Új privát üzeneted érkezett!

timea35!

Nekem is fura, de minden vizsgálatunk tök jó! A Doki azt mondta, hogy a kezdő súlyomhoz képest én fogytam, hiszen a baba + a lepény legalább 2 kg, de a baba megszerzi tőlem azt, amire szüksége van. Egy dietetikus barátnőm, havi 1 alkalommal rám néz és ő is azt mondta, hogy mind a zsír, mind az izomszövet mennyisége csökkent nálam. Szerintem most kezdek majd hízni, napok óta érzem , hogy nem sokkal, de többet eszem. Mondjuk a nagyfiammal is csak 10 kg-t híztam, de amúgy nem vagyok egy nádszál alkat, bár az izomtömegem az átlagosnál jóval nagyobb, a közel 20 év atlétika nem múlt el nyomtalanul.:) Nálam a szoptatásnál ugrottak fel a kilók. Azt sem gondolom, hogy a heti 2 kismamajógának köszönhetem, hogy nem híztam, inkább tényleg csak az lehet, hogy utálok sokat enni, mert úgy érzem, mintha a szívem összeérne a gyomrommal! Ilyenkor néha társalgok a kisfiammal, mert asszem úgy fekszik, hogy a feneke a gyomromat nyomja alulról. 164 cm-ben nincs akkora hely!:))))
Nálunk sincsenek tipikus karácsonyi kaják, azt a nagymamik prezentálják, de szeretek sütni, főleg, ha látom, hogy hamar nyoma vész!:) De ez a lilahagymás pogi....ezt csak ajánlani tudom Nektek!

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


akkor kérhetjük a receptet? :)

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
csekom
Zsurk
 
 


Hát persze! Parancsoljatok! Egy jó pohár vörösbor, vagy rozé az igazi mellé! De nálam ma a citromos, mézes kamillateával is fogyott!:))

http://www.nosalty.hu/recept/lilahagymas-pogacsa

Egészségetekre!

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 

 
 

Sziasztok!

1-2 napig nem vagyok, és alig bírom végigolvasni, amiket írtatok:)

Nálunk is minden oké, szerdán voltam kontroll vizsgálaton a pajzsmirigyemmel, sosem volt még ilyen hosszú ideig rendben, még a végén meggyógyít ez a kis tündér a pocakban:) Legközelebb már csak a szülés után kell mennem bő két hónappal.

Megvolt az ismételt kötelező uh is, kivételesen nem panaszkodhatom, nagyon rendes volta doki, még kérdezhettem is, 8,2 a kis buksink és ő is megerősítette, hogy valószínűleg 1 héttel korábban jön a pici. A baba súlya 1400-1600g körül van, a doki szerint 3 kiló fölötti baba lesz, de nem lesz olyan nagy, mint én voltam (4,36), úgyhogy megnyugodtam:)

Timi!

Elég súlyos összegeket el bír költeni az ember, úgy hogy észre sem veszi , ha meg a babáról van szó, akkor meg semmit nem sajnálunk:) mi nagyon szerencsések vagyunk, mert sok mindent kaptunk és még fogunk is, de azért még van mire költeni. Most éppen kismama hálóinget vadászok, hogy legyen mit a kórházba vinni, nekem sosem volt igazi pizsim, nem nagyon szeretem őket, döbbenet, hogy milyen drágák. Kórházban sem voltam még egész életemben soha 1 napot sem.

Kezdem én is érezni a pici erejét, most már egyre többször tombol befele, és rugdossa a belső cuccokat, ami nem annyira kellemes, de ahogy sétálok, vagy mozdulok abbamarad.
Szóval kitartás, néhány hét és már a kezünkben tarthatjuk a babucit.

Kissziporka!

Kicsit irigyellek, hogy nem hízol én szerintem még a levegőtől is:)
de szerintem sem kell aggódni, a pici megszerzi magának, amire szüksége van!

Karácsonyi süti nálunk anyu és anyós feladata, de idén lesz időm nekem is sütni, linzert fogok csinálni, meg mézeskalácsot, arra az esetre, ha valaki meglátogatna azért meg tudjam kínálni vmivel:)
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Timi!

Itt az én pocakfotóm 31 hetesen, szép nagy:D


Kép
kristin27
Székesfehérvár
 
 


kristin27!

Kicsit rosszul látom a fekete szín miatt,de nem olyan borzasztóan nagy...:))pont olyan helyes,amilyennek kell lennie:))
30.hét 1nap.nekünk a BPD 79mm,OFD 106mm súly:1730g
nekünk nem mondott semmit rá,hogy ez miatt hamarabb jönne,de én így érzem.szerintem 8hét,és itt lesz...én ,,csak"3300g voltam.
nem haragudnék ha ő is ilyesmi súllyal születne..:))

Nekem még mindig annyit mozog...picivel többet alszik talán,de ez is változó..én nagyon érzem,és nagyon sokat.kevés pihi van,pedig állítólag,lassan kevesebb helye van,és többet alszik..hát,erre kíváncsi vagyok már :) az oldalt alvás még mindig vívom vele :)
de annyira fura,hogy ha már nem bírjuk a küzdelmet és megfordulok,
egy gömbölyű labda,és fáj...majd simogatom,és kinyújtja magát ezzel helyreáll a pocak formája... :) a párom lehidalt a látványtól,és az érzéstől ahogyan simiztük...mindenét nagyon érezni..ha lent a fejét feszegeti,azt érzem szétszakadok..hál istennek,ezek percek csak...de elég is.. :lol:
Én anyutól kaptam kölcsön hálóingeket,nem is gondoltam volna,hogy van rózsaszínű köntöse,meg hozzávaló macis hálóinge..mindig meglep.. :D tudtam,hogy nem maradi,de meg tud lepni...Nekem azt tanácsolták,hogy az erős vérzés miatt,a bugyikra,meg a törölközökre figyeljünk.legyen eldobható,meg elég nálunk.no meg betét...
én sem voltam eddig sokat kórházban,és nem is bírom jól..de ez most más szitu lesz..csak 3 nap,ha minden oké... :)
Egyébként szerintem is gyógyító hatással van ránk,a kis pocaklakónk! :)
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy csak ritkán jövök, már nagyon várom, hogy a laptopom rendbe legyen. Postán küldik majd a wincsit, remélem még a héten.

kristin!

Sajna én sem sokat látok a képből. :(

Amit érdemes még beszerezni, az a szoptatós melltartó. Elég 2 db, de meglátod, nagyon hasznos valami.

Én most kezdtem a 30. hetet, de már egy ideje úgy érzem, mintha a vége felé lennék, annyira nehéz.
Nálam is vannak nagy bokszolások, na meg amikor kinyújtózik, az eléggé fáj.
Pár falat után már hányingerem van, viszont nagyon hamar éhes leszek.
Szóval már tényleg terhes a várandósság.

