Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy az Istvánban szülésre hány embert lehet bevinni? Csak egyet vagy nincs megkötés? Ha pl. valaki dúlát szeretne bevinni magával +ban, erre külön engedélyt kell beszerezni?

Mackósajt!
Gratulálok, szép nagy babád lett! Minden jót Nektek és kitartást.

Regi!
Ugyan még nem szültem, de én úgy fogok tenni, ha oda kerülök, hogy megbeszélem a dokimmal. Vagy hallottam már olyat, hogy a magánrendelés tarifájának kb. 10x-t "szokták" fizetni. A téma egyébként szerintem privátban jobban kitárgyalható.

toy
toy
 
 


Szia Ini!
Bocs, hogy en is ezzel zaklatlak, de en is a Ruttner dokihoz jarok, elso babamat varom..
Te a maganrendelesere jartal(jarsz) hozza?
Meg lenne kerdesem vele kapcs.-ban, ha nem zavarlak vele..
Ja, es gratula a porontyokhoz, megneztem oket a homepage-eden. Nagyon arik..
kapri
 
 


Szia Kapri!
Én is a magánrendelésére jártam, írj nyugodtan a profilban lévő címre.
Köszi a grtalát, már elég régi képek, majd rakok fel frisset, Olivér már 11 hónapos, ott meg kb. 2-3Kép

Ines
ini
 
 

 
 

Szia Ini!
Kuldtem privit..
kapri
 
 


Sziasztok!
Jelentem nekem is megszületet dec.8.-án a kisfiam Dominik 50cm és 2920g-mal.KépNekem is csak pozitív tapasztalataim vannak mind a szülés,szülőszoba mind a dolgozókról.És ezúton szeretném megköszönni Dr Bínó Brúnónak és Diószegi Évának,hogy világra segítették a kisfiam!Köszönöm!KépDia
Kép

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Dia!
Gratulálok! Akkor ezek szerint nem bántd meg, hogy nem váltottál, amikor kételyeid voltak.
Ha van egy kis időd, akkor nagyon szívesen olvasnám a szüléstörténeted.
Ines
ini
 
 


Szia Ines!Kép
Szerencsére rendeződött a helyzet és nem bántam meg,hogy maradtam a dokimnál!Nagyon aranyos volt,pedig ügyeletes volt előző nap ezért elég fáradt lehetett.És szülés után is meglátogatott.Kép

Szüléstörténet

December 8 szerda.
Reggel 5-kor csörgött az óra mert 7-re CTG-re kellett menni.
Amint kikeltem az ágyból,éreztem,hogy valami kizúdul belőlem.Na,gondoltam ez a mi nagy napunk lesz!
Elmentem zuhanyozni,hajatmosni stb....mire elkészültem /kb.6 lehetett/már szabályos 7 perces fájásaim voltak.
7-re beértünk a kórházba ahol CTG után a dokim megállapította,hogy folyik a magzatvíz és itt délutánra baba lesz.
Elfoglaltam a szülőszobát,átöltöztem aztán rádiót hallgattam,csokiztam és beszélgettem Tamással és Andi barátnőmmel.
Ekkor már 3 perces fájásaim voltak és 4cm-re voltam tágulva,de még nevetgéltem és bíztam abban,hogy ilyen fájások lesznek végig."Tévedtem!"
Aztán jött a szülésznő és bekötötte az oxitocin infúziót,mert nem akartak erősödni a fájások és a víz pedig már reggel óta szivárgot.
Na,lettek is olyan gyönyörű fájásaim 2 percesek,hogy szegény Tamás ujjait tördeltem ekkor már fél 2 volt.
Amikor úgy éreztem nem birom tovább,kaptam egy kis koktélt,hogy két fájás közt tudjak pihenni.
Attól pedig rendesen be voltam kómálva,de jó volt az a bódulat.De a fájásokat csak labdán ülve ill.állva tudtam elviselni ekkor már kértem,hogy jósoljanak egy szülési időt.Mondták 6-ra lesz baba.Ezután folyton a CTG óráját bámultam,de az idő ólom lábakon haladt előre.
Aztán végre eljött a fél 6 és a dokim közölte,hogy 8cm-re vagyok tágulva mehetek az ágyra.Fekve még kegyetlenebbek voltak a fájások,ekkor már nagyon éhes és fáradt voltam az egész testem remegett.Mondták ha úgy érzem kakilni kell nyomjak.
És én nyomtam de az erő véges volt gyengültek a fájások.Kaptam még egy oxitocin löketet és csak nyomtam,nyomtam........
Aztán hopp kinn volt a kis buksi,megsimogattam aztán a következő nyomásra szinte kicsusszant picur egész teste.Ránéztem az órára,pont este negyed 7 volt.
Nagy boldogság,megkönnyebülés öntött el és egyszerre hihetettlen is volt,hogy a kisfiam ott fekszik a hasamon.
Aztán következett a stoppolás ami kicsit fájt,de engem már az se érdekelt csak Domiban gyönyörködtem.
Hát ez volt a mi történetünk!Puszi Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Szia Dia!
Örülök, hogy minden simán ment. Én mind a két gyerekemet császárral szültem, és hihetetlen nagy vágyat érzek normál szülés útán. ÍGy útólag már bánom, hogy Olinál(kisebbik gyerekem) nem mondtam, hogy vágjunk bele, hátha sikerül.
De mivel nagy buksit jósolt az uh és a súlya sem volt pehely könnyű....
Alszik rendesem Domi?
puszi
Ines
ini
 
