Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Betti!
Igértem, hogy írok, hát írok!!
Megszületett az ismerQsöm negyedik császáros babája.A szülés a kiírt napon elkezdQdött, de persze már nem lehetett simán megszülni.Minden rendben volt jól vannak, 6 napot töltöttek bent a kórházban.Ja, és ami a csoda..be sem kellett elQtte feküdnie.

Melinda
adnilem

Sziasztok!

Bea, Dodus!
Hogy vagytok? Esetleg babáztok már?

Betti, Panka!
Hiányzik az "olvasnivalótok".

Ditta!
Receptek átküldenéd mélben?

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Dodus még nem babázikKép Lusta fiúcskaKép

Gyöngyöske!
Sajna Laura köhög...nem tudom mi lesz az eheti taliból. Kép Gyöngy hogy van?

neva
neva

Szia Ditta!
A receptet nekem én is kérem szépen!
Köszi!
k
kriszta13

Sziasztok!

Névnaposoknak sok boldogságot kívánok! Nem merem sorolni, nehogy kihagyjak valakit!
Kép

Gyöngyöske!
Itt vagyok, itt vagyok. Olvasni szoktam, csak írni nincs időm. Gerda még mindig beteg, nem nagyon, csak folyik az orra (eléggé) és emiatt nehezebben alszik el, könnyebben ébred... Jön a Karácsony, a vizsgaidőszak (20-án számvitel). Gábor szabadságon volt a múlt héten, ezért be se kapcsoltam a gépet.
Neked milyen a munka? Gondolom már dolgozol!

Dodus!
Hogy vagy? Ugye fogsz valakinek küldeni egy SMS-t ha megtörténik a nagy esmény? Nekem az a hétvégi takarítási láz már gyanús voltKépKép! Sajnos nem sikerült semmit megtudnom az egyetemenKép! Sikerült valamit elérnie a hugodnak?

Melinda!
Örülök, hogy leírtad! Gratulálok a barátnődnekKép! Tényleg remek, hogy még bemennie sem kellett hamarabb. Azért jó ilyet hallani!

Kriszta!
Ahogy fentebb írtam, 20-án vizsgázom, így nem tudunk menni. Ami baj az az, hogy jövő héten meg jön a védőnő, de majd felhívom, hogy jöjjön később. Csak lehet, hogy bekéredzkedünk a 1/2-10-es csoportba és akkor hamarabb hazaérünk. Csak Gerda gyógyuljon meg addig! Most már nem akarok ennyi alkalmat kihagyni. Már tud tapsolni is, egyre jobban élvezné a foglalkozást!
Festéket vettél? Nekem itt várják, hogy használjam őket. Remélem nem húsvéti nyulakat fogok festeni! Ahogy most az idővel állok...Kép!

Ditta!
KépekKép Én is kérem a receptet!

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Nevának igaza van, még nem babázok. De már beindult a dolog, dokibácsi szerint a kicsi nem fogja megvárni, hogy nekik kelljen beavatkozni.Kép És természetesen küldök majd SMS-t, ha lehet drukkolni, vagy gratulálni.

Betti, köszi, hogy megkérdezted. Tesóm egész múlt héten ezt próbálta intézni és úgy néz ki, hogy sikerült is kiharcolnia az ösztöndíjat. Már nagyon várja, mert hát nem kell ecsetelni az egyetemisták életét.Kép Vizsgához egy jó nagy kalappal!

Ditta, én is kérem a receptet! Guszta lett nagyon a sütid.Kép

További szép napot!

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Én még nagyon új vagyok itt. Tegnap találtam rá a babanetre, ahol sikerült 3-4 órát eltöltenem.
A legelső hozzászólásoktól kezdtem, de két évnyi anyaghoz 3-4 nap is kevés lenne.

Nekem még nincs gyerekem, de már nagyon foglalkoztat ez a dolog. Remélem két éven belül hozzánk is ellátogat majd a gólya! (De azt sem bánnám, ha még előbb ÉDESANYA lehetnék)

Hát ezért vetettem bele magam olyan nagy lendülettel az olvasásba.

Ditta!

A sütid engem is lázba hozott. El tudnád küldeni a receptet vagy fel tudnád tenni ide?

nyuszkó
nyuszkó2

HiKép

Dodus!
Most már azért szurkolokKép

Nyuszkó!
Üdv ittKép Tuti, hogy hamar Édesanya leszelKép
Nem irigyellek van mit behozni olvasásbaKép

Ditta!
Szerintem is pötyögd be azt a receptet.

Magdi!
Te is igértél vmi jó kis receptetKép

Betti!
Gyógypuszik Gerdának. Nálunk most Viktor beteg és nagyon úgy néz ki, hogy nemsokára nem csak őKép
Számvitel vizsgát nem irigylem, de tuti túl leszel rajtaKép

Gyöngyöske!
Bölcsi hogy tetszik? Jól emlékszem, hogy csak febr. ban mész vissza? Most akkor csak szoktatás van vagy azon már túl vagytok?

Neva!
Laurának is sok gyógypuszi, csak úgy bacimentesenKép (Remélem van vírusírtó a gépen és kiszüri a bacijaimatKép)

Panka!
Fejezzétek már be a felújítást és gyere visszaKép

Kteniko!
Sajna nekünk sem kell a gép, most már a digit. gépek "világa" vanKép De sok sikert hozzá és a babához sok-sok örömötKép

Húú lányok, jól megsz... minket Magdival. Megírtunk egy olyan zh-t amit nem is kellett volna. Belepazaroltam egy csomó időt (a puskagyártásba is - aztán használni sem lehetett) és amennyi idegeskedést okozott. Aztán este írt a tanár, hogy bocs... Na köszönöm szépen. Ha már csak rágondolok mérges leszek.
Most meg egy kellemes házi dogát kell írniKép és nemsokára itt a vidőszak. (de legalább azzal nem vagyok egyedülKép)

Koda, Emese, Kata, Ági, Pamacs, Sylke, Cat, Zsuzsa, Bea, Andi, Bea, Dkriszta, Forgi, Kacajka, Zita régen írtatok(hú most tiszta ciki, hogy kit hagytam ki)

Puszika, Marika

marika

Hát engem! Kép
adnilem

Sziasztok!