Január vége felé elkezdem majd felhozni a pincéből a kis ruhákat, kimosni, kivasalni.
Nálunk minden megvan, mivel a tesóktól megmaradt. Gina kiságya is a pincében van, Nikiét még nem venném el, mert abban érzi magát biztonságban.
Egy mózeskosarat fogok venni, és abban, mellettem fog aludni az első három hónapban a pici.
Niki is mellettem aludt, nagyon hasznos volt, mert amint megnyikkant éjszaka már kapta is a cicit és így nem alakult ki jelentős sírás.
Három hónapos korában kezdtem a kiságyba szoktatni, attól fogva már ott aludt.

kissziporka!

Köszi a receptet!
Még nem hallottam lila hagymás pogiról, de mivel imádom a lila hagymát és a pogácsát is, így tuti ízleni fog! :lol:

A vörösborral kapcsolatban akartam írni, hogy aki esetleg karácsonykor inna egy picit, annak ne legyen lelkiismeret furdalása.
2 dl jó minőségű vörösbor alkalmanként nem árt a babának.
Szóval karácsony este, vagy szilveszterkor nyugodtan lehet egy piit inni belőle.
Eddig mindegyik dokim ajánlotta, főleg amikor nagyon hosszú ideje nem tudtam aludni éjszaka, lefekvés előtt 1 dl vörösbor szinte gyógyító hatású.
Más kérdés, hogy eddig mindegyik terhességem alatt hányingert kaptam az alkoholos italok szagától, úgyhogy kihagytam.

Most nem vagyok annyira érzékeny a szagokra, lehet, hogy karácsonykor belenyalok egy kis vörösborba. :D Majd meglátjuk.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok!
Kristin, én sem vagyok az a klasszikus pizsamás-hálóinges típus, nekem is vennem kell egy-két kórházi cuccot. Egy hálóinget már vettem a c&a-ban: ott ki lehet fogni olcsó dolgokat, és mivel úgysem nagyon fogom hordani a későbbiekben, nem kell, hogy szuper szépségű legyen. A lényeg, hogy ki lehessen gombolni felül a szoptatáshoz, és hogy jó anyaga legyen. A tipikusan kismamapizsamák és -hálóingek tényleg aranyárban vannak!

Akartam kérdezni, hogy a légzésfigyelővel és a mellszívóval hogy álltok? Azt hallottam, a légzésfigyelőnek csak akkor van értelme, ha valaki elvégzi az elsősegély-tanfolyamot is hozzá, hogy tudja, mit kell csinálni, ha újra kell éleszteni a babát. Én nem voltam ilyen tanfolyamon; valaki esetleg?
A mellszívóból meg van ugye kézi és elektromos, és a fene tudja eldönteni, melyik jobb, amíg nem mellszívózott... Nekem az Aventet ajánlották, de azt meg csomó helyen csomagokban adják: vagy kis edényekkel, vagy mikrós sterilizálóval, vagy mit tudom én, mivel - de vajon melyik a praktikusabb? Tud valaki segíteni, akinek van tapasztalata?

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


lilly!

Én a két kicsinél használtam légzésfigyelőt. Igaz, Nikinél már alig-alig kapcsoltam be.
A legrosszabb az volt, hogy éjjel, ha felsírt a kicsi gyorsan kikaptam az ágyból, hogy ne ébresszen fel senkit rajtam kívül, de a légzésfigyelőt meg elfelejtettem lekapcsolni. Na az felébresztett mindenkit. :wink:

Amúgy Ginánál vettem meg, mert kora baba volt, és így nyugodtabb voltam.
Szerencsére sosem volt rá szükség igazán. Én már el is adtam, gondolván, hogy nem lesz több gyerek... :roll:
Most viszont már nem veszek.

Mellszívóból az elektromos a hatékonyabb, a kézivel jóval kevesebb tejet, több munkával tudsz lefejni.
Az árkülönbözet is tükrözi, melyik éri meg igazán.
Szerintem próbálj olyat venni, ami sallang mentes, vagyis nincs hozzá semmi kiegészítő, mert tároló edényt úgyis adnak a kórházi csomagban.
De ha sok a tejcsi, praktikus a kiürült és kifertőtlenített joghurtos doboz is.
Chicco-s fertőtlenítőt szoktam használni, abba kell áztatni egy órára a dobozokat, majd folyó vízben elöblíteni.
Utána már teheted bele a tejet, praktikus még az oldalára ráírni a dátumot.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


lilly!

Tudom,hogy tapasztaltabb emberkét kérdezel,és én nem vagyok az....még...de sokat olvastam utána,és beszéltem anyukákkal is a többféle típus megbízhatóságáról...nézd meg a babycontrol.hu oldalt,hátha az segít.én azt a gépet találtam jónak,és ott vannak infók is a használatáról.annyit tudok,hogy ha megszólal nem feltétlenül valós a riasztás,és nem is azt jelentheti csak,hogy újraélesztést kell alkalmazni.több fázisa van annak is.és több követelménynek kell megfelelnie a szobának,kiságynak...stb.elég lehet felemelni,vetkőztetni...szerintem a védőnő is tud segíteni az újraélesztés kérdésben.egyébként ezt a gépet a Madarász utcai kórház ajánlásával adják,és ott van tanfolyam is.lehet bérelni is tőlük.először megveszed,és utána a 12.hónap után visszaveszik féláron tőled.így pár száz forint havonta egy év alatt.nézd meg ha gondolod.

Mellszívóval kapcsolatban én is tanácstalan vagyok.de most arra kaptam tippeket.azért az ára sem utolsó szempont.az avent-ről én is hallottam,hogy jó,mint az összes többi cucca is.az elektromosra azt mondták nekem,hogy fájdalmas.
ha érdekelnek,meg a légzésfigyelő is,tudok egy boltot,ahol most olcsóbbak,és neten is megveheted.megbízhatóak,mi nekünk onnan van eddig minden.
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!
Még nagyon az elején írtam párszor, de azért olvasgattalak benneteket az utobbi időben!
Negyedik kisbabánk is kisfiú lesz, és krisztin27-tel egy napra vagyok kiírva.. Szóval nekem is előbbre jósolták Domán babát, remélem így is lesz, mert rettegek attól,hogy nagy baba lesz! Nekem 4320-al született a nagy(Hunor) 4114grammal született Magor, és 3915grammal született Detre! Szóval minden esélyem meg van arra,hogy nagy baba legyen, nekem a múlt héten azaz 32.héten mért 1890grammot..
Mi már pár hónapja elkezdtük össze szedni a dolgokat, hiszen mindenből újjat kellett venni, mivel mi sem számoltunk több babára, így eladogattunk mindent, és ami meg volt azok lelakottak voltak!
Nem merek utána számolni, hogy mennyi ment ki a Dománra, mert attól tartok lelkiismeret furdalásom lenne a többivel szemben!
Én Aventos mellszívót vettem, kézit, Detrénél is nagyon bevált, rengeteg tejem volt, és most is azt vettem a vaterán.. Én ajánlani tudom, és igaz az elektromos hatékonyabb lehet, nem tudom, mivel nem próbáltam, de árban viszont nagy a különbség, és akinek van teje, az a kézivel is tud fejni amennyit akar...
Teszek fel képet én is, én már közel 10 kilót híztam, de ez erről szól, és most jön a karácsony, úgy határoztam koplalni nem fogok:)

Kép Kép Kép Kép
humadene
Jánossomorja
 
 


humadene!

