Új privát üzeneted érkezett!

Erika!
Nekem mind2 gyereknél csak a 9-10. hét táján jöttek az igazi tünetek. Az utolsónál se volt semmilyen tünet, igaz, csak 7 hetes volt még a műtétkor is.
A SOTE II. tök jó hely, remélem, a doki is bejön :wink: .
A sütőzacskót én is nagyon szeretem, sokszor használom, meg a római tálat is. Abba kicsit több cucc fér.


Szénhidrát
Lehet, hogy nekem is valami ilyesmi diétát kellene csinálnom? Most egy darabig még tudnám is, mert a munkahelyemen kötelezően fizetni kell a kaját. Mivel ez havi 12.000 Ft, így nem igazán engedhetem meg, hogy csak befizetem, és nem eszem meg :roll: . De az csak ebéd, végül is a reggeli meg a vacsora már az én ügyem. Hátha így is lehetne csinálni...
A kólát nagyon szeretem :oops: . Meg még egy csomó más egészségtelen és dagasztó dolgot (csoki, chips, mindenféle szénsavas és cukros üdítő, jégkrém stb. :roll: ).

Itt vannak Pécsről a húgom gyerkőcei, és most mind a 4 anyukámnál van, úgyhogy nagy a csönd itthon :lol: . Gyakorlatilag egész nap csak a kötelező kűrt futottam (mosogatás, macskaetetés, ilyesmi), a többi időben meg keresztszemeztem. Fáj is a nyakam rendesen, de megyek vissza, most nagyon belelendültem :P .

panda
Halásztelek
 
 


Nozavi na akkor lökjed azokat a recepteket:))))))
de a gombát és társait sjana le nem nyelem!!!:)))))))
a sallátákat megeszem..azok jöhetnek!!!!!!:)))

sütőzacsi.elég sokat használom...pl mikor oldlast szeretnénk enni....csak megsózom fokhagyma melé és be a sütőzacsiba majd a sütőbe:))))

Erika utána néztem a fehérje diétának elég keménynek néz ki....:(:)))))

Nozavi akkor dinnyét ehetek akármennyit??pont ma mondták hogy a dinyne a 3. leghílalóbb gyümölcs:((((délutánonként elég sok dinnyét esze..ettől jól lakom:)))))

Nócika ez a kis könyvecske nincs meg neked????

Erika gondolom a Csepeli sztk messze van neked?biztos megnéznének........

kóla:én leszoktam róla már vagy 3-4 hónapja egyáltalán nem iszom....nehéz volt de jobb nélküle..melyik nap megkínáltak vele..ittam 2 pohárkával.na meg is lett az eredménye...olyan hascsikarásom lett.....hogy uhajjjj:))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


nita:valóban elég nehéz a fehérjediéta, de nálam nagyon gyors fogyást eredményezett, bár nyilván nehezebb megtartani a súlyt, hiszen örökké nem ehetsz csak fehérjét, szóval lefogyni biztos le tudsz vele, hogy tartani is, na az már kérdéses.
Viszont az Update életmódot sokan dicsérik, mert ezt tartani is tudják és a mozgás is egészséges, hát én most egy pár hónapig nem gondolkozok drasztikusabb diétán, majd odafigyelek, sok zöldség, gyümi és minimális édesség, majd látjuk később hogy fogom tudni tartani. Most még tök jó, mert nem kívánok semmit csak a sajtos kenyeret sütőben sütve, hogy miért ezt nem tudom, de ezt enném egész nap. Másra gondolni sem tudok. Kéne enni főtt ételt, de nem tudom lenyelni, viszont éhes is vagyok, hát ezen igazodjon ki az ember lánya.

Sajnos én cola függő vagyok és amit panda is írt szeretem a chipset, csokit és mindenféle hizlaló ételt. Mindig azt mondtam, hogy amit nem szeretek na attól nem hízok. Na most azért ez másként van, mert a colát kerülőm nagy ívben, jelenleg semmilyen szénsavast nem vagyok hajlandó meginni, csak a teát hát jól megzavar a kis mákszemem odabent.
erika82
Erdőkertes
 
 

 
 

Sziasztok!

Hát a kóla nálam is elég rendesen játszik, de képzeljétek el, hogy a soda streameset isszuk, van belőle még gyereknek is, amiben nincs koffein, mert sajnos a két éves kölköm is kólafüggő, :oops: , a mienkben meg 14.6 kcal van, és ugyanolyan az íze mint a cocacolának, de finom a gyömbér is, az meg mint a sweppes ginger, a narancs az nem jött be, de van lime is, isteni!!!

Sütőzacskóban oldalast sütni isteni, csak már egyből az oldalas nem a legegészségesebb! :D :D

Mai menü, fokhagymás csirkemell, ismét zöldsalátával, csak ma a sali kapros öntettel, és nem feta-sajttal. Ma nincs leves!
Dinnye, tény, hogy nagy a cukortartalma, de mégis vízhajtó hatása miatt, csodás fogyiszer! :wink:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Erika update ételt ettem már 2 hétig bírtam anyagilag.és az csak az ebéd volt...7000/hét volt.....tényleg finom és jó laktam vele de azért a gyerekeimtől nem fogom elvenni a pénzt......

szóval marad a mozgás.nagyrészt az a fontosabb aztán az étkezés.....

Nozavi tudom hogy még sütőzacsiba se egészséges annyira az oldalas....de néha azért mehet szerintem...90%-ban mi csirkemellet eszünk.néha csúszik be sertéshús.....

köszi a dinnyére irtakat:)tegnap ismét lecsúszott egy fél dinnye:))))de jó nagy:)))))

a salátát miből állítod össze?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Ja, és mivel a drága Csöppecském nem eszi meg a zöldsalit, ezért neki külön vajon futtatok borsót, meg egy szem krumpliból csinálok neki krumplipürét, mert azt nagyon imádja! :D

Sali- jégsaláta, vagy zöld saláta, vagy fejesképoszta :D, aztán 2 paradicsom, paprika, uborka, répa, v.hagyma, só, bors, balzsamecet, egy csepp olivaolaj, és vagy nyakon öntöm kapros,vagy tzatzikis, vagy csak szimplán natúr joghurttal, vagy fetasajtot darabolok bele. Olivabogyó nálam nem játszik, nagyon nem szeretem! :oops: Szóval semmi extra! :D :D figyu, azért nálunk is be be csurran egy egy disznaj, de mi is inkább törekszünk a halra, meg a csirkére!

