Új privát üzeneted érkezett!

Klári! takarítás, költözés :roll: :arrow: viszont nagyobb hely :D!

azt hiszitek vicc, h egy napon születtek az ikrek, és ez így természetes, de kéépzeljétek, az elsők 23óra akármikor születtek, amilyen ráérősen jött Ádám, akár át is lóghatott volna másnapra :lol:
Na, az milyen gáz, pedig vannak ilyen ikrek :lol: De ezt leszámítva jól levettétek, tényleg poénnak szántam, már megérte, ha néhány vigyort csalt az arcokra!
Na, megyek, még mindig birsalma

:roll: Claire
claire

Babakeksz: :) gondolom örült a kis drága a sok sok ajándéknak :) .... tortát majd én gyártok neki.. .hogy mi lesz belőle!? na majd kiderül :))))

kutyaugatásra ébredtem.. meg minden hülyeséget álmodtam.... na mindegy, süt a nap és ez a lényeg!

A torta volt a legizgalmasabb,. mert klassz lyukakat lehet bele vájni. :lol:

Hát lányok, ahoz képest, hogy a lányom tegnap csak 50 percet aludt, 9 után tudtam csak elaltatni. :shock:

Lenne egy kérdésem. Lili napi szinten csuklik. Nem, lehet, hogy ez nem normális? Megfigyeltem, hogy mindig reggeli után, amikor jól tele itta magát.

Legszívesebben felhívnám a védőnőt, hogy mi ez, de nyugdíjba ment, és az új felénk sem járt még, azt sem tudom kicsoda. Jó mi? :evil:
Vendég

Klári! takarítás, költözés :roll: :arrow: viszont nagyobb hely :D!

azt hiszitek vicc, h egy napon születtek az ikrek, és ez így természetes, de kéépzeljétek, az elsők 23óra akármikor születtek, amilyen ráérősen jött Ádám, akár át is lóghatott volna másnapra :lol:
Na, az milyen gáz, pedig vannak ilyen ikrek :lol: De ezt leszámítva jól levettétek, tényleg poénnak szántam, már megérte, ha néhány vigyort csalt az arcokra!
Na, megyek, még mindig birsalma

:roll: Claire

Ez látod eszembe sem jutott:)))
Vendég

sziasztok!

Babakeksz Zoé is csuklik sokat... én nem tulajdonítok neki jelentőséget, de kíváncsi vagyok a válaszokra...

Ti tesztek párnát a babák feje alá?

Kép
gtunde75

Tündi,az a vékony a szettből már régóta használatban van.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Tündi! Én tennék, de Lili valahogy mindig kiszedi maga alól. Egy lapos kispárnája van egyébként.
Vendég

Sziasztok!

Bálint feje alatt nincs párna, még Kristófnál sincs nagyon értelme, mert ezek a fiúk olyan sajtkukacok. :lol: Egy éjszaka alatt jó párszor körbemásszák az ágyukat.

Claire, hát igen, az ikrek születése az egy nagyon izgalmas dolog...

Most, hogy mondtátok a fogakat - és Bálint ismét kicsit taknyos, porszívózunk -, én is bekukkantottam a szájába... és legnagyobb meglepetésemre már annyi fog áttörte az ínyét/fehérlik nagyon: szemfogak is, rágófogak is. Meg se tudtam számolni, annyira megdöbbentem :lol:

bekri

azért kérdeztem a párnát, mert Zoé esténként úgy alszik el, hogy magam mellé veszem az ágyba... ahogy meglátja a párnát, rögtön ráfekszik hason és legtöbbször azon is alszik el... lehet, hogy igényelne egy párnát az ágyába??? :roll:

fogak :arrow: még csak 6 van, és egyre erősebb a gyanúm, hogy a szóbeszéd igaz, miszerint a borostyánlánc lassítja a fogzást! :roll:

Kép
gtunde75

Tünde! Komolyan van ilyen szóbeszéd? Akkor én nem adom rá, így is két hete kínlódik a szemfogakkal...
Vendég

Tündi,sztem tőled látja és azért teszi ezt.Tominak is van egy díszpárnája(a játékok közt),ha mondom neki,aludj,előveszi és arra fekszik,de látszik h tök kényelmetlen neki,de azért utánoz :)

Mi a 9.fognál tartunk,eddig lekopogom különösebb nagy gond nélkül.Kis nyálzás,kis nem-evés,kis hamenés...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Fogak: Joni 12 :shock:és már dudorodnak, fehérlenek a szemfogai, 1-2 kellemetlenebb éjszaka, egy kis piros poopsi, ennyi. Van egy gyanúm, h segít, h a Dévényes csaj a pofiját is szokta masszírozni, de lehet, h semmi köze a két dolognak egymáshoz.
Nonó: 4 fog
:shock: Na, erre varrjak gombot, ahogy mondani szokás.

