Új privát üzeneted érkezett!

Bazsa! szuper hírek, nagyon jó olvasni h ilyen boldog vagy és pozitív!!!!

gigike! köszi a véleményt!

teljesen kikészülök idegileg, fél órája bőgök..nem tudok fejni nem jön......................................................:(((((((((((((((((((((((((((((((

és Ármin fél óra alatt 20at evett, utána másik ciciből 30at.

nem sokáig fogom én ezt bírni.... de ha tápszert adok, és nem tudok fejni és becsomosodik a mellem mi lesz????

KépKép
dike
 
 


Dike
Nyugi... vegyél egy nagy levegőt...
Ha már méricskélsz... ne a egyszeri adagot nézzed, hanem a napi mennyiséget...
(én eltenném a mérleget a legtávolabbi sarokba...)
Ha folyamatosan idegeskedsz, akkor biztosan nem lesz tejed... :cry:
Egy kis pihenés kellene... Párod nem tud egy kicsit segíteni? Hogy egy kicsit (egy órát legalább) csak magaddal tudj foglalkozni... pihenni, kényeztetni magad...
Végig kell gondolnod, hogy TE mit is szeretnél, mire vagy képes...
-tápszert adsz a babádnak
-szoptatsz
Tennivalók ettől függenek...

Kép
Kép Kép Kép Kép
gigike78
 
 


Bazsa
Altatás nélküli leszívás... nekem olyan inkvizíciós kínzás jut az eszembe róla... :cry: :evil:
Én biztosan nem vállalnám be!
Az úgy fáj!!!! És nem hiszem, hogy mozdulatlanul tudnám tartani a popómat közben...
(hüvelyi feltárás után, egy tűt szúrnak a hüvelyen keresztül a petefészekbe a tüszőhöz... és annyiszor kell a tűt igazgatni, ahány érett tüsző van...)
Amikor altatnak, kapsz nagyon erős fájdalomcsillapítót, és az altatószert...

Kép
Kép Kép Kép Kép
gigike78
 
 

 
 

Dike,

bocsi, hogy beleszólok, de fáj a szívem érted. Én nagy hibát követtem el, mikor minden szopi előtt és után mértem babót, hogy mennyit evett. nem mér egyáltalán pontosan a mérleg. tiszta ideg voltam, hogy nem eszik eleget. ahogy mások írták, elég max. naponta 1x mérni ugyanabban az időpontban.
tápszer:
utólag már nem biztos, hogy adnék neki pótlást. hanem amikor kér akkor adni neki cicit, és beáll magától. ha pedig nem gyarapszik, akkor adni neki pótlást tápszerből.
mellszívó:
én is vettem több 10e Ftért, nagyon jó minőségűt, mégsem sikerült egyetlen 1 cseppet sem kiszívni.
és ami a legfontosabb, bár tudom nehéz: nem idegeskedni. egyrészről babóca nagyon nagyon érzi, másrészről a tejcsi is rámehet.
nekem sajnos nagyon rosszindulatú anyósom van. apcival nagyon összevesztek, illetve kiprovokálta a veszekedést, mikor Rebeka 4hós volt. teljesen készen voltam, sírtam, hogy egy anya hogy viselkedhet így a saját édes gyerekével. Eredmény: ettől kezdve 1csepp tejem sem volt. meg kell próbálni nem idegeskedni. babád vedd magad mellé az ágyon, simogasd, beszélj hozzá, pihenjetek. hidd el nem éri meg ilyen "semmiségen" idegeskedned. és ha nincs tej? nem fog éhen halni babád, van tápszer.
még egyszer bocsi, csak magamat látom a mostani állapotodban, és így utólag már máshogy állnék a dolgokhoz. de majd a következőnél :)

Kép
gota79
 
 


gota! nagyon szépen köszönöm a hozzászólást!!!

próbálok lenyugodni!!!

KépKép
dike
 
 


fáj a petefészkem,föleg a jobb oldali,néha nagyokat bele is nyilal,szinte félelmetes és megijedek...
bedurrantak a melleim. most adtam be a bevactidet,még kettöt kell aludni :) :oops:
jóccaka
Vendég
 


már csak egyet... :-)
nem tudok aludni,már korán felébredtem,izgulok...
Vendég
 


Bazsa! nagyon nagyon szorítok érted!!!!!!!!!!!!!!!!

sajna nekem ma fél 1kor már tápszert kellett adnom Árminnak, mert két ciciből se jön annyi h jól lakjon, és evett tápszerből még 50et, de így is másfél óra után kelt, úgyh lehet még 30at se evett ciciből. most megetettem 1 ciciből alszik.szóval néha kelleni fog a tápszer még nem áll be újra a tejem..ha beáll. holnap veszek, állítólag lehet itt nálunk az egyik helyen kapni more milk kapszulát..remélem beválik.
humana ha start-ot vettem.

KépKép
dike
 
 


Sziasztok!

Bazsa,
a háttérből nagyon drukkolok!!!!!!+++++++++++++++++

Dike,
hidd el, nem gond, ha adsz Árminnak tápszert!Lelle már 1hetesen kapott, és utána is folyamatosan, mert nekem sajna 7.héten teljesen elapadt a tejem!
Hidd el, ígyis nagyon jó anya vagy!Én már a falra mászok attól, hogy mindenki csak azt szajkózza, hogy csak akkor vagy jó anya, ha szoptatsz! Az a lényeg, hogy Te nyugodj meg, és a picikéd lakjon jól!És akkor egy kiegyensúlyozott baba lesz!Mert ha te idegeskedsz, akkor azt a pici is megérzi!
Kitartást!!!!!!!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84
 
 


Csak pár sor, mert mindjárt alszok el!