 


Szia Ines!
Most 2 napja van,hogy már "jók"az éjszakáink.Ami azt jelenti,hogy 8-kor fürdés szopi aztán éjfélkor 4-kor és reggel 8-kor.Azelőt pedig volt,hogy éjféltől reggel 5-ig szenvedtünk mert nem akart aludni.Puszi Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Kedves Dia!

Kisfiatok születése alkalmából minden jót kívánok.
dolhi
 
 


Szia Dolhi!Kép
Köszi szépen!KépPuszi Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Szia Dia!

Ki a gyermekorvosotok és védőnőtök?
Sétálgatsz már a picurral? Cuki kisfiatok van! Nagyon szeretnék már én is túllenni a szülésen, jelenleg 33. hetes vagyok. Tegnap néztük UH-on a kislegényt, 2100 gramm. Éppen cumizott valamit és a köldökzsinórját rángatta. Aranyos.

Puszi
dolhi
 
 


Szia Dolhi!Kép
A gyerekorvos Bódi Ildikó a védőnő Jámbor Mihányné/Ancsa/.Nem voltunk még sétálni,mert a védőnő azt mondta,hogy még vagy 2 hétig ne menjünk.Felöltöztetem a kiságyba és rányitom az ablakot.Egyenlőre ennyi a levegőztetés.Kép
Na,már neked sincs sok hátra.Kitartást!KépA te picurod úgy látom jobb súlyban lesz mint az enyém.KépBár Domit nem nehéz megelőzni"pehelysúlyú"KépPuszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Szia Dia!

Átjössz a kispesti topicba? Nem értem, miért nem lehet kivinni a pindurkádat? Annyira azért még nincs hideg. Illetve az biztos, hogy -5°C alatt nem szabad kivinni az újszülötteket. Te hogyan bírod ki, hogy nem mehetsz ki levegőzni?

Boldog karácsonyt!

Dolhi
dolhi
 
 


Sziasztok!
Kezdő kismama vagyok.
Azt aki Dr. Fedina Lauránál, vagy Dr. Bábinszki Ágotánál szült szeretném megkérni, hogy mesélje el hogyan sikerült a szülés. Láttam, hogy Mackósajt szültél Fedina doktornőnél, segítenél nekem???? Erősen dilemmázom a két doktornő között, és szükségem lenne, egy tapasztaltabb kismama társra.
Nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre, mert lassan döntenem kéne.
Előre is köszönöm mindenkinek, és: boldog új évet!!!!
kismama99
 
 


Sziasztok!

Öt hetes terhes vagyok, és azt hiszem az István kórházat fogom választani a szüléshez. Orvosom még nincs, ha tudna valaki ajánlani egy olyan dokit/szülésznőt aki hajlandó velem mindent részletesen megbeszélni, az én kivánságaimat követni (tehát nem a szótlan, tekintélyére alapozó fajta) és megnyugtatni, azt megköszönném!

Azt is szeretném megkérdezni, hogy hogy jut az ember alapitványi szobába, hány van belőlük, mennyibe kerülnek???

Azt hallottam, nyáron újitották a szülészetet, ez igaz? Mostmár szépek és tiszták a szobák? (Visszaolvastam a topikban és 2004 elejéről még elég lehangoló dolgokat lehetett olvasni a függönyözött vécéről stb.) Odamentem a kórházba, de nem akartak beengedni a szülészetre megmutatni. Kép

Ami fontos lenne nekem, az a kádban vajúdás, a gátvédelem, az EDA ha kérem (aki nem EDAt kér, annak milyen fájdalomcsillapitási lehetőségei vannak???), és hogy hagyjanak úgy vajúdni ahogy nekem tetszik (magyarul ne kössenek le egy ágyra valahol). Van valaki akinek ezekkel kapcsolatban van élménye az István kórházban?

Nem tudja valaki, van honlapjuk? Mert én nem találtam.

Előre is köszi! És boldog új évet mindenkinek!
rokica

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Szia Rokica!

