Új privát üzeneted érkezett!

Bekri
Érdekes :roll: :roll: :roll: :roll:
Ismerőseim simán szültek gyes alatt, és kezdődött minden előről... :wink:
Chloe vagy bölcsiben van, vagy apájával, mikor dolgozom... attól függ, hogy van az ő beosztása is...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Bocsánat, hogy most értem csak ide, de ma cudarul voltam, egész délelőtt hányingerem volt, de olyan erősen, hogy vert a víz, és már azért imádkoztam, hogy inkább jöjjön rókakoma. :oops: Most már csak a köhögés gyötör nagyon, a nátha kezd múlni, hála a Coryzalia-nak. :)

Évi! Drukk drukk drukk!!! ++++ Olyan kíváncsi vagyok! (és irigykedem is picit, ha nem bánod, hogy ilyen hamar sikerülni látszik! Én erről csak vágyakozom, most épp elég rendesen meg vagyok ijedve...)
Meghívót kérhetek a másik blogodhoz? :)
Ugyanez az alvás, igazi Duracell nyuszi Bence. Ma pl. napközben aludt 20 percet, és most aludt el nemrég. :roll: Nagyon remélem, szenteste ezt nem játsszuk el, mert nem lesz karácsonyfa! Tegnap is elaludt, 10 perc múlva meg nevetve ébredt. Próbáltam, hogy vak sötét, csend, egyáltalán nem szóltam semmit, ő meg dumált, és nevetett, és pörgött-forgott, de fél óra után meggondolta magát szerencsére... Ebben (is) rám hasonlít, ugyanilyen idősen ezt csináltam anyáékkal, bár én hajnali 2-ig fent kukorékoltam. :oops:
Hiteleket sajnálom! :( :cry: És azt is, hogy anyukád ilyen. :( Ha már itt tartunk, most már tudom, miért költöztem ilyen messzire otthonról... De azt is, miért szeretnénk innen is elmenni... Nem bírom, komolyan, lehet, hogy mindent túlreagálok, de amikor már napi szinten gyerekesen megsértődnek, beleszólnak az életünkbe, akkor az már sok... Mondtam a Tominak, most tartok ott, hogy akárhova elmennék... Kevés este nem sírtam az utóbbi időben. :(

Sucer! Nagyon szép Ilang is, Olivér is! :wink:

Dia! Karácsonyi hangulatom nekem is, én várom a hót hozzá. :roll: Képeket rakjál ám a fotózásról!
Sulihoz kitartást, vizsgákhoz egy nagy kalappal, szoktam olvasni a blogodban az eredményeket, gratulálok hozzá! :)
Fa: ne is mondd, előre imádkozom, hogy ne szedje szét a fiatalember! Nálunk fent lesz az asztalon, majd anyáéknál kell vigyázni, bár ott elvileg a 2 ülőgarnitúra közt lesz.

Bekri! Kezet foghatunk, nálunk is állandóan rohanás, kapkodás, késés, a szenteste arról szólt tavaly is, hogy gyorsan, gyorsan ajándékozzunk, mert fáradtak vagyunk mind, nem is arról, amiről kellett volna. :(
Gondokat sajnálom, azt szokták mondani, mindig akkor jön, amikor nem kellene, de akkor csőstül. :(

Ircsi, Bekri! De, már én sem bírom a hangos játékokat, de amíg ezt hallom a konyhában, fürdőben, addig tudom mit csinál a Kópé. :D No meg apuka odáig volt a traktorért. :lol: :lol: Egyébként meg, Bencének nem akadály, ha nincs zenélős játék, csinál ő maga. :lol: :lol: :lol: :lol: Ma a tűzhely oldalát verte fakanállal... :oops: :roll: Nem egy elveszett gyerek, na. :D Egyébként könyvből az Anna, Peti, Gergő könyvekre gondoltam, esetleg Bogyó és Babóca, csak az nem keménytáblás, és Bencének mániája, hogy széttépje a lapokat. :?

Ma voltunk gyerekorvosnál, Bencének hörghurutja van. Kapott rá Spiropent szirupot, orrszívás, orrcsepp, pénteken kell visszamennünk. De ma már sokkal jobban volt, kevesebbet köhögött, mint tegnap, nem olyan sípolósan vesz levegőt, evett is, zsiványkodott is, éjjel is jobban aludt. Most én tartok ott, mint tegnap Bence, 1 nappal később betegedtem le.

Ircsi! Tőled szeretném megkérdezni, hogy kistesó szempontjából az rosszat jelent, ha 38 naposak átlagosan a ciklusaim? (a leghosszabb 41 nap volt...) Bence előtt 33-35 nap volt, de ilyen hosszú ciklusról csak rosszat olvastam. :( :( Most kicsit félek, hogy gond van velem.

