Új privát üzeneted érkezett!

Hát ez az! Szerintem is eléggé a finisben vagyok már. Legalábbis elértem ahhoz az állapothoz, hogy inkább szülnék már. Igaz még nem nagyon tudom hogyan fogok boldogulni a három kölökkel és a párom munkája is elcsúszott Pesten, így most helyette a húgom meg édesanyám felválltva őrködik felettem, nehogy hirtelen lebabázzak.

Aranyosak ilyenkor a fiúk/apák. Az enyém adja a macsót, hogy a harmadikhoz már igazán nem fog ő kelleni, meghogy elég lesz ha akkor értesítem, ha megvan a gyerek, mert nem fog hiábavalóan autózni Győrbe és vissza Pestre. Ugyanakkor meg legszívesebben szobafogságra ítélne, csak ne legyen semmi bajom. Még a cipőmet is feladja, ami nem is jön rosszul, mert már alig bírok lehajolni.

Na mindegy. HOlnap talán okosabb leszek.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok győriek!

Flina, gratulálok én is Pannához!
Látom felgyorsultak az események, milyen sokan vagytok a finishben!

Elkezdődött már a nagy karácsonyi hangulat Győrben? Mostanság valamikor ellátogatunk körülnézni. Tavaly is voltunk, olyan nincs, hogy karácsony előtt ne fordulnék ott meg!Kép
Írjátok meg légyszi hova érdemes menni! Igaz most szinte egy egész napot rá tudunk fordítani, mert a férjem szabin van, de azért jobb célirányosan menni! Széchenyi téren van most vásár? Olyan nagy sátor már nincs? Tavalyelőtt emlékszem ott a 23-as útvonalán abban a nagy sátorban volt. Grabo sátor, vagy mi is a neve?

üdv!

Andisz
andisz
 
 


Holly!

Ez az! Nagyon ügyes és kitartó vagy. Büszke lehetsz magadra, mert nagyon megkínlódtál ezért a sikerért. Hidd el Konrád is értékeli!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 

 
 

Sziasztok! Megpróbálok írni pár sort....
Boldogság határtalan nálunk a babóca érkezése miatt, viszont jöttek az aggodalmak... hasfájás, puki, kaki bántalmak, azonnal cicit kérek stb.
Először a már anyukákhoz-nagyon sokat szenved a kaki és pukival- de van bőven, szinte minden pelus tele van. Ez normális? Vagy nem?
Van egy pici sérve is, fájhat szerintetek neki?
Ja és náthás is- nem tudom neki kiszívni- kézi és porszívóssal sem. Orrcsppet is adok neki.... passz
Sokat aggódok miatta- annyira szokott fájni a poci-sikongat közben. Túletetem?
Megyrk mert fent van... majd még jövök
Lina
flina
 
 


Szia Lina!

Ezek teljesen normális dolgok. Megnyugodhatsz, Panna jól működik Kép
HA fáj a pocija, fektesd hasra, akkor hamarabb megkönnyebbül. Masszírozd is, tologasd fel a lábát ( a sérve miatt csak óvatosan). Nem tudom, hogy a sérv mennyire fájhat, nincs tapasztalatom ilyen téren.
Nem biztos, hogy Panna náthás. Az ilyen pici újszülötteknél ez is természetes jelenség, Lili is ilyen volt. Vegyél Sterimárt a patikában, az nagyon jó. Sterilizált tengervíz, befújod az orrába, és leviszi a garatról is a slejmet. Naponta többször is fújhatod.
Ha túletetnéd, akkor szerintem vissza is bukná. Ilyen gond nincs? Mert akkor csak simán fáj a pocija.
Lilinek a hason fekvés csodákat művelt ilyenkor.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Flina!
gratulálok a picikédhez,milyen komolyan néz! Nagyon aranyos kislány! Amiken aggódsz sajnos előfordulnak,amiket a Bogi írt előttem mind beváltak Nálunk is!Én még az alkaromon is tartottam -hason fekve- mert csak így nyugodott meg a pocija az elején.Később csökken a hasfájás,Ő is beletanul hogy jönnek -mennek a szelek!
Elég rossz éjszakánk volt. Fannikám sugárban hányt éjjel egykor,úszott az ágya minden.Éppen hajat mostam neki,már áthúztam az ágát is amikor a kicsi kezdett kruppos rohamot! felráztam a férjem is ,szegény kivitte a fél ajtót is mert nem igazán tért magához hirtelen!Hál istennek jobban lett a hideg levegőtől- fél órát szellőztettük azablakban-,nem kellett prednisolon!Aki látott már ilyet,tudja milyen ijesztő tud lenni! hajnali 4 óra volt mire mindenki ágyba került,persze mindenki a miénkbe!
Így ís alig férek el a pocakommal,gondolhatjátok milyen ramazuri volt.Remélem ma minden rendben lesz és mindenki jól alszik.
Sziasztok: Judit
Kicsit nyűgös vagyok,megyek aludni.
fanniflóra
 
 


Lina!
Nekem apukám azt mondta, hogy újszülötteknél a valódi nátha nagyon-nagyon ritka. Inkább csak irritálja valami a nózijukat.

