Új privát üzeneted érkezett!

futrinka: kötőtdő nevelés? ez mit jelent? még így nem hallottam....
Nálunk Emma első perctől saját ágyában saját szobában alszik, viszont mindent 3-an csinálunk apája Emma és én. Ennél jobban kötődni sem tudna hozzánk. Hihetetlen anyás és apás is, :-) szerintem nem CSAK az alváson múlik. De mindenki úgy csinálja ahogy a legjobbnak tartja :-) Nekem fontos h mindenki kipihenje magát éjjel, márpedig amikor Emma reggel egy picit közénk jön..na akkor egy perc pihenés sincs, izeg mozog, keresztbe fordul ide oda rúg....senkinek nem kényelmes, + házaséletet sem tudnék élni gyerekkel az ágyamban vagy ha ott van mellettem..de biztos ez az én dilim.. :oops: :?

jaj a héten vagy jövőhéten tervezzük a 4D-s uht. :lol: :lol: :lol: alig várom már h lássam.

Most kezd el jönni az az idő amikor már nagyon szeretném ha szüléshez közelednénk és végre látnám..biztos ahogy növöget + több ismerős szült most vagy fog 1-2 héten belül..:-)

Mostanában többször több mindenkitől kapom h ne biciklizzek már!!!
:( :? pocakom nem nagy, női vázas, leér a lábam, lassan megyek és a járdán..ok Emma ott ül hátul...de az autóban ülés sem biztonságos. kikerülöm vagy megállok ha tétova embert látok és nem vagyok biztos benne h elférünk....zebrán közlekedünk..amikor már megállta az autók.....egyébként meg jól esik a mozgás..inkább mint a gyaloglás!

KépKép
kaqk
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Túl vagyok szerencsére a terheléses cukorvizsgálaton.
Hozzátok képest én el vagyok maradva a pocimmal. De még nem mertem lemérni. :) 2 hete még csak 54 kg voltam :?

A kis lakás miatt mi egy szobában fogunk aludni a picivel, de reméljük hamarosan lehet egy nagyobb lakásunk. A vásárlást is az utolsó pillanatokra hagyjuk emiatt.

Vitaminokat én is szedek akárcsak Ti. Elevitet, Neo-Ferro Folgammát és magnéziumot.

Ti választotok szülésznőt? A választott orvosom azt mondta, hogy szerinte nem kell, mert mindenki profi az osztályon.
liza80
Budapest VI. kerület
 
 


Hogy az a ....! :evil: :evil: :evil:
az előbb írtam egy kisregényt, de elszállt!

A lényeg: Vörörsmarty téren a H&M-ben csomó kismama cucc van leértékelve, főleg felsők és farmerek ( 2000-5000 Ft), de elég nagy méretek csak, sajnos. ( 38tól felfelé) Azért hátha valaki kifog valami jót!

És ha már a kötődő nevelés szóba jöt: ti fogjátok a piciket magatokon hordozni és ha igen, miben?
Vendég
 

 
 

A kötődő nevelés nem pont az alváson múlik, de nagy része van a fizikai, testi, és szellemi kontaktusban köztem, és a kicsi közt, főleg mikor még újszülött, csecsemő. a nagyfiam pl. apás :lol: , a középső most kezd igazán önállósodni. a két kicsit hordozzuk is.
én nagyon szeretek velük aludni, apa már nem is tudna nélkülük. a házasélet intim részét meg lehet oldani, legalábbis mi megtudtuk :P
olyan jó érzés mikor éjjel felébredek, és hallom a kis szuszogó csomagot magam mellett :lol:

szerintem nyugodtan bicajozhatsz, amíg csak bírod. (szuflával, és pocakkal) :lol: a babának nem ártasz, Te meg fitten tartod magad.

liza! kórházfüggő a szülésznőválasztás. szerintem kérdezz meg kismamikat, akik a kórházba járnak. lehet ajánlanak is párat.

Kriszta

Dávid, Zézé, Csana, és Sára baba Anyája
futrinka33
 
 


Szia Liza! Én is ma voltam terhelésesen. Te nem voltál rosszul utána (hányinger, ilyesmi)? Nekem még most is elég rossz tőle a gyomrom. Furcsa, mert voltam már korábban is, de akkor semmi gond nem volt.
A hasam nekem is elég pici. Ma is mondták vérvétel közben, hogy nem is látszik, hogy babát várok. Igazából az a fontos, hogy az uh-n a baba méretei jók legyenek, szóval én ezzel nem is foglalkozom.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
szilda5
Budapest III. kerület
 
 


sziasztok

liza.
Én nem választok szülésznőt, elég nekem ha a doki ott van. :)

anitakel.
Én nem fogom hordoni. A kengururól meg tárasairól nem hallottam jókat. Meg amúgy sem tartom szükségesnek. A hordozókendő pedig valahogy nem vonz. Te?

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs
 
 


Sziasztok!

Liza

Az ÁEK-ban, ahol szülni fogok, ott sajnos már nem lehet szülésznőt fogadni, ha lehetne, tuti fogadnék. De persze a dokim azt mondja, hogy mindegyik nagyon jó, na majd kiderül :)

Anitakel

A hordozásról: a kendő nekem túl bonyolultnak tűnik egyenlőre, a kenguru az nagyon tetszik, abban biztos fogjuk hordani a kicsit :)

Az ágyunkba mi sem fogjuk beengedni a babát, nagyon félnék, hogy nehéz lenne utána átszoktatni a saját ágyába.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
zsanka84
Budapest
 
 


Sziasztok!

