Na jól elaludtam utána. Negyed 12-kor apum ébresztett telefonon
Zsófi
Megértem, hogy nagyon megijedtél, de hidd el, nem lesz semmi baj! Manócskád már annyi mindent
kibírt, ez sem fog kifogni rajta
Nagyon-nagyon drukkolunk, hogy minden rendben legyen!!!
Stella + a 3 Picúr
További babatapasztó energiák mennek!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Móni
Nem értem, miért nem csinál még egy UH-ot a dokid??? Na mindegy.
Ez még nem egy lefutott dolog, el ne keseredj! A tüsző és a méhnyálkahártya is nagyon gyorsan nő, nekem volt, hogy a 12.napon 10-en valahány mm-es tüszőmből a 16.napra 40 valahány mm-es ciszta lett. Itt most nem a ciszta a lényeg, attól tekints el, hanem az, hogy milyen sokat nőtt 4 nap alatt!
Az 5mm-es méhnyálkahártya most még valóban vékonyka, egyél sok fehérjét, joghurtot, kefírt!!! Fog az még vastagodni!
Csak így UH nélkül nem derül ki, hogy mindezek mire voltak elegek
De ha mégse lenne peteérésed, akkor lehetne emelni a Closty adagot? Nem? Erről nem beszélt a doki? Mert van akinek napi 1 szem is sok és ikrei lesznek tőlem, van aki viszont nehezebben stimulálható és neki több kell.
Judit
Akkor nincs ötletem gyógyszer-ügyben.
Én egyébként se vagyok egy gyógyszer párti, babavárás alatt meg főleg nem, az első 12 hétben meg kiváltképp nem. Emlékszel a múltheti Szülőszobára? Az élvemaradt ikerbabára? Az anyuka szedett valamilyen antibiotikumot az első 3 hónapban és valószínűleg attól lett valamilyen szívfejlődési rendellenessége a babának.
Ilyenkor a 12.hétig még olyan intenzíven osztódik és egy fejlődik a baba, minden szerve most alakul ki(a 12.hét után mát csak nőni fog), hogy óriási károkat lehet nála okozni holmi nem is létfontosságú gyógyszerekkel. Persze, van ami nélkülözhetetlen, pl. ami a terhesség megtartása szempontjából fontos vagy mondjuk láz esetén lázcsillapító, de akármilyen kellemetlen is egy köhögés, az teljesen biztos, hogy nem árt a babának. Miért is ártana? Rázkódik egy kicsit a köhögéstől. Én 2 hónapig tüsszögtem az allergia miatt, napi 10-20-at
Mégse lett semmi baja.
A torokfájásra meg hiába veszel be ilyen Neocitran-féleségeket, elnyomja a fájdalmat. Na és? Attól még a torokbaci, ami okozza, ott marad, arra antibiotikum kéne, hogy elmúljon. A Neocitran a bacikat nem fogja megölni. De te tudod
A paracetamol dolgot pedig egyrészt a dokim mondta még régen, másrészt a tavaszi babás topikban is szóba került és ott írták a lányok, hogy állítólag valami légzési nehézséget okoz a babánál. Én a gyógyszerek tájékoztatóját nem olvastam, hogy melyiket szabad, melyiket nem, mert én alapból elkerülöm most őket nagy ívben.
Az én náthaűző taktikám: vastag öltözet, mindenből duplán, két zokni, két nadrág, két pulcsi, sapka, sál, kesztyű, beteg ember be nem teheti a lábát hozzánk, háziorvoshoz táppénzes papírért anyumat küldöm le, napi 5-6 kivi, 3 banán és ugyanennyi narancs + még az Elevit. )kicsit drága, de megéri) Valamelyik este pedig, amikor elkezdett kaparni a torkom, tömény méz illetve forró mézes tea.
Nem tudom meddig fog ez kitartani
Minél tovább, annál jobb.
Ja, és apucit is tömöm gyümölcsökkel meg Centrum vitamintablettával, nehogy hazahozza nekem a bacikat
Wish
Megértelek, hogy örülsz a peteérésednek
Én is úgy örültem az első peteérős hónapnak, mintha legalább a baba sikerült volna, úgy
Tökmag
Üdv itt
Ne légy egyedül!
Szívesen fogadunk!!!
Nem akarsz Jökmagként bejelentkezni? Ha olvasgattad eddig, biztos láthattad, hogy ez a J betűs kezdés szerencsét hoz
Holnapra légyszi, kérek szépen mindenkitől drukkokat (11:40-re), először is azért, hogy minden rendben legyen az UH-on, utána pedig azért, hogy megmutassa az édi kis pofiját Kristófka
Olyan furi volt látni, hogy egy akkora Kristófka van most a pocimban, mint a tegnapi Szülőszobás hármasikrek voltak. Merthát 1500gr körüliek voltak és Kristóf is ekörül lehet most
Azt a mindenit, mennyit írtam
Bocsi
Babus+Kristóf