Pedig vagyok ám...Kép
Óránként benézek, hogy van-e valami új hír a mi kis mikuláspalántánkról. Úgy látszik jobban érzi magát anyuci pocakjában.Kép

Dodus! Szorítunk!!!Kép

Nyuszkó!
Üdv köztünk!KépKép Gyere gyakran!

K.

KépKép

KépKép
kata007

Melinda!
Te írtál (dec. 6-án) és ezekszerint élszKép Azért nem hiányoltalakKép De írjál hosszabbanKép

Kata!
Te kis buta most már ne szorítsd össze a lábad, akkor soha nem jönnek kiKép

marika

sziasztok!
Még egyben vagyok,de már olyan jo lenne ha meglenne a kicsi lány Kép
Holnap megyek nst-re meg megvizsgál a doki is.
Mostmár nagyon nehéznek érzem magam,állandóan fáj a hasam meg a derekam.Ráadásul ugy feszül már a hasam.
Minden betegnek gyogyulást!!!!!!!!
Névnaposok szülinaposok sok boldogságot!!!
Holnap majd jövök hogy mi volt a dokinál.
pusz bea

bea
beatron

Marika!

Te kis buta!Kép Azért szorítok, hogy végre már kibújjon, nem azért, hogy bentmaradjon...Kép

Bea!
Neked pedig hátha beindul a holnapi vizsgálat után. Elő szokott fordulni.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Íme a beigért recept Marikának és Mindenkinek!

Sült Krémes

30 dkg porcukor
15 dkg margarin
Ezt nagyon jó habosra keverjük, majd egyenként hozzá adunk 8 tojássárgát. Kanalanként 9 evőkanál lisztet és 1 liter tejet, meg 5 csomag vaniliacukrot adunk hozzá. Legvégül 9 tojásfehérjét, majd ezt a nagyon híg masszát egy kikent, kilisztezet tepsibe öntjük és betesszük a hideg sütőbe. Bekapcsoljuk a sütőt, 10-15 percig max-on, majd kisebb fokozatonmég másfél órát sütjük.Ha teljesen kihűlt szeleteljük és porcukorral meghintjük.

Ez a süti ha kész úgy néz ki, hogy felül a piskóta, az alja meg egy pudingos krém.

Magdi
lilien_csenge

Végre kiderült a nagy titok, egy 1431g-mos kislány lakik a pocakomban. Egy héttel idősebb a koránál, igy 30. hétben vagyunk. Igy akár Valentin napi baba is lehet. Azt mondta a doki, hogy nagy hézagot lát. Visszakérdeztem, hogy akkor most fiú vagy lány, mert zavaromban nem kapcsoltam. Azt válaszolta, hogy ilyen nemiszervvel inkább ne is legyen fiú. Én nagyon örültem a hirnek, a párom még reménykedik. Akkor nem lesz trónörökös. Nem baj szoktatom magam a gondolathoz, hogy kislány. Majd lesz a második fiú, mondtam neki. A lány meg fog nekem sokat segiteni a tesó gondozásában.
Amúgy a lényeg ,hogy minden ok .
BPD77mm Fl55mm OFD91mm AC245mm
Az arcocskáját nem mutatta, igy csak olyan képet kaptunk, amin a két kezével takarja magát és oldalról a füle látható. A videón viszont jól szétette a lábát.
Olyan jó, hogy végre fény derült az igazságra.

Kép

KépKép
búzaszem

SziasztokKép

Én is vagyok és olvasok is minden nap, de mostanában nem voltam túl jól. Ezek a pánikrohamok már odáig fajultak, hogy éjszakánként ordítottam Gabinak, hogy hívja a mentőket mert meghalok, olyan testi tüneteim voltak. Most már 3 hete orvoshoz járok, ideggyógyász is látott végre. Szerencsére ő is úgy látja, hogy ezek a rosszullétek pánikrohamok. Most állítja be a gyógyszereimet. Már szedek a szívemre, szedek a pánikra, kaptam nyugtatót és a koleszterinemre is, mert az is magas, nem tudja a szervezetem lebontani.... Remélem fognak segíteni a gyógyszerek. Ma is orvosnál voltam és megyek nemsokára megint. Szóval nem voltam valami jó paszban.

De azért minden kismamának szorítok és nagyon szép, gyors szülést kívánokKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Búzaszem!
Gratulálok a kislányhoz!Kép
A párod pedig hidd el, meg fog békülni a kislánnyal. Lesz még ő szerelmes a lányába, csak hallja majd meg tőle, hogy "apa".Kép

Koda!
Ezek azért mégiscsak szomorú hírek. Esetleg ha nem titok, elárulod miért lettél ilyen rosszul? Valami trauma ért, hogy ennyire elhatalmasodott rajtad? Nekem anno soroltad hogyan kezdődött, de ez már tényleg durva.
Mindenesetre kívánom tiszta szívből, hogy segítsenek a gyógyszerek, segítsen sokat, hogy ott van a párod mindig kitartóan és megértően melletted és persze a legfontosabb akiért igenis jobban kell lenned: a kicsi fiad!Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Üdv a szüli- és névnaposoknak! A "bármelyiknapos" kismamáknak pedig drukkolok, kitartást, erőt, bátorságot kívánok! Kép

Búzaszem!
Gratulálok a lányodhoz! Hidd el, ha már megszületik és megismeritek egymást, úgy fogod érezni, hogy mindig lányra vágytál! Nálam ez pont fordítva volt annak idején: én nagyon lányt szerettem volna, és amikor megmondták, hogy fiú, nem is tudtam mit érezzek igazán, mert egy kicsit csalódtam, de ezt nem vallottam volna be senkinek! Most meg attól féltem, hogy akkor leszek csalódott, ha azt mondják lányom lesz, mert annyira fiút akartam megint! Úgyis az a jó, ami van!!! Kép

Koda!
Ezek nagyon aggasztó hírek! De ma már a gyógyszerek olyan jók, hogy biztos segíteni fognak!! Te is akard nagyon, hogy jobban legyél, mert állítólag az sokat számít a gyógyulásban, ha az ember nagyon akarja, és hisz is benne!!!
Drukkolok Neked!!!

