Új privát üzeneted érkezett!

Szia Zuzmaring!
Üdv köztünk!
Nagyon sajnálom a Veled történteket :cry: , remélem, hamarosan minden jóra fordul.
A nőgyógyászod nem csinált kivizsgálást, hogy miért történik ez a sok szörnyűség Veled? Vérvétel, terheléses cukor, genetikai vizsgálat, stb.
Mennyire laksz vidéken? Én Szigetszentmiklósról járok be a klinikára, és nagyon segítőkészek, ha csak lehet, a kivizsgálási idő alatt egy napra teszik a vizsgálatokat (amit lehet persze), hogy ne kelljen sokszor beutazni.
A rákszűrés mindenképpen kell, de azt a SOTE-n is meg tudod csináltatni, és egyenesen felküldik az ARO-ra az eredményed. az első konzultáción Murber doktorral találkoztok, és ő elmondja az egész menetet, odaadja a szükséges beutalókat.
A kivizsgálás ideje alatt minimum 3x kell menned reggel vérvételre, és egyszer a párodnak is el kell mennie andrológiai vizsgálatra. Ha ezek az eredmények megvannak, akkor mindkettőtöknek be kell menni egy előre megbeszélt időpontra a professzor úrhoz, és a leletek alapján elmondja, hogyan tovább. Innen mindenkinek egyéni, hogy kinek milyen vizsgálatra van szüksége.
Nem tudom, Nálatok mivel lehet a gond, de a SOTE-n szerintem jó kezekben lesztek, én csak pozitívan tudok beszélni róluk, bár az első lombikom vetéléssel végződött, de ez már nem rajtuk múlt, a természet rendje.
Nem tudom, tudtam e segíteni, ha esetleg valami megválaszolatlanul maradt, írj nyugodtan!
Léleksimi Neked!
maci80

Kelemen, nagyon várunk az infókkal :) , gondolok Rátok!
maci80

Köszönöm a biztatást maci80!!!

Annyira nem lakom messze, de viszonyítás kérdése, ugyanis egri vagyok.

Most megerősítettél, hogy jó helyre tévedtünk, remélem ez az érzés sokáig megmarad.

A várakozási időről nem tudsz valamit?

Köszi mégegyszer!!
zuzmaring
Eger

Arra gondolsz, hogy az első konzultációra mennyit kell várni, vagy általában a klinikán?
Amikor mi kezdtük, akkor 2-3 hét volt a várakozási idő, nagyon kedvesek és rugalmasak.
A klinikán szokott csúszás lenni (hisz ennyivel előre nem tudják, hogy mennyi leszívás/beültetés lesz aznap), de ahogy hallottam a magán klinikákon is van, hogy órákon keresztül váratják a pácienseket (pedig ott még fizetni is kell).
maci80

Igen, erre gondoltam, köszönöm, akkor keresek egy telefonszámot...
zuzmaring
Eger

Nem rég jöttem haza a kórházból és mennem kell vérvételre négy darabra és a férjemnek is menni kétszer spermavizsgálatra naggyából ennyi történt csak
kelemen0108
Lőrinci

Zuzmaring!
A SOTE I. sz. Női klinika honlapján megtalálod:
ASSZISZTÁLT REPRODUKCIÓS OSZTÁLY
06 (1) 2660473 mellék 54234
Nekem van egy közvetlen telefonszám is az osztályra, csak azt otthon tudom megírni Neked, mert nincs nálam :( .

Kelemen: De jó, elindultok az úton! Remélem, mihamarabb eléritek a célt :wink:
maci80

Köszi!
Ahogy megszűnnek a panaszaim a múlt hét miatt, és be tudok jutni a rákszűrésre azonnal hívom őket!
Hálás vagyok minden támogatásért! !!

Nem akarom halogatni az időpont kérést, de tele vagyok félelemmel, kétellyel, nem a hely miatt, inkább magam miatt,
de ezen is túl leszünk!
zuzmaring
Eger

Szia dondon.

Szerintem nagyon rendes és kedves a Krasznai és sajnos tényleg van amikor várni kell egy kicsit a magánrendelőjében de nem sokat. Én utoljára márciusban voltam nála időpontra és talán 15-20 percet kellett csak várnom . Utána még átküldött ultrahangra és vissza kellett vinnem a leleteimet de nem voltam nála többet mint egy óra.

Van esetleg valaki más orvos konkrétan akire gondolsz már?

Megtört a jég és végre kaptam időpontot az átjárhatóságira jan 18 vérvétel és Urbancsek . Február 1 pedig a nagy nap. Addig is izgulhatok még. De talán ez segít és ez nagyon sok félelmet elvisz.

Mielőbbi jó híreket mindenkinek és kellemes délutánt.

Edina
edina71
Budapest

Szia Dondon,

nagyon örülök, hogy minden rendben van a nyolc hetes vizsgálaton.

Kérlek nagyon vigyázz Magatokra!

Azt még nem tudod, hogy kislány lesz e?
sziszi73

Szia Zuzmaring,

üdv köztünk!

Én is három terhességen estem át. Az első kettő spontán vetéléssel ért véget. A harmadik valószínűleg méhen kívüli terhesség volt. Szerencsére egy gyógykaparással megúsztam, nem kellett megműteni.

Ez volt augusztus végén. Szeptember közepén kértünk időpontot és október 11-én voltunk először a SOTE-n.

Első alkalommal mindenki Murber doktorhoz kerül. Megnézi a korábban elvégzett vizsgálatok eredményeit (rákszűrés, petevezeték átjárhatósági vizsgálat eredménye, hormonvizsgálat eredménye, férj andrológiai eredményét).

Első alkalommal mindeni kezébe kapja az ARO-n szokásos vizsgálati protokollt (hormonvizsgálat 4 alkalommal ciklus meghatározott napjain, férj andrológiai vizsgálata, ha korábban már volt akkor csak 1 alkalommal).

Két ciklust meg kell várni, csak utána kezdheted el a hormonvérvételeket.

Amennyiben a nőgyógyászod javasolt genetikai vizsgálatot akkor megad egy telefonszámot, amelyet fel kell hívnod.

