Új privát üzeneted érkezett!

Igen, és jó a ritmusérzéke :wink:
A te gyerekeid is csodálatosak, claire.
Nekem is van már négy, de ha szabad mondani: irigyellek egy icipicit.
Hát ez van, nem csak rajtunk múlott :(
És még nem "álltam le".
Na pussz

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


Jajdedráááága ez a kicsi Gyurka :))))

Na, pénteken babázunk, még csak szimplán, de hogy kell fürdetni? A védőnő pont nem tud jönni, mert szabizik.... a fürdető krémmelmitkell csinálni? :) Előtte beolajozzam oliva olajjal a kicsi bőrét? Vagy hogy is van ez? Vagy arra van a krém? Vagy azt a vízbe kell nyomni? :) húúú....
deni78
Budapest
 
 


Többféle módon működik, ha a gyereket kened be vele előtte, akkor eléggé csúszik a teste, érdemes a kádban elkenni, és aztán a vízben eloszlatni. Esteleg a kezeden kicsit szétkenni, és azzal végig simizni a picit. Ne túl sokat használj, mert az életben nem mosod le!
Én nem vagyok egy nagy fürdetőkrém rajongó, inkább illatmentes aloés folyékony szappannal fürdetem őket :oops: . de a fürdető krémmel így kellett elbánni. Én előtte csak a kakit szoktam letörölni róluk, ha van a pelusban, nem kenem előtte semmivel a testüket, utána esetleg igen. ha a köldökcsonk még nem esett le, akkor az lógjon ki a vízből, ne ázzon!
Egyik kezeddel (bal, ha jobb kezes vagy), alátámasztod, főként a nyakánál, fejénél, másikkal mosod.


Kukucsi! Köszi! Meg is értem, hogy nem álltál le! Én erről a babázós korszakról ha tehetném sosem állnék le, azt hiszem, de azért van józan ész, meg ilyesmi. Még ha nem is látszik, hihi :lol: . Mennyi józan esze van annak, akinek 6 gyereke van?? :D
Szóval hajrá, csak pozitívan!
claire
 
 

 
 

Köszi, teszteljünk pozitívan. Amúgy az UNICUM a kedvencem, nem hiába. :wink:
A fürdetőkrémtől szó szerint rosszul voltam. Én sem használtam, a kicsinek felírt krémet a nagy lányom használta el végül. Én is folyékony szappant használtam, használok.
Ne aggódj, a fürdetés lassan majd rutin lesz. :wink:
Ügyes légy.
Pussz

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


Rendicsek, vettem az adást :)....akkor holnap vegyek folyékony szappant? :o milyet?köszike
deni78
Budapest
 
 


Nekünk első időben Penaten márkájú volt, de azt itthon nem lehet kapni, utána HIPP márkájút vettem, minden esetre nézd meg, hogy ne tartalmazzon tartósítószert, meg illatmentes legyen.
Azt tudom, hogy a barátnőmnek ikrei vannak, és két különböző fürdetőt használ, mert ami az egyiknek bevált, az nem jó a másiknak. És ez még a cumis üvegekkel is így van :shock:
Lehet, hogy kezdetben kisebb kiszerelésű babafürdetőt vennék, és ha "bejön" akkor meg nagyobbat, mert az úgy mindenképpen olcsóbb, és szerintem ez sem utolsó szempont.
Bár már én is ott tartanék, hogy fürdetőket vegyek a babámnak!

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


Kukucsi! Mindenesetre mi drukkolunk :D

Deni! én aloeverásat használok, de tényleg lényeg, h illatmentes legyen, mert az irritálhat, még akkor is, ha babafürdetőnek hívják, pl Johnson termékek illatosak! C
claire
 
 


Deni - en bizony furdetoparti vagyok. minden kereskedelmi kozmetikumot a mamanak gyartanak (hogy megvegye!) es nem a babara optimalizaljak; ekzemat elosegitik. nekem tobb gyerkocomnel is volt ekzema, es amikor visszavaltottunk a gyogyszertari furdetore, az segitett (el is mulasztotta kettonel). raadasul olcsobb is. ;-)

viszont nem konnyu hasznalni: nekem az valik be, hogy egy bogrebe teszek egy par ujjhossznyi kigyot, rateszek egy kis vizet, be a mikroba, egy fel percen belul szepen eloszlik a bogreben, es ezt a kutyulmany megy a furdovizbe.