A képek alapján te is a szerencsés emberek közé tartozol...nem nagy a pocid..a tíz kg nyoma sincs..arról nem is beszélve,hogy már szültél másik hármat is... :)
Azért az nem semmi,hogy negyedikre is fiú lesz! :D
Nem tűnsz magasnak,és jó nagyok voltak a fiúk...de nagyon helyesek.. :) Természetes úton születtek?
Nem is nagyon hiszem,hogy vissza kellene fognod magad karácsonykor...!
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!
Kép
Ezt a múlt héten készítettem. Mostanáig én is kb. 10kg-t híztam. Igazából 4 hetente mérem, szombaton lenne esedékes. Érdekes lesz majd összehasonlítani az ünnepek előtti és utáni súlyomat :P

Én kézi mellszívót vettem. Ugyan a cumisüvegeim Aventesek, mert amikor vettem azt nagyon megérte (volt hozzá ajándék tejtároló pohár) de mellszívót másmilyet vettem, kb. harmadannyi áron, mint az A-s.

Az én "kicsi" fiam a múlt héten volt 1475gr. Azt hallottam, hogy az utolsó 10 hétben kb. megduplázódik a súlyuk. Ha ez igaz, akkor nagyon szófogadó kisfiam lesz, mert még az elején megkértem, hogy a 3000-et ne nagyon lépje túl :lol:

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

A 10 kilót én is reálisnak érzem, bár a védőnőm nem éppen:)
170 magas vagyok, és a párom közel a 2 méterhez, a fiúkat természetesen szültem, de a Hunort nagyon nagyon nehezen, a Magor könnyebb volt, Detre pedig nagyon könnyű szülés volt, én mindenkinek olyat kívánok mint nekem az utolsó:)
Remélem most is így lesz, de az tuti, hogy nem engedem a burokrepesztést, ha csak magától nem folyik el, és nem engedek semmi inekciót, mert a háborítatlan szülés volt a legjobb nekem.. És csak azért tudhattam meg milyen, mert a kórházba Mosonmagyaróvárra akkor jött az egészségügyi miniszter amikor bementem volna szülni, és nem engedtek megszülni, pedig 7 centire nyitva voltam, kiküldtek a szobába, kipakolni, meg vajúdni, senki rám sem fütyült, csak azért mert az akkori miniszter beakart menni az apás szülőszobába, és engem magamra hagytak.. Amikor meg elment akkor bementem a szülőszobába, megrepisztette a burkot, és két nyomásra kinn volt Detre! Ezért nem fogadok meg most szülésznőt, és megbeszéltem a dokimmal,hogy semmit nem akarok, sem burkot repesztetni...Így ebből a megfontolásból fogadtam meg negyedszer a dokit.. De a szülésznőt már nem fogadtam meg negyedszer, pedig az első kettőnél nagyon ott volt!
Nálam is jelentkeznek már az utolsó hetek kínjai, és már nagyon várom a végét! Én egyébként nem voltam ennyire vékony egyik fiúval sem.. Az elsőnél 120 kilóval mentem szülni, a másodikkal 94el, és a 3. fiacskámmal 85.-el..
Most pedig tartok a 69 kilónál.. Ebből már egyik sem lehet:)
Még akkor sem ha karácsonykor nem foglalkozom azzal hogy mit eszek.. Mert egyébként hizékony vagyok nagyon..Még a levegő is hízlal:)
Talán jövök még karácsonyig, de ha még sem jönnék akkor kívánok mindenkinek BOLDOG KARÁCSONYT! Ugyanis a sütés, és az előkészületek ennyi fiú mellett, ja persze azt sem hagyhatom ki hogy állandóan beteg valaki, most éppen a nagy.. De már oviba sem vittem őket, mert mindenki beteg ott is, és most nálunk a hányás hasmenés vírus tombol, úgy gondoltam,hogy nem kockáztatok, nem szeretnék beteget ápolni karácsonykor..
humadene
Jánossomorja
 
 


De jól néz ki mindenki!
Zsófi, neked egész picinek néz ki a pocakod, nagyon cuki!

Közben lehet, hogy kapunk kölcsön légzésfigyelőt, nagyon jó lenne. Amúgy igazán nem értem, miért nem szerveznek TB alapon elsősegély-tanfolyamot kismamáknak. Meg egyéb tanfolyamokat is nyugodtan tarthatnának a körzeti védőnők, hogy előre lehessen gyakoroloni, hogy kell mellre tenni a babát, fürdetni, tartani, stb. Ennek inkább látnám értelmét, mint hogy havonta van egy kötelező látogatás, ahol megnézi ugyanazokat a leleteket, mint a doki, és bemásolja a kiskönyvbe azokat az eredményeket, amik külön papíron már úgyis szerepelnek. Na jó, nem puffogok, de tényleg lehetne ezt sokkal hatékonyabban is űzni!

Egyébként engem a fejéssel kapcsolatban még az foglalkoztat, hogy nem zavarja meg a szoptatást, ha közben fej is az ember, és a lefejt tejet cumisüvegből adja a kicsinek? Sokszor olvasom, hogy a babák ellustulnak, mert cumiból sokkal könnyebb enni, mint a mellet kiszívni. Vagy a fejésnek csak az a lényege, hogy ne pangjon a mellben a tej, és ne gyulladjon be? És csak akkor kaptak a babáitok cumiból tejet, ha más ette őket, mert nektek el kellett mennetek othonról? Bocs, ha ez hülyeség, de ilyeneken rágódok...

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Sziasztok!
Lenne olyan kérdésem, hogy a 34. héttől lehet szedni homeos bogyókat, de nem igazán tudom, hogy lehet-e hinni bennük, vagy nem? Van valakinek tapasztalata a málnalevél teáról,és társairól?
humadene
Jánossomorja
 
 


Sziasztok!

Hűha, mindjárt itt van Karácsony!!!! És itt már olyan szép fehér minden és most is elkezdett esni a hó! Kisfiaim imádják!! :)


Készülödünk Karácsonyra, mézeskalácsházikó, mézeskalács kész, ajándékok majdnem minden megvan :)

Szia Humadene! Nagyon csini pocakod van és gyönyörű fiaid! Milyen ilyen sokfiús anyának lenni? Hozzánk még "csak" a 3. kisfiú érkezik :D

Lilly, az én fiaim 30. hétre születtek, 2 hónapig cicit sem láttak, kórházi cumisüvegből ettek, amiből ömlik a tej, szerencsés voltam, mert ennek ellenére, azonnal elfogadták a cicit, ahogy lehetett őket szopiztatni, utána is volt, hogy kaptak pótlást belőle. De szakemberek azt mondják, hogy akár egyszeri cumisüvegből etetés is okozhat zavart, ha pótlás kell, akkor ajánlott pl pohárból itatni inkább.
Most nekem is egyébként újra kell tanulnom szopiztatni, mert ugye a két fiú mindig egyszerre kiszívta a két ciccit, de most csak egy gyerek szív egyből, a másikkal kezdeni kell valamit :)

Én míg csak fejtem, addig elektromos pesztonkát használtam, amikor már csak a maradékot fejtem ki, akkor pedig kézzel, az vált be a legjobban és könnyebb is volt a tisztítás :)

Zsófi, de kis csinos pocakod van Neked is!!