Kép rólunk is (még a hosszú hajas)

Kedvenc hintája a babaklubban:

Kép

Kis mérnök palántám :wink:

Kép

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
barbcsi

Én is itt! Csodásak a képek!
Nálunk szintén megint csak kínlódás van. Regö füle gyógyulóban, de a másik két legapróbb erösen elromlott, mindkettö belázasodott ma, csúnyán köhögnek, nyügösek, szupi. Én meg éjjel azt hittem a wc-n ülve pusztulok el. A semmiböl olyan hasgörcseim lettek és vízszerü hasmenésem, hogy félelmetes, pedig nem ettem semmi mást, mint a többiek. Aztán belöktem egy normaflort és béke lett. Persze aludni a köhögös bandától nem tudtam, inhaláltam velük éjjel is. Tegnap megvettem a fát, kicsit nagyobb, mint tervezve volt, így erösen kitölti a teret, nordmann, nagyon tömör gyönyör, kb. 1,80 és 18 Euro volt. :)
Amit a hétvégén sütöttünk a gyerekekkel, az mára mind el is fogyott, de nem tudom, hogy tudni fogok-e utánotlást gyártani. Nagy vágyam a zserbó, de diót kell elöbb hozzá törni.
Mi egész idö alatt itthon leszünk, semmilyen családi és rokoni elkötelezettségünk nincsen, minket nem hívnak és nekünk sincs kit hívni.

Évi sajnálom, hogy nálatok megint így összejött. :(

Barbi
maass

Barbcsi,én aztán megértelek(család)
Hajrá kistesó!Remélem nem a fosós hányós virust kaptad be,az ünnepre...
Nálam: múltkor se a teherbe eséssel volt a gond... nekem meg pont fordítva,23-24 naposak a ciklusok.
Másik blog,átmenetileg zárva,majd nyitom ha lesz mit hírül adni 8)

Maas ajajj :( megint betegek :( kemény napjaid lehetnek!
Férjed? Ház?
Hát igen épp ma állípítottam meg hogy egész ünnep alatt itthon leszünk és ide se jön senki,de jó is ez így.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Jó reggelt!

Barbcsi
Nekem most olyan 35 naposak a ciklusaim.
Ha úgy érzed, hogy gondod van, akkor egy kivizsgálás nem lenne ártalmas. 3. napon hormonpanel, terheléses cukor+inzulin...
Bence nagyon vagány!

Barbi
Jobbulást!

Évi
Drukkolok! (vérvételt minél előbb érdemes lenne, mert ha sárgatest-elégtelenség van, akkor progeszteront minél előbb pótolni kell)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,köszi...hát kivárom még a mai napot,de nincs jele mensinek,vas-hétfő görcsöltem nagyon de elmúlt,szerintem akkor jött volna. Felhivom szerintem holnap a dokim,mit mond. Mert próbálok azért úgy hozzáállni hogy problémamentes,egészséges terhesség...
(ha bármi gond lesz,jó időre félretesszük a kistesó projektet.....)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi, Ircsi, a két gyermek között 29 hónap van.
Állítólag szigorítottak a szabályokon, és le kellett volna mondanom arról az 5 havi gyesről, azaz táppénzre menni.

Akkor most is 2 éves koráig kapnám a gyedet. Így viszont az az 5 hónap gyes bekavar, mert az nem számít olyan biztosított időnek. Ircsi, a te ismerőseid mikor szültek kistesót? És gyesen voltak, amikor szültek?

Anno szerintem említettem ezt a problémát, talán még Tünde is reagált rá valamit. :roll: De lehet, már kavarom?

bekri

Évi, tudom, biztos herótod van tőle, de "csak" pozitívan és lazán...
Nekem régebben mindig 35 és annál magasabbak voltak a ciklusnapok.
Most (a szülések óta) inkább 30-35 körül mozognak.
De ha stressz, betegség, akármi van, akkor azt figyeltem meg, hogy még kevesebb nap. Olyan sok minden hat erre (is) :roll:

bekri

Na ezt jó hogy írod Bea,mert akkor odafigyelek én is majd,aug-ban lejár ugye a gyed

evilany

Sziasztok!

Tominak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Kép

Barbi! Fa biztosan nagyon szép, és nem is volt drága! (itthoni árakhoz képest)
Betegeknek jobbulást! Majdnem ilyen hasmenéssel szenvedtem én is tegnap, nem volt éppen kellemes. :?

Évi! Már elmúlt, úgy látszik, egy nap alatt letudtam szerencsére. (gyors lekopp) Viszont alig bírtam elaludni a köhögéstől. :?
Éppen azért irigykedem, mert a teherbeeséssel nincs gond, nálam azért Bencénél is kellett idő...
Kistesó: igyekszünk :), bár Tomi ahhoz köti, hogy előbb költözzünk el. Ha ilyen egyszerűen menne a megfelelő ház megtalálása (mind árban, mind szobaszámban, állapotban), összetenném a két kezem! :roll: Mert hát ugye másért is jó lenne költözni...
Család: én csak azt nem értem, miért nem lenne egyszerűbb elfogadni dolgokat, nem veszekedni, beleszólni abba, ki mikor merre meddig miért (mind felnőttek vagyunk!), és csak egyszerűen örülni egymásnak, a családnak... Az túl szép lenne, azt hiszem. :( Tudom, van rosszabb is, de hosszú távon begolyózunk ettől. Mikor már a Tomi is azt mondja (sőt sógornőm is), hogy menni akar, mert elege van mindenkiből, pedig annyit dolgozik, hogy szinte csak hétvégén van itthon, akkor talán már nem arról van szó, hogy túlreagálom... :cry:

Ircsi! Januárban elmegyek dokihoz, szeretném, ha minden rendben lenne, mielőtt nekilátunk 100%-san a kistesó projektnek. :wink:

Most hozta a futár a naptárakat, már csak a fotókönyvre várok. Bencének az összes ajándék becsomagolva, vár a szaloncukor kötözés, naptár csomagolás, kis takarítás, pénteken sütit sütök, zajlik az élet. :D

Kép

Kép
barbcsi

Barbi, jobbulást nektek!