Ott kérni fognak beutalót. Én először ismeretlenként egy olyan orvoshoz kerültem, aki kezembe nyomott egy papírt, hogy ezeket a genetikai vizsgálatokat (TORCH, immuserológia, kromoszómavizsgálat) végeztessem el, de csak magánlaborban, mert ő szerinte a SOTE-n nem csinálják meg.

Hát gondolhatod, hogy ez kb 90 ezer forint lett volna. Hát én nem hagytam magam. Szerencsére egy ismerősöm javaslatára megkerestem Beke Artúr adjuntust, aki szülész-nőgyógyász-genetikus orvos.

Elmondtam Neki, hogy a kollégája mit mondott, hát igen csak ledöbbent. Megmondta, hogy "Valószínűleg a kollégának nem volt kedve beutalót írni!"

Ő megírta a három beutalót és két hét múlva készen volt az eredmény.

Ezekkel az eredményekkel utána Urbancsek profhoz kellett mennünk, aki eredményt hirdetett.

Mivel már volt 3 alkalommal spontán teherbe esésem nem kell lombikprogramba részt venni.

Asszisztált Reprudukciós Osztály telefonszámai:
06-1-266-01-15, 06-1-266-04-73, 06-20-825-4234

Az Osztályon tündériek, segítőkészek a dolgozók. Csak jó véleménnyel vagyok róluk!
sziszi73

Nem rég jöttem haza a kórházból és mennem kell vérvételre négy darabra és a férjemnek is menni kétszer spermavizsgálatra naggyából ennyi történt csak

Szia Kelemen,

első alkalommal ne várj mást! Mindenkinél ez van. Az osztály vizsgálati protokollján végig kell mennetek!

Ha a nőgyógyászod elküldte volna a férjedet andrológiai vizsgálatra korábban megúszta volna egy alkalommal!

Ezek után, majd az eredmények kihirdetésére Urbancsek profhoz fogtok menni a pároddal. Ismerteti majd a vizsgálatok eredményeit, elmondja a következő lépést, válaszol majd a kérdéseitekre.

Az andrológiai vizsgálat időpont kérésével ne sokáig húzzátok az időt, mert a második alkalommal történő vizsgálatból az ARO-n egy nap csak két vizsgálatot végeznek el!

Javaslom, hogy amikor 2. alkalommal mégy vérvételre és már túl van a párod az andrológiai kivizsgáláson már kérj időpontot, mert a prof nagyon be van táblázva!

Pörgesd meg az időpontokat, mert a hetek nagyon gyorsan elszaladnak!
sziszi73

Szia Sziszi!

Látom, hogy hasonló az előéletünk azzal a különbséggel, hogy nekem nem voltak vizsgálataim előtte. Az orvos azzal nyugtatott, hogy az első két vetélésem között semmi összefüggés nincs, így felesleges minden egyéb vizsgálat. Muber doktornak sajnos nem sok vizsgálati eredményt tudok mutatni, de remélem ez nem baj, és ott elvégeznek mindent!
Annyit még kérdeznék, hogy petevezeték átjárhatóság akkor is kell, ha mindhárom terhességem spontán módon, segítség nélkül ment?

Látom azért, hogy te már látod a fényt az alagút végén! Hajrá!
zuzmaring
Eger

Szia Sziszi szeretném megkérdezni, hogy a két spermevizsgálatot meglehet csináltaztni az Aro-n vagy csak a másodikat lehet ott csináltatni? Na meg van valami amit nem értek vagy legalábbis nem nagyon. Szóval az elsö vérvétel oké a másodikat meg azt írja a tájékoztató, hogy valami vizelet LH-nak pozitívnak lennie és akkor kell menni de nekem ezt nem mondták, hogy ilyen vizelet LH vizsgálot vagy mit vennem kell és mivel nem vagyok Pesti így simán hazajöttem és itthon elolvasom a papírt hogy ilyen eszközt vagy mit a Mikszáth téri gyógyszertárban lehet kapni. Nem tudom érted e miröl van szó remélem igen és remélem tudsz segíteni. Vagy elég ha azokon a napokon elmegyek vérvételre amit írtak a papírra vagy minden féle képpen kell ez a vizelet LH valami? válaszodat várom köszönöm
kelemen0108
Lőrinci

Zuzmaring,

HSG vizsgálat, vagyis petevezeték átjárhatósági mindenféleképpen kell, hiszen bármelyik terhesség után elzáródhat valamelyik petevezetéked. Ez lehet gyulladástól is.

Urbancsek prof. alapvető vizsgálatnak tartja, de csak a HSG (vagyis röntgenes) a jó! Ezt nem fontos a SOTE-n elvégeztetni, elfogadják más kórházét is!

Azt biztosan tudod, hogy a ciklus elején lehet elvégezni, vérzés után közvetlenül.

Nekem nagyon nagy szerencsém volt, mert a vidéki nőgyógyászom aki profi már júniusban elvégezte, pedig akkor már túl voltam 2 vetélésen.

Elvégeznek mindent amire szükség van, csak jóval hosszabb ideig tart majd a SOTE-n a kivizsgálásod.

Nekem mondta is Urbancsek prof, hogy ritka az olyan nő akinek ennyi vizsgálatot megcsinálnak. Nagyon sok beteget úgy küldenek hozzájuk, hogy előtte nem végzik el ezeket a vizsgálatokat!

Nekem már tavaly január végén a 2. vetélésem után elkezdődtek a vizsgálatok. Először csak rákszűrés, tüszőérés vizsgálat, majd hormonvizsgálat, kenetből Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma vizsgálat, férjemnek andrológiai vizsgálat 3 alkalommal, majd a HSG vizsgálat.

Ezután elment nyári szabira a vidéki nőgyógyászom és én közben spontán terhes lettem, amely sajnos augusztus végén véget ért.

Na akkor mondta a nőgyógyászom, hogy irány Meddőségi Központ és genetikai kivizsgálás! Nézzek utána hová szeretnék menni, ha szükséges ad beutalót. Amikor kontrollra mentem hozzá szeptember közepén mondtam Neki, hogy a SOTE I. Nőgyógyászati Klinikát választottam, azt mondta, hogy nagyon jó helyre megyek. Arra kért, hogy tájékoztassam Őt, hogy mi a gond velem!