Kristin, nem is olyan nagy ám az a pocak, bár lehet, hogy csak a kép nem adja vissza annyira! :)


Légzésfigyelő, nekünk Baby Control volt, a honlapjukon van egy oktató videó, sztem az azért ad egy alapoktatás, hogy mit kell csinálni.

Timi, hű nem semmi összegek, bár amikor fiúknak vásároltunk be, az azért nekünk is több volt, mint most, pedig ruhákat alig kellett vennünk, kaptam nővéremtől.
Most szerencsére, szinte semmit, babkocsit is, kiságyat is használtan vettünk most, így olcsón megúsztuk :)

Nálunk Szentestén már több éve bableves van húsnélkül, és mákosguba, de most picit újítok, diós-mákos-kakós fonottkalácsot sütök.
1. napján anyukáméknál ünnepelünk, 2. napján pedig hozzánk jönnek sógoromék, anyósom és férjem mamája, én készítek.

verzso
 
 


Humadene, homeós botyókból nem tudok segíteni, nekem nem volt rájuk szükségem az előző terhesség alatt :)
Szoptatásnál már használtam, sztem az hasznos volt.

verzso
 
 


Akartam még írni, nem tudom kinek van egészségpénztári számlája, de minden babápolási cucc, pelenka, popsitörlő stb elszámolható, érdemes foglalkozni vele, sztem.

Yusz, Én már most is szoktam kóstolgatni vörösbort, jó a vasnak is és a legjobb méhlazító :D

verzso
 
 


Sziasztok csajok!

Mindenkinek nagyon formás pocija van:))

Benyeltem egy arcüreg gyulladást....:((nem csoda ez minden évben így van.és mindig saját magam fertőzöm.nekem műtötték az arcom,az orromon keresztül,ezért fertőzésre hajlamosabb.de most nincs antibiotikum :(
Gőzöltem,meg orrspray..és panadol,ha már nem bírtam.lebeszéltem ezeket a házidokival.most kezd jobb lenni.lázam nem volt legalább.holnaptól jön a sütés...stb...

Én szedtem,és szedek homeopátiás dolgokat.szerintem állapot,és szervezet függő.ha már előrehaladott az állapotod,akkor kell a gyógyszer,mert többet árthatsz vele,mintha nem kapnád meg.viszont ha az elején elcsíped a bajt,vagy készülsz rá,jó lehet.én többször fordítottam vele vissza,torokgyulladást!szépen fent van a neten,hogy mi mire van,és miből készült.annak idején,amikor nem volt antibiotikum,meg doki is csak jó messze,tudták a nők,hogy mit szedjenek le a kertből,erdőből..és mi mire jó.és hatott is.ezért gondolom,hogy nem hit kérdése,hanem állapot.

Verzso!
Az összeg soknak tűnik..és az is.de gyorsan össze is jön.még szerencse,hogy nem egy összegből van :) ebből csak a sejtbank volt 308e.a tesztek (down kór,fizetős genetikai vizsg.eddig adott pénz a dokiknak,megint egy jó százas.)a babakocsit használtam akartam megvenni,de rájöttem,hogy szinte semmi különbség nincs árban.egy olyat akartam ami az elejétől a végéig jó,könnyű nekem,és jól megy.ez egy toprider-es babakocsi lett.25.000 ft volt,és táskát is kaptam ajándékba hozzá.10.000 volt a bébihordozó,de nem az a nagyon pici fajta.a következő már fix lesz a kocsiba.kiságy+cucc bele+kocsi=110.000 sok kicsi sokra megy.de alapvetően semmi extra.első baba,nem volt semmink.nem nagyon hiszem,hogy lesz még egy babánk.egyenlőre így gondolom.sztem így is lesz. :)

Csajok,ha már nem írnék..mindenkinek Kellemes Ünnepeket,és azért pihenjetek is.Ünnepeket után meglátjuk mennyit híztunk,és mit kaptunk... :D csak vicceltem...ne gondoljatok a súlyra..!egyetek azt,és annyit amennyi jólesik.
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

timi! Jobbulást kívánok!!! Azért az antibiotikumot ne vesd el teljesen, hiszen terhesség alatt is van olyan, amit lehet szedni!
A gyógyulás a legfontosabb, nehogy a fertőzés beindítsa a szülést!

Lányok! Én már valószínű nem leszek mostanában, szóval mindenkinek nagyon-nagyon

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok!

Gyógyulgassatok, élvezzétek az ünnepeket sok-sok vidám boldog percet kívánok és persze ajándékokat!!

puszi

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok!

Én is szeretnék

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet


kívánni nektek! :)

Remélem mindenkinél jól telnek majd az ünnepek!

Azokhoz akik még lesznek és olvasnak, lenne egy kérdésem.
Ki mennyire vizesedik? Csukló-alagút szindróma? Mikor vészes már a vizesedés? Kisebb dagadás még elmegy? Hogyan kell tesztelni, hogy mikor vészes nagyon?
Lehet valamit tenni ellene?

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
csekom
Zsurk
 
 


Sziasztok!

Timi, jaj, ez nem jó, gyógyulj meg gyorsan! Yusznak igaza van, inkább antibiotikum, mint valami hamarabb történjen.

Hát, igen, megvan mindennek a helye. Nálunk is dokira sok elment, babakocsi használtan is 55 e Ft volt, de mózes+hordozó és sport is egyben, az új ára 120 e ft lett volna.
Kiságy ágyneműtartóval, szivaccsal +sok sok kiegészítővel (lepedő, fejvédő baldahin stb )volt 21 e Ft, ez is nagyon megérte. Mérleget vettem még, azt is használtan 4 e Ft-ért.
Más még nem, egy hazahozós ruhát akarok még és 2-3 új textil pelust, de kb ennyi. Na meg még pelus, popsitörlő egy-két tisztálkodási dolog.

Én is Boldog Karácsonyt Kívánok !!!

Csekom, nekem még nem jeletkezett, szerencsére.
Hogy mit tudsz tenni?
Sok-sok folyadék, (semmi vízhajtó, még természetes dolgokat sem szabad, hisz a magzatvíz is folyadék!!!!) + PIHENÉS, PIHENÉS, PIHENÉS, legjobb felpockolt lábakkal.
Ha nagyon vizesednél, mérd a vérnyomásod, ha az is magas, akkor azonnal beszélj a dokival, hogy ez a helyzet, esetleg lehet toxémia gyanú.

verzso
 
 


Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok én is NEKTEK!
Kicsit azért pihenjetek, vagy legalábbis próbáljátok meg!:)))

Csekom!
Verzsonak igaza van, mérd a vérnyomásod, ha nem magas biztos nincs baj, ezek a tünetek ilyenkor már szinte normálisnak mondhatóak!

Timi!
Bioptron lámpád esetleg van? Az nagyon jó lenne a problémádra, amúgy is jó egy a háznál, bár az ára igen borsos!:(

Még 1x Áldott Karácsonyt mindenkinek!

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Sziasztok!

Először is Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

Üdv Humanade!