Nagyon aktivak vagytok nehéz követni az eseményeket.
Az együtt alvás vagy külön alvás? Noellal amig 2 óránként szopizott éjszaka együtt aludtunk, egy ágyban ez számunkra egyáltalán nem volt teher. Bár nálunk apa csak hétvégenként van itthon. Aztán ahogy leszokott a szopizásról azóta már nem kell fel annyiszor, sőt mostanában egyáltalán nem és nem is igényli, hogy ott aludjak vele. Este odabújok hozzá mesélek neki egy mesét, vagy meghallgatunk egy angol cd-t és alszik is. A kicsiket külön szobába fogjuk rakni, de, hogy mi lesz utána azt nem tudom, majd kialakul, hogy nekik és nekünk is mi az igényünk mi a jó.
Érdekes amit irtok a terheléses cukor vizsgálatról, nekem jövő héten csütörtökön kell mennem, de két zsemlét és egy pohár tejet kell meginnom és rá egy órára veszik le a vért. Úgy tűnik minden kórházban más és más. :lol:
Szülésznővel kapcsolatban nekem volt fogadott szülésznőm és nagyon jó volt, ha úgy alakul akkor most is ő lesz ott.
Lefényképeztem a pocakom, nekem pont olyan szerintem amilyen Jeanner irtál, hogy nem szeretnél először jön a has utána meg én :lol:
Kaqk szerintem is ameddig birod a bringázást és a doki sem tilt addig nyugodtan.
Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
praszlera
Etyek
 
 


Praszlera

HATALMAS a pocakod :D :D :D :D
Ha nem tudnám, hogy két baba lakik bent, azt hinném, hogy a 9. hónapban vagy :D :D

Csajok, nektek nem fáj a derekatok?? Nekem nagyon szokott fájni, hirtelen belenyílal hátul a gerincemnél, tuti valami ideg szokott nyomódni :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
zsanka84
Budapest
 
 


Most pár napig nem volt net, úgyhogy csak ezt az oldalt olvastam el.

Nálunk mindkét gyerek a kezdetektől saját ágyban alszik - külön szobában -, így mindnyájan kipihenjük magunkat. Ha beteg volt valamelyikük picinek,akkor egy matracra beköltöztem hozzá a (p)orrszívóval. Etetéseknél én felkeltem, átbattyogtam, etettem, visszamentem, aludtam tovább. Nekünk ez bevált, ők is kipihenték magukat reggelre, mi is, és ez nagyon fontos.

Én mikor velük aludtam, akkor alig-alig aludtam, minden rezdülésükre felriadtam, pedig mégcsak nem is az ágyunkban, hanem csak azonos helyiségben feküdtünk. Egyébként én egy ágyban attól is félnék, hogy összenyomom. Nomeg a légzésfigyelőben jobban bízok, minthogy én alvásom közben felriadok arra, ha a babám nem vesz levegőt... elég elképzelhetetlennek tartom, hogy erre valaki is képes.

Nekünk volt kengurunk, többféle, és nem vált be, de érdemes kipróbálni majd babával, nélküle ne vegyetek! A rugalmas - cippzáras - kendő viszont bejött (Amazonas - Brendon). Amikor elmentünk valahova sétálni, csak begyűrtem a zsebembe, amikor kellett, akkor fél perc alatt felkanyarintottam a vállamra és bele a babát. Hátránya, hogy csak 2pozícióba tehető bele a baba. Egyébként tetszenek a megkötősek is, de nem nekem való.

Kaquk, az én dokim azt mondaná, hogy addig bicajozz, amíg jólesik :)

Praszlera, szép a pocak! Hatalmaaaas!

Mindenkinek jó éjt!

Lilypie Maternity tickers
zsebbi
 
 


Sziasztok!

Kaqk, szerintem tojni rá. Nekem azt mondta a dokim, hogy ilyenkor már SEMMI!!!! kárt nem tudsz a babában tenni, mondjuk az ejtőernyőzést a bungee jumpingot nem ajánlotta, de azt mondta, ezen kívül bármit.

Engem az úszással őrjítenek meg, "ne menj, mert elfertőződsz!", "ne csináld, mert hideg nagyon a víz!" blabla. A dokimat is kikérdeztem, a védőnőmet is, mindketten azt mondták, hogy menjek, meg a barátnőim közül 2 kismama is aktívan úszik, "köz"uszodákban, mégsincs semmi bajuk... hát erről ennyit, én azért ne csináljam, mert a neten írták... na mindegy.

Praszlera, hatalmas poci, jajj annyira csini vagy :) tudom, hogy én még lógok képpel, csak apa mindig olyan későn ér haza, nekünk meg nincs ilyen szép nagy tükrünk, így nálunk ő a fotóguru :D

Kendő: nekünk mei tai van, az 3 hónapos kortól használható, de én március vége felé terveztem elkezdeni, ha már jó idő van és olyan helyre megyünk. Úgyis akkor lesz már kirándulósabb az idő :)

Zsanka, nekem sokáig fájt, most pilatesezek, azóta nem fáj :) ha érdekel, küldök linket, ahol utána tudsz nézni pár gyakorlatnak :) annyi elég..

