubátorba teszik, nem szoptathattam, a második napot tejlázat kaptam mivel beindult a tejtermelés csak nem ürülhetett. Aztán a tejem majdnem elapadt, mivel nem érte megfelelő inger és még sorolhatnám mennyi minden hátrány ért 3 rohadt nap miatt.

Nem ijesztgetésnek szántam, csak azért, hogy pihenj sokat, vigyázz magatokra, inkább maradjon az a pici még pár hetet.

kissziporka!

Na most jól megleptél. Azt hittem én vagyok a legidősebb köztünk a 40 évemmel. :wink: De örülök, hogy nem vagyok az egyetlen négyessel kezdődő...(még mindig nem szoktam meg
:evil: )
Én is a Jánosban születtem anno, anyu dicsérte, bár az akkori körülményekhez képest lehetett jó kórház.

A két nagyot a Belügyi Corvin kórházba szültem, a két kicsit meg már a dél-pestiben, (amit déltepsinek hívnak) de visszaemlékezve a corvin is egy elavult és maradi kórház volt.
A dél-pestinek nagyon klassz a szülészete és a nőgyógyászata, szinte az egyetlen amire költöttek az elmúlt évek alatt.

Nekem is óriási a pocakom (annak ellenére, hogy a dokim szerint nem lesz nagy baba) én pl a tv távirányítót szoktam rajta tartani, amíg a gyerek úgy nem dönt, hogy lerúgja onnan. :lol:
A zokni felhúzás nálam is necces, na meg a csizma. Kell tisztán fél óra ahhoz, hogy felöltözzek. Tök röhejes. :wink:

Az alvással is gondjaim vannak, folyton légszomj gyötör, állandóan pisilni kell, na meg a kicsihez kell sokszor felkelnem éjjel.
Megint fáradtan és elcsigázottan fogok majd szülni, ááááááá de utálom. :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


yusz!

Az már nekem is jobban tetszene,hogy a folyosón üvegen keresztül nézhetnék meg a kicsit...de hát nem így van.
Sapit meg plédet raktam be persze...saját magam éreztem mennyivel hidegebb a folyosó.Nekem komolyan azt mondta a szülésznő,hogy egyik sem húzza el a szülés folyamatát,csak segít...ha tudják mikor melyik szakaszban kell beadni.de mire szülni kell és nyomni élesben,már toppon leszel.. :wink:
Ez a koraszülés is mennyire másképpen megy mindenhol...nekem a barátnőm,a 32.hét végén megszült...a baba 2490g és 47cm.10 napot voltak bent.azt is egy nyitott inkubátorban töltötte.kapott egy kis tüdő erősítőt,és jöhettek haza.a pici szopizott,és nem volt semmi baja.nem is akarták tovább bent tartani...
Én is szeretném ha a 37.hétig el lenne bent.az öltözés,meg zoknihúzás még megy...a 110cm lábam leborotválása is.gyantázni már nem tudtam volna :lol:
Az alvás már más...nem járunk sűrűn pisilni,csak nem tudok jól feküdni,hogy annak mindketten örüljünk.de nem fekszek le napközben,mert akkor ennyit sem tudnék aludni éjjel.

Én is meglepődtem,hogy kissziporka mennyi idős..:))tök jó,hogy így bírjátok....én maradok annál,hogy csak egy lesz....

Az István kórházat láttam viszont milyen szépen megcsinálták...tuti a szülészete..pedig az is régi kórház.A Jánosra már nagyon régen ráfért volna a felújítás..minden részlegére..de hát tudjuk éppen hol tart az egészségügy nálunk...:(
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!
Nekem van ismerősöm, aki a Jánosban szült, és meg volt vele elégedve. A gyerekágyas szobáról láttam is képet, és tök kultúrált volt: kevés ágy, azok is fából, és nem a szokásos kórházi vaságy, valahogy barátságosnak tűnt a légkör. Lehet, hogy ez a fizetős szoba volt?

A Sote II-en sem lehet bemenni a babákhoz, szerencsére. Ott is úgy van, hogy az üvegen keresztül csodálhatja meg a család a picit.
Szerintem, Timi, majd mérd fel a látogatókat, és legfeljebb nem viszed ki közéjük a babát, hanem addig benthagyod a szobában, míg téged látogatnak. Akkor legalább lesz indok, hogy miért rázod le őket olyan hamar! :lol:

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Sziasztok!