Zsuzsko! nem lehet, hogy nem magaval a tejeddel van gond, csak a leado reflexszel? nekem pl. a fejogepek nem tudjak rendesen beinditani ezt a reflexet (nekem ez eleg eros; a baba miutan egy ideig cumizik, hirtelen bizsereg a mellbimbom, es akkor utana dol a tej; amugy meg alig-alig jon valami), csak a babok. emiatt en is tobbszor azt hittem, nincs semmi tejem - en is csak 10 - 20-akat fejtem, es mar-mar feladtam. de mikor a baba szopott, akkor nem volt gond (nem maradt ehes, szepen fejlodot...). most mar ezt tudtam, nem idegesitettem magam, es a babak tok koverkek; de ha fejni kell, megint csak alig van az edeny aljan ;-((. es van olyan, hogyha nem figyelek a babara, vagy ideges vagyok, vagy rohanok, a baba szopcsija is kevesbe tudja beinditani, es ilyenkor nyilvan kevesebb tejcsi jon neki. ezert mondjak, hogy nyugodt kornyezet, babara figyeles, stb (ha fej az ember, vigyen babakepet, stb); sot, a sor vagy mas alkoholt is, aki ajanlja, ha jol tudom, ezert: segit ellazitani, hogy konnyebben beinduljon a leado reflex.

Deni, furdetesrol meg annyit, hogy en eleinte mindig fraszban vagyok, mert olyan nehez azt a nyiklo-nyeklo kicsi artatlansagot biztonsagosan tartani... ugyhogy ez eleinte nalunk papa munka volt; neki valahogy nagyobb es szilardabb a keze... Amugy minden rendes korhazban meg kellene, hogy mutassak a furdetest - kerdezz csak ra a csecsemosoknel!!

amugy itt Ausztriaban, kepzeljetek, a gyerek fulet is teljesen a viz ala meritik furdes kozben, direkt... azota en is ugy csinalom, erdekes, tenyleg nem banjak a babok...

ebbol a topikbol erdekel valakit egy talalka jovo szerdan delelott?
zsebibabak
 
 


Köszi Csajok!
Megpróbálom először akkor vízben föloldani, aztán bele a kádba...aztán ha bajos lesz a dolog :), de miért is lenne, akkor jön a köv.próba.

Zsebi, én el leszek foglalva, de nem rossz az ötlet :).

Hordozókendő...azt én is szeretnék, de azt mondták, hogy semmiképp ne abből a nyúlós pamutból vegyünk....valami vászon az igazi???

Zsuzskó, melyik vált be Nálatok???[/b]
deni78
Budapest
 
 


Nekem fürdetőből az van, amit a dr néni felír és adnak a patikában, lehet, h mostmár ez is naturlandos, régen nem az volt, de csak a név változott :wink: .
Nyomós szappanból én nem babafürdetőt veszek, hanem forever aloe-s termékcsalád (ezt az én ekcémára hajlamosaim is bírják, sőt még én is )-ból a "aloe liquid soap, for face and hands" , nem illatos. Régebben használtam egy mézes -glicerinest, az is jó volt, ekcémásoknak pláne!
Múltkor tökre kiakadtam, dr néni javasolt egy terméket (babe) nonó ekcémájára (sajnos ezt ő sem ismerte, csak az összetevők alapján mondta, egy testápoló volt, kinyitottam itthon.... totál illatosított volt! Normálisak? egy amúgyis irritált bőrre, és kimondottan arra gyártották. Mellesleg jó volt Nonónak, így utólag nem bánom, de uúgy kiakadhatott volna tőle. Mi a fenének nyomták bele!