Szülésznőt én sem fogadok, lesz bent ügyeletes szülésznő, apát beengedik, én tapasztalatból tudom, hogy hogyha ő ott van velem, 10.000x többet ér, mint egy vadidegen, az összes tapasztalatával akár. Ha meg úgy érzem, hogy baj van, apa is tud szerezni valakit. A dokimat 5 perces fájásoknál behívják, így végül is nem leszek egyedül elvileg, de persze majd augusztusban megyünk szülés felkészítőre, ott talán végre elmondanak mindent, mert most még elég homály minden, mi hogy is megy...

Carotta, nagyon egyet értünk, én is elolvasom, ami a kezem ügyébe akad, aztán amivel egyet értek, azt esetleg kipróbálom, amitől gyerek nélkül is nagyon idegenkedem, azt semmiképpen!

Csajok, nagy akciók vannak az elefániban, ha érdekel valakit :) mi ott vettünk tetra pelust (nem volt akciós), 210Ft-ba jött ki egy darab a 12es pakkban :) hátha érdekel valakit...

Gratulálok mindenkinek, akinek jó lett a cukorterhelése/túlélte azt :D nekünk még addig 3-4 hetünk van azért :) de én bízom benne, hogy nem fog megviselni, egyelőre szerencsére bármilyen gejl éédes cuccot meg tudok enni, sőőőőőőőőőőőőőőt :D

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Sziasztok :)

Praszlera: nagyon csini vagy, ari a pocakod! Kiváncsi vagyok mekkora lesz a végére, nem mondom hogy irigyellek, de közben az ikrek miatt nagyon is :)

Zsanka: nekem is fáj a derekam, de már régóta. Nem azt érzem, hogy le akar szakadni, hanem egy ponton, mintha időnként becsípődne, vagy valami hasonló érzés. De mindig csak ugyanazon a ponton.

Kaqk: szerintem bringázz, amíg teheted, szerintem nagyon-nagyon fontos a mozgás, és ráadásul nem kell külön rászánnod magad csak felpattansz és tekersz :) a legjobb....
Én szívem szerint kismama tornára mennék, de mikor van.. délelőtt 11-től 11:45-ig. Még véletlenül sem tudok elmenni, itt azt gondolják, hogy minden kismama ráér... :o

Jeanner az úszás is tuti :) Ha időm engedné szívesen mennék.. Júli 15-16-17-én megyek wellness-ezni, akkor megpróbálok minnél többet úszni, szét masszíroztatom magam, még utána kell kérdeznem, hogy mennyire ajánlott használni ilyenkor a szaunát, szerintem semennyire..

szép napot! Verus

Kép
ativerus
Budapest III. kerület
 
 


Most nézem, hogy bedöglött a vonalzóm :shock:

A tiétek számol?

Kép
ativerus
Budapest III. kerület
 
 


Jeanner
Noel egy egyéjszakás kaland "eredménye"... kicsit jártam a pasival... aztán ez lett belőle...
Tudod, egyetemista szerelem! :lol:
Már évek óta nem a szüleimmel lakom, vettek anyuék egy minigarzont nekem, mikor egyetemista lettem...

Buuni
Szép a pocakod!

Könyvek
Elolvasom őket, aztán majd lesz valami... most még csak elképzeléseim vannak a gyereknevelésről. Majd lesz gyakorlatom is :lol: :lol: :lol:

Ddia
Én már túltettem magam "apukán"... :?

Carotta
Apukádhoz lehet menni vérvételre???? :wink:

Futrinka
Lehet, hogy én is együtt fogok aludni Noellal... legalább lesz pasi az ágyamban :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kaqk
Én is bicajozom!!!!
A Plázánál csináltan örzött biciklitárolót! :wink:

Preszlera
Pocak :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Zsanka
Derékfájás: lehet, hogy rossz a testtartásod! Nekünk kismama-jógán az oktató direkt felhívta erre a figyelmet, hogy ne nyomjuk ki a pocakot, hanem próbáljuk a gerincünket egyenesen tartani!
Vendég
 


Praszlera: oh de édes poci..igen én is kíváncsi vagyok mekkora lesz a vége felé!! :lol: :lol: :lol:

köszi csajok a támogatást bicikli ügyben...:-) nekem jól esik, vigyázok..és kész!

strandolás??? akkor az is mehet???

masszázs, azt csak kimondott kismama masszázs szabad nem??

szauna szerintem NEM!

Isophe: :?

derékfájás: néha van, főleg takarítás után a sok hajlongástól.

Én még semmit nem vettem Dalmának. :( :? ami apróságok, cumisüveg, textil pelus....ilyesmi majd ráér még..meg előbb elő szeretném szedni mi van ami használható emmáról....de hát az is ráér még, bár már nagyon várom....majd szerintem augusztusban előszedem a rucikat és kimosom...nyáron szépen a napon száradjon, ne októberben ha hűvösebb van akkor a szobában. ja meg a babakocsit, hordozót....is kimosom.

KépKép
kaqk
Debrecen
 
 


Köszi Jeanner, érdekelne a link :D :D

A szauna szerintem sem ajánlott pocakosan, a kismamaújságban írják, hogy állapotosan csak a kismamamasszázst ajánlják, és persze nem lehet hason fekve..

