Súly
Most én is megnéztem gyorsan. Noémi 16 hónaposan volt 10,5 kg ehhez 83 cm. Ádám pont egyévesen volt ennyi, és 80 cm volt hozzá a magassága. A nagy 3400-zal született, a kicsi 3850-nel. Érdekes, mert Noémi mindig "hosszú vékony" gyereknek tűnt (most is), Ádám meg csak simán nagydarabnak, annak ellenére, hogy a magasságuk és a súlyuk között (1 éves kor körül) nem volt számottevő különbség.
Judy!
Olyan cuki Iza! Tényleg nagyon ügyesen sétál.
Erika!
Terhesség esetén az első vizsgálat alkalmával automatikusan csinálnak rákszűrést, úgyhogy el sem tudnád kerülni. Ne aggódj, biztos nem lesz semmi baj.
Elmondás
Mi mindkét alkalommal 12-13 hetesen mondtuk el. Most semmire nem volt idő, csütörtökön teszteltem (40. napon), kedden mentem dokihoz, este már a kórházban voltam. Anyunak a férjem mondta el, mert kellett a segítsége a gyerekeknél. Anyósoméknak csak a műtét utáni napon mondtuk. De azért, mert szerencsétlen anyósom aznap reggel került infarktussal kórházba, amelyik nap én este méhen kívülivel. Nem akartuk felidegesíteni mégjobban, apósnak meg azért nem mondtuk, nehogy véletlen elkotyogja. Aztán a mama már kint volt a kórházból, én még nem, mikor telefonált hozzánk, valamelyik gyerek vette fel, és közölte, hogy nem tudja adni anyát, mert kórházban van
...
Mikor túl voltunk rajta, néhány barátunknak elmondtuk, meg talán 1-2-nek, amíg bent feküdtem. Lassan azért kiderül, de már nem olyan durva beszélni róla. Én azért nem mondtam senkinek, mert nehezen viselem a sápítozást, meg a "majd lesz másik"-ozást, meg "örülj, hogy élsz" stb, stb.
Rákszűrés
Tavaly én sem voltam, bár terveztem, de valahogy nem sikerült időpontot egyeztetnem a dokimmal. Ő nagyon háklis ezekre, császár után is volt 6 hetes, 3 hónapos féléves kontrollom is, aztán persze egy évvel szülés után szűrés. Mivel gyakorlatilag egész nyáron itthon vagyok, nem volt pofám egy nap szabit kérni erre a melóhelyemen, úgyhogy a tavalyi év kimaradt. Sajna, 2 éve pont aug.-ban volt, és a rendszer nem engedi az ingyenes vizsgálatot, ha akár csak 1 nappal is hamarabb megy az ember lánya, mint a 1 év. Emiatt csúsztam ki, szabi alatt nem telt le az 1 év.
Most jövő héten megyek műtét utáni kontrollra, akkor megcsináltatom a rákszűrést is, úgyis szeretnénk babát.
Doki
Mindenkinek van "saját" dokija? Én már 12 éve ugyanahhoz járok, rettentő jó doki, megbízom benne nagyon. De már idős (70 múlt), nyugdíjba ment. Ezért nem tudtam most hozzá menni, mert nem tudtam időpontot egyeztetni vele (műtötték, már csak heti 2x van a Klinikán). Gyorsan beszaladtam melóból hazafelé az sztk-ba, és megnézettem magam. Szerencsére egy hihetetlen szuper orvost fogtam ki, nagyon-nagyon rendes, emberséges, kedves stb. Amíg bent voltam a kórházban, MINDEN NAP feljött megnézni (jó, hétvégén nem
), pedig addig sosem látott. hozzá is fogok visszamenni.
Szerintetek nem túl gáz, ha "átnyergelek" ehhez a dokihoz? A régit nagyon szeretem, de idős, az egészsége sem a legjobb, ki tudja, hogy mi lesz 12-15 hónap múlva, ha szülök (vagy még esetleg később, ha sokára jön össze....). Ez az orvos szimpatikus, úgy látszik, ért is a dolgához, és ami nagyon fontos, hogy "jó ember"
. Az I. Női Klinikán dolgozik, ami a másik parámat is eloszlatja (koraszülött gyerek, intenzív ellátás stb., szakmai ártalom
, nekem erre szükségem van...). A másik kettőt a II. Nőin szültem, igazándiból akkor kórházat választottam, nem dokit, ott ajánlották az "öreget", és maradtam nála.
Bocs a regényért, épp ráérek
, a gyerekek már nagyok...