Fejés: na, ebben nem vagyok király, sosem voltam, kivéve, amikor Joni kórházban volt :wink: gondolom nem véletlen. akkor simán lefejtem annyit, amennyit előtte nonó a másikból bepuszilt. Persze könnyítésvolt, h ott volt Nonó, ő jobban beindította, utána olyan kézi fejővel is tudtam fejni.
egyébként ha rájuk gondoltam, vagy meghallottam vmelyiket nyögni, nekem egyből folyni kezdett a tejem :lol:
egy biztos: a gyereknél jobb mellszívó nincs!

Claire
claire
 
 


Mellszívóból nekem is a "bio"(baba) jött be a legjobban, és velem is úgy volt, hogy ha csak rájuk gondoltam beindult. A nagyokkal még az a cuppantós, kézi volt, ami tökéletesen megfelelt, aztán mivel sehogy sem akart összejönni a baba, lassan elajándékoztam mindkettőt. Aztán a kicsihez vettem egy puccos gépit, hát nem volt jó semmire, így maradt a puszta kézi fejés. Az sem rossz, sőt, ha jól elkapod a technikát még az a legjobb :wink: .
Tuti márkát nem tudok mondani, mert ahogy claire is írta: nem mindenkinek reagál egyformán a bőre ezekre a szerekre.
Ezért ajánlottam, hogy próbáld ki "kicsiben", ha bevált valamelyik, akkor meg ne változtasd!
Pussz

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


naturlandos furdeto: en 12 eve azt hasznalom, es tok jo - ha az ember ezzel a mikros modszerrel feloldja (pici pohar vizbe egy kis fdurdeto, be mikroba, addig melegfiteni, amig feher le nem lesz. akkor siman a furdovizbe lottyintva jo kis borapolo. attol nem szarad ki a boruk, mig a kozmetiqmoktol igen (par probalja "visszazsirozni" utana...)

zsuzsko, ugy orulok, hogy megint jon a tej!
zsebibabak
 
 


fejogepekrol: nekem eddig 6 babaval az avent isis jott be (most talan mar philipsnek hivjak). nekem van 2, egyiket szivesen odaadom kiprobalasra barkinek 1-2 hetig. a korhazban meg volt ilyen szuper ipari gep, az nem volt meg rossz, bar szerintem a kezi jobb. azon felbuzdulva meregdragan bereltem egy elektromosat, es vettem hozza egy masik fejoreszt, hogy lehessen egyszerre kettot gyurni; de az elso elovetelkor kiderult, hogy el is lehet felejteni...
zsebibabak
 
 


Naturlandos a fürdetőnk, úgyhogy ki fogom próbálni...
Holnap délelőtt hozzuk mindkét babucit haza :)
Mindenkinek jó hétvégét!
deni78
Budapest
 
 


Deni, örülök nektek!
Könnyű és nagyon szép napot nektek!

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


Deni! de jó! mindkettőt! jó összeszokást, családdá válást otthon :D

Claire
claire
 
 


Zsuzsko: majd figyeld, nálunk a szél volt a ludas :wink: :cry: most már jobb a helyzet koppkopp csak egy kis hiszti :lol: :oops:
édes Kispasid gratula :wink:
meg Mindenkinek gratula persze :wink: nagyritkán bekukkantok nosztalgiázni :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


remélem még emlékeztek rám..... :) elnézést hogy így eltüntem, de nekem valahogy nem egyszerű a kettővel vagyis 3-al. Nincs időm semmire szó szerint. Az éjszakák....... na arról ne is beszéljünk. este 9-kor esznek és 2-kor már ébrednek, néha lehet húzni 3-4-ig de akkor mi nem alszunk. mert nyekergés van. Egyszerre eszünk vagyis ha az egyik eszik akkor a másik is.Lehet Levi bírná néha az éjszakát tovább, de mire Noncsikám eszik addigra Levi is ébredne és akkor meg nincs alvás, szóval nem egyszerű. Fogalmam nincs mást ezt hogy oldja meg, kíváncsi is lennék rá nagyon.
Kép

Május 3.-án születtek 38hétre Noémi 2900grammal és 50cm-el, Levente 3280grammal és 52cm-el.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Itthon :) Egyenlőre nyugi van. Kép
deni78
Budapest
 
 