A strandolás igazából egyénfüggő, ki mennyire fogékony alapból a fertőzésekre, bár azt hozzá kell tenni, hogy pocakosan mindenki egy kicsit fogékonyabb. Én imádok strandolni, eddig nem is nagyon szedtem össze semmit, de idén nyáron kihagyom szerintem, túl parázós lettem az utóbbi hónapokban :?
De majd jövőre bepótoljuk :D :D

Én pedig úgy néz ki, hogy megyek intim tornára. Csak 5 alkalmas tanfolyam, alkalmanként 2.5 óra. Mindenki ódákat zeng róla, hogy mennyire megkönnyíti a szülést, és utána a regenerálódást is... Hát kíváncsi leszek, elvileg 10 hét gyakorlás elég, hogy kellően edzettek legyenek a gátizmok, remélem nálam is beválik .

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
zsanka84
Budapest
 
 


Nem kedvel a rendszer, ma sem küldte el elsőre amit írtam :evil: Így már olyan nehéz újra rávenni magam.

Szóval, nekem lesz fogadott szülésznőm ( ahogy fogadott orvosom is), de az első szülésem elég rázós volt, nem vállalnám be máshogy. Én egyébként is nagyon parázós vagyok. Elvileg ugyanazzal a szülésznővel fogok szülni akivel az első fiam is, már alig várom, hogy újra találkozzak vele, nagyon imádtam a csaj stílusát :)

A hordozást most abszolút tervezem. Elsőre a becobabyt néztem ki, ami olyasmi mint a mei-tai ( csípőterpeszben tartja a baba lábát) de nem kötözgetni kell hanem csak felcsatolni. A kötözgetéshez sajnos túl lusta vagyok, ezért is nem lesz kendőnk :oops: Valószínűleg a liliputi csatos hordozóját vesszük meg, ami ugyanolyan mint a beco csak jóval olcsóbb :) Van hozzá újszülött szűkítő is, tehát elég hamar bele lehet tenni a babát.

Lsophie, nagyon stramm csaj vagy, Noel biztos nem véletlenül választott ki anyukájának :wink:

Kaqk, neked még tegnap írtam, csal elszállt, hogy sztem is nyugodtan biciklizz ha a dokid nem tiltja. Az enyém nekem nem engedi, de csak azért mert ismer és tudja, hogy elég béna tudok lenni és a legsimább talajon is képes vagyok elesni :lol:

Ativerus, az én vonalzóm nem döglött be, de egy nappal többet mutat mint ahol valóban tartok, lehet, hogy tud valamit :)

Praszlera, szép pocak! Tényleg, lesz valami plusz segítséged az ikrekhez vagy hogyan tervezed a dolgot?( csak mert írtad, hogy a párod hétközben nincs otthon)

Na megyek, hív a takarítás, holnap vendégek jönnek és nem vagyunk túl fogadóképes állapotban :oops: :)
Vendég
 


Sziasztok

praszlera
Nagyon csinos vagy :) Szép formás a pocid, és hatalmas. :)

Masszázs. Szerintem sem lehet, csak kismama masszázs.

strandolás. Mi voltunk már az éven egy párszor. A lányom miatt leginkább. Ő elvan a pancsolóban a kicsi gyerekekkel. Ha megunta az apja átviszi a nagyvízbe. Így, hogy terhes vagyok, abba a medencébe megyünk ami folyamatosan mélyül, így én csak combig szoktam bemenni,ennyi elég, hogy lehűtsem magam. Martinával pedig ott is lehet játszani. :) Egyébként én nem kérdeztem meg a dokim, de ha azt mondaná lehet, én akkor sem mernék bemenni,ráadásul én fogékony vagyok a fertőzésekre nem terhesen is.

Hoztam én is egy pocakfotót :) Kép

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs
 
 


Reni: de csini vagy!!! édes a pocid!!

én sem vagyok nagy strandolós, de Emma biztos szívesen menne...és részt szeretnék venni benne..de csak combig :-)

KépKép
kaqk
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Szilda5: Mivel édesszájú vagyok, ezért nem volt semmi gondom. Tettem bele pici citromlevet, de én rosszabbra számítottam az olvasottak alapján.
Valószínűleg aki nem nagyon szereti az agyoncukrozott sütiket, azt viselheti meg esetlegesen jobban.
Ami most megviselt, az a vérvétel volt. Ilyen rosszul sem vettek még tőlem vért. :(

Kendőt és hordozót én kapni fogok a barátnőmtől. Neki nem igazán vált be. Talán majd nekünk. :)

Szülésznő kérdésben még tanácstalan vagyok. De majd természetesen utánajárok a dolgoknak. A szüléskor a párom kint fog várni a folyosón. Nem szeretne bejönni, én meg nem fogom erőltetni ha nem akar. (Mivel utálja a kórházakat, orvosokat, már az is nagy szó, hogy addig ott lesz velem.) Kivéve a végénél. :)

Megvan a pici végleges neve is: András :D
liza80
Budapest VI. kerület
 
 


Zsanka! Én az ÁEk-ban szültem mindhárom fiamat, szerintem tuti választás. Az elsőt ügyeletes dokinál, profi ügyeletes szülésznővel. A másodikra már beért a fogadott dokim is, és volt választott szülésznőm, tavaly meg maradt a fogadott doki, és az ügyeletes szülésznő(k). alig voltak, így vagy négyen is sündörögtek körülöttünk.
Én Szabó Gy. dokival szültem, a legeslegjobb!
Most a Bajcsyban szülünk, remélem hasonló jó élmény lesz, mint az eddigiek.

Nekem van Mt-m, nagyon szeretek vele hordozni. Kendőm is van, az a kezdetekben jó. Most nézelődöm csatos hordózók közt, mindenképp szeretnék, mert azzal apának is könnyebb a hordozás.