Csajok!
Volt egy téves riasztásunk szerdán:-)) 5 perces fájásokkal mentünk be, férjem rábeszélésére, 7,5 órán keresztül jöttek már, de a méhszájam még 2111-es volt, ezétr kaptam egy szurit, hogy meglássák mi lesz, attól ritkulni kezdtek a fájások, majd pár óra múlva teljesen megszűntek. Másnap reggel haza is engedtek. Babóca meggondoltam magát.:-)
Viszont tegnap elhagytam a nyákdugaszt, ami ugye még sokat nem jelent, de talán azt, hogy 1-2 héten belül lesz azért itt baba:-))

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


hajra constanze!!!

sajnos megint sebeim vannak, most a csucsan. vedono szerint nem szabad abahagyni a szoptatast, eppen edzodik a mellem, majd elmulik. de nekem a repedes se mult el ot hetig, pedig arra is azt mondtak. most nem szoptatok megint. tegnep amit a bal mellembol lefejtem, ki kellett onteni, mert rozsaszin lett a vertol, szerencsere azota beszaradt a seb. de konrad amilyen erosen sziv, a veremet venne megint. ha begyogyult, folytatjuk. legalabb ketto, max harom honpos koraig kiserletezunk igy, aztan ha nem jovunk bele, elapasztom a tejet, mert ahogy egyre tobbet van ebren, nem tudok rendszeresen fejni, es begyulladhat megint.

konrad egyszer volt nathas, egesz nap tusszogott, es vegul orran-szajan jott a takony. azt leszivtuk, jo sok volt. azota ketszer szorcsogott, valamennyit le lehetett szivni. valszeg veszunk parasitot a szobaba, eleg szaraz a levego.

most itt alszik a hasamon, allatira nyom, ugyhogy errol le kell szoktatnunk. ot is megviseli a pukizas meg a kakilas, teljesen osszerandul es kivorosodik az arca, es panaszosan nyogdecsel, meg rugkapal. allitolag lehet kiserletezni kulonfele szerekkel (gyerekorvos ajanlja), de kesobb maguktol is megszokjak, es nem lesz gond. esetleg a k vitamin is hatranyosan erinthati, foleg, ha tapszert is kap melle, uh lehet, h ezen a heten elgfelejtem beadni, es meglatjuk.

most mennem kell fejni, koni eppen alszik, talan sikerul. bocsi, hmar a nagybetuket is hanyagolom, nem csak az ekezeteket, de igy joval gyorsaabban gepelek.

pussz
h
holly
 
 


Sziasztok!

Ma kaptam egy sms-t, hogy megszületett Hay Dávid? 4400g, 55 cm. Tegnap 15.30-kor.
Ez aztán a gyorsvonat! Kép

GRATULÁLUNK!

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


A kérdőjel helyén ! jel van!

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Nagy gratula az egész családnak!

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Piros,
nagy gratulaKép Megkonyorult rajtad a Fiacskad, nem hagyott tovabb nyuglodniKép Jo nagyra novesztetted a legenyt, szep parameterekKépKép

Flina,
az aggodalmak ugy par evtizedig biztos jonnek még. Utana is, max. akkor már nem mondjuk majd ki oketKép.
Nekem egyik gyerek sem volt hasfajos, igy ehhez csak az olvasmanyaim alapjan tudok hozzaszolni. Azt mondjak, hogy ha az anyuka etrendjebol kiiktatjak a tejtermekeket /még a sajtokat is/, akkor sokszor csodas modon elmulik a picinel a hasfajas. Persze csak szoptatott babaknal mukodikKép
Az elso 6 hetben -atlag- minden pelusban van termes, ez a normalis. A szopi beinditja a belmukodest, nalunk ez tenyleg igy is volt, kozben produkalt allandoan.
Serv: passz. Rekanak koldokserve van, az semmi panaszt nem okozott eddig.

Natha: MAte, a masodszulott volt allandoan olyan, mint aki nathas. Fokent szopi utan volt eszreveheto, gyakori allitolag, a szopi "felmegy" az orrukban, az szorcsog.
Tuletetni szopival nem lehet, a felesleget kibukna, ne aggodjKép Max. az okozhat hasfajast, ha tul sok elotejet iszik, azaz ha ugy 2 oran belul ker enni, akkor ajanlott ugyanarra a mellre visszatenni, amibol elozoleg evett. Es elso idokben ugy 20 percet legyen egy mellen, csak utana csere, ha kettobol etetsz.

Fanniflora,
Fanninak jobbulast! Es ez a krupp sem hangzik jolKép Ez gyakori?

Constanze,
hajra!Kép Azert csak nem tart még hetekig ez a joslozas, az eleg strapas lenne. Drukk a mielobbi talakozasotokert!Kép Tessek mindennap bejelentkezni, ebbol tudjuk, hogy mikor van esemenyKép

Holly,
nem birod ravenni magad a csak szoptatasra? NEm lehet, hogy a fejogep miatt nem tud begyogyulni a melled? A mellrehelyezes az jo, mar ugyesedik Konrad technikaja? A szopiguruk szerint a veres tej nem okoz problemat a babanak, sokan eszre sem veszik, hogy olyan. De ha gennyes, akkor nem szabad kapnia.

Nalunk Reka volt olyan, hogy tisztara belevorosodott a kakilasbaKép De ettol fuggetlenul nem volt hasfajos, pusztan nehezen nyomta ki. A doki szerint ezt is meg kell tanulniuk, vegulis komoly izommunkaKép
Tapszer temaban nem vagyok otthon, de ugy remlik, hogy aki tapszert kap, annak nem kell k vitamint szednie. Sok orszagban -sot itthon is sok helyen- csak szuleteskor kapnak egy adagot, aztan tobbet nem kell.

