Sziasztok!
"Ma jöttünk meg Balcsiról, ott ünnepeltük a törpék 1. szülinapját! Nagyon helyesek, jól bírják a nagy családdal járó gyűrődést, úgy látszik értik, hogy 5.-6. gyereknek már létfeltétele az alkalmazkodás. Egyébként ügyesek, már Joni is jól mászik, mindenütt feláll, Nonó már kapaszkodás nélkül is feláll, és sokáig egyensúlyoz. Joni még mindig tartja 2kgos súly előnyét
, és foga is dupla annyi van, mint Nonónak. Mindkettő próbál utánunk mondani dolgokat, sőt énekelni is (pl hinta-palinta). Nonó ráadásul "táncol"is, emelgeti a lábát, billeg, illegeti magát, egy vicc az egész csöpp lány
. Joni olyan, mint egy kis maci, és nagyon elmélyülten tud tanulmányozni dolgokat! Hát röviden ennyit róluk.
Ami a nyaralást illeti, jó volt együtt lenni, minden nehézségével és alkalmazkodásásval együtt, de inkább őszölés volt, , főként első héten.
. aztán 1-2 napra kitört a nyár, így aztán a piciket is meg-meg mártottuk a Balatonban."
Ezt még tegnap este írtam, csak szétesett a net
Azért nem kell minket sajnálni, a gyerekek jókat kártyáztak, ha esett, a 7 éves lányom verte a mezőnyt pókerben
Csak azt sajnálom, hogy olyan kiszámíthatatlan és esőső volt az idő, hogy kirándulni sem jutottunk el, pedig kinéztünk néhány szép kis helyet.
Ami a karámot illeti, nálunk szétmászás van, rámolnak is mindenütt, egyelőre úgy-ahogy koordináljuk, meg ebben azért a nagyobbak is segítségnek számítanak, aztán majd meglátjuk.
a kertben is mászkálnak, anyósomék szintjén gyönyörű a fű, hetente nyírva, stb
nem én ápolom
. Persze nagyon kell rájuk figyelni, mit vesznek a szájukba, megindulnak-e lefelé, egy kerti karámon én is gondolkozom, lehet, hogy szétnézek a fáskamrában, milyen régi kiságy darabok vannak arra.
Nekem is el kéne adnom egy csomó babacuccot, jobb és nagyobb ruhákkal én is tervezek egy börzét őszre, meg van amit tovább adok, de babakocsi, járóka , lassan bébiülés.... Egy egész baba használt cikk boltot nyithatnék
Nálunk most bent a lakásban a "bébitaxi" és a hintaló került elő.
Ma kaptak hintákat, kevésbé jó konstrukció, mint a régi, mert gyerekek nehezebben tudják átszerelni
. a bébiknek kényelmes és jó lesz, az tuti.
Glutén: igen Zsebi, a nagyobbaknál máshogy volt, most azt mondják, h szoptatott babáknál 6-7, tápisoknál 4-7. hó között kell bevezetni, apránként, pici mennyiséggel. Nekünk is teljes kiőrlésű liszttel sűrítést, kicsit megszárított teljeskiőrlésű kenyér héj rágicsálást, stb javasolt a védőnő. Enyémek ezt kapták, aztán a gyümijükbe szoktam venni a DM-ben köles, illyetve 3gabonás keveréket (babylove-os), azt nagyon szeretik, és könnyű használni.
Zsebi! Napirendben és alvásrendben mi is hasonlóan vagyunk, persze több gyereknél mindig máshoz kell alkalmazkodni, ennek minden előnyével és hátrányával. Valahogy megdöbbentő, h mégis milyen mosolygós, kiegyensúlyozott babák, úgy látszik erre is születni kell
!
Abbey! Nem tudto kicsit kimozdulni, akár csak 1-1 napra? Beültök a kocsiba, kimentek Szentendrére, sétáltok, tologatjátok a kicsiket, vagy mit tudom én! Sztem az is számítana.
Mellesleg most én is vmi hasonlót tervezek, mert egy kicsit elveszünk a gyerekes programjainkban, meg a család működtetésében, és ez a mi kapcsolatunk rovására megy!
Majd beszámolok, ha összejött
claire