Szép a pocak és a gyerkőcök is, nálad is van már tapasztalat az tuti:)

A málnalevél teát megkérdeztem múltkor a dokimtól, 36 hét előtt nem szabad inni, mert megindíthatja a szülést, utána viszont jó a kismamának, és a babának sem árt.
Két ünnep között randizunk a szülésznővel és akkor kifaggatom a homeopátiás szüléskönnyítő cuccokról, úgy tudom, hogy ő jó ezekben.

Timi!

Jobbulást neked, vigyázz magadra meg a picire, ha belázasodsz,mindenképpen menj el dokihoz. Úgy látom senki sem tudja megúszni egy kis megfázás nélkül:(((

Csekom!

Még nem tapasztaltam a vizesedést, remélem, hogy nem is fogom, úgy tudom, hogy jót tesz, ha fel pakolod a lábad esténként és nem lóg.

Nekem mostanában az egyetlen kellemetlenség a nehezebb légzés, hamar kifulladok:(
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Sziasztok Csajszik!

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!Átvészeltem,bár az orrom még sokszor tele van,vettem infralámpát is!
Mennyi készülődés után,milyen gyorsan elteltek az ünnepek... :(
De így van ez minden évben.Jövőre már mindenkinek megváltozik a karácsonya :) Nem lesz egy párunknak ilyen nyugodt.. :D
Hááát nem mondanám,hogy degeszre ettem magam..néha már a szó hallatán ,hogy kaja meg beigli rosszul voltam... :(
Mindenhol csak enni,meg sütizni...vagy ti bírtátok?
Kaptatok sok ajándékot?Amit adtatok célba ért?Mi aránylag eltaláltuk mindenkinek úgy láttam...csak azt sajnáltam,hogy egymásnak nem vettünk semmit.megbeszéltük előre,hogy itt a pici,és neki megvettük még az overállt amiben hazahozzuk,meg stb...de akkor is rossz volt nekem.igazából az tette be a kaput,hogy beteg lettem.nem tudtam elmenni ameddig dolgozott semmit sem venni,mert nem engedte,hogy kimenjek itthonról...meg csúszott az út is nagyon nálunk...nagyon aggódik már..:))így meg én nem engedtem,hogy vegyen nekem,ha én nem tudok venni neki!!!Majd jövőre...bár jön a névnapja januárban.nálunk olyan szerencsétlenül van,hogy januártól meg mindenkinek jön a szülinapja...kész vagyok.mondtam előre,hogy most január végétől,már a kicsin lesz a hangsúly...nem rohangálok ajándékért,sem vendégségbe...főleg ha megszületik...nem szeretném ha lerohannának...kérnék egy pár napot minimum... Kép [img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/%20[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1324973037.7827.jpg[/img] Kép Kép
timea35
Budaörs
 
 


Szia Timi!

Örülök, hogy már jobban vagy egy kicsit.
Tényleg gyorsan eltelt az ünnep...de megérte a készülődést,minden jól alakult...mindenki örült az ajiknak, sok meglepi volt:)
Sajnos én egész jól bírtam a süti kóstolást, ez bizti látszik majd a kövi mérlegeléskor:D
Nálunk is párom lesz szülinapos januárban...úgyhogy folytatódik az őrület!

Pihenj sokat és reméljük, hogy hamar rendbe jössz teljesen!
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Sziasztok!
Utólag is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek. Ünnepek előtt nem volt sok időm, volt olyan nap, hogy reggeltől este 10ig csak enni ültem le. De megérte :)
Karácsonyra kaptunk babanaplót, babaápolási könyvet, ezt nagyon hasznosnak találtam. Illetve majd még a páromtól megkapom a Suttogót.

Számomra annyira durva belegondolni, hogy 8 hét múlva már egy ember anyja leszek. Nektek nem fura? A jövő héten már szülésfelkészítőre kell mennem. Aztán még csak most nemrég jelent meg a második csík azon a teszten... :oops:

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

De bizony nehéz belegondolni abba,hogy lassan? itt lesz velünk :)
Párom minden este nézegeti a ruháit,és elmondja,hogy mindjárt itt van..... :)
Csajok,nekem 2 napja olyan szinten mozog,és helyezkedik,hogy már nagyon kivagyok.nincs pihi,nagyon látványos,és fájdalmas ez az aktivitás...nálatok is van így?állítólag most még aktívak,de lassan leállnak.szeretem érezni,és örülök,hogy naponta csuklik vagy 3x,de ez a folyamatos,éjszakai-nappali mozgás...már fáj.hisz már nem kicsi..ez nem csak egy kis hullámzás..
Szóval,nálatok is van ilyen?
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Nálunk is hamar elrepült az ünnep, de nagyon jó volt. Az egész család a pocakomat csodálta, bárhova is mentünk.
Timi, én is azt tapasztalom, hogy mostanában nagyon aktív a baba. Pedig a hírlevélben, amit hetente kapok, azt írták, most már a nap 90-95%-át átalussza. Hát nem tudom, én nem így érzem... Mindenesetre nekem továbbra sem fáj a mozgása, néha meglep egy-egy hevesebb mozdulat, de még sosem okozott fájdalmat. Szoktam neki mondani, hogy ha már ilyen aktív, remélem, nem felejt el befordulni sem, mert a legutóbbi uh-on még ugyancsak a fenekén ücsörgött. Mi 5-én megyünk legközelebb dokihoz, addigra jó lenne, ha szépen elhelyezkedne! Ja, és a napi min. háromszori csuklást én is tapasztalom! :)

Én már nagyon várom, hogy megszülessen. Nem érzem, hogy repülne az idő, sőt, mintha évek óta terhes lennék, néha olyan érzésem van. Elég türelmetlen típus vagyok, szeretném már a kezemben tartani, de ez a 9 hónap végtelenül hosszúnak tűnik.

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Sziasztok!
Én is úgy tudom, hogy mostanság már nyugodtabbak a bébik, csak épp én is az ellenkezőjét tapasztalom. :roll: Néha nagyon nagyokat kapok. Valamelyik nap a két oldalamon nyomta ki egyszerre valamelyik nagyok kerek testrészét. Remélem nem fordult keresztbe :shock:
Egyébként lehet, hogy a fájdalmas mozgásokkor épp a kijárat felé fordul. Az ilyen bukfencekre már elég kicsi a helye, attól fájhat szerintem :lol:

Ti mikor kezditek összecsomagolni a kórházi cuccot? Én januárban szeretném elkezdeni, néhány cucc már megvan, csak még ki kell mosni. Persze pont a bőröndöm nincs itthon, amibe pakolhatnék:D

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Utólag is nagyon boldog Karácsonyt mindenkinek,elég sz@rul hangzik,így 28-án,de kicsit be voltunk úszva a semmittevéssel! :lol:

Nagy zabálások nálunk is voltak,rokonjárás-evés.rokonjárás-evés...dömping. Már én is + 7 kg-nál tartok,de 50-ről indulva ez szerintem nem sok,azért szeretném ha a 60 megállítana. :roll:

Ami pocakmanci mozgását illeti,ő sem olvassa a "szakirodalmat" miszerint már a nap nagyrészét át kellene aludnia,szinte egész nap ébren van,de ha véletlenül nappal alszunyókál,egész éjjel bulizik! :shock: Brutális mozgása van, a hasam úgy hullámzik mint az Indiai-óceán cunami idején... :shock: és sokszor nekem is fáj,főleg ha lefelé boxol??? Rengeteget csuklik ő is,ezek szerint egy rugóra jár az agyuk! :lol:

Én holnap megyek dokihoz,már alig várom,h mondjon vmit a méretére,meg a méhszáj állapotára! Január elején pedig megejtjük az első talit a védőnővel! Én a málnalevél tea fogyasztását 34.héttől olvastam mindenhol,holnap rákérdezek,nehogy galibát okozzak...

