Sziasztok!
Itt vagyok, csak napok óta zombi üzemmódban.
Ircsi! Hű, izgalmasan hangzik ez a költözés, cuccok átköltöztetése dolog, szurkolok, hogy minden rendben legyen!
De jó lesz Nektek!!! Aztán mihamarabb tessék írni, hogy minden rendben Veletek! Ne is mondd a pakolást, már előre félek tőle, most ideges vagyok, pedig még csak tervezzük a dolgokat, írjuk a várható költségeket...
Évi! Jobbulást Nektek, már minden ok? Örülök, hogy Tomi megúszta! Oltáson túl vagytok már? Emiatt a 18 hós csúszni fog vagy nem? Anyukáddal hogyhogy, sikerült beszélgetni? És anyósodék? Sajnálom a helyzetet, de már megtanultam, hogy nálunk sincs mindig teljes családi béke, valamelyikünk szülei mindig megsértődnek valamin.
Köszi a drukkokat, és kérdést, holnap 3-kor írjuk az adásvételit, utána nyújtjuk be a hitelkérelmet, indulhat a hitelbírálat, ahhoz kérünk extra nagy drukkokat! Az önerő nagyobbik fele már ki van fizetve, a kisebbik febr. 5-ig lesz, amint az is megvan, kapunk kulcsot, festhetünk. Amint a bank is utalta a hitelt
febr. 15. legkésőbb, cserélhetjük a zárat, mi leszünk a tulajdonosok.
Amint megvan a kulcs, hozok képeket mindenről.
Édes, ahogy segít Tomi a képen!
Kistesó: és ha mondjuk pár hónap múlva sikerül? Vagy védekezni fogtok? Én azért nagyon nagyon drukkolok!!! Mi most halasztjuk, előbb egyenesbe kell jönnünk, nekem is jó lenne egy állás, pedig kis korkülönbséget szerettünk volna.
De nem lehet egyszerre lakás is, kistesó is, ha utóbbi mellett döntünk, akkor ide nem lett volna értelme szülni, nem is férnénk el, előbb-utóbb kellett volna lakás, és nehezebb lett volna anyagilag. Nagyobb korkülönbség esetén is lehet jó a kapcsolatuk! Majd a 2-3. tesó közt kis különbség lesz nálunk!
Anyósék: megnyugodtam, hogy jól, örömmel fogadták. Azt éreztem azért, hogy már terhes volt részükről is, főleg ebben a nehéz gazdasági helyzetben... Most az az egyetlen gondom, hogy mindenkit (anyáékat is) annyira lázba hozott az egész, hogy jönnek a saját ötletek, ki hogyan rendezné be, és az milyen szuper stb...
No de ezeket elengedjük a fülünk mellett, hiszen mi fogunk nap mint nap ott élni, és rengeteg ötletünk van, ami szerencsére meg is egyezik.
Olyan jó, hogy Tomival szinte ugyanazokra gondolunk.
Szocpol: kicseszés, csak új lakásra lehet.
Kamattámogatástól szintén elesünk, olyan "jól" megcsinálták, hogy használt lakás esetén a vételár 6millió lehet.
De mi már így is nyertünk ezzel a lakással, mert 16 millióra becsülték most, 13,5 millióról indult az ára, mi 10,9 millióért vettük meg elég sok berendezéssel! Ez vigasztal!
Kriszti! Blogodat már én is akartam kérdezni, kár, pedig szerettem olvasni! Milyen nagy már Tami is, jesszusom fél éves elmúlt!
Fb-n nézegetem a képeket, nagyon szép kislány!
Kistesó meg hajrá, hajrá, szurkolok! Jókívánságot köszönjük!!!
Ne is mondd, annyira örülünk!!!
Dia! Holnap haza is engedik nagypapámat, de marad apuéknál, ott nagyobb biztonságban van, majd viszik magándokihoz is. Vasárnap felmegyünk meglátogatni.
Tűzhely: egyenlőre villany lesz, én rettentően félek a gázpalacktól, főleg Bence mellett, plusz ha kifogy, és Tomi nincs otthon, nehéz lenne kicserélni. Olvastam én is, hogyan lehet spórolni vele, köszi a tippeket, az mindig jól jön!
Aztán mikor átállunk a saját kazánra (meleg vizet is lehet ezzel majd), akkor beköttetjük a konyhába is.
Ügyintézés: ne is mondd, tiszta ideg vagyok tőle, bár az ingatlanosok segítenek benne, de én magam is utánajártam mindennek (biztos ami biztos)
Önkormányzati támogatás: akkor van, ha 1 éve Vp-ben laksz, vagy 5 éve ott dolgozol, vagy 3 éve ott tanulsz. Egyiknek sem felelünk meg, mivel egyetemre már nem járok, de azt megkérdezzük, visszamenőlegesen is érvényes-e, mivel Tomi 2001-2006-ig odajárt középiskolába.
Szobaátrendezés: azt én szerettem nagyon.
Ügyes vagy!
Penész: Mi is Savóztunk, és jól eltűnteti. Viszont én is ajánlom a párátlanítót, a Solac jó, olyat vettünk volna, ha maradtunk volna.
Mares! Köszi, köszi! Jó tanulást, vizsgákhoz drukk!!! Eleinte engem is zavart, ha 2-est kaptam, de rájöttem, felesleges ezen őrlődni, az egyetem nem középiskola, sokkal nehezebb, nem lehet tökéletesen teljesíteni (Legalábbis nekem nem ment, akármennyit tanultam
)
Bekri! Neked is köszi a drukkokat!
Oviba visszaszokás: elhiszem, hogy nehéz volt, de remélem csak átmeneti. Ti hogyan álltok a házzal?
Amúgy mindig eszembe jut valami, aminek utánanézek, tervezzük, mi hogyan legyen, hol van festékbolt, csempebolt, OBI-ba el kellene menni, találtam bútorboltot (Möbelix, Győrben van), ahol az apróbb dolgokat (étkészlet, evőeszközkészlet, többi konyhai kiegészítő, fürdőbe kiegészítők) egész olcsón meg lehet vásárolni. Még éjjel is erről beszélünk, mit hogyan szeretnénk, jó lenne mihamarabb költözni. Találtunk olyan háztartási gépes boltot, ahol olcsón lehet ugyan osztrák használt gépekhez jutni, de van rá 1 éves garancia (akárcsak az újonnan vásároltnál), és ki lehet próbálni a gépet. Max. 55ezer forintból tudnánk venni hűtőt, mosógépet, villanytűzhelyet, míg újonnan a legolcsóbb mosógép kerül ennyibe...
Úgy döntöttünk, inkább ez ennyiért, és ha 1 év múlva baja lesz, még mindig olcsóbban megússzuk, mintha a vadiúj menne tönkre.
Festeni is mi fogunk, itthon is úgy szoktuk, eddig sosem rontottuk el, ezen is spórolunk így.
Ma voltunk védőnőnél, ő is segít, mondta, ki lesz az új védőnőnk, beszél vele, hogy segítsen nekem, mert senkit nem ismerek ott, van-e babaklub stb. Rendes volt, ők is költöztek egyszer, és bepánikolt, hogy nem ismer itt senkit, szóval ha valakivel beszélni szeretnék bármilyen félelemről, mehetek hozzá, visszajárhatunk a vámosi babaklubba is.