Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.
Itt vagyok megint, nem tűntem el, csak kissé sűrű volt az életem, meg hosszú hétvégéztünk Balatonon a "remek" időben.
Boti lent volt a nagyszüleivel több mint egy hétig és nem tudott szegény gyerek strandolni egy napot sem. Ez azért nagyon durva ez az időjárás?

Zsebi, mondd lécci, hogy ez nem lesz rosszabb már!
Én úgy tudtam, hogy csak az eladott cucc után kell jutalékot fizetni, egyébként meg valami "hirdetési" díj van.
Nekem elég jól sikerül eladni a dolgokat, persze nem az újkori árát akarom érte kapni. Számomra ez felháborító, hogy miket és mennyiért raknak fel az emberek...mindig kiakadok ezen. Én már rucikat nem rakok fel, mert nagyon sok a babaruha, azt majd kiviszem a használt babaruha börzére majd kb. egy év múlva addigra már összegyűlik jó sok és ott pár száz forintért majd eladom.
Most két babakocsiit is eladtam, ami Botié volt és ugye már nem vesszük hasznát. 20-20 ezer Ft-ért.
Mi meg most vettünk egy Peg Perego Duett régebbi kocsit 15 ezerért, nagyon megérte, szeretem, azóta már bejártam vele mindent.

Abbey,
szerintem ne aggódj az evés miatt, úgyis annyit esznek, hogy csak na a leírásod szerint, nem fognak lefogyni. :-)
Nálunk is megy most a fogzás ezerrel Levinél, Szonja még mindig csak rákészül a dologra. :-) Levi étkezésén nem látszik, hogy fogzik, igazi kis zabagép.

Fú most megyek, de visszatérek....


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Azt hittem már kihal a topik.

Ez az idő...... katasztrófa. Megbolondulnak a lányok itt bent. Bár most egyre nehézkesebb velük. Eszti nagyon ügyesen megy, ezért igényli a teret, kint viszont nincs csak 1x1-es járókánk, ami meg már kicsi. Uh segítség nélkül sokáig nem tudunk amúgy sem kint lenni. Segítség meg nem nagyon van. Itt bent elég jól elvannak. Férjem végre megcsinálta a lépcsőre a rácsot, uh kolbászolhatnak.

Zsebi: már nem emlékszem mi volt az oldal, de doki nénink a 6 hós kor körüli bevezetést javasolja, vm teljes kiőrlésű gabonával gyümölcsbe, kiflit, ilyesmit. És mindenképp szopi mellett. Ez utóbbi a legfontosabb, mert a legújabb kutatások szerint amit szopi mellett vezetünk be, azzal kevésbé vannak gondok, jobban tolerálja a szervezet.
Én zabot adtam nekik először, beledaráltam a gyümibe, vagy üveged gyümit vettem, amibe volt.

Kajával továbbra is néha szenvedünk, néha meg zabálnak. Viszont beleuntam az éjjeli üvöltésbe, uh ha éhes, kap kaját. Majd leszokik. Így is borzasztó fáradt vagyok, kegyetlen szarul alszom :(

Claire: borzasztóan sajnállak titeket... ilyen szar nyarat :(

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


abbey, a 2x2es racsot miert nem tudod kitenni a kertbe? nem pont
ezert vetted?

en beruhaztam 20eftot-t egy karamba (ujonnan, bukkfabol, szallitassal olcsobb volt, mint amiket a vateran es teszveszen kinaltak); babakaram.hu. viszont rendesebben lehetett volna lecsiszolva enniert...

hasznaltan az osszes jaroka dragabb volt vateran es teszveszen, mint a neten ujan... az ikresekrol is irt nekem egy kedves lany, hogy "tutti megegyezunk", erre o is 20-at akart egy 1.25-osert, amit 16e-ert adnak ujonnan a csepeli babaaruhazban, na mindegy.

szegeny abbey. igy tenyleg nehez lehet. en is latom, hogy segitseg nelkul az ember ikrekkel ebben a korban sehova sem jut... bogi egy kis duracell-nyuszi, le sem all egesz nap, most mar all, ul, maszik; "szerencsere" Hannacska meg csak fekszik es nezeget es okosan elbeszelget a jatekokkal (szerencsere egyelore a dokino es a vedono sem mondta, hogy akar meg kene nezetni oket, igy remelem, nem gond, hogy o ilyen kis filozofusi hozzaallast tanusit az elethez, mig Bogi nem nyugszik, minden pillanatban felfedez). raadasul nem alszanak semmit gyakorlatilag, es sokszor masra sem hagyjak magukat hagyni, igy most hiaba van jo ido, es vagyunk a balcsin, szegeny tobbiekkel nem jutok ki a strandra... ok megorulnek, jogosan...

mindegy, azert nagyon klassz.

koszi a glutenes tanacsokat; ha a tobbieknek is van bolcsesseguk/tapasztalatuk a glutenes cuccok bevezetesevel, akkor leci irjatok! koszi.
zsebibabak
 
 

 
 

Abbey,
sajnálom a rossz alvás. Akkor is rosszul alszol, ha a lányok hagynak?
Miért nem tudnak kint kolbászolni a lányok úgy, hogy közben te felügyelsz rájuk? Van valami veszélyes a kertben?

Zsebi,
ne aggódj szerintem a csajok miatt, mert nálunk ugyanez volt a felállás, Szonja háton szemlélte a világot, míg Levi volt a nyughatatlan és izgett-mozgott. Én is paráztam, annyira, hogy el is vittem Dévény tornára, semmi baja nincs, csak más ütemben fejlődik. Most már teljesen behozta a Levit, sőt, nagyon szépen mászik és térdel és minden, míg Levi csak kúszik és már áll fel töretlenül, visszafogni sem lehet. Most ennek nem is örülök, hogy nem a mászással foglalkozik.
Szóval szerintem nem kell emiatt aggódni, már rájöttem én is.

Claire,
azért 1-2 szép nap csak jutott nem?


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Szilvi: lányok hagynának aludni, én nem tudok. Nagyon feszült vagyok mostanában, lelkileg is kimondottan rosszul vagyok. Most töltöttem le RR DVD-t, hátha a mozgás levezeti a fölös feszkót. Idegesít minden és mindenki (kivéve a lányok, bár velük is türelmetlenebb vagyok, mint voltam :( ) Nagyon bánt a dolog. Ráadásul megint visszajöttek a régi dolgok is, szex sem megy :( uh eléggé le vagyok lombozva.