Bazsa! Nagyon-nagyon szorítok! Jaj, úgy átélek mindent megint veled :)

Dike! A pihi csinálja a legtöbb tejet (kádba beülsz egy órára, becsukod a szemed és csak TE vagy). DE! Tudod, nekem nincs elég tejmirigyem, szóval minden trükköt végigcsináltam (ha kell, szólj :)) és nagyon-nagyon sokat szenvedtem, hogy elfogadjam agyban, hogy tápi kell. Szaffi napi 100 grammokat fogyott amíg csak szoptattam, szóval, ha ez nincs meg, akkor elvileg nincs nagy gáz.
Tápi elfogadása: anyósom fél éves koráig kizárólag szoptatta a férjemet, majd felült egy vonatra és lement Bukarestbe, a fiát meg otthagyta a nagymamának. Nem a szopitól lesz valaki jó anya! Nem ettől kötődtök egymáshoz! Élettani szempontból meg teljesen jók a tápik.

Úristen, mindjárt elalszom, pedig délután aludtam vagy 2 órát... és tegnap is este tíztől reggel 7ig aludtunk, csak egyszer kelt, de mivel köztünk feküdt, csak egy kis rúgkapálás volt, amit mi apával félig alva töltöttünk :roll:

Anett egyben vagy még, vagy lemaradtam valamiről?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.

Bazsa, nagyon drukkolok Neked! Ügyesek legyetek! :wink:

Rekuja, nem maradtál le semmiről! :D

Holnap (pontosabban ma) délelőtt NST, délután igyekszem írni is!

Jó éjt!

Kép

KépKép
anett_1
 
 


na eljött a nagy nap,majd délután jelentkezem....
Vendég
 


Sziasztok,

Bazsa
nagyon drukkolok neked! Ez a nap lesz a leghihetetlenebb életedben :) s majd a beülti napja, és nagyon büszke leszel magadra, hogy végig bírtad csinálni, mind lelkileg és fizikailag is! :wink:
Nekem is fájt a petefészkem, s leszívás után is!

Dike
Én szoptatás párti vagyok, főleg az endó miatt nekem muszáj, szóval magam miatt is érdemes szoptatnom!
Szerintem a legfontosabb nálad, hogy ne stresszelj! Ez tényleg nagyon fontos! Pl. egyik nap kiakadtam, kint voltunk a babakocsival, s a kutya felugatta a bébit, rögtön letoltam a kutyát, s már vettem is fel a gyereket, de mivel morogtam a kutyával, kisfiam egyáltalán nem nyugodott meg. eldöntöttem, higgadt leszek, mert nem fog megnyugodni, kedves beszéltem hozzá, puszilgattam, s tényleg megnyugodott, szóval tényleg megérzik, hogy valami nincs rendben!
És nekem is mindig nagyon puha a mellem, mikor először volt ennyire puha én is paráztam, vettünk Urtica Urens, ill. Fitaloc teát, pár nap alatt mindig feltelt a mellem és nappal is kemény lett, akkor jöttem rá, hogy milyen hülye vagyok, nem is kell nekem ennyi tej, minek??? ha a bébinek elég volt tea és homeós bogyó nélkül is a tej :)
Én minden nap lepasszolom kicsit a bébit apának, addig csak ott ülök velük és beszélgetünk, de nem nálam van a pici, olyan jó nézni őket, s jó, hogy kicsit nem rajtam lóg a pindurka! ne értsétek félre, hogy pl. unom vagy ilyesmi, de ennyire szükségem van, ill. minden nap kihasználom az időt, s vagy negyed óráig zuhanyzom, Isteni forró vízben, s ott totál kikapcsolom az agyamat és csak magam vagyok :) persze, amikor meghallom, hogy sír, akkor vége az egésznek, mert már nem tudok nyugodtan zuhanyozni, hiába van az apjával.

Szóval nekem egy tanácsom van! ha aggódsz, akkor vegyél homeós bogyót, teát, használd pár napig, s rá fogsz jönni, hogy nincs is semmi gond! :wink: nálam amúgy a kórházban csinálta ezt, hogy hiába etettem, sírt és nyugtalan volt, de tudom, hogy azért, mert én is ideges voltam! Akkor tudtam már, hogy az a baj, de egyszerűen ingerlt a kórházi környezet és az ott dolgozók!

Bocsi a hosszú okfejtésért!

Zita

Kép
zitácska79
 
 


köszönöm csajok amit írtatok, ezerszer nyugodtabb, jobb kedvű vagyok mióta adhatok neki tápszert a cici után ami nem elég neki.

Zita! pont ezt a 2 tejserkentőt használom 4 napja, de nincs változás, és már nyugodt is vagyok. de ma veszek more milk kapszulát mindenki arra esküdik, drága mulatság, de egy próbát megér.

Anett! drukkk, gyere majd a hírekkel!

Bazsa! gondolok rád, szorítok!

KépKép
dike
 
 


megjöttem :-)
ééééleeeeek :-)
mégiscsak aludtam egy kicsit :-) uh semmit nem éreztem...
most fájok,de nem vészes,ki lehet bírni. hasonlít a menstruációs fájdalomhoz.
holnap délelött kell telefonálnom embrió ügyben,és akkor kapok is idöpontot egyböl,h mikor kerülnek be. jajjj most végre túl vagyok a leszíváson,erre lehet megint miért izgulni :-)
bazsa boldog és alig várja,h bennt legyenek az embriói :-)
Vendég
 


Bazsának minden oka megvan rá, hogy boldog legyen :lol:
Gondolj bele, talán épp most jönnek létre a gyerekeid abban a pici üvegedénykében :D Ott szexelnek egy laborban a petéid a spermákkal :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Bazsa
nagyon drukkolok a kis petikéknek és a spermáknak, hogy talizzanak :wink: tudod elég csak egy is belőlük, hogy a csoda megtörténjen! :wink:

Dike
sajnálom, hogy nem használnak ezek a szerek :( de próbáld meg, amit mások ajánlottak, hátha segít! örülök, hogy már nyugodtabb vagy, most ez a legfontosabb!