Részemről a borostyánt mint ásványt nagyon szeretem, de ilyetén hatásában nem bízok, de mindenkinek hite szerint.

Párna: enyémek még mindig gyakran a szopis párnán feltámasztva alszanak, meg amikor nagyon taknyosak, akkor szoktam alá dúcolni őket!
Nálunk a nagyobbaknak van több kispárnájuk, de gyakran totál vízszintesen alszanak, ami sztem jó. Ők is akkor szoktak párnákon aludni, amikor taknyosak, köhögősek.
Gerincük szempontjából nem nagyon kell nekik párna, pláne nagy, egy kis párna nem árt.

Claire
claire

Sziasztok!

Claire
Nem egy napon született ikrek... hallottam már ilyen esetet :lol: :wink:

Klári
Kitartást a költözéshez!
Lassan nekem is kell kezdenem csomagolni...

Mares
Zenélő játékoknál én egy idő után örülök, hogy kimerül az elem :oops: :wink:

Tünde
Chloe általában nem alszik párnával...
De van, hogy valamilyen plüss állatot, takarót gyűr a feje alá.
Borostyánlánc: hatására nincs bizonyíték :?

Bekri
Már én se tudom számolni Chloe fogait :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Találkoztunk a csajokkal :)

nézzétek ezt a nagylegényt :)

Kép

és nagylányt

Kép

a Q-ky (komoly,ez van a pufi zacskóján,ma fedeztem fel) tarolt:

Kép

kapott anya is

Kép

evilany

Sziasztok

Tünde
Én a héten tettem be a szetthez tartozó kispárnát, nem az a lapsima, de annyira puha, hogy amikor ráteszem, vízszintesen van.
kb 1 cm a magassága.

Tali
:evil: hogy az a randa takonykórág nem tud már eltűnni.... amikor fújom az orrom szürcsög a fejem.... megbolondulok tőle.
Már számat is széjjel rágtam, mert ugye az orromon nem kapok levegőt, s kiszárad (meg olyan beteg íze is van) , s azt rágom.
Szóval még az is fáj.....
Limóékkal összefutottunk az Árkádba, s meg kellett jegyeznem, hogy kész legény már Berci.

Voltam ma a Veress E.-i rendelőintézetbe nagyimnak gyógyszert iratni, s mikor várakoztunk ugye Réka szokásához híven pajtizott.
Odament egy bácsihoz, s kiolvasta a kezéből az újságot.
Mutatta neki a képeket, s közbe mondta, hogy lassan az Ő unokája is egy éves lesz, s jönnek haza a lányáék KESZTHELYRŐL.... Na én megkérdeztem hogy hívják az unokát és Gergőnek....így én bátorkodtam megkérdeni, hogy nem e a Judit a lánya! :) És DE!
MARES! MILYEN KICSI A VILÁG.... :)))

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Ugye mondtam, hogy fáj a gerincem, s végre elmentem megnézettem.
Csináltak röntgen felvételt is.

Lelet
A lumbaris lordosis fokozott, az alsó TH csigolyák zárólemezein Schmol-csomók láthatók.

Vélemény
M. Schueuermann.

3 hónap múlva ismét röntgen, hogy megnézzék, hogy változik-e....

:? :? :? :?

Ja és írtak fel fájdalomcsillapítót (Aflamin filmtabletta 2x1), de nem váltom ki, mert annyira nem fáj, nem akarok 24 évesen fájdalomcsillapítóval élni..... :(

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

sziasztok!

Clárika és ez mit jelent? valami nagy gáz van ott bent?

Kép
gtunde75

Tünde
Konkrétumot nagyon nem mondott a doki, én is csak a netről olvastam pár dolgot, pl.:

A Scheuermann-kór a gerincoszlop betegsége. A csigolyatest fejlődési zavarának következtében a csigolyák ék alakúvá deformálódnak. Többnyire a háti szakasz érintett. Tipikus tünete a domború hát, a gerinc mozgásainak beszűkülése. Ritkábban alakul ki a háti-ágyéki átmenetnél vagy a felső ágyéki szakaszon. A fejlődési zavarnak számos oka lehet, amelyek kölcsönösen befolyásolják és felerősítik egymást. Megkülönböztetünk belső tényezőket, mint például a genetikai faktorokat és hormonális változásokat, valamint külső tényezőket, mint például a gerinc helytelen terhelését.