KArám: De, azért vettem, de fenyő, és nem bírná a kint létet, ahhoz meg nagy, hogy ide-oda cipeljem.

Kertben nem tudnak császkálni, mert a föld tele van még sittel :( Hiába gereblyézzük, mindig bukkan elő újabb pala meg üveg darab, meg sóder, kő, kavics. Férjem dolgozik most a felásáson és az újra füvesítésen. Remélem jövőre már tudnak a fűben császkálni.

Irigyelem a Balcsisokat, tavaly azt hittem idén legalább megpillantom vmik tavunkat, de úgy néz ki nem :( hát ez van. MAjd jövőre :D

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


SZÜLŐK FIGYELEM! A NESTLÉ ARRA KÉR MINDENKIT, HOGY VIGYEN VISSZA MINDEN 2012-ES LEJÁRATÚ BANÁNOS BÉBIÉTELT, MERT ÜVEGSZILÁNKOT TARTALMAZHAT! A TERMEK VONALKÓDJA: 7613033089 73.
KÉRLEK, MÁSOLD LE ÉS OSZD MEG A KISBABÁK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN! MÉG HA NEM IS VAGY SZÜLŐ, KÉRLEK SEGÍTS ÉS POSZTOLD, MERT SEGÍTHET MEGMENTENI EGY KISGYEREKET!
abbey
 
 


Sziasztok!
"Ma jöttünk meg Balcsiról, ott ünnepeltük a törpék 1. szülinapját! Nagyon helyesek, jól bírják a nagy családdal járó gyűrődést, úgy látszik értik, hogy 5.-6. gyereknek már létfeltétele az alkalmazkodás. Egyébként ügyesek, már Joni is jól mászik, mindenütt feláll, Nonó már kapaszkodás nélkül is feláll, és sokáig egyensúlyoz. Joni még mindig tartja 2kgos súly előnyét :-D, és foga is dupla annyi van, mint Nonónak. Mindkettő próbál utánunk mondani dolgokat, sőt énekelni is (pl hinta-palinta). Nonó ráadásul "táncol"is, emelgeti a lábát, billeg, illegeti magát, egy vicc az egész csöpp lány :-). Joni olyan, mint egy kis maci, és nagyon elmélyülten tud tanulmányozni dolgokat! Hát röviden ennyit róluk.
Ami a nyaralást illeti, jó volt együtt lenni, minden nehézségével és alkalmazkodásásval együtt, de inkább őszölés volt, , főként első héten. :-(. aztán 1-2 napra kitört a nyár, így aztán a piciket is meg-meg mártottuk a Balatonban."

Ezt még tegnap este írtam, csak szétesett a net :(

Azért nem kell minket sajnálni, a gyerekek jókat kártyáztak, ha esett, a 7 éves lányom verte a mezőnyt pókerben :lol:
Csak azt sajnálom, hogy olyan kiszámíthatatlan és esőső volt az idő, hogy kirándulni sem jutottunk el, pedig kinéztünk néhány szép kis helyet.

Ami a karámot illeti, nálunk szétmászás van, rámolnak is mindenütt, egyelőre úgy-ahogy koordináljuk, meg ebben azért a nagyobbak is segítségnek számítanak, aztán majd meglátjuk.

a kertben is mászkálnak, anyósomék szintjén gyönyörű a fű, hetente nyírva, stb :shock:nem én ápolom :oops:. Persze nagyon kell rájuk figyelni, mit vesznek a szájukba, megindulnak-e lefelé, egy kerti karámon én is gondolkozom, lehet, hogy szétnézek a fáskamrában, milyen régi kiságy darabok vannak arra.

Nekem is el kéne adnom egy csomó babacuccot, jobb és nagyobb ruhákkal én is tervezek egy börzét őszre, meg van amit tovább adok, de babakocsi, járóka , lassan bébiülés.... Egy egész baba használt cikk boltot nyithatnék :lol:

Nálunk most bent a lakásban a "bébitaxi" és a hintaló került elő.

Ma kaptak hintákat, kevésbé jó konstrukció, mint a régi, mert gyerekek nehezebben tudják átszerelni :cry: . a bébiknek kényelmes és jó lesz, az tuti.

Glutén: igen Zsebi, a nagyobbaknál máshogy volt, most azt mondják, h szoptatott babáknál 6-7, tápisoknál 4-7. hó között kell bevezetni, apránként, pici mennyiséggel. Nekünk is teljes kiőrlésű liszttel sűrítést, kicsit megszárított teljeskiőrlésű kenyér héj rágicsálást, stb javasolt a védőnő. Enyémek ezt kapták, aztán a gyümijükbe szoktam venni a DM-ben köles, illyetve 3gabonás keveréket (babylove-os), azt nagyon szeretik, és könnyű használni.

Zsebi! Napirendben és alvásrendben mi is hasonlóan vagyunk, persze több gyereknél mindig máshoz kell alkalmazkodni, ennek minden előnyével és hátrányával. Valahogy megdöbbentő, h mégis milyen mosolygós, kiegyensúlyozott babák, úgy látszik erre is születni kell :lol: !

Abbey! Nem tudto kicsit kimozdulni, akár csak 1-1 napra? Beültök a kocsiba, kimentek Szentendrére, sétáltok, tologatjátok a kicsiket, vagy mit tudom én! Sztem az is számítana.
Mellesleg most én is vmi hasonlót tervezek, mert egy kicsit elveszünk a gyerekes programjainkban, meg a család működtetésében, és ez a mi kapcsolatunk rovására megy!

Majd beszámolok, ha összejött :)
claire
claire
 
 


Ja, még vmi, aztán eldugulok (remélem az elmúlt 2 hétben rám pihentetek, így most túl élitek a litániát :lol:).

Ma megmértem őket, tehát íme az 1 éves adataik:

Jonatán: 9,81kg, 78cm, 46-os fej, 8 fog. (súlyát 1 év alatt majdnem meg3x-ozta)
Noémi: 7,63kg, 70-71cm, 44-es fejecske, 4 fog.