Marika!
Kedves tőled, hogy észlelted, hogy nem írtam egy ideje!!De azért olvastam minden nap a híreket, és megnézegettem az összes fényképet is!

Kedves Mindenki!!
Az az igazság, hogy nem vagyok a legjobb passzban, így nem volt kedvem pötyögni. Most próbáljuk ugyanis átrendezni a lakást, kialakítani a bébinek a kis kuckóját, de nem sikerül olyannak a szobánk, mint szertném! Kép A babának ugyanis nem lesz külön szobája, mert a lakásom 2szobás, a másik szoba pedig a fiam birodalma! Volt a szobánk között egy közös ajtó, amit most lezártunk egy szekrénnyel, mert így is teret nyerünk. Ám ez nekem lelkiismeretfurdalást okoz, mert úgy érzem, hogy kizártam a fiamat az életemből! Igaz, hogy még szó sem volt babáról, amikor már megegyeztünk, hogy ha egyetemista lesz, lezárjuk a közös ajtót! De az egész más, ha ő kezdeményezte volna, mint az, hogy én vetettem fel újra a témát! Pozitív fordulat, hogy amikor hazaért, nagyon tetszett neki az új felállás, mert nála is tágasabb lett a tér, és nagy elánnal neki is látott egy kis átrendezéshez! Tényleg klassz lett!!Kép Ráadásul átvett tőlünk egy kis asztalt is, ami nálunk már nem fért, neki pedig éppen kapóra jött! Így én is megnyugodtam valamennyire! Most még furcsa, hogy a "fél világot" meg kell kerülnöm, ha be akarok menni hozzá, de gondolom ez is csak megszokás kérdése!!
A mi szobánk ellenben nem akar alakulni! Most már a harmadik variációnál tartunk, úgy néz ki, hogy ez lesz a végleges, de valahogy még mindig nem az igazi! Kép Ráadásul az anyukám sem csöpögteti belém a "lelket". Nem tudom írtam-e már, hogy ugyanazon az emeleten lakunk a bérházban de külön lakásban. Így időnként átjön, megnézi hol tartunk, és nincs elragadtatva! Ráadásul előjön a szokott megjegyzésekkel, hogy minek kellett nekem ez e gyerek, lám még elhehyezni sem tudom a szobában! Már megszoktam ezeket a "finomságokat", de azért mindig lehervasztanak egy időre. Tényleg nincs rá ésszerű magyarázat, hogy miért vállaltam ilyen későn ezt a babát, de már nem mindegy? Ráadásul én örülök neki, és várom is nagyon! Ráadásul nem is véletlen volt, hanem tervezett!! Kép Persze, hogy vannak aggodalmaim, de kinek nincsenek!!?!!
Na de nem akarok én panaszkodni! Majd előkaparászom az optimizmusomat valahonnan a lomok közül a felforgatott szobámban!!!Kép Van már gyakorlatom abban, hogy az éltben a jó és szép dolgokat lássam meg és keressem elő, ami pedig rossz, azt megpróbálom hátra tolni annyira, hogy már ne is vegyem észre!!!
Andrea
ania62

Marika!

SZEMÜVEGES LETTEM!!!KépKép

Magdi
lilien_csenge

Andi Drága!
Gáz a mamád!De vannak anyák akik már csak ilyenek!Sajna nekem is egy kicsit "negatívabb" jutott!
Lehet,hogy ez is a feladatunk az életben, hogy őket egy kicsit + felé nyomjuk!
Vasárnap óta nekem is világvége hangulatom van!
Utálom az egészet!
A szeretet ünnepe és a karácsonyi láz teljesen rémálommá vált és alig várom, hogy január legyen!
Keresem az optimuzmusomat, de amikor a karácsonyi reklámokat látom akkor összeszorúl a szívem és bőgök!
Kész vagyok!
Kitartást!!! A lényeg, hogy Pocaklakó jól van és Te nagyon várod!
A szobát egy-egy babás dologgal majd fel fogod tudni dobni! Most nagy benned is a változás és körülötted is! Sok ez egy kicsit egyszerre! Légy türelmes!Kép

Magdi Drága!
Fényképet szeretnénk látni? milyen vagy így???

Koda Drága!
Kitartás!!! Nagyon szorítok Nektek, hogy legyen elég türelmetek a legjobb megoldást megtalálni!!!

Búzaszem Drága!
Nagyon gratula a pici lányhoz!!!Kép

Ennyi mára!
SZIASZTOK!
k
kriszta13

Köszönöm szépen a gratulációkat! Nagyon boldog vagyok. A baba neve Faragó Hanna lesz.
Mindenkinek kellemes napot!

Kép

KépKép
búzaszem

Koda!
KépKépKép Én meg azt hittem már jobban vagy... Az az orvos, akit augusztusban említettem nem vált be?

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Búzaszem: gratulálok a kislányodhoz.

Koda: Kép jobbulást.

Dodus: semmi hír? még csinosítja magát a kis hapsi?

Bea: dokinál mi volt?

Mi is dokizunk állandóan. Elvittük Valtit dokihoz a szobatisztaság miatt és egy olyan vizeletet produkált ő vagy a labor. brrrrrrrrr most kivizsgálások vannak, hogy tuti a labor kevert-e el vmit. a másnapi vizelet már jó lett, de dokinéni nem hagyja annyiban.
Aletta meg nagylány lett. tejcsin kívül már mást is elfogad. főleg a paradicsomos jön be nála Kép
pamacs

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ismeri-e valaki azt a hölgyet, aki homeopátiával foglalkozik és a Kurucz utcában lakik. A neve Dohányné László Zsuzsa.
Magánban érdekelne róla bármi (jó-rossz).

köszi
Éva
neva

Sziasztok!

