Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát ez az, az okos kartonozók, bírom maikor valaki fontos embernek tartja magát, Mindegy, kiokosította magát a netről és megy délre, úgyis akkor rendel egy jó orvos, legalábbis a szomszéd néni szerint jó doki. A végén nem írnak fel neki semmit majdKép

Bébitaxi: Hát azért van nem borulós fajta, aminek elől van támasztéka ami nem ahgyja felborulni. A baby taxi alacson yés négy kerekű, kormánnyal, dudával, mint az autókormány, és széles az ölőrésze,a motor az 3 kerekű , keskeny és még nem való 1 évesnekKép De később nélkülözhetetlen járműKép

Emma ataxit tavly karácsonyr akapta, a motort valamivel később.

marycus!

nagyon cuki a kis ünneplet. emmának is van kis széke.

Na megyek dolgozni, bár közben megírtammár 3 elemzést, de egyszer kapok hogy ennyi időm van netezni.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Marycus! Rühellem nagyon, hogy nem vettem észre Vikó névnapját, ne haragudj! Pedig bizisten figyelni szoktam az ilyenekre! Szóval nagyon boldog névnapot neki!Kép
Az viszont eszembe jutott, hogy meg kell kérdeznem tőled, hogy mikor lesz a szülinapja, mert ugye az is lesz nemsokára?

Esemény: szervezzük, illetve inkább csak tájékozódunk. Ajánlatkérés, ilyenek. A legesélyesebb egy helyi egység, duna-parti polgárival. Egyházi nem lesz, egyikünknek sem fontos, ezért nem akarunk bohóckodni. Viszont 135 alá nem tudom nyomni a létszámot, ha beledöglök seKép

Manó! Azt is elfelejtettem, hogy jobbulást a férjednek!Kép

A bébitaxis felvilágosításokat köszike!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Vikónak boldog névnapot (de ha beledöglök sem találtam a naptárban, hogy mikor is van Kép).

Szirom,
Mint mondották: bébitaxi olyan, mint egy autó, míg a motor olyan, mint egy motor Kép

Mi mindkettőt, mármint a taxit és motort is örököltük. De láttam mindkettőt hiperekben is (szerintem nem érdemes bababoltban venni, mert ott drágább, de nem biztos, hogy jobb).

H.

Kép
hanzika
 
 

 
 

Mi is sok boldog névnapot kívánunk Vikónak, és csatlakoznék Hanzihoz, fogalmam nincs, mikor van Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kisördög alszik, roppanós békebeli forró virsli mellettem, és most jövök egy kicsit hozzátokKép

Bébitaxit akkor megnézem a legközelebbi bevásárlás alkalmával, mégeccer köszi az infókat! Még akartam írni, hogy az Auchanban láttam akciós takarítószettet (nem röhögniKép) és azon is gondolkodom ajiba. Miksának ugyanis mostanában egész nap elöl van a porszívó, és igen sokat játszik vele. Meg persze kell is a gép, mert morzsakirály a fiú. Szóval ez a takarítószett jó nagy dobozban van, van benne porszívócska, meg asszem vödör, kisseprű, ilyesmi. Nem néztem meg nagyon, meg az árára sem emlékszem, mert csak itthon tudatosult bennem, hogy ezt valószínűleg csípné Miksabuckó.

Lányok, kérdésem van már megin: hogy veszi azt észre az ember, hogy kicsi a gyerekre a cipő? Már jó ideje parázok ezen, és a múlt héten valamelyik nap le volt törve Miksa nagylábujján a körmöcskéje, ami eléggé el nem ítélhető módon egy picit hosszabb volt a kelleténél. (Hanyag szülők.) Szóval ez jelezhet kicsi cipőt? És különben meddig hordanak egy méretet? Létezik, hogy 3 hónap alatt kinőjön egy cipőt? Azt ne mondjátok, hogy tapogassam meg, meddig ér az ujja, mert tök kemény a cipő orra, így ez nem megy.
És még valami: láttatok rendes overált valahol? Miksának van egy, amit egy tavaly kapott vastag bundazsákszerűségből lehet öszecipzárazni overállá, de kicsit nagy is, meg szerintem átereszti a vizet. Kicsit impregnált, de tutira nem vízhatlan. És világoskék, tegnap be is avattuk séta közben, na már mehet is a mosógépbe. Szóval kéne egy váltás. Az Auchanban néztem, de ami jónak tűnt és nem is volt drága, abból nem volt a méretében. Corában nézelődött valaki mostanában?

Manó! Sikerült a férjednek orvost kapni? És mi volt?Kép

Hanzi, Kriszta, olyan rövidek voltatok, írjatok a srácokról egy kicsit lécci! meg persze mindenkiKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Sajnos létezik, Emma is simán kinövi 3-4 hónap alatt és most hogy már kotor rendesen nem is elég 1 pár cipő, hanem 2-3 a minimum. Úgy tudod megnézni hogy ha ráállítod a lábára akkor az a jó ha befér mögé egy ujjad. Kb 1 cm-el kell a cipőnek nagyobbnak lennie mikor megveszed mint a lába. És kb addig tudja hordani amíg olyan fél centi körüli hely marad pluszba. Nyitott elejű szandált tovább persze, azt addig amíg le nem lóg róla az ujjaKép Ha végképp nem tudod eldönteni akkor próbálj rá egy nyitott szandit, és ami jónak tűnik annak mérd le a belső talphosszát. Aztán leméred a mostani cipőjét is és akkro kiderül. ha nem fér be a mérőszalag akkor szívószálból vágj le akkor darabot amekkora cipőre szüksége van és dugd bele a cipőbe.

A férjem cirka 3 óra hossza várakozás után bejutott az orvoshoz, torokgyulladás, dögerős antibiotikumot kapott meg klt féle köptetőt, ha nem múlik el péntekig vissza kell menni. Az antira az van írva hogy tüdőgyulladásra meg vesemedence gyulladásra való, szóval tényleg erős.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek és köszönjük a jókívánságokat!

Közkívánatra: Viktória névnap november 17-e. De naptárban nemigen található csak a dec. 23., szerencsére az utónévkönyvben van novemberben is és mi azt választottuk. Így mindig két névnapja lesz, mert mindig akad majd valaki, aki felköszönti decemberben is... A család meg tudja az igazit.

Manó:
Én is köszi a cipős felvilágosítást.

Bizti kell ilyen erős antibiotikum egy torokgyuszira, vagy nem egészen az?

Szirom:
Cipőileg mi is ugyanúgy állunk mint ti, már mi is nézegettük, hogy jó-e még, mert egyre nehezebb rá felhúzni. Mondjuk úgy terveztük, hogy télire kap egy bundás cipőt és abból nagyobbat veszünk, meg egy csizmát. A múltkor próbáltunk rá egy nagyobbat, de nem győzött meg, hogy kell már neki akkora bundásból... Az eladó sem győzött meg. Még Manó módszerét ki fogjuk próbálni.

Overált mi Corában néztünk, nem tudom van-e még, mert akkor se volt túl sok. Vikóra rá is próbáltuk, ami úgy tűnt, hogy méretes lehet, üvöltött mint a sakál... De nem volt rá jó, szűknek találtuk, szóval érdemes szerintem próbálni, még ha üvölt is.
Nekünk is tavalyról van egy hasonló mint nektek, de nálunk is az a helyzet, hogy még mindig nagy, pedig csak 62-es és úgy üvölt benne Vikó, mintha nyúznák. Úgyhogy az max. váltó lehet. Anyuéktól meg kapott egy nadrág-kabát együttest. Az tök jó és volt is rajta, csak az a baj, hogy nem kertésznadrágos, csak sima, így mindig félek, hogy kilóg a dereka és persze ki is lóg... Szóval nem az igazi.

Vikó szülinapja pedig november 26.

Nagy esemény: Mi is így voltunk létszámilag, aztán osztottunk-szoroztunk és elkezdtük kihuzogatni a neveket. Végül hatvanvalahányan maradtak. Mi építkezni akartunk és nem fért bele a keretbe. Bizti volt aki megsértődött, de ez van... Amúgy mindig akad valaki aki megsértődik... Mi februárban jelentkeztünk be az anyakönyvezetőnél és április elején volt az esküvő. Mindenki ki volt akadva, hogy ennyi idő alatt nem lehet megszervezni, ált. 6 hónapot hagynak rá. De nekünk minden összejött és idegeskedni se kellett 6 hónapig. Ahogy ismerem magunkat szeintem ha hagytunk volna rá időt, akkor se kezdjük előbb szervezni.

Képzeljétek Vikónak van két kedvenc reklámja. Az egyik a Vöröskereszt véradó reklámja, a másik az MKB piros szőnyeges reklámja, erre még táncolni is kezd. Névnapjára kapott egy 25 zenés játékot, egész jó zenék, meg állathangok vannak benne és van olyan zene amire szintén táncolni kezd. Annyira aranyos, lengeti a kezét és tegnap már topogott is hozzá. Zolinak teljesen elkerekedett a szeme.