Üdv: Claire
claire
 
 


Claire, orulok, hogy vegulis jol sikerult a nyaralas!! mi most vagyunk, bar hetkozben, mikor egyedul vagyok, bar anyu is itt van es ez renggggggggggggggggeteg segitseg, en uszni nem jutok, es a strandra is nehezen; nem szivesen hagyom a babokat, valahogy nelkulem meg nyugibbek.

ti hol talaltok bababorzet, ahol erdemes eladni? regen volt a kismama bababorze, az nagyon jo volt, de tavaly mintha mar nem lett volna...? a borzefigyelorol meg eltunt a par regi sztenderd darab, a mom es a marczi, a tobbiek messze es nem tudom, jok-e.

abbey, ugy drukkolok en is, hogy kijussatok! miert nem mentek tenyleg legalabb 1-1napra? olyan sok jo fesztival van most, azok nem kell sokba keruljenek!

claire, a hintak belso hintak? az ikreknek kettot teszel fel? nekunk belso meg nem volt, de meg kene gondolni.
zsebibabak
 
 


Zsebi!
Én is mindig letoltam őket a partra, és az ottani játszón tologatta vagy hintáztatta, etette őket anyám vagy a nővérem, amíg én egy kicsit bementem a vízbe! Egyébként hol vagytok? szabadstrand? Szerencsére mi nagyon közel a vízhez, szabadstrand játszóval, WCvel, viszont tök kicsi. Látásból mimdenkit ismer szinte az ember, sok az évek óta visszajáró, szinte csak gyerekes családok, sokakkal beszélő viszonyban vagyunk. Így a játszóig a nagyobbakat le lehet egyedül is engedni.

Hinták: kerti, csak ugye olyan kellett, ami a nagyobbaknak is jó.
Bentre van egy ajtó félfa fölé csíptethető rugós hintánk.

Börze: én az ÓMK-ba készülök, San Marco utcai művház, Óbuda.
Sztem az a nagy börze lett újra, vagy rosszul tudom?
Békáson is szokott lenni. A Marczin megszűnt? Utána nézek, mert úgyis helyet kell foglalnom, ha menni akarok.
Óbuda azért lenne jó, mert a fenn maradó felesleget egyből beadnám az anya otthonba, vagy a Máltaiba.

Jonatán: ma kapaszkodva lépdelt oldalazva. Voltunk ma dévényen, ott is elégedettek a fiúval, ott egy ilyen gurulós izével játszva néhányt léépett előre is :D .
Különben ha kétségeid vannak, sztem nem árt megnézetni őket, lehet, h csak én vagyok para, de jobban szeretem, ha a szakember mondja, h csak kicsit lassabb, lustább a gyerkő, nem én döntöm el.
claire
 
 


Sziasztok!

Claire: nagyon ügyik vagytok már! Jó kis méretek :) Bár ahogy nézem Nonó kisebb kicsit a lányoknál, bár nem sokkal.

Ha mindenki itthon van, összehozhatnánk végre a talit, nem?!

Eszti fantasztikusan megy már. Töltöttem fel videót:
https://picasaweb.google.com/1123004271 ... -gko2yiAE#

Nagy babaörze minden évben van a hungexpon meg sport arénában. Bár gondolom oda azért elég borsos asztalt foglaltatni. A régi védő nénink a San MArco u-it ajánlotta Óbudán.
De sztem a környéken is biztos van, az új Klébi művházban. Utána kell kérdezni.

Dévény: Zsebi, meg tudom adni annak a nőnek a számát akinél mi voltunk. Nyár u.-ban, a Községház mellett van, nagyon kedves. 5e Ft-t kért 1 órára. Kedd és csüt du. lehet menni hozzá.

Szombaton hivatalosak vagyunk egy kerti sütögetésre Visegrádra. Tervezünk menni. Bár kicsit aggódom, mert lesz egy kis kölyök kutyus. Lehet hülyének néztek, de elég nagyon már a lányok, hogy érintkezzenek állatokkal, nem? :oops:

Szivvi: mi a helyzet? Nagyon eltűntél, minden rendben????

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Igen , Nonóka pici, pláne a családi méretsort nézve, de nagyon kis arányis, formás, majd csini pici nőci lesz :D :D

Kutya: persze, csak figyelni kell rájuk :D :D

Tali jöhet, mi most szo-vas-h Pécsett leszünk a tervek szerint.

Megnézem Esztit!

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Ha esetleg valakinek épp egy klassz és könnyű lapra csukható ikerkocsira lenne szüksége, akkor ajánlanám 2009-ben Brendonban vásárolt Peg Perego Aria Twin babakocsinkat lábzsákokkal, és esővédővel. Használt, de jó állapotú járgány, és 40 eFt-ért keresi két kis új gazdiját. Több infót és képeket is szívesen megosztok priviben azzal, akit érdekel, itt nem tartalak fel tovább titeket!

Kép

Kép

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


:D Ádám és Eszter??? Jól látok? Az én 7 éves ikreimet is így hívják!! :D Claire
claire
 
 


Jé, de érdekes :) Jó ízlésed van :)
Akkor neked 2 ikerpárod van, vagy nem jól értem a képedet?

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


sziasztok
üdv itthon Claire :)

megvagyunk..tegnap adattam be a meningitecet, nem aludtunk semmit...Olcsi fél óránként nyígott :(
Abbey
ügyes a csajszid :)

Megvettük az új autós üléseket, azaz Liliét megkapta Emi, Olcsi ugyanolyat kapott, meg Lili kapott nagyobbat. Olcsi olyan édes, ő ül középen, annyira élvezi, hogy kilát.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Kép

Kép

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok. csak rövid infot tudok irni, Szonjával bent vagyun hétfö ota a madarászban hugyúti fertözéssel. Már ma nincs lázunk remélem pénteken legkésöbb kiengednek. Utána is kell majd vénás antiibora hozni reggel és este isde ezért nem maradunk bent.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Silver! Szegény :(! Honnan szedte? És Levi hol van ezalatt? Gyors javulást!

Szivvi! Nagyon helyesek! Emi egy kész hölgy, még a nézése is!
:D
Nálunk a meningitec nem okozott különösebb bonyodalmat, remélem ma már nálatok is jobb lesz az éjszaka!

Évi! Nektek is :lol: ! A képen látható nagyobb gyerkőcöt hogy hívják?
A kép egy kicsit csalóka, de tényleg két ikerpárunk van, csak az még az első ikerpár születésekor készült, amikor bekapcsolódtam ide a babanet fórumba. Van két nagyobb fiam (Ábel most 12,5, Dávid 10,5 éves), akik ott a képen 3 és 5 évesek, ők tartják az ikreket, akik most 7 évesek :D (Ők Eszter és Ádám)! És most egy éve született még egy ikerpárunk, szintén vegyesek! (Jonatán és Noémi) Még leírni is bonyolult :lol: !