-Afonya
afonya
 
 


afonya
valszeg igazad van azzal kapcsolatban, h csak szoptatni kellene, es ez is a cel. a gond az, h allatira faj, es nincs egy nap 7-10 alkalomal akkora onuralmam, h elviseljem. arrol nem is beszelve, ami mar mogottunk van. meg aztan ott van az, h a harmadik het vwgen volt az, h kezdtem konira ugy gondolni, mint egy kis vaddisznora, aki alig varja, h belem haraphasson, es orultem, amikor nem lattam a kis kovetelozo pofikajat. szerencsere ez az erzes elmult, es nem szeretnem, ha visszaterne. tudod, ha valaki fajdalmat okoz, ontudatlanul is elkezded nem kivanni a tarsasagat... most igy ha ugy erzem megy, szoptatok, ha meg elviselhetetlennek ereznem, akkor nem. remelem, egyszer minden szopi menni fog. de jelenleg minden szopival tovabb romlana a helyzet, azt hiszem.
a fejogepem egy medela mini, fokozatmentesen allithato szivoerovel. en a legkisebb fokozatot hasznalom, pont vedelmi celokbol, es inkabbmasszirozom kozben a mellem. igy eleg hatekony, de nem tesz bennem kart. koni szivoerejenel vagy tizszer kisebb. dobbenetes, de a kisujjamat a szajaba dugtam, mert a cumit nem fogadja el, de az ujjam neha jolesik neki, es alig birtam kihuzni, olyan vakumot csinal ez a kis malacka. a ferjem is at fog esni ezen, ugy dontottem, legyen rola elkepzelese, mirol is beszelek, amikor mondom, h faj a szoptatas. koni technikajarol nem tudom biztosan, jo-e. jol harap ra, azt tudom ellenorizni, de mast nem tudok. neha lecsuszik, olyankor leveszem, es ujra kezdjuk. hogyan tudom, h biztos minden jo-e? ha a veres tejet megissza, neki adom en, ha mar lefejtem. azt hittem, utalna, mert sos a ver, nem edes, mint a tej. hat meg fura is azert, h vert is iszik.

annyira de annyira varom mar, h nojon! szeretnem, ha mar abban a korban lenne, h mondogatna, h anya. vagy legalabb legyen mar nyar eleje, legalabb nem olyan tortura az oltozes. a setahoz vanrajta egy body, rugdalozo, kardigan(kapucnis), zokni vagy kicsicipo, ket sapka, meg a kapucnis overalla alakithato teli bundazsakja. kesztyut nem adok ra, mert nagy a zsak, feleig er csak a keze, visszaturom a maradek ruhaujjat... alatta baranybor, felette, vastag takaro, meg a babakocsi szelfogoja. ugy sajnalom szegenyt! szerintetek sok ez a cucc telire?

a valtozatossag kedveert megyek fejni
udv
h

ps pirosnak persze gratula, remelem, hamarosan jelentkezik. tobbiek hajra!!
holly
 
 


Jajj, Holly, en maximalisan aterzem am a gondodat, nehogy felreerts! Elso gyereknel en ugyanigy ereztem, amikor verzo mellel szinte sirtam, mikor orankent akart enni... konyorogtem neki, hogy ne sirjonKép Raadasul nem is evett, hanem bealudt csak elso par szivas utan, aztan felora mulva elolrol minden. En meg kozben csillagokat lattam. Tudom, milyen pokoliKép Ezert kerdeztem, hogy hatha konnyebb neked egy het nagyobb kinszenvedes, mint tobb het kisebb szenvedes.

Veres tej: megneztem, mit irnak itt a profik, nehogy hulyeseget mondjak. Tenyleg azt irjak, hogy nem gond, max. horrorisztikus, ha kibukjaKép
Es még ezt talaltam:
"Amikor elengedi a babád a cicit, akkor a mellbimbó rendes kör alakú, vagy ellapult, csúcsos? Mert ez utóbbi esetben még mindig nincs elég mélyen a baba szájában, és ez is lehet gond."

Mellszivo: egesz mas elven mukodik. Mert az sziv, vaakumoz, mig gyerek nyelvevel presel igazabol /persze sziv is, de az masodlagos/. Gondolj bele, aki kezzel fej, annal semmi vakuum nincs, mellbimbohoz sem er es megis jon a tej.
Sokfele gondolat kavarog irasod alapjan bennem. Fontos az anyatej, ez egyertelmu. De nem minden aron, az is trivialis. Idegeskedes, felelem csak csokkentheti a tejet. Fejessel nehez is fenntartani. Megeri-e a hosszu kinlodas igy? Viszont minden szopi nyereseg Koni szempontjabol. NehezKép Barhogy is alakul, minden elismeresem a tied a kuzdelemertKép

Oltozes: En forroveru vagyok, emiatt mindig gondban vagyok. A 4 honapos, csak fekvo Matem egy rovidujju bodyban, egy hosszuujju pamut rugdalozoban es egy overallban van, sapka, sal, vastagzokni, ez a ruhazat. Egy takaro alatta, ami visszahajtva egyben felette is van, plusz babakocsi labzsakja /szelfogo?/. Igy kb. masfel, 2 orat setalunk, nagyon jol alszik. En mindig arra gondolok, hogy mit adok majd ra, ha minusz lesz, ha most tuloltoztetem?Kép
Gyerekdokink egyebkent azt mondta, hogy nem igazan szoktak megfazni a gyerekek, anyukak igencsak beoltoztetik oket, inkabb a ki-be jarkalastol betegszenek meg, uzletek, boltok miatt. Es hogy ha hideg a keze, az nem feltetlenul azt jelenti, hogy fazik. Tudok okosakat mondani, mi?Kép

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!
Mi még egyben:-)
Tegnap este megint voltak jóslóim, de aztán zuhanyozásra elmúltak.
Lehet, hoyg babácskánk kivárja az idejét? Nem tudom. Persze jó lenne karácsonyra itthon lenni, de hát ez nem kívánságműsor.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