Ja, és 4 fogúak lettünk. Egyszerre kettő jött felül és jön még kettő felül, meg alul is több szerintem. Ma voltam fogorvosnál és ha már ott voltam, akkor megkérdeztem, hogy kell-e már valamit csinálni a fogaival. Mondta, hogy minél előbb kezdjük el megismertetni vele a fogkefét, adjuk oda neki játszani, most még úgyis mindent a szájába vesz és lássa, hogy mi is mosunk fogat. A gyümölcslevek itatását főleg cumis üvegből meg egyéb ilyen szopis cuccból nem ajánlja. Amúgyis minél előbb szokjon pohárra (Vikóval próbálgatjuk, de csak játszik a pohárral és a végén mindig leönti magát és egy korty se jut le a torkán, ti hogy álltok ezzel?).És vigyázni kell a savas gyümölcsök levével citrom, narancs stb., azok marják a fogzománcot. Édességről nem kell lemondani, inkább csokit, meg sütit egyen, mint cukorkát. Ja és a ropi se túl jó, inkább keksz legyen.
Vízből olyat igyon ami fluort is tartalmaz. Hát röviden ennyi, meg ajánlott fogkrémet (Elmex gyerekfogkrém), amiből mintát is kaptunk meg egy gyerkőc fogkefét. Röviden ennyi, remélem nem baj, hogy megosztottam veletek (mondjuk sok újdonság nekem se volt de azért leírtam), ha tudtok még valamit, akkor írjátok meg ám!!! Ja és azt kell figyleni, hogy a fíny közvetlen közelében fehéredik-e a fog, mert az a szuvasodás kezdeti jele. Mondjuk hogy olyankor lehet-e még tenni valamit azt nem tudom, ezt nem mondta és akkor eszembe se jutott megkérdezni...

Na, mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marcus jól van, nagyon zsivány, egyre több helyet fedez fel és pakolgat. Szülinapjára a keresztszülőktől kapott Eichorn-os 100db-os építőkockát, de inkább csak az egészet kiönti és a dobozzal játszik. Én meg szambázok az elemek között Kép Egyre stabilabban jár, egyre inkább járna, mint kocsiban utazna, de ha egyszer sikerül bekötni, akkor nyugton marad. Általában busszal és vonattal kötöm le a figyelmét, akkor nyugton marad.
Holnap megyünk, beadatom neki az agyhártyát, Ádám ma megvette az anyagot hozzá. Meg rákérdezek egy-két dologra, pl. elég sűrűn van, hogy vérzik az orra (nem ömlik, csak olyan hajszálvéreres). Meg mióta beteg volt, az orránál mindig jönnek ki piros pöttyök - remélem, hogy nem herpesz Kép

Fog: jelenleg 8 látható fognál tartunk, plusz 1 rágó meg már látszik a szemfoga csücske. Fogkefét mi is odaadjuk, de ennyi.

Cipő: jelenleg bundás cipőt vettem, 20-ast. Vastag zoknival, harisnyával is felmegy.

Overáll: Nekünk is bejátszik, mert vettem kettőt a börzén, de az egyik anyag kivülről, tehát csak kocsiban jó inkább, a másik meg hiába 81 cm-es (Auchanos), kicsi rá Kép Pedig nagyon jó, végig patentos, van hozzá kesztyű meg cipő is Kép De nem jó, alul a patent mindig kinyílik, mert feszül rajta, meg nem is ér végig a lábán.... tehát az tuti, hogy Marcus nem 79 cm, ahogy mérték... Anyósomtól Cactus Clone-ost kaptunk, nagyon jónak tűnik, csak éppen a 18/23 hóst vette és hát kissé nagy Kép

Hoppá, viszont holnap Emma nap van, tehát Emmának boldog névnapot kívánunk! Kép

No, most el.

Pusz

H.

Kép
hanzika
 
 


Ja, még egy kérdés: Szirom, szombaton otthon vagytok?

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hanzika! Itthon vagyunk, és azt mondja az ember, hogy most már tényleg megy az ökörkörbe. Végre dumcsizhatunk egy kicsit, és a srácok is játszhatnak egy jótKép És még arra gondoltam, hogy azt az auchanos overállt elhozhatnád esetleg, mert Miksa szerintem jóval kisebb Marcusnál, neki hátha jó. Ha pedig jó, akkor ha te is úgy akarod, esetleg átvesszük. Mi az ára?

Marycus! Szóval pénteken egy éves VikócaKép Mit kap? És milyen buli lesz?

Emmának mi is nagyon boldog névnapot kívánunk!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Hanzi!

nem biztos hogy Marcus a nagyobb, lehet az overálla kissebb. nem szabad a méretezésre hagyatkozni, pláne nem bevásárló központos ruháknál. nekem az első lecke az volt mikro lelkesen vettem egy tescós rugit, jó nagyot, 86-ost, mert épp nőtte ki a 80-as ruhákat, és alig volt nagyobb mikor hazavittem mint a 80-asok. Szóval nem higyj a cimkének cska amár jól bejáratott márkák esetében. Másik nagy csalódásom a fixioni body volt, amiből 98-ast vettem hogy jó sokáig jó legyen és akkora mint a prince oliver 86-asKép nagyon mérges tdok lenni ilynekor. Én ezért legtöbbször csak olyan márkát vezsek amit már ismerek, bodyból PO, ruhából C&A.

Köszönjük a névnapi köszöntést, d evalahogy úgy vagyunk vele mint Marycusék, szóval mi meg áprilisban ünnepeljük. Igaz eddig mindne éveben volt aki novemberben ksözöntötte. Sőt, tull képp rajtunk kívül mindnekiKép De majd ha nagyobb lesz ő eldönti mikor tartja. Azért gondoltuk az áprilist, mert most októberben úgyis szülinap, aztán jön a télapó, karácsony, áprilisban meg csak húsvét van, de az cska fiúkat érinti ajándék szempontjábólKép

Antibiotikum: Sajnso muszáj, neki iszonyú nagy mandulái vannak, és ha begyullad neki ott valami, akkor nagyon csúnyán szokott kinézni. Volt hogy injekció kúrát kapott rá. Még most sem biztos hogy megússza, mert köhögése nem javul és elég rondán, mélyről köhög. Náluk a hatalmas mandula családi hagyomány, az unokatesóinak is ilyen. Nekem meg extr akicsi a mandulám, Emmánauk úgy néz ki normál méretű, direkt rákérdeztem a dokinőnél. Kisgyerekkorban még veszélyesbb anagy mandula, mert amikro bedagad akkro alig tud nyelni.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Akkor én is írok hosszabbat Kép Bár tény, hogy semmi nem történt, de az is jó Kép

Manó,
Azért sok boldogságot Emmának most is!! Hogy van? És párod? Tényleg elég durvának tűnik ez a gyógyi Kép Most akkor otthon van?

Marycus,
Akkor nálatok is közeleg a nagy nap! Hétvégén tartjátok?

Mi jövő hétvégén tartjuk meg MÁtéét, mikulással együtt vasárnap. Na meg jönnek anyumék, úgyhogy anyu 50. szülinap, apum névnapja (Ferenc), szóval lesz buli!
Még nem tudom, milyen tortát rendeljek Máténak, de formatortát bizti nem, azt már Reginél megtanultam, hogy "felesleges" pénzkidobás, úgyse értékeli Kép
Sütéshez meg "hülye" vagyok, igazából nem is szeretek, csak főzni. A mézeskalácshoz való tésztát is megvettem előre az Ikeában, de legalább tuti finom lesz! Kép

Szirom,
Hú, én asszem vhol lemaradtam. Nem emlékeztem, hogy ti készültök a nagy napra Kép Bocsi Kép De persze gratulálok előre is, és kicsit irigyellek, ha tehetném, újratartanám, és a felét nem hívnám meg azoknak, akik ott voltak Kép Godnolok itt olyan "barátokra", ismerősökre, akik a mai napig nem látták egyik gyerekemet se, mert ahogy terhes lettem, már nem voltam "jó". Ha az embernek gyereke lesz, akkor derül ki, hogy kik az igazi barátok.
Cipőtémánál én is azt a variációt ismerem, amit Manó mondott, ha az ujjad befér hátra, akkor még tuti jó. És sajnos egy darabig ilyen gyorsasággal növik a csukákat Kép Reginek egyébként marha lassan nő a lába, kb egy éve 25-ös már Kép Télre már 26-osat vettem azért. Máténak meg kinéztem a Deichmann-ban 6 ezerért nagyon vagesz bélelt csizmit, de 21-es kell belőle. Nagyon nagy lábon él....

De persze menni nem akar, csak ha fogjuk a kezét,vagy kapaszkodik, de akkor is inkább levágja magát, és teper tovább négykézláb Kép
Szavakban és fogakban nincs változás Kép Ugyanazokat mondja, annyi új van, hogy ha kérdezünk tőle dolgokat, amiket már ismer, akkor nyitott tenyérrel (nem ujjal) mutat felé Kép

Én a neten vettem 2 új overált neki, elég olcsón, és nagyon szépet, az egyik ráadásul olyan fajta, ami Reginek is van Kép Meg vettem a kocsiba jó meleg, szőrös beköthető zsákot, úgyhogy tuti nem fagy már meg.