Claire
claire
 
 


Hülye vagyok, most látom, hogy Dórinak is van vonalzója :oops:
akkor a kérdés storno :lol: !
claire
 
 


Claire, micsoda gyönyörű nagy család, ez igen! Most még egy lánypáros kellene a nemek egyensúlyához :twisted:

Silver, kicsi Szonjának jobbulást!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Sziasztok!

Szilvi: jobbulást Szonjusnak. Majd alkalom adtán számolj be mi történt.

Szivvi: fantasztikusan nagyok vagytok már. Sokkal idősebbnek, fejlettebbnek tűntök nálunk, pedig csak 1 hét a különbség :) Emi tényleg tiszta csaj, Oli meg pasis :) Meg ez a hajkorona, teljesen oda vagyok.

Claire: már nagyon kivi vagyok Rátok, olyan régen találkoztunk. Meg Zsebiékre is már. :) Meg amúgy a többiekkel is jó lenne egyszer összehozni egy találkozót.

Nálunk ma favágás volt. Szépül a kert, olyan jóóóóóóóóó :D

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Igen, találkozni kéne!!
Kerthez sok energiát, megéri különben!
Megnéztem a lánykád videóját, annyira cukin emelgeti a kis lábait :D!

Claire
claire
 
 


Jajjj, én is folyton azt nézegetem, ha épp nem sertepertél. Annyira gyorsan fejlődik, hogy hihetetlen. Akkor lépdelt először, amikor nyaralni mentetek, most meg már szinte csak 2 lábon közlekedik. Botladozva, egyensúlyozva, de mégis tipegve :)

Volt olyan köztetek, akinek szoptatás után nem állt vissza a melle? Én teljesen el vagyok kenődve, már lassan 5 hónapja nem szoptatok, de a melleim még mindig a lógó üres tejes zacskóra hajaznak, ráadásul még asszimetrikusak is lettek. Annyira elkeserít :cry: a mellműtétet fontolgatom :oops:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hát nekem nem nagyon lett lógó, mert nincs is minek lógnia :lol:
Ilyenkor szoptatáskor vesz normál méretet, de sajna nem marad így :(

Nyilván ennyi terhesség-szoptatás sorozat alatt már kicsit meglazult, most még szoptatok, és reménykedek, hogy nem hagy cserben a szervezetem. Nem emlékszem mennyi idő volt, de azért kellett egy kicsi, amíg visszaállt, először én is aggódtam egy kört. viszont az aszimmetria nem hangzik jól, már ha előtte nem volt. Dokinak nem mondtad?

Claire
claire
 
 


Nem, sose volt aszimmetrikus. Sose volt nagy mellem, de olyan szép formás, és arányos volt. Most sem Cini féle mellett akarok, csak nem nem akarok 60 éves nagymama melleket :(
Most tervezem elmenni nődokihoz, megkonzultálni vele ezt a dolgot. Jövőre nézve, lehet-e szoptatni, már ha lesz még kit, meg ilyesmi.
Egyelőre elkezdtem mellizom tornát, meg várok türelmesen, hátha csoda történik. :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

hogy vagytok? Mi a helyzet?

Nálunk minden ok. Picit nyügi ma Eszti, gondolom a telihold, meg a meleg.

Kaptunk a védénőtől Hippes tejpépet, almás ízűt. Aug. 20-ig jó. De mi nem esszük meg mindet. Nem kell vkinek?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Pénteken hazajöttünk a kórházból, mert már lázmentes volt Szonja és a labor alapján az antibiotikum is hat, szóval most bejárósok vagyunk, mivel 10 napos a kúra. Minden reggel és este viszem be őt a MAdarászba.
Sajnos ma a kanül is bevégezte, ki kellett szedni, mert ma egy hetes, nagyon jól bírta azt mondták, szóval ügyes volt aki szúrta.
Este tehát nem szívesen fogok menni, mert akkor szúrnak neki másik vénát és ezt utálom, bár lekopogom elég gyorsan ment az előző is mert jók a vénái azt mondták.
Nekem rossz emlékeim vannak erről, mert mikor Botival voltam 1 évesen bent, akkor szinte naponta kellett újat szúrni, mert mindig elmozdult és nem ment bele a cucc.
Amúgy Szonjus nagyon jól van szerencsére, csak az a jó, hogy mondták, hogy lehet ez egyszeri alkalom is, de lehet, hogy hajlama van rá és akkor leszünk m ég bent. :-(

Claire,
Levi itthon volt Botival és Apjával. Fiús buli volt...kisebb nagymamai segítséggel, de alapjában a férjem állt helyt. Büszke is vagyok rá.

Abbey,
gratulálok a tipegéshez, nagyon cukik ilyenkor. Én nagyon szeretem ezt a korszakot, amikor ennyi új dolgot csinálnak és ilyen gyorsan fejlődnek.
Szinte minden napra jut valami kis apró újdonság.
A mellekre csak annyit, hogy a Boti után szépen visszaállt a cicim, most már nem sajnos, kisebb is lett az amúgy sem túl nagy és lóg.
A napokban vettem fel pont egy felsőt, ami régebben olyan jól állt és amikor oldalra fordultam, majdnem sírva fakadtam...de hát ez van...esetleg majd veszünk ciciket :-) csak drága nagyon. :-)

Na megyek Boti fürdeni akar a medencében és felügyelem a helyzetet.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


sziasztok
Silver
óóó szegénykéim :( de jól viselte a kiccsaj, remélhetőleg nem lesz többet! És hogy a fiúk is ügyesek voltak, ez a szerencse :)

Abbey
én a hasammel együtt csináltatom meg majd a cicket ;) Nekem már Lili szoptatása után sem állt helyre c-ből e lett :cry:
Miket adsz ebédre, írj jó ötleteket, enyémek egyre finnyásabbak :(

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!

Bocs Lányok, de jó hallani, hogy nem csak én szenvedek a mellemmel meg a hasammal :D Bár a hasat én nem akarom megcsináltatni, az k.nagy műtét, borzasztó hosszú heggel. Meg az összes bőr lelóg, magasított bugyival tök jól le tom szorítani :D
Én most utána fogok járni, hogy nem csikarható-e ki állami támogatás mellműtétre. Meg most az aestheticaban 30% kedvezmény van rá, csak az nem derül ki, hogy mennyiből, uh őket is felhívom még :) Majd beszámolok az eredményekről.