Gratula a babához! Kép
www.boldogszuletesert.hu

Mindenki a saját orvosára esküszik, így én dr.Koiss Róbertet ajánlanám neked!
Kicsit olvass vissza mostani időpontokat, mert nagyon sok új info van a frissen szültektől a kórházról mindkét topikban Kép

Mindenkinek BUÉK!

Kép
tigribigri
 
 


Szia Kismama 99!

Én már 9 éve ismerem a Fedina doktornőt és abszolút bízom benne. Mindig lehet rá számítani. Pontosan miben tudnék Neked segíteni?
Már többször említettem, hogy a szülésznő is ugyanolyan fontos. Csűrös Erzsikét jó szívvel ajánlom Neked.
Mindkét szülésemnél ők ketten segítettek nekem.
Kérlek írj konkrét kérdéseket!

Az általad említett másik doktornőt nem ismerem.

Üdv.
Mackósajt
mackósajt
 
 


Szia Mackósajt!

Én kb.10 éve jártam Fedina doktornőnél. Akkor még nem mint szülészt ismertem, hanem mint gyerek nőgyógyászt a Klinikákon.
Azóta császárral szültem egy kisfiút aki mellé most terveznék egy kistesót. Sajna az előző korházzal nagyon nem voltam megelégedve, így kizárt, hogy ugyanott szüljek. Mivel akkor is nagyon szimpi volt a doktornő és Te is csupa jókat írsz róla így eldöntöttem nála szeretnék szülni. Viszont kérlek válaszolj egy-két kérdésemre.
1. Van magánrendelője a doktornőnek? Ha igen milyen felszereltségű (uh, ctg)?
2. Mennyi a tarifája? Ezt azért kérdem mert az előző dokimnak nagyon sokat fizettem, utólag tájékozódtam, és kiderült, hogy mások negyedannyit kérnek egy szülésért. Ezt a hibát nem követem el mégegyszer.

Azthiszem hirtelen ennyi, ha valami még eszembe jut akkor még megkereshetlek?

Zsanna

Kép
Kép
janna
 
 


Szóval, UH, és CTG nincs a rendelőjében-ez tuti. Tudni akarom, hogy milyen gyakran csinál gátmetszést, mert én nem szeretnék, de erre ő kitérő választ adott (ha kell vág). De úgy látom nálad először vágott, másodszor nem. Nem értem azt sem miért ennyi a tarifája, mikor a rendelőjében szívhangot sem tudtunk nézni a kicsinek. Fontos, hogy több babát szeretnénk, és amennyire lehet kikerülni a császármetszést. Mackósajt te miért ragaszkodsz hozzá? Ha érteném, hogy mi az a plusz amiért ennyit kell fizetnem talán nem mennék el tőle. A másik doktornő tarifája kb. a fele, telki magánkórházban is dolgozik, és uh is van a rendelőjében. a ctg-t nem tudom.
A másik gondom az, hogy elég gyakran úgy érzem nem velem van a rendelés alatt. Nem hiszem, hogy mindenkinek ilyen a tapasztalata, ezért lennék kiváncsi, hogy mi van ha tovább maradok nála, mire számítsak. Ugyan három ismerősöm is szült nála, de évekkel ezelőtt, és akkor még más volt a világ.
kismama99
 
 


Sziasztok! Tudnátok infót adni nekem Dr. Siklós Pálról? Köszike előre is!
Heni
9hét+6nap
hencsike
 
 


Kismama99!

Én a Bábinszky dr-nőhöz járok, szerintem nyugodt, lelkiismeretes, mindent meg tudok vele beszélni. Sajnos szülési tapasztalataim nincsenek első babát várjuk.
inez
 
 


Szia Kismama99!

Ha még nem döntöttél akkor én ajánlom neked Dr. Gajdos Editet.
Mobil száma: 30-201-0685
Magánrendelője a VIII. kerületben, UH, CTG van, és nagyon-nagyon rendes.

Erzso
erzso16
 
 


Sziasztok!

Első gyermekünket várjuk (20. hét) és kórházat kell váltanunk miután hamarosan elköltözünk és a jelenlegi messze lenne. A szüléskalauzban nagyon szimpatikus dolgokat olvastam az Istvánról, és nem is lesz olyan vészes távolságban, úgyhogy jelenleg ez tűnik befutónak.

Jó hosszan visszaolvasgattam minden Istvános topikban, de nem nagyon leltem információt Dr. Varsányi Hajnalkáról. Van valaki aki esetleg nála szült és tudna róla mesélni valamit?