Hanzi,
Akkor ti is jöttök a mikire jövő hét szombaton?

Képzeljétek, mire vetemedtem Kép Az óvónőknek karira asztalidíszt fogok csinálni. Már megvettem hozzá az oázist, tálat, kell még gyertya, meg örökzöldek. Regivel megcsináljuk, és csak jobb aji, mint a tömegcuccok, pl tusfürdő Kép
Egyébként Robi már mondta nekik, hogy fizetnénk a bútorokat, de nem akarták elfogadni, így a felesben egyeztünk ki Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Ja, azt nem meséltem, hogy vmelyik nap előbb mentünk Regiért, és játszott bent a csopiban MÁté is. Annyira jól elvolt! Kép

Na, akkor folyunk kicsit a csapból....Kép

Oviban
Kép

Kép

Itthon
Kép
Kép

Regi lerajzolta öcsit...középső "láb" a fütyi Kép
Kép

Végül Regi az ovis barátnőjével, Biankával
Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Hű, és még azt is elfelejtettem, hogy dehogynem mond új szót MÁté! Ha mondjuk neki, hogy Máté nem szabad, vagy mérges hangsúllyal vmit, akkor visszamondja ugyanazzal a hangnemmel, hogy: Játééé Kép Kép

na, most megint lelövöm magam napokra Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta!

csuda helyesek a gyerekek.

Én is gondolkodtam már hogy mit kéne venni karira a bölcsibe, nem tudom mi a szokás. A gondozónőkenk persze viszünk valamit, de én a csoportnak is szertnék valami jó kis játékot a fa alá. De lehet hogyhülye vagyok, a többi szülő nem annyira izgatj amagát. Mi vittünk be kávét is gondozónőknek, elfogadtákKép Meg most lezs névnapjuk is.

Nem is újságoltam hogy tegnap Emma magától bilibe kakilt. ő szólt hogy kell neki és tényleg belekakilt, most először.

Láb: Emmának 24-es, d emár kezdi kinőni, pedig reménykedtem hogy most már leáll a lábnövés d emég nem. Bár most augusztusban váltott méretet, végülis már 3 hónapja jó rá a 24-esKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,
Mi is mindig viszünk névnapokra is, múlt héten is volt (Jolán), csütin meg Katalin lesz ugye. Jaaaj, és holnap fényképeszkedés is lesz az oviban...jó, hogy leesett Kép

Emma nagyon ügyi!!!!!! Csak így tovább, gondolom mindenki tapsikolt Kép Én mindig úgy röhögtem, ha Regi ilyesmit csinált, az egész család ujjongott, mint a dilisek Kép Kép
Nem semmi lábmérete van akkor...Reginek ilyen idős korban 22 körül volt még csak Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Kriszta!

Nálunk is kati az egyik. a másik Éva, neki karácsonykor lesz névnap.
Tényleg, jó hogy mondod, én is rákérdezek mikro lesz fényképezés, mert valamikor novemberben mondták, de annak mindjárt vége. Bár állítólag csináltak olyat simán hogy nem szóltak sé amiben volt abban fényképezték. lehet hogy már volt is csak nem tudok róla?Kép Méga játszóban mesélték egyszerKép

Láb: Ne is keseríts el, félek hogy 42-es lába lesz. igazából a csoportban egyébként sokuknak van ekkora lába, de a fiúknal is ekkor és nekik várhatóan 40-es felett lesz. Meg még 2 kislánynak is ekkora mondjuk, d emár régen mondom hogy az ő csoportjukban nagyon nagynövésűek vannak, mert Emma abszolút nem lóg ki, egy kisláyn van aki kissebb, a többi mind 90 cm felett 2-2,5 évesen és 24-e slábbal, de a babszobán mindíg elcsodálkozom hogy msának a 3 éves gyereke rendelkezik ilyen paraméterekkel. Ja, és Emma 13800 gr és ő a soványka között van. A többiek 14 kg körül voltak már 1 hónapja, Emmát akkor bent 13 kg-nak mérték. A "kicsi" lány aki közöttük tiszta törpének néz ki 85 cm és 10 kg, ami szerintem átlagos lenne. De lehet csak Kőbányán nőnek ekkora gyerekekKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nálatok is rosszul alszanak a srácok? Miksa az utóbbi időben csont nélkül végigaludta az éjszakát, délután pedig 3-3 és fél órát, 3 napja viszont elkezdett éjjel ébredni 2-3 alkalommal, és nem is könnnyű visszaaltatni. Ma pedig délután nehezen is altattam el, és 3/4 óra után ébredt is, és ennyi volt ma az össz alvása. Éjjel szomjas is, pedig talán nem száraz a levegő, összenyílik a szobája a fürdővel, ahová teregetni szoktam. Mondjuk én most erre a vacak szélre fogom, egész nagy csihipuhi van fönt az emeleten, sokkal zajosabb. Remélem, ma éjjel aludni fog.

Hanzi! Az ember tisztára fölvillanyozódott, hogy ha jöttök, akkor kiveszi a kacsát a hűtőből, és szombaton kacsanap lesz. 6 kilós, apám csak ilyen barom nagy madarakat képes hozni, én meg nem merek nekiállni, mert ki eszik meg annyit?Kép No így meg reggel hájat meg májat süt az ember, délben kacsasült, a többiből meg leves vagy pöri, még kiderülKép Szóval hánykor is jöttök?

Szóval, hahóó, többiek is!!! Ki akar kacsasültet enni?Kép Ha minden igaz, szombat délelőtt jönnek Hanziék, és akkor gyertek ti is! Kinek van kedve?

Kriszta! Gyönyörűek, komolyanKép Már akartam írni, hogy akkor most már tuti nálatok a fűtés (Regi szerkóját látva), de aztán néztem Mátét beöltözve... szóval milyen nálatok most a hőmérséklet?Kép
Nagy esemény: az az igazság, hogy még nem publikus. Én meg erre fölteszem a netreKép Marycuséknál említettem már a lányoknak, ti meg nem voltatok ott, azért nem hallottad valszeg. De még tényleg csak mi foglalkozunk a témával, meg még anyukám tudja. És belepusztul, hogy nem mondhatja senkinekKép Létszám: nagy a család, anyuék is 6-an voltak testvérek, és az ember családja hasonló. Úgyhogy sok az első unokatesó, meg az ő gyerekeik. Barátok ebben a létszámban csak a tényleg fontosak vannak.

Manó! Gratula a bilihezKép És otthon művelte Emma vagy a bölcsiben? Nem hiszitek el, de ezen gondolkodtamKép

No és akkor juszt is teszek én is képetKép

Ez most az egyik kedvencem:

Kép

Megkaparintott egy kábeldobot:

Kép

És el is rendezte, örült a papaKép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


No, már volt is egy ébredésKép Mondjuk 2 perc alatt visszaaludt, de hát ez akkor sem jellemző Miksára. Kicsit úgy éreztem, melege van, így most nem takartam be.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Pár napja mindneki arról panaszkodik hogy ébrednek a gyerekek éjjel, úgyhogy szerintem az idő vagy front vagy ilyesmi. egyébkénr Emma is, kb mindne éjjel 2xKép A férjem megy mindíg hozzá, mert én megpusztulnék ha éjjel fel kéen kelnem mióta 3/4 6-kor kelek reggel. ma reggel meg Emma is felkelt 6-kor, és enni követelt. na ja, este hisztizett és nem vacsorázott.

Bili: Háát, látzsik hogy nem voltál bölcsiben, lagalábbis nem a miénkbeKép na szóval ott nincs olyna wc a gyerekeknek amibe be lehet zárkózni és magára csukni aza ajtót. van eg ynagy mosdó helység, ahol van két pici Wc, csak úgy csupaszon, ajtó mindne nélkül, két mosdó, néhány bili, egy fésülködő hely és sok törölköző. Úgyhogy otthon volt anagy eseményKép
De ari vagy hogy ezen gondolkodtálKép

Miska igazán nagyfiú már, csak nézek hogy nőnek ezek a gyerkőcök.