A károsodások, panaszok, különösen a fájdalmak az előrehaladott stádiumra jellemzőek. Alaposabb a gyanú, ha domború hát alakult ki a gyermeknél, és ezt testtartásával nem tudja korrigálni. A pontos diagnózist orvosi vizsgálat alapján lehet kimondani, amelyet röntgen lelet támaszt alá. Kezelése a gyógytorna, azt kiegészítheti a fűző és csak nagyon ritka esetekben a műtét. A betegség prognózisa összességében jó.

A betegség jellegzetes gerinc deformitásának oka, hogy a csigolyatestek porcos fedőlemezeinél fejlődési zavar lép fel. Az elülső csigolyaperemek fejlődése visszamarad a hátsó peremekéhez képest, ezáltal a csigolyatest, amely korábban oldalnézetben négyzet alakú volt, ék alakúvá válik. Ez a deformálódás mindig több csigolyatestet érint, ezért a háti gerincszakaszon kialakul a tipikus domború hát. A fedőlemezek kis defektusain át porckorong-darabok hatolnak be a csigolyatestbe. Ezeket a röntgenfelvételen láthatóvá váló kis csonthiányokat Schmorl-csomóknak nevezik. A csigolyák közötti rés beszűkül. A gerincoszlop terhelhetősége csökken, mindenekelőtt az erős igénybevételnél, az energiaigényes sportoknál vagy a fizikai munkánál nő a károsodás veszélye.

Hmmm.... fizikai munka, még jó, hogy fodrász vagyok.....

Még csak a betegség gyanúja áll fenn, de a röntgen alapján mondta ugye a doki, s azért kell 3 hónap múlva a kontroll, hogy megnézzék, hogy változik-e, magyarán, hogy befejeződött-e a deformálódási folyamat.
Írnak olyat, ugye, hogy nem tud homorítani a kórban szenvedő. (A hátam közepén, kb 4-5 csigolyát érint a betegség, így nem leszek - vagyok konkrétan púpos..... )
Na tegnap megpróbáltam, hogy lefeküdtem az ágy szélére, úgy, hogy az érintett terület legyen az ágy szélénél, s hátrahajoltam a föld felé, és bizony, nem ment.... :( kegyetlenül fájt :cry: :cry:
Megpróbáltam hídba menni (ami simán ment) és az se....

Majd ha talizunk megmutizom, sajna látni is és érezni is lehet....

Clárika
Kép
clárika

Clarika
Úszás nagyon jó gerincproblémáknál!
Meg tényleg a torna... esetleg egy gyógytornászt nem tudsz keresni, aki megtanítja a gyakorlatokat, aztán azt tudnád magad is csinálni!
Vigyázz magadra!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok!

a lányom eljutott arra a pontra, hogy tegnap már egyáltalán nem sírt az orrszívótól, ma már betette az apa és az én orromba is többször, egyszer pedig a sajátjába... :lol: :lol: :lol: :lol:
remélem ez így is marad, és nem lesz több hadakozás!! :wink: :wink:

Clárika Ti hogy vagytok?

Kép
gtunde75

Sziasztok

Ircsi
Igen, javasolták a gyógytornát. Mondtam a dokinak, hogy egyedül vagyok az egy éves lányommal, erre egyből mondta, hogy akkor azt most nem, megvárjuk a kontroll eredményét. (Gondolom nem rugalmasak az időponttal)
Az itthon tornázást már többször terveztem életem folyamán, de még sose tornáztam, valahogy nem tudom magam rávenni.... )
Sajnos az úszás időben meg pláne nem fér bele..... :S

Tündi
Nekem már csak a jobb felem recseg, de még mindig sűrű a téma....
Réka is még kórságos, bár már fényévekkel jobb mint volt. Neki is sűrű és zöld még.... :?
Örülnék, ha már csak vizes lenne.....

Az orrszívó már nálunk se mumus annyira, bár csak annyira dugja oda az orrát, hogy az nem elég semmire, így kénytelen vagyok lefogni, hogy ki tudjam pucolni.

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!

Clárika: most erre mit is mondhatnék :)))) ( Apum meg Rékus...:) Gerincret sajnálom...:(..... sógim lányának fűzője van, és sokat javult neki is gerinc gondja volt de gondolom ez nem ugyanaz most neked nem?

Ircsi: nem tartós elemet vettem a zenélőkbe :D

Tündi: Zoé kész hölgy már!