Azért épp őt favorizálnám, mert Ő Telkiben is dolgozik, ami felmerült az István után a kórházi napokra. Miután a május végi "babadömpingben" fog megszületni a babánk nem nagyon számíthatok az alapítványi szobákra, és feltett szándékunk, hogy azt a pár napot a kórházban édes hármasban fogjuk eltölteni. (Valaki írta ezt a hibridmegoldást - az Istvánban szülni, és a Telkiben gyógyulgatni, és ez megtetszett. Persze nem mindenáron, ha jutna alapítványi szoba annak jobban örülnék...)

Hívogatom a doktornőt egész nap, de vagy nincs a telefonjánál, vagy nem tud beszélni, és ez így nem valami vidám...

Minden infóért hálás vagyok!

Üdv:
Zs.
zsuzzzsi
 
 


próbáld meg az nlcafe.hu-n a nőgyógyászok keresésénél, mintha ott olvastam volna róla. De csak jót.

Mackósajt merre vagy??
Amúgy köszi mindenkinek, de csak dr. Bábinszki Ágota, vagy Siklós doktor úr érdekel.
kismama99
 
 


Rokica!
Ha jól gondolom, a "Szuper nőgyógyászod van..." topicban már összefutottunk, ott is, itt is csak azt tudom mondani, hogy keresd meg dr Kodaj Imrét (30/230-2828). Igen nyitott és rugalmas, mindenbe belemegy az ésszerűség és a biztonság határain belül. Nem egy nagydumás, de nem azért, mintha oly nagyon fitogtatná a tekintélyét, hanem mert ilyen típus. (Szerintem ez benne az egyik legjobb vonás.) De mindent meg lehet vele beszélni, csak kérdezni kell.
Zsuzzzsi!
Neked is a jó Kodaj dr-t ajánlom, mert ő is vállal szülést a Telki Kórházban is, bár őszintén szólva erről a hibrid megoldásról még nem hallottam. Tényleg autózgatni akarsz egy párórás gyerekkel és gátsebbel?... És a telkiek ebbe simán belemennek, hogy nem ott szülsz, de odamész lábadozni? (Vagyis pont a bevétel leghúzósabb részét nem nekik fizeted?)Mindenesetre a fentebb leírt telefonon eléred Kodaj dr-t, ha meg nem, akkor visszahív(!).
Kismama99!
Próbáld meg elérni Boksay Ritát a profiljában levő e-mail címén. Ő a Siklós dr elkötelezett betege, az Istvánban dúla, és biztos szívesen segít, ha már hazajött a téli vakációjáról. Az "István kórház SOS" topicban dec.15-én volt az utolsó hsz-a.
Szasztok!
Kr. (Grav.s. 29)
krtek
 
 


Szia Krtek!

Köszi szépen a Kodaj dr telefonszámát! Megpróbálom.

rokica

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Meg tudja valaki mondani, hogy pontosan hánykor kezdődik szerdán a szülésfelkészítés? Na meg, hogy hol van az a bizonyos ebédlő? Jól tudom, hogy terhestorna is van aznap ugyanott csak később?

Zsuzzzsi
Én Varsányi Hajnalkához járok kb. másfél éve, és meg vagyok vele elégedve. Az igaz, hogy nagyon sok betege van, és ezért a magánrendelésén is sokszor elég sokat kell várni, de nekem korábban még nem volt ilyen odafigyelő, türelmes, alapos nőgyógyászom.
A mobilját hívod amúgy?

Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Köszi mindenkinek az infókat "Varsányi ügyben"!

Nebula!
Igen, a mobilján hívogattam tegnap egész nap, de nem nagyon tudtunk beszélni. Úgy a 8. hívás táján megelégelhette a dolgot, és elkérte a számomat, amit követően - becsületére legyen mondva - visszahívott.

Kicsit furcsa volt, hogy még nem is találkoztunk, de már előre elnézést kért a csúszásokért, hogy sokat kell rá várni. :o( Nem túl jó ómen...
(A jelenlegi dokimnál is rengetegen vannak, de - valószínűleg a szervezésnek köszönhetően - 15 percnél többet még nem kellett várnom.)
Mit jelen az az "elég sokat várni"?


Krtek!
Igazából nem sok kedvem van pár órás babával autózni - gátseb reményeim szerint nem lesz :o) - de a 6 ágyas kórterem gondolata sem tölt el különösebb lelkesedéssel. Az igazi egy jó kis alapítványi szoba lenne, de abba az időpont miatt nem nagyon élem bele magamat. Szóval itt jön a képbe a Telki. Nekik pedig mindegy, hogy a szülés esetleg máshol volt, a "szállodai" szobájukat adják ki pár napra teljes ellátással.

