Hahó!
Edinka,
a 12. hét után általában mindenki hasi uh-t csinál. Érdemes elvinni a párodat.
Drukkolok majd holnap!
Remélem, megmutatja magát a babuci.
Vásárlás ügyben leírom az én tapasztalataimat, hátha segít valamit.
Babakocsi/mózeskosár/autósülés: bizonyos mózeskosarakba (pl. a miénkbe is) be lehet kötni a babát, csak venni kell hozzá kiegészítő felszerelést, de szerintem is biztonságosabb az autósülés. Szerintem akkor érdemes olyan autósülést venni, ami rászerelhető a babakocsira, ha (amikor a baba még kicsi) sokat utaztok olyan helyre, ahol szeretnétek sétáltatni a babát, mert így csak az összecsukott kocsit kell a csomagtartóba tenni, az ülésben amúgy is a baba ül, és ott csak összerakjátok. Egyébként viszont érdemesebb egy jobbfajta, biztonságos autósülést venni. Mi négyfunkciós babakocsit vettünk, mert praktikusnak gondoltam, aztán a lányom fél éves koráig utált babakocsizni (utána is csak fokozatosan szokott rá), szóval éppenhogycsak párszor használtuk a mózeskosár részt, az autósülést sem szereltük soha rá az alapkocsira.
Amikor meglesz a második baba, neki mindenképpen meg akarom venni a legbiztonságosabb ülést, elvégre egy évig fogja használni, és a biztonsága a legfontosabb, erre nem akarom sajnálni a pénzt.
Ágyügyben nem tudok segíteni, nekünk kivitelezhetetlen igényeink voltak, ráadásul két kezemen meg tudom számolni, hányszor aludt a lányom a kiságyban.
(Kéretik nem megbotránkozni!
) De szerintem is praktikusabb az, ami később átalakítható, bár szerintem nem feltétlenül fontos, hogy egyben legyen a pelenkázóval.
Ruhák: kicsikből tényleg nem érdemes sokat venni, gyorsan nőnek a lurkók, meg aztán nem is tudhatod, mekkora lesz a baba, amikor megszületik. Szerintem vegyetek pár darabot, aztán miután hazajöttök, rájösz, hogy mik az igények, és akkor a párod tud még venni. Én csak bodyt használtam, kisinget és réklit nem, sőt, én még most is szinte csak bodyt használok, ugyanis az nem tud felcsúszni a derekán. Rugiból elöl patentosat vettem, bodyból meg oldalt patentosat és borítéknyakút, ugyanis ha nem szeret hason feküdni, akkor így nem nyomja a patent. A bodyk combrészét érdemes megnézni, hogy jól táguljanak. Rugiból szerintem az praktikusabb, ami a lába között is szétpatentolható (sok ujjatlan nem ilyen), így pelenkázáskor nem kell teljesen levetkőztetni.
Remélem, nem untattalak halálra.
Mea,
tudom, hogy csak hétfőn olvasod, de leírom most: ne haragudj, de nem tudok keddig várni a teszttel, ugyanis úgy tűnik, hogy bekaptam valami női nyavaját, és ezért muszáj elmennem nőgyógyászhoz, viszont akkor már megcsinálom előtte a tesztet, hogy tisztább legyen a kép. Kicsit korai lesz, de remélem, mutat valami szépet.
Most ennyi, megyek kreatívkodni.
Jóbor