Tüneményesek!
Most még milyen picik! Majd készíts róluk egy fotót, amikor "kilógnak" a hordozóból. Olyan jó lesz majd összehasonlítani a kjét "állapotot", meg szerintem ők is fogják majd élvezni a képet. (legalábbis az enyémek szerették az ilyen fotókat)
Könnyű éjszakákat!
Pussz

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


Kösziii :)

Úgy hallom, hogy a kisebb, Zolta, kezd náthás lenni,de a drnéni csak hétfőn jön....mit csináljak, ha náthás lesz? Nekiálljak orrszívózni? Nincs korhoz kötve??
deni78
Budapest
 
 


Deni!
Nagyon édesek! Orr: lehet, h elég egy kis salvus vizet vagy stérimart befújni neki először.

Ancsu! Enyémek is hasonlóan működnek, most már kezdenek kicsit hosszabban aludni, de még most is képesek felváltva aludni :( . Ebben én nagyon béna vagyok, a nagyobbak is mind kb 1 éves korukig szoptak éjjel is :oops: .

Méretre mekkorák? Nálunk is hasonló méretekkel születtek, és most is elég nagy a különbség köztük
Noémi: született2700g-al és 50 cm-el. Most 7200g, a cm az nehéz, de talán 68?
Jonatán: 3300 és 53 cm volt, most kb 9200g, és 74cmkb.

Zsuzskó! Nem hasfájós?

Claire
claire
 
 


Szerintem ne csinálj semmit! Amíg tud szuszogni ne "háborgasd"!
Azt viszont nem értem, hogy jön csak hétfőn a doktor néni, főleg ikrek, kisebb súllyal születettek esetében! :shock: És a védőnéni? Ő mikor jön? Azért ez hihetetlen. Nálam a 4300-as babánál már aznap ott voltak mindketten: védőnéni már várt hazaérkezéskor a kapu előtt, doki néni este a fürdetéskor.
Csak én voltam ilyen szerencsés?
Szóljatok hozzá.

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


Oké, rendben, köszi Lányok.
A védőnő pedig csak szerdán jön, addig szabin van...erről ennyit.
De remélem egyikükre se lesz szükség addig sem :)
deni78
Budapest
 
 


Ja! A fürdetést viszont hamar lezavartam...nem tudom.....ugye nem baj....hajukat nem vizeztem, naponta kéne? A krémmel feloldva nem volt semmi bajom.(eddig )
deni78
Budapest
 
 


Deni Gratula, nagyon édesek a fiúk! Jó picike lett Zolta, de jó hogy már otthon. Bálintom volt akkora mint Levente, pedig ő is picikének tűnt. Jajj a hasnyomogatás az jó vót :?
Tejcsi miatt ne stresszelj. Ha stresszelsz, akkor nincs, ha nyugis vagy, és sokat iszol, nem az alakodra koncentrálsz, akkor lesz meglásd! Még mindig szoptatom a srácokat...
Sör nekem nem vált be. Én teákat ittam. Aztán csináltam magam teakeveréket netes recept alapján. De igazán az volt a jó, ha nem agyaltam annyit rajta!
A pici babuk nehezebben szopnak. De nekem a szopi párna segített, hónalj tartásban egyszerre szoptattam. Ma már külön, már ritkán egyszerre!
Hajra érdemes azért figyelni, nehogy legyen koszmó. De amúgy nem baj ha nem naponta mosod.

[/b]Ancsuka[/b]: neked is gratula, szépek a gyerekek! Én emlékszem rád. Te mentél el a sok rossz miatt. Örülök, hogy jól vagytok!

Zsebibabák: igen, nekem is mindig azt mondják, jó sok munka lehet velük. Mondjuk azért van is, én bevallom, de ha nem négyen lennének, akkor talán nem lenne. Ki tudja.

[/b]

Kata
labkat
 
 


Deni: Nagyon szépek a srácok, gratulálok. Olivér nagyon sokáig röfögött sírás közben és tele volt az orra cicakakával, a sterimar és az orrszívó segített. (Olyan pici volt még szegénykémnek az orrlyuka...)
Zsuzskó: valószínű, hogy az időjárás is megzavarja. Kezdetben az Olivér is csinált hasonlókat, de mostanra már csak kicsi hiszti piszti van. :) Vagy lehet a hasa is. Figyeld meg, hogy sírás közben milyen pozíciót vesz fel a kicsi...