Barbcsi, Bálint és Kristóf a keménytáblásokat is kikezdték... Megrágták... De a kiságy is össze van rágva... Rosszabbak voltak, mint a kölyökkutyák :lol:

Most meg divatbemutató van... Cipő,szandál, mamusz, csizma, méret nem számít :wink:

bekri

Tomi, Boldog névnapot!

Évi, :lol: :lol: :lol:
Nem lesz itt semmi, minden ok lesz!
(most kicsit én is irigy vagyok, nem is kicsit nagyon :oops: :lol: )

Betegeknek jobbulást!

Barbcsi, nagyon cuki Benci a kis munkás sapiban. :lol:

Nálunk minden készen van. Fát hétvégén megvettük. 2,7m és normand. (szüleimet meg tegnap vittem el venni). Sikerül elég normális áron az Oázisban, akciósak 6990 és 2000 majd levásárolható januárban, az jó is mert akartunk virágokat a lakásba.
Mézeskalács is készen van már. Ajándékok már mind itt vannak, csak csomagolni kellene.
Még egy kicsi tesco látogatás van hátra és kész, de az tényleg kenyér, gyümi meg ilyenek.
Tegnap is egésznap gyerekekkel voltunk csak aludni jöttünk haza.

És egy kép a fotózásról. :wink:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára woody 2011.12.21 10:44-kor.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Barbcsi,nekem megtartani kell majd ezt a babát...azt hittem az könnyű,de nagy pofon volt...

evilany

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tominak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A fiam annyira horkol,pár hete hogy őrület...szerintetek ez normális?Lehet h vmi(orrmandula) meg van duzzadva vagy ilyesmi? A betegség óta van.

Köszönjük a köszöntéseket

Barbcsi,férjedet is isten éltesse!

evilany

Na helló!

Évi húúúdedurva! :shock: Mindig rosszkor (khmm enyhe kifejezés) na de pont ünnepekkor jön ez is. És anyósod bele tud nézni a szemetekbe? Bakker! (ettől kicsit vagy nagyon erősebben fogalmaznék, na de mégiscsak egy babás fórum)
Kistesóhoz szorítok, hogy minden oké legyen.

Barbcsi köszi, aranyos vagy és nagy szükségem is van rá. Én kis naiv azt hittem hűdesok időm lesz majd az ünnepek alatt tanulni. Hát mégsem. Pedig kénytelen leszek mert dolgozatokkal indítunk. :) Na majd valahogy megoldom. Mára már van némi hangulatom. Megvannak az ajándékok is, már csak csomagolni kellene, előkészítettem a mézeskalácsot is, most pihen a hűtőben vagy este vagy holnap lesz megsütve.

Bence nagyon aranyos, igazi pasi.

Bekri te sem unatkozol. A kisebbik nálatok is betyárabb? Én nem tudom mi van ezzek az eresztéssel, de nagyon kutya dolgokat művel a kicsi nálunk. És hízelegni azt tud. Az apja mindenit! :lol:

Bamass jobbulást nektek. Te eddig sem unatkoztál, eztán sem fogsz :) de úgy szép az élet ha zajlik ugyebár 8)

Öööööö....elfelejtettem mit akartam még. Na majd később, megyek vasalni, hogy haladjak is.....

Itt is esett a hó, de hogy emddig bírja azt nem tudom.

Képek készen vannak a foózásról, de skennelnem kell majd. Majd valamikor és akkor a blogban megtekinthetők lesznek.....

Tominak nagyon-nagyon boldog névnapot. Barbcsi a férjednek is amennyiben ma tartja!_)

királylány

Hogy teljes legyen a gyönyör, a párom is kidölt. Úgy érzi beteg lesz és már kímélö üzemmóda kapcsolt. De jó most - is - nekem! Kicsi nagyon rossz börben van, kezd rajtam a kétségbeesés úrrá lenni, hogy ezt a kört se ússzuk meg kórház nélkül. Max. elnapoljuk a karácsonyt, mert család hiányában talán nincs akkora nyomás. Nélkülem úgy se tudnak semmit se csinálni, az apjuk még a díszeket se találja meg...

Barbi
maass

Na jó,kész,ennyi.Barnázok...meg fog jönni,megint. Pozitív teszt,ide vagy oda.

evilany

Woody
Nagyon édes Lili :lol: :lol: :lol: :lol:

Barbi
Jobbulást! Most már valami wuduzás kellene nálatok a betegségek ellen! :?

