Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szamóca

Kép

Ircsi ez nagyon izgi!!! :D

Kép
gtunde75

... Szamócáék kapcsán belegondoltam, hogy milyen lenne, ha most itt lenne velünk egy újszülött... :shock: :shock: :shock: :shock:
asszem én nem tudnám csinálni... :shock: :shock: :shock:

Kép
gtunde75

Hát nem egyszerű, remélem hamar összerázódunk, mert hulla fáradt vok, és apa csak 14-től lesz szabin, addig csak a túlélésre hajtok.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Halihó!

Szamóca!....Óriási gratuláció, sok boldogságot!!!....és örömteli "túlélést"

Klari!....Valószínű Berci sem ette meg a gyöngyöt, egy hétig turkáltam, de semmi. Ez volt a valószínűbb, de azért figyeltem.

Melóm változatlanul az alapítványi, most karácsony előtt ez kicsit több időt igényel. Részt vettünk egy országos élelmiszer gyűjtésbe, majdnem 100 kg tartós élelmiszert gyűjtöttünk 1,5 nap alatt. Na mire ezt szétosztásra bezacskóztuk az érdekes volt.

Feldobom én is az amatőr karácsonyi fotónkat. Mi tavaly is az Árkádos díszletet használtuk (az akkori jobb volt), tök jó képeket lehet csinálni.
Voltunk kisvonatozni is, vittem a hámot, azzal bekötöttem, élvezte. Azon nevettünk, hogy ahogy a nagyobbak integettek, ő is utánozta őket. Kép

Kép

Kép

Kép
limo73

Sziasztok!

Tünde
A te/ti helyzetetek sem egyszerű. A távolság a pároddal...
Én ezt sem bírnám így!
Stramm csaj vagy! :lol: :wink:

Szamóca
Menni fog!

Berci már kész FÉRFI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok,

Limo,
de jok ezek a kepek, tenyleg nagyon nagylegeny mar Berci. Es milyen ugyesen ul a kisvonatban. :shock: :lol:
Gyongy-ijesztgetnek minket. :oops:

Szamoca, kitartas!!! Nem tudsz segitseget kerni a nagyszuloktol?

Ircsi, huh, de joooo. :lol: Mondjuk a koltozes reszet nem irigylem, de biztos szuper lesz Amerikaba. :lol:

Evi, sajnos nekem fogalmam sincs mi lehet, de ha nem mulik el, nezesd meg a dokiddal, az a biztos.
Joghurtos kep. :lol: :lol:

En keptelen vagyok normalis fotot kesziteni Botirol. Allandoan elszalad, elfordul vagy csak megmozdul es homalyos lesz. :oops:

Tegnap adventi magyar vasar volt Bristolban, nagyon sokan voltunk. Oras sorok voltak a langosos,kurtoskalacsos es a magyar boltos elott... de azert jo volt, sikerult egy ket dolgot beszereznem. A fenyofat is megvettuk szombaton. Ma pedig megrendeltem a pontyot. Lassan ugyan,de kezd karacsonyi hangulatom lenni. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

sziasztok
Ircsi,és milyen érzés?Várjátok már az újabb nagy utat? Kicsit irigykedem bevallom :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Halihó!

Évi!....Mizujs? Vannak még görcsök? Ha nem múlik, inkább nézesd meg magad, jobb egy vaklárma, mint valami betegség.

Ircsi!....Költözés izgi. Egy új világba csöppentek!

Klari!....A fotó nálunk sem egyszerű....Berci mindig megindul a gép felé, aminek ilyesmi vége lesz:
Kép

Én is voltam dokinál. 2-án Uh-n, ahol icipicit nagyobb volt a ciszta, majd 9-én turkásznál, aki viszont azt mondta, hogy nem érzi. Mert ennél kisebbet is kellene éreznie tapintásra, még az én levegőtől ki nem fújt hasamban is. Mert nem tudja mi van a nőkkel, felkerülnek erre az ágyra, és képtelenek kifújni a levegőt. Erre a Berci a sarokban, a babakocsiban elkezdte "fúúú-fúúú" fújta a levegőt, a doki: ááá, már Te is kezded?
Szóval perpill. állítólag nincs ciszta, most újra Uh-ra megyek majd.
limo73

Limo na ez jó hír! Nyugodtabb vagy?

Görcsök köszönöm abszolut elmúltak,1 nap volt,ha optimista lennék azt mondanám beágyazódás volt de szerintem nem,mert az az érzésem,nem sikerült.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

sziasztok!

Évi lehet, hogy szimplán pár napot csúszott a peteérésed...

nem tudom, hogy mennyire kivehető, de a lányom egyszerre két cumival nyomul... :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
gtunde75

Évi
Igaz, ez a nem lombikosokra is :wink:

A "lombikosok" 10 parancsolata:

1. A kezelés alatt nem olvasgatunk internetet, „szakirodalmat", semmit, ami a lombikkal, meddőséggel kapcsolatos! Csak felesleges agyalásra ad okot.

2. A stimuláció alatt pontosan követjük az orvos utasításait, ha nem értünk valamit, rákérdezünk, és feltétel nélkül megbízol abban, amit az orvos mond, akármivel beszélték tele a fejed a fórumokon, a váróban, mert lehet, hogy Neked ez az első lombikod, de neki már a több ezredik, tudja, hogy mit csinál!