afonya
akor naluk nem ment a szopi, mert o amikor elengedi, total ki van lapitva, ugy, h szabalyos ele van, es ennek menten jelentek meg a jelenlegi sebeim. egyebkent eleg pocsek ejszakank volt, mert koni most ket orankent evett, en meg negy orankent fejtem kb egy ora hosszat, uh nagyeszt a ferjem kelt fel ket orankent cumiztatni, de persze en is felebredtem. reggelre parom is nagyon ki volt, o mar este is total ki volt mwerulve, mert egesz nap kemeny napja volt. este vett maganak lazitaskeppen egy kis sort, es mar kilenckor lefekudt. nekem tizkor fejnem kellett, de ot keptelen voltam felebreszteni, h vigyazzon malackara, mert olyan faradt volt, h a szemet nem tudta kinyitni, es felrebeszelt, en meg 11-ig nem tudtam letenni konit sirasmentesen, igy jol bekemenyedtek a melleim. ugyhogy a ferjem most a brendonban van, vesz 4db szelesnyaku avent cumisuveget meg egy mikros sterilizalot, cumisuveg, es cumimosot, es at fogunk terni a tapszerre. probalom majd en elapasztani a tejet ugy, h epp csak fejek belole, de iratok az orvossal kedden gyogyszert is, ha begyullad, drasztikousabb modszer kell.
arra gondoltam reggel, eddig nem vlt sok oromom a manocskaban, es mar epp ideje, h legyen. igy most megszabadulunk a szoptatastol, ami a fo stresszforras. Hamar elmegy majd igy az a par honap, amig aztan mar ugyanazt eszi, mint mi... legfeljebb ledaralva...

oltoztetes: na, akkor asszem, amit irtam szerelest, az jo lesz minuszban is. nekunk melykocsi van, es ami azon van, arra irtam, h szelfogo. mert a tetejere van csak teritve, nem zsakszeru, es a felso reszre kicsit fel van patentolva, igy lefogja a teto ala aramlo szelet. igy jo kis mikroklima alakul ki belul, es bar az arcocskaja kivan, megsem hideg az orra. bar lehet, h ez a tuloltoztetes miatt van... lehet, h kevesebb reteg is eleg lesz.

constanze
ez nagyon izgalmas allapot lehet. izgaulok, es varom, mi lesz!!! aztan csk ugyesen!

udv
h
holly
 
 


Sziasztok!

Gratula Flinának és Pirosnak!!! Jó nekik, hogy ők már túl vannak rajta! Kép
Nekünk még majdnem 6 hét van hátra... már erősen visszaszámolunk... mostanában sokat gyengélkedem, de a babóka jól van!
Holly! Sajnálom, hogy fel kell adnod a szoptatást, de igazad van: a stressz a legrosszabb ami érhet téged is meg a babát is és ha ezt a szopi okozza, akkor azt kell feladni. Én akkoriban kapcsolódtam be a fórumba, amikor te épp "szülési szabin" voltál. Nem tudom mennyire olvastál vissza, de annak idején írtam a mi esetünkről. Nálunk más okból de szintén be kellett vezetni a tápszert. Viszont én meghagytam a szopit is. És a mai napig szopizunk. Kép
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy ha már úgyis tápszerezni fogtok és nem lesz többé stressz a szopi, akkor lehet, hogy könnyebben mennének majd a dolgok. Lehet hogy érdemes lenne várni a drasztikus apasztással?! ... bár ha a technika a gond, akkor a fájdalom nem szűnne... Bárhogy okoskodunk is itt, hallgass az ösztöneidre. És élvezd az anyaságot, ez a legfontosabb mindkettőtöknek!
Mindenkinek jó babázást, és jó babavárást!

Fióka
fióka
 
 


nos, a jelenlegi allapot az, hogy reggel es este probalok majd fejni, allitolag meg lehet csinalni, es kozben nem feszul es gyullad be a mell. mondjuk furdetes elott fejek, azt furdetes utan meg is kapja lassu cumibol (abbol 100 g ugy fel ora jelenleg), reggel meg akkor, amikor a ferjem meg itthon tud lenni, es azt is megkapja a soron kovetkezo eteteskor. nem is annyira a szoptatas mint folyamat hianyzana annyira (de persze az is fog valamennyire, csak ugye sok jo emlekem nincs rola), hanem szuksege van ellenanyagokra meg egy kis eloflorara, es ezek nincsenek a tapszereben (hipoallergent kap, nekem kiskoromban volt tejekcemam, vigyazni kell), igy azert valamennyihez hozzajut.
most azt csinalom, h fejek, ha mar feszit, de csak annyit, h kicsit lazuljon, es este meg reggel lefejem teljesen. szerintetek ebbol az lesz egy ido utan, h este es reggel kell csak fejnem? tobb fejest hosszu tavon nem tudok csinalni, nem megoldhato, h addig valaki legyen konival. mit gondoltok?

fioka,
probalok visszaolvasni, erdekel a dolog, biztos lesz kerdesem. remelem, azert hamarosan jobban erore kapsz majd.

udv
h
holly
 
 


Sziasztok!
Mi még egyben:-))
Tegnap megint nagyon erős fájásaim voltak, de aztán éjfélre elmúlt, és tudtam egy jót aludni....
Kicist fárasztó ez az állandó jósló fájásos dolog, de hátha cserébe gyorsabb lesz a szülés....