Szilvi: remélem Szonjus helyre jön. Kutya dolog ez a fertőzés, nekem sokat volt amíg úsztam. Meg télen, ha kicsit is megfázom egyből kijön, és piszkosul bír fájni. Nem tudom, hogy babáknak adható-e, de a DM-be lehet kapni tőzegáfonya kapszulát, az nagyon-nagyon jó erre. Esetleg érdemes megkérdezni orvost, hogy nincs-e babáknak is.

Szivvi: Szerencsére mi jól eszünk, legtöbbször azt eszik, amit én. De néhány kedvenc: spenót tejbe/vízbe áztatott zsömivel, tökfőzelék tejföllel és hallal (kapor nélkül, mert azt nem szeretik), tejfölös krumplifőzelék, rizseshús, finomfőzelék, pörkölt nokedlivel :) , paradicsomos tészta (milánói, bolognai), húsleves, grízgaluska leves. Így hirtelen ezek jutottak eszembe. Ha meg a lecsó rizzsel. (összeturmixolom a paprikát, és paris szafttal összekeverem a rizzsel). Ja meg most rákattantak a virslire. Van nálunk egy hentes, aki csinál szója-, adalék-, és színezékmentes tiszta hús virslit. Azt szoktam nekik venni.
De ha épp nem ízlik nekik vm, egyszerűen kapnak vajas kenyeret vagy zsömit.
Rágófogak vannak már nálatok? Lilu 7, Eszti 6nál tart még mindig.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk 3 napos pécsi kiruccanásunkról! Voltunk az augusztusi babák topicjának szülinapos babataliján is!
Plasztika: elvileg lehet TB-t kérni, bizonyos gyerekszám és egy után, érdemes utána járni!
Húgyúti fertőzések: aki hajlamos ilyenre, annak az áfonyás aloegél is nagyon jó. Meg a cickafarkos ülőfürdő! (Meginni is jó, de keserű)
Rágófogak: Joninak már van! Most jön a másidok, azaaz összességében a 10.!!!:shock:

Claire
claire
 
 


Abbey,
lécci majd nyomd az infót akkor, hogy mi mennyi, engem is nagyon érdekelne. :D
Az a baj Szonja fertőzésével, hogy ugye kitenyésztették és e-coli baci volt benne és ez a székletből fertőzhetett fel és arra mondta a doki, hogy aki erre érzékeny, annak sajnos visszatérő is lehet. Kérdeztem, hogy kivédhető -e és mondta, hogy sajna nem, pedig én mosom a csapnál a fenekét minden kakinál és tessék...:-(
Szóval nem felfázásos, amúgy arra nekem is van hajlamom a hólyaghurutra, régebben sokat volt nekem is és én is a tőzegáfonyát ettem.
Na mindegy reméljük ennyi volt és kész bár még most jön majd a nem tudom mennyi ideig tartó szájon át kezelés a vénás után.
Népszerű betegség amúgy, sok barátunk lett bent. :-)

Törpék ma ettek krémtúrót először, nagyon ízlett nekik, mit nem mondjak népszerű voltam.

Na jövök még, megyek fagyizni Botival, mert lerágja a fülem már.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Nekem is e-coli fertőzésem van. 2szer kaptam rá antibigyót, utána azt mondta a nődoki, hogy nincs értelme kezelni tovább. Van, van, amíg panaszt nem okoz nincs gond.
Ilyen sok gyógyszer kell rá???? Mitől ilyen durva neki?

Persze, mindenképp informállak :)
Minap olvastam vm szoptatós oldalon egy cikket, hogy tévhit, hogy a szoptatástól megereszkedik a mell. Na, eldurrant az agyam. :evil: Legalább ne hazudnának.

Wow Claire, Joni rendesen belehúzott :) És akkor tud már rágni is rendesen?

Mi alakulunk. Ha legközelebb jöttök, rá sem ismertek majd a kertre :D Még 2 napig dolgoznak, és irtó szép lesz. Persze fű nem nő ki még, de azt oda lehet képzelni :D

Vettünk új etetőszéket. Nagyon szupi. Teszek képet:
Kép
Kép

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


jaj, nagyon édik!
Mi is hasonló etetőszéket vittünk Balcsira, csak régebbi modell :lol: Egyik anyósoméknál szolgál kb az első unoka óta, szóval csaknem 20 éve :shock:, a másik a sóginőméké. A tieteket csak rá kell akasztani, vagy oda is kell csavarozni?
mellesleg Nonó ebben is fel tud állni, és az asztalra mászik :shock:

Ma megnéztem, Joninak áttört a 10. foga is. hát sztem jobban rág, mint Nonó, de van ami még túl rostos leghet nerkik, múltkor a sárgadinnye gyak. átközlekedett rajtuk, pedig tök szívesen nyammogták, azóta azt újra turmixolom. De Joni szívesen rág, és mindent szívesen megkóstol :D

Kíváncsi vagyok a kertetetkre, tényleg ad egy szép, rendezett kert egy alap hangulatot.

Coli: az persze bárhol is van :( Mindenesetre a sok antibigyó után adjál neki probiotikumot, akkor is, ha az orvos nem mondja, sztem.
Remélem nem lesz hajlama erre, és csak egyszeri eset volt!

Gyerekek, Zsebi merre van???

Claire
claire
 
 


Alul rá kell szorítani az asztalra. Nagyon stabil darab. És csak 5000 Ft volt, sztem nagyon megérte. Jaja, fel tudna benne állni Eszti is, ha hagynám. De ha jól meghúzom a bekötőt, akkor azért nehezen.

Zsebi: asszem Balcsin vannak ők is. Legalábbis múlt héten onnan írt, azt mondta 2 hétig lesznek.

Bömbi....
abbey
 
 


Bocsi, lanyok, az eltunesert. Balcsin voltunk, aztan itthon pakoltunk es szallast kerestem (igen, harom napig szinte egyfolytaban...) a gyerekek kitalaltak, hogy most mar igazan vigyuk oket egyszer tengerhez; mire nagy nehezen talaltam olyan szallasokat, amikbe lehet pici babaval normalisan menni, kiderult, nincs egyikunknek ervenyes utlevele; na, akkor olaszorszag uj kereses; aztan vissza az egesz mert csalad megis horvatorszag mellett dontott.... de akkora mar elmentek, amiket kineztem. most vegre par ora mulva indulunk, de meg persze megint en csomagolok ejjel, mindenki bekasan alszik, napkozben pedig elhulyeskedtek az idot...

par reakcio: Szilvi, sajnalom.... mar kijottetek? jol vagytok?

