Sziasztok!
Ma kissé kimerültem, mert reggeltől-estig úton voltam. Marcus apájával ment sétálni, én meg céges vásárra, parfümöket árultak ki, brutál kedvezménnyel. Olyan parfümök, amik boltban 8-9e Ft, itt 1-2e Ft volt.
Aztán rohanás haza, itthon bátyámék vártak, mentem velük az Ázsia centerbe. Hát, nem voltam elájulva. Tömeg (utálom), sok bóvli dolog, persze nadrágot, rám valót nem találtam
Mindig ugyanaz a gond: rövid!!!! Segítség!
Aztán megint rohanás haza, gyors evés, és mentem a sógornőmmel fehérneműt venni a StopShop-ba neki. Akkor már haldokoltam, de hát megígértem. Alig vártam, hogy Marcussal hazajöjjünk, meglegyen a fürdés, vacsi és alvás....
Alvás: az esti alvás nálunk is viszonylag jól megy, bár van, mikor mellette kell ülni (csak ülni!), de ma pl. enélkül is elaludt.
Szirom,
Persze, hogy elkezdtem parázni, sőt, most úgy érzem, hogy kedvem sincs az egészhez, csak hát a "kell" is itt van. De majd megszokom... Szerencsére, most úgy látom, hogy bölcsivel -ha lesz hely - nem lesz gond Marcusnál és én is jobban fogom érezni magam akkor. Anyuval jól elvan, csak hát anyunak nagyon fárasztó... Meg az időbeosztásomat kicsit át kell majd variálni. Ami már most "zavar", hogy nem tudok menni sétálni Ildivel, a lányokkal, nem leszek olyan szabad... De majd kiküszöböljük ezt is.
A parád: ha egyszer-kétszer egy-egy nap kimarad, az nem gond. Mert ez hormontabletta, bármennyire kicsi is és a szervezet szépen fokozatosan adagolja be (pajzsmirigy tablicskuk is így működnek). Ha mondjuk egy hétig kihagynád, az már gáz. De lehet gyógyszer mellett teherbe esni és egészséges babát szülni, ez jellemzőbb manapság, mint a másik véglet, tehát ne aggódj
Az, hogy bármikor megjöhet? Utálatos dolog - javaslat, legyen nálad mindig a táskádban tampon, vagy betét. Csak ez segít (bevallom, én még most sem szoktam hozzá, sokszor van, hogy útközben lep meg a dolog, pedig én Marcus 8 hetes kora óta vérzek. Mégsem szoktam vissza
).
Egyébként manapság már az sem olyan veszélyes, ha spirál mellett teherbe esel. Ezt a doki mondta, hogy esély olyan, mint gyógyszernél(tehát 99%-ban véd). Attól függ, hogy hol tapad meg a baba. Spirállal is ki lehet hordani terhességet (!), viszont egy "hátránya" van, hogy nagyobb vagy a vetélés vagy a koraszülés esélye ilyen esetben. És persze figyelmesebb terhesgondozást igényel. Persze én sem szeretnék spirál mellett teherbe esni. De előnye is van: nincs hormon és nincs para, hogy elfelejtetted a bogyót bevenni.
Tök jók a madaras-virágos képek!
Manó,
Ha csüggednék majd, kéretik lelket önteni belém!
Te akkor már igencsak tapasztalt bölcsis anyuka leszel
Párod javulgat már?
Marycus,
Féltékenység azért intenzívebb ebben az életkorban, mert ilyenkor alakul ki az "én" tudat. Kis egoisták a gyerkőcök ilyenkor
De ez is elmúlik idővel, illetve tompul, jobban lehet kezelni. Ez valamelyest összefügg a dackorszakkal is (annó pszichológus is akartam lenni, nem látszik?
). De kitartás!
Gyógyszer-terhesség: első három hónap mindent vagy semmit elven alapul. Tehát a gyógyszer vagy nagyon árt, van semmit. Ugyanez vonatkozik más dolgokra is, úgymint alkohol, cigaretta stb. Ha nagyon gáz lenne, akkor a legtöbb baba tényleg nem maradna meg, mert általában, hacsak nem koncentrál nagyon a babára anyuka, a terhesség kb. min. 4-6 héttel a teherbeesés után derül ki.
Nem kötelező a napi étkezések számát tartani (ez is egy babakönyves baromság, annyit egyen a gyerek, amennyi jól esik neki). Bár, ha azt nézed, akkor Vikó is betartja, csak az egyik éjszakára esik. Manapság nálunk is úgy van, hogy Marcus "reggelijét" éjjel 4-5 körül fogyasztja, fél 9-9-kor már tízórai van, ami nálunk az igazi reggeli. A többi, ebéd, uzsi, vacsi megvan.
Altatás: nem könnyű. Bár Marcus is sírogat, mielőtt elalszik a kocsiban néha, de nem jellemző. Esetleg azt nem próbáltad, hogy ha kocsiban alszik, akkor kiteszed a kertbe kocsistúl?
Körömvágás: már régebben írtam, nálunk is eltart egy 20 percet, néha elengedem, ivsszaszedem, megint egy-két köröm levág, stb. Így működik nyafizás nélkül, különben ugyanaz lenne, mint nálatok.
A visszakapod, amit te csináltál szlogent én is hallottam már egyszer-kétszer. Pl. mindent összeeszik a földről.
Ildi,
Gratula a babakocsihoz! Végül is, mennyi volt? Remélem, hogy hétfőn azzal jössz és jól megnézem magamnak
Egyébként én is úgy gondolom, hogy ha Humana-s tápi elfogy (tej), akkor áttérek a Mildibé-re. Olcsóbb is, meg azt evett HA_ból is.
Abban részben értek egyet, amit a dokinő mondott. Szerintem amíg Tominak és neked jól esik a szoptatás, szoptass nyugodtan. Mert az immunerősítő és azt semmilyen élelmiszer nem adja vissza. De ez mindkettőtöknek komfortos kell, hogy legyen (meg persze tejcsi kell, hogy legyen). Viszont az igaz, hogy az idő elteltével nehezebb leszoktatni a babát a szopiról. Ez családunkon belüli tapasztalat alapján mondom.
Ja, és a jó hír: Marcus hozzászokott az orrszívóhoz!
Most már nem csak az elektromossal engedi, mondhatnám szereti, hanem a porszívóssal is! Elneveztük Berr-berr-nek (Jar Jar Binks után
) és ha mondom, hogy menjük, szívjuk ki orrodat Berr-berr-rel, akkor jön és szépen tartja, sőt, maga csinálja
Puszi Nektek!
H.