Kriszta

Dávid, Zézé, Csana, és Sára baba Anyája
futrinka33
 
 


Jó reggelt!

Szépek a pocakok!

Kaqk
Én is bicajozom... :wink:
Inkább, mint órákat várni a buszra... múltkor vagy 40 percet álltam a megállóban, hogy a Campustól ki tudjak menni a Nagyerdőre :cry: :evil: :evil: :evil: :evil:
Strand: Nagyerdő nagyon gagyi lett, akkor már jobb a Kerekes-telepi... vagy elmenni Nánásra...

Liza
Nekem a tesóm lesz a szülésznőm :wink:

Úszás
Járok hetente 2-3-szor...

Zsófi
Apa azt mondta, hogy mehetsz :lol: :wink:

Kötődő nevelés
http://hugipakk.blog.hu/2008/08/14/a_ko ... um_concept

Tesóim hordozós-igény szerint szoptatós-mosható pelusozó-együttalvós anyukák...
Nekik bejött :lol: :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Milyen nagy ma a pangás! Remélem mindenki valami strandon hűsöl :) Hozzánk nemsokára jönnek a vendégek, isteni lesz ilyen melegben grillezni. Az előbb megnéztem a napon felejtett hőmérőt, hogy mit mutat, de nem tudtam meg semmit mert kiakadt :lol: (elvileg 45C°-ig mér, de az durva ha ennél is melegebb van)

Engem megint elkapott a sírós hangulat, legszívesebben egyfolytában bőgnék, borzalmas. De nem csak a rossz dolgokon, hanem a jókon is, pl: ha a fiam mond valami kedveset rögtön sírhatnékom van, hogy mennyire szeretem őt is meg az apját is. Tiszta agybaj :roll: Kevésbé jó dolgokon meg azonnal kiakadok, tegnap pl azon, hogy az új szomszédunk reggeltől estig üvölteti a rádiót a kertjében. Többször megkértem, hogy halkítsa le, mindig lehalkítja egy kicsit aztán 10 perc múla vissza. Így már sokszor a kertbe sincs kedvem kimenni annyira idegesít. Na, tegnap ezen is bőgtem egy sort, mert mégsem szólhatok át neki naponta 10szer. :cry:

Írjatok csupa jó dolgot hátha azon is sikeresen elbőgöm magam! :lol: :lol: :lol:

Carotta, az szuper lehet ha a tesód a szülésznőd, könnyű lesz megtalálnotok a közös hangot :wink:

Megyek, "túl jópofa" vagyok ma még magamnak is :wink: :)
Vendég
 


Sziasztok,

Iszonyú meleg van és engem sem kerül a botrányos lábdagadás, teljesen kész vagyok tőle, eddig nem volt ennyire durva a helyzet :( Nektek is ennyire dagad a lábatok??????
Remélem ezentúl nem így lesz minden nap.... Bár az is tény, hogy egész nap az iskolapadot nyomtam, és nem nagyon volt lehetőségem mozogni, gondolom ez sem tett túl jót a lábaimnak. No de már itthon vagyok és lehet pihenni :)

Babahordozó, én nem szeretnék olyan anyag izét, lehet, hogy kipróbálom majd ha lesz rá lehetőség, de nekem valahogy nem tetszik, hogy úgy oda van szorítva azzal a kendővel a kis lurkó az anyukához, ízlések és pofonok.

Jövő héten én is megyek cukorterheléses vizsgálatra, nem várom, nem tűnik túl biztatónak az a cukros bigyó :)

Strandolás, nekem nagyon nagyon tud hiányozni a Balaton, úgyh idén is le fogunk menni egy-két napra, be is megyek a vízbe. Én úgy tudom, ha babával mamával minden ok és zárt a méhszáj is akkor minden további nélkül lehet menni... de persze ez is gondolom ahány orvos annyi vélemény.

Isophie, kemény csaj vagy és szerintem nagyon jó helyen lesz a törpi!!! ;)

Praszlera, Reni nagyon szépek a pocakok!! :)

Megyek mert ülve elalszom, jó pihenést mindenkinek! ;)
Szép délutánt!!!

KépKép
buuni
Budapest
 
 


Sziasztok

Buuni:

Lábdagadásra nagyon jó, ha sok-sok görögdinnyét eszel és felpolcolod a lábad. Engem szerencsére még elkerült a lábdagadás, de még bármi lehet,messze van a nyár vége..
A cukorterhelésre vigyél magaddal egy citromot, úgy sokkal "kellemesebb" az ital, én inkább attól tartok, hogy utána nem ehetek két órán keresztül, a legtöbbször már reggel 7- kor éhes vagyok.

Anitakel:

Én is hiperérzékeny vagyok, nagy unalmamban újra nézek sorozatokat, amiket régen már láttam, és hiába tudom, hogy mi lesz a vége, az összes részen bőgök..

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
zsanka84
Budapest
 
 


Sziasztok!

Buuni lábdagadásban versenyezhetnénk :)

Isophie tényleg nagyon bátor csajszi vagy, büszke lehet az anyukájára a kis Bébid :)

anitakel vicces, hogy mindenen bőgünk, legalábbis most... Én is sokat sírok, mitől lehet ez? az egy dolog hogy a hormonok, de ennyire? Én még ingerült is vagyok gyakran, és türelmem se túl sok van.. Mintha nem is én lennék :)
A vonalzóm meg megjavult, csak nehogy ezen is elsírjam magam :D

Kép
ativerus
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

baromi sokat írtatok... :?