Búzaszem, Betti, Gyöngyöske, Marika, Dodus, Kriszta, Nyuszkó!KépKép

Itt a recept:

DIÓS RUDACSKÁK

Hozzávalók:
-tésztához:
30 dkg Ráma margarin
50 dkg liszt
fél csom. sütőpor
2 csom. vaniliás cukor
24 dkg cukor
20 dkg darált dió (vagy mogyoró)
4 db tojássárgája
2 kiskanál rum (én helyette mandula likőrt
tettem)
-csokoládémázhoz:
10 dkg Ráma margarin
12 dkg fehér csokoládé (én táblás Milkát
használtam)
12 dkg tejcsokoládé (ugyanaz tejcsokiban)

A lisztet, sütőport, van. cukrot, cukrot, diót összekeverjük. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, és a rumot, cipóvá gyúrjuk, amelyet fél órára hűtőbe teszünk pihenni.
A tésztát kisebb darabokra vágjuk, lisztezett felületen kb. 8 cm-es rudakat vágunk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, erre helyezzük a rudacskákat. Előmelegített sütőben 180 foknál kb. 12 percig sütjük.
Sütés közben a csokoládékat külön-külön edénybe tördeljük, mindegyikhez hozzáadunk 5-5 dkg margarint, gőz felett felolvasztjuk. Jól elkeverjük, így folyékony mázat kapunk.
A rudacskák egyik oldalát a sötét mázba, másikat a világos mázba mártjuk. Rácsra rakjuk, a rács alá helyezünk egy tálat az esetleg lefolyó csoki részére és hagyjuk, hogy a máz megkeményedjen.

Jó kisérletezést!

DodusKép
2 nap nem írtál, már elkönyveltem, hogy biztos babázol! Várom a híreket!Kép

BúzaszemKép
Gratulálok a kislányodhoz! Hidd el, a férjed is meg fog vele barátkozni, mint ahogy Kata is írta, az apukák elolvadnak a lányuktól! Ezt én is tanúsíthatom!

BettiKép
Olvasom, ti is náthásak vagytok! Képzeld,a kisfiam már 3 hete taknyos, csúnyán köhögött, arra kapott antibiotikumot, de az orra csak folyik-folyik... Szerencsére éjszaka tud tőle aludni!

KodaKép
Hát nem túl jó híreket hoztál nekünk! Ne haragudj, hogy ilyen hülyeségeket kérdezek, de amikor van ez a pánikroham, akkor fizikai fájdalmat érzel? Mióta kínoznak ezek a rohamok?

Többiek (akiket Marika is felsorolt) merre vagytok??

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Marika!
Vagyok-vagyok, próbálom olvasni a topikot, de Ádi nem nagyon hagyja.

Bea!
Kitartás!

Búzaszem!
Gratulálok a kicsi Hanna lányodhoz!!!! Azért 1000 %-ig ne éld bele magad a nemébe, mert többeket ért már meglepetés a szülőszobán!
Minden esetre reméljük, hogy igaza lesz a dokinak és a párod tuti, hogy el fog olvadni a kiscsajtól.

Andrea!
Ezt a rendezkedés mizériát én is átéltem, no nem azért mert kevés a helyünk, hanem mert Ádinál nem megy az alvás, ezért a külön gyerekszobát felszámoltuk, és azóta is már kb. az 50. variáció szerint át-, meg átrendezkedtünk.
Ha érdekel néhány tipp ezzel kapcsolatban, magánban szívesen elküldöm a tapasztalataimat.
Anyukád negatív megjegyzéseire meg csak legyintsél, biztos repesni fog ha meglesz az új kisunokája!

Magdi!
Szemüveg Kép (elég kényelmetlen - nekem is van, de nem hordom, viszont ha nem látsz nélküle rendesen, az még kényelmetlenebb).

Kriszta!
Nálunk már tavaly sem volt karácsonyi ajándékozás, és idén még annyi sem lesz. Ez egyflől jó, mert nincs az idegbaj a beszerzések körül, másfelől meg szomorú, hiszen szívesen mindent megvennék a gyereknek, meg a családnak ha lenne miből.
De így inkább próbálom az ünnepet spirituális szinten élvezni.

5-én járt nálunk a háznál a Mikulás, itt van néhány kép az esemény utánról.
http://babanet.hu/album/main.php?album=2776&page=3&image=95161

Üdv:Emese

Üdv: Emese
mse173

Sziasztok!

Ma mi is meglátogattuk a dokit. Matyi megkapta végre a hároméves oltást. Alig csúsztunk három hónapotKép. Hát nem volt egy nagy élmény, szegény nagyon sírt, azóta doktorbácsisat játszunk. Már legalább öt szúrást kaptam. A Sabin cseppet meg elsőre kiköpte, így repetázni kellett. Még szerencse, hogy Gábor is el tudott jönni, egyedül nem bírtam volna a két gyerekkel. Gerdának meg előjött az atópiája, most készül rá a kenőcs a gyógyszertárban. Már olyan régen nem volt, az előzőnek lejárt a szavatossága. Hiába, tél van. Az orra is folyik, ezt az orvos is megjegyezte. Mondtam neki, azóta folyik, mióta Matyi oviba jár. Csak az intenzitása változik. Már az lenne a furcsa, ha nem folyna. De legalább nem lesz beteg, ha közösségbe kerül (legalábbis mindenki ezt mondja). Meg örülhetek is, mert csak ennyi. Nincs láz, fájdalom stb.

Ditta!
Köszi a receptetKép.! Majd kipróbálom. Jobbulást Nektek! Én már antibiotikummal nem próbálkozom, Gerda folyamatosan ehetné és a múltkor nagyon csúnyán elintézte a popsiját. Nálunk nem olyan vészes az egész, csak akkor van gond, amikor nem tud szopizni a teli orrától.

Marika!
ZhKép Jó ez a szervezés. Én meg háromszor maradtam le félig az óráról, mert ide-oda cserélgetik, szólni meg eszükbe sem jut. Legalább ezt már megtanultad és később nem kell! Miből írtátok?
Dorkát elérte a betegség?

