Sziasztok!
Marycus! Ugye lesznek szülinapi képek?
Körömvágás: Miksa az elejétől fogva simán hagyja ébren, hogy vágjuk a körmét. Az elején szopi közben csináltuk azért, és így természetszerűleg az ember volt az ítéletvégrehajtó. Én mondjuk paráztam kicsit, mert annyira picike volt a keze a körmével együtt, hogy féltem a sérüléstől. De Miksa sosem mocorgott nagyon, és most már szinte nyújtja a kezét, de legalábbis türelmesen vár.
A fogkeféhez még annyit akartam írni, hogy nekünk van egy 3 darabból álló készlet, az első csak inkább fogkefe formájú rágnivaló, a második átmenet a rágnivaló és a fogkefe között, ennek a sörtéi még gumiból vannak (most ez van porondon), és a harmadik rendes, apró fogkefe. Miksának régóta a kezébe adjuk, néha nappal is, de este a kádban mindig. Tök jól rágicsálja, én pedig egy picit rásegítek, magyarul megdörzsölgetem a fogacskáit. Mind a hatot
Viszont én azt olvastam, hogy amíg nem tud köpni, addig nem kell fogkrém, még akkor sem, ha tényleg vannak gyerekfogkrémek.
Koránkelés: leszögezem, meg lehet szokni. Kell hozzá 8-10 év, de menni fog csajok
Nálam aztán senki sem kelt nehezebben, amikor elkezdtema koránkelést, még a buszon is csurogtak a könnyeim (nem sírás), mert egyszerűen alig tudtam nyitva tartani a szemem. Jó sok év kellett hozzá, és megszoktam, sőt a rádióban simán megcsináltam az éjszakás műszakot úgy, hogy este 8-tól reggel 9-ig ment a meló. És az idő legnagyobb részében egyedült voltam. Nem mondom, hogy sosem voltam álmos. Meg hát az utólsó melóhelyemre 4.50-kor indultam, és hát tavaly ugye január közepén lettem terhes, és április elsejéig dolgoztam. Pont az álomkóros időszakban mennem kellett még, na azt nehezen bírtam. Meg akkor ilyen ónos esős, óriási havazásos időszak volt, nekem meg még a Seicentóm, amiben -10 fok alatt nem volt fűtés. Mondjuk ha lett volna, lehet, hogy elalszom
Húúú, Marycus, neked még annyit akartam írni, hogy hordozóban sokkal könnyebb ám vinni a srácokat! Komolyan, egészen megkönnyebbülök, ha Miksát nem kézben cipelem, hanem beleteszem a hordozóba. Sikerült kabátban is. Nem próbálod meg? Valamilyen hordozót vagy kendőt? Később jó lenne a kicsinek is, kettővel is könnyebb úgy sétálni. Ha gondolod, teszek föl képet, hogy most hogyan ül benne. Csak még az emberrel lefotóztatom magunkat
Kriszta! A szalvétázást nem próbáltam, de a matricafestést igen, és nagyon szeretem. Nyáron az embertől kaptam egy készletet, azóta Miksabuckónak egész állatseregletet festettem az ablakra, most pedig nekiálltam a mikulásosoknak meg a karácsonyiaknak. Majd számolj be a dekupálásról, jó?
Manó! Lehet, hogy írtam már, de nekem egyszer apám széttépett egy ruhámat, mert kizárólag azt lettem volna hajlandó felvenni, csak hát az nyári, ujjatlan volt, kint meg hó
Fehér volt kis ovális piros pöttyökkel, amik az epres cukorkára hasonlítottak
Hanzi! Ugye gyöttök reggel?
Nomég azt szeretném írni, hogy voltunk Miksával pisikontrollon tegnap, és tök negatív, sejehaj
Doktort kérdeztem a barihimlőről, és ajánlotta a szurit az egyre gyakoribb, egyre veszélyesebb szövődmények miatt. Azt mondta, tavaly volt egy haláleset is Budakalászon, egy egészséges 4 éves kisgyerek halt bele a bárányhimlő szövődményeibe. Itt a neten is elég borzadályokat olvastam. Úgyhogy felírta, kiváltjuk és december 15-én megyünk, akkor meg is kapja.
Ma vásárolni voltunk ketten Miksával, és hát majd belerokkantam. A Bricostore-ban kézikosár van, meg ilyen taligaszerű izé. Szóval gyerek a kézben, a másikban a kosár, benne a kabátja meg a sapija, meg amit vettünk. A cserépalátét, amit vettem, persze nem fért a kosárba, így azzal is trükköztem. Ha a kissrácot letettem, már ment is, persze sosem arra, amerre kellett volna, ha kézenfogtam, akkor sem jött, csak húzatta magát, de inkább ellenkező irányba indult. A pénztárnál meg végképp leizzadtam
Aztán még bementünk a Corába is, ott kocsival könnyítve ment a vásárlás, de hát abban sem marad el a végtelenségig. Hazafelé viszont bealudt, de persze csak egy félórára, de ez pont elég volt ahhoz, hogy az ebéd utáni szopiba ne aludjon bele, az altatás pedig majdnem 1,5 óráig tartott. Most alszik
Többiek, például Nildikó, Mildikó merre vagytok?
szirom