Esküvő: Hát én is zívesen megismételném, jó buli volt. Nekünk igazi falusi lagzink volt, cska a sátorba nem mentünk bele, hanem éttremeben volt, d eamúgy mindna szokások szerint tartva. Kb 100-an voltunk, d eén még tudtam volna hívni embereket. És 2x táncoltam végig mindnekivel, egyzser a menyasszony táncot, egyszer a menyecske táncot.Tudjátok: Eladó a menyaaszony most 500-ért, lakodalom van a mi utcánkbam stbKép Volt menyasszoyn arblás és násznagy szivatás is, akik nem őrizték jól a helyünket és seprűt kaptak, volt szép romantikus gyertyaféyn keringő stb. Tényleg szívesen ismételnékKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Én is kűzdök Vikóval. Állandósultak a hisztik, szinte mindenért üvöltés van. Szerintem nagyon fáradt valamiért, lehet hogy tényleg időjárás. Sétálni se lehet vele. Az elején még megy vígan, aztán valami nem tetszik neki és nekiáll hisztizni, utánna már akármit csinálok vele üvölt mint a sakál, úgyhogy irány haza, persze ciplteti magát, ami ezekben a cuccokban baromi macerás. Sokkal nehezebb és csúszik állandóan lefelé. Szóval szenvedek vele rendesen. Meg parázok, mivel a dokibácsi mindig mondja, hogy kíméljem magam... Egy 1 éves gyerek mellett ezt nem tudom hogy gondolja...

Állandóan aludni akar, úgy 2-3 óránként le kell tenni aludni és el is alszik. Az éjszakák mondjuk ugyanolyanok, mint eddig, egyszer ébred és eszik is. Nem tudom mi lehet vele. Most kajcsi se nagyon megy. Eddig tápiból 260-at evett 3-szor, plussz a napi rendes kaják. Most meg 130-nál több nem megy le és rendes kajcsi is max egyszer egy nap, plussz valami gyümi.

Szirom:
Egyre aranyosabb Miksa, kész nagyfiú már.

Köszönjük a meghívást szombatra, mennénk szívesen, de Vikó szülinapját szombaton tartjuk, így sajna ezt most ki kell hagynunk. Jó étvágyat a kacsához!

Manó:
Gratula Emma teljesítményéhez!

Hát ilyen körülmények között illemre tuti nem a bölcsibe kezdik nevelni a gyerekeket...

Krisztocs:
Klasszak a gyerkőcök. És simán beengedték Mátét az oviba? Máté is megy télapó bulira?

A hugoméknál lesz télapóbuli és hugom kikérte magának, hogy a nagynénik, nagybácsik, keresztanyák, kersztapák nem hozhatják a gyerkőcöt a bulira, így rá való tekintettel ez a kritérium is bekerült, így Vikó is mehet bulizni. Na, micsoda nagynénje van?

Hanzi:
Akkor Marcus is jár már egyedül vagy csak a babakocsi nem favorit és segíts neki a jövés-menésben a lényeg?

Na, így a végére egy kislányos fotó:

Kép

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik, én kölkeim fordítva vannak bekötve Kép Ugyanis hetek óta alszanak, mint a bunda, és napközben sincs nyügi. Remélem, nem átmeneti Kép

Manó,
Jaj, hát én se bírnám a 3/4 6-os kelést...sztem életemben kérszer keltem ilyen korán Kép De hát ugye a muszáj nagy úr Kép

Marycus,
Persze, hogy azt mondja, hogy kíméld magad, mi mást mondana? Kép
Mikor Mátéval egy ujjnyira nyitva voltam, akkor is ezzel a tanáccsal látott el...na persze, aztán az ember meg nem tartja be Kép

Nagyon csini Vikó Kép Mátét beengedik persze, simán. Söt, ma hívták öt is fotózásra (még mindig nincs hosszú betüm néha...) az oviba, hogy akkor Regivel lenne közös kép, de pont akkor volt alvásideje, és nyügisen felesleges odavinnem Kép Mikibulira az oviba nem megy, de a cégesre igen! Kép

Szirom,
Nagyon jók a képek, az elsö nekem is nagyon tetszik! Kép

Jaj, csajok, annyira karilázban égek már! Hétvégén fel is díszítem a kérót, már koszorúk is vannak, mikivirág, girlandok stb., ma is jól bevásároltam mindenböl a Rossmannban. Kép Meg vettem dekupáláshoz alapcuccot hobbiboltban, úgyhogy abba is belevágok Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta!

Hát én sajnos életemben már sokszor keltem ilyenkor, d eehhez nem lehet hozzászokni. Amikor főiskolára jártam Gyönygyösön akkro mindíg ilyen keltem, mert 1/4 7-kor indult a buszom Pestről. De akkor már este 10-kor aludtam, most meg Emma alszik el kb 10-kor, én még fürdöm, mire alszom 11 óra kb. És hosszú távon nem lehet csinálni, pár évig ki lehet bírni. remélem úgyis 1-2 év múlvamegint otthon leszekKép

Nálunk ma van a fényképezés a bölcsiben, a férjem hívtam hogy mibe volt hajlandó felöltözni Emma. Azt mondja hogy amit kitettem kötényruhát arra helyből közölte hogy nem, nem ,nem. (pedig tegnap este még nagyon lelkes volot hogy jó lesz). Így ráadta a cicás nadrágot amit kitettem, pár perc után közölte hoyg nem, nem nem. na jó, akkor ráadta akék nadrágját, pár perc múlva nem, nem nem, cicás. Vissza a cicás. Felsőből ugyanez. Kitettem egy cuki rózsaszín kardigánt, tündéri, finom kis darab, hát azt csípőből elutasította. Egyszer sem volt még rajat, nem hajlandó felvenni, pedig tényleg szupiKép A másik amit kitettem egy ari cica apró cica mintás felső, ezt vettem a nadrághoz , C @A-s, na arra férjem közölte hoyg azt a Piszamaszerűt nem adta rá. Úgyhoyga sötét rózsaszín nadrághoz ráadta azt a virágos sárga felsőt amit Kriszat tőled vettünkKép. Hát nem tudom hogy néz ki egymáshoz a két darab, én a sárgát igazából a kék nadrághoz tettem kiKép De végülis a virág minta olyan bordós rajta, remélem nem üt el nagyon egymástól. Majd teszekl fel képet ha kész lesz.

Szóval ilyen egy 2 éves ksicsaj. Egyébként imádja magát külnizni, krémezni, jön hogy szagold! és ha mondom hogy hmmm, nagyon finom, akkor rohan anyukámhoz: tetszett neki! és viygorog ezerrel. A férjem meg fogja a fejét és komolyan elgondolkozik hogy talán fiú mégis jobb lett volna???KépKépKép Ja, és a szepililaspirált sé rúzst is imádja, csak őgy csücsörít hogy rá tudjam kenni a szájára.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Marycus!

Nagyon-nagyon boldog első szülinapot kívánunk Vikócának! Kép

sziromcsalád

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Marycus!

Csatlakozom én is Sziromhoz!

Boldog szülinapot!

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Akkor mi is Kép

Boldog szülinapot Vikóca!!!!!

H.csaLÁD

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Köszönjük a jókívánságokat! Hát ez a nap is elérkezett és mint Marcus, Vikó se nőtt fel. Ugyanolyan, mint tegnap volt... A hiszti se változott. Bár reggel megkínoztam, mert levágtam a körmeit. Úgy üvöltött, meg tekerte magát, hogy még köhögni is kezdett, meg azt hittem, hogy agyvérzést kap olyan vörösre üvöltötte magát. Ti hogy vágtok körmöt? Vikó már nem hajlandó kézben aludni régóta, így ébren kell véghezvinni a mutatványt. Próbáltam, hogy játszunk közben, de egy napig is eltartana, mire a végére érnénk, végülis a keze kell a játékhoz, így mindig visszaveszi. Még a lefogásos módszer a legjobb, de ennek a fentiek a következményei. Utána vagy fél órát hüppögött a vállamra hajtva a fejecskéjét. Sajnálom, de mit tehetek, muszáj levágni a körmeit...

Manó:
Elkeserítő, amit írsz. Egy év múlva se lesz jobb őkelmével, csak mások lesznek a rapli tárgyai...

A korai kelést én se bírom, bár éjfél előtt nem kerülök ágyikóba, így meg a hajnali kelés nem pálya. Anyósom mindig büszke, hogy már 5-kor felkel, de 8-kor már alszik. Azért így ki lehet bírni. Nekünk ez nem ment soha. Nem ilyen az életvitelünk.

Drukkolok, hogy 1-2 év múlva megint babázhass!

Krisztocs:
Én is tudom, hogy a doki bácsinak kötelessége mondani, hogy vigyázzak. És azt is tudom, hogy nem lehet betartani, de sajnos azt is tudom, hogy doki bácsi szerint az, hogy Vikó 8 hónapig tudott maradni az szerencse volt, mert szinte a kezdetektől szorult a hasam elég erősen és csak idő kérdése volt a szülés idő előtti megindulása. Ezért parázok kicsit, hogy a másodiknak is legyen legalább annyi esélye, mint Vikónak.

Nálunk semmi karácsonyi hangulat nincs még. Talán majd télapó után.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Marycus!

Mi este szoktuk neki vágni, amíg cumiból issza az esti tápszert. Nálunk a férjem a körömvágó. Mostanra már megszerette, kéri is hoyg végjuk, így már előfordul hogy nem csakevés közben tudjuk levágni.

Emma ruha ügyben ilyen raplis lett nem sokkal az egy éves zsülinapja után.