Timi!
Nagyon csini vagy,és a lakásotok is nagyon szép,dizájnos! 8)

Ez pirosszemű fotó a családomról! :D

Kép

KépKép
Kép
patricia83
 
 


patricia83!

Utólag neked is Kellemes Ünnepeket!
Köszönöm szépen,amit rám és az otthonunkra írtál :) már sajnálom,hogy nem lakberendező lettem,hanem könyvelő. :lol:
Kifejezetten élvezem egy üres lakásból mit lehet kihozni..és bármikor kezdeném elölről.
Ti is nagyon helyesek vagytok a képen... :) szép szöszi gyerekek...

Nem aludtam valami jól :( azt hiszem a másfél napos folytonos ficánkolásnak,tegnap reggelre meglett az eredménye,mert teljesen másképpen állt reggel a pocim.egész nap kemény volt,féloldalas,és a csuklás az ellenkező oldalról érkezett,mint eddig :) ja,és eltűnt a köldököm befele...szóval,valami történt.tegnap napközben már nem is volt olyan hepaj....

Írd majd meg,hogy mi volt a dokinál!


bzs88!

Én már összepakoltam magamnak is!már csak a betétet,meg az eldobható bugyit szerzem be... :) január elején,átmosom a lurkó ruháit is.a kiságya marad a végére... :)
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Mi még csak most fogunk belekezdeni a nagyobb vásárlásba, eddig nem nagyon mertünk, meg most vannak a nagy leárazások is. :)
Segítséget és tanácsot szeretnék kérni egy pár dologban.
Először a matraccal kezdeném. Milyen matrac jó az újszülöttnek? Mennyire legyen kemény? Rúgós vagy csak szivacsos? Milyen vastag legyen? Alapból legyen rajta egy letörölhető réteg balesetek esetére, vagy azt külön vegyük és mosható legyen? És még szerintem mindig van egy pár átgondolni való kérdés, amit itt nem írtam le...
Szóval, segítség!!!
Lehet írok egy listát ezekről az alapvető dolgokról, amihez mindenki hozzá tud szólni. :)

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
csekom
Zsurk
 
 


csekom!

Mivel nekem is első baba,én is gondolkodtam egy csomó mindenen az elején...aztán majd megy magától.mindenki a kókusz matracot ajánlotta.nekünk a kisággyal együtt adták.ha már tudod a kiságy méretét,utána néz körül jól,mert különböző árakon mozognak.én úgy tudom,az pont elég kemény,és ha nagy a baj,átengedi magán a cuccokat,és nem szívja be,nem marad szaga.nekem ezt mondták.remélem így lesz.én alá teszek egy neylont a funérlapra,hogy az se legyen foltos,vagy csúnya,ha átfolyna a matracon.most jöhetnek a rutinosoktól is a válaszok.kíváncsi vagyok én is. :)
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Csekom én is úgy tudom,mint Tímea,a legjobb a kókusz. Ha át is ázik a balesetekkor egyszerűen zuhannyal átmosod, és nagyon gyorsan kiszárad.
Ha túl drágának találjátok, akkor létezik olyan is, ami vastag szivacs,és azon van egy vékonyabb kókusz réteg. Ez nem szárad olyan gyorsan, de keménynek ez is kemény.
Ágyból meg olyat érdemes, amit később is tudtok használni, átalakítható ifjúsági ággyá.

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenkinek olyan jól teltek az ünnepek, mint nálunk.
Kaptunk egy csomó hasznos dolgot a picinek. Babapszicho könyvet, pelenkázótáskát, pihenőszéket, párologtatót,relax-széket (szoptatni).
Végre megkaptuk a kiságyat is, amit beígértek, de még nem szereltük össze, mert kisebb lakásátalakítás kell, hogy minden a helyére kerülhessen.
Matracot mi is újat veszünk, a kókusz a legjobb, nem a legolcsóbb, de én is azt hallottam, hogy könnyen tisztítható és gyorsan szárad, ami nem utolsó szempont.

Babamocorgással kapcsolatosan, nálunk sem csökkent a lelkesedés:) de nem bánom, mert csak nagyon ritkán okoz fájdalmat a picike.Viszont sokat változott a dolog, legtöbbször már nem rugikat vagy boxot kapok,hanem olyan, mintha nyújtózkodna, kitolja a popsit, lábacskát, és néha érzem, ahogy végigsimítja a kis kezével a pocakomat...egy tündér.

Személy szerint úgy érzem, nálunk felgyorsult az idő. Én úgy számolok, hogy egy hónapon belül már akármi is lehet.
Holnap talizunk a szülésznővel,lelkesen jegyzetelek majd, hogy mivel kell készülni a kórházba, amire esetleg nem gondoltam.
Nagyon várom már, hogy végre a karjaimban tartsam a picit, de félek is, hogy jól fogok-e csinálni mindent.
Éjszakánként sokszor alig tudom kikapcsolni az agyam, hogy ne a szülésen kattogjak....
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Sziasztok!

Úgy látom, hogy mindenki a kókusz matrac mellett voksol... Azt pedig biztosan nem fogunk venni. Itt kint elég drága.
Úgyhogy marad a sima, vagy rúgós.... :)
A kiságy mindenféleképpen átalakitható lesz, de szerintem nem olyan, hogy az oldalát le lehet majd egy picit engedni, mert az megint sokkal többe kerül. Így majd nagyot kell emelni, vagy mélyebbre kell később nyúlni a gyerekért.

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
csekom
Zsurk
 
 


Sziasztok!

Ti mit terveztek szilveszterre? Mentek valahova szórakozni? Vagy csak valami szolidat?
Mi valószínű "az én állapotomban" :lol: már nem megyünk sehova, meg szegény párom dolgozik, ma is, holnap is. Úgyhogy valószínű azt fogjuk kipihenni valami jó kis film mellett. Persze partikaját azért készítek, legalább vasárnap nem lesz gond a reggelivel, csak előveszem a kész szendókat :lol:

Ha nem jönnék többet ebben az évben, akkor mindenkinek nagyon vidám Szilvesztert, és boldog új évet kívánok!
(Jövőre szülők leszünk! :lol: )

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Csekom, én még nem hallottam olyanról, hogy rugós matracot tett volna valaki a kiságyba. Ha a kókusz nagyon drága, akkor szerintem vegyetek sima szivacsmatracot, az is megteszi. Mi is olyanban nőttünk fel! Kb. 10 cm-esnek kell lennie, és inkább kemény legyen, mert az nem jó, ha belesüpped a pici. Lehet kapni mindenféle matracvédőt balesetek esetére, ebben biztos tudnak segíteni az adott boltban. Esetleg nézz körül pár magyarországi babawebshopban, és utána kérdezz rá kint, hogy náluk van-e hasonló.
Amúgy a hajolgatás nem a levehető oldaltól függ. A legolcsóbb kiságyak is olyanok, hogy legalább 2 különböző magasságba lehet tenni a fekvőfelületet. Attól még, hogy az oldala kicsit lecsúsztatható, még ugyanolyan mélyre kell hajolni szerintem. Csak épp nem megy neki a melled a keretnek. :lol:

Mi összejövünk pár haverral szilveszterkor, de csak szolíd buli lesz. Van más kismama is a társaságban, így legalább nem csak egyedül fogok ásványvízzel koccintani éjfélkor!