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Dike,

zugiban olvaslak, örülök, hogy nyugodtabb vagy! Hatásosnak mondják még a Karamalz italt is. nekem sajna nem használt (szerintem a stressz miatt is), de az uncsimnak rengeteg teje lett tőle. A citromos még finom is. A Tescoba, Metroba lehet venni, a söröknél van (alkohol mentes).
A teát bár én is ittam (napi maximumot, amit lehet) egyesek szerint a babónak hasfájást okoz :roll: :roll: :roll: nem tudom.

Kép
gota79
 
 


Egyébként én most hallottam először a more milk kapszuláról, most olvastam utána, s meglepődtem, hogy mennyi tejserkentő holmi van :shock: szerencsére eddig nem volt nagy baj, hogy annyira utánanéztem volna, de jó okosnak és tájékozottnak lenni! :wink:

Azt hiszem babócám megfázott :( de bízom benne hogy nem, nagyon sokat tüsszög ma :( éjjel szokásos ruciban (rövid ujjú body, rugdalózó) volt, kicsit vastagabb takaróval betakarva, de hideg volt keze, lába, most bebugyuláltam a takaróba, mint egy pólyába, egész nap úgy van, s most végre nem fázik. tuti fázott éjjel :( nálunk 22,5 fok volt a szobában tegnap este, elvileg a babáknak 18-21 fok jó, lehet mégsem :?

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Gota
a laktoherbről én is hallottam, hogy pocifájást okoz a babánál, fitolacra azt mondták, hogy jó. Mivel mi alapból hasfájósak vagyunk, s én csak 3 bögrével ittam összesen, így nem tudok nyilatkozni, hogy fájt-e attóla pocija.

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Zita! nálunk 22 és 24 fok között ingadozik és én is hosszú ujjú rugiban és rövid ujjú bodyban altatom, plussz takaró, de már mindig lerúgja, ugyanis képes már keresztbe fordulni a kiságyba az én kis ficánkám.
dokinéni mondta h nagyon erős, szívós kis gyerek, fejét is simán emeli fordítgatja hason.
2950 gramm, 150nel többet hízott 2 hét alatt az elvártnál:)

sajnálom a megfázást...de lehet csak irritálja vmi az orrát...

KépKép
dike
 
 


naggggyon fááájok, kaptam kúpot,eddig nem sokat ért,mindjárt rakok be mégegyet...
köszi mindenkinek a drukkot,annnyira de annnyira aranyosak vagytok...
rekuja,te meg olyan bolond vagy:-) olyan jót röhögtem... ugyanis elképzeltem mi történik az üvegben, bármint úgy ahogy te leírtad :-D
Vendég
 


Bazsa
Drukkok mennek a randihoz!
Vegyél be fájdalomcsillapítót! Igyál sokat, egyél fehérjedús kajákat (nagyon jók a tejtermékek)

Tejserkentők
Érdemes egyszerre csak egyfajtát használni! És pár napig türelemmel lenni!!!! Egyiknek sincs azonnali hatása!!!

Dike
Ha nem lenne elég a tejed, ha nem szopina eleget a kisfiad, akkor nem is hízna!!!! :wink:

Kép
Kép Kép Kép Kép
gigike78
 
 


Bazsa! nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
dike
 
 


Dike,

látod, ez a lényeg! gyarapszik! remélem most még jobban sikerült megnyugodnod!

Kép
gota79
 
 


Sziasztok!

Dike, köszi szépen!:D Látom, sokszor nem egyszerű, de mégis szépen megoldjátok! Szépen hízik is a kicsi fiú, így olyan nagy baj nem lehet! :wink: Nyugodj meg! Te hogy vagy? Regenerálódsz?
Mihály Levente (lesz) a neve a kis drágánknak:) Mihály a férjem és a felmenői után. Sajna már a férjem édesapja sem él, pedig leginkább miatta, az ő emlékére adjuk ezt a nevet Minikének. Fiú nevekből az én favoritom a Levente, Barnabás, Zsombor, lánynevünk meg egy volt/van: Janka.

Rekuja, köszi szépen a biztatást! :D
Gyorsan eltelik az a pár hónap és kezdhettek Ti is, jól hangzik! :wink:

Bazsa, köszi! :D
Drukkolok továbbra is ezerrel!! Azért örülök, hogy mégis kértél altatást..... direkt nem is írtam inkább semmit sem az altatás nélküli tervedre. :roll:
Az természetes, hogy most fáj a pocid, de holnapra sokkal jobb lesz! Hány petesejtet tudtak leszívni, lehet tudni?

Zitácska, köszi szépen! :D
Remélem, hogy nem fázott meg Olivér, jobbulást Nektek, vigyázzatok Magatokra! Vonalzód???????????????????????? :shock:
A családoddal sem egyszerű, de ahogy írod a faluközösséggel sem könnyű. :?

Gigike, üdv! Gratulálok a gyerekekhez!!