Ma voltam dokinál, méretek szerint a gyermek 2200 gr. körül lehet. Azt mondta minden OK, méhszáj zárt. Ennek örülök, mert néha a gyerekem akkorákat belefejel, hogy már kezdtem félni, hogy idő előtt elkezdek nyílni. De szerencsére nem :)
Legközelebb jövő pénteken kell mennem, akkor már CTG vizsgálat is lesz :) Hihetetlen, hogy már itt tartunk :D

Két ismerősöm is szült nemrég valamelyik SOTE-n, ott is folyosós babanézés volt. Én a Margitban fogok, ott a rokonok, ha akarják az üvegajtón keresztül megnézhetik a kicsit, az apuka is. De nem foghatják meg, vagy ilyesmi. Én ennek nagyon örülök, főleg, hogy februárban általában influenzajárvány van, hát nem hiányzik az egy újszülöttnek. Elég lesz az is, hogy ha majd hazahozzuk, akkor az apja is, a nagybátyja is minden nap bejárnak a városba dolgozni, úgy is bármit hazahozhatnak... Persze nem kell túlfélteni, mert azzal többet ártunk, de azért direkt kitenni fertőzéseknek sem kell a gyereket.

Krisztin akartam már írni, nagyon helyes a pici kuckója. Tök szép a falszín is :) Nálunk is versenyben volt a zöld, de végül barackszínt választottunk :) Remélhetőleg a jövő héten már kész lesz, majd akkor teszek fel fényképet.

Mekkora a pocakotok? Én már nyögdécselve tudok csak csizmát húzni, meg sajna a borotválkozás sem megy úgy mint régen. A háziorvos szerint úgy nézek ki, mint aki lenyelt egy görögdinnyét :D

Nincs valami táblázatunk, hogy ki mikorra van kiírva? Lassan lehet figyelgetni :lol:

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Ejh Zsófi,most látom,hogy napra egyidősek a pocakjaink!n meg úgyis ma megyek dokihoz,majd kiváncsi leszek,hogy az én babóm mekkora... Pocaklakótoknak van már neve?
Tényleg jó lenne egy táblázat,abban tök jól áttekinthető minden infó!!! Csak van köztünk egy ügyeskezű táblázat-szerkesztő,nem? :lol:

Timi!
Így már értem a folyosó-gondodat! azt hittem az a baj,h nem mehetnek a szobába. Az egri kórházban meg eredetileg csak azon az ablakon mutatják meg a babát a csecsemősök,ahol nappal is betolhatod,meg vizsgálják stb.,de ha vki babás szobában van,nem mindenki tartja be a szabályokat,és tódulnak befelé... :? Most többször is volt Szombathely a hírekben a sok ikerszületés miatt,de sok infót nem tudtam meg! :roll: majd ma!
Ja,és még a táguláshoz: a testsúly szerintem nem sok mindent befolyásol! A korábbi szülésznőm rám nézett,és közölte,hogy tipikus szülőalkat vagyok,mert elég széles a csípőm,csak úgy kipottyan majd a bébi! Persze h nem is volt teljesen igaza,azért olyan jól előadta,hogy el is hittem neki! :D

Kissziporka!
Nem akartam én is azt írni,mint a többiek,célozva ezzel a korodra,de nem gondoltuk volna! ;) azért ahogy elnézem még szép számmal várnak rátok feladatok! Festés,bababútor-összerakás! Hűű! Még szerencse,hogy ilyen jól bírod! :)

Kristin!
Húú 1-2 hét,ez már a finisnek tűnik,de én is leírnám,mint a többiek,hogy a sógornőm pl. alaphangon 1 ujjnyi méhszájjal indított,össze is kellett varrni neki azt hiszem 24 hetesen,és úgy tudom pár nappal varratszedés után indult meg a szülése, 38. hét körül!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Zsófi!

Én már nyögdécselve sem tudok! :lol: Jelenleg a bálna és az elefánt közti mutációnak érzem magam, némi pingvinnel vegyítve, már ami a járásomat illeti.

Röhögnek is rajtam a nagy gyerekeim. A fiam tegnap megjegyezte, hogy nő létemre csúnyán ülök, mert nem zárom össze a lábam.
Mondtam neki, hogy zárnám én, de nem tudom a hasamtól. :lol:

Kész kín felöltözni, vagy felöltöztetni a kicsiket.