Magdi!
A Te sütidet is kipróbálom! De kijön jól a tepsiből, nem lesz kanalas? Mert ha az alja krémes...
Mi ilyen káros a szemre? A bank vagy az egyetem?

Búzaszem!
Én is gratulálok a kicsilányhoz! Majd meglátod Apuka hogy odalesz a lányáért nemsokára!

Andrea!
Egy Baba mindig elfér, majd megoldjátok. A nagyfiadat pedig nem a lakásból tetted ki. Még csak nem is a szobájából. Lehet, hogy örül is a többlethelynek meg az elkülönülésnek, ez az Ő korában már természetes is lenne.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Emese Drága!
Köszi a bíztatást!
A gáz az, hogy lehetett volna ha nem vagyok ilyen izgő-mozgó buzgómócsing és nem csinálom meg a vasárnapot!
Nagyon gáz!
Én csak jót akartam és erre olyan -ba vágtam az egészet, hogy ..........
Ma tetőzött a történet, megjött a telefonsázmla. Így most még az is hozzá jön!
Kész vagyok!
Vasárnap reggel megfogadtam, hogy ha nem sikerül nem csinálom tovább! A gáz, hogy nagyon drága útmutatás volt ez Istentől!

A saját gyermekeinknek és a gyermekotthon lakóinak azért jó volt! Én meg majd valahogyan kifizetek mindenkit!Kép
Másra is tudnám volna költeni!
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1872&page=1&image=95165

Érdekel valakit hobbis termékek olcsóbban?Nagyker áron.

k
kriszta13

SziasztokKép

Előre is elnézést, hogy már megint a nyűgeimmel jövök, de a legtöbben ezzel kapcsolatban kérdeztetekKép

KataKép
Igen, ezek a problémák vezettek idáig, de még hátra van a kielemzése az úgymond pszihés háttérnek. Most a gyógyszereket állítják be.Kép

BettiKép
Megmondom őszintén, annyira félek a dokiktól, hogy nem mentem el ahhoz, akit ajánlottál. De nemrég már olyan rosszul voltam, hogy muszáj volt elindulnom valamerre. Úgy láttam jónak, hohy először a háziorvos lásson, hogy a szervi dolgokat is meg tudja vizsgálni. Ő adta aztán a beutalót az ideggyógyászatra. Most oda fogok járni, és ez a doktornő pszichoterapeuta is. Majd ő megmondja, mit kell még tennem a gyógyszerszedés mellett. 18-án van a legközelebbi vizit. Még nagyon az elején vagyok a dolgoknak.... Miért vártam eddig??????

DittaKép
Egyáltalán nem kérdeztél hülyeségeketKép Aki nem ismeri ezt a betegséget, nem is tudhatja, hogy mi lehet ez. Ezek a rosszullétek olyan tesi tüneteket okoznak, hogy azt hiszed, infarktusod van, vagy épp agybvérzésed vagy hasonló borzalom történik veled. Ilyen tünetei vannak, ezek közül legalább 4 egyszerre: szédülés, zsibbadás, ájulásérzés, 150-es pilzus, szívritmuszavar, hidegrázás, légszomj, remegés és még sok minden más. Volt olyan is valamelyik nap, hogy éjszaka megint rosszul lettem. A szívem megint elkezdett össze-vissza verni, aztán elömtött egy érdekes, szörnyű érzés. A kezemet előszőr, majd éreztem, hogy eléri az arcomat majd a fejemet. Egy égető, millió tűszúrás szerű érzés, mintha zsibbadnék. Azt hittem agyvérzést kapok vagy hasonló. Megint ordírtottam Gabinak, hogy segítsen, mert meghalok, hívjon mentőt, ilyet még nem éreztem. Mindezt éjfélkor. De ő gyorsan rámnézet, elmosolyodott és mondta, hogy nyugi, ez megint csak egy roham, nemsokára alábbhagy. Én egyből jobban lettem, nyugodtabb, bár rosszul voltam, az égető érzés még mindíg ott volt, bizsergett a testem, remegtem, a pulzusomat nem lehett mérni, olyan gyors volt. Aztán gyorsan hozott egy Xanaxot és lefektetett. 10 perc múlva múlni kezdett a roham és elaludtam.
....és a beszűkült élettér. Én már az utcára sem nagyon merek kimenni, mert félek, hogy rosszul leszek. Busz, villamos, bolt...ááááá..)
Szóval kegyetlen, de reménykedek, hogy az a sok gyógyszer hatni fog és az esetleges terápiák is.Kép

AndreaKép
Én teljesen egyetértek Betti gondolataival! Mintha helyettem írta volnaKépKép A nagyfiad szerintem örül is ennek a szeparáltságnak!Kép

EmeseKép
Köszi, hogy felraktad az én marcim képét isKép Tük aranyosak lettek!
Vettem Ádinak olyan köténykés előkét. Sajnos annyi a baja, hogy nem az az erős műanyag, de azért valameddig jó leszKép karácsonyi ajándéknak megkapjátok, ha már nem sikerült a legjobb minőséget megvennem...Pedig a Napsugárban voltunk!

Kriszta!
Jaj neked nem is küldök mosolygós fejecsét, mert ahogy olvasom semmi kedved most a nevetésre. Úgy látom ez az évvége sokunknak nem jött össze....

MarikaKép
Viktornak jobbulást! Ti nem kaptátok el?

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Betti!

Garantálom, hogy nem ragad a tepsibe!
nem tudom, hogy mi tette tönkre a szemem, de lehet ez is az is!

Magdi
lilien_csenge

Betti!
Mi az az atópia, ami Gerdának van????
Remélem, hogy a harc ellenére Matyi jól viselte az oltást, és nem lett utána beteg.

Kriszta!
Sajnálom, hogy ilyen nagy ráfizetés volt a vasárnapi műsor Kép.
Tényleg kevesen voltak (jóformán csak a gyerekvárosból).
Délután már mi sem tudtunk visszamenni, mert Ádi sokáig aludt, pedig a Csiribirit biztos élvezte volna.
Volt ott egy fényképész, aki lekapott minket is. Nem tudod, hol lehet a képekhez jutni?
A megadott címen nem jön elő fényképalbum, hol van a te albumod?