Mi holnap reggel elindulunk. Pesten, a Keletiben kell majd átszállnunk... valamikor pénteken délelőtt fogunk megérkezni apóshoz. Már előre félek a hosszú vonatozástól, hogy Chloe hogyan viseli...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
lehet, hogy a magas LH-szint tette "pozitívvá" azt a tesztet. :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi...lehet.De mindet?...és görcsök 20,21.napon...mellfeszülés...
egy barom vagyok,ennyi :cry: :cry: :cry:

evilany

Évi
Nem vagy barom, csak nagyon szeretnél kisbabát! Én már átmentem ezen a fázison, megértem, hogy kb. mi játszódik le benned!
Vegyél egy nagy levegőt! Utána próbálj szakemberként gondolkozni (próbáld felidézni, hogy mit is tanultál anatómia-élettanból, szülészetből a női ciklusról).
Az ovulációt egy LH-csúcs előzi meg. Annak hatására alakul ki a sárgatest, kezd termelődni a progeszteron. A termelődő progeszteron hatása pl. a mellfeszülés is. (és ez jellemző a premenstruális szindrómára is).
Az LH-molekula egy része hasonlít a HCG-molekulára... ez kresztreakciót adhat a vizeletes-teszttel. (vérvétel biztosabb... főleg, ha kétszer, pár nap eltéréssel nézeted, akkor a növekedési trend elég jó előrejelző...)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Valószínűbbnek tartom, hogy az LH teszi pozitívvá teszetket sorozatban...

Azt valószínűnek tartod, hogy minden hónapban terhes leszel, és a várt időben megjön a mensesed????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bekri
Barátnőm... 2006 június-ban született 1. fia. 2008 júniusban telt le volna a gyed, de ő már 2008 májusban szülte a 2. fiát. 2010 májusban telt le neki a gyed. Akkor elment gyes-re. 2011 márciusban megszületett a 3. fia... akkor ismét indult neki tgyás, gyed...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi.Húha,több mint egy nap út? Vonattal végig? Az nem semmi!Nehéz lesz lekötni az örökmozgót! Meddig maradtok Mo-n?

Amúgy igen persze,tudom ezeket. Biztos hormon-változások.Csak a vetélés óta minden annyira más.Mert pl volt a szülés óta ugye hogy csináltam tesztet(még a kistesó előtt)és negatív lett mindig mind,és meg is jött rendesen.De nem voltak ilyen zavarok.Nekem mellfeszülés is mindig csak akkor,ha terhes voltam.
De mindegy. Összeszedem magam.Jahh.

evilany

Mo-n a két vonat között egy óra lesz, ami az átszállásra kell...
Romániába utazni még repülővel sem túl egyszerű... azzal sem lennénk nagyon kisegítve, ha Bukarestig repülnénk... :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jaaa.hogy após,Románia!!! Ok,én Debrecenben gondolkodtam!
De azért gyere ám :) cica is utazik?

evilany

gyes, gyed:nem tudom, h most hol tart a buli, anno 1999 jan2-én született Ábel, és 2000 dec 28án Dávid, és akkor újra gyedről gyedre mentem. (Az már más kérdés, h természetesen a 2000-es fizetésemből számolták a gyedet, és akkor pont 2001 jan 1től volt egy nagyobb béremelés nálunk :( , de ez nem tartozik ide). Utána 2003 decemberben lejárt a gyesem is, és akkor már vártam az ikreket, kicsit tanítottam, de csak óraadóként, és akkor még ki lehetett tölteni az addig összegyűlt szabit, meg elmenni betegállományba, és vjohy így sakkoztuk ki 2004. ápr 2-ig, akkor születtek az ikrek, velük 2006. áprilisig gyeden voltam, az nem dupla, és utána végig kitöltöttem a gyest. ez ikrekre iskolás korukig járt akkor, és dupla volt, és mellette vissza lehetett menni dolgozni, én azzal éltem is, először fél, aztán teljes állásban. Így aztán ezekkel az ikrekkel újra gyedet kapok, 2 éves korukig...
érdemes utánamenni, akár az oep nél érdeklődni! én is úgy sakkoztam ki a dolgot, elég egyedi helyzet volt, h dolgoztam, gyes mellettt teljes állásban, közben jöttek az újabb ikrek, és ki lehetett sakkozni egy törvényes megoldást, ami jóval több volt , mint amit elsőre kiszámoltak volna az "ügyintézők"!
Bekri, bocs, h ezt ilyen részletesen írtam, de hátha tudsz ötletet meríteni belőle!

Szóval böngészd át a törvényt, hátha össze tudod úgy rakni a paragrafusokat, h törvényesen járj jobban!

Évi! Drukkolok. Tényleg kéne egy kivizsgálás, és egy kis nyugi! Tudom, h a körülmények nem ezt segítik, és nagyon sajnálom. Viszont a stressz önmagában tönkre tudja vágni a ciklust! (nekem 1x sikerült így 63 napos ciklust produkálnom, és komolyan csak a stresszre lehetett fogni, minden más OK volt!)

Ircsi! kitartást a vonatozáshoz. Talán még mindig jobb, mint autóval, legalább is hogy meg tud mozdulni!