Timi!

Gina is csak 7 napot töltött a koraszülött osztályon, az első 3 napban inkubátorban, utána már kiságyban. Aztán hazavihettem. Addig meg bejártam hozzá, hogy szoptassam. Kivettem egy fizetős ágyat és egész nap ott lehettem, így a három óránkénti szopi megoldható volt.
De sajnos a tejtermelődés szempontjából kritikus vagy inkább fontos első 2 napot nem lehettem vele, csak üvegen keresztül nézhettem, közben majd szétdurrantam a sok tejtől.
Azzal magyarázták, hogy nem foghatom meg és nem szoptathatom, mert megvárnak minden eredményt, biztosra mennek, hogy nincs semmi baj.
Ez ellen meg nem lehetett mit tenni, hiszen az ember a gyerekének jót akar. Két nap, amíg megjön a véreredmény és egyéb tenyésztés. :(

Mindenesetre engem rettenetesen megviselt, hogy amíg mások boldogan sétáltak karjukon a picivel én csak üvegen keresztül láthattam.

Ezt a no-spas dolgot megkérdezem, jó lenne, mert nekem pont az a bajom, hogy mire nyomni kéne, már tökre ki vagyok és semmi erőm. :(

A rokonokkal kapcsolatban meg nyugodtan tarts ki a véleményed mellett! A picinek az első napokban csak rád van szüksége, és senki másra. Főleg nem arra, hogy folyton rángassák aszerint, hogy éppen ki ér rá látogatni.

Én itthon is csak két hét után engedtem meg, hogy meglátogassanak, kivéve anyut, mert ő főzött ránk. :lol:

Patricia!

A húgomnál láttam én is, hogy milyen rossz megoldás ha bemehetnek a látogatók.
Ő a Péterfyben szült, igaz két ágyas szobát kapott, de egy roma asszony volt a társa.
Reggel bejött a rokonság és este ment el. Volt olyan, hogy annyian voltak a szobában, még a tesóm ágyára is ültek, úgy, hogy ő ott feküdt a picivel.
Hiába szólt a nővéreknek, azt válaszolták, ők nem mernek szólni nekik....Szoptatni meg kiment a wc-re.
no comment. :evil:

Én is taliztam a szülésznőmmel a héten, imádom a csajt. Igaz többszörös nagymama már, de olyan jópofa és fiatalos, hogy le a kalappal előtte.
A legjobb meg hogy mindig úgy meg tud nyugtatni, sőt úgy adja elő az egész szülést, mint valami jó kis bulit, amit majd együtt csapunk, hogy szinte várja az ember.
Na persze amikor már odakerülök a jó kis buli filling tökre elpárolog és ölni tudnék kínomban.
De utána megint jó a hangulat és ezt neki köszönhetem. :D

Igazából maga a szülés is egy élmény, ami egész életünkben elkísér. Utólag az ember már nem a fájdalomra emlékszik, hanem a szép dolgokra.
Én pl. az utolsó két gyereknél sírtam az örömtől, amikor kibújtak és megtudtam, hogy minden rendben.
Azt a mérhetetlen megkönnyebbülést le sem lehet írni, amikor megszűnik a fájdalom, a feszültség, az elmúlt órák gyötrelme és csak egy semmihez sem fogható boldogság és öröm érzése marad, az maga az anyává válás első lépése.
És talán ez az a momentum ami annyiunkat több gyermek megszülésére sarkall és nem törődünk a fájdalommal.