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Ja és én is szeretnék update menüt, csak gondolom nem hozzák ki Svédoba, így marad a saját kútfő és egy kicsi net! :) :) ..na meg az update táblázat, de itt még update olt sincs, szóval tényleg nagyon ésszel kell csináljam, hogy biztos jó legyen, na de egyenlőre még ráérek hiszen tthon vagyok! :roll: :roll: :roll: :D :D :D

Na meg még amit imádunk saláta gyanánt, reszelt répa, pici citromlével, balzsamecettel. Isteni!!!!!!! Na meg a paradicsomos mozzarella saláta sem utolsó! Én mindent Lidlbe vásárolok meg, ez az egy olyan bolt itt, ami otthon is ismert. és van egy-két európai cucc is, amúgy nagyon saját márkásak a svédek, illetve amerikai, mert azokat kell majmolni! :? :D :roll: :D

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


nita:tudom, hogy drága az update, azért nem csináltam én sem, nem is bírnám kifizetni. Sok jót hallani róla, de nem az én pénztárcámhoz van igazítva az ára.
Egyébként én úgy tudom, hogy fontosabb az étkezés a fogyiba és a mozgás a kisebb részt veszi ki belőle. Talán valamelyik DVD-ről hallottam, hogy 70%-ban az étkezéstől függ a fogyás, azért érdemes utánanézni. Egyébként én is ezt tapasztaltam, ha sokat mozogtam és nem figyeltem úgy oda a kajára akkor jobb lett a közérzetem, de az a fogyás amit én szerettem volna nem indult úgy be, vagy csak türelmetlen voltam :wink:
Nálam tehát inkább a kajára való odafigyelés volt az első mindig és aztán a mozgás és hát én így mükszöm.
erika82
Erdőkertes
 
 


nozavi:hát le a kalappal, hogy ilyen szépen rávetted apát is az egészséges életmódra, hát az én férjem szereti a salátákat, de pl. minden pénteken a munkahelyen a kollégákkal csülöktál a menü. Szóval ilyen rossz szokások mellett nehéz lenne apát leszoktatni. Régen csinálta velem a 90 naposat és iszonyat sokat fogyott vele, 1,5 hónap után sokkal-sokkal vékonyabb volt valami 15 kg környékén fogyott, szóval neki is bejött a dolog.
erika82
Erdőkertes
 
 


erika-azért annyira nem volt nehéz dolgom, mert ő is belátta, hogy ez így nem mehet tovább, de azért még mindig nem az igazi az akarása :roll: , mert bicózni nem hajlandó. A heti egyszeri bűnözés szerintem belefér, ha mellette, csinálja amit te mondasz neki! :lol:

Csajok, akkor én valami másfajta updatet csinálok? Mert nekem nincs több kiadásom! A zsíros húst felváltotta a zöldség, tény kicsit drágábban, de amennyivel többet ettünk abból, annyival kevesebbet eszünk ebből, mert azért a fogyikúrának a mérték is lényege szerintem, plusz sok mindent kiváltottam zabkorpával, amiről most hallottam, hogy már nem 1-es kódú hanem 2-es, tuti na mindegy, de akkor sem lisztet használok! Vagy ti a Norbi éttermes update kajákról beszéltek? Mert az valóban nagyon drága! :roll:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


nozavi:igen a kész kajákra gondoltam, hogy drága ill. ha elmegy az ember Norbi pékségbe, ahol alapanyagokat lehet venni na akkor ott is ott hagyja a gatyáját. Viszont olvastam olyat aki úgy, mint te megreformálta és házilag otthon Updatezik és neki is bejött a dolog.

Így is úgy is azért kitartás kell a dologhoz, hát a férjemnek az nincs.
erika82
Erdőkertes
 
 


erika-én megmondtam neki, hogy azt eszi amit kap, sőt rááldozom ezt az évet, nem érdekel, ha sokat veszekszünk, mert esetleg éhes :D , de ez így nem maradhat. És eddig még mindig jól lakott! :lol: 31 évesen, orvos létére, ezt be kell lássa, és úgy tűnik eddig -kopp-kopp- használ! :wink: :wink:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Sziasztok,

Bocsi az eltűnésért, de betegeskedtünk. Most már jól vannak a csajok, még mindig fújják az orrukat, de már nem vészes.
Én is szenvedek, pár napja zuhanyzás közben meghúztam a derekamat. Azóta is baromira fáj, alig bírok ülni, feküdni, felállni.

Viszont jó hír is van. Úgy néz ki hatásos a barátcserje-vénusz csepp párosítás. Tegnap óta pé előjelei vannak,hasfájás és sűrű hüvelyi nyák. És most időben, mert most vagyok a 13. napon. Szóval úgy néz ki, hogy kezd visszaállni a ciklusom. Ugyan apát nem fogja bevárni, mert ő csak jövő hét végén jön haza, de nem is ez a lényeg, hanem hogy most már legalább van és időben.
Amúgy számolgattam, hogy ebben az évben szeptember vége és a karácsonyi időszak az amikor pé-kor itthon lesz apa. Ugyan kevés, de nem hajt a tatár.