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Sziasztok!

Én is azt mondanám,hogy rúgós matracot ne...inkább a simát.
és így van,a kiságy állíthatósága,nem az árától függ.itthon legalábbis nem.

Mi maradunk itthon...párom nem is szeretne elmenni sehova.a fiatalok mennek,és a Bosco kutyusunk is egyedül maradna...
na meg nincs is kedvem... :D
Jól esik feküdnöm,a kiskrapek nem nagyon hagy pihenni... :lol:

Jövőre szülők leszünk bizony!Kíváncsi vagyok kinek mennyire tartja be a pocaklakója a 40.hetet... :wink:

Én nem bánnám ha kijönne a 37.hét után...már akkor sem lesz kicsi,és inkább gyarapodjon itt kint velem....
ha nem írnék már,én is nagyon Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
Még egy kicsit pihenjetek,januártól felgyorsulnak az események.... :D


B.Ú.É.K.!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timea35 2011.12.31 14:41-kor.
timea35
Budaörs
 
 


Hello csajok!

Kókuszmatrac +1 szavazat! Itthon akcióban már 6.000Ft-tól lehet kapni,nem tudom kint milyen árfolyamon megy. Nálunk a szüleimnél is van kiságy.ott sima szivacsbetét van benne,és elaludt abban is.

Csekom!
Ha bármi felmerül,szerintem kérdezz nyugodtan,mi simán ellátunk véleménnyel/ tapasztalattal! :lol:

Szilveszterre mi sem megyünk sehova. Hova is mehetnénk nagy pocival, 2 kicsivel,nagyszülőktől távol?! :? amúgy egy panziót üzemeltetünk,ahol lesznek vendégek,nagyrésze ugyan ellátás nélkül,de lesznek félpanziósok is,így még a munka is ideköt!

Tegnap megjártam a dokit, a málnalevél-teát természetesen elfelejtettem megkérdezni,de majd 2 hét múlva úgyis kell mennem,majd akkor. Utána meg már csak NST-n találkozunk a dokival! De durva! Nemsokára finis...nem várom!!! félek a szüléstől!!!! Ti hogy vagytok ezzel? Gondolkodtatok már ilyen dolgokról (fájdalomcsillapítás,alternatív szülés,gátvédelem,apás szülés...stb.) ?

Bébim most 1,85 v 1,87 kg,a doki szerint nem lesz nagy baba! Nem is bánom! Pihenésre/sok-sok fekvésre ítélt...méhnyak rövidült,de inkább nem írta bele a kiskönyvbe az értéket,mert szerinte számon kérné ha látná vki,h miért nem utalt kórházba...jó kilátások... :?

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Patrícia, én érdekes módon nem félek a szüléstől, pedig első lesz, és az ismeretlen dolgoktól általában illik félni. Valahogy nem foglalkoztat a fájdalom része a dolognak, inkább csak türelmetlenül várom, hogy tartsak már ott! Tudom, hogy nem lesz sétagalopp, de nekem anyukám már kiskoromtól azt csepegtette belém, hogy nem olyan szörnyű dolog ez, ne higgyek a filmeknek, ahol mindenki kiabál és sikoltozik ezerrel, neki simán ment mind a 3 szülése. Talán emiatt nincs bennem akkorra félsz.
Én amúgy szeretnék minél kevesebb orvosi beavatkozással szülni, háborítatlanul. De nem tudom, mennyire hagyják majd a sotén, hogy minden menjen a maga útján. Ott azért még elég orvosközpontú a szülésvezetés. Azért majd nyomatékosítom a dokiban meg a szülésznőben a vágyaimat, aztán majd meglátom, mit hagynak belőle. Persze lehet, hogy pár óra elteltével majd könyörgök, hogy kössék be az epidurált, és valahogy szedjék ki belőlem a gyereket! :shock:

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Sziasztok!

Félek persze a szüléstől.... :(
Több oknál fogva is...amikor 10 éve 2napig szenvedtem,mire eldőlt,hogy el kell venni a kisbabám,már megindult itthon a vetélés... :( tehát valami érzésem a fájdalom első részéről már van.
Sajnos nálunk a családban valami fura dolog kísért,mert anyukám és a tesom is elvesztette az első babáját miután megszülték pár hónapra rá.

Én próbálok nem erre gondolni természetesen.Megtettem mindent,hogy lássuk a fejlődését rendesen,és nem érdekelt,hogy mennyibe kerül...
Figyelek rá..és vigyázok rá.Nagyon remélem,hogy nem lesz pánik hangulatom akkor sem ,ha már ott leszünk...azért szerintem beszélek ezekről majd a szülésznőnek...hátha tud mondani valami biztatót...
Én azt sem bánnám ha császár lenne.anyukám és az anyósom is azt mondta,miután megszültek 2-3 nagy babát,hogy ha valaki adott volna lehetőséget a választásra,a kínlódás és szétkaszabolás helyett,biztosan nem természetes úton szültek volna.Az én vállamat is megrántották születésemkor,jártam gyógytornázni egy jó ideig...

De azért eltelt már egy jó pár év azóta...hátha már nem itt tartunk...
Én még nem vagyok türelmetlen... :) De január végétől jöhetne... :)
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Először is: Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!

Gyorsan elteltek az ünnepek, volt rengeteg játék, öröm, sokat együtt volt a család.
Én szilveszterre már úgy voltam, hogy semmi kaját nem kívántam, inkább csak a gyümölcsök mentek.

Csináltam bólét, csak alkohol mentesen. Az nagyon jól esett.

Mi is csendesen szilvesztereztünk, a fiam buliban volt, a nagylányom és a középső lányom a szüleimnél, csak a kicsi volt velünk.
Érdekes módon kibírta éjfélig, szóval koccintott velünk gyerekpezsgővel. :wink:

Matractéma: nekünk sima szivacs matracunk van, nem is veszek másikat, mivel jó állapotban vannak, vigyáztunk rá.
Én gumilepedőt teszek a textil lepedő alá, így megúsztuk mindig a baleseteket.