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!
Holly, le a kalappal előttetek, férjedet is belevéve. Remélem nálunk nem lesz ilyen.... eszik rendesen, csak az elején volt fájdalamas és sebes a cicim. Kórházban először mikor már nagyon bedurrantak a cicijeim, ráraktak a gépre, hogy fejjek. Majd bepisiltem, folytak a könnyeim közben. Rosszabb volt mint a szülés... Sajnálom Holly, képzelem mit állhattál ki, nagyon kemény, de én úgy gondolom, mindent megtettél. Első, hogy élvezd a gyemeket, és ne a "malackát"! Kép
Tehát, miután brutális módon gépre tettek, másnak elég depi voltam a kórházban, nagyon fájt. Elsírtam magam- baba súlya csökkent( bár ez normális), rengeteg látogató, éjjel sem alvás, nappal a látogatók miatt, kész depi- anyu szólt a dokimnak. Felhívott, majd rám uszította a nővéreket. Még géppel is fejtek, de már nem fájt annyira... Nincs gondom azóta, szobatársnőmnek sem. Constanze! Ne engedd, hogy gépre rakjanak, mert begyullad a mell tőle,
harcold ki, hogy mutassák meg kézzel!!!!! Illetve fejd a tiéddel, de mutassák meg!!!
Szóval Holly, elismerésem, szörnyű fájdalom lehet!!!
Szülés isteni volt nálunk.
18-án Éjjel 1-30-kor arra ébredtem, hogy pisi lesz, elindultam és meleg csorgott a lábamon. Ajha, gondoltam, ezt nem is éreztem. Majd páromnak mutattam a pizsimet- hogy én nem pisiltem be!!! Hívtam a Balázst, aki mondta, hogy a mai napon még meg lesz a baba, irány a kórház. Magzatvíz- meleg, sós ízű( könyvből olvastam Kép és meg is kosta, muszáj volt a diagnózis miattKép )áttetsző színű, és csöpög az emberből...
2 óra után értünk be a kórházba, egy ujjnyira voltam nyitva, fel vettek az osztályra- NST, infulzió stb. Semmi görcsöm még nem volt, csak lágy összehúzódások. 12 órakor kaptam a fenekembe valami szurit, majd 4 órakor már 2 és 4 perces fájásaim voltak( mosdóba kapaszkodtam)
Megnézett az aktuális doki( aki szintén protekciósan kezelt), 2 ujjnyira nyitva voltam.
17-30-ra kellett mennem a szülőszobába. Előtte kaptam beöntést ( igaz voltam 4-szer, de inkább pucoljon ki, mint kellemetlen legyen, nem?).
És 6-kor szülőágyon NST. Párom jött is. Kemény 3 óra volt. Kitágultam, de a baba feje nem jött lefele.... Aki még nem szült, a fájdalom, olyan amilyet nem is lehet elképzelni...de... én élveztem, mert tudtam mi lesz belőle és olyan jó emberek vettek körül, áldás volt az egész!! Pannát a végén, úgy nyomták ki belőlem, és megszületett!!!!!!! az a megkönnyebbülés, isteni érzés. Nagyon szép volt, életem legszebb élménye, csak pozitívan gondolok rá vissza és közben is nagyon jól éreztem magam.
Pirosnak gratulálok!
Constanze! Bármi kérdésed van, nyugodtan..... Kitartás!!!!
Sziasztok!
flina
 
 


Flina!
De jó, hogy írtál!!
Nagyon örülök, hogy ígyd megírtad!! Ügyesek voltatok!

Nekem van saját mellszívóm, Avent, azt szeretném használni, majd a férjem behozza utánunk. Hányadik napon durrant be a melled?

Szurit én is kaptam, de nekem elmúltak tőle a fájások, nem erősödtek...

Új képek Pannáról?:-))

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy külsősként (pestiként) és nem is a beszélgetésetekbe illő kérdéssel zavarok. Kép A Medici Travel nevű győri utazási irodáról szeretnék érdeklődni. Utazást szeretnénk ajándékozni a nagymama 70. szülinapjára és a MT adta a legkedvezőbb ajánlatot. Viszont szeretném tudni, hogy mennyire megbízhatóak (nekem annak tűnnek). Az utazást most megvennénk (vasárnap lesz a szülinapi buli), de majd csak márciusban kerülne rá sor. És jó lenne, ha a cég még akkor is meglenne. Kép
Nagyon megköszönném, ha adna infót, aki tud! Kép
Anna

U.i.
Bogi,
Hogy vagytok? Kép
tinalila
 
 


Sziasztok!

Most, hogy nem volt gépem (szokásos negyedévenkénti vírusinvázió miatt elvitte egy barátunk és sokat ült rajta, de hát szívességet nem illik sürgetni) olyan sokat tudtam olvasni a leveleiteket.

Először is gratulálok a már nem kis- hanem mamáknak! Kissé irigy vagyok, már én is szeretném megismerni a családi jövevényt.

Holly, le a kalappal előtted, kitartó vagy és akárhogy is döntesz, úgyis te tudod mi lesz a legjobb hármótoknak. Van aki két nap után feladja, tisztelet neked, mondom ezt látatlanban is.

Constanze és Fióka!
Akkor most elviekben ti következtek előttem!!!
Tényleg, Kamilla, a légzésfigyelő, amiről írtál, el kell menni és előjegyeztetni?

Mindenki!
Mit gondoltok, mi a jobb? Légzésfigyelő vagy monitor? Mi kétszintes, kertes családi házban vagyunk, lehet, hogy jobb a bébiőrző? az olyan, ha jól értem, hogy ha kellőképp felcsavarom a hangerőt, azzal is hallom a lélegzését, és ha képernyős, akkor látom is? És persze hurcolom magammal, mit egy walkie-talkie-t?
Sajnos, megtudtam a Megatoys titkát: a Brendon felvásárolja az egész országos hlózatot, hogy kinyírja, tehát csak piacot vesz. Egy bennfentes mondta. Kár.
Hol érdemes vastag, téli pocakbetétes nadrágot vennem és mit tudtok, mire számítsak árban? Amíg nem voltam terhes, irtóra tetszettek a kantáros kismama nadrágok, most nagyon idegesít a fel- és lenyúzása a több réteg ruhával.

Tinalila!
Én utaztam a Medicivel, nagoyn jó tapasztalatom van róla, nászút volt két hét Kréta és isteni volt a szállás, ott helyben telepített idegenvezető, aki kétnaponta ott ült a szállás halljában fogadóórát tartott, egyébként meg a főutcán ült reggeltől estig az irodában. Bár, amilyen jó volt a szervezés, nem is volt szükség rá külön. Bízhatsz bennük.

Üdv: Krisztina
(CHALICE, de ez a dög azt írta, hogy hibás bejelentkezés)
marengo
 
 


Sziasztok!

Gratulálok az újdonsült anyukáknak!!!

Nincs sok időm, de azért beleolvasgatok a topikba!