Másik dolog:
Elindult nálam a vezérhangya, hogy mi lenne, ha jelentkeznék fősulira addig amíg jár a 40 + pont a gyereknevelésért.
Szociálpedagógiát, szociológiát vagy szociális munka szakokat néztem. Most sík ideg vagyok, mert 398 pontot hozott ki a felvi kalkulátor amivel államira is bekerülhettem volna a pontok alapján. Tavaly pl magasabb volt, akkor csak a fizetős lehetett volna.A mostani pótfelvételin meg csak költségtérítésesek vannak.
Mit gondoltok????
Pár éve elkezdtem a Pannon egyetem gazdálkodási szakát, de az nem nekem való. Ugyan mindenből 3-as 4-es lett a félévem, de matekból meghúztak és ez sajna annyira letört, hogy abbahagytam. A hülye deriválást a mai napig nem értem.
Nem tudom, hogy a szoc-os szakokon van-e matek?!

Erika,
Nagyon szép lett a clear blue teszted. :lol: Most már semmi kétség. :D

Csajok,
Bárki bármit mond a legjobb diéta a kalória számlálós. Akkor eszel mindent (szénhidrát, fehérje, etc...) csak mértékkel.Én csak ajánlani tudom. Ráadásul nem éhezik az ember vele. :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!!!!!!

Nozavi ez az oliva olaj muszáj?én ki nem adok érte annyit..nagyon drága .......
halat mi szinte egyáltalán nem eszünk nem szeretjük...::)

Erika leht úgy van ahogy mondod....én próbálok inkább szépen lassan többet mozogni.....ma reggel is lecsúszott a süét császr szalonna:)))))
nem tehetek róla erről le nem mondok....nem sűrűn esszük mert ez se olcsó de néha kell:))))

Nozavi én a Norbis updatéról beszéltem........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok Csajok!

Most a hétvégén nem leszek, ezért is írok most, hogy elköszönjek, mert nagyon nagy takarításba kezdek, hogy mire megyünk az oviba meg suliba akkor már most a nyár közepén letudjam a őszi nagytakarítást! :) :) Meg hát Apa ilyenkor itthon van! :)

nitacska ne kísérts ezekkel a kajákkal, mert megbolondulok, még az a szerencse, hogy itt kint ilyet csak nagy utánajárással lehet beszerezni, nem is tudják, hogy mi a jó! 8) :lol:

olivaolaj, éppen nem annyira fontos, de ha kiszámolod, sokkal jobban megéri, mert ebből jóval kevesebb kell, és sokkal tovább tart. :) Én azt is a Lidlbe veszem, primadonna néven! :)

Jajj most nagyon izgatott vagyok, mert jövő héten jönnek a Norbi könyveim!! ÁÁÁ, teljes gőzzel megyek a fogyás útján. Tegnap elkezdtem a tokatornát is, azt hittem odahányok, már bocsi a kifejezésért, de aztán meg mára olyan izomlázam lett, szóval nem tudom, hogy ma hogy fogom bírni, de muszáj! most nagyon elhatároztam magam,hogy bombacsaj leszek!! :) :)

Na puszi Mindannyiótoknak a hétvégére!!

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Sziasztok látom már nagy fogyókúraba kezdtétek. Hát nem az esetem akár csak a torna, de egy dokitól anno meg én is kaptam egy leírást ch diétara na az bejött és nagy vonalakban most is tartom. Itt amúgy nem kimondottan fürdős idő van, de nem is olyan vészes. Ja Erika ch diéta amúgy most is tartható, én is terhesség alatt kezdtem.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Szasztok!!!!!!!

Nozavi kár hogy ott kint kevés szalonnát árulnak.:))

az olivaolajnak utána nézek......

én a nejáre Rékára tornázok........nekem is olyan izomlázam van.....de sajna fokozatosantudom csak csinálni mert érzem hogy hevesen kezd verni a szivem és rosszul leszek.....tegnap 10 percet előtte való nap 5 percet tornáztam..szóval minden nap picivel többet.....és így jól is érzem magam.......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


beu:ch diéta az a ch számolásról szól? Mennyit lehet megenni egy nap?

nozavi:akkor jó takarítás a hétvégére.

Én szilvát szedek és megint lekvárt főzők, szerencsére már nincs több gyümölcsfa a kertben :lol:
erika82
Erdőkertes
 
 


Erika 1-2 üveg lekvárt küldesz?:)))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Erika ha hazáérten megkeresem és átküldöm amit kaptam. Én nem számolgattam inkább egy adagot ettem és olyanokat amik nem emelik a ch-t napi 5szor. Ezt naggyából most is tartom.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Kicsit el vagyok havazva!
Ma vagyunk apával 12 éve 1 pár!

Nos!

Nita! ha küldesz címet priviben szívesen elküldöm a kis könyvem másolatát!

De persze másnka is aki kéri!

Nos ma csak rövid leszek! Ma tők poénból rááltam a mérlegre, de tényleg csak egy röpke gondolat miatt semmi remény nélkül és minusz 5 kg le menet! Abszolut, de semmi elképzelésem sincs mitől, mert abszolut, de semmit nem tettem az érdekében! Szal ez egy nagyon kellemese meglepi volt! Sőt iszonyat boldog lettem tőle!

Egyébként semmi extra nincs nálunk!

Nozavi! Sajnálom, hogy nálatok az ilyen igazán fini és kellemesen hizaló kajákból nincs mindenhol! De Ők nálunk tuti nem kapnak minden boltba azt amit Ők szeretnek!

Beu! Sajnálom, hogy ilyen rossz időt fogtatok ki! Remélem azért vannak jó programok nem gubbasztotok egész nap a házban! Bár ez az aktiv pihenés!!

Era! Egy kis szilva lekvárra én is szívesen beneveznék!!!

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Na azt hittük ma fürdés lesz, aha reggel óta hol esik hol nem de a napot sem láttuk még ma. De apával tudunk beszélgetni és talán rávettem egy fehérje diétara :) Erika ha jól emlékszem te csináltad? ! Le tudnád írni a tied főleg ha bevált. KösziNa azt hittük ma fürdés lesz, aha reggel óta hol esik hol nem de a napot sem láttuk még ma. De apával tudunk beszélgetni és talán rávettem egy fehérje diétara :) Erika ha jól emlékszem te csináltad? ! Le tudnád írni a tied főleg ha bevált. Köszi

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Nócika azt nagyon megköszönöm:)))))
mindjárt megy a privi:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Azért ez a fehérje diéta engem is érdekel!!