Masszázs: lehet nem kismamát is az Anyák lapja szerint, csak ugye ülve vagy oldalt fekve kell és szólni kell, hogy ne vaduljanak... (ugyanis a "kismama" masszázs is ugyanaz tulképp, csak mivel KISMAMA ezért a 4es faktor ott van előtte... ez olyasmi, mint amikor olvasod a fodrásznál, hogy alkalmi konyt 3000, menyasszonyi konty 12000, pedig lényegében ugyanaz a kettő... :? ) Szerintem kár bedőlni a kismama-baba iparnak, mert annyi bőrt lehúznak az emberről, amennyit nem szégyelnek... tapasztalat.. lsd kismama ruhák, amiknek a 95%-a sima XXL model, 4x annyiért (csak a C&A-ból kiindulva).

Szauna: a szakkönyvek azt mondják, aki rendszeresen (heti rendszerességgel) szaunázott, annak nem árt egy 15 perc kb., aki csak hébe vagy hóba járt, az hagyja ki... ezért nem is mentünk mi sem wellness hétvégére, fillérekért volt, ha belegondolok mennyi mindent adtak, de úgy már nem érte meg, hogy a szállás + a kaja, ugyanis svéd masszás kilőve, szauna kilőve, szolárium kilőve, termál kilőve, akkor marad a kaja, meg a szállás :lol: majd egyszer, ha már Samu nagyobb lesz, apával elmegyünk, de amíg kettő az egyben nyomjuk, addig rápihenek inkább a témára :D

Strand: ááááááá, ahol mi voltunk, ott is volt két kismama rajtam kívül, az egyik erősen hasonlított rám, azaz a kislányát húzta vonta, nem zavarta a víz, borzasztóan jól érezte magát, a másik viszont elég nevetséges volt, ahogy üldögélt az árnyékban, olvasta a 6 köteg anyák lapját (mert persze az nem kismama, aki nem kismama magazint vagy anyák lapját olvas persze!) és elszörnyülködve nézett rám, meg a másik kismamára, amikor kijöttünk a vízből, lángost ettünk, meg amikor elővettem az alkonyi őrséget (mert ugye milyen kismama vagyok már én, hogy ilyesmit olvasok :D ) Amúgy az úszást mindenki ajánlja, én is :) én fittegek, de az az igazság, hogy hiába a két vízzel teli másfél literes palack, azért pár kör után a medencében éreztem a hátizmaimat :D ez nekem azért külön jó, mert már redőzik a zsír a hátamon :( azt meg nem szeretem... fertőzést úgy könnyű kivédeni, hogy az ember közvetlenül nem ül padra, medence padkára, visz magával lactacid kendőt, váltóbugyit, és amint hazaér, kimossa azt a részt mondjuk lactaciddal vagy tusfürdővel vagy akármi... én ilyenkor am még estére felteszek egy probiotikum kúpot is, biztos ami tuti és a hatás tuti :)

Buuni, sok ülés csinál ilyet, ha mozgok, nekem sem dagad, ha ülök, végem van :D

Csajok, szerintem a hormonok, barátnőm is panaszkodik, hogy folyton sír, meg mostanában én is érzékenyebb vagyok, bár jól tartom magam :)

Sophie, sajnálom :( (még akkor is, ha az apukán már túlléptél) Ezek után pláne jó, hogy így melletted állnak a szüleid :)

Zsanka, nekem is ez a bajom, nálunk 1/2 8tól van vérvétel, és én 5kor reggelizek mindig, mi lesz velem? :cry:

Liza, az András nagyon szép név, nekem is nagyon tetszik :)

Kaqk, én általában egyedül vásárolok Samunak, az apját csak akkor viszem, ha nagyobbat veszünk és kell segíteni elhozni... sok vele a baj. De nekem csak augusztus végéig van bérletem, így hát igyekszem mindent beszerezni...

Én már ugye egy adag babaruhát kimostam, kivasaltam, behajtogattam, így most van hely :) megint le tudunk ülni meg ilyenek, végre nem nyúlik Samu holmija minden felé :D bár most kaptunk megint egy nagy doboz babarucit, meg jön még egy zsáknyi, azt összevárom és megint mosás vasalás + most már sorba kéne szedni, mink van és mi kell még :) pl. baba zokni, kis harisnya, ilyesmi még nincs, de ezen kívül szerintem mindenünk van...

Vettem tegnap képet a falra, nagyon tüneményes szerintem:

Kép

Kirakó természetesen, de 200db-os és XXL kiadás, így már régen készen is van, 15 perc alatt "összedobtam", majd délelőtt kimegyek óóóóósanba és nézek hozzá keretet :)

Még azon agyalok, hogy fel szeretném dizájnolni majd a babakomódot, szerintetek dekorgumi vagy üvegmatrica? :roll:

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Ja meg még egy kérdés: házassági anyakönyvi kivonat... azt most ki kell kérni, vagy nem? Mindenhol mást mondanak... és szerintetek ha más címre vagyunk a férjemmel bejelentve az baj? állítólag talán, ha lehet hinni a pletykáknak, akkor igen...

Gyes: azt intézi a munkahely, vagy nekünk kell intézni?

