Új privát üzeneted érkezett!

Szirom!

A Récsei a Dózsa György út és a Thököly út kereszteződésénél van, ott épül egy új lakópark szerű és amögött. Alig lézeng általában pár ember, vannak éttermek, freesknapf, drogéria, butikok, szóval mindne ilyesmi. és fentz van egy játszuóház, ami nem ilyen ugrálós, légváras típus, hanem sok siam játék van, lego, fisher price, babház, ababkonyha ilyesmik. Van ezért egy csúszda is. Elég jó.

Emma már megint taknyosKép Egész éjjel óránként felsírt, nem ébredt fel igazán, csak nyűglődött. a férjem ugrált hozzá, én kómás voltam. ASztán 1/2 6-kor megint sírt, na akkor felkeltem, úgyis nemsoká kellett volna, megmértem a lázát, semmi, úgyhoyg a szokásos takonykór lesz. Úgy unom, hogy max 1 hétig tünetmentes aztán újra kezdődik elölrőlKép Október óta csak porszívózzuk az orrát, mást se csinálunkKép

ja, Szirom!

Tuti nem vagyok terhes, szedem rendesen a gyógyszert Kép Vagy inkábbKép Mióta megvan Emm én már annyiszor produkáltam oylan tüneteket hogy azt hittem hogy lehet hogy igen, aztán sose volt semmi. Cska mindíg bebeszélem magamnak, hogy jé, ez olyan minta akkor, aztán kiderül hoyg az émelygés tüszős mandula Kép Az éhgyomorra bevett bogyókat pedig sose bírtam, ma nem vetem be és nem is volt semmi bajom.Kép


Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Mióta Vikó szülinapja volt egyfolytában rohangálunk. Már tök fáradt vagyok. Ma délután van a nagy télapó esemény. Már nagyon várjuk. Megszálljuk hugom cégét...

Képzeljétek kedden voltunk ugye az éves felülvizsgálaton és rákérdeztem a tejre. Na, és mit gondoltok mi volt a doki néni válasza? 3 éves korig de min. 2 éves korig nem javasolja, hogy adjunk Vikónak tejet. Inkább maradjunk a babatejnél. Vikó egészséges, eddig bármilyen tejalapú dolgot kapott semmi probléma. Családilag sincs semmi oka, hogy feltételezzük a problémát. Marcust meg 1 éves korában terhelik... Én ezt már végkép nem értem, de bánom, hogy megkérdeztem, mert én úgy érzem, hogy nyugodtan próbálkozhatnánk, viszont milyen dolog az, hogy megkérdezem aztán homlokegyenest mást csinálok, mint amit a doki néni mond... Na, erre varrjatok gombot.

Hanzi:
Na, mi volt a terhelés eredménye?

Különben azért annyira ne sajnálj, mert én speciel jól érzem magam a bőrömben és egyáltalán nem bánom, hogy kevesebb, mint 2 év lesz a korkülönbség közöttük. Kifejezetten tetszik a dolog. Vikónak meg úgy érzem, hogy annyira hullámzó, hogy éppen milyen, hogy reménytelen arra várni, mikor lesz vele jobb vagy rosszabb. Két évnél nagyobb korkülönbséget, meg nem is szerettünk volna. Szóval most így jó és a problémák később is meglennének, ez alkati és lelki kérdés. Én aggódós voltam Vikónál is és ez nem lesz máskép a kistesónál sem, az ember ebben nem változik szerintem.

A bárányhimlővel kapcsolatban pedig ahogy Manó is mondta, így már más. De Marcus februártól bölcsis lesz, nem? Akkor viszont a közösség miatt nem lesz aktuális az oltás?

Szirom:
Cipő ügyben, mi a Deichmannba szoktunk járni. Viszonylag olcsó és szerintem jó minőségűek a cipők. Most vettünk nem régen Vikónak egy bundás magasabb szárú cipőt 5500 Ft-ért és egy igazi hótopogót azt hiszem 3000 valamennyiért. És tök aranyosan topog benne...

Bárányhimlő oltás: Mi is beoltatjuk Vikót, csak még az időpontot nem döntöttük el. Az tuti, hogy az ünnepek előtt nem, mert Vikó mindig az oltások után kicsit megváltozott, nem tudom megmondani, miért, mert nem sírt az oltásoknál és különben semmi extra láza vagy ilyesmi nem volt és mégis, valahogy más lett, nem tudom igazán megmagyarázni, mert ugye egyszerű volna azt mondani, hogy felborult a napirend, de ami nincs, az nem tud felborulni, de mégis, így érzem, és ez az ünnepek előtt és közben nem hiányzik.
Ennek ellenére azt mondom, hogy szerinted hány simán lezajlott bárányhimlőről és szövődménymentes oltásról lehet olvasni az újságokban, meg a neten? Szerintem egyről sem... Szóval valljuk meg ez azért elég egyoldalú. A problémát én abban látom, hogy az orvostársadalom nem tud kialakítani egy közel egységes álláspontot és ha megkérdezel 10 orvost, akkor tuti, hogy 10 féle véleményt fogsz hallani, ami nem lenne baj, de akkor már baj, ha mint laikus a gyerekedről kell döntened. Nem tudod mire alapozni a döntésedet. Ha a mi doktornőnket hallgattad volna meg vagy esetleg Hanziékét, akkor nem biztos, hogy ilyen egyértelmű volna a döntésed és fordítva is igaz ez...

Manó:
Nem jó hír, hogy szegény Emma állandóan kűzd a náthával. Ezt elkapja bölcsiben vagy esetleg meghűl?
Hogy sikerült a szabinap?
Párodnak javulást! Nem semmi, hogy most jött ki a torokgyusziból, most meg ez a lábsérülés. Abban lehet, hogy igaza van, hogy vagy nem csinálnak semmit, akkor minek ment el, vagy begipszelik, akkor meg kűzdhet a gipsszel. Egyik rosszabb, mint a másik. Végülis, ha úgy érzi nincs komoly baj, lehet, hogy jobb elkerülni az orvosokat.

Krisztocs:
Sajnálom ami anyukáddal történt. Csak sikerül segíteni rajta és az tényleg jó, ha ő maga felismeri, hogy segítség kell neki, ez a legfonosabb. Aki nem akarja azon nem is lehet segíteni... Sajnos tudom miről beszélek, mert anyósom is túlesett ezen, csak öngyilkosságig fajult a dolog. Most jól van, úgy néz ki egyenesbe fordult az élete, reméljük így is marad. De sajnos nem a gysógyszerek és az orvosok segítettek, hanem, hogy újra van munkája és talált egy embert akivel ha nem is tökéletesen, de kijön. Meg itt az unoka is. Lehet, hogy anyukádnál is van aminek meg kell változnia az életében ahhoz, hogy a gyógyszerek és az orvosok tudjanak segíteni. Gondolom a betegsége is hozzájárul az állapotához. Mindenesetre kitartást!

Remélem az ünnepről teszel fel képeket, mert nagyon várom.

Na, most lelövöm magam.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Tej: Én 1 éves korában még csak azt kezdtem el hogy főzelékbe, más kajcsikba kapott tejet (mivel Emma is pöttyösödött sokáig még az erősebb tápszerektől is). Pl evett palcsintát, tejes levest. És majd csak ezután pár hónappal kapott rendes tejet, pl kakaót. Semmi baja tőle, de nem szereti azóta sem, így nem eröltetem. kakót iszik, meg a bölcvsiben is kapnakl tejes italt, de mondják ott si hogynemszerti. A siam tejet nem issza meg egyáltalán. Én 3 éves koráig reggel-este maradok a tápszernél, bár ez nem tudatos döntés, inkább úgy tűnik az ő választása.

Marycus!

Háta bölcsiebn kapja el persze. Most is hétfőn egy kislányt 39 fokos lázzal vittek el és mind tüsszög, folyik az orruk. Még Emma akevésbé betegesek közé tartozik. De ez is nagyon kellemetlen.



Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Sziasztok!

Túl vaguynk a terhelésen, ez negatív eredménnyel zárult, tehát Marcus is kaphat majd tejtermékeket. Egyelőre 2 hétig max. 2 dl tejes tápit, majd két hét után tejtermékeket is, de max 2.5 dl-t. Azt mondta a dokinéni, hogy ez csak azt jelenti, hogy nem fog a tejre fulladással reagálni. De a csalánkiütés, hasmenés ettől még kijöhet bármikor életében - bár ez másnál is előfordulhat. És annyi, hogy most már a rejtett tejekre nem kell figyelni (pl. kifli, pogácsa stb). Egyébként jó volt, bár első nap ott voltunk 9-től 2-ig, másnap meg délig. De elbeszélgettük az időt a többi anyukával Kép

Krisz,
Jobbulást anyukádnak! Remélem, hogy túl tudja tenni magát ezen a sok "negatív" élményen, ami manapság érte és elfelejti ezt a dolgot!
A buli 4-kor lesz az Ariel/Tix teremben egyébként Kép

Szirom,
A képeket még nem töltöttük le, mert Ádám ezerrel dolgozott a gépen, ma lett kész az anyaggal Kép De ígérem, mihelyt letöltjük átküldöm, vagy felteszem valahová, csak majd írjátok meg, hogy hová (úgy mint múltkor). De cserébe mi is kérjük ám, amit ti csináltatok Kép A klaviatúrát tudom, hogy otthagytuk, itthon eszembe jutott Kép
Cipő: nagyon jókat láttam a Deichmann-ban, vízhatlan pl. már 6.500-ért is van Kép

Marycus,
HOgy sikerült a mikibuli? Mit szólt hozzá Vikó?
Tej: ez általános, hogy 3 éves kor alatt nem ajánlják, akár allergia-gyanús a gyerkőc, akár nem. De szerintem egy-két éves kor a határ. Pl. itt van egy anyuka, aki már kb. 3 hónapja kecsketejet ad a gyerkőcnek, ő imádja és nincs gond (pedig 5 héttel idősebb Marcusnál csak). Viszont a tejben tényleg vannak olyan adalékanyagok, ami erősíti a gyerek csontozatát, immunitását -állítólag. Én pl. megpróbálom majd később a Biotejet, amit nagyobb helyeken lehet kapni. Tehát a te döntésed, hogy adsz-e neki vagy sem. Egyébként véleményem szerint, ha már tejporos, pasztörözött tejes készítményeket kapott Vikó, akkor a tej sem okozhat semmilyen gondot (hisz abból készül pl. a jobhurt, habok stb).

Egyébként nem sajnálatból írtam, amit írtam, hanem elismerésként. Én nem tudnék aktív Marcus mellett még egy kicsit most bevállalni.

A bárányhimlő nem kötelező, tehát nem lesz a bölcsi miatt sem aktuális. Ajánlhatják, de a szülő dönti el, hogy mi legyen. Csakúgy mint az agyhártyánál. Azt beadattuk, mert azért az pár óra alatt, ha nem veszik észre, halálos lehet...