3. A stimu idején nem figyeljük a testünk minden rezdülését, hogy feszít-e a hasam vagy nem, van-e hányingerem vagy nincs, szédülök-e vagy nem, fáj-e a fejem vagy nem. Akár érzel valamit akár nem, abból nem lehet semmilyen következtetést levonni a tüszők éréséről. Erre való a vérvétel és az ultrahang.

4. Nem aggódunk az érő tüszők mennyisége, a nyh-a vastagsága miatt, és legfőképp nem foglalkozunk azzal, hogy a másiknak milyenek az eredményei. Ez nem verseny!

5. A punkciókor nem foglalkozunk azzal, hogy a többieknek hány sejtje lett. Egy gyerekhez elég egyetlen női és egyetlen hímivarsejt is. Ez nem verseny!

6. A beültetéskor nem foglalkozunk azzal, hogy a többiek hány sejtesen kapták vissza az embrió(ka)t, és milyen vastag volt a méhnyálkahártyájuk! Ez nem verseny!

7. A beültetés után nem keresünk tüneteket! Ha keresel, találsz is, és akkor az a baj, ha meg még sem találsz, akkor az a baj. A premenstruációs tünetek egyébként tökéletesen megegyeznek a koraterhességi tünetekkel, a megtapadást amúgy sem lehet érezni.

8. Az Utrogestan vagy más progeszetron tartalmú készítmény használatát akkor se hagyd abba a beültetés után, ha esetleg vérzés jelentkezik. A vérzés önmagában nem jelenti azt, hogy nem sikerült, viszont progeszteronhiány miatt megszakadhat az elindult terhesség.

9. A vérvételkor nem beszélgetsz a többiekkel arról, hogy ki mit érez, és milyen tünetei vannak, a hetes pontban már részletezett okok miatt.

10. Akárhányadik lombiknak futsz neki, nem latolgatod a statisztikai esélyeket a sikerre, ez nem matematika, hanem biológia!

http://gyerebaba.blog.hu/2008/11/29/a_l ... rancsolata

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde
Zoé halmozza az élvezeteket :lol: :lol: :lol: :lol:

Limo
Aranyos lehetett Berci a doktornál! :wink:

Gyerek fotózása nehéz, mert nagyon érdekes a fényképezőgép :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi igenis! :)
Tudom.A blogba csak azért irok mindent,hogy visszakereshető legyen.

Tünde,hát remélem hogy nem! :roll: 8)

Mindjárt karácsony!
Jött tesco újság 16-24-ig,kitaláltam a menüt,csirkemell lesz tepsiben sütve,fele májas-petrezselymes töltelékkel,fele naranccsal+narancsszósszal leöntve.hasábburgonya,saláta. Többi napra töltött káposzta. Még vmi fincsi leves receptet keresek.Esetleg sajtkrémleves?
Szombaton pedig activityzünk!

evilany

Sziasztok!

Kérdeznék egyet ha nem bánjátok :)

Mekkora ruhákat hordanak most a gyerekek?gyüjtőgetek már előre ha találok jobb darabokat.

Egyébként mindig jövök olvasni,kedvenc topicom vagytok :)

Nagyon szépek a gyerekek is,mindig gyönyörködöm bennük :)

KépKép
bettike83

Betti!

Tök változó... Rékus pl most a 0-6 hós harisnyákat hordja, Zoénak már 92-es pulcsikat vettem, bár az ujjuk hosszú, de legalább sose lóg ki a dereka...

egyébként 80-86 jellemzi a korosztályt... :D

Kép
gtunde75

Idei utolsó csapatképeink

Kép

Kép

egy dagidög vagyok szinte nyoma sincs a nyári leadott kg-knak.Áhh.

Bettike igen nagyon változó,átlagban Tomi ruhái 80-asak. Ő nincs 10 kg és 80 cm.
Nagyon szép a kisfiad,a blogodat követem,és a fogyáshoz gratulálok

evilany

köszönöm Evilány :) én is szoktalak olvasni.sajnálom a vetélést :? remélem mostmár teljesül a vágyad.

Ferike 9,80,76cm eddig,de mostmár lemozogja a amit megeszik mert keveseket hízik havonta.74es rucikat hord

KépKép
bettike83

Jó reggelt!

Nagyon jól néz ki a pécsi csapat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bettike
Chloe most olyan 11kg és 85-90 cm körül van... van 80-as ruhája, de van 92-es is... Sokszor a ruha fajtája, fazonja határozza meg, hogy milyen méret kell neki...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Fésülködés, fogmosás...

Kép
Csokievős :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt!

Sajnálom, hogy így végetér ez a topik :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi hogy érted ezt? Bezár a bazár? Kiment az energia?

Barbi
maass

sziasztok
Ircsi,miért érne véget...Max csak az év... :wink: remélem h nem ér véget.
!!!!

evilany

Sziasztok!

Nehogy véget érjen!!!!....Biztos "csak" arra gondolt Ircsi, hogy megint ku... nagy pangás van.....de ezt meg írjuk arra, hogy mindenki készül a karácsonyra....tudom ez igazából csak kifogás.

