Zita
Jobbulást a picinek
Orrporszívózol, vagy nem kell? Jaj, én is úgy félek egy betegségtől, de bizti, ebből is csak az első lesz nehéz
vagy remélem
A szobahőmérséklet meg a ruhák totál babafüggőek, tudod, átlagos gyerek nincs
Szaffi apja-vére, én folyton fázok amikor neki melege van
Laktoherb csak néhány babának okoz pocifájást, legalábbis ezt mondta a szoptatási tanácsadó barátnőm, aki segített nekem az elején (leginkább elfogadni a tápit, mert mást nem tehetett).
Ja, én se látom a vonalzódat
Dike
Tök jól hízik a picid, nem hinném, hogy éhezik, nyugi!
Bizti méricskélni fogod minden alkalommal a tejcsi+tápi mennyiséget? A tápi úgy is látszik, tejcsit meg had igyon, amennyit csak akar! Mi csak naponta 1x mértük, azt is azért, mert apa imádta irogatni
Vegyes tüzelésű gyerek: Ha jól olvastam, először szopiztatsz, ez ugye előfeltétel a tejcsi megtartásához, ahogy az is, mindig mind2 cicire tedd rá. Nekem rengeteget segített, hogy este a fürdésnél, amikor üres volt a cici, mindig fejtem kb 2-3 percet mindkettőt, akkor is, ha semmi se jött belőle. Kb egy óra múlva éreztem, hogy termel, és így az éjszakai etetésre volt általában a legtöbb (közel 20 ml
) tejcsi. Szopi közben, mikor az egyikből iszik a másiknak meg beindul a tejleadó reflexe, én összegyűjtöttem azt a pár kortyot (<5 ml) és beleöntöttem a tápiba, hogy azt a kis tejcsit is megkapja. Éhség sírás, cici ellökés nem feltétlen valóban éhséget jelent, néha tök össze-vissza jeleznek. A tápitól meg minden baba alszik, mint akit fejbe vágtak
Tápitól változik a kakilási szokás! Tök normális, ha 4-5 napontára ritkul, mert a tápi előemésztett kaja, lényegében maximálisan felhasználja, nincs végtermék. A szín is változni fog, az állag is, akár zöld is lehet szintén az előemésztettség miatt, ne pánikolj ezért! Milyen tápit adtok? Ja, és a tápira szoktatás eltart pár napig, amíg a pocija megszokja, szóval addig lehetnek hasfájások rendesen
Mennyire vérzel? Mint egy gyengébb mensis nap? Kaptál szülés után vmi méhösszehúzót? Mennyi betétet kell még cserélned egy nap? Én kb 4,5 hétig véreztem, de 1,5 hét után már elég volt napi 1-2 tisztasági betét. Majd 1 héttel a vérzés abbamaradása után menstruáltam
Bazsa (megint Dikét írtam elsőre, de már észrevettem
)
Na telefonáltál?
Ha fájsz az jó
Én csak egyszer fájtam a 3ból, na abból lett Szaffi
Hmmm, mit kézeltél mi történik az üvegben, ami ennyire...
Dolgozol? Nem vagy semmi! Mondjuk legalább eltereli a figyelmet, már amennyire lehet
Beülti után azért otthon maradsz pár napot?
Na, frissítettem, látom van 4 picikéd
Bőrre krém sztem fényérzékenység ellen lehet, nekem legalábbis volt, mert vmelyik gyógyszer (a sárga kék dobozos
) totál kicsinálta a bőrömet. Meg a gyomrom is, no de mi az nekünk
Nem a pénz miatt kérdezték, hogy mehet-e a 3!!! Itthon nagyon nem szeretnek 3-at betenni, mert ha mind3 megtapad, nagyon nagy a vetélés, koraszületés kockázata!!! Az is előfordul ilyenkor, hogy a megtapadt 3-ból valamelyiket „menet közben” abortálni kell a másik kettő és az anya védelmében. És sokszor nincs egyértelműen gyengébb, így a választás szerintem nagyon nehéz lelki traumával jár
Nekem Szaffinál 2 nagyon szép volt, és a doki rá akart minket beszélni, hogy csak egyet tegyünk vissza, mert túl nagy az ikrek kockázata ilyen szép sejtkupackákból
Szerencsére apa ragaszkodott mind2höz. Bele se akarok gondolni, mi van, ha akkor pont Szaffi marad ki
5-ből 4 nagyon-nagyon jó arány ám! Nekem 13-ból volt 4
De hát itt van Szaffi
Gondolj bele, milyen korúakkal foglalkozhatnak, ha a 37 reflexből fiatal
Mondjuk a Kaáliban én is találkoztam 46 évessel, mondta, ő évek óta rendszeresen jár, hátha... fú, nagyon sajnáltam
Gigike
Azta Salzburg?! Irigy! Akkor ti Salzkammergutba jártok hétvégenként? Húúúúúúú nagyon irigy!!! Meg a 3 picikére is, mi is ennyit tervezünk
és nálunk is valószínűleg lombikban készül a következő kettő is. A két nagy közt kevesebb, mint két év van? Mi úgy akarjuk, hogy Szaffi 1. szülinapja körül legyen a következő beülti, nálatok ez hogy volt?
Áron még egész friss baba
„nagyok” hogy viszonyulnak hozzá?
Anett
Mihály remek név, nekünk is ott sorakozik a Vuk mögött. Mert ugye a Mihály is retromese név (Misi mókus miatt).
Semmi sem jobb, mint egy túlhordott baba
Én is rengeteg programot szerveztem, mondván akkor tuti kijön végre, de nem vált be. Mi kirándulni is elmentünk, meg a kiírt napomon egy nagyot sétáltunk a kopaszi gátnál, hátha, de semmi. Aztán mikor először volt olyan, hogy a nődokim magánrendelőjébe nem tudtam menni ctg-re és a kórházba kellett volna, hát inkább kijött a csaj
Kozmetikus? Látom, benned is dolgozik, hogy muszáj csininek lenni az első talihoz
Én itt 5 perces fájásokkal még leborotváltam a lábam, nehogy mormotának nézzen a csaj
Kezdek naggyon-naggyon megtelni a költözés-lakásfeljítás miatt, apa meg úgy gondolja, hogy én úgyis itthon lógatom a lábam, belefér, hogy a csajszival rohangálok mesterek után. Szerdán pl ki kell mennem „valamikor délelőtt” mert a villanyóra átíráshoz kijönnek megnézni az órát (nemtom minek, mert az átadáskori mérőállás alapján fizetünk). Na szóval jönnek, én meg várjak ott Szaffival, miközben a lakásban egy egész festőbrigád dolgozik, ráadásul a helyi szakközép mestere csinálja a diákokkal... de hát én ráérek, mert csak egész nap fórumozok, meg nézem, ahogy a csajom alszik
Látom, Csicsi itt is gyűjti a szavazatokat az ingyen esküvőhöz
Ha nagyon ráértek, klikkeljetek rá, mégis ott vannak a kislányok, ideje lenne bekötni a csaj fejét
(januári topiklakó, mint én, 5 nap különbséggel szültünk)