Manó,
Emmának jobbulást! Lehet, hogy hamarosan én is ezeket nyögöm majd?
Párodnak is! Apuval is történt hasonló eset régen, nem ment el, aztán rosszul forrt össze a csont, azt, mikor tavaly kórházban volt, meg is állapították és az orrára is koppintottak. Mert ha már be nem is gipszelik (ujjak miatt nem mindig szoktak), de legalább helyreigazítják a csontot, ha nincs jó helyen.
Érdekes, mert nálunk is a régi tápi jobban megy, mint a mostani. A HA lemegy 5-10 perc alatt, ezzel meg legalább 20 percig molyolt most is....

Ígérem, hogy teszek majd gyakrabban képeket, csak annyira primitív a feltevési procedúra, hgoy nincs türelem hozzá sokszor (bújjon má' ki belőlem a "szakmai" kisördög Kép).

Pusz

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Ez nagyon jó hír, Hanzi! Most már Marcus is ehetne a zsömlémbőlKép Képeken meg természetesen osztozunk, de az az igazság, hogy most nem állok neki kicsinyíteni. Majd az emberek megoldják ftp-n, jó?
Tetszik ez az Ariel/Tix teremKép Ááááá...Kép

Manó! Szegény Emma, sajnálom nagyon! Valami immunerősítőt nem próbáltál még, hogy a kis szervezete könnyebben kicsinálja a támadókat?

Marycus! Mit szólt Vikó a Mikuláshoz? Szerinted öltözzünk be Miksának?Kép

Deichmann: mi is vettünk ott a nyáron egy szandit, de most nem arra indultunk, és nem volt idő rohangálni. Így is ezerfelé kellett mennünk, és Miksának meg nagyon kellett már cipő. Ez tetszett, a 7900 még határeset, szóval megvettük. És nagyon tetszik neki, hurcolássza a lakásban. Igaz, a hétvégén Marcusét is el akarta tenni, fel is pakolta a kis polcra, ahol az övét tartjukKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Hanzi!

Ez nagyon jó hír!

Tej: Én egyszer próbáltam neki valami parmalat babatejet, az auchanban árulják, hogy miylne jó lezs és olyna szélgörcsöt kapott tőle hogy egész éjjel nem aludt. Na azótaha kap mezei normásl tejet kap, attól semmi baja, csak nem szereti:Kép

Én még forralni sem szoktam, mert úgy végképp nem issza meg. Elég idős volt már mikor kapta ahhot hogy nem kellejen forrakgatni meg feles tejezni.

Deiccmann: Tényleg vannak jó cipők, d eazért meg kell nézni őket. Pl szerintem a 6500 Ft-os vízhatlanok iszonyú merevek, nekem nem tetszettek. Kinézetre Ok, de amúgy nem jó. Én is ott vttem Emma csízmáját idén, de ez pille künnyű és nagyon puha, ez 9500 Ft volt.

Szirom!

Szed multivitamint, és az az igazság hogy ő nem tekinthető a bölcsisek között betegesnek. 2 hónapja jár és 2 napot volt itthon, azt is inkább csak úgy, mert én még itthon voltam akkor miért ne alapon. Van aki 1 hetet jár két hetet otthon van. Szóval csak én sírok hogy mindíg folyik az orra, de sokan nagyon örülnének ha csak annyi lenne mert álalndó arcüreggyulladással , fülgyulladással és hörghuruttal kűzdenekKép Pl az egyik kolléganőm kislánya is, pedig ő már 2. éve bölcsis és nem bírja megszokni, állandóan arcüreggyulladása van, ráaádul egyedükűl neveli a csaj, hát nem könnyű neki, folyton hiányzik.

Ma megyünk délután Télapó buliba a másik topikkal, nagyon kiváncsi vagyok mit szól Emma. Délelőtt meg a bölcsibe jön a a Miki.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Gyors...

Nagyon sok boldog elsö szülinapot Marcusnak!!!!!!! Kép

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Te Kriszta! Az nem november 3.-án volt?Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Már alig vártam, hogy elmesélhessem nektek a tegnapi télapóbulit. Csak ma is rohangálós nap volt és Vikó is alig aludt valamit. De most már itt vagyok és könyörtelenül mesélni fogok.

Szóval szuper jól sikerült a dolog. Vikó már attól lendületbe került, hogy bementünk a hugomhoz az irodába. Természetesen saját lábon tipegett be. Aztán mikor meglátta a sok gyerkőcöt, akkor már le se lehetett állítani, nyomult a többi gyerkőc közé, mindegyiket meg akarta fogni. Tologatta a székeket és amit tudott meg akart szerezni, egyszóval fel volt dobva nagyon. Bevágott két szelet kakaós kalácsot is. Aztán jött a télapó. Hát először nemigen tudta, mit kell nézni, mikor az ajtón befelé jött a télapó, ő inkább azzal volt elfoglalva, hogy a többi gyerek mit csinál, de mikor közelebb ért, akkor már le se vette róla a szemét, no, meg a kalácsról se. Amikor a gyerekek énekeltek, akkor ő lengette a karját, úgy, mikor táncolni szokott, mikor meg tapsoltak, akkor kicsit késve, de ő is tapsolni kezdett. Mondjuk szerintem fogalma se volt miért kell tapsolni, de mivel tudja hogy kell vigyorogva ő is tapsolt. Haláli volt. Aztán ki kellett menni a télapóhoz. Mindenki azt mondta bent hugi munkahelyén, hogy inkább én vigyem ki, mert hátha megijed, de én bíztam Vikiben és hugira bíztam. Nem csalódtam. Semmi félelem, csak érdeklődés, meg kerek szemek. Simán kitipegett a télapóhoz és erősen figyelte, hogy mit mond, még a papírt is megmutatta a télapó, és mondta, hogy nézd milyen sokat írtak rólad, és Viki meg is nézte, majdnem el is szedte a papírt. (Fura télapó volt papírból dolgozott..., meg kicsit lámpalázas is volt, mert néha remegett a hangja..., ja és nem azonnal kaptak ajándékot, hanem csak miután mindenki kiment és meghallgatta a jót-rosszat.) Aztán huginak kellett közbelépni, mert majdnem megszerezte a télapó teljes ajándék készletét zsákostúl. Aztán jött az ajándékosztás és Vikót megint letette a télapóhoz a hugom, ő nyújtotta a csomagot, Vikó meg elvette annak rendje és módja szerint, aztán hugi megfordította és szépen visszagyalogolt a helyére, de még visszanézett erre a fura nagy piros emberre aki ilyen zörgőszsacskós valamit nyomott a kezébe...
Aztán még evészet és játék a többi gyerekkel volt. Egy kisfiú télapózacsiját is meg akarta szerezni és egy kislány babája is a kezében landolt. Aztán meg "futni" kezdett egy kisfiú után, mire mondta Zoli, hogy: "Viki ne fuss a fiúk után." A hugom kollégája meg még másnap is mondta Gabinak, hogy az ő kisfia után futnak a lányok...
Aztán az ünnepség után a kollégák vették kezelésbe őkelmét. Lenyomott még egy mandarint és táncizott a számítógépen lejátszott zenére, ja és csattógós számológépen számolt is, az nagyon klassz volt. Hát ennyi volt, de nagyon szép emlék lesz.

Hanzika:
Tök jó, hogy Marcus terheléses eredménye jó lett. Azért így mégis könnyebb lesz nektek is meg neki is.

Szirom:
A fentiek alapján én csak azt tudom mondani, hogy öltözzetek be télapónak, ha tudtok. Ha bejön Miksának akkor szép emlék lesz, ha nem akkor pedig elmondhatjátok, Ti mindent megtettetek.

Manó:
Nálatok hogy sikerült a buli?

Na, most ennyi, mert Vikó megy fürdizni, de utoljára még képek:

Viki a nagy piros bácsival:

Kép

Kép

És a télapócsomag átvétele:

Kép

Kép

Kép


Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus! Hát nagyon édesKép És stílusosan pirosban nyomult VikóKép Azért én is megnéznék egy ilyet, de minket egyik cégtől sem hívtakKép Tényleg már akartam kérdezni, olyan sok helyen olvasom a céges mikibulikat, ez hogyan zajlik?

Mi megint ketten vagyunk Miksával, nemszeretem szombat esték az ilyenek. Még jó, hogy ilyen jófej kissrácKép Nemrég ébredt föl, 4 órát szunyált délután. Már épp kezdtem aggódni, bár az is igaz, hogy ma korán, (Hanzi csukd be a szemedKép) 7.50-kor kelt. Holnap reggel meg megyünk szavazni a városba kettecskén, aztán csak hazaér az ember is, akinek délelőtt még van egy Tiszaszőlős-Horány köre.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Gyors leszek csak, tiszta káosz volt a hétvége....fodrász, mikibuli, ma meg szülizés és mikizés megint. Képek később Kép

Marycus,
Nagyon édi Vikó! Kép

Szirom,
De, rájöttem, Hanzival jót rötyögtünk még a bulin is, hogy mennyire hülye tudok lenni...mostanában azt se tudom, milyen nap van Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta! Én bevallom, csak azt tudom, hogy Máté Mikulás körül született, és Tomi is valamikor akkor. Nem tudom a pontos dátumot, szégyellem is magam miattaKép

Mindkettőjüknek nagyon boldog szülinapot kívánok! Csak nem trafálok nagyon melléKépKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Tényleg, boldog szülinapot a szülinaposoknakKép

Miki buli nálunk is jól sikerült, bár Emma még mindíg fél a Mikitől de az ajándékokat bezsebelte.

Fényképek vannak a fényképalbumban, nem én csináltam, hanem mások, de van Emmáról is bőven.

Miki buli a Récseiben címen fut több album is, amit Banyóci csinált abban van sok Emmáról, meg van a 2. osztály nevűben is. Ahol rémült képet vág ott a Mikit látta megKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szirom,

Tomi dec 7, Máté és Annácska dec 10.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hanzika! Köszi az infót, te vagy nálunk ebben a tudorKép Namajdakkor keresek minden srácnak külön-külön, saját csak neki szánt gifet és meggratulálom újra őket!

Kriszta! Már azt hittem, megbántódtál. Én is jót röhögtem a dolgon, beírtam azt az egy sort, aztán olyan csönd lett itt, hogy kezdtem megijedni. De akkor remélem semmi gázKép
Képeket ugye teszel majd?

Akkor most gyövök a mi képünkkel:

Kép

Miksa nem ijedt meg, de egyáltalán nem csinált úgy, mint aki felismeri a papát. Pedig a hangját biztosan felismerte, csak hát valahogy nem tudta összerakni a dolgokat. Mindenesetre nem tojt be, bátran, ám kicsit visszafogottan vette át az ajándékotKép

Képzeljétek, ha jól láttam, Miksa növesztett egy újabb fogat. Ideje is volt, mert már nagyon régóta 6 van neki. Nem esküszöm meg rá, de úgy láttamKép Tegnap este nagyon piros is volt a popsija, pedig egy-két órával korábban még semmi sem látszott. Meg is lepődtem rajta.