Abbey, mell: nekem is asszimmetrikus lett... kicsit petyhudtebb is, de en inkabb az elso baba ota eltelt 13 evre fogom, mert nem sokkal, persze majd meglatjuk, mi lesz, ha az ikerszoptatasnak vege. a fura, hogy ugy kb. egy eve annyira nem zavar, hogy a terhessegeimre es babaimra milyen "szepsegem" ment ra; most mar valahogy a lanyaim szepsegere koncentralok...

engem inkabb az zavar mostanaban, hogyha nem szopnak egy ideig, masfel helyen kemeny csomok lesznek a mellemben, ami csak lassacskan mulik el, sokszor csak hosszas masszirra. remelem, nincs gond...

a hasam is rem ronda; viszont a szoptatastol szepen lefogytam, es ez jol all, igaz, az arcom ettol mar nagyon ven lett, de mindegy, ez van ;-((

Abbey, en is szivesen talalkoznek, sokat gondolok is Rad; pl. ma is voltunk oltason, es szidtam magam, hogy nem vittem legalabb a rucikat magammal beadni Neked (abban az utcaban laktok, nem?). de nagyon nehez igy nyaron az osszes gyerkoccel; talan majd szeptembertol...

kozben Bogika szinten elhuz: mar magatol ul, folyamatosan all, es maszik felfele mindenre; tegnap ota csikorog a fogaval (igy vettuk eszre, kinnt van a felso is...), remes egy hang... Hannacska pedig csak fekvesbol nyugisan bamul ra.... Ugyhogy megyunk mi is fejlodesneurologiara (ma beutaltak) meg Devenyre... ;-(( Majd szeptemberben. Nem hianyzott ;-((

Na drukkoljatok, hogy meg legyen erom befejezni a csomagolast; muszaj lenne par oran belul indulnunk, 8 ora vezetes, 1 ora komp, es nyilvan nem lehet keson odaerni (maganszallas)... raadasul 6-an vagyunk 5 agyra, ami nekunk boven eleg, de a szallasado kiakadhat; mert mar a 2 babat is utolag irtam be - hiszen nekik nem kerestunk agyat, de megis felhaborodott az iroda... azert nehez nagy csaladdal, nem tulsagosan szeretnek minket ;-((

mindenkinek addig is szep nyarveget!!
zsebibabak
 
 


Zsebi: Ti sem tudtok sokat egy helyben ücsörögni :) Ausztria, Balcsi, Horvát... nekem már a saját ágyikóm hiányozna nagyon :)

Igen, a rendelő utcájában lakunk. Túl a Széchenyi u-án. De délelőtt voltunk egy nagyot sétálni, pont a rendelő fele mentünk. Úgy látszik megint pont elkerültük egymást. Ilyet...

Persze, túlélhető ez a mell dolog... de még csak 25 éves leszek...

Csináltam egy tök jó képet (sztem :D ):

Kép

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok!
:twisted: fél órája írok, erre elszáll :evil:
Abbey! tényleg jó a szék, és ezt el lehet vinni nyaraláshoz, meg ilyesmi. bármilyen asztalra fel tudod rakni? Nem pakolnak nagyon az asztalon? Tényleg, a tieid mennyire kanalaznak önállóan?

Zsebi!
Jó, hogy meglettél!
Pakolás: ismerős...én idén Balcsira menet képeztem őket kicsit, a ruhákat átnéztem, de egyéb cuccból, könyv, játék, stb azt tettem be, amit kikészítettek. hát volt 1-2 "anya, hoztunk...???" kezdetű mondat...Talán okultak belőle ( :Déljen a pedagógiai optimizmus :lol:)

szállás: én is jártam már hasonlóan, van ahol tök jól tolerálják, de tényleg van ilyen, nagyon bosszantó. egyébként is röhögök, h mindig a kevés gyerek miatt aggódnak, de ha tényleg nagy családod van, akkor már nem férsz bele semmilyen szabványba, és mindenkinek útban vagy. (Pl. figyeljétek meg, bárhova családos belépő=2felnőtt+2-3 gyerek, és nincs formula másra...)

Fejl neu: hova utaltak? Margit Kórház? (azt kevésbé ajánlom), A Dévényt jobban, de ez persze csak az én véleményem.
Különben remélem semmi komoly, ikreknél a kényszertartások miatt, mégis csak 2-en nyomorognak odabent :lol: gyakoribb néhány eltérés, Dévényék nagyon jól orvosolják a dolgot, és szemmel tartják a másikat is. Már nálunk sincs olyan nagy különbség a mozgásukban, pedig eleinte Nonó nagyon elhúzott!

Külső: hát én is látok magamon eltérést a 20 éves önmagamhoz képest, azért nagy gáz nincs, a szoptatás nyomait majd meglátjuk.
Én most egyébként visszahíztam szoptatás alatt, igaz, komoly mínuszokkal jöttem ki. Ami a csomósodást illeti, az előző szoptatásoknál egyszer -egyszer fordult elő, most ahhoz képest gyakrabban, amint össze-vissza szopiznak :(Lehet, hogy ez is korral jár?? :(

Remélem el tudtatok indulni, és jó élmény lesz, mi 4 gyerekkel voltunk, és az nagyon jól sikerült, jövőre lehet, h beiktatunk vmi hasonlót, ha mód lesz rá. Ha hazajöttök, jó lenne összeengedni a csemetéinket, még suliidő előtt, vagy az elején, mert aztán nehéz, amikor nagyon beindul a verkli! Az már 12 gyerek :shock:ha jól számolom :lol:

Na, elaltattam őket, próbálok vmit csinálni....
claire
claire
 
 


Abbey! amíg bénáztam, te betetted a képet, tényleg tök jó! Mennyi idősek vagytok rajta?
A tesód nem "irigy" erre a szitura, hogy te ennyire megismétled a ti felállásotokat?
claire
claire
 
 


Nem gondolnám, hogy irigy, bár így konkrétan nem volt szó ilyesmiről. Imádja a lányokat, ők is imádják, egyelőre beéri ennyivel. Talán ha ő is terhes lesz, és mondjuk fia(i) lesznek, lehet hogy kicsit irigykedni fog, hogy ez más. De ez még elég messze van sztem.
Képen nagyjából annyi idősek vagyunk, mint a lányok most. Nagyobbak voltunk, mint most ők.

elvileg bármilyen asztalra lehet rakni, bár nem tudom vékony üvegasztalon hogy funkcionál, én nem merném arra felrakni. Könnyen levehető, összecsukható, nagyon praktikus darab.

evés után csatatérre emlékeztet az asztal... amit elöl hagyok az kell nekik :D Uh mindig csak azt hagyom elöl amit épp esznek, mert ha meglátnak vm mást, akkor rögtön az kell.
Kanalaznának már, de nem engedem, mert mire eljut a kanál a szájukhoz étel már nem marad benne. Uh úgy néz ki a kajálás, hogy adok nekik egy külön kanalat amivel játszhatnak, én meg próbálom közben etetni őket. De bevallom nagyon utálom az evéseket, annyira macerás, és fél óra takarítás marad utána :oops: ráadásul ha még nyűgösek is...