Betöltöttük a 39. hetet, holnap már a 40. hétbe lépünk :D Voltam ma NST-n, minden rendben, szép görbét "rajzoltunk", vérnyomás és vizelet oké. Eddig hétfőnként kellett mennünk, de most pénteken lesz a következő NST és az esetleges vizsgálat.
Örülök, hogy nem szültünk szombat este a hidegfront hatására, ma mondták, hogy telt ház volt a szülőszobán. 9 kismami volt bent, ültetni is alig tudták őket, nemhogy fektetni.... 4 szülőszoba van.
Ma este még elmentünk vacsorázni a kedvenc éttermünkbe, "koccintottunk" Egyszemke egészségére. :D Kíváncsi vagyok, hogy mikor indul ki a pocimból, egyelőre nagyon aktív baba odabent.
Holnapra még kozmetikust tervezek, szerdán a barátnőm jön át..... majd látjuk mi lesz :wink:

Jó éjt!

Kép

KépKép
anett_1
 
 


Dike, nagyon klassz a vonalzód!

Kép

KépKép
anett_1
 
 


anett,
ma délelött kell felhívnom a labort,ebrió ügyben és egyböl idöpontot is kapok a beültetésre. tegnap délután felhívhattam volna petesejt ügyben,de majd ma megkérdem...
szerintem már ne nagyon tervezgess a hétre semmit,mert most már tényleg bármelyik pillanatban beindulhat a kis MISILEVI :-)

ma már sokkal jobban vagyok... tegnap este 6 körül nem tudtam még elképzelni,h ma dolgozzak, aztán elaludtam és mire felébredtem (8 körül) már ezerszer jobb volt.
ma jövök majd a petesejt és embrió hírekkel...
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsi a zavarásért de kéne egy kis segítség a 2011 es januári topiklakó vagyok és jelentkeztünk egy játékra amira szavazni kéne ha van egy kis időtök

http://www.esküvőnklesz.hu/szavazas/osszeadunk_14_csoport

Amúgy a szavazók között kisorsólnak egy Szigetközi 2 személyes nyaralás úgyhogy Hajrá mindenkinek!

És akikre szavazni kéne
Csilla és Zsolti

Üdv

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Anett! huu de izgi, jól érzi magát odabent egyszemke úgy néz ki:)) könnyű szülést kívánok, írj majd sms-t.
én regenerálódok igen, aranyér már nincs, viszont vérzek rendesen..majd elmúlik...

Ármin étkezése:

21 órakkor evett 20ml tejet, plussz 80 tápszert, aztán legközelebb csak negyed 3kor kelt akkor 60 ml tej, és 30 tápszer, és utána 6kor 30ml tej, és 60 tápszer. most 7től alszik először a pihiszékbe, de sokat nyög, nyom, nem tudott még éjjel óta kakilni.

KépKép
dike
 
 


embrió hírek!!!

csak 5 petesejtet szívtak le, abból 4 megtermékenyült és most éppen raá akartak beszélni,hogy nem e sok a 3 embrió a beültihez,merthopgy mégy fiatal vagyok... heeee???? kérdem a csajt,37 évesen fiatal vagyok???? persze nem mondom,h nem esik jól:-) dehát ez mit jelentsen? az esély nagyobb a 3 embrióval,innetöl kezdve,akkor tegyék csak azt szépen bele... ezek azt hiszik,h tele vagyok pénzzel? hogy még belefér egy pár lombik programm??? ne haragudjon a világ,de ezt nem tudom másképp értelmezni... huuuu ez nem tetszik... úgy utálom ezt a világot,hogy minden a pénzröl szól...
na mindegy nem hagyom magam...

írtak fel utrogest-et,ami adott,de hogy mi ez a gél amit felírtak?! valami estradiol tartalmú gél,amit a börömre kell kenni... ismeri valaki???
Vendég
 


Zita
Jobbulást a picinek :( Orrporszívózol, vagy nem kell? Jaj, én is úgy félek egy betegségtől, de bizti, ebből is csak az első lesz nehéz :roll: vagy remélem :roll:
A szobahőmérséklet meg a ruhák totál babafüggőek, tudod, átlagos gyerek nincs :) Szaffi apja-vére, én folyton fázok amikor neki melege van :)
Laktoherb csak néhány babának okoz pocifájást, legalábbis ezt mondta a szoptatási tanácsadó barátnőm, aki segített nekem az elején (leginkább elfogadni a tápit, mert mást nem tehetett).
Ja, én se látom a vonalzódat :roll:

Dike
Tök jól hízik a picid, nem hinném, hogy éhezik, nyugi! :) Bizti méricskélni fogod minden alkalommal a tejcsi+tápi mennyiséget? A tápi úgy is látszik, tejcsit meg had igyon, amennyit csak akar! Mi csak naponta 1x mértük, azt is azért, mert apa imádta irogatni :lol:
Vegyes tüzelésű gyerek: Ha jól olvastam, először szopiztatsz, ez ugye előfeltétel a tejcsi megtartásához, ahogy az is, mindig mind2 cicire tedd rá. Nekem rengeteget segített, hogy este a fürdésnél, amikor üres volt a cici, mindig fejtem kb 2-3 percet mindkettőt, akkor is, ha semmi se jött belőle. Kb egy óra múlva éreztem, hogy termel, és így az éjszakai etetésre volt általában a legtöbb (közel 20 ml :lol:) tejcsi. Szopi közben, mikor az egyikből iszik a másiknak meg beindul a tejleadó reflexe, én összegyűjtöttem azt a pár kortyot (<5 ml) és beleöntöttem a tápiba, hogy azt a kis tejcsit is megkapja. Éhség sírás, cici ellökés nem feltétlen valóban éhséget jelent, néha tök össze-vissza jeleznek. A tápitól meg minden baba alszik, mint akit fejbe vágtak :D
Tápitól változik a kakilási szokás! Tök normális, ha 4-5 napontára ritkul, mert a tápi előemésztett kaja, lényegében maximálisan felhasználja, nincs végtermék. A szín is változni fog, az állag is, akár zöld is lehet szintén az előemésztettség miatt, ne pánikolj ezért! Milyen tápit adtok? Ja, és a tápira szoktatás eltart pár napig, amíg a pocija megszokja, szóval addig lehetnek hasfájások rendesen :(
Mennyire vérzel? Mint egy gyengébb mensis nap? Kaptál szülés után vmi méhösszehúzót? Mennyi betétet kell még cserélned egy nap? Én kb 4,5 hétig véreztem, de 1,5 hét után már elég volt napi 1-2 tisztasági betét. Majd 1 héttel a vérzés abbamaradása után menstruáltam :evil:

Bazsa (megint Dikét írtam elsőre, de már észrevettem :D)
Na telefonáltál?
Ha fájsz az jó :) Én csak egyszer fájtam a 3ból, na abból lett Szaffi :lol: Hmmm, mit kézeltél mi történik az üvegben, ami ennyire... :oops: :lol:
Dolgozol? Nem vagy semmi! Mondjuk legalább eltereli a figyelmet, már amennyire lehet :) Beülti után azért otthon maradsz pár napot?
Na, frissítettem, látom van 4 picikéd :lol: Bőrre krém sztem fényérzékenység ellen lehet, nekem legalábbis volt, mert vmelyik gyógyszer (a sárga kék dobozos :lol:) totál kicsinálta a bőrömet. Meg a gyomrom is, no de mi az nekünk :lol:
Nem a pénz miatt kérdezték, hogy mehet-e a 3!!! Itthon nagyon nem szeretnek 3-at betenni, mert ha mind3 megtapad, nagyon nagy a vetélés, koraszületés kockázata!!! Az is előfordul ilyenkor, hogy a megtapadt 3-ból valamelyiket „menet közben” abortálni kell a másik kettő és az anya védelmében. És sokszor nincs egyértelműen gyengébb, így a választás szerintem nagyon nehéz lelki traumával jár :( Nekem Szaffinál 2 nagyon szép volt, és a doki rá akart minket beszélni, hogy csak egyet tegyünk vissza, mert túl nagy az ikrek kockázata ilyen szép sejtkupackákból :shock: Szerencsére apa ragaszkodott mind2höz. Bele se akarok gondolni, mi van, ha akkor pont Szaffi marad ki :cry:
5-ből 4 nagyon-nagyon jó arány ám! Nekem 13-ból volt 4 :( De hát itt van Szaffi :)
Gondolj bele, milyen korúakkal foglalkozhatnak, ha a 37 reflexből fiatal :) Mondjuk a Kaáliban én is találkoztam 46 évessel, mondta, ő évek óta rendszeresen jár, hátha... fú, nagyon sajnáltam :cry:

Gigike
Azta Salzburg?! Irigy! Akkor ti Salzkammergutba jártok hétvégenként? Húúúúúúú nagyon irigy!!! Meg a 3 picikére is, mi is ennyit tervezünk :D és nálunk is valószínűleg lombikban készül a következő kettő is. A két nagy közt kevesebb, mint két év van? Mi úgy akarjuk, hogy Szaffi 1. szülinapja körül legyen a következő beülti, nálatok ez hogy volt?
Áron még egész friss baba :) „nagyok” hogy viszonyulnak hozzá?

Anett
Mihály remek név, nekünk is ott sorakozik a Vuk mögött. Mert ugye a Mihály is retromese név (Misi mókus miatt).
Semmi sem jobb, mint egy túlhordott baba :D Én is rengeteg programot szerveztem, mondván akkor tuti kijön végre, de nem vált be. Mi kirándulni is elmentünk, meg a kiírt napomon egy nagyot sétáltunk a kopaszi gátnál, hátha, de semmi. Aztán mikor először volt olyan, hogy a nődokim magánrendelőjébe nem tudtam menni ctg-re és a kórházba kellett volna, hát inkább kijött a csaj :D
Kozmetikus? Látom, benned is dolgozik, hogy muszáj csininek lenni az első talihoz ;) Én itt 5 perces fájásokkal még leborotváltam a lábam, nehogy mormotának nézzen a csaj :lol:

Kezdek naggyon-naggyon megtelni a költözés-lakásfeljítás miatt, apa meg úgy gondolja, hogy én úgyis itthon lógatom a lábam, belefér, hogy a csajszival rohangálok mesterek után. Szerdán pl ki kell mennem „valamikor délelőtt” mert a villanyóra átíráshoz kijönnek megnézni az órát (nemtom minek, mert az átadáskori mérőállás alapján fizetünk). Na szóval jönnek, én meg várjak ott Szaffival, miközben a lakásban egy egész festőbrigád dolgozik, ráadásul a helyi szakközép mestere csinálja a diákokkal... de hát én ráérek, mert csak egész nap fórumozok, meg nézem, ahogy a csajom alszik :twisted:

Látom, Csicsi itt is gyűjti a szavazatokat az ingyen esküvőhöz :lol: Ha nagyon ráértek, klikkeljetek rá, mégis ott vannak a kislányok, ideje lenne bekötni a csaj fejét :lol: (januári topiklakó, mint én, 5 nap különbséggel szültünk)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Mindig azt hittem, a világ legcukibb dolga, egy baba. Aztán leraktuk Szaffit Rozi mellé :D
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


rekuja,
a beülti után 1 szabit terveztem,de kezdem lebeszélni magam róla... nem tudom jó e ha itthon ülök és agyalok,inkább elterelném a figyelmem a munkámmal,viszont ott a ma´sik oldal,h nem kéne a stressz. beszéltem a fönökömmel, ö persze meg akar gyözni, h nem lesz stressz... hát igen nem jó fönökhelyettesnek lenni,mert nélküle nem megy semmi elöre... gondolják a fönökök... pedig csak egy lusta dög :-)
jó döntés volt a 2 embrió... olyan jó volt olvasni :-) látod néha mennyire fontos egy-két döntés...
a krémben pedig hormon van,sosem hallottam ilyenröl.
azt mondjátok már meg nekem még,h mennyi utrogest (progeszteron)-t szedtetek a beülti után? nekem 3szor 2-t írtak fel...
van egy kolleganöm,aki anno lombikozott és azt mondta,h nagyon fájt a hasa beülti után és megnövelte a progeszteron adagot magától, és utólag a doki azt mondta,h nagyon jól csinálta...
Vendég
 


Bazsa! drukkkk!!!!!!!!!!!!!!!!engem is lebeszéltek a fórumtársak a 3ról...és én is beláttam h elég a 2....de úgy dönts ahogy neked,nektek a legjobb!!!!!

Rekuja! de nagyon édes ez a kép!
mindkét ciciből szopik, mindkettőt fejem napközben, mos szopi után elfelejtettem és rá 2 órára fejtem csak, és sikerült 40et, igaz több is lett volna, de hagyok benne Árminnak,mert nem sokára kel, és addigra akkor nem termelődik. vérzek mensisen, tegnap akkora alvadt darab jött ki huuu meg is ijedtem. igaz h meleg vízben kádba ülve fürödtem, jól esett..lehet az hozta ki. napi 3-4 betét.

KépKép
dike
 
 


Bazsa
Én otthon maradnék legalább 1 napot, kell az ember lelkének egy kis befelé figyelés. Tudod, hogy beszélgess velük a megtapadásról, meg ilyenek :wink:
Nekem is 3x2 Utro volt, aszem az a max adag, legalábbis a dobozbeli cetlin ez van.

Dike
Ügyi vagy a tejcsivel, tarts ki, nagyon drukkolok ám!
Nem lehet, hogy a varratok potyognak ki? Na az elég undorító :?
Köszi a dicséretet a képre :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


rekuja,
a kép igen tényleg nagyon édi :-)
és az utrot vaginálisan vagy orálisan vetted be?
csütörtökön beülti,uh a héten csütörtöktöl no meló,aztán lehet hogy jövö héten sem megyek,hanem elfoglalom magam mással. ugyis kell egy-két dolgot intéznem,majd azzal lekötöm magam. a stressz nem hiányzik egyáltalán...

dike,
egyre ügyesebb vagy úgy látom tej ügyben :-) gyakorlat teszi a mestert :-) látod,jó hogy itt olvasgatlak nekem már annyi tapasztalatom lesz innen,hogy mire meglesz a baba kenem vágom a szopi témát :-)
igen most hogy így mondjátok,nem igazán gondoltam bele a 3 embrió veszélyeibe,hanem csak az volt elöttem,hogy minél több,annál nagyobb az esély... na majd meglátjuk,milyen szépek lesznek az embriók.

zita,
jobban van már a babócád?
Vendég
 


anett,
olyan érzésem van,hogy ma vagy holnap megszülsz...
kíváncsi vagyok,bejön e :-)
Vendég
 


Anett
nagyon aktív vagy még mindig! :) én már a 37. héttől K.O. voltam, 38-tól már nem vezettem autót sem, mert már nem tudtam úgy odafigyelni és mindig nyomott vmimet, egyszer majdnem belementem egy trabantba, s akkor döntöttem el, hogy legközelebb én ugyan nem fogok vezetni, egészen jún. elejéig pihent az autóm a garázsban!
Nagyon szorítok neked, hogy mielőbb kibújjon a kis Misike :) s remélem, hogy neked használni fog a sok homeós bogyó, gondolom szeded őket most is, meg majd a vajúdás alatt :)
Úgy néz ki, hogy mégsem fázott meg picurkám! :) nagyon örülök, mert nagyon aggódtam....

Dike
én a helyedben nem mérném, hogy mennyit eszik a gyerek, meg is őrülnék, ha mérném, de te tudod, nem akarok nagyon beleszólni, csak nehogy kikészülj ettől a sok méréstől! én sosem mértem mennyit eszik a gyerek, láttam, hogy tokásodik, hízik, s jóllakik és kidől kaja után :) nekem ennyi elég volt! :)
Nálam is volt, hogy alvadt vér jött ki, ne aggódj! De ha nagyon sokszor előfordulna, akkor orvoshoz kell fordulni, olvastam neten!