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Védőnőm aznap utazott el, amikor születtek, még a szülőszobából beszéltünk telefonon :) , de kijött egy másik, amikor hazajöttünk, nagyon alapos és helyes volt!
Idén itt a mi rendelőnk védőnői gárdája kapott is kitüntetést, év védőnői vagy mi! :D
claire
 
 


tényleg mindig ott vannak, ahol segíteni kell!
claire
 
 


Na, megvolt az eslő éjszaka......hát nem volt teljesen "zajmentes" :D. De sebaj, azért aludtunk néha :). Sokat nyekeregtek a drágáim :)....és felvátva! Nappalt jobban bírják, úgy néz ki, mert tegnap is és most is csend és nyugalom honol :)

Viszont a büfizés nem megy, de lehet, hogy nem is kell nekik? De kajcsi után hasra fektetem őket.....de mennyi idő múlva fekhetnek újra hanyatt?
deni78
Budapest
 
 


Deni! van szopis párnád?
Ha azzal alátámasztod a kis testét, kicsit meg van emelve, az még a refluxos gyerekeknek is OK. (Körbeveszed vele, mint egy nagy fotellel)
claire
 
 


Ja, én büfizni is arra tettem őket, hassal, lestek ki mögüle, mint a lövészárokból :lol:, de ez akkor is működött, ha a másik még szopizott, aki kész volt, azt megfordítottam, tudott büfizni, ez jól jön, főként amikor egyedül van velük az ember, nincs akinek a kezébe nyomd büfiztetni!

Még nem érzékelik, hogy nekik pont éjszaka kéne aludni, annyit tudsz csinálni, hogy megpróbálsz pihenni, szundítani, amikor ők. tudom , háztartás meg minden...most felejtős!! Pihi, önkényeztetés, nyugi és persze a babók!!!

Hajrá: Claire
claire
 
 


Köszi Claire :)
Igen van szoptatóspárnám, ezt én is meg fogom próbálni....lövészárkos mutatvány :D jóóóóóó!
deni78
Budapest
 
 


Egyetértek! Házimunka és minden egyéb ebben a korszakban felejtős, nem kell vele törődni!
Az éjszaka -nappal problémára nekem a kislányomnál az jött be, hogy nappal nem a mózes kosarába fektettem, hanem a babakocsiba, nem járkáltunk lábujjhegyen, sőt nem fogtuk vissza magunkat semmiféle napi zajtól, és így 2 napon belül fordult a kocka, az éjjelt szépen átaludta, nappal meg éberebb volt.
Hátha nálatok is bevállik :wink:

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


csak olvasok és olvasok...... persze tanulok :) hasrafordítás egyből kajcsi után???? na nekünk ez nem megy, úgy jönne ki belőlük mint ahogy bement. Noncsikám elég bukós motoliumot kap igaz Levi is, de neki annyira nem vészes a dolog.
Holnap lesznek 2hónaposak majd megírom a pontos súlyt.
Aminek angyon örülök, hogy szinte csak tejcsit kapnak, nagyon kevés pótlás kell. Viszont 150-160ml-ket benyomják :)

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Nekem se nagyon voltak büfizősök a gyerekek. Volt hogy még Verával sokat sétálgattam picit ütögetve a hátát, és mégsem büfizett, csak órákkal később. Lányoknak csak kicsit volt hasfájás, Srácoknak háááááááááát nem aludtunk 3 hónapig. DE túl vagyunk ezen is! :D

Kata
labkat
 
 


Hú, hát remélem nem lesznek hasfájások mifelénk :)
Ma éjjel a milupa nenatalt akarom mindkét cseppnek adni....Remélem nem fázunk rá.....
Fejek is, de szopizni nem nagyon tudnak, főleg Zozóka nem...és éjjel megvárni míg Levi szopizik és utána megetetem és csak azután következhet Zolta....hááááát....szóval ezért akarom most megpróbálni csak a tápszert éjjel.Szerintetek?
Ja, lenne egy olyan kérdésem, hogy a műanyag cumisüveget beleállíthatom a vízbe és föl tehetem a túzre melegedni benne a tejet? Vagy megolvad az alja.....? Eddigcsak üveggel csináltam ezt, de csak egy üveges van....majd valahol veszek még...de nagyon nem árulnak (dm, rossm.). Kép