Beu! Sajnálom, hogy nem tudtatok végül fürcsizni, de ma már talán jobb az idő és remélhetőleg most már egyre jobb és jobb lesz!! Meddig is maradtok??

NIta! Privi nem jött!

Mi most jöttünk haza Pestről barinőméékel csaviztunk kicsit meg hát beültünk ebédelni a Burger King-be na ez aztán volt az update1 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Vettem ma mancikának egy gatyot is! Végre!
Ma kéne mennem fogdokihoz, mert azóta se mentem vissza és hát úgye nyitva van 2 fogam ami nem tesz túl jót a szívnek! De be vallom marhára félek vissza menni pedig túl kéne rajta esni!

Era! Hogy vagy ma??

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Nócika remélem már meg kaptad a privit?:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Nóci, ma jöttünk haza :((( bár reggel még fáztunk lent, s mire hazaértünk du. már hétágra sütött a nap :twisted:

Ne is emlegesd a fogat, ááá, nekem is sikerült egy kenyérre ráharapnom még az első balcsis vacsinál, két napig csak egy oldalon ettem, de elmúlt, legalábbis azt hittem, mert megint érzem, ha rágni próbálok, de már fogmosáskor nem fáj legalább. Tényleg menni kéne fogdokihoz, de én is be vagyok tojva :?
Pedig a baba előtt jó lenne megnézetni.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


lányok akiknek menni kell fogdokihoz /nekem is :) :) / GYERÜNK!!!!!!!!!!!:))))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

A fehérje diéta linkje:
http://www.vital.hu/themes/fogyi/fogyi_13nap1.htm

Remélem mükszik. Én nem kávézom így colát ittam helyette (na nem mintha egészségesebb lenne :lol: )
Drasztikus, egészségtelen (bár mi nem az :roll: ), de roppant hatásos volt nálam.

Bau azért majd a ch diéta érdekelne, mert ha nem is 100%-an de szeretném csinálni (néha-néha egy kis elcsábulás a kismamának belefér :wink: ).

Hát nócika jól vagyok, igazából most érzem, úgy hogy nem is érzek semmit. Azon a héten amikor meg kellett volna jönnie rosszul voltam (gondolom a beágyazódás miatt). Most a héten némi étvágytalanságon kívül nem sok minden történik velem. Nem vérzek, nem görcsölök, néha szurkálgatok, szóval hát ha őszinte akarok lenni olyan bizonytalanul. Alig várom a jövőhét szerdát, hogy lássam minden rendben van.
Jaj de majdnem elfelejtettem az egyetlen igen kellemetlen tünet a melleim, hát na azok fájnak, de nem izomlázszerűen, inkább csak a mellbimbó érzékeny, de hát a hálóing is zavarja, szóval azért vannak jelek, hogy a picur életet kezdett bennem.
Egyébként tegnap töltöttem az 5. hetet. Rebussal bőven a 6. hét után (kb.8-9-10 héten) kezdtem el rosszul lenni, szóval a nyarat vödörrel kettesben fogom tölteni, ha olyan lesz mint Rebussal.

Sajnálom beu az időjárást, de most is kisütött a nap és talán a hétre már jobb időt mondanak, de még így sem strandidő.

A fogászatról hallani sem akarok, pedig tudom szomorú sorsom most nem úszom meg, mert kötelezően mennem kell és még nem is tudom kihez. Magándokihoz most nincs pénzem, elég a nőgyógyit kifizetni, szóval para van és 4 fogamat legalább tömni kell, nem fájnak, de tavaly csináltak valami felvételt róla és a magándoki mondta, hogy van rossz fogam.
Hát most rágom a körmöm és szerintem majd megkérek valakit, hogy toloncoljon be a rendelőbe, mert másképp lehet nem megyek el :roll: , van egy beletört fogam, na ahhoz nem nyúlnak, nem megyek szájsebészetre, legalábbis most ezt mondom.
Á nem érdekel...
erika82
Erdőkertes
 
 


Engem is betoloncolhatna valaki a fogdokihoz, mert rájöttem a fogfájásom okára, tegnap, de ma csak ülök a telefon felett és agonizálok :roll:

Na és ma hétágra süt a nap, nem hiába már messze vagyunk a nyaralástól ...

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


és mi az oka? Jobban jársz, ha tárcsázol, mert később jobban fog fájni. Én így szoktam csinálni :cry: , 2 napig szenvedek aztán elmegyek ügyeletre és szenvedek.
Lehet egyszerűbb lenne elmenni a dokihoz és egyszer szenvedni :lol:

Hát igen a héten kifejezetten napsütéses idő lesz, én jövőhét szerdától szabin vagyok augusztus 30-ig szóval remélem még lesz medence idő.
erika82
Erdőkertes
 
 


lyukas, de alig látszik..

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Beu SICC A FOGORVOSHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Felhívtam, de a héten szabin van, pedig most rákészültem. na majd hétfőn kérek időpontot.

Épp most olvastam egy kivonatot az új munkatörv. könyvből és leültem. Eddig a GYED első éve után járt szabadság, de aug 1-től már csak az első 6 hónapra kapunk. Most tényleg úgy érzem vissza kellett volna mennem dolgozni szeptembertől.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek irány fogdoki, ha nem látsz magadon rossz fogat akkor is menj el egy ellenörzésre! nem éri meg megvárni míg fáj én tapasztalatból beszélek és igen friss az élmény! Mint tudjátok most járok fogdokihoz! Tegnap is voltam öblítésen!
De ha nem várom meg míg fáj akkor rohadtul nem szenvedek! most megint bölcsebb lettem!!

