Deni - en bizony furdetoparti vagyok. minden kereskedelmi kozmetikumot a mamanak gyartanak (hogy megvegye!) es nem a babara optimalizaljak; ekzemat elosegitik. nekem tobb gyerkocomnel is volt ekzema, es amikor visszavaltottunk a gyogyszertari furdetore, az segitett (el is mulasztotta kettonel). raadasul olcsobb is.
viszont nem konnyu hasznalni: nekem az valik be, hogy egy bogrebe teszek egy par ujjhossznyi kigyot, rateszek egy kis vizet, be a mikroba, egy fel percen belul szepen eloszlik a bogreben, es ezt a kutyulmany megy a furdovizbe.
Zsuzsko! nem lehet, hogy nem magaval a tejeddel van gond, csak a leado reflexszel? nekem pl. a fejogepek nem tudjak rendesen beinditani ezt a reflexet (nekem ez eleg eros; a baba miutan egy ideig cumizik, hirtelen bizsereg a mellbimbom, es akkor utana dol a tej; amugy meg alig-alig jon valami), csak a babok. emiatt en is tobbszor azt hittem, nincs semmi tejem - en is csak 10 - 20-akat fejtem, es mar-mar feladtam. de mikor a baba szopott, akkor nem volt gond (nem maradt ehes, szepen fejlodot...). most mar ezt tudtam, nem idegesitettem magam, es a babak tok koverkek; de ha fejni kell, megint csak alig van az edeny aljan ;-((. es van olyan, hogyha nem figyelek a babara, vagy ideges vagyok, vagy rohanok, a baba szopcsija is kevesbe tudja beinditani, es ilyenkor nyilvan kevesebb tejcsi jon neki. ezert mondjak, hogy nyugodt kornyezet, babara figyeles, stb (ha fej az ember, vigyen babakepet, stb); sot, a sor vagy mas alkoholt is, aki ajanlja, ha jol tudom, ezert: segit ellazitani, hogy konnyebben beinduljon a leado reflex.
Deni, furdetesrol meg annyit, hogy en eleinte mindig fraszban vagyok, mert olyan nehez azt a nyiklo-nyeklo kicsi artatlansagot biztonsagosan tartani... ugyhogy ez eleinte nalunk papa munka volt; neki valahogy nagyobb es szilardabb a keze... Amugy minden rendes korhazban meg kellene, hogy mutassak a furdetest - kerdezz csak ra a csecsemosoknel!!
amugy itt Ausztriaban, kepzeljetek, a gyerek fulet is teljesen a viz ala meritik furdes kozben, direkt... azota en is ugy csinalom, erdekes, tenyleg nem banjak a babok...
ebbol a topikbol erdekel valakit egy talalka jovo szerdan delelott?