Mindenesetre a nőgyógyászodat cseréld le, mert nem lehet egy orvos ennyire felelőtlen! Persze ez az én véleményem.
sziszi73

Kelemen,

mindkét andrológiai vizsgálat elvégeztető a SOTE-n.

A férjemnek ez elsőt nem kellett megcsináltatni, mivel elfogadta Murber doktor a vitt vizsgálati eredményt.
Nem mindenkiét fogadják el, mondta a nőgyógyászom.

Ő a Ferencvárosi Rendelőintézet igazgató főorvosához küldött Kovács főorvos Úrhoz a Mester utcába, mivel neki a főorvos Úr személyes jó barátja. Kovács főorvos Úrét elfogadták.

A 2. andrológiai vizsgálatot csak az ARO-n lehet megcsináltatni, senkiét sem fogadják el.

Amit venned kell az a DEI ovulációs vizeletteszt. Egy dobozban 5 teszt van kb. 5.000.-Ft-ba kerül.

Én sem a Mikszáth tériben vettem meg, hanem egy balassagyarmati gyógyszertárban megszerezték.Csak rendelés után, mivel nem tartanak készleten, hiszen nem keresik sokan.

Abban részletesen benne van, hogyan kell használni és a napokat számolni. Ha van tüszőérésed ez alapján kell menni a 2., 3. és a 4. vérvételre.

Nekem még a vetélés után nagyon hosszú volt a ciklusom (37 napos), ezért azt mondták a Klinikán, hogy ne csináljam a tesztet, hanem ciklusnap szerint menjek a vérvételekre.

Sok sikert kívánok Neked!
sziszi73

Sziasztok!
Dondon: nagyon örülök, hogy mindent rendben talált a prof az utólsó UH-n, sokat gondolod Rád, és szorítok, hogy minden rendben legyen a várandósságod alatt. Ha nem találsz jó nőgyógyászt, tudok Neked javasolni egyet ;-)
Zuzmaring: nem kell megvárni a HSG vizsgálatot, előtte is mehettek az első konzultációra Murber doktorhoz, mi úgy mentünk, hogy csak a rákszűrésem és a férjem andrológiai eredményét vittük (a Potenciaklinikán-Fekete Ferenc- csinálták azt hiszem 15-20.000Ft volt és nagyon gyorsan tudnak időpontot adni, az eredményt pedig 20perc után a kezetekbe adják).
Aztán a hormonvizsgálatok után 2. konzultáción mondta Urbancsek professzor, hogy kell a HSG, pedig nekem spontán terhességből van már egy 10 és egy 12 éves gyerkőcöm. Szóval, ezt mindenkinél kéri.
Kelemen: az LH tesztet bárhol beszerezheted, mindenképpen vedd meg, ha Neked nem mondták,hogy az nem kell, mert az alapján tudod, mikor kell menned vérvételre.
Sziszi: hogy álltok? Szurkolok, hogy mielőbb valóra váljon az álmod!
Szép napot Mindenkinek!
Puszi Nektek
maci80

Szia Maci,

köszönöm, hogy gondolsz rám.

Hétfőn megjött a vérzésem, szedem a Bromot a prolaktin szintre és várom Szalay professzor üzenetét.

Remélem következő hónapban sikerül a teherbe esés és a nagy álmunk végre valóra válik!!!!!!!!!
sziszi73

Sziasztok Lányok!

Ezek szerint át kell esni minden vizsgálaton, ami az én előételemmel nem árt,de Maci kicsit elszomorított...
Azon meditáltam, hogy kezdjem el megcsináltatni itthon a vizsgálatokat amíg időpontot kapok a SOTE-n, vagy nem?
Az orvosok akiket ismerek hiúsági ügyet csinálnak abból, hogy máshoz szeretnék fordulni, így hirtelen ötletem sincs, kihez mehetnék!
A másik verzió pedig a SOTE, de ugye az idő itt a kényes kérdés, mint mindenkinél!!!

Sziszi!
Az utolsó terhességem 3 hónap alatt összejött, (az első 8 hónap, a második 6 hónap) mivel úgy döntöttem nem számolok és nem csinálok teszteket, mint az előzőeknél, csak a férjemre koncentrálok.
Próbálj meg ellazulni és biztos, hogy sikerül...
zuzmaring
Eger

Sziasztok!

Zuzmaring, szerintem ne csinálj ügyet a hiúsági dolgokból. Nekem a nőgyógyászomnak utólag meséltem el a rákszűréskor,hogy min mentünk keresztül az utóbbi 3/4 évben, pedig tényleg nagyon jó a viszonyunk. Nem sértődött meg, nem szólt semmit, sőőőőt, nyugtatott és biztatott és úgy köszönt el, hogy nagyon vár a jó hírrel, és nagyon várja, hogy újra együtt "babázzunk" (mind a két gyerkőcöm nála született).
Ne szomorkodj, csak arra szabad gondolni, hogy miért is megy át az ember ezen a sok vizsgálaton, a cél lebegjen a szemed előtt.
A hormonvizsgálatokat mindenképp a klinikán kell megcsináltatni, a párodnak is min. 1x kell mennie, és szerintem a HSG-re máshol ugyanúgy várni kell. Neked nagyon friss az utolsó megszakadt várandósságod, így amúgy sem kezdenék el a kezelést, mert minimum 3 ciklust (hónapot) kell várni ilyenkor. Nekem október végén volt a vetélésem, és februárban megyünk újra a fagyasztott bébikért. Tudom, így soknak tűnik az idő, de hidd el, ennyi kell, hogy lelkileg, fizikailag felépülj a sok kudarc után. Én "tuningolom" magam, edzek, méregtelenítek, vitaminozok, és még fogászatara is bejelentkeztem, nehogy legyen valami gyulladásos góc.
Mi 5 éve próbálkozunk a babával, ezen a pár hónapon már nem múlik semmi.
Szóval ne keseredj el!!
Sziszi: képzeld, pár ismerősöm akkor esett teherbe, amikor a legkevésbé számított rá, szóval hajrá ;-)!!!
maci80