A természet ezt remekül elrendezte. :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok,
Itt vagyok en is, csak a szokasos olvaso uzemmodben :oops:
Elszor is Nagyon boldog 2012-t kivanok mindenkinek!
Jo latni,hogy mindenkinek kellemesen telt a karacsony/szilveszter es mindent osszevetve jol vagytok.
Nalunk eleg erdekesre sikerult az ev vege. Ugy dontottunk, hogy Londonbol videkre koltozunk meg mielott jon a baby. Igy a karacsony elotti par nap koltozessel telt. Haaat, nem volt egy leanyalom 8 honapos terhesen, de tuleltuk :lol: Ennek kovetkezteben 2 korhaz kozt vagyok, a londonibol kijelentkeztem az ittenibe ami kb fel ora kocsival meg meg nem vettek fel :roll: Remeljuk nem jon ido elott, igaz semmi jel nem utal ra. En meg mindig panasz mentes vagyok :) Meg ejszakai wc turaim sincsenek. Teljesen jol vagyok. Kedden voltam UH-n. Ez volt az utolso, a placentat ellenoriztek, hogy fentebb vandorolt-e? Ugyes volt eltunt az utbol, igy szulhetek siman.
A baba adatai 36 hetesen:
BPD:93.8mm
HC:323.7mm
AC:313.9mm
FL:68.8mm
A becsult sulya 2759g volt.
Mindene mukodik jol, magzatviz normalis.
Mar szepen megfordult fejjel lefele, valszeg igy is marad, elso babak mar nem forgolodnak ilyenkor.
Latom mar sok helyen kesz vannak a babaszobak. Gratula!
Nalunk meg vendegszobakent funkcional a majdani babaszoba. Az elso nehany honapban ugyis a mi haloszobankban lesz a kis bolcsojeben(matraca kokusz).
Olvastam volt szo a betetekrol szules utan. Itt lehet kapni kulon kismama betetet en azt vettem 2 felet vastagabbat es vekonyabbat. A vastag nagyon brutal van vagy 30 cm hosszu es min 1cmm vastag. Szerintem eldobhato bugyit is veszek allitolag az jobban tartja a betetet mint a normal. A korhazi taskam osszepakolasa a het feladata. Most mosom a babaruhakat :) 54-es ruhaakat vettem, remelem jok lesznek.
Yusz az utolso mondataid olyan szepek, tisztara elerzekenyultem.
Igerem jovok surubben, mar nem dolgozom :lol:
I.

Lilypie First Birthday tickers
oolong
Gyula
 
 


Hali csajok!

Én jól "bírom" a 42 évemet, pláne, hogy 30 körülinek néznek állandóan, nyilván a világos bőröm és hajszínem és belejátszik, de családilag jók a génjeink, a 86 éves nagyim úgy rohangál az utcán, hogy nem győzzük utolérni. Ez a "bálnás-pingvines" érzés engem elkerül, rám szoktak szólni, hogy ne pattogjak már annyit, mert 8 hónaposan nem illik! :) Hát illik, vagy sem, nekem másképp nem megy! :lol:

Szedi valamelyikőtök az Omega 3-6-9-et? Több helyen utánaolvastam, hogy milyen jót tesz a babócáknak, meg nekünk is! Mi a véleményetek? Én 5 napja szedem...kíváncsi vagyok! Holnap megyünk dokihoz, illetve dokikhoz, mert a szülésszel most találkozom először, rá fogok kérdezni!

Holnap írok! Sziasztok!

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


kisssziporka,nem dobsz fel egy képet magadról..most már kíváncsivá tettél nagyon...mindig bírtam az ilyen nőket..:))pörögnek..a kornak meg nyoma sincs... :wink:

Csajok,segítsetek már egy kicsit..szeretnék tapasztalatokat kérni tőletek...most vagyok 34.hetes és 2 napos.a kórház szerint 35.hetes és pár naposnak felel meg.(és nem genetika alapján)
Normális,hogy éjjel-nappal fent van?folyton rúgkapál,és hullámzik jó nagy erővel,hiszen már jókora súlya van.sorozatos is néha a rúgása,és hát minden csak nem jó érzés...ez megy ha eszek,ha ülök,ha megyek,ha fekszek...éjjel ő mondja meg hogyan feküdhetünk továbbra is....tudom,hogy figyelni kell a mozgását,mert baj ha keveset..és baj ha sokat...figyelni kell,hogy az ne vergődés legyen..na de mit nevezünk vergődésnek?nincs tapasztalatom...
én azt hittem,hogy kevesebb lesz a helye,és nem lesz már ilyen aktív...mert ugye a jelek is azt mutatták,hogy bár csinál magának helyet,de nincs neki annyi...mégis van?vagy pont az a baj,hogy nincs?3 hónapja már,hogy fejvégű...csodálkozom,hogy ennyi küzdelemtől nem fordult ki...de én már nem értem..és nem tudom,hogy mit gondoljak...4 hete nem volt ultrahangom..és 24-e még olyan messze van...6 hétig nem nézik így meg...az sok idő...ti hogyan érzitek?ilyen aktív nálatok is?nekem azt kéne írnom mikor nem mozog,nem azt mikor igen.... :wink:
timea35
Budaörs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?