Koda!
Sajnos a videot nem tudtam átküldeni, mert a mail server nem enged ekkora filet postázni, az MSN-be meg nem látlak titeket bejelentkezve, hogy ott megpróbáljam.
Az előkét előre is nagyon köszönjük, mert a mostani már teljesen tropa.
Remélem azért ha jobban leszel, hozzánk majd átcsattogsz Marcival (kísértesd magad át Apával).

Üdv:Emese

mse173

Sziasztok!

Nem, még nem indulunk a kórházba és nem is babázunk.Kép Vígan vagyok magamnak itthon (még). De már nagyon várjuk, hogy a kis pasi úgy gondolja, na itt az idő, mostantól kint boldogítalak Titeket.Kép

A recepteket kimásolom. Épp ma gondoltam rá, hogy talán egy mézeskalács sütés még belefér az időmbe.

A betegeknek jobbulást, a letörteknek egy jó nagy adag optimizmust kívánok!

Búzaszem, gratulálok a kislányhoz! Majd megyünk udvarolni.Kép

További szép estét!

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

KodaKép

Köszi, hogy egy kicsit bővebben írtál a betegségedről! Hát, nem irigyellek! Elég nehéz ezzel így élni! Tudod, az jutott az eszembe, hogy a terhességet hogy tudtad így végigcsinálni? Mármint hogy sorbanállás vizsgálatokra, és egyáltalán maga a kórházi tartózkodás... Vagy akkor még nem volt ennyire súlyos? És szerintem a legjobb döntés volt, hogy végre elindultál egy dokihoz! Biztos, hogy sokkal jobban leszel!!
Az írásod alapján a párod már elég higgadtan kezeli ezeket a rohamokat...
Én drukkolok, hogy mielőbb gyógyulj meg!! Fénypostázok egy kis itókát hozzá:KépKépKép
<!--attachment: elixir-135890.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*296.7**elixir%2epsd --><center><pre>
Kép
elixir.psd (296.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

EmeseKép
Kisfiam is olyan mini Mikulást kapott!

DodusKép
Mit keresel te még mindig itt??KépKép

Jó éjt mindenkinek!
DittaKép

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Koda!
Hát azért nem indultál el, mert ez is a betegséghez tartozik. Nem könnyű úgy elmenni az orvoshoz, hogy az utcán rögtön rosszul leszel. Most már ezen ne rágódj, mert elmúlt. Az a lényeg, ami ezután történikKép! A gyógyszerek és a pszichoterápia majd együtt segítenek.
Minden elismerésem a párodé, egy pánikroham elég ijesztő. (Legalábbis ezt mondják.)

Emese!
Az atopiás betegség olyan, aminek nem tudják mi az oka. Vannak atopiás alkatú csecsemők: szőke haj, kék szem (a Matyié barna), fehér bőr, meg még pár alkati jellegzetesség. Matyinak is, Gerdának is atopiás dermatitise (bőrgyulladás) van. Csúnya, vörös gyulladás a bőrükön. Nem használhatunk csak gyógyszertári kencéket. Se habfürdő, se sampon, se szappan. Matyinak nem volt jó a pelenka sem, Monapelt használtunk. Minden eldobható pelenkától előjöttek a foltok. Gerdánál eddig Liberot használtam, ettől nem volt baj, most a pelenka vonalában jöttek elő. Matyinál már régen nem volt semmi, valószínűleg elmúlt, már csak a hajas fejbőrön van. Neki volt a súlyosabb. Nyáron a napsütéstől enyhülnek a tünetek. Nagyjából ennyi.
Nekünk nem nagyon van vele bajunk most már, nem is súlyos Náluk, de azért oda kell figyelni rá.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Ja, meg hajlamosabbak az allergiára. Hát ezért nem nagyon igyekszem az új ételekkel meg egyebekkel. Most is azután indult be, hogy joghurtot adtam Neki, Úgyhogy most egyéves korig semmi tejtermék.

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok mamikák, leendő mamikák!Kép Koda: bár már ezerszer leírták a többiek, de én is sajnálom, ami veled történik! Búzaszem: irigyellek,legalábbis a tudatért, hogy valamennyire sejtheted, hogy kislányod lesz. Mi mindketten a párommal kislánykát várunk, de persze ha fiú lesz, akkor is nagyon-nagyon boldog leszekKép) Egyszerűen csak annyi, hogy lányos anyának érzem magam. Lehet, hogy hülyeség, de ezt érzem.
Túl vagyunk a 18 hetes "genetikain". Háááát, mit is mondjak, kissé csalódtam.Kép A paramétereink tökéletesek, hála az égnek, de azt hittem, jobban, több mindent megvizsgálnak. Két perc alatt letudta a doki, ugyanazokat a vizsgálatokat készítették el, amit két héttel ezelőtt a saját orvosom is. Azt hittem, hogy ez nagyobb volumenű vizsgálat lesz, megnézik a veséket, a végtagokat, a gerincet, és kiszűrnek minden rendellenességet, amit tudnak, de tévedtemKép Nálatok is ennyire "lazán" vették? Nyugtassatok meg, még mindig pánikolós vagyokKép) Jó hír: már buborékol a pocakom és tudom hogy Ő az!Kép Olyan édi, esténként nagyon aktívKép)
Vigyázzatok magatokra, ne fázzatok meg, és mindenkinek örömteli ünnepvárást, készülődést kívánok!

Puszikák!
Sylke
sylke

Sylke!
Ez édes! Tényleg olyan, mintha buborék pattanna el nagyon finoman (IMÁDTAM), nekem is mindig este volt mozgékony, amikor ledőltem aludni. KépKépKép

Betti!
Ez nem nagy élmény! Én Ádinak mindent olyan bátran odaadtam enni, és meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen is van. De a lényeg, hogy nem súlyos.
Akkor gyógyulást kívánok Gerdának!!!!

Emese

mse173

Betti!
Az én Tamarámnak is atópiás dermatitise van, találtál már rá valami csodát, vagy azt a gyógyszertári krémet használjátok amit 3 napig kell kenni, majd négy nap szünet?

