Jessica2011!
Üdv köztünk
.
Hát, nekem meggyőződésem, hogy az ilyen típusú (főleg UH-s) adatoknál egy érték, nem érték! Ha a második már rendben volt (nem tudom mennyi a normális, csak úgy vettem ki a szavaidból, hogy ez norm. érték), akkor én igyekeznék megnyugodni teljesen
.
Mikor mi a 8 hetes UH-n voltunk, egy doki egy héttel kisebbnek mérte a picúrt. Én magyarázkodni kezdtem, hogy akkor vmi nem jó, mert az előző két vizsgálaton nem volt kisebb, ráadául napra pontosan tudom, mikor fogant (ovuteszt miatt, meg rá 10 napra lett + a terhesteszt), és nem lehet kisebb.... Ő legyintett, hogy dehogynem, később fogant, és kész
. De hát tudtam, hogy nem!
Még ott a kórházban elcsíptünk egy-két dokit (anyu kollégái), és mind azt mondták, hogy "ááá, csak később fogant" (mert ha nem, akkor vmi gond van, hogy nem fejlődik rendesen, de ezt egyik sem merte kimondani
). Végül már teljesen kikészültem, ott zokogtam, hogy mindenki hülyének néz...
Aztán jött egy idősebb doki, aki épp UH-zni jött, megkértük, hogy mérje meg újra. Megtette, és a baba napra pontosan akkora volt, mint amekkorának lennie kellett
! Én nem bírtam volna ki 4 hetet a bizonytalanságban
.
Ja, és persze azóta is mindig minden mérete stimmelt, csak az doki kisebbnek mérte, aztán meg kikérte magának, hogy kétségbe vonom az eredményt
.
Aztán meg az AFP. Az meg alacsony lett, de mivel önmagában ez az érték semmit sem jelent, abszolút nem izgattam magam rajta
. A 4-es teszt lényege, hogy a 12. heti UH, az AFP, a kombinált, meg a HCG szint (asszem ezek) együttesen utalhatnak elváltozásra. De csak ha több érték is eltér! Ráadásul az AFPegy nagyon pontatlan vizsgálat... A dokim azonnal legyintett rá, hogy na, ezzel aztán tényleg nem kell foglalkozni
. (Minden más értékem rendben volt, és a kombináltnál a Down-kockázat 1:25000-hez volt..).
Jaaa, annak idején meg Botondnál mértek egyszer "vesemedence-tágulatot" vagy vmi ilyesmit, de legközelebb már sehol semmi nyoma nem volt, meg előtte sem....
És a másik topikomban volt olyan lány még két éve, akinek a babája agykamra-tágulat gyanús volt, de náluk is kiderült, hogy minden oké
.
Ezeket azért írtam le, hogy megnyugodj: egy eltérő érték gyakorlatilag semmit se jelent!!!