<a><img src="http://lb1m.lilypie.com/x7IMp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie First Birthday tickers"></a>
deni78
Budapest
 
 


Nekem is volt bukós gyrekem, a fotel szerű szopispárnás feltámasztást, illetve az autós ülésbe helyezés végül elég volt, nem kellett sűrítő!

Tápszer és cumisüveg tapasztalatom nincs, bocs :oops:

alvás: mi sem csináltunk nagy ügyet abból, h alszanak, nappal, és ráadásul nappal babakocsoban alszanak sokszor, mégis kelnek éjjel... :( . Biztos vagyok benne, h én hibázom el vhol, mert gyakorlatilag mindegyiknél soká maradt el az éjszakai szopi, és utána már nem keltek, minek is :lol: :lol:!

claire
claire
 
 


Deni: persze, berakhatod, nem olvad el. Cukik a manók :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Olivér is bukogatott egy időben, de kinőtte. (Igaz közre játszott nála akkor a fertőzése is). A szopipárnás mutatvány tényleg jó ötlet. Amikor azt hitték, hogy Olivér refluxos, ki kellett volna próbálnom. Lehet, jobban díjazta volna, mint a bébihordozót.

Cumisüveg és tápszer ügyileg én se tudok hozzászólni. :)

Olivér már kb. 1,5 hónapja átalussza az éjszakát. Néha egy -egy nap előfordul, hogy megébred, de ciciztetni csak nagyon ritkán kell éjjel. De tegnap muszáj volt. Szegényem annyira szenved a foga miatt, hogy már rátettem cicire és akkor úgy megnyugodott és bealudt. Ma meg az álommanóval van jó barátságban. :D Biztos ez a hülye idő is megzavarja szegénykémet.

Vasárnap lesz a keresztelője. Már alig várom, hogy ezen is túllegyünk. Kiváncsi vagyok hogyan fogja bírni a szertartást.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi, ne félj, minden rendben lesz!
Az idő még a nagyobbakat is "kikezdi". Még engem is :shock:
Pussz

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


Zsuzskó, köszi, telnek :) Tegnap kaptunk egy kis sztereo hisztit fürdés előtt.....eddig csak nyekergés volt..na de a tegnapi az igazi sírás....fáradtak voltak...Ma viszont sokat alszanak, pedig nincs halk duma vagy osonás....de esténként mindig nyafi van, még kajcsi után is....Zoltát odaszoktam tenni magam mellé, aztán nyugi van és alvás.....az éjjel ha nem ébreszt a telefonom, akkor szerintem simán aludtunk volna reggel 6-ig..előtte lévő éjszaka meg pontosan 3 óránként ébresztettek a fiúk.....nem értem én ezt :) Tényleg minden nap más lesz?????
Hörgés nyögés az itt is van :D Nem semmik ezek a cseppek!
Jó cicizgetést :)
deni78
Budapest
 
 


Neked meg "amikor csak lehet pihenést" :wink:

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


Sziasztok!

2011-junius-13.-án megszületett: Balázs Róbert 2480g 48cm, és Balázs Norbert 1790g 46 cm.
17 napig voltunk korházban a Norbika súlya miatt, de amúgy minden rendben szépen gyarapodnak, jó szopó gyerekek.
Röviden ennyit tudok írni, remélem, hamar kialakul a napirendünk és több időm lesz gép elé ülni.
Mindenkinek jó egészséget kívánok.
balazsne
Ömböly
 
 


Deni!

Nem tudom, vegul adtal-e tapszert ejszaka; de fontold meg, ui sokak szerint az elso "kiegeszites" a tej elapadasanak biztos kezdete ;-(. Kicsit koran van meg Nektek, nem?