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a sírósággal. Ezek szerint nem őrültem meg teljesen csak a hormonok... Ativerus, isteni lehet velünk élni, nem elég, hogy bőgünk, de még türelmetlenek is vagyunk, szuper párosítás :lol:
Hú, tegnap hajnalig mulattak a szomszéd kertben, mosott ßar vagyok, csinálnunk kell valamit mert ez így nem mehet. Ha kérjük őket, hogy csendesebben nem érdekli őket:evil:

Buuni, lábdagadást sajnálom, én is úgy tudom, hogy a dinnye jó lehet mert vízhajtó.

Házassági a.k.k.: szerintem kórházanként változó a helyzet, legalábbis 3 éve még így volt, nekem nem fogadták el az eredetit, csak 30 napon belülit. Nem tudom most hogyan van, érdemes a kórházban megkérdezni. Nem hinném, hogy a külön lakcím baj lenne. Nem emlékszem rá, hogy bárki kérte volna férjem címét.
Vendég
 


Jeanner, 2000db-osat 15perc alatt? Robot vagy :lol: :wink: Szép a kép.
Díszítőelemként pedig inkább a dekorgumi, szerintem. Miénken ha lesz, akkor az lesz. Megunod, könnyen lecserélned, és nem hagy foltot a bútoron (miénken még nem hagyott).

Strand... én mindig túl parás voltam az ilyenhez, ráadásul alapból mindig, de mindig képes vagyok összeszedni valami fertőzést, úgyhogy ki van zárva. Amúgy inkább a természetes vizeket javasolják a dokik, mint az uszodát... fene tudja, vannak nagyon jó uszodák. Viszont vannak természetes "pocsolyák", amikbe a kisujjamat sem lógatnám bele, annyira mocskosak :shock:

Lilypie Maternity tickers
zsebbi
 
 


Terhesléses cukor vizsgálat! : Citromot mindenképpen tegyetek vagy vigyetek a teához és ...én is már hajnalban éhes szoktam lenni, de ennyi cukortól NEM lesztek éhesek! Viszont Vizet vigyetek! Igaz csak 1-2 kortyot engedélyeztek, de arra cukros lére jól esik főleg nagy melegben 1 korty víz is!!!!


Lábdagadás: kopp kopp...nincs, Emmával sem volt

Idióta szomszédok: :evil: :evil: :evil: :evil:

a.k.k: nekünk az eredeti jó volt, de kórház válogatja.. :?

Probiotikus kúp? melyik az? Mire jó az? ok az tudom hogy a jó bacik...stb??? de ha fertőzés van???

érzékenység: most annyira nem vészes.. :wink:

KépKép
kaqk
Debrecen
 
 


Zsebi, a csúcs az volt, amikor az 520db-os gömböt "dobtam össze" 2 óra alatt, de amikor rájöttünk, hogy belülről be van számozva, már nem volt kihívás :D amúgy nem gép, csak nagyon nagyon sokat kirakózok, utána lekenem őket puzzle ragasztóval és mehetnek a falra :)

Most ilyenek vannak kirakva:

(ragasztásra vár, kerete még nincs)

Kép

(ragasztásra vár, a hülye mérete miatt keretezőhöz kell majd vinni)

Kép

(ezt még ki kell rakni, 3000 db-os :? )

Kép

(ragasztva, keretezésre vár)

Kép

a legalsó még a sötétben is világít :)

Kaqk, tudom, hogy hihetelenül hangzik, mert nem gyógyszer, de működik... igen, a baktériumok... az elve, hogy olyan anyagot tartalmaz, ami savasít, ez eleve megöli a gombákat és nem oda való bacikat, mert azt nem bírják, emellett lactobacikat tartalmaz, amik ebben a közegben csodálatosan szaporodni kezdenek, még tovább savasítanak, és így kipusztítják azt, ami nem oda való. Anno 8 évig küzdöttem candidával, az utolsó fél évben már nem volt bőr a hüvelyemnél, ha megtöröltem magam WC után, egyből vérzett is, kegyetlen volt, senkinek nem kívánom... kezdetben lelkesen jártam orvosokhoz vele, akik minden féle szent szemetet kiírtak rá, pimafukort krém, pimafukort kúp, méregdrága antimikotikumok, egyiktől rosszabbul voltam, mint a másiktól, a hatás meg csak ideiglenes volt.. aztán meguntam a méregdrága gyógyszereket, először canesten kombival kezdtem, aztán a végén már betadin kúpot használtam, olyan mennyiségben, hogy csoda, hogy nem lőtte ki a pajzsmirigyem, de csak nem hozott semmit... próbáltam ősanyáink praktikáit az ecetes fürdéssel, kamillás fürdő, hogy legalább a sebeim gyógyuljanak, de semmi... aztán elegem lett, hogy a dokik csak kísérleteznek, én meg tökre tehetetlen vagyok és elkezdtem candidás fórumokon olvasgatni. Végigcsináltam egy egyhónapos diétát, ittam az ezüst kolloidot meg a grapefruit mag cseppet, emellett elkezdtem probiotikumot szedni és floragyn kúpot használni, meg először 3 napig napi szinten, utána hetente 1x, majd csak mensi után a végén irrigálni. Az eredmény: 8 év után meggyógyultam és 1 éve teljesen, 100%-osan tünetmentes vagyok... persze azóta is vannak, akik próbálnak "megtéríteni", és elmagyarázni, hogy ezek a kúpok egészségtelenek és jobbak a gyógyszerek, de az az igazság, hogy a hüvelyemet úgy találták ki, hogy védekezzen a kórokozók ellen, csak néha kis segítségre szorul ;)

Amúgy most már nincs se floragyn, se a többi, van valami probiotikus hüvelykapszula nagyon drágáért, meg nekem valami olyanom van, amiben nincs baci, csak tejsav... de passz, hogy mi a neve...