és azt lehet tudni hogymitől feszült a hasad? Tehát mitől volt veszélyes már az elejétől hogyidő előtt kibújik?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mi is sok boldog szülinapot kívánunk Vikónak!

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Marycus! Ugye lesznek szülinapi képek?Kép

Körömvágás: Miksa az elejétől fogva simán hagyja ébren, hogy vágjuk a körmét. Az elején szopi közben csináltuk azért, és így természetszerűleg az ember volt az ítéletvégrehajtó. Én mondjuk paráztam kicsit, mert annyira picike volt a keze a körmével együtt, hogy féltem a sérüléstől. De Miksa sosem mocorgott nagyon, és most már szinte nyújtja a kezét, de legalábbis türelmesen vár.

A fogkeféhez még annyit akartam írni, hogy nekünk van egy 3 darabból álló készlet, az első csak inkább fogkefe formájú rágnivaló, a második átmenet a rágnivaló és a fogkefe között, ennek a sörtéi még gumiból vannak (most ez van porondon), és a harmadik rendes, apró fogkefe. Miksának régóta a kezébe adjuk, néha nappal is, de este a kádban mindig. Tök jól rágicsálja, én pedig egy picit rásegítek, magyarul megdörzsölgetem a fogacskáit. Mind a hatotKépViszont én azt olvastam, hogy amíg nem tud köpni, addig nem kell fogkrém, még akkor sem, ha tényleg vannak gyerekfogkrémek.

Koránkelés: leszögezem, meg lehet szokni. Kell hozzá 8-10 év, de menni fog csajokKép Nálam aztán senki sem kelt nehezebben, amikor elkezdtema koránkelést, még a buszon is csurogtak a könnyeim (nem sírás), mert egyszerűen alig tudtam nyitva tartani a szemem. Jó sok év kellett hozzá, és megszoktam, sőt a rádióban simán megcsináltam az éjszakás műszakot úgy, hogy este 8-tól reggel 9-ig ment a meló. És az idő legnagyobb részében egyedült voltam. Nem mondom, hogy sosem voltam álmos. Meg hát az utólsó melóhelyemre 4.50-kor indultam, és hát tavaly ugye január közepén lettem terhes, és április elsejéig dolgoztam. Pont az álomkóros időszakban mennem kellett még, na azt nehezen bírtam. Meg akkor ilyen ónos esős, óriási havazásos időszak volt, nekem meg még a Seicentóm, amiben -10 fok alatt nem volt fűtés. Mondjuk ha lett volna, lehet, hogy elalszomKép

Húúú, Marycus, neked még annyit akartam írni, hogy hordozóban sokkal könnyebb ám vinni a srácokat! Komolyan, egészen megkönnyebbülök, ha Miksát nem kézben cipelem, hanem beleteszem a hordozóba. Sikerült kabátban is. Nem próbálod meg? Valamilyen hordozót vagy kendőt? Később jó lenne a kicsinek is, kettővel is könnyebb úgy sétálni. Ha gondolod, teszek föl képet, hogy most hogyan ül benne. Csak még az emberrel lefotóztatom magunkatKép

Kriszta! A szalvétázást nem próbáltam, de a matricafestést igen, és nagyon szeretem. Nyáron az embertől kaptam egy készletet, azóta Miksabuckónak egész állatseregletet festettem az ablakra, most pedig nekiálltam a mikulásosoknak meg a karácsonyiaknak. Majd számolj be a dekupálásról, jó?

Manó! Lehet, hogy írtam már, de nekem egyszer apám széttépett egy ruhámat, mert kizárólag azt lettem volna hajlandó felvenni, csak hát az nyári, ujjatlan volt, kint meg hóKép Fehér volt kis ovális piros pöttyökkel, amik az epres cukorkára hasonlítottakKép

Hanzi! Ugye gyöttök reggel?Kép

Nomég azt szeretném írni, hogy voltunk Miksával pisikontrollon tegnap, és tök negatív, sejehajKép Doktort kérdeztem a barihimlőről, és ajánlotta a szurit az egyre gyakoribb, egyre veszélyesebb szövődmények miatt. Azt mondta, tavaly volt egy haláleset is Budakalászon, egy egészséges 4 éves kisgyerek halt bele a bárányhimlő szövődményeibe. Itt a neten is elég borzadályokat olvastam. Úgyhogy felírta, kiváltjuk és december 15-én megyünk, akkor meg is kapja.
Ma vásárolni voltunk ketten Miksával, és hát majd belerokkantam. A Bricostore-ban kézikosár van, meg ilyen taligaszerű izé. Szóval gyerek a kézben, a másikban a kosár, benne a kabátja meg a sapija, meg amit vettünk. A cserépalátét, amit vettem, persze nem fért a kosárba, így azzal is trükköztem. Ha a kissrácot letettem, már ment is, persze sosem arra, amerre kellett volna, ha kézenfogtam, akkor sem jött, csak húzatta magát, de inkább ellenkező irányba indult. A pénztárnál meg végképp leizzadtamKép Aztán még bementünk a Corába is, ott kocsival könnyítve ment a vásárlás, de hát abban sem marad el a végtelenségig. Hazafelé viszont bealudt, de persze csak egy félórára, de ez pont elég volt ahhoz, hogy az ebéd utáni szopiba ne aludjon bele, az altatás pedig majdnem 1,5 óráig tartott. Most alszikKép

Többiek, például Nildikó, Mildikó merre vagytok?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Körömvágás nálunk is ébren meg, van, hogy két részletben. Elvonom a figyelmét, foglalkoztatom, közben meg vágok Kép

Szirom,
Megyünk, ahogy megbeszéltük.
Nálunk meg pont az ellentéte van: nálunk a dokinéni még nem ajánlotta az oltást, mondván, hogy nem véd, a gyerkőc ugyanúgy megkaphatja. Így abban állapodtunk meg, amit mondtam is - ha nem kapja el kamaszkoráig, akkor megkapja.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Egy gyerekes szülők vagyunk, milyen könnyű így az élet Kép Már ablakot is pucoltam, és néha kifejezetten nem tudok mit kezdeni magammal Kép Regi anyósékhoz ment tegnap, holnap este megy érte Robi, vagyis anyósék elhozzák távolsági busszal az Etele térre. Remélem, élvezni fogja! Beszéltem vele reggel, azt mondja, na megyek aja, sütünk POGÓCSÁT mamával Kép Vitte a kis gyúródeszkáját meg a sodrófáját Kép
JÖvő szombaton meg anyuméknál alszik, és másnap jönnek együtt, akkor lesz nagy ereszd el a hajam Kép

A dekupálás olyan egyszerű, hogy azt nem értem, eddig miért nem csináltam??? Kép Kb 10 perc alatt kész lettem egy fakeretes képpel. És nem azért, de egy deka ránc nem lett a szalvin, úgyhogy marha büszke vagyok magamra Kép Mikiset csináltam, ma csinálok egy karisat is.

Én se adatom továbbra se a barihimlőt, na meg már Regi miatt késő is lenne...mert ilyenkor már kezdődik a fertőzés.

Szirom,
Azért nem lehetett semmi az éjszakázás meg a koránkelés! Le a kalappal Kép
Hurrá, hogy nega lett a lelet!!! Kép

Körmöt mi is ébren, nyugiban vágunk, Máté is hagyja szerencsére.
Ja, és képzeljétek, Máté nagyon ráfeküdt a beszéd témakörre, napok óta megy a lámpa helyetti ámpa Kép Így most már kb 5 szót mond rendszeresen, és ha nem kell vmi, vagy nem tetszik vmi, akkor ingatja a fejét, hogy nem. Kép Néha, ha én mondom neki, hogy nem, akkor rávágja, hogy de. Kép Bár sztem ez nem tudatos, csak hallja tőlünk gondolom sokat. Viszont menni az istennek se hajlandó, ha fogja a kezünket, akkor megy párat, látszik, hogy simán menne így sokat, de lusta dög, és egyből söpör tovább négykézláb.

Hanzi,
Még mindig nem nyilatkoztál, hogy akkor jöttök-e szombaton a mikire? Kép

Ja, Szirom, elfelejtettem írni a múltkor, hogy van fűtés, csak Máté azért volt annyira beöltözve, mert sokszor indulás előtt fényképezem Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Hanzi!

Én igazán nem vitáznél a dokiddal barioltás ügyben, de azért azt elég nagy butaság kijelenteni hoyg nem védKép Akkor nem is engedélyeznék. persze , egyik oltás sem véd 100%-osan, Mindíg van űaki oltás ellenér elekapja, pl a rózsahimlőt is, de azért a nagy százaléknál véd. A másik hogy ha el is kapja sokkal enyhébben, hiszen már találkozott avírussal. Szóval szerintem ha valakinek ezt egy orvosnak mindneképp tudni kéne. Etől függetlenül pl Krizsta indokait totál megértem, hiszen nem a legveszélyesebb betegség, mindneki eldöntheti hogy vállaja e. Egyébként ha nem véd, akkor kamaszkorában sem védene, nem igaz? Akkor akkor miért oltja be? Még egy szer mondom, nem a te döntésed meg Krisztáét kifogásolom, én is sokat gondolkodtam rajta, csak a doki "korrekr" tájékoztatását.