Évi!....A fotó, amit kértél:
Kép

Mert mi még használjuk itthon a hordozót, mert néha (sokszor) csak ebbe alszik el. :oops:
limo73

sziasztok!

jáááááááj, Ircsi!!!! ne írj ilyeneket!!!!! :shock: :?

sztem is csak az ünnepi készülődés... meg azért valljuk be, ezek a gyermekek már sokkal több törődést igényelnek, mint az első 6 hónapban... legalábbis nálunk így van... folyamatos "meló", alig van pár percem napközben... :)

Limo Berci a hordozóban nagggyon édes!!! jó ez a pizsi! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Sziasztok!
Az, h vége van-e, csak rajtunk múlik, nyilván az ünnepek előtt mindeki 1000 fele van, legalább is, ha magamból indulok ki.
Most próbálom az új szekrénysorba bepasszírozni a könyveket...
Szinte minden napra jut vmi bemutató a gyerekek különóráin, közben össze kéne hozni a karácsonyt, és mi elég sokfelé ajándékozunk is...
van néhány eü dolgunk is, és persze a hétköznapok tennivalói nem szűnnek meg. Hát így állunk mi.
A képek nagyon jók!!
Üdv a pécsieknek, a gyerekeim szoktak érdeklődni Rólatok :D .
Állítólag esik a hó, a Mecsekben is :shock:

Méretekhez akartam írni, h tényleg nagyon gyerekfüggő, Nonó 74est hord, de még csomó cucca 68as :shock: , nincs 8,5 kg, és kb 17es a lába! Közben létrára mászik le-föl, egy vicc :lol:
Joni80-86ost hord, 10,7 kg, és 20-21es a lába....

Ircsi! el ne menj, és persze a többiek se!!!!

Claire
claire

Sziasztok!
Dehogy, nincs vége, csak a gyerekek nem ülnek már meg a fenekükön! És nálunk nem szereti, ha laptopozom, rácsap és lecsukja... :oops:

Most meg minden nap van valami, szerencsére. Szeretem, ha nem kell itthon ülni. :wink:

És megérkeztem nővéremék is, ismét nem volt sima az út, most egy napot Zürichben maradtak, törölték a gépüket. Így hosszú az idejövetel, de már minden ok!
Olyan édesek együtt. Lili megismerte őket és folyamatosan ölelgeti a gyerekeket.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok,

hat en sem orulnek, ha vege lenne ennek a topiknak. Remelem nem is fog.

Chloe nem semmi azon a fogmosos fenykepen, kis akrobata.

Pecsi gyerekek nagyon edesek, az anyukak pedig csinosak. :lol:

Itt ugy van hogy 12-18 hos ruhak, amik altalaban 80-86 centisek, de bar Boti nem kicsi, gatyobol nehany meg 9-12 hos, polobol pedig mar a 18-24eseket veszem, hogy ne legyen ki a dereka. Meg persze markatol is fugg. :roll: Szoval szerintem 1 eves kor utan nem nagyon lehet adni a meretezesre.

Kép Kép

Klári
nklari80

Jó reggelt!

Van mit olvasni... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi is készülünk a karácsonyra, az utazásra apóshoz, a költözésre... :wink:

Berci már egy kicsit kinőtte a hordozót! :oops: :wink:

Boti nagyon aranyosan fürdik!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok
Claire már épp keresni akartalak

Mi megvagyunk,Tomi egy akkora zsivány hogy nem igaz,szerdától itthon Miki is az újévig,alig várom.
Ajándékok megvannak,már csak csomagolni kell.Menüt kitaláltam,nagyrészt bevásároltam.
Ma megyünk be az adventi vásárhoz csavarogni megint,meg viszünk cipősdoboz játék-adományt.

Kicsit nehéz a szívem,előzetes jelek és gyanú ellenére úgy tűnik a kistesó nem sikerült,tudom ne siettessem meg ne görcsöljek rá de tudjátok,külsősként én is ezt mond(aná)om.Na majd lesz jobb.

Sokszor jövök rá meg kéne tanulnom a jelent szeretni és nem a múlton rágódni meg a jövőről álmodozni.

evilany

Évi
Koncentrálj a szép és jó dolgokra!
Van egy rendes férjed, egy gyönyörű, rosszcsont kisfiad! Van, hol laknotok, jut ennivaló...
A többi meg majd jön!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tudom, én könnyen beszélek... én már letettem arról, hogy Chloenak kistesója legyen :?
Örülök neki, hogy van, hogy Ő van (bár néhe elcsereélném egy JÓ gyerekre) :lol: :lol: :lol: :wink:

Aztán majd lesz valahogy....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tudom tudom.Dehogy beszélsz könnyen,sejtem h milyen nehéz.
De a kisasszony aztán kitesz 3-at is ahogy a képeket nézem :lol: :lol: :lol: cica hogy bírja a kiképzést?

Na,téma:
kinál hogy zajlik majd a fa-díszítés,Szenteste napja,ajándékozás?

Nálunk most kipróbáljuk,hogy a rohanás kapkodás el legyen kerülve,hogy 23-án este mikor letesszük Tomit,feldíszítjük a fát.Akkor 24 reggelre az fogadja majd őt (vagy a macskák által letépázott mű :lol: :lol: ) mert ha 24-re hagyjuk,vagy egyikünk elviszi sétálni és a másik díszít,ami gáz,mert mindig együtt szoktuk és kiszámíthatatlan pl az időjárás,egyebek miatt,vagy aznap alvásidőben ami nálunk szintén szeszélyes és az egyéb teendk rovására menne. Igy 24-én csak főznöm kell majd,füstöltsajt-krémleves,narancsos csirkemell,májas töltött csirkemell,krumplipüré.És estére vacsi után jön a Jézuska.