Bazsa
Nagyon ügyesek voltak a kis petikék és spermák :) gratulálok, nagyon jó arány. Nekünk 17-ből csak 4 termékenyült meg és 2 került beültire és 2 van fagyiban még. 2-ből pedig egy maradt meg. Akkor nagyon örültem, hogy megmaradt az az egy, de nagyon bántott, hogy a másik nem :( nem akartunk egyszerre 2 babát, de ő is a gyerekem volt, s pár nap kellett nekem, hogy elfogadjam, hogy egyet elvesztettünk.
Nehéz dolog, hogy mennyit kellene beültetni, mi eredetileg 1-et akartunk, a doki beszélt rá a kettőre, de jobb így, mert lehet nem lenne meg a kisfiúnk, persze az is lehet, hogy pont őt ültették volna be.
Szerintem az a krém olyan lehet, mint amit én kaptam tapaszban, hormonok az is, így tuti, hogy az. Nekem a derekamra kellett tapasztani mindkét oldalra két pötty alakú tapaszt és azt hiszem, hogy 4 naponta kellett cserélni.
Én azt hiszem hogy 1 hétig napi 3*4 utrót szedtem, aztán már csak 3*2-t mellette Crinone-t is kellett használni minden este. Ja és nem szájon át kellett az utrót. Nekem a 12. hét végéig kellett minden marhaságot szednem.
Én a helyedben nem melóznék, nekem egyébként is szörnyű volt a beültim. Sosem fogom elfelejteni, míg más élvezetek között lesz terhes, én addig iszonyatos fájdalmak között :( a kacsa, amit felhelyeztek nem az én méretem volt, úgy kitágítottak, hogy már rá kellett szólnom a dokira, hogy jó lesz ha siet, mert ez baromira fáj. Férjem ki is akadt mindenkire, hogy így megkínóztak, azóta is bánom, hogy elmondtam neki, hogy milyen szörnyű volt, mert amúgy is végig agódott minden beavatkozásnál.

Rekuja
nem porszívózok, mármint orrot :) ahogy írtam szerencsére mégsem beteg. Egyébként van úgy hogy szuszog nagyon, de azért, mert tiszta tokás :) volt, hogy azt hittem, hogy van vmi a nózijában és leszívtuk, de semmi nem jött.
Nem irigyellek a költözés és intézkedés miatt, olyan jó nyugodtan ellenni itthon, s csak néha kimozdulni. Így nyugodt is vagyok és a babám is.
Ahogy olvastalak, akkor nálunk rosszabb volt az arány 17:4.

Tyű, remélem mindenkinek írtam, olyan sokat írtatok, hogy többször át kellett olvasnom :)
NEm tudom, hogy miért nem látjátok a vonalzómat.

MA megyünk vissza nődokihoz.... citó is lesz, utálom :(

Zita

Kép
zitácska79
 
 


éjjel 70et evett ciciből, reggel meg 80at:))))

kivihetem Ármint ilyen melegbe??? ha nem éri a babakocsiba a nap a fejét akkor is kell rá sapi??

KépKép
dike
 
 


Van ám itt élet! :)

Bazsa
Utro hüvelybe megy :D De ez sztem rá is van írva :) Nekem is a 12. héten kellett elkezdenem a fokozatos leállást. Amúgy jó kellemetlen egy cucc, azért kell 2 belőle, mert 1 tuti kiolvad a bgyidra, ha nem több. Muszáj tisztasági betétezni hozzá.

Zita
Te nyertél, rosszabb volt az arányod :lol:
Nekem a beülti sose fájt. Egyszer kellemetlenebb volt. Amúgy tök ugyanaz, mint az inszemnél, úgyhogy már nagy tapasztalatom volt benne :D De meg kell mondjam, eddig 3 doki csinált ilyeneket (a sajátom meg a Kaáliban kettő) és hát, ha választani kell, a sajátom a legügyesebb kezű mind közül :) Én egyszer eltörtem egy műanyag kacsát a hüvelyemmel :oops: Ez a petevezeték-átjárhatóságinál volt (ja, az is tök ugyanaz, mint a beülti), szóval annyira féltem meg minden, hogy tiszta feszült voltam, aztán hallom, hogy reccs, a dokim meg kér egy másik eszközt, asszisztens meg nem érti, mert nem hiszi el :lol: Aztán próbált a doki nyugtatni, hogy lazítsak stb.
Költözés miatt én se irigylem magamat :) Meg felújítás ide vagy oda, ez egy nagyon szép lakás, csak hát nem a miénk :) Fájni fog érte a szívem, ez volt az első önálló otthonom, sok emlék fűz hozzá. De az újhoz is bizti fog, sőt!
Cito a 6 hetesen? :shock: nekem azt mondta, fél év múlva csinál, most akarok időpontot kérni a jövő hónapra (na jó, majd a költözés után, hogy lássam mi van). Vagy ez neked a bajod miatt kell?

Anett
Én a hétvégi rossz időt jósolom neked szülésre :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Árminnak szájpenésze van úgy látom...ez nem anyatej:(((

KépKép
dike
 
 


zita,
örülök,h nincs baja a babádnak :-)
nekem inszeminációm volt,de nem fájt és a dokim azt mondta a beülti ugyanolyan lesz. kellemetlen az tény,de nem vészes...
a krémben estradiol van,az is hormon,csak engem az zavar,hogy azt írja,h terhességnél nem szabad használni...
az a tapasz is érdekes dolog,mik nem vannak :-)
én sem látom a vonalzódat...

dike,
ügyes vagy,látod mondom én,h a gyakorlat teszi a mestert :-)
a széjpenész nem egy vészes dolgog,úgy tudom,sok babának van...

rekuja,
az utrot használtam inszemnél is és hüvelybe kellett akkor is és nekem is kifolyt sok. nekem ugye mivel 2 anyaméhem van nem hiszem el,h elég a 3szor 2...
csak azért kérdeztem,h ki hogyan szedte,mert a betegtájékoztató orálisan írja és a csaj mondta,h ha dolgozom vagy úton vagyok,akkor nyugodtan bevehetem orálisan... hát én is néztem nagyot. aztán ezek után elolvastam a tájékoztatót és semmi nem ír a vaginális használatról.... hmmm... na mindegy,ha itthon vagyok,akkor alulról kerül be,ha nem,akkor meg felülröl :-)


úgy döntöttem,h ezen a héten és jövö héten is itthon maradok. elfoglalom magam mással majd... nem tudom kiírnak e,ha nem akkor veszek ki szabit.
jajjj csajok holnap nagy nap lesz :-) és tudjátok mi a legszebb az egészben??? hogy holnap lesz a házassági évfordulónk is :-) szép ajándék az embrió,nemde? :-)
Vendég
 


Bazsa
Drukkolok!
3 embrió... rizikós... :?
Mi van, ha mindhárom megtapad? Egy 3-as terhesség nagyon problémás :cry:
Ma már inkább az a trend, hogy egy-egy embriót ültetnek be, inkább fagyasztják a többit... így nagyobb az esély EGÉSZSÉGES gyerek születésére...
Utro: én volt, hogy szájon keresztül vettem be... mikor dolgoztam, nem tudtam a dugdosás után feküdni...