Limo: Berci meg nagyfiú!!

Évi: hogy vagy??? Tomika a kis-csillag :D :D

Hír: csütörtökön éjjel értünk haza, pénteken voltunk dévény tornán, és hír: GERGŐ MÁSZIK!!! OTT ELŐSZÖR NEKÜNK ÉS AZÓTA IS! EZ VOLT AZ Ő SZÜLINAPI AJÁNDÉKA NEKÜNK :)

Tegnap volt a bulika, pár kép, sajna kamera nem csinált jó képeket, ezért elnézést kérek:

Kép ---> Szülinaposok ( GErgő 1 nagynéném 56!)

Kép --> azért belenyúlt!

Kép --> mi

Kép --> tortak

Kép --> tortak belülről

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares!!

Gergőt isten éltesse sokáig!!!
Naná hogy belenyúlt :) Mászáshoz gratula,látod,ráérős kiscsávó,kivárta a szülinapot :) valójában már rég tudta csak nem volt kedve :) Látod Tomi a járással van így,neki a mászás megfelelő,nem akar sétálni :D ki tudja mikor fog :)
Képek,nagyon jók,a torták is szuperek,milyen ízű volt?Ez az almás torta? És te,elképesztő csini anyukája vagy Gergőnek!!!!! Irigy irigy!

evilany

Évi: jaja, kis komótoska :).... torták: Gergőé --> gesztenye-daráltkeksz alul- vaníliapudingos alma -háztartási keksz- megint alma massza -megint keksz- vanília puding és a tetején tejszínhab :)... a másik a nagynénémnek készült, én produkáltam azt is, az év tortája az--> sárgabarackos köles torta :) drága vagy, de azért a fejem már nem 18 évesnek néz ki :D

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Nem azt mondtam hogy elképesztően csini 18 éves hanem hogy elképesztően csini anyuka :lol: :lol: :lol: na de komoly,rajtad nem látszik se terhesség se szülés se nehéz napok..irigy irigy és úúúúúgy hiányzol a talikról a kedvességeddel

evilany

Clárika
Kép
clárika

Clarika,Rékussal hatalmas szerencséd van(ezt már többször meg kellett állapítsam.. :D )

evilany

Clárika
Kép
clárika

CLARIKA: kis dragasag! :)

EVi: TI is nekem... Neztem most is a kepeket... Azt koonnybe labadt a szemem.. Gergonek is hianyzik a gyerekzaj! Pocikad lakoja h van?jaj,hat reggel, 6 ora alvas utan minden vagyok am csak tete nem! Smink-haj-ruha javit ezen, neha :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi
Igen, tudom, sokan mondják, hogy tegyem össze a két kezem, hogy ilyen.... :)
Meg anyukám szokta mondani: "El se tudod képzeli, milyen jó dolgod van!" :lol:

Én csak azt szoktam mondani, hogy fogalmam sincs, hogy mivel érdemeltem ki, hogy ilyen jó gyerek.
Na azért persze vannak napok, mikor a hajam is égnek áll :wink: :wink: :wink: :wink:

Clárika
Kép
clárika

Persze,tudom. De amilyen édes,kis cirógatós,kedveskedős,szófogadó...hihetetlen! Biztos szépeket meséltél neki a pocakba :) de még jó is hogy ilyen,amilyen nehéz helyzetben vagytok(apa nélkül sokat)

evilany

Sziasztok!

Gyors kukk csak.

Mares Gergőnek nagyon boldog születésnapot kívánok!

Kedves Petrák! Névnapotok alkalmából sok boldogságot kívánok! (Tünde, Melisch, Ilus )

Majd jövök ha lesz időm, addig is pusszantás mindenkinek.

Évi remélem jól vagy :)

királylány

Dia: nagyon koszonjuk!

Clarika: ez nem is kerdes h mivel erdemelted ki! Neked pont egy ilyen kis edes lanykat kuldtek az egiek! (minden ok nelkul :D. )

na megyek aludni, ha mar a kukisok alszanak :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok, csak gyors bekukk!

Mares,
Isten éltesse Gergő babócát!! Nagyon jók a képek, finomak lehettek a torták! Gergődnek gratula a mászáshoz!!

Bocs, hogy csak ennyi!
Igyekszem még jönni!

Pussz

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

sziasztok!

BOLDOG SZÜLINAPOT GERGŐ BABA!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Boldog Szülinapot Gergőnek! :)

Clárika
Kép
clárika

Gergőnek
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Rékus :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Gergőnek, NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!
Szép torták, és milyen aranyosak vagytok együtt!