Vszinű hármasban leszünk mivel anyám nincs velünk beszélő viszonyban kb 2 hónapja :shock: :roll: hosszú... 26-án anyósék.
Nagy ajándékozást nem csapunk, egymásnak persze igen,Miki kap Ferraris pulcsit,Ferrari könyvet,egyet ami a Harry Potter háttérvilágáról szól,és egy fém kulcstartót belegravírozva a vigyorim. Ezt egy dekupázsolt karácsonyfa-gömbbe rejtem neki :)
Tomi kap egy buszt,egy xilofont és egy autó-kormány izét. Nem tanuló műszerfal,csak egy sima kormány.Barátnőméktől "csattogó elefántot"a hogy tolja mozog és csattog a füle,és egy állathangos zenélős zongorát,sógoroméktól Tanuló laptopot
Anyósom fényképes karácsonyfagömböt,hűtőmágneseket és naptárat kap,mind sk. És kb ennyi,sütö egy doboz karácsonyi kekszet nekik még.

evilany

Karácsonyfa
Nálunk már fel van díszítve. Az amerikaiak már decenber elején feldíszitik... :wink:

Ajándékozás
Gyerek kap, meg a tesóim gyerekeinek vásárolgattam.
Egymásnak leginkább könyv, CD... apósnak viszünk élelmiszert, meg pénzt kap...

Karácsonyi főzést én megúszom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Az angyalnak látszó gyerekemben legalább 77 ördög lakozik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Macska még bírja. (azt is el kell még vinnem állatorvoshoz, hogy adjon igazolást)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, de szépek vagyok! :D

Klári, édes Boti! :lol:

Évi, teljesen megértelek…. :roll: Tudom nehéz ez a dolog.
Nálunk meg azért is mivel ki tudja mikor sikerül a kistesó dolog.
Ezért is várom a januárt, mivel ismét kezdhetünk szúrizni! :lol:

Nálunk a karácsony.
Lilinek húzható zenélő micimackó vonat rajta készségfejlesztő, fakopáncs fa tolható kutyus, és könyvek.
Szülőknek egy-két apróság és persze a fotózásról a képek naptárral.
Nővéremékkel megbeszéltük, hogy a gyerekek kapnak csak ajándékot, favonat és Barbi baba lesz.

Mi ma vettük meg a fát, jó nagy 2,5m-es. :lol:
Mi 24-én fogjuk délelőtt közösen díszíteni, de ha ez nagyon nem megy, akkor férjem elviszi Lilit sétálni. De remélem, nem lesz gond, mivel akkor egyedül elég sokáig tartana.
A fát körbe rakjuk a babakarámmal, hogy Lili ne tudjon odamenni leszedni a díszeket. Mivel már ahol volt fa a boltba ott azonnal megtámadta. :shock:
Utána ebédelünk egy gyors leves. Lili míg alszik, megcsináljuk a vacsorát. Sütőtök leves és kacsamell lesz a menü. Desszert, pedig tiramisu az már pénteken készen lesz.
És vacsora után kapcsoljuk fel a lámpákat a fán, na meg a csillagszórót is.
25-én anyósékhoz megyünk ebédre, 26-án anyuékhoz. Így nem kell máskor főzni.

woody

Lili :lol: :lol: Kép

woody

Sziasztok,

tegnap felsirt Botikam, ugyhogy csak gyorsan elkuldtem.

Tunde, Zoe nagyon edi a ket cumivval. :lol:

Ircsi, en nem hiszem el hogy Chloe rossz, :wink: olyan kis tunderke minden kepen. :lol: A fatok nagyon szep es persze Ti is. Mi is gondolkoztunk hogy felallitjuk, mert itt is igy szokas, de nekem meg ez a 24.ehez tartozik hozza.

Nalunk a menu halaszle (mar 23an megcsinalom), majonezes krumplisalata, rantott hal es husi. Desszertet meg nem tudom. Beiglit Anyum hoz 28an, ugyhogy azt nem csinalok, lehet hogy meteres lesz vagy az Ircsi fele makos-dios kalacs vagy zserbo...
A fat akkor diszitjuk fel, amikor a torpe alszik napkozben. :D A tobbi meg majd alakul. Nalunk ajandekot csak Boti kap. Vettem neki fa epito kockakat, meg egy kis benti focikaput, apjatol kap hozza egy labdat, meg meg valamit. Ugralo varat akart neki, de ugy nez ki sikerult lebeszelnem rola, a legkisebb is 150x150 cm, elfoglalna a nappali felet, a masik felet meg a jatekok... :roll:

Woody, Lilli is cepseges. :lol: :lol:

Claire, megvettetek vegul a legot?

Klári
nklari80

ja, tudom mit akartam meg, minden alkalommal, mikor belepek ide a bepanthen reklamja fogad es mindig eszembe jut, hogy megkerdezzem. Otthon is olyan vacak a tubusa? Mert nekem allandoan eltorik es kifolyik az oldalan, multkor kicsit meg is vagta Boti ujjat. :( Olyan bosszanto, mert nem egy olcso krem, de nalunk ez valt be, foleg most, hogy a hatso fogai jonnek Botinak, nagyon piros a popoja.

Klári
nklari80

Sziasztok,

látom mindenki ezerrel a karácsonyi készülődés bűvöletében van, ezzel mi sem vagyunk másképp :wink: . Ha ezt megírtam rohanok fát venni, már ki is néztem egy szép 2 méteres, buci példányt. remélem meglesz mire visszamegyek.

Gyerekek pörögnek, Olivér egy igazi gézengúz, folyton csinál vmit, a sarkában loholok nap mint nap. Sokat hisztizik, ha vmi nem a kénye-kedve szerint van, én estére totál lefáradok. Ilangéknak ma judo övvizsgája van, szerdán karácsonyi fellépés, közben sütök, csomagolok, mosok-takarítok, szóval a 24 óra is kevés.