Andi, Kriszta és akit érint Kép !
Sajnálattal üdvözöllek benneteket az " édesanyánk nem ért meg minket" klubbjában.Sajnos nekem is kijutott, mostanában meg lehet, hogy én vagyok már kevésbé megértQ, és nem nyelek le mindent, de valahogy még inkább rámjár a rúd.Hogy csak olyan kedves dolgot említsek nem tartottuk a kapcsolatot 4 hónapig, az unokák sem hiányoztak, volt közben három, szülinap, a gyerekeké és az enyén, de így erre sem kellett költeni Kép .Azóta kibékultünk, de minden ugyanott folytatódott az én anyukám semmit sem tanult az esetbQl.Más szülQnek az az öröm, ha kárácsonykor a gyermekei unokái ülik körül az asztalt, az enyém nem vállalja az ezzel járó hercehurcát, így nem megyünk-ne menjünk! Kép
Szóval csak a rosszkeresés és hamis ölelés, ezt keaptam az utóbbi idQben, sem jó szó, sem bíztatás, sem simogatás.
MindenkitQl bocs ha elárasztottalak benneteket és túl lehangolóra sikerültem.Erre mondják, hogy mindenkinek megvan a maga keresztje, nekem is.

Melinda
adnilem

SziasztokKép

SylkeKép
Eddig szinte kismamtától azt hallottam, hogy eza 18. hetes UH volt a legrövidebb. Mikor nekem csinálták, még alig toltam le a nadrágomat, már kelhettem is fel az asztalról. Én is csak csodélkoztam, hogy ennyi??????
Marci nekem is kis éjszakai bagoly volt a pocakbanKép Volt, hogy hajnal kettőtől nem tudtam aludni, mert fészkelődöttKép

BettiKép
Köszi a bíztatásKép
De téged sem irigyellek a gyererek bőre miatt. Marcinak néha brutális pepenkakiütései vannak, de már olyanok, hogy szinte levedzik....Nekünk is csak a gyógszertári kutyulós kenőcs vált beKép

DittaKép
neked a gyerekek nem ilyedtek meg a zenélős mikulás hangjától? Mi ott voltunk Emesééknél, mikor Ádi megkapta. Ahogy meghallotta a hangját, sírva fakadt és rohant Emese anyukájának a nyakábaKépKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Melinda!
Ez nagyon rossz lehetKép, és nem is valószínű, hogy tudsz rajta változtatni. Sajnos semmi okos nem jut eszembe...

Nem tudom ez melyik kence. Mi olyat használunk, amiben Elocom van. Csak akkor kenem, ha nagyon muszáj, nem használok hydophilen kívül semmit, kézmosásra babaszappant. De nem erőltetem a szappanozást csak WC után, meg ha koszos a keze. Gerdánál egyáltalán nem használok semmit (csak hydrophil). Matyira az idén eddig még nem adtam harisnyát, húzom amíg lehet. Amennyire megy, pamutruhát veszek Nekik. De gondolom ezeket mind tudod... Ami nálunk bonyolította az az volt, hogy Matyi másfél évesen a bölcsi játszóházában elkapott egy molluscum fertőzést (vírus). Ez többnyire csak atopiás gyerekeken okoz tüneteket. Tele lett hólyagokkal, rendszeresen bőrgy-ra jártunk leszedetni, mindig továbbaszaladt.
Tamarának még mindig súlyos? Jártok valakihez? Gondolom a Ti krémetek is valami szteroidos lehet, azért kell a szünet.

Emese!
Nem vészes (nálunk). Van akinek sokkal-sokkal súlyosabb. Csak azért részleteztem, mert láttam a múltkor, mikor MM előtt beszélgettünk, hogy nem nagyon érted, miért állok így az evéskérdéshez. A hideg futkos a hátamon, ha arra gondolok, hogy most, amiért túl hamar adok valamit esetleg egész életében nem ehet-ihat olyat, amiben például tej van. Van olyan ismerősöm, akinek a fia tej- és tojásérzékeny, nagyon sokat kínlódnak.
Ezért kész bébiételt sem nagyon veszek, megnézem mi van benne és úgy válogatok. Meg nem tartom Őket sterilen. Mármint a gyerekeket, nem a bébiételtKép.

Matyi egyébként belázasodott hajnalban, lemondtam az ovit. Most már semmi baja. Csak így ma sem tudok tanulni. Mindegy.

Sylke!
Ez tényleg nagyon jó érzés. Élvezd ki! Különben is most a legjobb, hányinger már nincs(?), aludni még tudsz, már jeleket ad Magáról!

Dodus!
Te is biztos nagyon élvezedKép! Vagy már nem?

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Koda!
Remélem A Karácsonyotok már pánikmentes leszKép

Tényleg nem panasznak szántam a leírtakat, csak amikor meglátják olyanok, akik nem ismerik, azt hiszik, fertőző bőrbaj. És utálok magyarázkodni ilyenkor!

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Ditta!

Köszi a receptet, hétvégen ki is próbálom.

nyuszkó
nyuszkó2

Sziasztok!

A gyerkőc jól van a pocakban. Hétfőn betöltjük a 41. hetet és akkor be kell(ene) feküdni a kórházba, ha addig nem születik meg. Úgyhogy most ezerrel próbálom győzködni, hogy csodajó dolga lesz idekint, hátha a három nap alatt meggondolja magát.Kép Ezért Tőletek is kérek dupla adag szülésindító energiát!!!Kép Esetleg egyéb ötletetek van? Ma már vasaltam, ágyneműt fogok húzni, meg egyéb házimunkák, hátha...Kép

Na pá, megyek teregetni.