Beu! Most ezt nem értem! Kérlek magyarázd el???!!! :oops: :oops: :oops: :oops: Már bocsi az értetlenkedésért, de totál hüle vagyok ezekhez! Én 2009 január 5.-e ota nem dodozom mert veszélyeztetett terhes voltam megszületett manci 2009 júl 12.-én most akkor mennyi szabim lesz?? ja és 4,5 évet vagyok vele itthon mint tartósan beteg gyermekkel! Hiába olvaom 100x akkor is süsü vagyok!! :oops: :oops: :oops: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil:

Micsoda új arca lett a bnetnek!? Még elég furi, de aszem tetszeni fog!!!

Nita! Már megint elfelejtettem oda adni anyumnak a könyvet, hogy másolja le! De holnapra már ki írtam magamnak így csak nem felejtem el és akkor pénteken lemásolja és hétfőn elvileg már fel is adom!

Era! Jaj ne is mond! Nekem is a cicim olyan rohadtul érzékeny volt! Utáltam minden ruhadarabot magamon! Még a meltartó is kész szenvedés volt! Pedig néha az volt a megváltás, mert az azért annyira nem volt ami mozgott rajtam! De bárcsak újra érezhetném!!! Jó volt, de még is rossz! Azaz fordítva!!

Ma átnyaltam az egész kecót hulla fáradt vagyok! Most lépek is csucsulni!!

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Beu igazából én sem értem a szabis dolgot, mondjuk én nem is tudom, hogy idáig hogy volt ez, hisz dolgozom és nem foglalkoztam ezekkel a dolgokkal. Én április 2-re leszek kiírva, de már most tudom, hogy március végén fog születni, mert ciklus 12. napján már felfele ment a hőm tehát kicsit hamarabb volt pém, mint a ciklus közepe. Tehát akkor hogy is van ez a szabis dolog? Mikor lehet kivenni a Gyed alatti szabit? Gondolom amikor vissza akarsz menni dolgozni akkor szabival kezdesz? Így értetted?

Hát nóci nem is igazán tudom, hogy bírjátok anyagilag a Gyes az igazán semmi pénz a mai világban és a tartós betegség azért elég nagy terhet ró a családra. Rebeka is az, de ő a légzése miatt, tehát nem olyan súlyos betegség miatt, mint mancika, de így is sokszor nyitom a pénztárcámat mondjuk az orvosnál, gyógyszertárba.
Hát nekem azért ennyire nem fájnak. Ha melltartó van rajtam akkor néha bizsereg csak úgy magától. Délután amikor átöltözök otthoni ruhába és végre megszabadulok tőle (mármint a melltartótól :lol: ) akkor nagyon érzékenyek és hát zavarja a póló vagy hálóing, de nem vészesen. Mostanában kicsi émelygés jelentkezik reggelente, ezek mellett állandóan korog a gyomrom, pedig nem szoktam reggel éhes lenni. Hát remélem ezek jó jelek és már csak egy pár nap. Apa is kérdezte, hogy mikor lát már valamit, hát mondtam, hogy maximum jövőhetén valami maszatot fog látni és ha szerencsének van akkor már lüktetést hallunk. Még odébb van, hogy lásson bármit is.

beu:decemberben tölti a 2. életévét a pici lány? Hát igen a jövő év szeptember az még soká van. Lehet tényleg jobb lett volna, te bizti jobban jártál volna a következő Gyeddel, hiszen akkor már munkaviszony után számolták volna a kövi baby Gyedét, de viszont az a gáz, hogy visszamész és hát optimistán látva a világot 1-2 hónap múlva babás leszel akkor x hónap után ott hagyod őket. Hát nem tudom melyik a jó megoldás. Így is úgy is gáz, mert ha szept. nem jön össze a babó (ez nem fordulhat elő) akkor visszamész és utána összejön, hát ez így is úgy is bukta, csakhát anyagilag most tényleg jobb lett volna nektek. Én nem is számolom mennyi Gyedet fogok kapni, nem idegesítem magam, csak megleszünk valahogy. Végülis kevesebbet fogok költeni, mert otthon leszek, tudok mindennap főzni aztán csókolom, majd csak elleszünk valahogy, Rebi mellett nem is volt Gyedem, hát annál rosszabb bizti nem lesz.

Lányok nem tudom, hogy a hangulatingadozások miatt, de egyik nap még tök happy minden, másik nem meg olyan borúlátó vagyok a világra. Nem a pici miatt, hanem úgy általánosságban aggódom a pénz, hitelek miatt szóval eléggé labilisnak érzem magam.
erika82
Erdőkertes
 
 


Sziasztok!

Era! Szerintem ez most nálad tök normális! Hisz olyan hormonok dulnak most benned, hogy csoda, hogy csak naponta változik a hangulatod és nem percről percre! És mondjuk ezek jogos dolgok amiken rágodik az ember! Szal most míg így agyalsz a dolgokon az szerintem addig tök egészséges csak ettől komolyabbbra ne forduljon!
Ti is emelt csépét kaptok a Rebeka miatt??
Hát ne is mond a gyógyszertár még csak a kissebbik gondom mára!!!! De az a rohadt sok fejlesztés torna meg mindig probálok ujabb és ujjabb játékokat venni, hogy fejlesszem itthon ez kész anyagi csőd! És a jó @va anyukat az államnak, hogy hogy a tökömbe lehet ennyiből megélni?? Nekünk is van ház hitel autó hitel Sőt van még személyi kölcsön is! Igaz mi vállaltuk, de akkor még minden a fele volt a törlesztönek nem mind most! Szal nyugi nálunk is vannak problémák és akkor még azt ne is emlitsem, hogy magamnak az a marha drága szurira nincs pénzem a HPV-re! Na akkor most légy okos domonkos! Na mindegy ebbe már megint bele másztam most örlödöm! Áhhhh hadjuk!!