Nálunk idén totál másképp lesz a karácsony mint eddig: 24 én este 4-esben leszünk, ilyen még sohasem volt, mindig Anyósomékkal voltunk együtt. Ebédre 24-én Anyukámékhoz megyünk, ezért délelőtt IIanggal együtt díszitjük föl a fát. Anyuáéktól amint hazaértünk, asszem jönni fog a JÉzuska, majd vacsi. Aztán másnap indul a karácsonyi road-shownk a családhoz, az ország lekülönbözőbb pontjaira.

Amiket még akartam:

Ircsi,
nagyon szép kis család vagytok, Chloé gyönyörű kislány! Büszkék lehettek rá!
De izgi, nemsokára költöztök!!!

Évi,
sajnálom Anyukádat, remélem megoldódik a nézeteltérés! A picúr meg majd jönni fog, most koncentrálj az ünnepre, a jelenre!

Limo,
milyen nagyot nőtt Berci, igazi kispasi, jó a háttér! Jobban vagy lelkileg? Jó olvasni, hogy szerencsére múlóban vannak a dolgok nálad!

Woody,
nagyon szépséges Lili és Ő is milyen nagylány már! A tesódék, jól emlékszem Amerikából jönnek haza?

Nklári,
jó, hogy megy Anyukád, gondolom örülsz neki és várod nagyon!

Pécsi csapat:
nagyon jók a fotók, csinosak vagytok és tündériek a gyerkőcök!

Ha a héten már nem tudnék jönni, kívánok mindannyiotoknak békés, szép karácsonyt és egészséges, sikeres, türelmes Újesztendőt! :) :)

képeket akartam föltenni, de túl nagyok, nekem meg már indulnom kell, így majd 2 ünnep között hozok!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sziasztok!

Ircsi! Ne írj ilyeneket! :( :cry: Szerintem is mindenki készülődik ezerrel a karácsonyra, ünnepekre, én pl. ha laptop elé kerülök, az max. alvásidőben lehetséges, mert Bence különben szeretne feljönni, nyomkodni, zenézne... :oops: Múlt héten még befejeztük a vásárlást, naptárhoz a képeket megszerkesztettük, Tominak készítettem ajándékot.
Nagyon szépek vagytok, a fátok is!!! :wink: Jó készülődést, és költözést, picit irigykedem is! :)
Chloe is zsivány látom nem kell őt sem félteni! :lol:

Mi is megvagyunk, bár én most a túlélésre játszom. :( Bence szombaton kicsit benáthásodott, gondoltam a foga (látszik már a teteje), de vasárnap már én is úgy ébredtem, hogy folyt az orrom. :? Aludni sem alszunk túl jól. Azóta Bence csúnyán köhög, én is köhögök és folyik az orrom, pont jókor jön ez a megfázás. :evil: Remélem karácsonyra jól leszünk!

Évi! Tomi is úgy néz ki, csütörtöktől lesz szabin. :wink: Jól is jön a segítsége. Szegény múlt csütörtökön bement reggel dolgozni, és másnap 11:40-kor (!!!) jött haza, annyi munka volt, nagyon rossz volt nélküle, Bence is folyton kereste. :(
Ne szomorkodj és ne keresd görcsösen a tüneteket! Mikor Bencét terveztük, direkt nem olvastam a neten, milyen tünetekre kellene figyelnem, nem is volt, és mégis itt a huncut kisfiunk! :D :D Szóval fel a fejjel, jönni fog, ne aggódj, csak próbálj picit lazítani! (tudom, könnyű mondani, én is ilyen vagyok)
Drukkolok nagyon a kistesóhoz, de amíg nem jön, se bánkódj, ott a szerető férjed, a gyönyörű kisfiad!
Anyukád: sajnálom, hogy ilyen, bár nem tudom, mi történt. :(
Ja, alvás miatt ne aggódj, újabban Bence is eljátssza ezt velünk, legalább heti 2x... Tegnap 11-kor volt hajlandó elaludni, és hiába volt sötét, csend, mászkált, dumált, röhögött, kiabált, mi meg dőltünk balra-jobbra az apjával. :shock: Az sem számít, ha délután időben kel fel, egész nap csak jön-megy, dolgozik, meg sem áll, azt hinné az ember, biztosan elfárad benne, de mégsem. :roll:

Szombaton néztünk házikót, jó képben lenni dolgokkal. Remélem az új év hoz nekünk egy családi házat és egy kistesót is... :roll: :wink:

Karácsonyi készülődés: a héten, míg alszik Bence, csomagolom az ajándékokat, kötözöm a szaloncukrot. Próbálok takarítani is, pénteken készítek kakaós kevert sütit, Bencének is kitalálom az ünnepi menüt. :) 24-én, míg alszik, feldíszítjük a fát, ébred, eszik és ajándékozunk, most nem húzzuk az időt, tavaly este volt, és már nyűgös volt, és arról szólt az egész, hogy gyorsan bontsunk ki mindent, idén ezt el akarom kerülni! :? Menü: halászlé, csirkeragu leves, töltött káposzta, paradicsomos gombóc. Lesz bejgli, almás kekszes süti, kakaós kevert. 25-én vagy 26-án pedig megyünk anyáékhoz Győrbe, mint tavaly, 1-jén jövünk csak vissza, mivel Tomi addig szabin lesz. :wink:

Klári! Fürdős Boti nagyon édes! :lol: Bepanthen: mi is azt használunk, 2 tubus nekünk is iszonyat sz@r volt, folyt belőle, leesett a teteje, nem lehetett visszacsavarni, most már jót sikerült venni. Bencének még sosem volt piros a popsija ettől, hál' Isten, csak a Huggies törlőkendő ütötte ki múltkor. :?