Barbcsi! szugeráld, h találtok egy jó házat! Végül is nem kell sok jó ajánlat, bőven elég 1, de az legyen nagyon jó!

Barbi! Együtt érzek, nálunk a hülye hasfájós hányós vírus nem akar kipusztulni, múlt héten a nagy a János sebészetén kötött ki, h hátha vakbél, most 3 napot a kisebb fiam "döglődött" itthon.
Hócipőm tele vele! Remélem karácsonykor azért te is fújhatsz egyet, mint fő ajándék!

Dia! Hajrá! :D

Ha vkit kihagytam, bocs, megyek alszom egyet!
Közben döbbenet híreket hallok a rádióban... :(

Claire
claire

Woody! Bocs, h kihagytalak, pedig megcsodáltam a lányt ám!! :D
claire

Claire,milyen híreket hallottál?

evilany

Pl, h megvonják az alapítványi suliktól az internetet....
, meg hogy 3 éves kortól kötelező az ovi....
meg hogy sokan azt jósolják, h az argentín utat fogjuk követni :( akkor még a bankszámlákat is zárolhatják, h olyanjuk van.
szóval csupa bíztató és átgondolt terv, de legalább lesz néhány új foci stadionunk :lol:

Ilyesmik...
claire

sziasztok
Claire,jahhh. Az ovit úgy tudom 2014-től akarják igy.Egyenlőre nincs is hova tenni a sok gyereket :)

evilany

Évi, nagyon sajnálom. :cry:
Ezt én nem is értem. :(
Tényleg jó lenne majd egy hormon vérvétel.

Lehet, hogy fura, de szerintem jó ez a 3 éves kortól ovi. :shock:
(Ok, kellenek még ovik az tuti)
De én azt látom, hogy tök sok olyan gyerek van akin nagyon meglátszik, hogy nem jár közösségbe. És igen 3 éves korban már nem csak az anyukával és tesóval kell otthon lenni a gyereknek. Ha 3-4 óra az is elég, de legyen neki egy fix dolog az életében.
Tudom sokan nem így gondolják, bocsi!

woody

sziasztok!

bejelentkezünk, és immár Bp-ről!!!! :D :D :D :D

áthelyeztük a székhelyünket, és végre együtt leszünk mindig apával!! egyenlőre még nincs végleges megoldás, de majd az is meglesz!
szóval nagy a boldogság nálunk!!!!
(csak hogy valaki jó híreket is hozzon ide....)

Évi sajnálom a koccanást és a családi ügyeket méginkább!!! ez borzasztó, olvastam a blogod... no comment! :(
Tominak utólag boldog névnapot!!!

Ircsi jó utat, bár már úgyse olvasod...

Woody egyet értek az ovival kapcsolatban, sőt, szerintem már előbb is mehetne a gyerek közösségbe, bár inkább kötetlenebb formában... (amúgy az a meglátásom, hogy ezt a kötelező ovi dolgot azon réteg miatt akarják bevezetni, akiknél úgymond az a "gyereknevelés", hogy kizavarják az udvarra a gyereket játszani, nincs törekvés semmi "fejlesztésre", aztán a suliba 6 évesen megérkezik egy kezelhetetlen purdé, aki jelentősen hátráltatja a többieket... az oviban legalább hall néhány mondókát és gyerekdalt.... ne értsetek félre, nem vagyok rasszista...)

Barbcsi kitartást! a döntést már meghoztátok, ez is nagy előrelépés! amikor bosszúság ér, csak gondolj arra, hogy ez már úgyse tart sokáig!!!

Sucer gyönyörűek a gyermekeid a képeken!

Claire valamelyik nap azon mosolyogtam magamban, hogy az lenne egy igazi valóságshow, ha hozzátok betennének egy-két kamerát...

Barbi a fentiek rátok is érvényesek... lehet, hogy eladom az 5letet a médiának, és még Ti is jól járnátok... :wink: :wink:

Dia le a kalappal, hogy ilyen hévvel vetetted bele magad a tanulásba és nem adod fel! próbálj azért pihenni is!

lassan ébred a gyermek, így most el kell köszönjek, és ha nem tudnék jönni:

MINDENKINEK BÉKÉS ÜNNEPEKET!!!!!

Kép
gtunde75

Tünde egyik szemem sír a másik nevet miattad :wink: hiányozni fogtok :( de remélem nagyon boldog leszel.
Irok neked majd emailt,az ünnepek lecsengtével(meg persze addig is,de kérdésekkel tarkítva :) bocsi )

Woody,egyetértek,szerintem az én Tomim is jobb ha mielőbb közösségbe kerül,bármennyire nehéz is lesz.Csak legyen hova járatni... :roll:

Nagyon nehéz szívvel és ökölbe szorult gyomorral vágunk neki az ünnepnek,és könnyen lehet hogy le kell mondjunk a kistesó ügyről.
Átrágjuk a téli szünetben...
(amúgy az az érzésem hogy megvicceltek a tesztek,fricska a vateráról.....)

de,egyenlőre készülődünk..

Ircsi remélem szerencsésen megérkeztetek.