Na, megjött a daruskocsi fát vágni. Érdekes mutatvány lesz... Kicsit tartok a dologtól, remélem minden vezeték a helyén marad. Ha nem jelentkeznék, leszaggadták a villanyunkat.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


No, mi ez a kihaltság? Nekünk kicsit sűrű az élet. Átment az email?
A kép tudom, h átment, na, ezért mondom, ha mondják, h rám hasonlít Nonó, h leginkább a tesómra :D !


Kicsit rohamvást vagyok, tegnap bevásároltam 6 gyerek kíséretében :roll: , mondhatnám segítségével :lol: , aztán csúszdás játszó a Hakógyári szigeten, különböző barátokkal. A hétvégén meg két, szélesebb családdal eltöltendő program van, mindkettő jó, de kicsit elő kell rá készülni, még így is, h nem én vagyok egyiken sem a fő szervező, csak "alvállalkozó" :lol:. Úgyhogy mindenkinek szép hétvégét, ha addig nem jönnék.

Claire
claire
 
 


Sziasztok.

Abbey,
ezek szerint leszaggatták a vezetéket, mert nem jelentkeztél. :-)

Nagyon jók a székek, szeretnék majd ilyet én is, ha már megbízhatóan ülnek. Akkor talán asztalhoz tudunk majd ülni. Az olyan asztalra is jó, aminek a lap alatt még van egy 10 cm-nyi lap is?
Már Botinál is akartam ilyet, csak ő kissé súlyos volt és amire szépen ült már kinőttük a széket. :lol:

Nem tudom miért adnak ennyi antibogyót, de a kórházba minden ilyen
"pisis" babát így kezelnek. Gondolom azért mert nagyon makacs egy baci.

Claire,
adok probiot már amióta kapja a gyógyszert, prokid-et vettem, meg vagyok vele elégedve, sokkal jobb mint a normaflore.
A hajógyárin hol van az a csúszdás játszó? Botit elvinném jövő héten kicsit, imád csúszni és én nem nagyon ismerem a Hajógyári sziget azon részét. Gondolom a nagy hídon kell bemenni???

Zsebi,
mennyi idősek a lányaid?
Nekünk tudod már írtam, hogy a Dévényes tornás csaj megoldotta a problémát, szerintem csak be kell indítani nála is a gépezetett, legalábbis remélem.
A fejlődés neurológiákról olyan rosszakat hallok, mármint emberi tekintetből, hogy olyan flegmák, meg lekezelőek, mert nagyon sokan várnak és szerintük mindenkit beutalnak indokolatlanul hozzájuk és ezen kivannak. Ezt konkrétan egy ismerősömnek mondták, miután szegény a pár hónapos bébijével várt már 2,5 órája, hogy bejusson, pedig időpontjuk is volt. Ez a Budaiban volt. Szóval lehet oda a központba kéne elvinni Hannát, ahova Clairék jártak, mert ott van neurológus is aki megvizsgálja, ha jól tudom...


Nálunk Boti most a szüleimnél van hétvégére, ma reggel vitték el és vasárnap de. megyünk értem, mert du. van egy zsúr ahova mennünk kell.
Ahogy elvitték nekiestem a porszívóval a lakásnak és fel is mostam, ennyi telt, a kisebb feladatokat nem volt már energiám, mint portörlés. Így is olyan porallergiám van, hogy kétszer lett olyan tüsszögő rohamom, hogy az csak na, alig múlt el.
Hihetetlen ez a meleg, teljesen kivagyok, hogy csak a nyaralás 2 hete volt olyan szar, hogy még a Balcsiba sem fürödhetett a gyerek, előtte és most utána is agyhalál...ezt nem hiszem el. Claire gondolom hasonló gondolataid vannak neked is.
Ami jó ebben, hogy pillanatokon belül megszárad a kiteregetett ruha és moshatok újra...

Képzeljétek a picurok nem szeretik a füvet, rá nem mennek. Tieitek? Mondjuk jó karám nekik egy pléd, tuti ott maradnak. :lol:

Na eldugulok. Na mennyi időm van írogatni, hogy nincs Boti. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Jaja, átjött, köszi. Vannak kétségeim a dolgot illetően... majd utána nézek kicsit.

Nem, nem szakadt le a vezeték, csak szörnyű napjaink vannak. Elképesztően nyűgösek a lányok. Nem tudom mi van velük (lehet a meleg), de 10 percet is alig bírják lekötni magukat. Rosszul alszanak, folyton fáradtak. Én sem alszom így jól, én is egyre türelmetlenebb vagyok. Uh belekerültünk egy ördögi körbe :?

Nálunk most a kavics korszak jön. De egyelőre folyton ennék, ettől a hajam égnek áll, uh küzdünk ezen a fronton is. Igazából nagyon nehéznek érzem ezt a korszakot most. Eszti már szinte csak 2 lábon közlekedik, Lilu magától még nem tud, uh álló nap azon hisztizik, hogy fogjam a kezét, és mehessen.