Sziasztok,

köszönöm a biztatást! Igen, most nőgyógyász keresésben vagyok. A János kórház közelében lakunk, s gondoltam jó lenne itt szülni. Sok jót hallottam a szülészeti osztályról. Az elsőt a SOTE I.-n szültem, s szakmailag minden tökéletes volt. Csak a csecsemőgondozással állnak hadilábon. Mivel a végén császárral szültem, 30 órán keresztül nem láttam és szoptathattam meg a kisfiam, hisz úgy le voltak terhelve, hogy az intenzív osztályról nem tudtam átkerülni a gyerekágyas osztályra, s fel meg nem hozhatták a babákat. A telt házra való tekintettel császár után két éjszakát töltöttem bent, s utána elküldtek. Vissza kellett menni az influenza járvány közepén az 5 napos babával varratszedésre. Itthon meg jó sokáig kínlódtam a szoptatással, mert iszonyú nehezen indult be a tejem. Ha az első pár órában megkaptam volna a picikét, sokkal könnyebb lett volna. Ezek miatt nem szívesen szülnék újra itt, pedig tényleg nagyon jó orvosom volt!
Na de a szülés még messze van. Egyenlőre a terhességemre koncentrálok. Kisfiamat is elkezdtem szoktatni a gondolathoz, hogy lesz egy cuki kistestvére.

Mindenkinek kitartás!
dondon
Budapest XII. kerület

Szia Zuzmaring,

a teherbe eséssel nekem sincs gondom!

Írtam már korábban Neked, hogy háromszor sikerült már teherbe esnem.
Az első két terhességem nagyon hamar összejött, már a 2. hónapban nem jött meg a vérzésem.
A harmadik terhességem pedig 6 hónap alatt.

Urbancsek prof kérésére itt kell a DEI OVU LH tesztet csinálni!
sziszi73

Sziasztok !

A segítségeteket szeretném kérni, mert szerdán reggel mennem kell a Sotéra átjárhatósági előtti vizsgálatra. Vérvétel és ha jól tudom akkor nőgyógyászati vizsgálat talán a proffal, de nem vagyok benne biztos. Mikorra érdemes odamenni mert sajnos melóba kell lennem 11-kor és jó lenne addigra végezni.

Köszönöm előre is a segítségeteket.

Kellemes estét és mielőbbi babázást mindenkinek :)
Edina
edina71
Budapest

Sziasztok!
Tegnap voltam nagy boldogan terhesgondozáson. Sajnos sírva jöttem el onnan. Az ultrahangon kiderült, hogy a 10.héten elhalt a babám. Még mindig nem térek magamhoz. Már 4 óra óta fent vagyok. Pénteken lesz a műtét. Utána remélem könnyebb lesz. Ma felhívom az ARO-t, hogy mikor kezdhetünk egy újabb lombikba. S mi a teendő ilyenkor.
dondon
Budapest XII. kerület

Dondon!
Rettenetesen sajnálom :cry:
Most mindenképp várnotok kell majd 3 ciklust a következő próbálkozásig. A műtétet hol csinálják? Ott a SOTE-n? Sok-sok erőt, kitartást Neked, és pénteken nagyon szorítok Érted!
Léleksimi

Edina!
Ne haragudj, hogy nem reagáltam a leveledre, de sajnos nem tudtam segíteni, mert én a nyári szünet ideje alatt voltam átjárhatósági+azt megelőző vizsgálatokon, és akkor nekem Andi intézett mindent, és nem volt semmi várakozás. Túl estél ma a vizsgálatokon? Beértél dolgozni?
maci80

Szia dondon,

Nagyon sajnálom!!!!!!

Nagyon sok lelki erőt és kitartást kívánok Neked és Párodnak, pénteken szorítok Neked!

Biztosan a Párodat is megviselte ez a dolog, hiszen már nagyon vártátok ezt a pici babát!

3 ciklust kell várni az ARO-n! Erre szükség van, hiszen lelkileg is és fizikálisan is erősödnöd kell, valamint a ciklusodnak rendszeressé kell válni!

Szia Edina,

beértél ma időben dolgozni, túlestél a vizsgálatokon?

Én sem tudtam Neked segíteni, mert nekem nem a SOTE-n végezték a HSG vizsgálatot.
sziszi73

Szia maci80 !

Szerencsésen túl vagyok az az előzetes vizsgálatokon és nem kellett sokat várnom . Nem volt fent még orvos de hamar végeztem és a labor is gyorsan ment. Hétfőn kell telefonálnom a leletek miatt.

Remélem mindent rendben találnak és febr 1-én akkor mehetek az átjárhatóságira.

sziszi73

Köszönöm, beértem dolgozni és kíváncsian várom hogy mit mondanak majd hétfőn. A kúpokat nem tudom mikor írják fel amit kell majd használnom a vizsgálat előtt mert most nem mondtak semmit.

Drága dondon.

Nagyon sajnálom és nagyon sok erőt és kitartást kívánok neked.
Tudom sajnos most mit érzel vagy talán csak sejtem, én tegnap veszítettem el az édesapámat:(

Mindenkinek jó pihenést és kitartást kívánok.
Edina
edina71
Budapest

Kedves Dondon!
Nagyon sajnálom a veled történteket! Sajnos a második terhességem pontosan így ért véget. Örömmel a nőgyógyászhoz, leforrázva a hírrel, hogy elhalt a magzat és már időponttal a kezedbe jösz ki a befejezéshez. Azt hiszem ebben a helyzetben csak az idő, ami segít.

Lányok!
Úgy néz ki találtam egy nőgyógyászt, aki nem omlott össze, amikor közöltem vele, hogy problémás esetnek számítok.
Remélem vele elkezdhetem itt is a vizsgálatokat, hogy hasonlóan mint te sziszi73, már egy csomó mindenem meglegyen, amikor megyek a SOTE-ra.
Azt mondta februárban menjek hozzá és lehetőleg kezdjek erős fogyókúrába, mondjuk 5 kg-ot dobjak le magamról, mire megyek.