Akartam már kérdezni, ti vettetek már szánkót? Látott valaki olyan kis klasszikus karfás szánkót? Olyan rácsos fára gondolok, nem amiben a földön ül a gyerek. És mibe kerül vajon? Nagyon úgy érzem, hogy jön a hó, két napja fáj a vállamKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,

Csak gyorsan, remélem, hogy hamarosan hosszabbal is szolgálhatok...

Szánkót láttam a hiperekben - Tescoban biztos, 7e Ft-ért. Javaslom, inkább vegyetek nagyobbat és rá szerelhető karfát (karfa külön 2e Auchan-ban).

H.

Kép
hanzika
 
 


Köszi Hanzi!

De miért vegyünk nagyobbat? Én egyszemélyeshez vagyok szokva, Szekszárdon én még gimis koromban is azzal jöttem le a hegyrőlKép Vagy kistesóra célzol?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,

Pl Kép Fiúknál nagyon működött Kép Egy gyereknél, meg mikor én lusta voltam húzni, ráültem és a bátyám húzott minket KépKépKép

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Dehogy bántódtam meg! Nem vagyok én olyan Kép Apamiku nagyon dögös Kép Nem fetrengtél a rötyögéstöl? Elképzelem apáját ilyen szerkóban Kép
Szánkóban nekünk kisebb van, de karfás, arra is ráférnek majd ketten, na meg Regi már tudja majd húzni Mátét Kép

Túlvagyunk a szülinapozáson, csak hát kár, hogy anyum nem volt itt. De bementünk hozzá aznap, vittünk minden földi jót, mikiajikat, kajcsikat, és jól felvidítottuk! Nagyon hülye család tudunk ám lenni Kép

A torta nagy sikert aratott, nem gyözte túrni Máté, persze Regi fújta a gyertyát, és ö vágta a tortát. Mert hát a nagy kérdés az volt, hogy neki mikor lesz szülinapja Kép
Szóval nem gyözött nyüzsizni.

Elötte szombaton, a céges mikibuli is szuper volt, majd Hanzi is mesél bizti Kép Regi énekelt a mikulásnak, teljesen meglepödtem milyen bevállalós volt Kép Máté se kapott frászt töle szerencsére, bár a krampuszcsajok jobban bejöttek nála, mint a szakállas Kép

És akkor "néhány" képecske, Marcussal megspékelve Kép (utólagos engedély kéretik Hanzi családtól Kép )

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

És a végére, a koszorúm, amit készítettem Kép
Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


A lényeg!!!

Tominak nagyon boldo szülinapot kívánunk! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


boldog...bocsi Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Gratula minden kis csöppséghez! Ezek szerint mindenkinél jól teltek a mikiünnepek és a szülinapok.

Nálunk nyügi napok vannak. Vikó egyáltalán nem találja magát az 1 éves szülinapja óta. Nem tudja mikor akar aludni és így nagyon nehéz vele. Szinte egész nap nyüszít valamiért. Már kezd elegem lenni... Most is már másodszor teszem a kiságyába, de csak óbégat. Most hagyom, hátha sikerül elfáradnia és akkor elalszik. Ha nem akkor újra leviszem, de nem tudom mit csinálok vele, mert lent is nyüszög és dörgöli a szemét.
Sétálni se tudunk menni, mert babakocsiba nem marad el, ha meg sétálni kellene, akkor nyivákol és felveteti magát, mondván, hogy ő fáradt és különben is álmos. Ami igaz, mert nem alszik. De nem tudom elaltatni. S mivel nem alszik nincs jó időpont, hogy kimenjünk, pedig bizti neki is hiányzik, meg nekem is...

Na, ennyit a nyavalygásból, mert megint kezdi behergelni magát, úgyhogy mennem kell.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Tominak!
Kép
És kérünk képeket is perszeKép

Kriszta! Tetszenek a képek, és a srácok is persze nagyonKép És a ti Mikiteknek nem csúszott el a szakállaKép Különben milyen tortát kapott Máté?
És persze anyukádnak jobbulást!

Marycus! Miksa is nyűgi volt ma, meg én is frontot jósolok, talán Vikót is ez bántja! És talán te is fáradékonyabb vagy, jobban felveszed. Ha nem, akkor bocsika a feltételezésért!Kép

Egyébként Miksa meg azért nem aludt ma, mert délelőtt az Ikeában voltunk, és ilyenkor ha nem érünk haza egyre, elszundít az autóban. Csak hát ott egy óránál többet nem alszik, itthon viszont olyenkor már általában nem sikerül letenni. Estére már csak nyüszített, meg asszem jön a másik foga is, úgyhogy ez is baj lehet. De lehet, hogy reggelre 8 fogú leszKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szaisztok!

ma műtik anyósomat, nagyon félünkKép Nem tudjuk hánykor kezdik, mert őt műtik másodiknak, elötte van még egy nagyműtétes, így lehet csak estére lesz kész.

Marycus!

nekünk is voltak és vannak ilyne rosszabb időszakaink. Majd jön jobbKép


Barioltás: Ma letelik a 21. nap, a barihimlő lappangási ideje ezzel lejár, úgyhoyg azt hiszem most már mondhatom hogy nincs mellékhatása.

Vsizont a férjem megint tiszta takony és fj a torka és köhög nagyon, szerintem a múltkor nem kúrűlódott ki rendesenKép nem bírja a bölcsitKépKép De komolyan, senki nem beteg más, a mukahelyén sem, tuti Emmától szedi össze csak ő rosszabb állapotba kerül, Emma max taknyos, de most még az se nagyon.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó! Nekem látványosan szokott segíteni a Cetebe nagydózisú C-vitamin az ilyen nyavalyáknál. Ez adagolja magát, vagy mi a feneKép Egy próbát megér a férjednél is!

Most megyek, mert Miska szétszedi a macskátKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a köszöntést Tomi nevében is.

Boldog szülinapot kívánunk Máténak!!!

Szirom,
Mi is a közepes szánkót (110cm) favorizáljuk, s vettünk hozzá karfát. Én meg arra emlékszem, hogy kicsi gyerekkorom óta, az egyetemista évekig az apukám készítette kétszemélyes szánkón szánkóztam.
Valószínüleg kicsiként még valakivel mögöttem.
Hát én visszaemlékezve azokra a helyekre ahol szánkóztam, sokáig inkább mögéülök, mint egyedül hagyom lecsúszni.

A szülinap jól sikerült. Nagyszülők, nagynéni, nagybácsi stb. volt itt. A tortából én nem adtam neki, bár egy kicsit beletúrt. Becsomagoltunk mindent, azt hittem majd szívesen tépkedi a papírokat. Tévedtem. Igazából sem a torta, sem az ajándékok nem kötötték le annyira, mint a lufik, amiket vettem!
Ma megyünk dokihoz. Kiváncsi vagyok mennyi lesz a súlya.
Dévénybe még megyünk. Bár lelkesen jár ha fogjuk, de nagyon ránk támaszkodik.

Mikulást ő nem látott. De mikis csomagot tettem a cipőcskéjébe. De még csak ki sem bontotta. Itt is jobban érdekelte a cipő. (nagyon szereti a cipőfűzőjét kiszedni).

Ilyen volt:
Kép

S egy pár új kép:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok Lányok!
Mindennapos vagyok már. A Görgey utcai szülészeten fog történni a nagy dolog. A segítségeteket szeretném kérni.
A kérdés, hogy mivel készüljek? Pontosabban mi az, amit a kórház ad, és mi az, amit nekem kell vinnem.
Ad-e a benttartózkodás alatt hálóinget? Papás szülésnél apának szüksége van-e papucsra? A babának a kórházban biztosítanak-e pelenkát? Nekem kelleni fog-e saját tányér, bögre, evőeszköz, konzervnyitó, konyharuha...?
Nektek mi volt a tapasztalatotok? Mit felejtettem ki? Mire nem gondoltam?
Előre is köszönöm a válaszokat. Légyszi az e-mail címemre írjatok, mert lehet, hogy már csak a férjem fogja tudni olvasni...
bszabo@nelod.hu
borcsa
 
 


Sziasztok!

Ildi, nagyon baba Tomi!Kép Mégeccer gratula! Különben az embernek ugyanolyan piros fülű zöld kisvödre van, abban keveri az etetőanyagot a halaknakKép Önállóan vásárolta magánakKép

Szánkó: én asszem most nem mernék ott lejönni, ahol gyerekként száguldoztunkKép Több kilométer hosszú szurdokokat (Szekszárdon szurdiknak mondjákKép) képzelj el lefelé a szőlőhegyről, a jobbak ki is vannak ívesen betonozva, mint egy szélesebb bobpálya, nohát ott 40-50 km/h-val lehet lejönni. Ezek egyébként maguk az utak, illetve a víz levezetésére szolgálnak.

Borcsa! Húú, de izgiKép És te eddig merre jártál?Kép csak mert látom, hogy van 403 hozzászólásodKép
Szóval:
1. hálóinget szüléshez adnak, utána sajátban kell lenni. Én pizsit is vittem, elöl gombos kínaiakat, nekem jobban bejött. És ha le kellett menni a földszintre a látogatókhoz vagy vizsgálatra vagy valami, akkor nem fázott a lábam és nem is látszottKép Mármint a dagadt lábamKép
2. Az én emberemnek nem kellett papucs a szülőszobán, csak valami köpenyfélét kapott.
3. Pelenkát kapnak a babák, meg lesz az ajándék mintacsomagban is. Popsitörlőt nem adnak, de abból annyi volt a mintacsomagban, hogy elég volt végig (és az nem semmi, mert mi Miksával a szülés után majdnem 2 hétig bent voltunk).
4. Igen, tányér, bögre, evőeszköz stb. kell, mert nem adnak. Illetve a kaját persze tányérban kapod, de azt ugye vissza is adod.

Ami szerintem nagyon fontos még: óriási méretű Tena betét, hálós bugyi, amit könnyű kimosni és megszárítani, több törülköző, ha lehet nem feltétlenül fehérek, mert könnyen balesetet szenvednek. Ha már itt tartunk, én vittem nedves klotyópapírt, és nagyon bejött. Dm-ben lehet kapni, meg a WC-deszkára való védő alátétet is vagy hogy hívják. Vigyél melltartóbetétet, mert engem például elöntött a tej, és jól jött a szopis melltartó is. Nekem az is jó volt, hogy behozta a párom a mellszívót, mert kézzel nem tudtam rendesen fejni, és be is lázasodtam. Ott is van, de tavaly csak egy készülék volt mindenkire. Jó volt még a tejgyűjtő zacsi, mert abban vittem le a kissrácnak éjszakára a tejet, és ráragasztottam a címkét is, mert rá kell írni a nevét. Cumisüvegben is leviheted a csecsemőosztályra. A szülőszobán lehet enni szőlőcukrot és inni is lehet, én szopókás üvegben vittem szénsavmentes citromos ásványvizet, azt semmilyen pózban nem borítod a nyakadba. Ne felejtsétek a házassági anyakönyvi kivonatot vagy az apaságit, és ne maradjon otthon a fényképezőgép se. Többiek, más ötlet?Kép

No, mire leírtam, akkor láttam, hogy a mélcímedre kéredKép Most már mindegy, majd oda is bemásolomKép.