Pusz, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Betti!
Tamarának egy éves korában vettük észre mire kiderült, hogy ekcéma lett másfél Kép .Sokat tudok róla pl. hogy sokáig szopó gyerekeknél ritkán fordul elQ, úgy látszik 13 hónap kevés volt Kép .Sokféle kencét kipróbáltunk már rá, de leginkább ez vált be nem tudom a nevét, a doki írja fel a gyógyszertárban keverik.BQrgyógyász...mosolyognak rajta, adják a szórólapot és közlik, hogy majd kinövi.Most nyáron nem jött elQ, pedig tavaly a pancsitól ronda volt és azt hittem már tényleg kinövi, de sajnos most beindult ismét.Nem is annyira piros inkább durva tapintású és egyre nagyobb területen jelentkezik.Viszketni is inkább fürdés tusolás után szokott, ez is szerencse, mert van aki véresre vakarja.Éppen delelQtt voltam a dokinál, írt fel egy kenQcsot, azt mondta maga a csoda 1-2 alkalom után elmúlik.Az ára is csoda 5000 Ft körül van és jó esetben használ.A férjem szokta mondani, hogy neki egy évre kerül ennyibe a testápoló, szappan.Mindeggy, csak jó legyen!!

Dodus!
Energia+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Remélem, elég lesz!aztán csak ügyesen, új élet kezdQdik neki is neked is.Tudom, közhely , de rá fogsz jönni, hogy ez tényleg így van.Ezt csak mi édesanyák tudhatjuk, hogy micsoda csodanagy dolog.

Melinda
adnilem

Dodus!
Van egy gyógynövény eper.... Nem jut az eszembe! Kontrakció segítő!

-Anyukákhoz még annyit, hogy mi most együtt lakunk! A nap 24 órájában két teljesen lülönböző mentalitású ember!
Húúúúúúúúúúúú....
kriszta13

Dodus!
Állítólag a tonic csodákra képes. Már ha szereted. Én imádom, de sajnos már utána hallottam, hogy szükségem lett volna ráKép! Pedig hektoszámra ittam volnaKép.

Nyuszkó!
Üdvözöllek én isKép. Sok boldogságot kívánok a tervezgetéshez is.

Melinda!
Akkor én ne szóljak egy szót se. Matyinak az idén még nem jött elő, nem akarom elkiabálni, de talán elmúlt.
Nektek viszont nehéz lehetKép. Szegénynek biztos nagyon rossz a viszketés!

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Kriszta! Elbújtál???? Sz. Kata Kép))
kta

Dodus!
Én a szexről hallottam, hogy hatásosan indítja be a kissé elhúzódó terhességet (bár az igazat megvallva, én ebben az időben már nem hogy arra nem vágytam, de arra sem, hogy megmozduljak).Kép

Emese

mse173

Sziasztok!

Dodus!
Csatlakozom Emeséhez!Kép
Én is ezt hallottam, sőt több ismerősnél bevált.Kép Dórinál nem volt rá szükség hiszen hamarabb jött.Kép
A tonikról is hallottam, hogy állítólag kinin van benne, ami méhösszehúzó hatású.

Lányok!
Anyuka dologban annyira elszomorítottatok.Kép Tudom, hogy van ilyen, de szerencsére nem ismerem. Nekem ha azt mondaná anyu, hogy hozzánk akar költözni, az lenne az első kérdésem, hogy "mehetek érted?"Kép
Apu már egy más tészta...Kép

Betti!
Ismerős a magyarázkodás.Kép
Nekem Dancsinak volt gyermekkori ekcémája. Neki a testén nem igazán volt csúnya, vagy látható, de nagyon viszketett neki. A keze viszont bizonyos időközönként nagyon csúnya volt. Nem tudom másképp leírni, olyan volt mintha istenesen leégett volna a tenyere és most hámlik. A hámlást, ha nem figyeltem rá, a húsig leszedte, mert azt hitte akkor jobb lesz. Ilyenkor persze begyulladt. Szegénykém szégyelte is mindig. A többi gyerek nem szívesen fogta meg ilyenkor a kezét.Kép Ezt viselte a legrosszabbul.
Az idén tavasszal én untam meg a drágábbnál drágább, vagy éppen "olcsó, de tuti" kenőcsöt. Egyszerűen abbahagytuk a kezén a kenegetést.
Csodák csodája, a keze rendbejött.Kép Ezek után kipróbáltuk, hogy a testét se kenje. Nem kente, nem jött elő semmi. Talán épp most nőtte ki, talán kell egy kis pihenés a bőrének és most a kenőcsmentesség a jó, nem tudom. Most a babatusfürdőt használja és tünetmentes.Kép
Mi is csak a Hidrophiles kenőccsel fürödhettünk. Utána volt egy kenőcsünk amit minden fürdés után kellett használni. Büdös volt.Kép Az egész gyerek tőle.Kép Az ágynemű, a ruhái, minden átvette ezt a szagot. Bevallom volt alkalom amikor előre tudtuk, hogy megyünk valahová és ilyenkor nem használtuk.
Nekünk hiába írtak fel bármit, nem használt.
Én amit utánaolvasgattam, abban találtam ám ételféléket is, amik nem ajánlottak nekik. Jó, tudom ő már nem kisbaba.Kép Gondolom tudjátok, hogy az ilyen bőrnek a gyors zuhanyozás a legjobb.
Viszont úgy néz ki, hogy idén nyáron végre tünetmentes lett.Kép A rossz idő miatt sem jött vissza neki, úgyhogy lekopogom.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Ma az egyik autószalonban összefutottunk Panka férjével, minden rendben van, csak még mindig felfordulás van náluk, talán 1 hét, 10 nap, és jön!
De azért azt üzentem neki, hogy már többünknek hiányzik!

DodusKép
Nekem semmilyen indító technikám nincs...
Mondjad a kis Manónak, szedje össze magát, nehogy már a Karácsonyt is bent töltsétek!!KépKép

BettiKép
Hát nektek sem lehet könnyű ezzel a bőrbetegséggel...Kép De az viszont jó hír, hogy Matyinál már alakul a dolog!Kép

KodaKép
Ettől a Mikulástól nem fél, a Veronikának viszont van egy rollerező babája (Kínai gagyi-dizájn!Kép) na, attól sikít, de én is!

MelindaKép
Hát az én anyukámnak is vannak húzásai, de a tiédhez képest egy földre szállt angyal! Ő az unokákért mindent!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?