:lol: :lol: :lol:

Remélem képben van és tudja hol kezdjük!
zuzmaring
Eger

Sziasztok lányok!
Hú, nagyon szépen köszönöm a kedves és bátorító szavakat! Nagyon jól esett!

maci80: A János kórházban volt a műtét. Nagyon rendes orvost találtam, segítőkész és iszonyú figyelmes volt. Mondtam neki, hogy készüljön, még vagy kettőt szeretnék nála szülni!  Nálad mikor kezdődik újra a program?

Sziszi73: Igen a férjem is igen kivolt. Magát hibáztatta, hogy biztos fiú volt, s azért ment el, mert ő annyira kislányt szeretett volna. Mostmár úgy áll neki, mindegy mi lesz, csak egyáltalán legyen. A 3 ciklus remélhetőleg hamar elszalad. Ha a 73 a születési éved, akkor egy idősek vagyunk. 

Edina71: Jaj, szegényke! Együttérzésem apukád miatt! Nehéz lehet most neked. Sok erőt! Az átjárhatósági mindjárt itt lesz. Ne félj tőle. Minden rendben lesz!

Zuzmaring: Akkor te is már átestél ezen. Nem könnyű a spontán teherbeesésnél sem, de egy csomó kínnal, várakozással, stresszel, pénzzel jár együtt a lombik, s már az is csoda, hogy egyáltalán megtermékenyül, beágyazódik, s utána, hogy van szívhang, s aztán a döbbenet. Csak az nyugtat meg, hogy biztos valami súlyos betegsége lett volna, s így mindenkinek jobb.
Előre nézek, tele vagyok tervekkel. S nagyon szerencsések vagyunk már így is, mert már van egy zabálnivaló, csacsogó kisfiúnk. Egyszer lesz(nek) tesó(i) is!

Hajrá mindenkinek! Ilyen rosszul induló évet nagyon jól kell befejezni!!!!!
dondon
Budapest XII. kerület

Sziasztok!
Dondon: sokat gondoltam Rád pénteken, és nagyon örülök, hogy jobban vagy. Tudom, mit érzel, nagyon nehéz, de októberben én is azt mondogattam magamnak, hogy biztosan nem lett volna egészséges baba. Örülök, hogy találtál egy megbízható, jó orvost :D , biztosan fogsz szülni nála :wink: Nektek van lefagyasztott babátok? Beszéltél az ARO-val, hogy ilyenkor újra stimulálnak, vagy felhasználják a fagyasztott bébiket? A második tutira sikerül, hisz a kisfiad elsőre sikerült.
Edina: őszintén sajnálom, hogy elvesztetted édesapád. Tudom, hogy hülyén hangzik, de talán küldd maga helyett egy kis embert. A barátnőméknél mind a két gyerkőc akkor fogant, amikor elment valaki a családból (az első baba a nagypapa halála után 2-3 héttel fogant, a most pocakban lévő picúr pedig a dédimama halála után 1 hónappal). Nagyon sok erőt küldök!! Az átjárhatóságin minden rendben lesz, pihenj utána sokat, aznap ha lehet, csak feküdj.
Zuzmaring: örülök, hogy Te is rátaláltál a megfelelő támogató nőgyógyászra, szerintem az fontos, hogy biztos háttered legyen. A dokik olyan könnyen mondják, hogy fogyjon az ember, de olyan nehéz :( , fölfelé sokkal könnyebben jönnek a dekák, kilók. Én pl a szeptemberi stimuláció óta folyamatosan hízok (eddig 4kg-t szedtem fel), pedig ugyanúgy eszek, mint előtte, és mozgok is,mert karácsonyra elliptikus trénert kaptam a páromtól. Nem értem hogy van ez.
Nekem pénteken kell megjönnie a menstruációmnak és onnan számított 20.nap indulunk a fagyibabákért. Már nagyon várom, egyre türelmetlenebb vagyok..
Puszi Mindenkinek és kitartás!!! eljön a mi időnk is :wink:
maci80

Szia Maci!
Cuki vagy, hogy így odafigyelsz mindenkire! Látszik, hogy sok energiát ölsz ebbe a fórumba.
Hááát. Még az éjszakáim azért nem könnyűek. Akkor jönnek a gondolatok. Alig alszom. De majd az idő....
Igazából a fagyibabákban nem gondolkodom. Inkább alávetem magam újra a hosszú procedúrának, csak nehogy valami baja legyen a babá(k)nak. A kisfiam ICSI-vel, míg a mostani sima IVF-el készült. Félek, hogy az egyszerűbb eljárás miatt történhetett vmi. , s nekünk a fagyibabák többsége IVF-ből van. Vagy ez hülyeség? Pénteken beviszem a zárójelentést az ARO-ra, majd mondják mi a teendő.
Most én is szeretnék 3-4 kilótól megszabadulni, de iszonyú nehéz. Jövő héttől már jó lenne tornázni.
dondon
Budapest XII. kerület

Szia dondon !

Köszönöm az együttérzést és a támogatást.Tényleg nehéz most , de próbálok erőt meríteni apukám kitartásából . Az előző vérképembe a fehérje szint magas volt meg kellett ismételni de szerencsére nem volt a másodiknál semmi baj,szóval febr. 1 az én napom lesz.
Nagyon sok ijesztő dolgot olvastam erről a vizsgálatról de menni fog a dolog úgy érzem.
Remélem neked is hamarosan újra jó híreket közöl majd az orvos és boldogan várod majd a babát.

Szia maci80.

Neked is csak megköszönni tudom a támogatásodat így ismeretlenül is, nagyon jól esik és most tényleg erre van szükségem.
A párom is azzal nyugtat, hogy majd a kicsivel minden rendben lesz , talán megnyugszom és már azt is kitalálta, hogy apukám nevét kapja majd. Vele talán újjászülethet. Reméljük így lesz.
Szerda reggel 1/2 9re kell mennem és utánam a vízözön.
Szorítsatok majd nekem .

Köszönöm nektek még egyszer és mindenkinek nagy ölelés és kitartás.
Edina
edina71
Budapest

Sziasztok!