Szirom!

Pisi negatívKép HurráKép


Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


SZiasztok!

Szirom,
még egyszer köszönjük a vendéglátást, a kacsazsír isteni (akárcsak minden más), még Marcusnak is ízlik, sőt a cica is kapott egy kis falat zsíros kenyeret... mégegyszer köszi mindent!

JA, egyébként ahhoz képest, hogy hétkor mondtam, hogy altatom Marcust, fél kilencre sikerült is Kép Kép Kép

Krisz,

Én is kérdeztem már tőled, hogy jöttök-e. Mi igen...

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hanzika! Klassz, hogy jól éreztétek magatokat, mi is örültünk, hogy itt voltatok!Kép Marcus tök jó fej, nekem olyan fura volt, ahogy kéri a kaját, Miksa ilyet sose csinál. Legfeljebb nyammog, ha már nagyon megkíván valamit. Miksa különben tegnap negyed tízkor borult be, ez nála korai, végülis előbb is vittük fürdetni egy kicsit a szokásosnál. Gondoltam, legalább lesz időnk az emberrel egymásra, de én is bebubultam, úgy kellett felkelteni, hogy akkor inkább menjünk föl a hálóbaKép Mi van Marcus pöttyeivel?

Kriszta! Pihenjél akkorKép Vagy dekupáljálKép Máté dumálásához gratula, így is kell egy majdnem egyévesnekKép A járás miatt én nem aggódnék, az már kiderült, hogy megy neki, szóval majd ha lesz hozzá kedve, akkor rohanni is fog. Egy darabig Miksa is úgy csinálta, hogy lépegetett, de ha sietett, akkor visszatért a mászáshoz. Aztán fokozatosan egyre több mindent közelített meg járva. Most már szinte egyáltalán nem mászik.

Ma megint ketten vagyunk Miksával, jó hosszúak az ilyen napok. De mindjárt megyünk sétálni, délután meg matricázok egy kicsit, amíg alszik. Képzeld Hanzi, az összeset letettem a nagy üvegajtón Miksa magasságába, úgyhogy most tisztára oda van meg visszaKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Hanzi,
Láttam, hogy kérdezted, de miután írtam kétszer is asszem, hogy megyünk, meg Regi várja, gondoltam, egyértelmű Kép Szóval megyünk!

A kacsazsír tényleg fincsó, én májat szoktam hájban sütni, és akkor olyan jó kis darabok maradnak benne..nyami Kép Mingyá nyomok is egy kenyérrel így ebéd előtt Kép

Szirom,
Aggódni egyáltalán nem aggódok, azt eleget csináltam Reginél, mégis megtanult mindent Kép

Dekupáltam is megint egy szééép karis képet Kép

Csábos fürdetős Kép
Kép

Cipőfűzőt bűvölős indulás előttis Kép
Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


nem ezt akartam utóbbinak....nem találom Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta! Hanzi is erről beszélt, kisült a háj, abban megsült a máj, gondolom az lehetett a "minden más"Kép Csak azért ég a képem egy kicsit, mert az ember kész lett a májjal, mire ideértek Hanziék, az én zsemlém meg 10 perccel később sült ki, mint kellett volna, így a fiúk nem kaptak belőle forrón (időre mentek), hanem csak mi.

Nekem a cipőfűzős kép tetszik nagyon, ilyen arca Miksának is vanKép

Képzeljétek, hogy jártam. Elsétáltunk Buckoviccsal a boltba, hordozóban vittem őkelmét. Hazafelé már többször fészkelődött, hogy lemenne a földre, ezért a tócsákon még átvittem, a sarkon meg kivettem a hordozóból. Leteszem a gyereket a földre, láttam én, hogy olyan bizonytalanul áll, hasraesik és úgy is marad. Arccal lefelé a földön! Ne tudjátok meg, hogy megrémültem, felemeltem, nagy pislogás, úgy tűnt, hogy akkor ébredtKép Azon a 20 méteren, ami a tócsák és a sarok között volt, valszeg elbóbiskolt, én meg a hordozó kipattintátásával voltam elfoglalva, és hát nem tűnt fel. De szerintem nem is volt még csukva a szeme, azt azért észrevettem volna, asszem épp csukódott volna le neki, amikor letettemKép Ezt azért sosem hittem volna, hogy egy ilyet nem veszek észre...

No, most usgyi matricát festeniKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom Kép Kép öt perce röhögök Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta! Így utólag már én is röhögök, meg az ember is jól szórakozott, amikor a telefonban meséltemKép Akkor azért ám nagyon szar érzés volt, nem kívánom senkinek.

Hanzi! Elmúltak Marcus pöttyei? Nem írtadKép

Marycus! Minden ok veletek? Meg a többiekkel is?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Köszönöm kérdésed. Minden OK velünk, csak kicsit el vagyok havazva ezért nem jöttem.
Hordozó: Van hordozónk, de régóta nem használjuk. Én néha sétáltam Vikóval vele, de sajna a derekam és a "farkam" (gerinc vég)nem bírja, és ha nagyobb lesz a pocakom, akkor meg nem is tudnám hová felcsatolni... szerintem. Amúgy sem várom túlzottan a nagy hasat, mert a 7. hónaptól rendszeresen voltak idegbecsípődéseim és ugyanolyanok voltak, mikor Vikót sétáltattam hordozóban. Ezet amíg lehet elkerülném. Pedig Vikónak is tetszett, meg nekem is, de nem vált be. Azért az ötletet köszönöm.

Krisztocs:
Nagyon jó Máté ezzel a hajjal... Gratula a beszédhez!

Manó:
Sajnos nem lehet tudni, hogy Vikó miért is jött előbb és mitől volt, hogy állandóan keményedett a hasam. Emiatt nem is tudom mire vigyázzak és ez a legrosszabb.

Körömvágás:
Hogy minden gyerek tűri, Vikó meg nem ezt nem is értem... Korábban szopi közben vágtam én is, meg alvás közben. A tápizás közbeni nem jó nekünk, mert Vikó egy ideje csak úgy hajlandó tápizni, hogy betesszük a kiságyába és fekve isssza meg, de közben is pörög-forog, néha nem is tudom, hogy jut el a gyomrági a lé... Hát így egyszerűen képtelenség levágni neki, örülök, hogy a tápisüveg a szájában marad.
Kézben meg alapból nem marad meg, így nyilván már attól idegzsába lesz, hogy ölbevesszük, nemhogy még a körmét is vagdossuk. Próbáltam, hogy az ágyra ültetem és úgy, közben meg Zoli próbálta volna lefoglalni. Eredmény 1 perc nyugi, aztán elege volt az egészből, nem fog ő itt üldögélni. Szerintem ez talán akkor fog megváltozni, ha hajlandó lesz már nyugin ülni. Addig nem látok esélyt a békés körömvágásra...

Szülinap:
Óriási volt a buli. Komolyan. Nem is gondoltam volna, hogy egy 1 éves gyerkőc tud így bulizni. Feltettük a Boldog születésnapos (Halász Jutkás)CD-t és körbeálltuk őkelmét az ajándákokkal. Vikó meg járkált vigyorogva közöttünk és tánci-táncizott. Most egyébként már minden zenére táncolni kezd. Nincs kedvenc. Ha zenét hall máris lengeti a kezeit, meg néha már sikerül neki az egész felső testét mozgatnia vele együtt. Aztán ajándék bontás és jött a torta. A tortáért teljesen odavolt. Persze még egyben fényképezni akartuk a tortát, de Vikó teljesn fel volt villanyozva, így sietni kellett. Szóval nagyon-nagyon jól sikerült az első szülinap.

Képek:
Ilyen volt:
Kép

Ilyen lett:

Kép

A torta:
Kép

Viki élete első szülinapi tortájával:
Kép

És a kis Maszatpanka:
Kép

Ez pedig a kedvenc képem:
Kép

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!
Még talán nem vagyok túlságosan lekésve, s utólag is boldog névnapot Emmának, és szülinapot Vikónak!!

Míg el nem felejtem köszi a kajainfókat!!!