Betegeskedők jobban vannak?

evilany

Köszi a gyedes hozzászólásokat. Kezdek tanácstalan lenni.

Elolvastam mindent, amit Ircsi idelinkelt.
És anno fel is hívtam az oep-et, kétszer is.

Azzal érveltem, hogy megvan a biztosítási időm. Az ügyintéző azt mondta, hogy higgyem el, hogy a számítógépes program sem engedi január 17-nél tovább a gyedet.
Amikor újra átvettük az adatokat, éreztem a hangján, hogy töpreng, a kolleganőjét is megkérdezte. Mindketten váltig állították, hogy új szabályozás van, és azért nem kapom Bálint 2 éves koráig a gyedet, mert gyesbe született.

A helyzet röviden a következő:

Felsőoktatási intézményben tanultam x évet, diplomáztam.
Amint végeztem, dolgozni kezdtem. Azaz folyamatosan biztosított a jogviszony.
2008. március 8-án született Kristóf.
Tgyás, gyed, gyes ment Bálint születéséig.
Nem mentem vissza dolgozni, 2010. március 8 és 2010. augusztus 10-envalahanyadika között kaptam a gyest Kristóf után.

Én magam töltöttem ki a papírokat, a dátumok is tuti stimmelnek.
Viszont.
A gyedet 2011. januárban igényeltem, mert februárban járt le a tgyás.
Tehát a 2010-es és 2009-es évet nézik.
2009-ben egész évben gyedet kaptam, biztosítva voltam.
2010-ben a gyes ideje alatt nem stimmelhet valami.
De mi?
Nem értem... :oops:

Woody, nagyon aranyos Lili a fotón!

Évi, Ircsi érdekes dolgot vetett fel... Utána kéne járni.
És Te nem vagy ezért hibás, hidd el!
Nehezebb az utad, de nagyon jól ismered a dalszöveget, minek mondjam...

bekri

Közösség szerintem is kell a gyereknek, nagyon hasznos az azonos korosztály. Az én elképzelésem az, hogy az anyja is ott legyen a kisgyermeknek a közelében. A kötelező óvodával nem értek egyet, mert vannak, akik még nem "alkalmasak" 3 évesen az óvodára. Van, aki már 2,5 évesen is az, van, aki meg 3,5 évesen sem. Ez annyi mindentől függ, nemcsak a szobatisztaságra gondolok.

Amikor elmegyek itthonról, Bálint sokszor keres, ebben mindenki megerősít, aki valaha is vigyázott rá.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bekri 2011.12.23 16:07-kor.

bekri

Tünde, mi Budapest??? Mesélj, ezt nem is tudtam...
Hol laktok?
(persze tudom mire gondolsz)

Évi, mi már jövőre be fogjuk Lilit rakni 1,2 napra. Eddig április volt a terv, de szerintem már februártól elkezdjük a dolgot.

Ja és nem szabad feladni, lesz kistesó!
Ha egy lombikos 5 sikertelen próbálkozásnál nem adja fel, akkor neked sem szabad!
Lehet spontán gyereked, sokan ezt nem is tudják, milyen nagy dolog!
Tehát nem szabad ilyet mondani!!!
Annyi van, hogy lehet nem dec. v. januárban fogan majd meg, hanem később.... :wink: De meg fog az tuti és 9 hónapig ott lesz a pocidban. :lol:

woody

Woody,igen,tudom,csak közben az életkörülményeink pár nap alatt sajnálatosan drasztikus változásokat szenvedtek.

evilany

Évi mire célzol? Mi rossz történhet még veletek? Annyira drukkolok mindig pedig! :(

Döncit bevittem éjjel az ügyeletre, mert elég szarul nézett ki. Volt röntgen, kezdödö tüdögyulladás, de nem fogtak bent, mondván:
1. teltház
2. ismernek és megbíznak bennem annyira, hogy tudják menni fog (de jó nekik, hogy ennyire hisznek bennem, bárcsak nekem is sikerülne..)
3. bármikor visszavihetem garanciális szervízbe, ha nem akarna müködni.
Hát napközben elég kókadt volt, mondjuk én is a kialvatlanságtól, de mihelyst nurofent kap, lemegy a láza és tele lesz energiával, eszik, stb. Na meglátjuk. Sütni persze ma sem sikerült, de áll a fa és fel van díszítve, ahogy a lakás is, van kaja itthon és minden sütéshez, már csak az idö és az energia hiányzik.
Mi 25-én reggel bontogatunk, holnap csak vacsi és gyertyagyújtás. Ezt tavaly csináltam így elöször, de bevált, mert nem kell a félhomályban félálomban még játékokat összerakni...

Ha holnap nem jönnék: boldog, békés, nyugalmas karácsonyi ünnepeket kívánok mindannyiótoknak!

Barbi

Barbi
maass

Évi! Még nem olvastam a részleteket, de sajnálom! De a dolgok változnak, és nem csak rossz felé, fiatal vagy, Tomi kicsi, lehet még tesó! Most nagyon vacak, ideális körülmények meg sosem lesznek a vállaláshoz, amikor a béka feneke alól kimozdul az ember élete, és a lelke meg vágyik rá, akkor legyen, ha már olyan mázlista, ahogy Woody is írja, h lehet. egyáltalán nem könnyű most a helyzet 6 gyerekkel, hiába hangos tőle minden, h mennyire támoigatnak, de ezzel együtt egyiket sem bántam meg.