Üdvözöllek Titeket!
Ha nem gond szeretnék én is csatlakozni a csapathoz :D
Mondhatnám, hogy sajnos.... Mert mi is el kellet, hogy induljunk ezen az úton.
Két éve várat magára az első baba érkezése...
A sok "ötletelés" után mi is eljutottunk oda, hogy most már szeretnénk ha valahol komolyan vennének minket és sokat ismételgetett "türelem-türelem" után történne is valami.
Ismerőstől kaptuk a SOTE ARO telefonszámát.
Hétfőn hívtam őket és jan31-re már van is időpontunk.
Mire számíthatunk? A férjemet tavaly aug-ban műtötték herevisszérrel, mely sikeres volt.
De nálam még semmilyen kivizsgálás nem történt.
Jól gondolom, hogy időszerű lenne... ?
dekatka82
Vácrátót

Sziasztok!

Bocsi,hogy csak így berobbanok de ha tudok jövök és olvaslak benneteket kivel mi történik. Én is ilyen cipőbe jártam,járok mint Ti. van egy 3,5 éves kislányom akit a Szendei profnak köszönhetek. 3,5 év kemény küzdelem után sikerült inszeminációval. de megérte. aztán tesót szeretnénk egy ideje de az se olyan egyszerű... augusztus végén volt egy nagyműtétem csokiciszta miatt. aztán októbertől elkezdtem járni ismét a klinikára hogy legyen megint inszem,hátha úgy jön a tesó. benne voltam a vérvételekbe uh-ba mikoris november 17én kiderült hogy terhes vagyok. hát egyszerűen nem tudtam felfogni a dolgot hogy velünk is megtörténhet ez. én mindig azt tapasztaltam hogy a csodák mindig mással történnek... gondolom mondanom se kell hogy mennyire boldogok voltunk. de a boldogságunk sajna csak decembe 27ig tartott mert a 10ik héten elhalt a babám. január 2án volt a műtét. most nálunk is 3 hónap szünet aztán reméljük hogy újra beköltözik egy csoda a pocakba és akkor már minden rendben lesz.

Tudom ki min megy keresztül, és tudom milyen nehéz. nagyon drukkolok nektek és kitartást kívánok!!!! :)

Üdv,MArietta
csipcsab

Sziasztok!
Dondon: Mi volt pénteken? Mit mondtak az ARO-n? Remélem, lassan az éjszakák is könnyebben telnek, és hamarosan újra belevághattok. Nem hiszem, hogy az ICSI vagy IVF volta befolyásolná a megtapadást. Az csak a megtermékenyítési eljárásban jelent különbséget. Nekünk ICSI volt, a párom miatt októberben, szépen meg is termékenyültek a petesejtek, 17-ből 12embrió lett, és csak egy nem osztódott megfelelően. Most 9 babánk didereg. Nekem egy 8 és egy 9 sejtes embriót ültettek be, el is indult a terhesség, de vetélés lett vége. Lassan itt a következő "menet" (február 14-én megyek Murber doktorhoz, remélem, indulhatunk is :wink: ) és bevallom őszintén, félek, hogy megint így lesz. De igyekszem mindent megtenni és nagyon pozitívan hozzáállni. Azért vigyázz a tornával, nehogy bevérezz vagy valami gond legyen, csak szépen óvatosan...
Edina: Remélem, jobban vagy lelkileg! Nagyon szorítok Neked 1-én!!! Nem lesz semmi gond! Enni-, innivalót vigyél, zoknit ne felejtsd el, mert a vizsgálóba mezítláb kell bemenned és ne foglalkozz azzal, ha a doki esetleg kicsit mogorva. A röntgen asszisztens néni végig Veled lesz, ő nagyon kedves. Aznapra ne tervezz semmi megerőltető munkát, pihenj, feküdj otthon!!
Dekatka: Üdv itt! Sajnálom, hogy Ti is már ilyen régóta vártok hiába a babára, de örülök, hogy csatlakoztál hozzánk a fórumon :D . De jó, hogy ilyen hamar kaptatok időpontot! Holnap már mentek is :) . Itt a klinikán mindkét félt teljesen kivizsgálják, Neked hormonszinteket fognak nézni a ciklus különböző napjain, és a párodnak is kell andrológushoz menni, és a lelet alapján a professzor elmondja, mi lehet a gond, és milyen kezeléssel tudnak babához segíteni Benneteket. Holnap Murber doktorral fogotok csak találkozni, kb 5 percet fog Veletek beszélni, elmondja a kivizsgálás menetét, csinál Neked egy UH-t, és odaadja a szükséges beutalókat. Ha van 1éven belüli rákszűrésed, azt vidd el, ha nincs, akkor gyorsan csináltasd meg, kérni fogják!
Csipcsab: nagyon sajnálom, ami történt :cry: , de látod, csodák igenis vannak (én is minden hónapban reménykedek, hátha én is részese lehet a csodának), és ha egyszer spontán megfogant a bab, akkor nagy esély van rá, hogy ez máskor is megtörténhet ;-).Csak ne add fel!! Az új "indulásig" is nagyon vigyázz magadra, próbálj meg kikapcsolni, feltöltődni!!
Sziszi: Nálad van valami előrelépés? Hívott már Szalay professzor?
Zuzmaring: elkezdted a fogyókúrát? Szurkolok, hogy sikerüljön elérni az elvárt súlyt ;-)!
Kelemen: hogy haladtok a kivizsgálással?
mmzsó: mi újság Veled? Lassan Neked is letelik a várakozási idő. hogy vagy? Mikor tervezed újra menni a klinikára?
Mindenkinek nagyon szép hetet!
Puszi Nektek
maci80

Szia maci80 !

Egy kicsit jobb de nem nagyon tudok aludni mert mindig ha lehunyom a szemem édesapámat látom. Sajnos a temetés időpontja is eléggé elcsúszott és addig nem tudok teljesen megnyugodni szerintem, de aranyos vagy, hogy próbálsz lelket önteni belém .Hálás vagyok neked komolyan.

Már alig várom, hogy túl legyek a vizsgálaton és nem felejtem el a meleg zoknit ill a betétet sem mert azt is mondta a telefonba a nővér.
Jelentkezem majd a vizsgálat után és megírom mi volt.
Nem dolgozom még utána való nap sem mert szabit vettem ki, szóval pihenek majd ígérem:)

Köszönöm köszönöm köszönöm még egyszer.