Tomi most éppen alszik, s kihasználom az időt, amíg hagyja. Csak az a ciki, hogy még az ebédje előtt aludt el, kb. fél kettőkor. Nyugodtabb lennék, ha már túl lett volna az ebéden. De nincs szívem felkölteni! Pedig biztos nem is kényelmes, mert a kicsi esernyő kocsiban alszik, ülve.
Jelentem 3 fognál tartunk!!! De a már meglévőek sem nőttek ki teljesen. Ki érti ezt??
Hajnalonta fel szokott sírni, de vagy egymás mellé fekszünk az ő leendő kiságyába. Vagy mint az elmúlt két napban, összeszedem minden erőmet, és mellette ülve megvárom, míg újra elalszik.
Ez a nehezebb.
Szombat reggel erre a bizonyos kiságyra fel is mászott, s aztán ott ült a szélén. Én már csak az eredményt láttam. Elég veszélyesen üldögélt ott, de láthatóan ez csak engem zavart.
Tomi is nagyon tudja jelezni, hogy nem, de csak a fejével. Ő még nem mond ki "értelmes" szót, csak különféle nyögdécselései vannak. Újjal mutogatja ha valami kell neki. Ha nem jövünk rá mit akar, akkor begorombul. Újabban hintázni is az ő igénye szerint szoktunk. De ha segítségre van szüksége, pl. nem tudja leszedni az itató kupakját, akkor odaviszi a kezünket, de mind a kettőt, hogy szedjük le neki. Nagyon édes!!!
Viszont mostanában többet is nyöszörög. Hiába, nem tudok olyen gyorsan rájönni, hogy mikor mit akar.

Nálunk hétvégén lesz a szülinapi buli. Hát kíváncsi vagyok milyen lesz.

Képzeljétek hétvégén kimenő napot(félnapot) tartottunk, mert felhívtam a szüleimet Tomira vigyázni. Moziban voltunk!!! Hát már nem is emlékszem mikor voltam utoljára. Majd az lesz még nagy dolog számomra, ha egyszer a vacsi-fürdetés kombinációt is átengedhetem.

Most ennyi, majd igyekszem még jönni. Most izgulok egy kicsit, hogy mikor ébred már fel ez a gyerek?? Hát nem éhes???? S mi lesz így a napirenddel?? S mikor fog így lefeküdni???

Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Ildi! Felébredt már Tomi?Kép Látod, látod, ha nem alszik az a baj, ha meg alszik, akkor azKép Nálam is mindig ez vanKép
Pontosan hányadikán kell gratulálni szülinapra? A kimenőért mellesleg irigy vagyok, mi nem is tudom, mikor voltunk utoljára moziban. Mondjuk nappal még talán menne, ha anyukámat megkérném, ha egyszer ismét ellátogat hozzánk, vagy ha mi megyünk haza, de az este az nálunk is csak álom. Főleg, hogy Miksa szopival alszik el legtöbbszörKép

Marycus! Nagyon édes Vikó a képeken! Én is ezt a tortában turkálást vártam, de nálunk nem volt. Mondjuk Miksa éppen akkor lázasodott be, amikor a délutáni ébredéskor a tortával vártuk. Szép kis szülinap...
Lefotóztattam magunkat az emberrel neked, hogy ez milyen hordozó. Nem terheli meg a hátam egyáltalán, a gyerek súlya pedig csípőre, derékra esik, szóval valahogy támaszkodik is, maga a hordozó pedig nagyon klasszul tartja a súlyt, egyszerűen könnyebbé teszi. De ez volt az utolsó agitálásom, a képet azért még felteszemKép

Kép

Tényleg, még azt akartam kérdezni, hogy te annak idején végülis miért nem írattad ki magad? Hogy ha már látszott, hogy nem egyszerű a terhesség, meg még a hátad is fájt? Lehet, hogy most legalább a munkahelyi stressz hiánya jó hatással lesz rád, rátokKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Ildi:
Gratula fogacskákhoz!
Az evés előtti elalvástól meg ne félj. Nálunk ez gyakori, sőt olyan is volt, hogy két kanál után szundizott el. Először én is aggódtam, hogy éhes maradt, de tudják ők hogy mi jó nekik. Napirend... Ó. Ha nekünk lett volna valaha... De ez csak álom. Időnként ráfogom néhány nap után, hogy valami olyasfélénk van, de ahogy valakinek említem, másnap már nem is igaz.
Ágyra mászás. Lessz ennél még ciffrább is, ne aggódj. Vikó olyan fürgén ugrál a kanapén, hogy csak na. Sőt rájött, hogy ott nyugodtan el is dobhatja magát, mert nem fáj. Hát teszi is ezerrel, azt meg a nagy hévvel végzett műveletnél nem figyeli, hogy vége a kanapénak. Mi meg ugrálunk és görcs a gyomorban. Pedig ha ésszel le akar menni, akkor simán hasra fordul és lecsúszik, szóval tudja, hogy kell lemászni.

Mi sem voltunk moziban, mióta Vikó megszületett. Nálunk van jelentkező vigyázásra, de ált. inkább az elmaradt napi ügyeket intézzük, meg a nagybevásárlásokat, amit Vikóval nehezebb. Meg most a doki látogatásokat. A fürdiidőt nem adnánk át másnak, még jó ideig.

Szirom:
Hogy miért nem irattam ki magam? Én nem éreztem olyan vészesnek. Inkább kellemetlen volt, mint fájdalmas. Mondjuk a doki mondta, hogy jó lenne ha nem dolgoznék, de valahogy úgy voltam vele, hogy megőrülnék, ha itthon kellene lennem egész nap. Mikor végül abbahagytam a munkát és 1 napja voltam itthon, már mondtam is Zolinak, hogy elegem van. Aztán meg itthon mindig volt valami amit meg akartam csinálni és valljuk meg a házimunkák bármelyike macerásabb, mint tanácsadóskodni. Meg én eladott napra kaptam fizut, és akkor jöttem jól ki, ha dolgozom. Persze ez nem a legfontosabb érv..., de jó most max. GYED-et kapni. Hát talán ennyi, de bizti tudnék még mit mondani...

Köszi a képet. Láttam nálatok mikor még a babatali volt, ezt a hordozót. Lehet, hogy jobb, mint a hagyományosak (nekünk Chicco-s van).

Különben néha Vikó nagyobb stressz, mint a munka volt, mikor nem tudok mit kezdeni a hisztijével.
Tegnap is úgy pörgött egész nap, hogy csak na, aztán este se tudott leállni. Végül autózás lett a dologból. Az Auchanig bírta, ott elszunyált. De most sajna a vetkőztetésnél felébredt, és kezdta újból a hisztit. Szerencsére csak néhány percig bírta aztán reggel 6-ig szunyált, még enni se kért éjjel.

Na, én is rákérdeztem doki néninél a bárányhimlős oltásra. Azt mondta, hogy ajánlja is meg nem is. A bárányhimlő szerinte nem olyan vészes betegség, persze, mint minden betegségnek lehetnek komoly szövődményei, épúgy, mint az oltásoknak. Szerinte az oltás amúgy jó és 9 hónapos kortól bármikor beadatható. A 15 év védelem az biztos, azért csak ennyi, mert ennyi ideje van forgalomban és ő szerinte jók a tapasztalatok. Mivel jön a kistesó ő inkább affelé hajlik, hogy oltassuk be. Úgyhogy valszeg be is fogjuk oltatni, de az lehet, hogy inkább csak a 15 hós oltás után. Most félek kicsit, hogy ép valami náthaféleség lappang benne, mikor oltják és így bajt okozunk. Késő tavasszal meg talán nem, de lehet, hogy ezt még átgondoljuk.

Amúgy Szirom szerintem mindenre lehet példát hozni épúgy, mint az ellenkezőjére. Azért az, hogy egy gyereknek voltak halálos szövődményei, az még nem tendencia és szerintem kicsit felelőtlenség egy orvos részéről ilyenekkel riogatni.
A most tárgyalt oltás megtagadásról biztosan hallottatok. Na ők meg azért nem adatták be a kötelező oltásokat, mert volt egy ismerősük, akinek a gyereke egy kötelező oltás miatt egész életére lebénult. Nekik csak ez lebegett a szemük előtt, az, hogy különben mennyi gyerek volt beoltva és semmi bajuk, az valahogy eltörtpült a szemükben.
A másik amin elcsodálkoztam az meg Hanzi amit a Ti dokitok mondott. Ennyire egyoldalú tájékoztatások miatt vannak a rémhírek, és ezért válnak teljesen tanácstalanná a laikus szülők. Pl. mi is...

Na, most, hogy borzoltam kicsit az idegeket, le is lépek, meg amúgy is üvölteni kezdett Vikó.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Marycus!

Én megkérdeztem a László kórház oltási tanácsadóját és azt mondták hogy enyhe nátah nem akadálya a beadásnak, csak lázas, súlyos betegség. Ez az oltás papírjában is benen van. És direkt rákérdeztem hogy mi van ha beoltják egészségesen, de a bölcsiben a következő héten elkap valamit és azt mondták hogy nem okoz semmi szövődményt. sajnso nekem mióta bölcsis mindíg náthás, esélyem sem volt nátha nélkül oltatniKép

Én is dolgoztam sokáig, mégse lett baj, pedig én si ekméynedtem a vége felé, de enm nyíltam mégse, sőt, ugye a végén szülékor sem nyíltamKép szóval nem feltétlen van összefüggés. De valószínűleg ha megint terhes leszek nem fogok dolgozni, mert egy másik kisgyerek mellett már nehezebb lenne, Emmával munka után tudtam pihizni,m szinte mindennap aludtam, most ezt már nem tehetném meg, mert amikro hazamegyek Emmával kell foglalkoznom.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors, mert húzós volt a mai nap (tejterhelésen voltunk, holnap folyt köv).