Anett
Misi még a pocakban? :wink:

Rekuja
Kitartást!
Aranyos a két babácska!

Dike
Szájpenész :cry:
Ez az a helyzet, amikor mindent, ami a baba szájába kerülhet, sterilizálni kell! A melledet is nagyon alaposan le kell mosnod szopi előtt, szopi után...
Vegyél a patikában borax-glicerint. Azt kell egy gézlapra önteni, azzal jó alaposan a gombatelepeket letörölni!
És nem kell megijedni, a popsin is megjelenhet a gomba... Canesten krém jó akkor...

Gyerekem átváltozott... ördögfióka lett :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


lb,
igen,igazatok van nem gondoltam át, bennem csak az volt,h minél nagyobb legyen az esély. majd ma elmondja a dokim,hogy ö mit gondol, de a kettöt mindenképpen szeretném...
ördögfióka? mert mi baj? miket csinál?
Vendég
 


10-re mentünk és 10.30-ra haza is értünk 2 pocaklakóval :-)
Vendég
 


bazsa!!! de nagyon jóóóóóóóó! ugye tudod h most állapotos vagy? és nagyon nagyon szorítok h még 9 hónapig az lehess.

még se penész letudtam törölni...

KépKép
dike
 
 


eddig panaszkodtam h minden kaja után bekakil,most meg úgy szenved h nem tud,mindig felkel, nyüszög, nyög, aztán tornáztatom, hasát simizem, és magához tér,és mindig enne, pedig annyit eszik,nem lehet éhes:( mennyit kell ennie? 100-120at is képes, nem baj?mit csináljak h tudjon kakilni?buzi tápszer...szegény úgy erőlködik...hőmérőzés semmit nem ér...

KépKép
dike
 
 


csak röviden
dike
Szerintem a 100-120 ennyi idősen sok! nézd meg a tápis doboz oldalát, rajta van, hogy mennyi idősen mennyi a javasolt mennyiség. Lehet, attól fáj a pocija, hogy túleszi magát. Én a helyedben csak 60 körül kevernék be, amíg még van mérhető anyatej. Nekünk legalábbis az első hetekben anyit kellett keverni, és nekem nem volt mérhető az anyatej mennyisége. kb a 4. hét után váltottunk 90-re. De nézd meg a dobozt is! És kevesebbet keverj, mint az ajánlott, mert különben túl nagy szüneteket hagy két szopi közt, és leáll a tejed!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Bazsa
Utrót lehet szájon át: :shock: bizti a német meg a magyar ugyanaz? Mert az itteni kis golyócskák jó nagyok voltak ám lenyeléshez! Meg valahogy olyan... hmmm... nem gyógyszer-szerűek :roll:
Gratula a beültihez! Most már „csak” várni kell :D Beszélgess velük, képzeld el, mit csinálnak, hogy kapaszkodnak beléd és hasonlók :)
Ha kettőt beültiztek, mi lett a másik kettővel? Fagyaszthatóak voltak? Én mindig úgy gondoltam azokra a beültetettekre, akik nem tapadtak meg, hogy „elmentek kalandtúrára a Dunába”. Szóval elvileg van 4 kalandtúrázom, egy angyalkám meg Szaffim az új alkotmány szerint (ahol az élet a fogantatással kezdődik).

Lombikbaba
Hogy megy a cikluskövetés? Minden okés?

Dike
Még eszembe jutott néhány keresetlen remek tanács :D:D:D Nyugodtan át is ugorhatod :lol:
Tápszerrel nyugodtan lehet csak hetente a kaki! Igen, vacak, hogy fáj neki és nem tudsz segíteni, de ez van, nem tanulhatsz meg helyette emészteni :)
Mindig enne: kánikula van, batár meleg, tehát szomjas, ami nála a szopit jelenti. Ilyenkor elvileg hígabb is a tejed, jó szomjoltó. Ha hajlandó, akkor jó ha sűrűn kér! (Szaffi nem hajlandó se tápit se vizet enni, hisztizik, hogy mindjárt szomjan hal és löki el a cumit).
Mindig enne: szeret a közeledben lenni :) Mikor még volt tejcsi, néha Szaffi óránkért kért cicit, pedig ugye alig csöppent belőle. Egyszerűen tudta, hogy szopi alatt rajtam van, arca a testemhez simul, hallja a szívverésemet. Én imádtam ezt :lol: Ő is, amíg meg nem nőtt, és kényelmetlen nem lettem, a világ meg érdekesebb nálam :roll:
A legtöbb problémát megoldja az idő, türelem! Ne görcsölj! Nem kell minden pillanatban tudnod, hogy mi lenne a legjobb neki! Jó anya vagy, vártad a jöttét, gondoskodsz róla, és megadod neki a leges-legfontosabbat, a szeretetedet! És csak hogy egy kis pszichológiát is becsempésszek, nincs tökéletes anya, csak „elég jó anya” létezik :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?