Ausztriaban amugy kevesbe nyomjak/tamogatjak a szopcsit: pl. tele van a TV tapszerreklammal, stb; a korhazban is siman adtak a tapszert a mamaknak, ha kertek. A szomszedom azert adott, merthogy "meg nincs eleg tej" - hat igy nem is lett soha...

Balazsne! gratulalunk! hany hetre szulettek?

Zsuzsko! szerintem Gyurka pontosan tudja, hogy Teged ra tud venni, hogy szorakoztasd ;-))! nalunk mar, 5. - 6.-kent szegenyek rajottek, hogy nincs ertelme tul sok szorakoztattatassal probalkozni; eleinte sokat aludtak, most mar ok is van, hogy szinte egesz nap nem alszanak, de azert szerencsere sokat elvannak kulon musor nelkul. ha kapnak, viszont nagyon ertekelik (szerencsere a tesok viszont jol potoljak az elso babas mama szorakoztatasanak egy reszet; talan meg talalekonyabbak is nalam ebben a mufajban).

De igen, Deni, sajnos sokszor van, hogy minden nap/ejszaka mas ;-(. altalaban szinte semmit sem alszanak napkozben; ma pedig, pl, szinte az egesz napot ataludtak. ejjel is: sokszor ataludnak az egesz ejszakat; maskor viszonylag gyakran kernenek egy kis nyalakodast... (6.5 honaposak)

mi most probalkozunk a pempokkel; nagyon cukik, nem ertik, hogy azzal az izevel mit kell csinalni a szajukban....toljak ki a kanalat a nyelvukkel; a kaja is tobb jon neha ki, mint be; de nem utalattal csinaljak, csak mert mintha nem ertenek, hogy akkor ezt most le kell nyelni... (eddig csak szopiztak, meg cumibol vagy kanallal sem kaptak) Irto vicces.
zsebibabak
 
 


sziasztok!
egyetértek Zsebivel, én sem adtam sose tápszert, most 11 hósan is szopiznak éjszaka is:oops: . És igen, néha össze-visszák a napok, meg amikor az ember már azt hinné, h na, most beálltak vmi ritkább ritmusra, akkor jön egy fejlődési ugrás, vagy ilyenkor nyáron néhány kánikulás nap, és rájuk jön a 2 óránként szopás.

a kanállal való ismerkedés tényleg vicces, enyémek is így csinálták, de egészen tanulékonyak voltak. Inni viszont nem nagyon isznak, nekik az az anyatej :lol:. Mennyiséget igazán nem isznak másból, max néhány kortyot, vagy ha van türelmem kiskanállal adni, akkor úgy :lol:.

Robi- Norbi pároshoz gratulálunk!!! Jó egészséget és sok boldogságot mindnyájatoknak!

Claire
claire
 
 


De nem tudom hogy csináljam.....Levente már 30g-ot szopizik (az nem elég70-et simán megeszik), viszont Zolta meg még csak próbálkozik és semmit nem tud még ciciből enni...szóval még mindkét fiúnál utána cumisüveg.....szóval ez időben sok, félek, hogy nem lesz így jó. Ti hogy csináljátok? Vagy nálatok mindkét pici evett rendesen a ciciből és ennyi? Az lenne a legkényelmesebb...de még nem megy :( . Ja, kanállal már mi is próbálkoztunk :D ,mert sajnos a cumisüvegből sem akar néha enni Zolta 3-4 perc után.....Szóval nem könnyű :) De élvezzük, főleg amikor jönnek a grimaszok :D Olyan ééééééédesek, hogy csak na :). Apával néha nagyon gyerekes dolgokon is képesek vagyunk nevetni :).
Szép hétvégét Nektek!
Kép
deni78
Budapest
 
 


Deni! Én mindig szoptattam őket, a cumisüveg nem igazán volt esetük. amikor Joni beteg volt, és gyenge, akkor azt csináltam, hogy szopinként cseréltem, h melyik melyikből szopik, így az erősebben szopó jól felszaporította a tejet, a gyengébbnek szinte dőlt a következő szopinál a gyengébbiknek a tejci! Lehet, h ez nem elég tudományos, de nekem működött. Ha kellett, még utána kifejtem a "maradékot". Én, ha mód van rá együtt szoptatom őket, de ez nem feltétel, csak sokszor idő spórolás.