Ajándékok: Bence tőlünk kap pizsit, Lego Duplo pici farmot (Lidlben volt 2500), fakopáncs kalapálós játékot, és egy traktort, ami hangot is ad, vannak állatok is benne, azok is megszólalnak. Dédiktől pizsi, Noé bárkája (szintén zenélős, babaklubban imádja), fa puzzle-t. Anyósoméktól szintetizátort, ruhát, építőkockát. Anyuéktól fa építős vonatszettet, Duplo alapelemeket, húgomtól plüss békát (odáig van mostanság a békákért :lol: ). Sógornőmtől tudok egy pacis párnáról, amin pici paci is van, a többi meglepetés. Úgyhogy mondtam, annyi játéka lesz :shock:, hogy majd szépen elteszem, és egyesével veszem elő, hogy ne unatkozzon. :D
Nagyszülők Bencés naptárt kapnak és bonbont, dédiknek ugyanez. Megbeszéltük, egymásnak családon belül nem veszünk, csak a Bencének. De Tominak készítettem fotókönyvet, az elmúlt 5 évünkről, és kap egy pénztárcát is. :wink:

Woody! Lili is csodaszép! :) De jó, hogy tesódék ott vannak, gondolom, hogy örültök, készülődni is jobb így, ha együtt a család! Kistesóhoz mennek a drukkok januártól!

Szamoca! Szívből gratulálok a kislányotokhoz, szép nevet választottatok! Tesók mit szólnak a hugihoz?

Limo! Hű, Berci milyen ügyesen kisvonatozik! :shock: :) Örülök, hogy jó hírt mondott Neked a doki, nincs ciszta, maradjon is így!

Tündi! Zoé két cumival :lol: :lol: :lol: Nagyon szép a haja is, olyan nagylányos már ő is!

Kedden voltunk védőnőnél, Bence 11,52 kg és 84 cm. Ebből is látszik, mennyi mindentől függ a hízása, múlt hónapban jött a foga,náthás is volt 70 g-ot hízott, most minden ok volt, evett jól, 450 g-ot hízot... :roll:

Ne is mondjátok, Bence meglátja a fényképezőt, és rohan képet nézni, néha kész küzdelem jó képet készíteni róla.

Bettike! Ruha jó kérdés. Bence 84 cm, mégis van 80-as ruhája is, 86-os ruhája is, szerintem márkafüggő. Sőt, van C&A-s bodyból olyan, ami 80as, de van 86os is, és van, hogy a nagyobbik feszül rajta...

Pécsi csapat nagyon szuper! Jó látni a közös képeket! :wink: Ilyenkor döbbenek rá, milyen nagyok a gyerekeink! :)

Nálunk hétvégén is hullott a hó, csak nem maradt meg, ma is esett, de most sem látom nyomát. :( Pedig karácsonyra örülnénk neki nagyon!

Bence is nagy zsivány, eleven egy gyermek. :D :lol: Bár néha a hisztiktől égnek áll a hajam, mikor olyan butaságok sokszor, és néha a figyelmét se lehet elterelni...

Sucer! Akkor Olivér Bencével kezet foghat! :D Neki is jó nagy akarata van, és szereti, ha úgy történnek a dolgok, ahogyan ő akarja... És mindig valami rosszaságon töri a fejét! De azért egy picit örülök, hogy ilyen eleven, legalább nincs gond, rosszabb lenne, ha semmit nem csinálna, túl jó gyerek lenne. :wink:

No megyek csomagolni, doktornőt is fel kell hívnom. Igyekszem még benézni! Mindenkinek jó készülődést kívánok az ünnepekre! :)

Kép

Kép
barbcsi

Na hahó, csak kicsinyítettem pár képet: :wink:
Kép Kép Kép Kép Kép

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sziasztok!

Khmm-khmm.....már megint nem voltam egy ideig......bocsánat.
Nekem semmi karácsonyi feelingem nincs.....az ajándékok beszerzése is egy kínszenvedés. Komolyan, ilyen még nem volt. Nem ajándékozzuk csak a gyerekeket, egymásnak csak valami apróság, a családban a felnőtteknek úgyszintén. Képeket csináltatok és jónapot. Ma voltam a gyerekekkel fotózáson, meg a tesómék kisfiával, szerda délután lesznek meg.

A suliban még dolgozatokat írunk és januárban is azzal kezdünk, úgyhogy készülök ezerrel, ráadásul januárban már modulvizsgázunk is.

Áron kutyabetyár, zsivány, hisztis nagyfranc.

Képek egytől-egyig nagyon jók és szépek, gyerekek tündériek. Ilang nagyon szép csajszi, Olivér meg nagyon zsivány. Katus egy cicalány, Lili azokkal a nagy szemekkel....Bercibó meg kész pasi.

Karácsony: Gábor dolgozik szenteste napján 5-ig, íyg én kimegyek a gyerekekkel anyukámékhoz, tesómék is jönnek, miután hazaér Apa is, itthon lesz vacsi és Jézuska. (Anyukámék elutaznak 25-én és csak januárban jönnek haza). Anyósomékhoz még nem tudom mikor megyünk, asszem vasárnap, de még egyeztetés alatt van, sógoromék mikor jönnek haza.