Munkások is végre levonultak. Van még mit csinálni utánuk. Holnap nekikezdünk 79db erkély léc lenolajozásának, majd lefestésének. Közben még ebédet főzök, meg gyereket terelek. :) Jó nap lesz.
Még a repülőnapra is kinéznék, imádom a repülőket. De asszem ez fog kimaradni.

na jól van, nem nyüszítek tovább.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
ne aggódj, biztos csak ez az időjárás a nyűgi oka, mert nekem is egyfolytában megy a kínlódás a piciknél. Éjjel alszanak mondjuk, de napközben megőrülök már a nyígástól, már nem bírja az idegrendszerem hallgatni.
Ne készülj ki teljesen, nem kell maximalistának lenni ebben az időszakban, nem lehet mindent egy nap megcsinálni. Ha nem készül el aznap majd e elkészül másnap. Ne főzz, hanem rendeljetek kaját az adott napon, szóval csak azt akarom mondani, hogy könnyíts az életeden, ha besűrűsödik.
Ha megéri, akkor inkább menjetek repülőt nézni, kikapcsolódni, neked is jár ennyi!!! Nekem ez a véleményem.
A munkát úgysem csinálja meg senki más helyetted... :wink:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Köszi Szilvi a biztatást! :)
Lécek maradtak a helyükön, lusta voltam nekifogni. Tök igazad van, a tatár nem hajt, csak én akarok mindig mindent egyszerre. De minek???
Uh végül maradt az ebéd főzés, majd a lányok terelgetése és döglés a kertben :D Medencét is beizzítottam, napon melegszik a víz, délután nagy pancsi lesz.
Repülőzni nem megyünk, túl meleg van, inkább megnézem TVből. Nincs kedvem a tömegben a napon aszalódni és a gyerekeket aszaltatni.
Én sem bírom az álló napi bömbit és nyüszögést. Egyszerűen nekem is lerobban az idegrendszerem. Férjemről meg lepattan... nem tom hogy csinálja.

Adjatok már vm tanácsot. Eszti annyira szarul eszik, kezd megint sovány lenni. Eszik néhány falatot, és elunja a dolgot, elkezdi dobálni az ételt, kiveszi a szájából, szétkeni, eldobja, stb. Nem tudom mit csináljak vele.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
régóta csinálja már ezt Eszti vagy csak most a meleg óta. Mert ilyenkor lehet rosszabb az étvágy, de ha nem, akkor kérdezz dokit vagy védőnőt is.
Örülök, hogy nem gályáztál a lécekkel, bár megértelek, hogy meg akarsz csinálni mindent egyszerre, mert én is ilyen vagyok. Van, hogy nekiállok, hogy kicsit felporszizom a lakást, erre azon kapom magam, hogy már a wc-t sikálom és megint túlhajtom magam, mert közben még a 3 kölök is a nyakamon lóg. :lol:
Teljesen kétvállra tudom magam fektetni.
Én is eldöntöttem a fogamzásgátló módszert, én is a hormonos spirált szeretném, szóval beruházunk. Nem jön jól a kiadás, de semmiképpen nem vállalhatom a rizikót, hogy még egy baba becsússzon...ezt kórházi körülmények mellett teszik fel, vagy a rendelőben is megoldható?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Nekem a rendelőben tették fel. Nem mondom, hogy nem fáj, de kibírható. Mindenképp egy türelmes, jó szakembert válassz hozzá. A felhelyezés után nekem már egyáltalán nem fájt, csak eléggé véreztem kb 20 percig. Ha tömegközlekedve mész, vm extra betétet tegyél be. A hormonokat kicsit nehezen szokta meg a szervezetem, de most már semmi gond vele.

Sajnos ezt már a meleg előtt is csinálta. Védőnő szerint amit nem eszik meg ebédre, azt adjam oda uzsira neki. De ha akkor megeszi, vacsizni nem fog. Éjjel meg éhes, folyton kel. :? Próbálok minél türelmesebb lenni, de néha nagyon nehéz.

Jól befűtöttek így nyár végére...

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Silver! ismerős!!! Túlhajtásban én is jó vagyok .... :D
Pedig helyettem sem csinálja meg senki. :(
Mai progi: egy kis padlás pakolás, ruha selejtezés, bicikli tároló pakolás, persze közben 6-1 gyerek itthon, reggeli, ebéd, stb, meg annak az egynek reggel kaja csomagolás, aztán du birsalma paszírozás, vacsira töki pompos sütés, leves főzés, közben a csapat 8 gyerekre bővült, és csak 1 felnőttre.... no comment.

Kaja: nekem is van egy válogatós gyerekem, szerencsére ilyen kicsiként nem volt az nagyon, most meg azt szoktam mondani, h ha egy minimum adagot nem eszik meg, akkor nincs süti... nagyon édesszájú.

Sztem ha ennyire nem eszik, akkor annak oka van, ha sokat csinálja, megnézetném gastro dokival , gyomorsav, reflux, stb. Nem figyelted meg esetleg, h nem csak bizonyos kajákat nem eszik? hátha abból meg lehetne fejteni az okot. Elhiszem, h ideg vagy tőle, de jó lenne, ha ő ezt nem érezné, nehogy nagyobb korában ezzel ""terrorizáljon""!
claire
 
 


Igazából sztem nem válogatós. Nem figyeltem meg összefüggést, hogy rosszabbul eszik, ha ezt vagy azt adok neki. Egyszerűen elunja a dolgot, és elkezd játszani. Ha mindig adok a kezébe vmt (pet palackot, kanalat, itatót, stb...), akkor azzal el van egy darabig, és addig lehet adni neki. De aztán ha épp olyat kér, amit nem kap meg (mondjuk üvegpoharat, kést), akkor kitör a hiszti, és kész, egy kanállal sem bírok többet belediktálni. Igyekszem minél türelmesebb lenni, és elfedni az éppen rám törő idegrohamot :D egyre jobban megy... Most próbálom neki megmagyarázni, hogy minek mi a következménye, hátha megérti.
Nem vettem észre, h refluxos lenne (picinek sem volt), többit meg így kívülről persze nem látom.

Holnap jönnek végre darazsat irtani, remélem végre hatásos lesz. Rémes mennyien vannak :(

Léc festéssel is haladunk. Már csak 20 van hátra az első körből. Aztán jöhet a színre kenés, felrakás, majd újra kenés. Lehet, h még tél előtt meg lesz :D

Ki vagyok a melegtől... Ti hogy bírjátok?

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
sehogy sem bírom ezt a meleget.

Ráadásul a kölkök is sokkal elviselhetetlenebbek ebben a melegben.
Botondtól is kivagyok, halálra unja magát itthon, egy kertes házban, ahol medence, homokozó meg minden van. kikészít ezzel...és akkor nem elég a két nyavalygó pici, még ő is itt szenved nekem. Ha ezt megértem, faguriga legyek. Reggel felkel 5.50-6.00 órakor és ugrál az ágyban a fejemen, ilyenkor meg már, 11 körül csak rosszalkodik, mert már fáradt. Elegem van kissé most.

Kitartás Abbey a magyarázással, én több mint 3 éve magyarázok, hogy mennyire sikeresen azt nem is tudom. :lol:

Sajnos az embernek ebben a dög melegben sokkal kevesebb a türelme is nem?
Ráadásul 40 fokokat emlegetnek...na ne már!!!!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?