Szülés: hát...bevallom én nagyon félek. Ez az egyetlen pontja a terhességnek, amitől rettegek.
Sajnos csak rossz tapasztalataim vannak, hiába ötödik lesz.
Eddig mindegyik fájt, folyton fellépett valami nem várt esemény.
Annak ellenére, hogy pozitívan álltam a szülészhez, volt amelyiket vártam is, nem jó élmény számomra.
Nagyon remélem ez gyors lesz. Már megérdemelném. :roll:

Én csak jövő héten megyek dokihoz, bár két ünnep között voltam a védőnőnél, azért az nem ugyanaz.
Hallgattunk szívhangot az fantasztikus élmény. Szerencsére csak 1 kg-t híztam egy hónap alatt, remélem fogom tudni tartani.

Én nem szeretnék előbb szülni, inkább kivárom az időmet. Sajnos tapasztalatból tudom, a 2,7 kg-s babával is ugyanúgy megszenvedtem mint a 3,5 kg-sal.
Meg tolnám az időt kifelé, minél később kelljen. :wink:

Egyik ismerősöm most szült 30.-án, megindították nála a szülést, annak ellenére, hogy még csak a 37. héten járt.
Sajnos nem fejlődött rendesen a baba és ezért jobbnak látták, ha nem marad tovább a pocakban.
Remélem idekint összeszedi magát.
Ez a csajszi alig hízott valamit a terhessége alatt, teljesen fogpiszkáló. Meg is lett az eredmény, a babának sem jutott elég tápanyag.

Szóval lányok aki a súlya miatt kesereg, annak ez kis megnyugvás, tuti, hogy a baba is részesül a sok jóban, nem lesz alultáplált.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Boldog új évet mindenkinek!

Régen írtam, akkor is csak siránkoztam nektek. (bpd miatt)
Két hét múlva elmentem újra uh-ra, és 4.5mm-t nőtt a baba buksija. Akkor kicsit megnyugodtam, de még mindig van bennem félelem. Szerdán megyek újra.

Tímea!
Én szültem is, vetéltem is. Nem egyforma a két fájdalom. A szülésnek célja van, a vetélés céltalan szenvedés, ráadásul hozzáadódik a lelki fájdalom is. Én a vetélést jobban megszenvedtem fizikailag is, mint a szülést. Szüléskor az orvosomon kívül néha rám nézett az ügyeletes fiatal doktornő is, ő mondta, hogy majd így szeretne szülni, ahogy én.( vidámkodtunk a férjemmel)
ducimami
 
 


Sziasztok!
BÚÉK mindenkinek!

Én valahogy nem félek a szüléstől, úgy gondolom felesleges is előre parázni, nem hiszem, hogy abban az állapotban jót tenne a plusz szorongás. Tapasztalt barátnék szerint is úgy fáj, hogy azt előre el se lehet képzelni (nyilván, hisz még sose volt benne részünk - többségünknek). Én egyébként már nagyon várom, esténként néha már a sírás környékez, már ülve is kínoz a gyomorsav. Viszont reggelente meg hányingerem van, ma reggel is fél virslit bírtam megenni. Arra meg, úgy vettem észre, hogy pont a fekvés a megoldás. Remélem hamar véget érnek ezek a szenvedések.

Igaz, még legalább 30 napig szeretném, ha nem születne meg, egyrészt nekem ez a január nem túl szimpi :lol: másrészt vizsgaidőszak van (a jövő héten 7 azaz hét darab vizsgám lesz... és még utána is lesznek). Azt azért szeretném, ha kivárná, meg egyébként is január legvégén töltöm a 37. hetet, addig mindenképp maradjon bent.

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!!!

B.Ú.É.K.!

yusz!
Mindenféle hátsó szándék és rosszindulat nélkül,engem kicsit megnyugtatott,hogy te az 5. szülésedre készülsz,és még mindig van benned félelem,mert legalább nem érzem magam totál idiótának,hogy bennem is ez van! Első perctől kezdve,a hideg ráz,ha rágondolok,h annak a babának kis is kell jönni! Mindez annak ellenére,h két meglehetősen gyors szülésen vagyok túl! :? Szerintem a helyzet az,h tudjuk mire számítsunk,ezért a para! :D

Lilly!
Ez a jó hozzáállás!!!És ez érdekes is,de az elsőtől én sem féltem.Vígan viháncoltunk a férjemmel,az utolsó 1 óra volt kemény,bár az egész nem volt 4 óra a burokrepesztéshez képest.a másodiknál már tudtam mit várjak,ugyanúgy burokrepesztéssel indult,de már 55 perc után kint volt a bébi,gátvédelemmel. Most nemtom mire parázok,szerintem sok olyan sztorit olvastam,hogy a 3. a legnehezebb,meg a leghosszabb,legszenvedősebb...

Timi!
Uh,ez nagyon borzasztó!!! Ilyen dolgokra még gondolni sem szabad!!!!!!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


BUÉK Mindenkinek!

2012- hát eljött az év, amikor anyuka leszek:)

Eddig nagyon szerencsés vagyok, kérni sem lehetett volna szebb terhességet, mint ami nekem jutott. Nagyon remélem, hogy szülésnél is majd a szerencsésebbek közé tartozom és gyorsan problémamentesen lezajlik.
Nálam nagyon vegyesek az érzelmek...szeretnék már túl lenni a fájdalmas részén a dolognak, néha ha belegondolok, hogy mi vár rám nagyon félek, máskor meg én nyugtatom a párom, hogy ezen is túl leszünk valahogy. Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus érzés lesz, amikor a mellkasomra teszik a picit és akkor már nem fog érdekelni a fájdalom sem.

Pár hét és itt fogom tartani a kezemben... kicsit ijesztő, de szívmelengető is...ma elkezdtem kimosni a szoptatós hálóingeimet, holnap elkezdem a pici cuccait is...a hétvégén összerakjuk a babaszobát is...már megvan a kiságya is.
Évek óta erre vágytam....s most, hogy így komolyan belegondolok...már gurulnak is a könnyeim....

Ma voltam védőnőnél, muszáj lesz vasat szednem szerinte...120-as határértéken vagyok...pedig azt hittem megúszom...jön a szenvedés a wc-n:(
Meg is mért....hát jól sikerültek az ünnepek...13 kg-nál járok...Dávidka nem lesz alultáplált, anyukája nem spórol a kg-kal:) deh tök boldog vagyok, mert elfelejtette beírni a kiskönyvbe, hogy mennyit mért:DDDD így nem fog piszkálni miatta az orvos...én meg már beletörődtem, hogy meglesz a 15:DDD
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Sziasztok!

A terhességgel mint állapottal nekem sincs problémám... :)
Szép dolog,csak az,hogy nem fér el,és aludni nem tudunk rendesen..no meg napközben fent van egész nap...ez nehezíti meg a dolgokat...

A szülés meg...annyi nő átesett rajta.így vagyunk beállítva.nekünk ezt bírnunk kell.szerintem mindenki másképpen éli meg,hisz mindenkinél másképpen is történik,és a fájdalmat is különböző módon éljük át..ki jobban,ki nehezebben.
Azért az csak jó nekünk,hogy már kérhetünk fájdalomcsillapítást is,annak idején ez sem volt... :D meg a jó kis pelenkák a textil helyett...ez mind mind csak megkönnyítik a dolgunkat.. :lol:
Remélem sikerült mindenkit feldobnom egy kicsit... :wink:
timea35
Budaörs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?