Menü: halászlé, majonézes krumplisaláta, rántott hal/hús, Csirkemelltorta - meg még amit anyukám készít. Nekem nem sok dolgom lesz a főzésre. 8) Tudok élni, na.
Fát pénteken díszítünk, mert Gábor akkor van itthon, Bence hathatós segítségével fog működni, Áront viszont kipateroljuk a mamához és szerintem szögesdróttal kell majd elzárni előle a fát. Még jó, hogy be van szorítva a két ülőgarnitúra közé. :lol:

Nekünk műfenyőnk van, de olyan, mintha igazi lenne (jó sok pénzért vettük), sokáig hadakoztam ellene, de tavaly beadtam a derakamat.

Ha nem tolnám erre az arcomat, akkor:

Békés, Boldog Karácsonyt kívánok!

Évi mi ez a majré anyukáddal? Remélem rendeződik.

Ircsi :költözés :D

Megyek tanulni, pusszantás...

királylány

Kép
lehet hogy mégis van esély... :roll: a héten már kiderül...ez egy esti...

evilany

Sziasztok!

Hűha... Évi, csak lazán, ez igen :D

Ilang milyen helyes és fotogén!
(Rólam ez nem mondható el, vicces jogosítvány-képem lett.)

Ruhák: Bálint szerintem célul tűzte ki, hogy lehagyja a 2,5 évvel idősebb bátyját, ennek fényében bodykból már 92-98-asokat hord, márkától függően... Nadrágból természetesen nem tartunk itt, az már tényleg túlzás lenne. December elején 10 kilót nyomott a mérlegen.

Ircsi, miért halna be a topik? Ez most egy ilyen időszak, nem lehet állandóan pörögni. Csodálom azokat, akik tudnak, meg azokat is, akik kényelmesen, ráérősen élik életüket. Mondtam is a férjemnek, hogy mi valamit nagyon rosszul csinálunk, mert állandóan a rohanás, a kapkodás, ráadásul őt is mindig mindenki karácsony előtt találja meg, hogy légy szíves, ezt csináld, azt csináld, és az ünnepre legyen kész. Szóval, én örülök, ha 24-én este majd beesik, és 25-én, 26-án pihenni fog.

Egyébként nagyon várom a karácsonyt - múlt vasárnap éreztem úgy az adventben először, hogy sikerült kicsit "letenni" a fizikai és lelki terheket. Ha nem is hosszú ideig érezhettem ezt, akkor is nagyon jó volt és nagyon hálás vagyok érte annak az idős bácsinak...
Menü még nincs kitalálva, de valószínűleg ebbe idén sem kell nagy energiákat fektetni.

Claire, nálatok hogy van, 8-an vagytok a szűk családban, ez mit jelent, hányféle kaját kell csinálnod, hogy mindenki elégedett legyen? Mi csak négyen vagyunk, de már most látszik, hogy nálunk minimum kétfelé kell gondolkozni...

Oltás: lezajlott, semmi nem volt utóhatásként. Le voltam döbbenve!

Nem tudom, nekünk mi jön még, de most már jó lesz, ha vége lesz 2011-nek. Kaptunk egy korrekciós gázszámlát, 6 számjegyű, és több, mint a férjem egy havi bére. Hurrá! Ma reggel a kocsi úgy döntött, hogy inkább a szerelőhöz megy, mint munkába. Kristóf az oviból 10 nappal ezelőtt hazahozott egy kötőhártyagyulladást, ami át is ragadt Bálintra. Taknyosak, és mi is megfáztunk, én az oviban, mert úgy fűtenek, mintha kötelező előírás lenne a nyári meleg... Mire a két gyereket összeszedem... Nekem rég nem fájt így a mandulám...

Megpróbálom a jót nézni. Például, lejárt a jogsim, nem is vettem észre. Rendőr tuti megbüntetett volna érte. A kocsinak előbb járt le a műszakija, mint gondoltuk. Az is egy szép kerek összeg lett volna, ha elkapnak. A két fiam úgy gyepálja egymást, hogy néha kész csoda, hogy életben vannak. Közben nagy a szeretet, de úgy látszik, a bunyó kell...

Január 17-én lejár a gyedem, lehet hivatalosan is sokat dolgozni. Nem bántam volna, ha 2 éves koráig én terelgehetem Bálintot is... Akik nem kistesóznak: mikor és hová mentek dolgozni? Ircsi, te most rendszeresen mennyi időre jársz be dolgozni? Limo? Klári? Clarika?

Jaj, most már elég lesz belőlem...
Jó éjszakát!

bekri

jó reggelt
Bekri,miért jár le januárban a gyed?Ennyi munkaviszonyod volt előtte,vagy ez mitől függ?
Gázszámlát nagyon sajnálom :( és az autót.Tudom milyen gond ez ezekben az időkben.
Képet hozol a fiúkról?

Sucer nagyon szépek a gyerekeid!!! Bár ezt már élőben is csekkoltam

Dia mennyit pörögsz,nem semmi :) Áront olvastam,kemény...!

Barbcsi,esti pörgés,ne is mondd,mintha elemmel menne tényleg,én már dőlök el,ő megy fel le,dumál,pakol,nevetgél,kiabál,redőnyt húz,ágyra fel,fotelre fel,hintaló,stb stb...