És különben ki az orvosod? Kislányt vagy kisfiút vártok? Hogy fogják hívni? És még annyit, hogy ha te vagy a párod visszaolvastok, nagyon sok mindent leírtunk régebben.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Elküldtem ezt emilben is! Hajrá BorcsaKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szunyoghy doktornál vagyok. Azt mondták (háromszor is) nem látják, hogy fiú lenne. Ha tehát lány, akkor Szabó Piros lesz. Ha fiú... akkor nem lesz neve. Kép
Szóval mindent lejegyzeteltem, megyek pakolni. Kép
borcsa
 
 


Mintha Manó is nála szült volna. De majd ő elmeséliKép
És keressetek fiúnevet is, nekem a csaszi előtt lány- és fiúnevet is be kellett diktálniKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Borcsa!

Igen, nála szültem, ha van ezzel kapcsolatban kérdésed akkor kérdezz nyugodtan, bár már elég későn atláltál meg minket. nagyon ari orvos.
Nekem a 25. héttől végig mondták hogy lány mégis kitartóan készültünk hátah fiúKép



Többiek!

sajna nálunk smemi jó hír, anyósom nem tudták megműteni, csak fenyitották, bevarraták, eléggé kivagyunkKép Ez van, fel kell készülnünk egy nagyon nehéz időszakra, én emg azon gondolkodom folymataosan hogy Emmára ez hoyg fog hatniKép

Ráaádásul a férjem is megint otthon van, úgy visszaesett hogy alig lát kia náthából, most kapott másik antibiotikumot, ha hétfőig nem jön rendbe akkor kivizsgálásra küldik.


manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nildi:
Utólag is boldog 1. szülinapot Tominak!

Kép

Nagyon aranyos Tomi és hogy álldogál már. Vikó először 6 hónaposan kapott lufit a féléves szülinapjára a hugomtól, de különösebben nem értékelte. Most mindenféle virág, meg állatfigurát ábrázoló kígyólufikat kapott tőle, azzal még most is játszik.

Pakolás fiókokból látom erősen játszik. A könyveket és kazikat nem pakolja le? Vikó egy időben előszeretettel szedte őket le, most már csak egyet-egyet vesz le, de azt meg is eszi... Szerintem akkor lesz érdekesebb megint, ha magasabbra ér...

Borcsa:
Mi is tudtuk kb. 20. héttől, hogy 150%-ra lány, mégis volt fiú nevünk is. Kérték is.
Egyébként drukkolok!!!

Manó:
Hogyhogy nem tudták megműteni anyósodat? Szabad megkérdezni, mi baja? (Már jól megkérdeztem..., de persze nem kötelező válaszolnod.)

Ez érdekes, amit a férjedről írtál, de nem lehetetlen. Végülis Emma hurcolja a bacikat rendesen.

Szirom:
Nem tudom mi van, volt Vikóval, amit írtál persze az is bejátszik. Anyuék szerint az utóbbi időben túl sok élmény érte és ez is megzavarhatta egy kicsit, mégha jól is érezte magát. Amúgy most kétféle állapota létezik az iszonyú aranyos és a lehetetlen. Arany középút nincs.

Kedden voltunk doki bácsinál. Láttuk a kis pocaklakót. De iszonyú lusti volt, meg is jegyezte a doki, hogy nagy nyugiban van, ami azért volt macera, mert a lábait nem lehetett jól látni. Mondtam, hogy biztos kitikkaszotta a tesója, mert aznap rettentő nyügi volt. Aztán szerencsére megmozdult és rugkapálni kezdett a lábaival és akkor végre láttuk a két lábát és a lábfejét is. Én már kicsit aggódtam... És a doki megjegyezte, hogy eláll a füle... Mondtuk ez nem újdonság, mert Vikónak is, erre mondta, hogy akkor tuti testvérek... Végülis úgy jöttünk el, hogy minden rendben van, erre ma kétszer olyan nehéznek érzem a hasam, meg "lóg" is. Meg este kellemetlen meleg érzésem volt a hasamban, meg a csípőmben. Fel is hívtam a dokit, de mondta, ha nincs láz akkor különösebb gond nem lehet.
Én arra gondolok, hogy most nő a méh, mert Vikónál is valami hasonló volt, teljesen hektikusan és pár nap múlva jobb lett.

Jaj, képzeljétek Vikó tud szagolni. Először a narancshéjjra kattant rá, most meg a popsitörlő a favorit. Tök hangosan, mint egy kutya úgy szimatol... Ha mondom neki, hogy baba, akkor ő is mondja, már ha van kedve és valamelyik reggel sikerült a pá-pá is. De integetni azt nem hajlandó... De már most féltékeny. Kapott a hugomtól egy alvó babát és a múltkor odahozta nekem, én meg az ölembe ültettem, és képzeljétek lerángatta és földhöz csapta. Gondoltam csak véletlen, ezért újra próbálkoztam és ugyanaz történt, többször... Azért ma felültette a kisszékére, pedig tegnap onnan is ledobta...

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


sziasztok!

Marycus!

Nem titok, rákos 3 éveKép Eddig 2 műtéte volt, és sikerült kordában tartani, de most úgy néz ki ennyi volt. Ha pozítv oldalról próbálom közelíteni akkor már az eddig is ajándék volt, mert 3 éve azt mondták hogy 3 hónapja van.Kép
Sajnos bele kell törődnünk. Az elmúlt 3 évben minden lehetséges módon kezelték, szedett mindnféle bogyókat is, úgy értem csodaszereket, de most megállt a tudomyány.Kép

De jó hogy mindne rendben van a pocaklakóval! Olyan jó lehet megint babát várni!

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Kicsit mostoha-gyermek volt mostanában a topik számomra, inkább csak olvasgattam, mint írtam, de most pótolom.

Manó,
Sajánlom az anyósodat Kép Nem irigyellek benneteket, tudom, hogy milyen érzés lehet. De ki tudja, hogy meddig lesz el így, műtét nélkül... Lehet, hogy a párod is ettől van ki idegileg, ami igencsak gyengíti az immunrendszerét és kihathat arra, hogy nem gyógyul meg rendesen. Tapasztalatból mondom, egy évet csináltam így végig, az allergiáról nem is beszélve.
A bárányhimlő oltás után is van a 3 hét várakozási idő? És addig járhat azért Emma bölcsibe?

Máténak és Annácskának (kinek anyukája, apukája igencsak eltűnt) boldog egy évességet kívánok előre is, 10-ére! Kép

Szirom,
Tuti jól néz ki a Tibi mikulás Kép Nagyon tetszik! A képeket letöltöttük végre, majd beszéljünk, hogy hogyan jut el hozzátok és vica verza.

Ildi,
Nagyon jók Tomiról a képek, meg sem ismertem így, hogy nincs rajta sityak Kép Megint levágtatok a hajából?

Krisz,
Ti is jó képeket csináltatok nagyon a Mikibuliban Kép Mátén hogy látszik, hogy elég kóma volt szegénykém, de jól bírta Kép A képeket átküldöd légy szíves?

Marycus,
Jó, hogy minden rendben a pocaklakóval! Pihenést hogy tudod megoldani Vikó mellett? Nem lehet, hogy azért is nyűgös, mert érzi rajtatok a változás szelét? A gyerekek olyanok, mint az állatok, akkor is megérzik, hogy változás lesz, ha nem beszél róla az ember, de lelkiekben jobban rákoncentrál. Nálunk pl. a cica volt ilyen egész terhességem alatt.
Altatás: nálatok még a babakocsiban alatatás nem vált be? Úgy, hogy kimész vele, de kocsiban, mikor nyűgi és tudod, hogy a fáradtság miatt? Nálunk az mindig bejön, ellenben, ha beteszem az ágyába, akkor cseppet sem alszik.
Féltékenység: mivel ő még kicsi és most jön majd az "én" korszak, a dackorszak, teljesen érthető. Sőt, arra azért felkészülhettek, hogy ez erősödni fog, ha már látványosan nagy lesz a pocid, illetve meg lesz a tesó. Van olyan ismerősöm, akinek a gyerekinél kicsi volt a korkülönbség, és az első időkben nagyon kellett figyelni, nehogy a nagyobb baba eluralja a kicsit. Tudom, hogy sokat foglalkoztok Vikóval, próbáljátok kicsit később rávezetni, hogy tesója lesz, ne még most, ha esetleg teszitek, szerintem.

Nálunk nagyjából minden rendben, bár Marcus a kórházban - szerintem - összeszedett egy jó kis megfázást, péntek óta folyik az orra. Neki más tünete nincs, nekem viszont tegnap óta fáj a torkom, folyik az orrom, ma már a fejem is fájni kezdett Kép Olyan vagyok, mint Manó férje Kép Ma plusz suliban is voltam, előadáson, ahol nyitva volt az ablak, tök hideg volt....

Sőt, ma nagy napunk is volt, ma volt Ádám igazán egyedül Marcussal. Én reggel tisztába tettem, ő reggeliztette meg (pontosabban nálunk már tízórai volt), aztán öltöztette és vitte sétálni. Jobban sikerült, mint gondoltunk, úgyhogy bevezetjük Kép Most egyébként is januárig lesz 6 alkalom, hogy suliba megyek.

Marcusnak is nőtt egy új foga, alul. Igazából a többit nem tudom, mert nem engedi, hogy felül, pláne hátul megnézzem. De az alsó szemfogát láttam Kép

A Marcus-naptár is elkészült a nagyszülőknek Kép Nekem tetszik Kép Bent voltunk tegnap, megkértük az egyik kolléganőt, hogy segítsen kinyomtatni, belaminálni és spirálozni.

Ja és kedden voltam beszélni a főnökömmel. Most már biztos, hogy február második felétől megyek vissza. Addig ki kell vennem a szabimat, ami összegyűlt. Kicsit le voltam lombozva, mert szívem szerint nem mennék annyira, de hát nem azon múlik csak. Végül is 6 órában állapodtunk meg, ami nem rossz Kép A bölcsiről meg csak januárban fogok többet tudni.

Egy-két képet még én is adok nektek a mikibulról:
Mátépuszi
Kép
Nagyon figyelek
Kép
Télapóval
Kép
Én, a télapó
Kép

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Manó! Nagyon sajnálom, ez igazán rossz hírKép. Sajnos én is tudom, miről van szó, a párom édesanyját hasonló körülmények között veszítettük el, amikor kb. olyan fél éve voltunk együtt. Nagyon kemény dolog, próbáld meg tartani benne valahogyan a lelket. Talán valamennyit tudsz segíteni, de igazából mégse.