TÜnde! Bp? merre?
Valóság show :lol: egy srófra jár az agyunk, már én is mondtam, h nulla, amit ilyen címen nyomnak a TVben, jönne be hozzánk :lol:
Ma mindenki részvételével kitakarítottunk, már amennyire befejezhető egy ilyen, mert sztem amúgy csak abbahagyni lehet! No, volt nyüzsgés, de ma egész használható volt a banda, végre!

C
claire

Ja, ovi, meg közösség: hát ha vki nincs ellene, az én vagyok. A bölcsivel úg vagyok, h sztem nem feltétlenül szükséges, de az lehet, ha az anyának kell, vagy ha a gyerek amúgy gyerek társaság nélkül van. Az ovi viszont kell, csak nem biztos, h így!
Én leendő óvónőket tanítok egyetemen, tehát nem csak anyaként van közöm a dologhoz. az óvoda szerintem jó, és 3-4éves kortól aktuális is. Nem azért, mert ott hű mit tanul, hanem fontos szocializációs közeg, még olyan, nagy családban felnövő gyerkeknek is, mint az enyéim. Ráadásul szociálisan hátrányos helyzetű helyeken nagyon fontos lenne, mert kisebb hátránnyal indulnának suliba.
Csak hogy két dolog : ez nem azon múlik, h előírja-e a törvény, nem attól működik vmi, h kötelező. Másrészt "fordítva ültek a bilire", előbb kellett volna óvodákat létesíteni, lehetővé tenni, h 3 éves kortól járhassanak, és azután, ha még mindig úgy látják, h pont azok nem járnak, akiknek a legfontosabb lenne, akkor vmi módon előírni, h becitálhatóak legyenek.
Per pillanat kevés az óvodai férőhely, kivéve néháőny kihaló kis települést. És a legtöbb óvodai csoportszoba már most kicsi. Hiába írja elő, h 30 gyerek járjon oda, ahol 25 is nyomorog, csak
ez nem működik így! És aztán számon lehet kérni a színvonalat.

Ami a dátumot illeti, egy baromság, mivel a sulinál május 31 a határidő, így a máj31-aug 31 között születetteknek 4 évig kötelező, ami a többinek 3 évig! Nyilván nagyon átgondolt, szakmával egyeztetett törvényről van megint szó! Csak az indoklásra lennék kiváncsi!

Ja, egyéb okos jó hírek, kizárólag, ami szakmámba vág: megvonják az alapítványi suliktól az internetet, kipasszolják őket a sulinet hálózatból, amiben jelenleg minden suli bent van. Most épp elhalasztják ezt is, mert már jan1től akarták, de ugye uaz a rendszer intézi a suli összes dolgát, a béreket, a számlákat, stb, ezt most jan 1től akarták megvonni az alapítványi suliktól :shock:
ezt már minősíteni sem akarom!

Claire
claire

Maas,jobbulást a kicsinek.
Rossz,ajaj,pl most közölték Mikivel hogy nem fizetik ki a maszek melóját amivel az elmúlt hónapokban gürcölt és ami már el is van költve az autóra ugye. Igy kapásból -60 e ft. Aztán ugye a végrehajtó. Aztán még várjuk ki anyám fondorlatainak végét. Ja és ugrott a jövő évi lehetőség maszekra,ergo a pénzünk sokkal kevesebb lesz kiegészítés pedig sehonnan se várható jelenleg.
Ilyen feltételek mellett könnyen lehet hogy esztelenség gyereket vállalni.
Aztán,jött a hír,melóhelyemen súlyos gondok,"mindenki menekül amerre lát" :arrow: lehet hogy nem is lesz hová visszamenni.
ez most már sok szék közül...
Calire,köszi,de a fiatal az nem teljesen azért :) 33-at töltöm, ideje lenne egy második,hamarosan,mert egyre nehezebb lesz teherbe esni,kihordani,stb.

Internet megvonás: nem találok szavakat :(

evilany

Sziasztok!

Huhh, hosszú egy nap volt, de még gondoltam jövök írni, mert holnap már biztosan nem lesz időm. (karácsonyfa díszítés, ajándékozás, közben pakolok is össze, vasárnap utazunk Győrbe). Ajándékok becsomagolva, szaloncukrok kötözve, sütik készen, és még vásároltunk is, vasaltam is. :wink:

Voltunk doktornéninél, meggyógyultunk mindketten! 8) Kicsit még folyik az orra, de közben fogacskája is bújt ki Bencének.

Bekri! Bence is rágja néha a keménytáblás könyveit, de még mindig jobban bírják, mint a simák. :D És a te fiaid is megrágják a papucsot, cipőt, mindent, ami a kezük ügyébe kerül? :lol:
gyedhez sajnos nem tudok hozzászólni. :( De jobb, ha az ember maga jár utána ezeknek a dolgoknak, mert sajnos ott vágnak át minket, ahol csak lehet.