Többiek?? nagyon el van mindenki tünve???
Itt tök szarakszik az idő! Borús és felhős és fülledt és olyan aludni akarok idő van! Pedig vár a vasalás! na megyek is mert senki nem vasal ki helyettem!!! Írjatok ám!!

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Itt is gázos az idő!
S mióta hazajöttünk a kis csajszi 8 körül ébred :DDD De már alszik is!

Igen úgy értettem, hogy a Gyed után járó szabit akkor tudjuk kivenni, mikor visszamegyünk dolgozni. A változás csupán annyi, hogy nem 1 év után kapod a szabadságot, hanem 6 hónapra. Ami nem feltétlen baj, csak most nekem húzza keresztül a számításaimat, mert ha sikerülne a baba, akkor is kivenném januártól a szabit és utána elmennék táppénzre. Hát az új felállás szerint most alig 1 hónapra lesz elegendő szabadságom, úgyhogy tényleg mihamarabb sikerülnie kellene a kistesónak!

Azért nem mentem most vissza dolgozni, mert mikor el kellett döntenem, vmikor február tájékán, akkor még úgy éreztem, hogy Pankának szüksége van rám teljes egészben, nos azért már eltelt 1-2 hónap és önállósodik rendesen, most már nem félteném egyedül és hát azért kezd hiányozni a munkám, mert van némi szabad időm, amit rá tudnék szánni. De hát nem hinném, hogy ilyen gyorsan sikerülne bölcsibe adni. Hülye voltam, hogy tavasszal nem jelentkeztünk, persze abban bíztam, hogy apa is akar kistesót...

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


beu:megértem, hisz annyit változnak a gyerkőcök. 3 hónapja még én sem mertem egyedül elengedni lovagolni, de azóta kimértebb lett és mivel 1 utcányira van így már átengedem. Kicsiknél pedig még sokkal látványosabb 3-4 hónap fejlődés és amit februárban még kizártnak tartottál, most már nem annyira vészes. Apa abszolút nem akar kistesót? Akkor a baba ami sajnos nem maradt veletek véletlen baba lett volna? Vagy csak azóta gondolta meg magát? Ha nem akar akkor te azért bízol benne, hogy mégis terhes maradsz, csak olyankor védekeztek amikor problémásabb? Na ez most jó sok kérdés lett...

Nóci:igen emelt összegűt kapok rá. Nekünk is van személyi hitelünk is hát ezért félek én néha és aggodalmaskodok, de tegnap azt mondta apa, hogy ne foglalkozzak ezzel, mert árthatok a picinek és nem ez a dolgom, hogy ilyeneken agyaljak, hanem az, hogy most kiélvezzem ezeket a hónapokat. Hát igaza van ezt be kell látnom, de én megyek a postára és én fizetem a csekkeket és rosszul vagyok amikor nem látom a hónap végét. Azt mondta átveszi ő a csekkezést, hát nem merem rábízni :o

Többiek tényleg eltűntek főleg azok akik még a fórum közepe fele csatlakoztak takiandi,csycsy...
erika82
Erdőkertes
 
 


Hát apával az a helyzet, hogy.. ő maga sem tudja sokszor mit akar, vagy éppen mit nem akar :lol:
Mondhatnám úgy is, hogy igen egoista lett, és szeret kizárólag a saját dolgaival foglalkozni, no meg mi is ezt tegyük vele, neki.
Szóval valószínű féltette a helyzetét és nem igazán akart belevágni babába, csak hogy nem így terveztük és a szocpolt is 2 gyerekre vettük fel.... inkább beadta a derekát, de hát odafönt ezeket akkor is tudják, ha itt nem mondjuk ki, így egyáltalán nem véletlen, hogy nem lett megint baba. Most állítólag akar kopp-kopp. Hát nem tudom, majd meglátjuk.
Az a baj, hogy én túlagyalom ezt is, mert szeretnék, ő nem beszél róla, s mindig azok a tervek, álmok az elsők amiket ő akar, s hogy én mit szeretnék az senkit sem érdekel :cry:
Na már megint kibukott belőlem...

A nyaralás alatt sikerült egy 2. babájukat váró párral egy asztalhoz kerülnünk, a kislányuk ugyanúgy decemberi mint a mienk, na gondolhatjátok... ez ment egy hétig, a végére egész jó volt, már beszéltem is velük :DD a játszón külön is, de nagy feladat volt leküzdeni a benső feszültségemet, hogy nálunk miért is nincs.
Persze vakegér apának először le sem esett, hogy a lány várandós, pedig csak 3 hónapja van hátra, mire az orra alá dörgöltem, hogy neki mit sem számít - de olyan jól esett :D egy kis elégtétel volt ez számomra.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Era!
Apának teljes mértékig igazat adok! Most élvezd azt amit utoljára jó pár évvel ezelött tettél! Majd utána ráérsz agyalni a dogokon! Most a lényeg, hogy a pinduri kis babocádat a kis pötyit nyugalomban hord a kis szíved alatt!
Hát mondjuk azt, hogy a csekkezést nem adod át apának abban meg veled értek egyet! Én sem merném apának átadni! Mikor mancika még a pocimban volt és bekerültem toxémia gyanúval a kórházba akkor egy átkozott csekket kellett volna befízetnie és hiába magyaráztam, hogy ott van a csekk a mikro tetején nem tudta befízetni! Nos akkor így hogy a fészkes fenébe bízzam rá??? De amúgy azt hiszem minden mást rá lehetne bízni! Ja nem, mert hivatalos ügyet se intézzen! Mert Őt marha hamar be lehet palizni! Nem áll a sarkára csak akkor jön rá mikor már késő! Hát pasi!