Szombaton volt az esküvőnk, néhányan tudjátok, hogy erre készültünk, így nekik küldöm most ezt a fotót!
Kép
dirtha
 
 


Dirtha,
gratulalok az eskuvohoz, es tovabbi sok boldogsagot kivanok!

Mindenki,
utolso probalkozast megejtunk a www.thebirthden.com/Newman.html alapjan, ajanlom mindenkinek az oldalt.
Avent cumisuvegeket vettunk, Koni alig bir eni beloluk, mert hasonloan kene tatania a szajat, mint a cicin, es ugye rossz a technikaja. Most az uvegen igazgatom neki, talan belejon, mar ugyesebb. ezert utoljara meg cicin is nekiugrunk a napokban (meg van 1 pici seb). UTOLJARA. Meglatjuk.

Pussz
H
holly
 
 


Dirtha! Szívből gratulálok nektek és kívánok egy egész életre szóló boldogságot Nektek! Nagyon szépek vagytok! Írtó jó a hajad! Szépem megcsinálták.
Üdv azoknak akikkel még nem beszéltem.
Marengo! Párom, hogy a picivel bent voltunk a kórházban, vett légzésfigyelőt és bébiőrt egyben. Nekem ez nagyon jó, mert nyugodtan ott hagyhatok az ágyban, míg én a dolgaimat rendezem. Most is hallom, hogy éppen a dolgát végzi Kép
Tinalila! Szeretnék segíteni, de nem tudok! Nem ismerem őket, csak a nevüket.
Contanze!Csütörtök este született Panna, szombat estére durrantak be a melleim. Akiket rám uszított a Balázs nővéreket, hát... a könny is jött a szememből mikor nekiállt a gépi fejés előtt megmaszírozni. Úgy spriccel egy méterre, hogy csak na. Megkönnyebbülés volt. Mindenképpen nyúzd, nyúzzátok a nővéreket, hogy mutassák meg a technikát, sőt ha bedurran maszírozzák ki!!! Meg fogják tenni.
Ja a szülésznőről. Nálam Kovács Tímea volt. Tündéri kis nő, le a kalappal a Balázzsal olyan összmunkát csináltak, hogy az profi volt.
Én nem is tudtam, hogy a szülésznő az aki a szülés oroszlánrészét csinálja. Érdemes csak szülésznőt is fogadni. A szobatársnőmnek fogadott szülésznője volt, mindennap jött a csajszihoz be, gátmosásra vitte, kontrolálta stb.
Nekem is saját mellszívóm volt benn velem szintén Avent, használtam is...
Na most ennyi
Képet majd még teszek fel, csak nincs a gépen még!
Lina
flina
 
 


Sziasztok!

Flina,
olyan szepen irtal, jo olvasni a pozitiv elmenyeket. En csak egy kicsit tobb ido utan tudtam igy beszelni a szulesrolKép

Nekem ketszer volt szuksegem a benti mellszivora, az eletemet mentette meg, ugy ereztemKép
Kepek?

Tinalila,
en az Eurotours esete utan mar semmit nem mernek mondani. Van honlapjuk, november elejei megujulassal, igy talan velheto, hogy hosszu tavra terveznek, es webdesignerre is futotta nekikKép

ChaliceMarengo
nem csak a jelszot utotted el?
Nekem monitor nelkuli bebiorzom van /Philips, nem gagyi/, de az legzesfigyelonek nem alkalmas. Nem is a keszulek miatt, hanem Magad miatt. Ugye nem akarod honapokon at a nap minden egyes percet azzal tolteni, hogy hallgatod az orzot?! Boven eleg lesz annyi idegeskedes, hogy amikor majd mar 2 oraja alszik, mesz be nezegetni, vajon lelegzik-e meg? Ismeros, anyukak?Kép
En elsonel nem vettem bebiorzot sem, mi szulok tudtunk csendben vigadniKép Most, hogy Reka mar zajos, muszaj Matet felreeso, majdnem csukott szobaban altatni, ezert vettem, hogy meghalljm, ha felebred. De mar banom, felesleges volt ugy erzem. Ha felebred, orzo nelkul is hallomKép Igaz, ez csak 55m2Kép

Dirtha,
utolag is gratula! Tovabbi ilyen szep eveket, evtizedeket kivanok! Nagyon szep voltal. Es milyen tuzesKép Lattam mas kepet is, mondd, nem fagytal meg?!

Es Piros Davidjanak egy szulinapi tabla:
Kép
afonya
 
 


Holly,
drukk! Tenyleg mindent megprobalsz.
Van egy olyan kreme a Medelanak, hogy PureLan. Sokan dicserik. Hatha...

Most olvasom, mit irtam. Eleg felreertheto. Azt akartam, hogy a sima bebiorzo nem jo legzesfigyelesre. A legzesfigyelo szerintem egyenfuggo, aggodas merteke, penz befolyasolja a dontest

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Dirtha! Gratulálok az esküvőhöz!!

Flina!
Mi is fogadtunk szülésznőt, és már a téves riasztáskor is nagyon-nagyon sokat jelentett...

Csajok!
Kezdek fáradni....Állandóan erős jóslófájásaim vannak. Olyankor túl sok mindent nem tudok csinálni, csak várom, hogy tudjak aludni, pihenni egy kicsit.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Áfonya! Csak egy pici javítás, nem mintha fontos lenne, de, szóval dec.20-án leszek 27 éves.Az a pár év ... Képde mégis!Kép
Légzésfigyelőre még egyszer visszatérve- nagyon szeretem. Panna annyira náthás volt, hogy kétszer bejelzett a figyelő.mégha téves risztás is volt, remélem az volt, megérte mevenni a szerkentyűt... Én örülök, hogy vihetem magammal a bébiőrt és mindig pittyeg!
Constanze! Kitartás! Erős legyél és a párod is! Nagy segítség, ilyenkor meg főképpen!
Sok pusz Lina
flina
 
 


Flina,
most mire vagsz fel, mit szamit az a 4 ev ide vagy oda?!Kép Bocsi. Akkor szulinapodra kapsz egy javitottat majdKép
En mar teljesen osszekeveredtem. Bebior alatt mit ertetek? Az nem az a "hallgatozos" dolog? A legzesfigyelo meg ami sipol, ha nem vesz levegot a gyerkoc?