Évi, hogy vagy?
Remélem, már nem fáj a pocakod. És azért van lehetőséged a pihenésre.

Clárika, Réka :lol: :lol: :lol: (ahogyan elalszik, eszméletlen)
Sajnálom a hátad. Tényleg jó lenne egy kis torna neki az tuti.

Pécsi talis képek nagyon édesek! Berci tényleg milyen nagyfiú már! :wink:

Mi jól, Lili már jobban van nem folyik az orra sem. :D
És én meg ma kezdem a szúrni magam, már alig várom! :wink: :lol:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Clarika,torna :arrow: én szívesen vigyázok Rékusra bármikor csak essek túl ezen a haematóma dolgon.

Woody köszi jól vagyok!
A legszívesebben elmennék egy maszek UH-ra sitty sutty hogy lássuk mi a helyzet,lehet már nyoma sincs a haematomának és nem kéne vigyáznom,no meg főleg hogy megtudjam a pocaklakó nemét,be vagyok sózva!

Nálunk ma hajvágás volt,nagyfiú az én golyófejűm:
Kép

Kép

hátul a kunkorit meghagytuk :)

evilany

Évi
Jól áll Tominak ez a rövid haj! :)
Csinálj képet hátulról is! Kiváncsi vagyok :)

Clárika
Kép
clárika

Majd reggel :)

Lehetséges lenne hogy érzem a babát---?? Ugyanazt érzem mint amit Tomival már kb 14,15 hetesen csak akkor még nem tudtam h.az mozgás csak mikor egyértelmábbé vált kb a 16.héten---- ilyen kis lüktetések alhasban... :roll: :roll:

evilany

Évi! A másodikat már előbb érzi az ember, meg valszeg jobban is tudja, h mit "kell " érezni!
Tomi nagyon helyes az új frizójával! Joninak még nincs mit lenyírni :D!

Clári! Rékus nagyon cuki, gyerekeim is megcsodálták, és a Zoé-Réka videó nagyon tetszett ! És Eszterék emlegetik őket a taliról!!!

Mares! BOLDOG SZÜLINAPOT GERGŐ! Eszter szokott titeket emlegetni , pl amikor cuki kisbabákról esik szó, mindig elmondja, ha aki Balatonon meglátogatott minket, at is milyen cuki volt! :D

1éve, hogy Joni beteg volt, ma voltunk kontrollon, minden OK nak tűnik, azt még azért megbeszélem neurológussal, h OK-e, h a jobb lábát kicsit nehezebben emeli, és csámpázik is vele, az ördög nem alszik! Orrmandulájára feni a fülész néni a szikéjét, de jó lenne megúszni, de legalább kitolni, nagyobb korára.

Claire
claire

sziasztok
Claire,Joni betegség :( de nehéz idők is voltak nektek :(

jaj csajok de izgi Maccs holnap szül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (progr.csaszi)Mintha csak most tesztelt volna halvány pozitívat!!!

evilany

Maccs MA szült!!!!!!!!!!!!!

11:06-kor kiszabadult Natasa 3320 g, 52 cm, 9/10 Apgar

Kép Kép
kriszti0921

Igen igen épp helyesbíteni jöttem :oops: hogy ma kedd van :oops:

Gratulálok!!!!!

Kép

evilany

Én meg pont jöttem a hírrel, nem kijavítani akartalak :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
kriszti0921

Hú , tényleg, állati gyorsan megy az idő!!!

Gratula, éljen Natasa!!!! Gyönyörű méretei vannak, bizots nagyon formás kis csajszi! Anyukája jól van???

Tegnap láttam a barátnőm 3 hetes kisfiát! annyira kis manó, jaj, de cukik!

Évi! szerencsére úgy tűnik, hogy Joni betegsége csak egy rémes és tanulságos emlék már, hála Istennek, meg a segítőinek :D !
(Azért amikor bemegyünk a klinikára, már az épület szagától görcsbe rándul a gyomrom, pedig tényleg mindenki olyan rendes és kedves ott!

Claire
claire

evilany

Beszéltem Maccsal, jól vannak, spinált kapott, most fekszik. 6-kor láthatja újra a babát.

Kép Kép
kriszti0921

Maccs
Gratulálok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Claire
Orrmanula-műtét :cry:
Általában nem szokott komoly gondot okozni a csemetéknél... szülőket jobban megviseli...

Évi
Ezt is meg kell tanulni... és fenn mennyi érdekes dolog van :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?