Beu! Ne légy elkeseredve! Mindennek el jön a maga ideje! Én is nagyon vágyom a kistesóra, de most ez a fránya betegség nagyon beleszólt a dolgokba, meg hát apa is most jelen helyzetben úgy van vele, hogy ha jönne a kistesó akkr mancira még kevesebb időm lenne! Ami végül is igaz meg nem is! Mert szerintem egy anya arra fordít időt amire csak akar! Egy anya úgy fordítja az idejét, hogy mind a két kis prüntyire megfelelő idő jusson!
Nálunk mondjuk szerencsésebb a helyzet van mikor apa elöbb kiszurja, hogy valaki babát vár mint én! pölö, ha tescoban vagyunk mindig szól, hogy nini baba lesz! És ez jó! Figyel rájuk!
És azt elhiszem, hogy rosszul esik mikor TE mindenkinek az álmával foglalkozol és a tiéddel senki! Ezzel én is így vagyok! De azért is inditottam ezt a topikot, hogy itt mindenki megtalálja a saját álmát és merjen és tudjon róla beszélni!

Nita! A kiskönyvet már kiraktam anyumnak! Holnap másolja is!!!

Többiek? Nem jöttök esetleg egy kicsit életjelet adni magatokról??

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Köszi Nóci! Olyan röhej néha, hogy egy "vadidegen" több segítséget, tanácsot, támogatást tud adni, mint a saját családom. Köszi lányok!

Erika, ami a csekkeket illeti én is magam intéztem őket, és agyaltam dolgokon, hogy most is, és ahogy te is, de amint látod, hallod majd a picurt ezek az aggodalmak szertefoszlanak és sokkal szebb, boldogabb dolgok kerülnek a helyükre :lol:
A nagymamám amúgy mindig azt mondta, hogy ahova a Jóisten ad báránykát, oda legelőt is ad!

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Beu! Igen mi vadidegenek vagyunk egymásnak, de Én személy szerint úgy érzem, hogy több mindent meg tudok itt beszélni veletek mint apával! És talán jobb és több tanácsot is kapok itt mint tőle! Van kivel megbeszélni a dolgokat és egyszerűen jól is érzem magam veletek!! Igen röhej ahogy Te mondod, de a jó isten valamiért adta ezt a lehetőséget, hogy ne, hogy bnet és hogy megnyitottam ezt a topikot és hogy MI mind össze keveredtünk ide!!!

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Hát lányok olyan jó volt olvasni az utolsó pár hozzászólást és tényleg én is így érzem.

Nekem beu a férjem közel fél évvel ezelőttig olyan volt, mint a te férjed, nem is annyira az ő álmai, hanem inkább a baba téren, hogy eléggé elzárkózott, most viszont kifejezetten boldog a dolgok alakulása miatt. Mondjuk nekem talán szerencsém van, mert ő azért szokott figyelni rám és Rebusra, de azért ha valamit kigondol akkor az másképp nem igazán lehetséges. Ez van ők férfiak...

Igaza van nócinak tényleg van olyan dolog amit én sem osztok meg a férjemmel, mert tudom, hogy számára ez úgyis lényegtelen és nem bunkóságból nem foglalkozik vele, hanem mert ő másképp gondolja.
Eddig is írtam nektek, hogy ezt otthon fel sem hozom pl. a félelmeimet, mert csak legyint és azt mondja, hogy á amit ő oda beültetett az majd csak 9 hónap múlva fog kijönni meg ehhez hasonló dolgok, de azt, hogy én lelkileg néha még ha egy picit is, de őrlődöm azt ő elvicceli, szóval nem könnyű. De hát ezért vagyunk egy pár, hisz kiegészítjük egymást. Ő ezt lazábban fogja fel. Na de titeket azért bombázlak az érzéseimmel, mert anyaként, nőként jobban megértitek és remélem, hogy nem olyan soká nektek is fogok örülni, hogy babásodtok.

Fel a fejjel nóci, erős csaj vagy ezen is túl fogod tenni magad. Azt hiszem, hogy az élet megtanít téged küzdeni amitől csak erősebb leszel. Egyébként szerintem is arra van ideje egy anyának amire akar időt fordítani, nyilván mancika speciális helyzetet teremt, de egy baba mellett még lehet, hogy jó hatással lesz a fejlődésére is ki tudja.

Beu neked is kitartás, apát meg kell egy kicsit nevelni :wink: , na jó ez nem gondoltam komolyan, mert tapasztalatból tudom, hogy nem tudnak vagy csak minimálisan megváltozni (akinek sikerült az tisztelet a kivételnek).
erika82
Erdőkertes
 
 


Sziasztok!

Én vagyok, de inkább csak olvasok, mert nálunk van a tesóm a 2 gyerekével, úgyhogy nem nagyon van időm írni.

Erika!
Sztem normális, hogy aggódsz, ki nem? A férfiak meg úgysem fogják megérteni, mert átélni sem tudják.

Kistesó
Nálunk az elsőt a férjem akarta minél előbb (23 évesek voltunk), gondoltam, biztos nem jön össze hamar, de a második ciklusban sikerült. A másodikat én mondtam, hogy "ha ma nem védekezünk, szerintem terhes leszek", és így is lett :wink: . A harmadiknál meg én nagyon szerettem volna, de évekig nem volt rá hajlandó. Aztán jött a baba és nagyon örült. Mérges is voltam rá, mert ha ennyire örült neki, akkor miért nem volt hajlandó évekkel korábban rá :x ? Miért 35 évesen kell izgulnom azért, nehogy beteg gyereket szüljek, mikor pár évvel korábban sokkal kisebb lett volna rá az esély?
Amúgy pont az volt nálam, mint Erikánál, hogy mikor kiderült a baba, és mondtam, hogy kicsit aggódom, akkor azt mondta, hogy amit ő megcsinált, azzal nem lehet probléma. Na, ja... Mikor már majdnem tuti volt, hogy méhen kívüli, akkor sem akarta elhinni, csak a műtét előtti napon tudta elfogadni, hogy nem lesz gyerek abból a terhességből. Azóta sem beszél róla, így fogalmam sincs, mit érez vagy gondol erről az egészről. A következő babáról azért beszélgetünk, szerintem ő is kudarcként éli meg, hogy ez nem jött össze.