Constanze,
kitartas! Vigasztaljon, max. 4 hetKép /ha engednek rahuzni 2 hetet/ es talalkozol AjnavalKép
afonya
 
 


Lányok!
Nagyon köszi a válaszokat. Különösen Marengonak, akinek a kedvező tapasztalati alapján bele is vágunk. Kép
Üdv mindenkinek!
Anna
tinalila
 
 


Dirtha! Sok boldogságot a kis családnak!!! Gratulálunk! (Még az sem kizárt hogy titeket láttunk dudálni az Árpád úton!? Kép )

Chalice!

Én nem kölcsönöztem tőlük, nem tudom pontosan mi az eljárás, de a papíron azt írják, hogy időpontegyeztetés miatt telefonálni kell. Merthogy bemutató is jár a készülékhez. Ennél többet én sem tudok, sajna. Kép De csak tájékozódás céljából is megejthető egy telefon szerintem. Egyébként szerintem sem helyettesíti a bébiőr a légzésfigyelőt! Két teljesen különböző dolog. Nekünk csak a bébiőrrel van tapasztalatunk, az bevált és nálunk szükséges is. Főleg éjjel: hiába sír hangosan, úgy alszom, hogy bébiőr nélkül nem hallom meg. Kép A mi házunk egyszintes. Kétszintesben szerintem még kihasználhatóbb.

Constanze! Kitartás! Utánad már tényleg mi jövünk!!! Kép

Fióka
fióka
 
 


Sziasztok!

Dirtha sok boldogságot! Nagyon szép vagy a képen! Próbálom a TK-s éveimet felidézni, de nem ismerlek. Ugye Te írtad, hogy 2000-ben végeztél? Viszont évfolyamtársaidat, lehet csoporttársaidat is ismertem egy párat.

Nekünk nincs sem légzésfigyelőnk, sem bébiőrzőnk. Bár a légzésfigyelőn gondolkodtam, de lebeszéltek. Eleinte éjszakára hanyatt tettem le aludni, aztán később éjszaka is hason aludt. Viszont a mai napig, ha valamire felébredek éjszaka, addig nem alszom vissza, amíg meg nem hallom a szuszogását.Kép

Láttátok a Vodafone reklámot? Azt, amelyiken egy srác ül, és hamisan talán Enrique Iglesias (fogalmam sincs hogy kell írni) számot énekel. Nem biztos, hogy E.I., ezekben nem vagyok otthon, de valami hasonló előadóét. A Vodafone csengőhangjait méltatják benne. Ugye jól láttam, hogy Győrben forgatták a színháznál?
andisz
 
 


Holly!

Belinkelek neked ide egy nlc-s szopis tanácsadót, ha gondolod beszélj vele!

http://www.nlc.hu/index.php?logoutaction=1&id=192&szakerto_id=326621
andisz
 
 


Sziasztok!

Andisz!
Igen, szerintem is Győrben van a reklám.
Bár elég bugyutának tartok a Vodafone reklámokat Kép
Némelyiket nem is értem.

Amúgy nálunk minden oké.
Alvásgondok ugyan vannak, de nem vészesek. Sírni hagyom módszer úgy működik, hogy sír két percet, bemegyek, megsimizem, lefektetem, odaülök mellé 2-3 percre a hintaszékbe, csöndbe nézeget, aztán megsimogatom, és kimegyek, nyikkan egyet, elhallgat, és egyszercsak horkolást hallunk Kép
Szóval már nem szakad meg az ordítástól. A gond csak az, hogy mindez 11 órakor zajlik le, mert fél 8-kor kaja után beájul, de fél óra alatt kialussza magát, és akkor 8-tól 10-ig, 11-ig buli van.
Engem nem zavar, de délelőtt meg elalszik 11 óráig is. Úgyhogy most elhatároztam, hogy max 9-ig hagyom aludni reggel (7 kor kel fel enni, és olyan 1/2 8, 8 körül visszaalszik.).

Remélem, így hamar lefárad.

Pénteken lesz 10 hónapos a kisasszony, én meg 10 hetes Kép

Dirtha!
Gratulálunkk nektek!
Nekünk ma van a 2. házassági évfordulónk. Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


koszonom a linket, irtam a tanacsadonak.
udv
h

ps jovok meg, csak koni most atmenetileg ketorankent eszik. most nagyon no.
holly
 
 


Sziasztok!

Constanze eltunt. GyanusKép

Bogi,utolag is boldog evfordulot!

Mi megvagyunk. Mate 5 honapos lesz a jovo heten, 6,2 kg es az utobbi 3 hetben 10 dekat birt hizni osszesen. Hat nem vagyok elragadtatva... de nyugodt, bekes, jokedvu baba, egyfolytaban vigyorgott a dokira is, atalussza az ejszakat, mostanra mar a hajnali 5 orai kelest is elhagyta, 8 korul ebred reggel, ugyhogy csak nem ehezik, ugye? Nyugtassatok megKép

Rekam is kibekult az uj helyzettel, ugy tunik, legalabbis atmenetilegKép Az oriasi jelenetek elmultak, most mar "csak" atlagos hisztik vannak.

-Afonya
afonya
 
 


Naaa, mi ez a passzivitás???
Mindenki szül, vagy rápihen a szülésre?Kép
Felteszem a Bálint egy nemrég készült "srácos" képét!


Kép
andisz
 
 


Andisz!
Gyönyörű ez a kisfiú!!