Hypotónia: várja egy kicsit, hogy hogyan erősödik, aztán utaltasd be magatokat a Dévény alapítványhoz, sztem!

claire
claire
 
 


etetés: Olivér is csak cicizett, elég nehéz volt nálunk is a kezdet, pici volt a súlya, nehezen tudott szopizni. Most viszont már akár 160 -at is cicizik. :) Amikor fertőzéssel még bent voltunk a kórházban, akkor kapott cumisüvegből enni, de csak azért, hogy a sok inkubátorból kivételtől ne fáradjon el. Akkor elfogadta a cumisüveget, azóta viszont nem, igaz nem is erőltetem. Ha kap is folyadékot inni, azt kis kávés pohárból szürcsölgeti a drágám. Olyan zabálnivaló... :D
A kiskanállal nincs gondunk, mert a Maltofert és a Vigantolt abból kapja, így a pempőknél már nem volt neki furcsa. De látnátok milyen pofát vág, amikor valami új ízt adok neki... :D Szerencsére mindent megeszik. Tiszta haspók. Majd rakok fel róla képet...

Balázsné: gratulálok a fiúkhoz.

Deni: türelem és minden kialakul. Hidd el, meg fognak tanulni cicizni, csak te is hidd el, hogy ez így lesz.

Tegnap Olivér alig aludt valamit ebben a hülye kánikulában. Este voltunk gyónni a holnapi keresztelő miatt és utána ott maradtunk misén. A templomban végig ébren volt és nézelődött, járt keze lába, nagyon cukor volt. Az atya meg is jegyezte, milyen jó baba. Kiváncsi leszek, holnap mennyire lesz jó baba...
Ma délben evett, utána elaludt, azóta alszik. Elrabolta az álommanó... :D

Kép

Kép
mezi_84
 
 


A legnehezebb, hogy mindenki mast mond, igaz...? pl. most Deninek. A szoptatos konyvek es az en tapasztalatom az, hogyha a elejen a szopinal "konnyebb"alternativajuk is van, akkor nehezebben fogadjak el a szopit, vagy hamarabb leszoknak rola. Tehat ha nagyon meg szeretned, hogy tanuljanak szopizni, akkor erdemes kitartani, es nem adni sok alternativat (persze addig csak, amig nincs kar belole). pl. engem most rabeszeltek bimbovedore (nagyon tele volt, nem tudott a pici raharapni a bimbora); de aztan nem akarta mar anelkul elfogadni; keserves kuzdelem (sok siratas es par etkezesnyi eheztetes) aran sikerult csak visszaszoktatnom oket a bimbovedo nelkuli cicire. aztan nem hiztak eleget, a gyerekdoki megfenyegetett, hogyha egy napon belul nem kezdenek hizni, tapszer lesz; erre meg gyakrabban zargattam oket es tettem mellre, aztan mar minden szepen ment...

ismeroseim, akik szoptatast cumibol egeszitettek ki (plane, ha tapszeresen; mert ha lefejt, akkor legalabb a termelest segitette elo), azok kozul soknak a babaja hamarosan mar nem akart szopni, mert a cumibol konnyebb. Ha megnezem, hogy ezen topikokban is kik azok, akiknek sokaig sikerult a csak szoptatas, altalaban azok, akik nem hagyatkoztak sokaig alternativakra.

Ugyanakkor van ugyanitt ellenpelda is: bimbovedo utan is jol szoptatott; cumisuveg sem szoktatta le a szopirol, stb; ugyhogy nem csak egy aranyut van...

Amugy en is cumisuveg helyett kanallal, kavespoharral es fecskendovel probalkoztam, ha kellett nekik lefejt tejet adni. Itatni en is sokaig anyatejcit adok nekik, mint Claire...

Deni, gyonyoruen vagytok, sugaroztok a boldogsagtol, a kajci is menni fog igy vagy ugy; mindenkinek ment! ugy csinald, ahogy Neked a legjobb! a babanak is akkor lesz a legjobb.
zsebibabak
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?