Hanzika! Hát akkor most már eldőlt a munka. Nagyon hamar itt lesz ám, nem kezdtél el parázni? És ha Marcust nem veszik most föl a bölcsibe, akkor anyukád segít majd?
Képügyben éppen kinéztem a g.portalt, már elkezdtem Miksabuckós honlapot csinálni, ahová például felmehetnek képek, de még sehol se vagyok. Én nem vagyok szakemberKép Bár ez laikusoknak is készült ugye, és talán meg tudom én is csinálni. Ha bénázok, akkor majd ftp-zünkKép

Marycus! De izé dokibácsi ezzel az elálló füllelKép Ennyi erővel már azt is láthattátok volna, hogy kukacos-e, nemKép Tényleg, semmi információ erről? És a nevekről? Abban igaza lehet Hanzinak, hogy Vikó is érezheti, hogy van valami a levegőben - illetve valaki a pocakodbanKép - szóval ez teheti nyugtalanná. Meg tudom, hogy ha nekem szar napom van, akkor a gyerekre is seperc alatt átragad, és akkor egymást hergeljük. Ha eszembe jut, akkor meg szoktam próbálni mesterségesen, tudatosan javítani a hangulatomon, és röhögni még azon is mondjuk, ha a farmeromra nyomja a popsikrémet vagy a macskaeledelt zacskóstól a macska vizébe teszi, és közben zoknistól belelép. Szóval ha ez sikerül, és általában szokott, akkor jobb lesz minden. Talán nálatok is bejön vaami ilyesmi.

No nálunk meg képzeljétek az van, hogy Miksa tegnap rátalált a kaka szóra, bár szerintem nem tudja, mit jelent. De szépen ejtiKép Ma pedig kimondta a hoppát, és nagyon tetszik neki. Szóval cseveg a srácKép
És nagyot nőtt, egyszer csak észrevettük, hogy eléri az asztalon lévő cuccokat, meg a polcokon is eggyel följebb kell pakolni. És az a nadrágja, amit egy hónapja aföldön húzott maga után, most éppen jó neki. Úgyhogy most nyúlt a lelkem.
Megosztom veletek még egy parámat. Szedem ezt a nyamvadt Cerazettet, még mindig nincs ciklusom, de doki bácsi azt mondta, ha szoptatok, akkor ez nem baj. És hát napi 3-szor még szopizik Miksa. De most már nagyon az jár a fejemben, hogy bármelyik percben megjöhet, és meglep valahol. A másik, meg hogy ugye akkor lenne peteérésem, és hát valljuk be, havonta egyszer-kétszer elfelejtek egy-egy bogyeszt bekapni. Általában, ha elutazunk, vagy ha felborul a programunk vagy ha vendégek vannak. Hiába, nem vagyok hozzászokva a fogigátlóhoz, életemben alig szedtem. És ha egy ilyen miatt teherbe esem? Szó se róla, én akarnék kistesót, meg egye fene azt a lagzit is, ha ez bejönne, de nem ártana a kiskölyöknek a gyógyszerszedés? Mert ugye az ember ezt nem veszi észre azonnal, és kapkodja be a bogyókat tovább. Szerintetek? Különben jól vagyok ám!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Köszi az együttérzést. sajnos tudom hogy sokan tudják személyes tapasztalatból is hogy milyen, nagyon sok családban történik ilyenKép

Hanzi!

Munka húúúúú, jó hamar eljön az a február. Én most a teljes két hónap bölcsis tapasztalattal azt mondom hogy nem is olyna vészes a helyzet mint gondoltuk, rosszabbra számítottam mind betegségileg mind egyébként. Nem sír amikor visszük, nem kell vele állandóan otthon mradanom, jól érzi magát, mintagyerek bentKép

A barioltás után lehet menni bölcsibe, csak olyan mint az MMR, annak is a tünetei 1-3 hét múlva jöhetnek ki, tehát pl hőemelkedés, ilyesmi. Nem olyan mint a többi oltás ahol már aznap vagy másnap.

Szirom!

Hát a cerazettet nem ismerem, de én soha életemben nem tudtam pontosan szednia gyógyszert. tehát nem hogy egy időpontban nem szedem, de sokszor csak reggel jut eszembe, ilyesmi. Soha nem lettem terhes mégsem, aggódtam is hogy baj van velünk, d enem mert ahogy leállatm vele az első hónapban összejött Emma. A másik, ha véletlen mégis jön a baba, nem árt neki a gyógyszer, ezek már nagyon alacsony hormontartalmúak, meg lehet tartani a abbát. "Csak " azért szoktak 3 hónapot ajánlanio, mert elvékonyítja a méhnyálkahártyát a gyógyszer és így angyobb valamivel a vetélés kockázata.
Én pl soha nemhazsnálnék spirált, épp ezér, merta mellett is teherbe esnek, de ott esély sincs megtartani a babát.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Boldog 1. szülinapot Annácskának és Máténak!

Kép

Hanzi:
Csak előkerültél végre. Nagyon aranyos Marcus a képeken.

Hát tényleg itt van mindjárt az a február. Azt is milyen nehezen hittük el, hogy egyszer 1 évesek lesznek a manók és tessék milyen hamar eltelt az 1 év...

Abban természetesen igazatok lehet, hogy Vikó érez valami változásfélét, bár annyiból talán kevésbé érezheti, hogy mi sem foglalkozunk vele igazán. Legalábbis annyit nem, mint az elsővel. Van olyan is, hogy elfelejtem, hogy van már pocaklakó, persze azért mindig eszembe juttatja magát valamivel. Ilyenkor történik olyan, hogy Vikó a kezemben és közben megy a porszívózás... Na ilyen Vikóval elő se fordulhatott volna...
A féltékenység minden életkorban játszik szerintem, főleg, ha sokan voltak arra az egyre pl.: első unoka is. Szerencsére Zoli nagyon kiveszi a részét a gyerkőcnevelésből és nemegyszer mostanában inkább ő fekteti le én kivonom magam, a fürdi meg teljesen az övé és ha itthon van, szinte mindig csak ő eteti. Ez nem feltétlenül tudatos, de biztos, hogy nem kötődik így annyira csak hozzám.

Gratula Ádámhoz és Marcushoz első önállóskodásuk alkalmából!!! Csak így tovább!

Manó:
Sejtetem... Az én nagyimat se műtötték már a végén. Ő is kb. 3 évet kapott még az élettől, de azért szép volt neki, mert megélhette az esküvőnket, ami tudom, hogy iszonyú fontos volt neki. Ő varrta a menyecskeruhámat és nagyon büszke volt és lehetett is, mert nagyon jól sikerült.
Nehéz ez az időszak és a párodnak lesz a legnehezebb. Legyetek vele sokat és szerezzetek neki és magatoknak még sok szép élményt! Sok erőt kívánok hozzá!

Klassz, hogy Emma ilyen jól beilleszkedett és a betegségek is elkerülik.

Szirom:
Én nem szedtem a Cerazettet, én Tri regolt szedtem még Vikó előtt, elég sokáig. Remélem többet nem, már írtam mennyi macerám volt miatta. Majd valami mást. De én is mindig paráztam mi van, ha összejön mellette egy babóca és ezért sokat olvastam erről és szinte mindenhol azt írták, hogy nem okoz különösebb gondot, de ha megnyugtat, akkor inkább kérdezz rá a dokinál szerintem. Egyébként én nem ezt tartom a legrázósabbnak, mert ezt tudja az ember, hogy szedi, de mi van a többi csak bekapkodott gyógyszerrel erre-arra akár orvos írja fel akár csak egy fejfájásra kapja be az ember. Szinte mindegyik leírásában ott van, hogy az első 3 hónapban nem szabad szedni... És mikor nem tudja az ember, hogy ott üldögél valaki a pocakjában? Hát az első hónapban...
Egyébként én is úgy tudom, ahogy Manó is írta, hogy ennek inkább a méh befogadóképességére van hatása.

Gratula Miksa "új" szavához. A gyerekek mindig olyat tanulnak meg a leghamarabb, amit az ember nem szeretne. Vikó a szülinapjára kapott egy zenélős csigát, ami akkor is zenél többek között, amikor tologatja, vagy húzza. Na addig nem tologatott semmit, de a zene kedvéért megtanulta és azóta elég sok kerekes dologt tologat. De Zoli megmutatta neki egyetlen egyszer, hogy ha megfordítja és a kerekét pörgeti ugyanaz a hatás és még kűzdeni se kell. Eredmény: Vikó megfordítja a csigát és pörgeti a kerekét...

Hát a pocaklakó nemét azt nem mondta, de különösebben nem is nézte szerintem, mert azzal volt elfoglalva, hogy a lábát meg tudjuk nézni. Mitagadás engem is jobban izgatott, hogy meg vannak-e a lábai... A fül az csak mellékesen jött. Mi nem sértődtünk meg... annyira.

Nevek? Hát a fiúnév az megmaradt az első alkalomról, Balázs. A lány név még kérdéses. Vikótól megmaradt az Ági (úgy volt, ha novemberi lesz, akkor Ági lesz és ha decemberi akkor Vikó, de nem tartottuk be...), és még a Dóri van talonban, de mive Zoli tesójának a lányát Dorinának hívják, így nem biztos, hogy jó ötlet, bár nekem már Vikónál ez volt a második, névötletem.

Azért Vikó is tud alkotni. Ma babasampont evett, mikozben pelusoztam. Csak arra lettem figyelmes, hogy nagyon nyugi és cuppog a szájával... Szerencsére inkább magáraborította, mint a szájába, de azért sikerült ennie is belőle.
A minap meg elhalasztottam miatta a pisilést... Mi ugyanis szégyen nem szégyen, de együtt járunk pisilni, lévén hogy ha beteszem a ketrecbe akkor üvölt, mint a fábaszorult... és ugyanaz, ha becsukom valahová. Egyedül meg nem hagyom, mert tuti olyat csinál amiből baj lehet. Így aztán jön velem. A múltkor is kóricált és ép jött ki a fürdőszobából, amikor valahogy rosszul lépett a küszöbre, persze, mert nem figyelt egy hülye levesporral volt elfoglalva. Na úgy hagyatt esett, hogy csak úgy koppant és nem kelt fel azonnal és sírni se kezdett. Én meg megilyedtem, hogy mi történt vele, gyorsan felkaptam a ruhámat és rohantam megnézni. Persze csak meglepődött, hogy vele ilyen történt és mikor meglátott akkor kezdett üvölteni, akkor gyorsan cumikeresőbe indultunk és vissza WC-re. Akkor meg jött a levesporral, aztán meg, hogy vegyem ölbe. Itt úgy döntöttem, akkor majd később pisilek... Aztán még ma is röhögni kezdek, mikor ez eszembe jut.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Miksa még alszikKép Jó, tegnap negyed 12-kor aludt el, mert apósjelölt szülinapján voltunk, és a 20.40-es komppal jöttünk csak haza. Csak hát ettől picit minden megcsúszott, és mire odajutottunk, egyáltalán nem volt álmos. Szóval negyed 12-ig húztaKép

Köszi a megnyugtatásokat, szóval akkor szabad bogyó mellett is teherbe esniKép Azért majd legközelebb megkérdezem doki bácsit, mert az ilyen paráim nem múlnak el maguktól.