Amúgy itt vagyok még:-))
Méhszáj keddi állapot szerint már 1111-es, remélhetőleg lassan kibújik a babánk:-))
Ma megint kora reggel erős mensis görcsökre ébredtem, mostanra lettem jobban, szóval nem szülünk még, de megint rendesen kifáradtam, szóval a mai tennivalókból visszaveszek, és pihizek egy kicsit:-))

C.
38+3

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!
Constanze! Már nincs sok hátra! Tényleg jelentkezz minden nap és akkor tudjuk, hogy mi újság! Szorítok Nektek!
Andisz! Gyönyörű a fiad, büszke lehetsz rá!
Kedden mérték a Pannát, minden héten hízik 30dkg-ot, most 3600g. Ma 3 hetes a hölgy. Hason alvás bejött, köszi. Meg kaptunk a hasára Infacolt, az is jó neki.
Ma voltunk kint .. megyek, mennem kell
Lina
flina
 
 


Sziasztok!

Ma jöttünk haza a kórházból, így most csak egy rövid bejelentkezésre futja az erőmből és rohanok aludni, mert egyrészt bent nem nagyon tudtam pihenni, másrészt ki tudja milyen lesz az éjjel. Köszönöm a gratulációkat. Részletes beszámoló és képek kicsit később. Nem volt pite, ekkora baba és mégis a PIC-en kötöttünk ki.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a fiamról a dícsérő szavakat! Hát, barátnője is van már! Kép

Piros, hatalmas gratula a hatalmas fiadhoz! Várjuk a beszámolót és a képeket!
andisz
 
 


Andisz,
csak ismetelni tudom elottem szolokat: nagyon tunderi a fiadKép

Constanze,
az a 1111 mar csak jelent valamit...Kép

Piros,
udv itthon! Remelem, mar minden rendben veletek. PIC-hez kepest "hamar" itthon vagytok, nem huztatok ra sokat, biztos ugyes volt a fiadKép

-Afonya
afonya
 
 


Flina!
Nagyon szépen gyarapodik Panna!! Majd rakjál fel képet róla, ha lesz időd!!

Piros!
Üdv itthon!!!

Csajok!
Este megint olyan fájásaim voltak, szinte szétfacsarták a méhemet....Aztán semmi. Na most már azért kicsit csalódott voltam...
Kezdem azért magam arra is tuningolni, hogy esetlegesen saját dokim nélkül szülök, és karácsonykor kórházban leszünk....Különben nagyon nagy csalódás érhet. Már csak 8 napja van a babócának arra, hogy ezeket elkerüljük:-))

C.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Szia Piros! Még egyszer sok boldogságot, egészséget kívánok a kisfiadhoz!
Constanze! Most már hamarosan jön a babóca-programozd neki, hogy siessen, bár gondolom, már beszéltél vele az üggyel kapcsolatban Kép
Az a gáz, hogy Ő akkor jön, ha itt az ideje. Nálunk 3 héttel korábban, mégis Ő tudta, hogy mikor jöjjön, mi számítottuk el magunkat...
Akkor egy-két kép sok szerettel
Lina és Panna

KépKépKép
flina
 
 


Flina!
Persze, tuti van oka, hogy miért várat még magára:-)) Talán érzi, hogy én még nem voltam felkészülve, és kellett, hogy a sok fekvés után kicsit "szabad" legyek...Nem tudom.

Panna gyönyörű!!!! Nagyon köszi, hogy raktál fel képeket!!! Imádnivaló kiscsaj!! Remélem hamarosan mi is képekkel jöhetünk már.:-))

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Lina,
Panna igazi kis Holgy mar most. A kozepso kepen igen komolyan nezKép

Bogi,
ha jarsz erre: egy 20-40-szeres teleszkop az er valamit? Mit erdemes vele nezegetni? Igazabol mikroszkopot akarunk ajandekba venni egy 12 eves rokonnak, de mindenhol csak ezzel a teleszkoppal egyutt adjak es nem tudom, erdemes-e igy megvenni.

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok
megvagyunk am, csak meg mindig kuzdunk a szoptatassal. Most megint sebes. Ha meggyogyult, bimbovedovel meg utso menedekkent megprobaljuk.
:-(( Kezdek kifaradni tenyleg.
Udv
H
holly
 
 


Sziasztok!
Gratulálok az új babákhoz! Egyik szebb mint a másik!
Holly! Minden elismerésem a Tiétek ezért a küzdelemért,sokan rég feladták volna.Tényleg mindent megpróbáltál ami lehetséges,de a lefejt tejet ha megissza üvegből az immunitása ugyanúgy meglesz!Lehet,hogy jobb megoldás mint egy síró anyukával a szoptatás -nem? Talán egymásra is jobban tudtok figyelni mintha mindig fájna.Emlékszem,én mindig énekelgettem nekik közben.
Pár hét múlva majd én jövök tanácsért!
Piros! Gratulálok a fiacskádhoz,és remélem elmeséled majd mi volt! főleg a császár miatt érdekelne.
Mindenki meggyógyult Nálunk! Valaki kérdezte,hogy gyakori -e a krupp? Sajnos igen,és én meg is tanítanám minden szülőnek,hogy ilyenkor mit kell csinálni,mert ha tudod kezelni akkor hamarabb múlik.Bár ha ilyen roham van utána pár napig az egyikünk ott alszik, vagy a bébiőr van bekapcsolva.Ez riaszt ha hangos valami,sír vagy köhög! a légzésfigyelőt kicsit túlzásnak tartom egészséges újszülötteknél.
Ha valaki szokta nézni a MINIMAXOT ,holnaptól a világító mesekönyv reklámjában lesz a 2 kislányunk,/szőke copfos/.Képet sose tudok feltenni Róluk,de ott megnézhetők!
Constanze! Még egyben?
Sziasztok: Judit
fanniflóra
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?