Zs.
zsuzzzsi
 
 


Kedves Zsuzzzsi,
Én Varsányi doktornőnél szültem és csak azt tanácsolhatom, hogy addig hívogasd, amíg el nem csíped, mert nagyon megéri. Imádom!!!! Anyukám helyett anyukám volt a szüléskor és mindenben igazodott hozzám, egészen tökéletes orvos, legalábbis számomra. Csak a legjobbakat tudom róla elmondani. Igaz, várni kell rá néha még Telkiben is, a magánrendelésén sokan vannak, de ezt az ember megérti, hiszen mindent nagyon alaposan csinál és amikor te vagy ott, akkor csak rád figyel. Ha pedig valami baj van, akkor a többiek várnak és te vagy az első.

jankica
 
 


KrtekKép Köszönöm az infót!
Heni
hencsike
 
 


Szia Inez!

TE adtál tanácsokat nekem a 2005 nyári babák topikon a vérzéses-barnulálsos fekvős terhességről? Én is az Istvánba mentem Bábinszky Ágotához. Nagyon szimpatikus, és a nyugodtsága átragad az emberre.
Zsófi
mzsófi
 
 


Sziasztok!

Új vagyok itt, olvasgattam a leveleiteket, a tavaly novemberi archívokig visszamenôleg. Hasonló kérdésem lenne, mint az egyik lánynak, csak ô megadta az e-mail címét és lehet, hogy nem nyilvánosan válazoltatok neki, mert nem látom a választ itt.

Szóval rólam röviden annyit, hogy második babámmal vagyok 30. hetes. Az elsôt sajnos császárral szültem, egy másik kórházban. Hülye voltam, mert bementem, amikor csak szivárgott valami, hogy megnézzenek, de fájások nem voltak. (Így utólag belegondolva, lehet, hogy csak a méhszáj kezdett érni, és pár nap múlva spontán megszülhettem volna a kisfiamat.) Igy viszont szerencsétlenségemre belefutottam egy kicsit durvi ügyeletes dokiba, aki megvizsgált, közölte, hogy sz?k két ujj, és ujjal tágítani kezdett, amitôl beindult az összevissza fájás, és persze nem tágultam du. 5-tôl hajnali 3-ig, végül császár lett. A saját dokim már csak akkor ért be, amikor a kocka el volt vetve, elment aludni, és a szülésznô ébresztésére bejött megnézett és közöltem, hoyg császár. A mai napig bánom, hogy nem váltottam a már akkor kinézett jelenlegi orvosomhoz, akiben maximálisan meg tudok bízni.

A lényeg, hogy szeretnék minden esélyt megadni, hogy a mostani szülésem - ha lehet - ne császár legyen. Tudom, hogy a doktornôm a természetes szülés híve, és abszolút biztos vagyok benne, hogy jó kezekben leszek, leszünk.

A kérdésem, hogy hogyan zalik a szülésznôválasztás? Olvastam, fentebb, hogy minden Istvános szülésznô szuper, gátvádôs, stb. Akkor is érdemes felkérni valakit, mert sokan vagyunk? Mennyit szoktak fizetni a szülésznônek a kismamák? Tudtok ajánlani szülésznôt? (Engem igencsak vonz a szülôszék gondolata, esetleg van tapasztalatotok, hogy melyik szülésznô "szeret" szülôszékes szülést vezetni?

Megadom az emilem, ha valaki úgy szeret válaszolni: feketecsilla1973@yahoo.com

Elôre is köszi mindenkinek!

Csilla

UI. Persze a lényeg, hogy elsô kisfiam, Peti, egészséges lett, és nem a császár. De pl. nem lehetett velem a varrásnál, pedig ébren voltam, ô meg 9/10-es APGARral ment az inkubátorba - ha jól tudom, ez az Istvánban nem így van, szopizhat a császáros baba is már a legelején.
csilla1973
 
 


Zsuzzsi:

Mi az a szüléskalauz amit olvasgattál és hol lehet beszerezni?

Köszi,
rokica

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Végül tegnap (telefonszám hiján) beestem Siklos dr magánrendelőjébe, és kértem egy időpontot vele. Akkor éppen nem volt ott, de láttam hogy a rendelőben még sok más orvos rendel (köztük pl Bábinszky doktornő). Nem tudja valaki, mindenkinek ugyanannyi ott a dija? Azt mondták, egy vizsgálat 7500 Ft. Ez az első terhességem, meg tudjátok mondani, ez reális vagy drága vagy olcsó?

És azt hogyan kell(ene) megkérdezni, hogy a szülés mennyibe kerül? Egyenesen nem sértő? Nekem nincs ehhez diplomáciai érzékem!

Köszi,
rokica

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rokica,
Csak akkor ennyi a vizsgálat, ha vmi plusz van benne, pl. rákszűrés. Utána "már csak" 6000.

Én nem kérdeztem meg, hogy mennyi a szülés, nehogy vmi csillagászati összeget mondjon. KépKépAdtam, amennyit gondoltam. Persze azért másoktól érdeklődtem az árak felől.