Oltás: Lehet, hogy rosszul adtam vissza, de kb. annyit mondtott a doki néni, mint Marycuséknál. Annyival spékelve, hogy oltás ellenére is elkaphatja a gyerkőc a betegséget, de enyhébb lefolyással. Mivel nálunk nincs rizikófaktor, ezért várunk még az oltással. Egyébként tényleg, az oltások többsége 15 évre ad védelmet.

Szirom,
Elmúltak a pöttyök, ma megint pöttylesőben vagyunk, voltunk, idáig semmi a tejtápitól.

Marycus,
Még egyszer gratula, nagyon jók a képek Kép
És minden elismerésem a tiéd, hogy ilyen terhességi "háttérrel" ilyen hamar be mered vállalni a második babát is. Ma találkoztam egy anyukával a kórházban, akinek a kislánya most 16 hós és ő februárra várja a másodikat. Nem így tervezték, így sikerült Kép Mondta, hogy nem egyszerű ennyi idős babával terhesnek lenni. Hát még akkor neked, akinek jobban kell vigyázni, mint normál terhességnél. Én nem merném, mint már beszéltünk róla, túl korainak tűnik az időpont, Marcussal még sok teendő van és most jön még a java, a dackorszak Kép vagy inkább Kép, mert már szokott jelentkezni...

Manó,
Érdekes, amit írtál a dolgozásról-nem dolgozásról. Én most úgy látom, hogy akkor is dolgozni fogok, amikor majd jön a második baba. Egyik ok, hogy anyagilag jobban járunk majd. Persze ez majd igazán akkor dől el, amikor ott leszek, de az nem most lesz Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hanzi!

Így már jobban hangzik amita doki mondottKép

Nekem a játszós gondozónő mesélte hogy az ő lány elkapta oviban a rószahimlőt, pedig az ellen ugy eoltanak kötelezően (15 hónapos oltás). Szóval ilyen is van, de nagyon ritka, eddig egyedül tőle hallottam.

Munka: Hát nem tudom más hogy volt vele de én az első harmadban iszonyú aluszékony voltam, a munkahelyen is volt hogy majdnem elaludtam, de jól van kíbratm, mentem haza aludtam minimum 1 órát. és 8-ra jártam dolgozni. Ehhez képest most 3/4 6-kor kelek, így is majd elalszom, munak után rohanok haza , illetve a bölcsibe, attól kezdve Emma nyúz, jogosan, hiszen egész nap csak ekkor tudok vele foglalkozni, szóval most úgy érzem ez sok lenne. De az anyagi része nem teljesen tiszta még nekem, nyilván ha altuális lesz akkor utána nézek majd, sajnos nem az mégKép, bár reggelente olyan rosszullét van rajtam a buszon, mint amikro Emmát vártam, csak most attól hogy hülye fejjel beveszem éhgyomorra vitamintKépKépKép

Pénteken szabin vagyok, már úgy várom, délelőtt a bölcsiben lesz télapózás, délután megyünk a Récseibe a babanetes társasággal.

JaKép A férjem ráejtett egy vasat a lábújjára, szerinte eltört, de orvoshoz nem megy, azt mondja úgyse csinálnak semmit vele. Hát nem örülök hogy ilyen lábbal vezetKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Gratula Vikónak, és persze nektek is a csajhoz Kép Sok boldogságot!

Mi is megrendeltük a tortát vasira, csak anyum nem lesz velünk, ma bevitte apum a kórházba Kép 9. napja nem evett, tök befordult. Tudjátok, a múltkori kórházi kezelés után a záróján enyhe depresszió szerepelt. Hát az most nagyon durvába ment át sajnos. De szerencsére belátja, hogy beteg, és hogy segítségre van szüksége. Úgyhogy most a Nyíröben van a pszichiátrián. Nem lesz könnyü idöszak, de muszáj volt, már felkelni nem bírt, olyan gyenge volt..és persze a pszichés dolgok miatt nem tudott enni.
Úgyhogy sajna ö nem lesz itt, de karácsonyra mindenképp kiengedik, ha még bent lenne.

Tegnap beugrottam a fodrászomhoz Mátéval, kicsit nyírta neki hátul meg oldalt, felül nem. Nagyon édi lett Kép Nem szembetünö annyira, de nem lóg legalább Kép

Párom ma elutazik fejtágításra és csak pénteken jön. Úgyhogy facér leszek, bár a reggeli ovibamenéstöl tartok pöttyet, nem tudom, hogy fogok idöben két gyereket öltöztetni, Mátét etetni, na meg magamat is összevakarni, de vhogy megoldjuk Kép Végülis nem létkérdés korán bent lenni.

Tegnap REgi tök lelkesen mesélte, hogy bekopogott a télapó az oviban az ablakon Kép Hétfön meg majd megy természetesen! Nagyon várja!

off Hanzi, hánykor kezdödik a szombati mikibuli? Visszaküldtem a papírt, de marhára nem írtam fel, hogy hova, mikor Kép

Manó,
Szegény párod! Kép Azért lehet, hogy gipszet kapna, csak hát gondolom, nem akar otthon csücsülni...

Szirom,
Nagyon tetszik ez a fajta hordozó, kár, hogy már nem lesz több gyerekem Kép

Ildi,
Na látod, hogy beindult Tomi, simán behozott mindent! Bár sztem nem volt lemaradva sem Kép

Hanzi,
Gyere, meséld, hogy mi volt a terheléses vizsgálaton!!

Új szavunk is van, baba Kép

Na, lelövöm magam, pedig képeket is tudnék tenni, de nem teszek, mert ti sem tesztek Kép Tisztelet a kivételnek Kép Pedig imádom a skacokat nézegetni! Nem hiszem el, hogy nem csináltok fotókat róluk Kép


Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta!

AnyukádKép Sajnso megértem, aze nyém is depressziós, évek óta szed gyógyszert. Azért ennyire durva még nem volt hogy ne egyen meg ilyesmi, de így is elég nehéz néha vele.

Kép: én fel vagyok mentve, nincs digi gépünk. A barátnőmékét meg mióta nekik is van babájuk nem nagyon kérem el, főleg hogy az utolsó elkérésnél eldurrant a vakuja is nálunkKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Kriszta! Sajnálom, ami anyukáddal történt, jobbulást neki! Lehet tudni, hogy mi okozza?
Gratula Máté dumálgatásához! Miksa a papát, a mammamát és a vauvaut nyomja ezerrel, meg a nemnemnem-et. Ezenkívül halandzsázik, most vannak újak is, de értelmetlenek. Viszont hallok benne eddig nem hallott hangokat, szóval örülök neki.
Képeket Hanzin és Ildin kell keresni, mert Manónak felmentése van, Marycus meg én pedig rendesen szolgáltatunkKép

Tényleg Hanzi, csináltatok ti is a két kiscsákóról, jók lettek?
Mi volt a terheléses vizsgálaton? Most ha ezen pöttyök nélkül átmentek, akkor minden oksi, és Marcus nem tejérzékeny és mehet a tej meg a tejtermék ezerrel?
Ja, és itt hagytátok a klaviatúrát!

Marycus! Én nem éreztem riogatásnak, hogy megmelített a doktor egy tényt. Ő is azzal kezdte, hogy kemények a szövődmények, és ez nem az a bárányhimlő, ami régen volt. És a veszélyes szövődményeknél elmondta ezt is. Én szeretem tudni, hogy mi mivel járhat, hát sajnos ilyen is előfordul. És ha lehet, akkor mi megelőzzük a bajt. Itt a babaneten tavaly különben a friss babáknál volt egy kissrác, akinek több centis tályogot kellett kioperálni ha jól emlékszem a hónalji nyirokcsomó környékéről, egy másik kislányt pedig kórházba vittek kiszáradással. Így már nem tűnnek olyan ritkának a súlyos esetek. Mi úgy döntöttünk, hogy beadatjuk.

Manó! Áruld már el, már annyiszor akartam kérdezni, hol az a Récsei?Kép
És tutira nem vagy terhes?Kép

Mi ma voltunk a városban, és vettünk Miksának cipőt. Hát 21-es... bundás, magasszárú 7900. Elmentünk abba a körúti boltba, amit egy másik topikban ajánlgattak, hogy egyet fizet kettőt kap akció van. Tényleg van, csak 20-21-es cipőcskékből nem volt bundás (mármint akciósból). Most mit csináljak két vékony bélésessel télen? 19-esből és nagyobbakból vagy lányosból (piros) viszont tudott volna adni a csaj. Teréz krt. 27. vagy 29. asszem.
A DunaPlaza alján van egy leárazásos Benefit bolt, ott is szoktak lenni jó árú, márkás cipők, namost az leltározik.
Különben meg megvettük anyukám kariajándékát, két szép plédet a KikábanKép. Ott még mindig nagyon lassúak a pénztárosok, viszont van babakocsi, amit lehet használni. A mieink jobbakKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?