Szép estét és sok drukk mindenkinek:)
Edina
edina71
Budapest

Sziasztok,

Maci80: Köszönöm az infókat.
Azóta már túlvagyunk az első viziten:-)
Igazad volt, Murber doki kb 5 percet foglalkozott velünk.
Kiadta a papírokat, amikről csak annyit, hogy az elmúlt két év alatt sehol sem kaptunk ilyen részletes tájékoztatást. Szóval ez extra pozitívum volt. :-)
Most már csak röpke 3 hetet kell várni és indul a vérvétel.. :-)
Az átjárhatóságira többször rákérdeztek, de mondtam, hogy az még nekem nem volt. Szóval gyanítom, hogy erre is sor kerül a vérvételek után.
Közben az egyik magánklinikán IR szűrés action van, így a mai napon megcsináltattam a 3 pontos vérvételt.
Az egyik ismerősömnek az IR volt az ok (semmilyen tünete nem volt, nem volt sem kövér, sem PCO-s s mégis ez volt a háttérben). 1 hét múlva lesz eredmény.
Nagyon korrektek, ajánlani tudom, ha nektek nem volt még ilyen szűrés.
Úgyhogy most erősen reménykedem, hogy sem IR sem cukorbetegség nincs a háttérben.

Üdv, Mindenkinek!
dekatka82
Vácrátót

Sziasztok!

Hogy vagytok? Látom, mindenki szó szerint behavazódott :wink: , elég nagy a csönd.
Edina, nagyon sokat gondoltam Rád múlt héten, remélem, minden rendben volt a HSG-n, és az eredmény is jó. Mikor mentek újra a klinikára?
Detkata: örülök, hogy hamarosan indulhatnak a kivizsgálások, meglátod, olyan gyorsan fognak telni a napok, és hipp-hopp eljuttok a beültetésig :lol:. Remélem, hogy nincs IR-ed, az manapság elég elterjedt "népbetegség" lett. Nem tudom, melyik klinikán voltál, van egy hely, ahol mindenkire ráfogják/rámondják, hogy IR-es, és gyógyszerezni kezdik. (egyik barátnőmmel is közölték, ha akarna sem lehetne babája, és IR-es-pedig a leletei alapján nem volt semmi baja. Gyógyszerezni akarták, de nem kezdte el. Ez 2010. októberében volt, 2011. januárjában már új élet kezdődött a pocakjában és teljesen problémamentes volt várandóssága) Remélem, Nálad minden oké!
Szép hetet mindenkinek!
Vigyázzatok magatokra!
Puszika
maci80

Szia maci80 !

Szerencsésen túl vagyok a vizsgálaton és tényleg nem fájt. Vagyis inkább azt mondom, hogy túl lehet élni:(Ketten voltunk aznap hsg-n és a másik lánynak ez már a második ilyen vizsgálata volt és azt mondta , hogy neki nagyon fájt az előző. Erre készültem én is, de a cél lebegett a szemem előtt.

Rendben volt minden mind a két oldal átjárható volt és szerdán 8-án kell mennem Urbancsek dokihoz konzultációra . Nem tudom, hogy ha minden rendben van akkor mi lesz a következő lépés de szerintem nagyon nem fogják húzni az időt mert már 40 vagyok .
Majd jelentkezem mit mondott .

Veled mi újság, hol tartasz ?
Szia Edina
edina71
Budapest

Sziasztok, jó nagy a csönd. Mindenki kiélvezi a tél szépségeit?
Szerencsére jó sok a program, remélem gyorsan elrepül az idő április végéig. Akkor mehetünk a következő próbálkozásra.
Puszi mindenkinek!
dondon
Budapest XII. kerület

Sziasztok sajnálom hogy csak most írok megint de nem felejtettelek el benneteket túl vagyok az elsö vérvételen és lassan mi is haladunk elöre remélem mindenki jól van és mindenkinek boldog lesz az idei éve :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
kelemen0108
Lőrinci

Sziasztok!

Remélem mindannyian haladunk és azért ilyen nagy a nyugalom!
Túl vagyunk egy vércukor és IR szűrésen, ami szerencsére totálisan negatív.
Ma jött meg :( , de ez most a kivizsgálások kezdetét is jelenti :D ..

és történt még valami:
anno átlag 58-60 kg voltam (172 cm), de kb 1,5 éve pikk pakk felkaptam 10 kg. :oops:
Eddig nem érdekelt, mondván úgyis terhes leszek nemsokára, én már nem erőlködök, mert felesleges, bla, bla...
Orvosok sem foglalkoztak vele, mert effektíve nem voltam kövér.
Közben a mensesem összevissza és nagyon fájdalmasan "működött" (dolgozni sem tudtam)
Aztán egyszer csak elegem lett a tükörből és az egyre szűkebb ruhákból..
Most nekifogtam egy szénhidrátszegény diétának (no kenyér és no krumpli, inkább sok zöldség köretnek) és naponta tornázok kb. 3hete.
Eredmény:
Megjött 30. napra, nem barnáztam, nem voltam előtte feszkós és nem kellett otthon maradnom a fájdalmaim miatt. Sőt, azóta nyugodtabban alszom.
Vajon ENNYIT jelentene a mozgás és az egészségesebb táplálkozás ???? ENNYIRE negatív hatású lehet már 10 kg súlyfelesleg is??
Csak azért írtam le, mert ha csak a jó közérzetet elérjük ebben a nagyon kemény időszakban, már az is valami. De ha még ilyen változások is járnak vele... :D
Mindenkinek nagyon sok jót! Kérlek jelentkezzetek, hogy kinél mizu?
dekatka82
Vácrátót

Sziasztok!