Szilvi
manoca
 
 


Janna, Kismama99!

Én szintén a Fedina dr.nőnél szültem 3 évvel ezelőtt és lassan már 7 éve ismerem őt, ennek ellenére a következő babámmal már nem járnék hozzá.

Kismama 99, amúgy tényleg csak akkor vág, ha muszáj, de hát ezt előre nem lehet megmondani, hogy szükség lesz -e rá.
Szakmailag semmi gondom nincs vele, se emberileg, viszont aránytalanul magas a vizitdíja, ahhoz képest, amit ad.
/CTG, UH, sőt még magzati szívhangfigyelője sincs
Kép / Minden vizsgálatkor ugyanannyit kell fizetni, még ha hozzád se nyúl akkor is.

A szülésért is elég magas tiszteletdíjat kér, viszont végig veled van és nagyon figyel rád.
puttony
 
 


Sziasztok!
Rokica kérdésére csak annyit, hogy nekem sincs diplomáciai érzékem ahhoz, hogyan kell a szülés összegét az orvostól megkérdezni, így én eldöntöttem, nem fogom megkérdezni. Sajnos már azt is pofátlanságnak tartom, hogy kérnek érte, ha meg még egyenesen meg is szabják a díjat, az már sok. Én adni fogok annyit, amennyit tudok, és reménykedek abban, hogy ha én nem hozom fel előre az összeget, akkor magától nem fogja a doki felhozni. Na az már a pofátlanság teteje lenne tényleg. Valójában attól egy kicsit tartok, hogy ha én nem erőltetem az összeg megállapítását, akkor azt fogja hinni a doki, hogy nem is akarok adni semmit és nem érhetem el bármikor vagy nem fordulhatok hozzá bizalommal.
Nagyot csalódnék benne :o(((( Apropó, félreértés elkerülése végett, nem Siklos doktornál szülök, nem azért szóltam hozzá Rokica kérdéséhez....
Ellenben szülésznőt is szeretnék előre választani és nem tudom, hogy a vége felé, amikor magamtól nem tudom eldönteni, hogy elinduljak vagy ne induljak, akkor a szülésznőt vagy a dokit hívjam majd fel a kérdésemmel... Ez dokitól függ meg szülésznőtől? Vagy valamilyen szinten lehet általánosítani? Valaki tud segíteni? Bocs, hogy rátok zúdítottam az aggályaimat, de ezért vagyunk itt. Ki gyakrabban, ki ritkábban, de én is folyamatosan olvaslak titeket... :o))))

Köszi, sziasztok!
nathalien
 
 


Nathalien
Szerintem semmiképpen ne a dokit riasszad először, akkor már inkább a fogadott szülésznőt.

Mondjuk én úgy tervezem, hogy először bemegyek, nézzen meg az ügyeletes, és ha tényleg van valami, akkor jöhetnek a többiek.
Nem szeretnék fölöslegesen berángatni senkit.

Persze szerintem az a legjobb, ha ezt előre megbeszéled velük.
zsana75
 
 


Zsana
Hát a dokit valószínűleg nem riasztanám, de félek az ügyeletes orvosoktól. Vagy ne tegyem? Bízhatok bennük is? De akkor minek fogad azu ember saját orvost? Nehéz dolgok ezek...
Valószínűleg majd a szülésznővel beszélek erről, úgyis azt választom akivel a doki együtt szokott dolgozni, ő biztos tudja majd, hogy kit érdemes hívni az aggályaimmal.
Köszi
nathalien
 
 


Én optimista vagyok, és nem is hallottam még rémtörténeteket az Istvános orvosokról/szülésznőkről.
Csak azért gondoltam, hogy előbb nézzenek meg, mert sok olyat hallottam már (főleg első szülőktől), hogy bementek, aztán hazaküldték, hogy még ráér.
A legjobb tényleg az, ha vele beszéled meg.
zsana75
 
 


Sziasztok!

Manoca: Sajna nekem nem 6000-et mondtak, hanem mint emlitettem, 7500-at... aztán tegnap este ebből lett 8500. Mikor bizonytalanul néztem a recepciós hölgyre, hogy ez mindig ennyi lesz-e, azt mondta, igen. Nem tudom, mit gondoljak. Már a 7500-öt is sokalltam, ez meg kifejezetten nem tetszik hogy mást kellett fizetni, mint amit először mondtak. És azt próbálom kitalálni, hogy vajon miért? Mert a párom nyilvánvalóan külföldi? (Ott volt velem a vizsgálaton.) Vagy mert az alapitványi szobák után érdeklődtem? Nem tudom.