Woody! Köszönjük a dicséretet! :) Ügyesek vagytok, hogy már mindennel végeztetek! Lili nagyon édes ebben a sapiban! :)

Évi! Sikerülni fog megtartani, hidd el!!! Gondolj erre, még egyszer nem fog megtörténni!
Névnap: köszönjük, bár Tomi márciusban tartja, már mondta, legyen többször is névnapja, mert mindenki felköszönti. :lol:
Horkolás: Bence akkor szokott, mikor teli van az orra, ilyenkor megemelem a feje alatti részt, és valamelyest csökkenti.

Dia! Eddig is ügyesen helytálltál suliban, otthon eztán is így lesz! Mindenesetre drukkolok, hogy továbbra is szép eredményeid legyenek! De azért egy pihenni se felejts ám el!

Ircsi! Remélem szerencsésen megérkeztetek! Majd mesélj ám, Chloe hogyan bírta a hosszú utat!

Claire! Szugeráljuk mi jó erősen, remélem lesz eredménye! :wink:
Rossz híreket sajnálom! :( Én már nem is merek híradót nézni, mert jó hírt már nagyon régen hallottam. :(

Óvoda, közösség: Nekem sincs ellenemre, hogy 3 éves kortól menni kell oviba. Szüksége van rá, arra, hogy gyerekekkel együtt legyen, legyenek saját (tőlem független) élményei (hiszen mindig úgysem lehetek vele). Mikor általános iskolába mentem, volt olyan osztálytársam, aki sírt, mikor elment az anyukája (1 évet járt csak oviba). :shock: Ez azért túlzás szerintem... :roll:
Azért is jó még, mert (és pont erről beszéltünk múltkor a babaklubban a védőnővel is) egy idő után nem tudunk olyan változatos dolgokat mutatni neki, mint az oviban, és unatkozni fog, és ahogy elnézegetjük babaklub alkalmakkor a gyerekeinket, akkor is látszik, hogy már most szeretik egymás társaságát, szükségük van a közösségre, de még azért az is kell nekik, hogy anya ott legyen a közelben, mindig figyelnek a szemük sarkából, ha az egyik rázendít, hogy anya, a többi mondja utána kórusban. :D
Szeretek a kisfiammal lenni, de nem akarom magamhoz láncolni, ha látom, hogy menni szeretne, akkor vinni fogom, mert tudom, hogy jó lesz neki! De most még tényleg szüksége van rám, ha elmegyünk valahová nélküle, akkor keres, de az apját is, van, hogy sír is.

Tündi! De jó, hogy együtt vagytok hármasban!!! :) Most aztán megleptél, erre nem gondoltam, hogy felmentek Pestre! :wink: Örülök a boldogságotoknak!!! Köszönöm a bíztató szavakat, igazán jólesnek! Ezért szeretek jönni ide, mert mindig felvidítotok, és bátorítotok, amitől újra tudok remélni, hinni, türelmesen várni az álmaimra! :roll: :oops:

Évi! Blogodat olvastam, és egyszerűen mondani sem tudok semmit! :( :cry: Mondtam Tominak, ő is le volt döbbenve teljesen! Ehhez képest az én gondjaim nem is gondok, ne is haragudj, hogy nyafogok róla! Nagyon remélem, hogy a jövő év sokkal jobbat hoz Nektek, és megoldódik szép sorban minden!!!!!!!!!

Barbi! Döncinek gyors gyógyulást kívánok! Remélem karácsonykor mindenki jobban lesz kicsit!

Holnap biztosan nem tudok jönni, bár mire ezt leírtam, már elmúlt éjfél, így elvileg aktuális:

Mindenkinek boldog, békés karácsonyt kívánunk! Gyerekeknek sok örömet az ajándékokhoz, felnőtteknek pedig sok örömet a gyerekekhez! Legyen sok sok szeretet mindenki szívében, ha csak 1 napra, de tegyétek félre a gondokat, és csodáljátok a boldog gyermekeitek arcát a karácsonyfa alatt!:wink:

Kép

Évi! Sok boldog névnapot kívánunk!

Győrből igyekszem bejelentkezni! Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
barbcsi

sziasztok
itt megvolt az öröm a fa láttán,hozok majd képeket :)
Indul az ünnep :)

Barbcsi,ne irj ilyent,mindenkinek a saját gondja a legnagyobb és ez teljesen természetes.

evilany

Kép

Kép

Kívánunk mindenkinek csodás,békés,boldog karácsonyt!

evilany

Sziasztok!

Csak egy gyors kukk, itt agybaj a köbön......

Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt kívánok!

Kép

Évi neked boldog névnapot!

Pussz, mindenkinek, ha majd lesz időm jövök és olvasok meg írok. Legyen nagyon szép napotok. Itt esik a hó :)

királylány

Lányok nagyon boldog és békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

Nekem már jó, mert Döncinek lement a láza, visszakaptam a koboldomat! Most éppen a konyhában vágja a répát a leveshez. :)

Évi de édes Tomika!!!!

Puszi: barbi

Barbi
maass

Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt Kívánok!
Évinek Boldog Névnapot!
Kép

woody

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?