Elnézést, hogy így eltűntem, olvastalak Benneteket, de egyszerűen nem volt időm írni, pedig minden reggel elhatároztam, de mint tudjuk, ember tervez, Isten végez :)
A melóhelyen rengeteg a munka, közben otthon tanulok, mert pénteken vizsgázom közel 400oldalnyi anyagból :?, és ráadásként csütörtökön eltörte a nagyfiam a kezét. Úgyhogy áldom az eszem, hogy nem mentem januárba a klinikára, mert pont múlthét vége felé lett volna a beültetés (és a pénteki tárgyalás miatt nem kezdtem csak bele januárba a fagyis programba). Boszorkányságom megint beigazolódott :D
Edina! Szorítottam Neked az átjárhatósági napján, örülök, hogy nem volt olyan vészes, és hogy minden rendben!Voltál 8-án a professzor úrnál? Remélem, csupa jót mondott, és indulhattok is a programmal!
Dondon: minden nappal közelebb kerülsz áprilishoz, meglátod, gyorsan elszalad az idő! Addig pedig erősítsd magad testileg-lelkileg, töltődj a kisfiaddal, és meglátod, tavasszal sikerül!!
dekatka: szívből gratulálok a kitartásodhoz!!Ügyes vagy nagyon! Az ember el sem hinné, hogy mennyi minden befolyásolja a mindennapjait,egészségét,hangulatát, stb. Örülök, hogy az inzulin vizsgálati eredményeid is jók lettek!! Remélem, gyorsan meglesznek az eredmények, és indulhattok a piciért!
Mi voltunk 14-én Murber doktornál, elkezdtük a hormonkezelést, most 28-ig szúrom a Gonapeptylt, aztán nem tudom mi fog következni, próbáltam utána nézni a neten, de nem túl sok mindent találtam. Novemberben Mmzsó valamilyen tapaszról is írt... Nem igazán értem, miért állítják le a saját hormonműködésem megint, hisz a petesejt nyerés most nem lesz szükséges... De zöldfülű vagyok ehhez, úgyhogy bízom Murber doktorban.
Többiekkel mi újság? Zuzmarin, Zsó, Sziszi, Kelemen, Csipcsab, remélem, mindenki jól van!
Vigyázzatok magatokra, sok puszi Nektek!!
maci80

Sziasztok!

Néha benézek,olvaslak benneteket,de írni nem nagyon szoktam,mert most teljes kikapcsolódásban vagyunk.Május végén tervezem,hogy kezdünk egy 6.lombikot.

Maci,
a klinikán ilyen a fagyis protokoll,így csinálják,Gonapeptyl,aztán hozzá jön a Dermestril tapasz.Bízzál csak a dokiban,jó lesz az!

Dekatka,
gratula a fogyáshoz!Bizony nagyon sokat számít a testsúly.Múltkor Murber doktorral beszélgettem erről meg az IR-ről és mondta,hogy az az ideális,ha a testtömegindex (BMI) a normál tartományban van (azt hiszem,ez 20 és 25 között).Meg amikor mondtam neki,hogy elkezdtem sportolni és lehet-e,hogy abban a hónapban attól volt sokkal jobb az FSH,mondta,hogy bizony lehet és nagyon támogatja a sportolást,mindenképpen jól hat a hormonális működésre heti 2-3 x fél óra mozgás.
Járok is futi heti 2-3 x 5 km-t (kb.35 perc).

Többiek,
nektek is minden jókat!Nem nagyon akarok itt aktívkodni,de be-benézek és ha kérdés van (persze nem szakmai),amit egy régi motorosnak feltennétek,szívesen válaszolok! :wink:
Vendég

Szia Zsó!
Örülök, hogy jelentkeztél. Azt tudom, hogy pihi és kikapcsolódás van folyamatban, de aggódtam, hogy mi lehet Veled. Örülök, hogy jól vagy, és gratula a kitartó sportoláshoz!!! Ügyes vagy!!
Persze, bízom Murber doktorban-másként ezt nem is lehetne szerintem végigcsinálni, csak rossz, hogy míg az IVF-ICSI eljárásokról millió oldalt lehet találni a neten, addig a fagyibabás programról semmi infó :(.
Jó kikapcsolódást, vigyázz nagyon magadra, gyűjtsétek az erőt májusra ;-)!!
Pusz
maci80

Sziasztok,

örülök, hogy mindenki halad a kitűzött cél felé! :)
Hihetetlen, hogy mennyire igaz :
"a mozgás az élet maga"

Egy kérdésem lenne:
nekünk most indulnak ugye a hormonvérvételek. Ha azok megvannak, akkor utána szinte 100%, hogy csinálnak átjárhatóságit, vagy ez még függ néhány dologtól?

Előre is köszi a választ!
dekatka82
Vácrátót

Szia Detkatka!

Én úgy tudom, itt mindenkinek megcsináltatják az átjárhatósági vizsgálatot, ha csak nincs előző leleted.
Érthető, hogy nem vállalják be a kockázatot, hogy szépen stimulálnak, és a leszíváskor kiderül, hogy valami bibi van. Jobb, ha előre fel tudnak készülni az esetleges problémákra.
Anno én is azt hittem, megúszom, mert van két csemetém, de nekem is előírták. Nem kell a klinikán csináltatni, ha máshol szeretnéd, elfogadják az ottani vizsgálat eredményét.
Javaslom, hogy mikor az utolsó vérvételre mész, kérj is időpontot Urbancsek doktorhoz konzultációra.
maci80

Bocsánat, egy t-vel többet írtam a nevedbe :(
Sorry :oops:
maci80

Maci80: Köszönöm a választ!
Ne aggódj, egy távol-keleti multit szolgálok és születtek már ennél érdekesebb megoldások is a nevemre :lol:
dekatka82
Vácrátót

Dekatka,
szerintem meg úgy van,hogy ha nem találnak egyikőtöknél se semmit,akkor először a terminált együttléttel próbálkozhattok,amihez nem kell átjárhatósági.Ha inszemre küldenek valami miatt,ahhoz elengedhetetlen,és ha ne adj'Isten olyan súlyos problémát találnak,hogy csak a lombik jön szóba (mondjuk súlyos andrológiai ok),akkor megint csak nincs szükség HSG-re,mert a lombikhoz nem kell petevezető.

A férjed eredményei megvannak?Mert csak akkor tudtok a profhoz menni,de ezt biztos te is tudod.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?