Mindenesetre számolgattunk a párommal, és nem biztos hogy ez belefér a keretbe. Egyébként a doktor úr nagyon kedves volt, és bár másfél órát csúsztunk az este fél kilences időponthoz képest (tehát majdnem este 10kor került ránk sor!!!), mindenre türelmesen válaszolgatott.

Szóval nem tudom. Ez a 8500 Ft nagyon soknak tűnik, pláne hogy nincs semmi panaszom meg tkp egy ultrahangot csinált csak, semmi más vizsgálatot nem. Mi lesz akkor ha majd valami vizsgálatot is kell csinálni? Az mennyi lesz???

Szivesen elmennék körülnézni a többi orvos között, hátha találok valakit aki szintén szimpatikus és nem kér ennyit. Találtam egy névlistát a weblapon, de ott nem tűntetik fel az elérhetőségeket. Hogyan lehet akkor velük kapcsolatba lépni? Ötletek?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


RokicaKép

Tavaly 7500 Ft volt, idén 8500 Ft a vizit díja. Lehet, hogy tavaly jelentkeztél be, és akkor még 7500-at mondtak.

Henci
henci
 
 


Szia Henci!

Ez megnyugtat, bár nem tavaly jelentkeztem be, hanem tegnapelőtt, de ezek szerint a hölgy csupán a tavalyi árat mondta.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rokica,
a vizit ára a magánrendeléseken sajna minden valamirevaló nőgyógyásznál ennyi! (Vagy még több...) Jelzem, nekem egy szűrővizsgálathoz csináltak UH-t máshol még novemberben, mert nem fogadták el a saját dokim három nappal korábbi felvételét (vajon miért?...), és habozás nélkül lenyúltak érte egy tízesre! Pedig az ottani UH készülék ránézésre kétszer annyi idős volt, mint az Istvánban lévő.
Sokba van egy ilyen büdös kölyök, na.
Kr.
krtek
 
 


Sziasztok!

2x szültem az istvánban és mindkétszer az ügyeletesnél. Mindkétszer alapos és lelkiismeretes dokival és szülésznővel hozott össze a sors. A mostani (december 19) szülésnél még a gátvédelem is sikerült. Egyszóval nagyon pozitív tapasztalataim vannak az ügyeletes mumusokkal.
Csak azt ne felejtsétek ki a számításból, hogy minden ügyeletes doki valakinek a fogadott orvosa...
Igaz, 2 szülés után nem biztos, hogy én gonolom jó, de kezdem azt hinni, hogy az istvánban minden doki jófejKép

Ja és így persze mi megspóroltunk egy rakat lóvét... inkább a gyerekre költöttük.

sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok,

Bocsánat, hogy ismeretlenül írok ide nektek. Azért teszem, mert tudom, hogy sok mama nem az "elmúlt napon"-ra kattint, így ha érdekelné is, amit hírdetek, nem láthatja meg. Ez pedig a következő:

január 27- én újabb 4 napos dúla-alapképzés indul a MODULE szervezésében. http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=89&cid=45522

Amennyiben valaki tervezi, érdemes erre mindenképpen elmennie, mert ez az utolsó alkalom, hogy nem kell szállásdíjat fizetni. Külön indok még a mostani tanfolyam mellett az, hogy pénteken vért izzadva megszültük a továbbképzés mikéntjét, hogyanjait és egyéb kérdésekre adott válaszait is, és ennek eredményeképpen a januári csoport tud velünk továbbképződni havi egy vagy két napos alkalmakkor, és szuper lesz! Érdeklődés esetén forduljatok a fenti linken megadott névre, számra, vagyis Békés Emőkéhez a 70/948 5481-es számon, de még sokkal jobb, ha mélt írtok neki a bekese@module.hu címre.

Tudom, hogy sokan közületek várandósok, azért teszem fel ide is ezt, mert pocakkal is el lehet menni, amennyiben, ha van nagyobb testvérke, elég nagy ahhoz, hogy nélkülözze a mamáját 4 napra. Nem mellesleg ez a képzés segít kihozni a legjobbat a kórházi szülésekből (is) mind a ti, mind a babáitok szempontjából. (Bár tény, hogy pocakkal átmenetileg lemaradtok a toábbképzésről, de ez újra indul később, szóval nem gond.)

Ha szeretnétek dúlát, akkor nekem írjatok, leírom, hogy tudjátok megtalálni a leginkább nektek valót. Kép

Virág
virág78
 
 


Sziasztok!
Az én dokimnál egy ötös volt egy vizit.