Legújabb,felhúzza a pólónkat és elmélyülten nézi a hasunkat.Nagyon tetszik neki,múltkor meg is próbálta az apját ott etetni(dugdosta be a kekszet az oldalán)

Mi tegnap iszonyat rossz hírt kaptunk ismét. Én nem tudom mi jöhet még.Anyósom anno vetetett fel Mikivel kölcsönöket.3-at....!!! hogy ebből mennyit törlesztett? : 0-t!!!
Egy személyi kölcsön már lejárt,mert az lett rendesen fizetve(általunk) egyet kinyögtünk(letiltás által) most tegnap jött a harmadikra egy levél egy végrehajtótól,1.160 000 ft befizetésére,dec.30-ig.Hmmmm. Mondanom se kell ugye a hangulatot?Minden tagomban remegtem. Teljesen kivagyok. Körvonalazódik egy (kölcsön)megoldás,de az 4 éven át -30 e ft.Persze ha tiltani kezdenének az havi -70 lenne úgyhogy örüljek...kőkemény lesz ez így,hogy nélkülözünk ennyi pénzt,mikor minden egyre drágább,a gyerek nő(a másik tán a hasamban)pénzünk egyre kevesebbet ér...és anyósomon behajtani nem lehet semmit,olyannyira nincs pénzük hogy napról napra élnek(persze ez az ő hibájuk elsősorban) Nagyon fáj a szivem Mikiért is,annyit gürcöl,a semmire.

Én anyám,(ha már karácsony :) ) ismét jött a stiklijeivel,anyós-kategória ő is. És eddig bírta,kezdett minket pumpolni,átverni,hazudozni. Borítottam a bilit,kb 2 hónapja,azóta nem beszél velünk. Ennyire fontos neki a szeretett unokája.(mindkettőnek) A bibi hogy a lakás amiben lakik,fele apám után az enyém(köszi) igy rágom a körmöm januárban nyomozok)hogy fizeti e a számlákat,ha nem,lövésem sincs mit tegyek.
Ja,és az autó(elejét) is összetörtük pénteken.
Bocsi...ezek munkálnak most bennem. Adventi,meghitt....

evilany

Woody
Nagyon édes Lili!
Jó, hogy együtt tudtok karácsonyozni a tesódékkal :lol: :lol:

Klári
Én nen használok általában semmilyen popsikrémet, így nem tudom milyen a Bepanthen tubusa :oops:

Sucer
Gyönyörűek a gyerekeid! :lol:

Barbcsi
Chloe is általában szeretne számítógépezni, de 5 perc nyugalom érdekében képes vagyok mindent bevetni :wink:
Ennyi nekem is jár!
Jobbulást!
Mennyi hangos játékot fog Bence kapni! :roll: :lol: :wink: Bírod majd???? Én már nagyon lecsökkentem a hangot adó játékok számát... :oops:

Dia
Jó tanulást! Drukkolok a dolgozatokhoz, a modulvizsgához!

Évi
:lol: :lol: :lol: :lol: (Az LH adhat álpozitív teszteredményt :? a vérvétel biztosabb. Az egész klinikán nincs egy ismerősöd?)

Bekri
Én kényelmes, ráérős vagyok... :oops:
Gondokat sajnálom :cry:
Én hetente 2 napot dolgozom, de ugye, én nem is kapok semmi ellátást a gyerek után. Annyit dolgozhatnék, amennyit akarok, ennyit vállaltam be. Kórházban ennek is örülnek...

Évi
Hitelek :cry: :cry: :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,ja,dehonnem,már gondoltam is rá hogy bemenjek az SBO-ra,de aztán inkább a hetet kivárom a seggemen,elfoglalom magam a karácsonyi előkészületekkel...
(amúgy a hasi görcsök szűntek,és a csík erősödik)

Dobozolsz már? :)

Zenés játékok,fuff,ne is mondd :)

evilany

Évi, ezek az anyagi gondok... és a családon belüli kapcsolatok :(
Az jutott eszembe, hogy Tominak nagyon klassz, hogy Ti vagytok a szülei, ti biztos nem fogjátok őt olyan helyzetbe hozni, amilyenbe most ti kényszerültetek...
Ja, a gyedem meg azért jár le, mert "gyesbe szültem a másodikat". Ezt konkrétan így mondta a telefonban az ügyintéző hölgy. Meg azt is mondta, hogy elmagyarázhatná, de úgyse érteném meg. 8) Milyen kedves néni... :wink:
Pont annyival rövidebb a gyedem, ahány hónap van a két gyerekem között. Kérdeztük előtte a könyvelőt, nem lesz-e ebből gond... Tévedett...

Ircsi, Chloe addig bölcsödében van, amíg dolgozol?
Én egyébként szívesen lemondanék az állami ellátásról, ha a férjem keresne annyit, hogy rendben legyenek a pénzügyek. Ezt az egy dolgot nem irigylem az USA-tól: 6 hét az újszülötteddel és nyomás vissza dolgozni. Ezt nem nekem találták ki...
Egyébként semmi bajom nincs a munkámmal, teljesen kikapcsol, szeretem. Csak kár, hogy egy fenékkel nem lehet két lovat megülni :lol:

Barbcsi, a játékokat olvasva nekem is az jutott eszembe, mint Ircsinek. Tőlünk a gyerekek egy-egy könyvet fognak kapni, közösen egy gyerek-naptárat és Bálint még egy olyan kisszéket, ami a bátyjának már van. Bálintnak már lehet mesét olvasni, nála is Marék Veronika Boribon-sorozata a nyerő :D

Napsugár vajon merre jár? Kiköltöztek?

bekri

Hú ezt nem nagyon értem de én is gyesbe szülöm...hány hónap van a két gyerek között?...az nálunk akkor 25 hónap? :shock:

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?