Marycus! Igazából én nem kapkodok be semmilyen gyógyszert a szopi miatt. Fejfájásra kb. háromszor vettem be a szülés óta valamelyik A-betűset, amelyiket lehet, de nem használt. Szedtem még vitaminokat, meg homeós torkfájásra valós bogyeszt. Szóval ettől nem tartok.

Közben felébredt Miksa. Szóval még a név: Ágnes vagy Ágota?Kép Utóbbival jó élni, én szeretem, de ti biztosan az Ágnest néztétek kiKép

Pisilés: sztem nem szégyen, én is viszem Miksát (pedig pasi), és amikor meghallja, hogy hová megyünk, akkor mér szalad isKép Szeret velem pisilni jönniKép De inkább legyen ott velem, mint hogy valami marhaságot csináljon. Zuhanyozásnál pedig a fenti fürdő ajtajába behúzom a kiságyat, úgyhogy páholyból nézi a műsortKép Jó, mondjuk ez nem nehéz, mert ugye a fürdővel szomszédos gardróbban lakik.

Nomost szaladok tízóraiztatni, mert éhes lehet a srác. A reggelit átaludta, így jártKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Én gondoltam, hogy nem kapkodsz csak úgy be gyógyszereket, én ezt inkább általánosságban írtam.

Nálunk ilyen hogy tízórai nincs is. Vikó napközben max. kétszer eszik, persze ezen felül van még a reggeli, meg az esti tápi és az éjszakai, ha kéri. A reggeli és az esti tápit mostanában kicsit hanyagolja. A reggeli még érthető, mert számít szerintem már arra, hogy együtt reggelizünk majd, az esti meg attól függ hogy az álmosság vagy az éhség győz. Egyedül az éjszakai tápi, ami megbízhatóan megfelelő mennyiségben csúszik le. Napközben, meg elég ritkásan akar enni, inkább 5 óránként eszik, de jól néz ki, úgyhogy nem aggódom, meg azért kis gyümölcs nasi azért le szokott csúszni, meg időnként játszik keksz és a télapóra kapott zizi. Azért él-hal. De azt, hogy egyesével csipegesse képtelen vagyok neki megmagyarázni. De mást se eszik egyesével. Ha adunk neki egy egész kenyeret katonákra vágva, akkor amíg bírja tömi a szájába, így kénytelenek vagyunk egyesével rakni a tányérjába.

Név: Valóban az Ágnesre gondoltunk, főleg Zoli. Nekem a másik is megfordult a fejemben, de valahogy ebben a kérdésben én teljesen hajlok elfogadni Zoli ötleteit. Tekintettel az családnevünkre bármilyen "kommersz" név megfelel, mert kizárt, hogy még egy éljen Mo-n, de akár a földön is ezzel... De azért még minden lehet. A jelenlegi döntésünk még nem eleve elrendelés... Inkább csak a fiú nevet illetően vagyunk biztosak.

Érdekes Vikó is imád pisilni menni. Hogy miért ilyen jó ez? De azért megnyugodtam, hogy nemcsak én vagyok ezzel így. Zuhanyozni ált akkor zuhanyozom, ha Zoli itthon van, vagy alszik őkelme. Nekem kicsit nehéz lenne a kerekek nélküli ágyát a fürdőig elhúzgálnom. Míg kisebb volt addig a hintaszékébe tettem bele és úgy mentünk. Most ez már nem megfelelő.

Hanzi:
A múltkor nem válaszoltam két kérdésedre. Az egyik a pihizés. Szerencsére Vikó tényleg érezhet valamit, mert ha lefekszem mellé a földre, akkor ott játszik körülöttem és nem mászkál ki, vagy ha igen és hívom, akkor mindig visszajön. Ha alszik akkor mindig hagyok valamennyi időt pihire és Zoli is igyekszik minél előbb itthon lenni és hétvégén is főleg ő csinál mindent. Így azért nem gáz egyenlőre. Aztán majd meglátjuk.

Babakocsiban altatás nem jó, mert ő mielőtt elaludna nagyon nyűgös és üvölt a babakocsiban, meg feszíti magát. Ha véletlenül elalszik akkor meg órákat kellene vele sétálnom, mert ahogy hazaérünk felébred és már nem tud visszaaludni. Akkor meg nem lehet vele bírni, mert fáradt, de aludni meg nem tud. Szóval nem az igazi.

Ja, és mégegy. Körömvágás: Meséltem anyuéknak, hogy micsoda hajcihő van, mire anyu közölte, hogy ő az én körmömet le sem tudta vágni, úgy feszítettem magam és üvöltöttem is hozzá, így mindig apu vágta. Ő a hóna alá kapott, lefogott teljes erőből és csak így működött a dolog, persze üvöltöttem közben. Úgyhogy mondták csak azt kapom vissza, amit én csináltam... Szerintetek ez genetikailag van így?

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Nomég gyorsan valamit, mert nem bírok magammalKép (Miksa ismét alszikKép)

Szóval annyira klassz madárrajzás van nálunk, mindenféle madár egész seregben, meg itt voltak a mókusok, és kinyílt a hibiszkuszunk is, szóval fotóztam nektekKép Nem olyan jók, mert sietve, állvány meg beállítás nélkül nagyot zoomolva készültek, de olyan bűbájosakKép Volt itt széncinke, kékcinke, csúszka, őszapó, rigó, veréb, meg a harkály isKép A hülye szajkó szerencsére nem...
Kép
Kép

szirom

Ui: és dagasztódik a pizzám, az ember meg egy másfeles csukával tart hazafeléKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


No, pont írtál Marycus! Akkor ajánlom Zoli figyelmébe az Ágotát isKép
Miksa azért annál jóval többször eszik, mint amit írsz. Reggel általában szopi, délelőtt mondjuk vajaskenyér, ebédre husi főzivel, délután gyümi, este pép. Mostanában becsempésztük a joghurtot is vagy a túrót, tejszeletet, az valamelyik uzsi helyett megy. És van még a délutáni meg az esti szopi, meg amit velünk elcsipeget, főleg vacsoránál. Ja, meg most imádja a bulátát, Hanzikáék hozták, és nagyon odavan érte. Meg az ember is esziKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Manó,
nagyon sajnálom. Sok kitartást nektek!! Szerintem is lehet benne valami, hogy a férjedet megviselik ezek a lelki dolgok, ezért kap el mindent olyan könnyen.

Marycus,
Tomi lepakolja a könyveket, s már a második polcnál tartunk. De hagyom addig, amíg szépen lapozgatja, s nem szakad be. Mert imád lapozgatni!!! S erre a célra általában jobbak a drágább, kemény kötésű könyvek, mert a papírkötésü olcsóbb könyvek könnyen is szakadnak.
Igen van videokazetta is a polcon, de valahogy ahhoz még hozzá sem nyúlt. Vannak dvd-k is elérhető helyen, de csak a héten kellett elpakolnom őket, eddig ezeket sem fedezte fel. Pedig minden megerőltetés nélkül elérte őket.

Voltunk dokinál. Tomi paraméterei: 9,1 kg és 80 cm.
Csütörtökön megkezdtük a tejtermékeket kóstolgatni, pontosabban a sajtot. Dokinő és védőnő álláspontja szerint már szoptatni sem kellene, hiszen lassan már mindent ehet, mindent megkap. Egyre később, egyre nehezebb a gyerekeket elválasztani. Igazából már szerintem is minimálisat szopizik. A reggelit simán el is fogjuk tudni hagyni. A vacsit még nem tudom. De még egyenlőre azért hagyom, mert tejet(ill. tejterméket) ugye még csak szoktatom, a tápira, amit meg vettem csak fintorog. És becsapni sem lehet, hogy másik itatóból adom. Ma viszont simán megette a Milupa babatej mintát. Ugyhogy lehet hogy veszek is, mert ezt legalább megitta.

Ma vettünk egy új esernyőkocsit is. Az előző kicsit "olcsó húsnak híg a leve" szitus lett. Volt ami lestrapálódott rajta, egyébként meg Tomi kicsit kinőtte. Az új kocsink egy Neonato Matteo és 4,25 kg. Nagyon néztem a súlyokat, mert elsősorban BKV-zni vettem. Remélem ez már sokáig jó lesz!!!

Az alvásról jut eszembe. Egy pár napja délután is, és este is úgy alszik el Tomi, hogy még ébren beviszem a helyére, s szép csendben mindenféle sírás-rívás nélkül elalszik. Végre!!! Remélem jó sokáig megtartja ezt a jó szokását!!!

Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Ma kissé kimerültem, mert reggeltől-estig úton voltam. Marcus apájával ment sétálni, én meg céges vásárra, parfümöket árultak ki, brutál kedvezménnyel. Olyan parfümök, amik boltban 8-9e Ft, itt 1-2e Ft volt.

Aztán rohanás haza, itthon bátyámék vártak, mentem velük az Ázsia centerbe. Hát, nem voltam elájulva. Tömeg (utálom), sok bóvli dolog, persze nadrágot, rám valót nem találtam Kép Mindig ugyanaz a gond: rövid!!!! Segítség!

Aztán megint rohanás haza, gyors evés, és mentem a sógornőmmel fehérneműt venni a StopShop-ba neki. Akkor már haldokoltam, de hát megígértem. Alig vártam, hogy Marcussal hazajöjjünk, meglegyen a fürdés, vacsi és alvás....

Alvás: az esti alvás nálunk is viszonylag jól megy, bár van, mikor mellette kell ülni (csak ülni!), de ma pl. enélkül is elaludt.

Szirom,
Persze, hogy elkezdtem parázni, sőt, most úgy érzem, hogy kedvem sincs az egészhez, csak hát a "kell" is itt van. De majd megszokom... Szerencsére, most úgy látom, hogy bölcsivel -ha lesz hely - nem lesz gond Marcusnál és én is jobban fogom érezni magam akkor. Anyuval jól elvan, csak hát anyunak nagyon fárasztó... Meg az időbeosztásomat kicsit át kell majd variálni. Ami már most "zavar", hogy nem tudok menni sétálni Ildivel, a lányokkal, nem leszek olyan szabad... De majd kiküszöböljük ezt is.