Én nem kérdeztem meg mennyit adjak a szülésért , mert szerintem az én dolgom , hogy mennyire tudjak hálás lenni.Ha aszerint kellett volna fizetni , hogy mennyire vagyok elégedett , akkor milliókat hagytam volna ott! Kép Nagyon jó dokim van! (dr Koiss Róbert)

Én megkérdeztem a dokit és a szülésznőmet is , hogy mi legyen ha úgy érzem itt az idő. Van olyan doki aki kéri , hogy rögtön szóljon neki a mama , de olyan is aki az ügyeletestől kéri a riasztást. Az első dokim mondta , hogy csörögjek ha rendszeres , aztán meg nem volt bekapcsolva , pedig délután volt. Aznap befektettek , de csak másnap kezdődött a szülés. Egésznap bent volt de csak a kitolásra tolta be a fejét. Érthető okokból a második csimotám nem nála született.

Különben az a jobb amikor hazaküldenek , mert téves risztás vot. Nagyon sok kórházban bent is tartanak , így megesik , hogy napokig ott kell dekkolni.

Szülésznő választáskor a 35. héten szokták őket felkérni és így már a ctg-et is ő csinálja a szülőszobán. Az elsőnél 2-3 órát vártam az ambulancián. Aztán szülésnél kértem meg azt a szülésznőt aki addíg mindíg szimpi volt. A másodiknál is ő volt , de már hozzá jártam ctg-re.

Csilla!
Minden szüléásznő szívesen "szül" sámlivak , persze csak ha minden rendben.
Az én szülésznőm Böszörményi Beatrix volt mindkettőnél. A másodiknál már baráti viszonyban voltunk. Sokat mesélt a saját csemetéről ,......
Sajna a második császár lett , mert előre esett a zsinor és veszélyben volt a kicsilány.Miután sűrgős volt - altattak bár én különben is ezt kértem volna (mármint csaszinál altatást).
Ahogy kórterembe (3 ágyas , zuhanyzós ,wcés) vittek rögtön hozta nekem a doki és a sz.nő a kislányomat és mindent elmeséltek ami a műtőbe történt, bár még nagyon koki voltam , így bevitték még a csecsemősökhöz.Ahogy kicsit tisztult a kép szóltam , hogy szeretném látni a babát .Kihozták , levetköztették és a mellkasomra tették , hogy ez se maradjon ki!Kép Aztán rögtön megszoptathattam , és többet már nem is voltunk elválasztva. Az első két éjszaka felajánlották , hogy szívesen bevisik és kihozzák ha éhes (csaszisoknál elszokták vinni , hogy nyugisabban aludjon a mami) , de szerettem volna együtt lenni vele.Ezért különben agyba-főbe dícsértek.Kép Ja és két nap alatt beindult a tejci.(Ami még most is van így közel 32 hónap után !Kép)
A dokim megnyugtatott , hogy a harmadikná (ha lesz)csak 10% az esély a császárra , mert nem az én "hibámból" alakult így.

Üdv
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Sziasztok!

Janna, Kismama99, Puttony!
Az tény, hogy a Fedina doktornő terhesgondozása alatt az Istvánba kell bejárni UH-ra és CTG-re. Én mégis ragaszkodtam, ragaszkodom hozzá szakmailag és emberileg. Örülök, hogy mindkét babám születésénél ott volt velem. Mindennek ára van. Lásd Krtek előző hozzászólását.

Krtek! Milyen szakos vagy?

Sashának igaza van, az Istvánban még én sem hallottam olyan szülész-nőgyógyászról, aki mumus lenne, úgyhogy tulajdonképpen bárkit választhattok, függetlenül a "díjszabástól", illetve bárkihez kerülhettek, mint ügyeletes, jó kezekben lesztek.

Üdv. Mindenkinek!
Mackósajt
mackósajt
 
 


Ha érdekel valakit, az én dokinőm az Istvánban szuperrendes, minden nyavalyával mindig elérhető telefonon, és még soha nem kérte, hogy a magánrendelésén keressem meg! A kórházban szoktunk találkozni, megbeszélt időpontban, és ha adok valamennyit, elfogadja, de ha nem, azt sem teszi szóvá. Nagyon rendes, nagyon jó orvos, és amúgy egy tündér. Az a fajta, akinek direkt sajnálom, hogy nem tudok többet adni.
Amúgy van magánrendelője is, UH-val.
Ha valakit érdekel, mailben írok róla. Most a másodikat fogom nála szülni pár hét múlva. Vagyis nekem a harmadik, de vele a második.Kép

Riasztás:
szerintem ha arról van szó, hogy most ilyen és ilyen fájásokkal bemenjek-e, akkor a szülésznőt hívnám. Viszont az előző szülésemnél a dokit hívtam, mert dőlni kezdett a magzatvizem, és tkp csak "tájékoztattam", hogy megyek be, mert ez nem volt kérdés. Úgy voltam vele, hogy tudjon róla. De az is igaz, hogy őt bármikor bármiért föl lehet hívni, lehet, hogy egy távolságtartóbb dokinál ez másképp lenne.

Üdv: Vica
mvica
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?