Fogakkal hogy álltok?

panda
Halásztelek
 
 


panda:ez az évekig nem akarom dolog ismerős, nálunk is így volt. Sőt Ez évben már nem szedek fogi gátlót így tudtuk, hogy azért van némi esély a terhességre egyéb védekezési mód mellett hát talán 3-4 hónapja lehetett, hogy azt hittük baba van és amint ezt elmondtam neki teljesen megváltozott, sokkal jobban fogadta, mint azt én gondoltam. Vigyorgott, mint a tejbetök, pedig mondtam neki, hogy még ez félig sem biztos csak esély van rá. Már akkor mondta, hogy ő készít egy blogot ahol majd tudom vezetni a babás dolgokat, sokkal jobban beleélte magát mint én, nagyon elcsodálkoztam, na hát nega teszt után tudtam, hogy ez most nem a mi időnk, majd megjött. Furcsa volt a szitu, mert nagyon örült neki.
Most amikor mondtam, hogy pozi a tesztem, tehát már biztosabb, mint a legutóbb nem volt annyira felhőtlenül boldog, mint anno. Hát ez nekem furi volt. 1-2 nap alatt viszont fordult egy nagyot és most le sem szakad a témáról. Már a babakocsit nézegeti és a gyerekszobát tervezi. Nem akartam letörni a szarvát, de még csak 6 hetes leszek, annyira korai, de ebbe bele sem gondolok ill. bele gondolok ez a baj, de ő tudja, hogy kisfia lakik odabent és hogy már most mindent meg kell tervezni. Vásárolni nem engedem, azért a félidőt várjuk meg.

Fogakkal rosszul állok, sajna és mintha fájna is az egyik tehát ez már égető lesz, ajánlott a főnökasszonyom egy fogászt, a ki nem magán, hanem sztk és puszi pajtása, beprotezsált hozzá, de csak szeptembertől tudok menni. Na hát addig remélem nem fog begyulladni, de nem akarok, félek....
erika82
Erdőkertes
 
 


Igen ember legyen a talpán aki úgy igazán megérti a férfiakat.
Ők aztán tényleg egy külön világ, és mivel rettentő keveset beszélnek az érzéseikről nagyon nehéz eldönteni mit is gondolnak, éreznek bizonyos dolgokról, de aztán egyik napról a másikra képesek teljesen megváltozni.
Régi barátnőim szörnyülködnek mikor kérdezik mi van velünk és mesélek 1-2 dolgot. El sem hiszik, hogy tud vki megváltozni ennyire az ellenkezőjére, mert ők még úgy ismerték apát mint házias embert, aki mos, főz, takarít...
Persze nálunk is ha már itt volt a baba, ő is örűlt, sőt még a házimunkából is rendesen kivette a részét - már ezért is megéri - :wink:
Hát asszem az idő majd megszépíti ezeket a dolgokat.

Ma végigvágtam a fűvet a tház közös részein, mert itt mindenki csak pofázik, hogy mekkora a gaz, de senki nem fogná a...fűnyírót és vágná le! :evil: A hócipőm tele van a szomszédokkal.
Ráadásul megjönni készül mert napok óta akkorák a melleim és kényelmetlen hogy csak na, remélem ezen is túl leszek már a hétvégén.

De a vicces dolgot majd elfelejtettem :lol: A hónap poénja: anyósom felhívott ma, hogy boldog születésnapot kívánjon, először azt hittem összekevert valakivel, mire kiderült, hogy két hónapot lapozott a naptárban na lett nagy röhögés :lol:

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Hát nálunk apa úgy gondolja mint Pató Pál ejj ráérünk arra még!!!!
De szerintem nem! Bár most ez a fránya beksi csak apa pártját fogja! Bár tudom, ha úton lenne a pici akkor másként gondolná!
Egyébként a nők is és a férfiak is egy külön állatfaj! Már bocsássátok meg nekem! A férfiaknak a gondolkodásával van a baj szerintem a nőknél meg a higéniával! csak vegyük alapul, hogy bemegyünk egy nő mosdóba akár hol! Mancika kereszt anyúja szülésznő és mesélt olyan dolgokat, hogy azt hittem bele halok a szégyenbe a kedves nő társak nevében! Bár tisztelet a kívételnek!

Era! Muszály várjál szeptemberig a fogdokival?? Nagyon messze van még fájos foggal hisz most még egy fájdalom csillapítot sem vehestz be max napi fél algot azt meg tudjuk, hogy nem sokat ér egy fájó fogra!!

Nagyikámat most vitte be a mentő a kórházba, mert tegnap vettek tőle vért sápadtság miatt és kiderült fele annyi vére van mint kéne! Sajnos hányt vért és itt a bibi! Őszinte leszek félek nem jön haza!!! Remélem ezért nem büntet meg a jó isten!!!

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Nóci sajnálom, a nagyidat! Én is ezt mondtam, mikor utoljára láttam a nagypapámat! Ez egy megérzés, s ha komolyan így gondolod, akkor még mihamarabb látogasd meg!!!

Most olvasgattam egy másik babás lapot, amit egy kedves ismerősöm csinál, és mit ad Isten azt olvastam, hogy várják a 3. babát 13 hónap próbálkozás után. És még csak nem is mondja!!!! Jó tudom miért nem... de úgy megörültem!!! Asszem ez már az én gyógyulásom jele is :D

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Beu! Azért én nagyon remélem, hogy nem jó a megérzésem!!!
Annak meg felettébb örülök, hogy sikerült a gyógyulás utjára lépned!!!!!!!!!! :D :D

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Drága Nita! Le van másolva a kis fűzet csak át kell néznem, mert ma anyum kapkodva csinálta meg mert rohannia kellett haza délelött a munkából mert nagyimat ma bevitték a kórházba! Át nézem és ha stimmel akkor küldöm neked!!

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?