A parád: ha egyszer-kétszer egy-egy nap kimarad, az nem gond. Mert ez hormontabletta, bármennyire kicsi is és a szervezet szépen fokozatosan adagolja be (pajzsmirigy tablicskuk is így működnek). Ha mondjuk egy hétig kihagynád, az már gáz. De lehet gyógyszer mellett teherbe esni és egészséges babát szülni, ez jellemzőbb manapság, mint a másik véglet, tehát ne aggódj Kép Az, hogy bármikor megjöhet? Utálatos dolog - javaslat, legyen nálad mindig a táskádban tampon, vagy betét. Csak ez segít (bevallom, én még most sem szoktam hozzá, sokszor van, hogy útközben lep meg a dolog, pedig én Marcus 8 hetes kora óta vérzek. Mégsem szoktam vissza Kép).

Egyébként manapság már az sem olyan veszélyes, ha spirál mellett teherbe esel. Ezt a doki mondta, hogy esély olyan, mint gyógyszernél(tehát 99%-ban véd). Attól függ, hogy hol tapad meg a baba. Spirállal is ki lehet hordani terhességet (!), viszont egy "hátránya" van, hogy nagyobb vagy a vetélés vagy a koraszülés esélye ilyen esetben. És persze figyelmesebb terhesgondozást igényel. Persze én sem szeretnék spirál mellett teherbe esni. De előnye is van: nincs hormon és nincs para, hogy elfelejtetted a bogyót bevenni.

Tök jók a madaras-virágos képek! Kép

Manó,
Ha csüggednék majd, kéretik lelket önteni belém! Kép Te akkor már igencsak tapasztalt bölcsis anyuka leszel Kép

Párod javulgat már?

Marycus,
Féltékenység azért intenzívebb ebben az életkorban, mert ilyenkor alakul ki az "én" tudat. Kis egoisták a gyerkőcök ilyenkor Kép De ez is elmúlik idővel, illetve tompul, jobban lehet kezelni. Ez valamelyest összefügg a dackorszakkal is (annó pszichológus is akartam lenni, nem látszik? Kép). De kitartás!

Gyógyszer-terhesség: első három hónap mindent vagy semmit elven alapul. Tehát a gyógyszer vagy nagyon árt, van semmit. Ugyanez vonatkozik más dolgokra is, úgymint alkohol, cigaretta stb. Ha nagyon gáz lenne, akkor a legtöbb baba tényleg nem maradna meg, mert általában, hacsak nem koncentrál nagyon a babára anyuka, a terhesség kb. min. 4-6 héttel a teherbeesés után derül ki.

Nem kötelező a napi étkezések számát tartani (ez is egy babakönyves baromság, annyit egyen a gyerek, amennyi jól esik neki). Bár, ha azt nézed, akkor Vikó is betartja, csak az egyik éjszakára esik. Manapság nálunk is úgy van, hogy Marcus "reggelijét" éjjel 4-5 körül fogyasztja, fél 9-9-kor már tízórai van, ami nálunk az igazi reggeli. A többi, ebéd, uzsi, vacsi megvan.

Altatás: nem könnyű. Bár Marcus is sírogat, mielőtt elalszik a kocsiban néha, de nem jellemző. Esetleg azt nem próbáltad, hogy ha kocsiban alszik, akkor kiteszed a kertbe kocsistúl?

Körömvágás: már régebben írtam, nálunk is eltart egy 20 percet, néha elengedem, ivsszaszedem, megint egy-két köröm levág, stb. Így működik nyafizás nélkül, különben ugyanaz lenne, mint nálatok.

A visszakapod, amit te csináltál szlogent én is hallottam már egyszer-kétszer. Pl. mindent összeeszik a földről.

Ildi,
Gratula a babakocsihoz! Végül is, mennyi volt? Remélem, hogy hétfőn azzal jössz és jól megnézem magamnak Kép

Egyébként én is úgy gondolom, hogy ha Humana-s tápi elfogy (tej), akkor áttérek a Mildibé-re. Olcsóbb is, meg azt evett HA_ból is.

Abban részben értek egyet, amit a dokinő mondott. Szerintem amíg Tominak és neked jól esik a szoptatás, szoptass nyugodtan. Mert az immunerősítő és azt semmilyen élelmiszer nem adja vissza. De ez mindkettőtöknek komfortos kell, hogy legyen (meg persze tejcsi kell, hogy legyen). Viszont az igaz, hogy az idő elteltével nehezebb leszoktatni a babát a szopiról. Ez családunkon belüli tapasztalat alapján mondom.

Ja, és a jó hír: Marcus hozzászokott az orrszívóhoz! Kép Most már nem csak az elektromossal engedi, mondhatnám szereti, hanem a porszívóssal is! Elneveztük Berr-berr-nek (Jar Jar Binks utánKép) és ha mondom, hogy menjük, szívjuk ki orrodat Berr-berr-rel, akkor jön és szépen tartja, sőt, maga csinálja Kép

Puszi Nektek!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Rossz hírrel kezdem: Vöri kutyánkat valószínűleg el kell altatni, mert a hétvégén tüdőgyuszival hordtuk az állatorvoshoz infúzióra és ma reggelre az már gyógyulóban volt, viszont még mindig szörcsögve vett levegőt. Kiderült daganat van a szájában és az orrában is. Elaltatták és vettek mintát, vajon jó- vagy rosszindulatú-e. De mivel 12 éves és nemcsak a száját műtenék, hanem az orrát is fel kellene vágni, így már meggondolandó. Ráadásul semmi garancia, hogy nincs elterjedve a szervezetében. Mi már egyszer Bettivel végigkűzdöttük ezt az időszakot és akkor megfogadtuk, hogy többet ilyet nem teszünk, nem hagyjuk szenvedni. Aztán Portosz macskánkkal is megkűzdöttünk és újra megfogadtuk. Most dilemmázunk, pedig az eszünk szerint tudjuk, nem szabad tovább kínozni...

Szirom:
Nagyon jók a képek így is, hogy nem profi beállítás mellett készültek.

Ildi, Hanzi:
Tápi ügyben én nem vagyok elragadtatva a Humana 3-asoktól és ez még nem lenne baj, de Vikó se, pedig ő végig Humanat kapott, csak HA-st, azt még most is szereti. Mi is próbálunk másfajtát azt hiszem, csak addig mehetek megint receptért, mert nem megy olyan gyorsan az átttérés, mint gondoltam. Meg kell találni, amit elfogad helyette. Tippelem, de szerintem 5-ösöm lenne, hogy a tej az lecsúszna simán. Szerintem az ízesítéssel van baja Vikónak.

Hanzi:
Körömvágást én is így csinálom, vagyis csinálnám, mert nálunk nem egy-két köröm idő van egy-egy visszahúzás között, hanem ált. egy vágásnyi se... Hát nem aggódom, mert lesz ez még jobb is. Mint ahogy minden így van. Ha valami ép jó, nem lehetsz biztos benne, hogy holnaptól ez nem változik meg és fordítva is igaz.

Én 2 éves voltam, mikor hugi született és akkor is féltékeny voltam, de azért ki lehetett bírni anyu elmondása szerint. És bizony ugyanazokat a dolgokat játszottam később ovi végefelé is még, mert nem akartam menni. Szóval ha én vagyok a példa, és anyuék arra vártak volna, hogy mikor lesz az én képem gyengébb, akkor még most is várnának szerintem...
Én abban bízom különben, hogy fél év az sok idő és valljuk meg, hogy mikor Emma itt volt a babatalin, akkor érezhető különbség volt a tudás terén a többiekhez képest. Emma kifejezetten a tudós kategóriát ütötte meg a mi kis csemetéinkhez képest. És gyanítom, hogy ebben a korban fél év sokat számít és Vikó még nem lesz olyan szinten az én képben, mint én voltam 2 évesen. S mire oda jut, addigra már a másik is elég nagy lesz. Meg attól is függ ez, hogy az ő kis világába hogyan illesztjük be a kicsit. Már többen mondták, hogy jól bevonhatóak a gondozásba már 1,5 évesen is és akkor fontosnak érzik magukat, mert feladatot kapnak. És ez igaz lehet, mert Vikó már most örül, ha bevonom és pl.: odahozatok valamit. Annyira boldog tud lenni, mikor sikerül neki. Szóval elképzeléseim vannak, mint Vikó születése előtt is voltak, aztán az élet szép lassan terelgeti az embert. Én megmondom őszintén, hogy nem félek a kistesó-Vikó párostól, nem lehet rosszabb, mint Vikóval az első hónapokban... Azt mi nagyon-nagyon megszenvedtük. És azt is tudjuk, hol rontottuk el. Ez már nagy előny.

Szerencsére nálunk nem kellett hozzászokni az orrszívóhoz eddig, remélem ez így is marad.

Földről evés: nálunk is játszik. Megy mindenfelé és amit talál felszedi és máris megy a szájába.
De most sikerült lenyelnie egy nyomógombot is egy telefonról... Én kicsit aggódtam, de Zoli szerint nem gond, majd kijön, elég kicsi volt. Meg aztán azzal nyugtatott, hogy zöldet is evett hozzá este, míg a fürdővize készült... megette az egyik virág lehullott levelét... Hát jól megnyugtatott mit mondjak.

Ildi:
Gratula az alváshoz!
Szép magas lesz Tomi, bár apukája se alacsony, ahogy visszaemlékszem.

Érdekes, hogy Vikónál is úgy van, hogy vannak amik alapból érdekesek és van amit szóra se méltat. Persze aztán ez változik...

Vikó kimondta az "apa" és a "csap" szavakat. Sajna csak egyszer, de ő is és mi is nagyon örültünk neki. És tegnap anyuéknál voltunk, az egész család, így volt cipőkiállítás rendesen és mikor apu mondta neki, hogy hozd ide a cipődet, akkor megkereste az övét és odavitte. Nem is tudtam, hogy így tudja. Kipróbáltuk, másodszor is tudta... Aztán hazafelé induláskor kikereste a mi cipőinket is. Meg velünk vacsizott, megkóstolta a gombalevest, a pirított májat. Mindegyikből evett, de azért látszott, hogy nem kifejezetten a kedvence. De a meggyes lepény az nagyon ment. Amint azt ehetett nem volt szaladgálás, hanem szépen ült és majszolta a sütit. Aztán ettünk még sütőtököt, de azt meg se kóstolta. Közölte, hogy ő már nem pólyás, hogy sütőtököt egyen, maradt inkább a sütinél. Ja, és imádja a szódavizet... Azt is tudja, hogy ha mondom neki, hogy megyünk pelust cseréni, akkor már indul is a lépcső felé. Szóval egy csomó mindent tud, még olyanokat is, amit nem is gondolnék. Ma is mikor mondtam neki, hogy az autóba tegyen kockát. Felállt keresgélni kezdett aztán elment egy kockáért és visszavitte az autóhoz és beletette. Hihetetlen...

Na, ennyit mára az ömlengésből. Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Hát Miksa egy kicsit elromlott, csúszik el a napirend, kicsit parázok is emiatt. Muszáj előrébb hoznunk az esti műsort, mert már ott tartunk, hogy délelőtt fél 10-kor ébred. Ennek megfelelően nem tudom rendesen letenni ebéd után, mert még nem annyira álmos, de ha későn (ma és tegnap fél 3) alszik el, akkor későn is kel, tegnap úgy keltettem fel este negyed 7-kor. Így viszont nehéz elaltani az este 9-es fürdés után, sokáig dajdajozik, és reggel ismét soká alszik... Holnap reggel azt hiszem kelteni fogom 8 körül, hátha visszaállunk.
Így még vásárolni sem tudunk elmenni, mert nem érünk haza ebédre és alvásra. Viszont bealszik az autóban, de ha megállok felébred, itthon viszont már nem lehet újra elaltani. Akkor meg a másik véglet jön, szinte egy szemet sem alszik egész nap. Jajjaaj, szegény fejem.
Viszont ma egy pirospont neki, mert bár délután nem aludt bele a szopiba, meg nem is aludt el a melléfekvős módszerrel, de amikor 3/4 óra után gondoltam egyet (rohadt éhes voltamKép) és kijöttem, és aszittem, hogy ordítás lesz, de nem, hanem elaludt egyedülKép

Marycus! Csoda okos Vikóca! És valamiért úgy imdják mind a cipőketKép És most végülis mennyit beszél?
Cipőt különben Miksa is tudja, hozza és rárakja a lábunkraKép Meg a zoknit is, óvatosan ráteríti, és csodálkozik, hogy leesikKép A pelenkázást is tudja, de attól inkább elszalad. Az ilyen "helyén ül és eszik" helyzet nem az erősségünk, számítógépet viszont szerelünk. Néhány hete ugye új gépünk van, és a réginek a hordozható vinyójának a dobozát nekiadta az ember játszani, hát tegnap látjuk, hogy bele akarja dugni a számítógépbeKép Azonkívül mondja, hogy kaka, de ezt már asszem írtam, azt viszont még nem, hogy néha tatának mondja, és asszem, hogy inkább a cica lesz az, mint a kaksiKép
Kutyus: tudom, hogy kemény ilyet mondani, de én azt hiszem az altatást választanám. Nem is a pénz miatt, bár tény, hogy az állatműtétek nagyon drágák, hanem azért, hogy ne szenvedjen.

Hanzi! Tudom, hogy a spirálnál nincs bogyóelfelejtési para, csak hát mi valszeg szeretnék babát a közeljövőben. Illetve én nagyon szeretnék, az embert meg puhítomKép Ha viszont felrakataom, az olyan 5 év, ha jól tudom.

Ildi! A mi dokink is azt mondta, hogy a szopi a táplálék szempontjából már a nullával egyenlő, de attól még vannak pozitívumai. És csak akkor csináljam, ha tényleg akarom, és ha le akarnék állni, akkor se szólhat senki semmit. Mondjuk nem akarok leállni, de a reggelit most néhány napja elhagytuk. Gond nélkül elvan nélküle Miksa, nem is keresi, így maradt a délutáni és az esti, mindkettőt alvássegítőnek szánomKép Meg immunerősítésnek még a télen. Az esküvőre el kéne azért talán választani valahogy, ha addig magától nem hagyja abbaKép De az lenne a legjobb.

No, és képzeljétek, muszáj volt ma beszélnem a doktorral, mert Miksa megszerezte a Fenistil gélt, le is csavarta a kupakot és meg is kóstolta. Szerintem nem is biztos, hogy nyelt belőle, de a szájába azért ment, volt rohanás a mosdóba, kimostam a száját. A doktor szerint elálmosodhat tőle meg aludhat is tőle egyet, de baja nem lesz. Ezt mondta reggel 10 után.- Namost ehhez képest alig bírtam elaltani délutánKép

Na, dugultam, és ma megfőzöm életem első csukapörköltjétKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,

A spirált általában öt évre _lehet_ feltetetni (utána cserélni kell), de bármikor kivetetheted a dokival, amikor csak akarod, és még három hónapot sem kell várni. Nekem a doki kérdezte, hogy mikor szeretnénk következő babát és mikor mondtam, hogy min. 2 év, meg a pajzsmirigy miatt ő ezt javasolta.

Bocsi, most csak ennyi voltam, nagyon fáradt vagyok (egyre szarabbul), holnap meg még suli is van.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hanzi!

Persze, majd bíztatlak ha elkenődsz bölcsi ügybenKép

Spirál: hát engem nem lehet meggyőzni a spirál nyerőségérőlKép sajnos több rokonom dolgozik, dolgozott kórházban és így hallottam nem egy esetről amikro a spirál belenőtt szépen a gyerekbe. Én nem merném spirállal megtartani ha mégis besikerül, és így nem is hazsnálnék spirált, nem akarnám hogy Uh-al tippelgessék hogy útbanvannaek e egymásnak vagy sem. Tudom hogy fejlődött biztos az is, ahogy a gyógyszerek is, de pl anyukám annak idején spirállal terhes lett.Sőt, pár éve amikor anyósom a nőgyógyászaton feküdt egy szobatársa is azért volt bent mert terhes lett spirál mellett, valami 18 hetes körül volt és akkor nézegették hogy lehet hogy mégis el kell vetetni mert mégis útban van a gyereknek. Persze lehet hogy sokan hazsnálják, csak én idegnkedem tőle , de nagyon.

Marycus!

Jó ízlése van VikónakKép (viráglevél)
Emma csaka kuytakaját eszi rendületlenül, valami miatt állítja hogy finom és elcsórja és ha nem látjuk megeszi, teletömi vele a zsebeit és onna falatozik.

Férjem tegnap megröntgenezték, masszív arcüreg gyulladás, ha csütörtökig nem múlik akkor átmossák. Remek, ki se dughatja addig az orrát elvileg a lakásból, d ehát valakinek bölcsibe kell vinni emmát. Csütörtökön nálunk meg maratoni értekezlet+ utána karácsonyi party lenne, amin illen megjelennem, na most ez nem tudom hoyg fog összejönni, anyukám is épp most nincs itthon, és méh anyósom is lehet csütörtökön kéne hazavinni. Ezt hívják szűk keresztmetszetnekKép

Hanzi!

Gratula az orrszíváshoz, nálunk is így megy.

Ildi!

Szoptatásban sajnos nem avgyok szakértő, de én itt a babneten úgy láttam hoyg a gyerekek 90%-a magától ababhagyta a szopit 1-1,5 éves kora körül. Van egy két gyerkőc aki rendületlenül szopik még két évesen is, na ők már a nehezebb eset leszoktatás szempontjából. Ha nem gond, nem nyűg neked a szopi, akkor szerintem 1,5 éves koráig kb várjál nyugodtan, lehet hogymagától abbahagyja. Ha valami miatt mégis úgy döntezs abbahagyod, akkor sem lesz már ez nagy trauma neki, az is érthető. dea léyneg hogy úgy csináld ahogy érzed. Ahol lakunk van egy kisfiú, őt az anyukája 1,5 éves koráig szoptatta, d eírtó cicifüggő volt, még naponta többször szopott, tul képp más kaját el sem fogadott, csak nyamogott, állandóna cici kellett neki. Az anyukájka egyszer nagyon megunta, meg a kistesó sem jött össze nekik a sok szoptatástól, és iszonyú drasztikusan leszoktatta. Bekente a mellét a körömrágás ellenis szerrel ami keserű ízű. Azt hittük hogy hű de nagy trauma lesz a gyerkőcnek, sajnáltuk. napig sírt amikro megérezte a keserű ízt, 3 nap múlva gond nélkül elvolt, evett mint a kisangyal, az anyukája szerint a küszöböt is megette volna (addig öklendezett a rendes kajától, láttam, sokszor ettünk velük a játszóban) és semmi traumát nem okozott neki. persz eodabúji továbbra is lehette neki az anyához, szóval nem kegyetlenek ők, csak egyzserűen besokalt a szopiba az anyukája. J, és rá 1-2 hónapra jött a kistesóKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Ne harizzatok...nincs idöm visszaolvasni...mostanában kisség zürösek a napok sajnos.
Hétvégén kidöltem hányással, hasmenéssel (utóbbi még mindig van), Reginek kötöhártyagyuszija van szintén szombat óta. Tegnap vitte apja orvoshoz, már nem is megy oviba idén, mert ugye jövö héttöl szünet van. Holnap azért engedélyt kapott a karácsonyi ünnepségre. Kép
Máté meg köhög ezerrel, folyik az orra, úgyhogy megy a párologtatás.

És a szabad percekben próbálunk a karira készülni ugyebár.

Szóval, ne harizzatok, de most is rohanok tovább a két gyereket -na meg magamat- ellátni, ha több idöm lesz, jövök!!!!! Kép

pusz,
Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Jajjaj, Kriszta, hát már nem tudtam, mi van veletek! Jó hogy jöttél, még ha csak ennyire is. Jobbulást az egész családnak! Nincs véletlen Bioptron lámpátok? Nálunk takonyra is, arcüreggyuszira is jó volt, talán kötőhártyának sem ártana. Csak egy kósza ötlet volt.

Manó! Nektek is a lámpát ajánlomKép Bizisten nem kapok százalékotKép Masszív arcüreggyuszimat tette rendbe, én se hittem először, hogy tud segíteni, pedig igen. Vagy valami infra is jó, inkább mint a beavatkozás.

Hanzika! Hát nekem most már nem lesz spirálom, már eltelt a szülés óta lassan 14 hónap. (Különben az egyik volt főnöknőm is spirál mellett lett babás a 3. fiával, minden rendben ment, ma már sulis a srác)Naszóval ma pl. tökre időben eszembe jutott a bogyesz, be is kaptam. Jut eszembe, feltettem a képeket Miskabuckó portáljára, ami egyébként még nem publikus és nincs is kész, és a nyilvános portállistába sem tettem bele a gportálon. Szóval mingyá elküldöm a címet neked emilben. Másnak is, akit érdekel, csak még nagyon keveset töltöttem felKép Szóval Hanzika, onnét le tudjátok szedni a képeket, lekicsinyítettem őket, de ha posztert akarnátok valamelyikből, akkor szóljatok, nekünk megvannak bazi nagybanKép Aztán nyilatkozzál, hogy maradhatnak-e mint Miksa és barátai képtár, vagy szedjem le őket inkább.

Rólunk annyit, hogy reggel 8-kor tényleg keltettem a srácot, jó, nem ráztam fel, csak motoszkáltam. Délután is elaludt, meg este is siker, úgyhogy tán kezd visszarázódni. Mondjuk délután megint keltettem 3 és 3/4 óra alvás után, szerintetek ez normális? ha nem szólnék neki, meddig aludna? Ugye közben rásötétedik, ha fel is ébred, lehet, hogy azt hiszi, hogy iccaka vanKép Vagy lehet, hogy fent van, csak nem szól? Nehéz megállapítani.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?