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Jeanner: utána néznél mi az a kúp..érdekel, köszi hogy leírtad!

KépKép
kaqk
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Néha tényleg nehéz követni az eseményeket, de azért meg jó olvasni amiket irtok.

Érzelmek terén én amikor a Noelt vártam sokkal többet sirtam, most is annyira nem, inkább én is türelmetlenebb vagyok néha és kiszámithatatlan. Mondjuk ha meghallgatom az édes kisfiamat akkor mindig tudok sirni.

Jeanner ügyes vagy én is régen ezerrel raktam a puzzl-t, de erre most már esélyem sincs :lol:
Dekoráció, mi lehet, hogy most kifestjük a babaszobát, ha apa hazajön, de, hogy hogy lesz még dekorálva azt nem tudjuk. Az biztos, hogy festünk tengert, fát, felhőt. A többi dekoráció meg miből lesz azt még nem tudom.
Most mennem kell mert sir a kisfiam.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
praszlera
Etyek
 
 


Kaqk, ami nekem van, az gyntima probiotica, de asszem ezt is rendeltem, ilyen:

Kép

meg ilyeneket lehet még rendelni:

http://bioszallito.hu/Genia_92_huvelykup-termek-714

http://bioszallito.hu/Floragyn_huvelykup-termek-699

na, nekem ez a floragyn vált be a legjobban, régen DM-ben és Rossmannban is volt, most már ott sajna nem lehet kapni :( de érdemes utána nézni, van ahonnan olcsóbban lehet beszerezni...

Remélem, tudtam segíteni... álatlában 6 kúp van benne, de 2-3 kúp hatékony nagy baj esetén is... :)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


kösziii

KépKép
kaqk
Debrecen
 
 


sziasztok

köszi a dicséreteket. :)

Lábdagadás: Nekem a múlhét szombaton volt először.Bár nem volt vészes, este vettem észre,másnap reggelre nyoma se volt :) A görögdinnyét imádom és szorgalmasan eszem is :lol:

Hangulat: Én amúgy is elég érzékeny vagyok,nem terhesen is. Most a terhesség alatt csak egyszer sírtam el magam, mikor mentem kocsival a boltba és előttem ment el egy koraszülöttmentő. Na akkor könybelábadt a szemem :(
De inkább azt mondanám, hogy inkább ingerklékenyebb vagyok. Hamarabb felkapom a vizet.

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs
 
 


Sziasztok!

Jeanner én a kórházban azt olvastam, hogy nem lehet régebbi a házassági anyakönyvi kivonat 300 napnál. Remélem jól emlékszem, de ha betelefonálsz a terhesgondozóba ott tuti megmondják pontosan.
Mi nem vagyunk házasok, úgyhogy nálunk apasági nyilatkozatot kell kitöltenie a páromnak.

Kép
ativerus
Budapest III. kerület
 
 


Ativerus, nekem is az van a gondozási lapomon, de azért majd megvárom a kikéréssel a szülésfelkészítőt, ott erről biztosan mondanak valamit :) Ti mentek? Mikor? Mi augusztusban, vagyis én biztosan, a férjem még kérdéses, hogy jön-e :(

Kaqk, nincs mit.. :)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Jeanner, szülésfelkészítőre? Én mindenképp szeretnék menni. ÁÁÁÁÁ :D Pár hónap és élesben megy a szülés :) Annyira furi. :o Nemrég tudtam meg hogy babát várok, most meg már túl vagyok a 24. héten is. Ahhoz képest, hogy úgy tudtam, hogy nem lehet gyerekem, most meg itt kopogtat, hogy ő nemsokára jönne....... Leírhatatlan érzés :o :shock: :o :shock: :shock:

Kép
ativerus
Budapest III. kerület
 
 


sziasztoookk!
Végre ideértem :lol:
Elkezdődött nálam a fészekrakó ösztön :D suvickolom a lakást meg a bútorokat meg mindent csak az a baj,hogy nagyon hamar elfáradok.Normál esetben már kész lennék mindennel most meg napokba telik :S persze mire meg kész vagyok kezdhetem előről. Hétvégén meg lehet megcsináljuk a Milán szobát is...festés stb...
Amúgy meg jól vagyunk.
A terhelésesen nekem ennem kellett zsömlét meg tejet inni majd 7.én megtudom az eredményt.
Nekem azt mondták,hogy az eredeti h.a.k jó.Nem kell másolat...de ahol kérik az ingyenes.

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület
 
 


Jeanner, nagyon szépek a puzzle-képek! Mielőtt gyerekünk lett, mi is a férjemmel itthon együtt raktuk, azóta meg max. a kindertojásbeli kirakók :):):)

Szülésfelkészítő... én két alkalmon voltam, és roppant unalmas volt néhány része. Igazából akkor hagytam ott, mikor azt fényezte a főnővér, hogy ők mit meg nem tesznek a kismamáért (többek között a szoptatás, babagondozás volt a téma), mire egy kismama felszólalt, hogy ő másfél évvel ezelőtt pont ott szült és teljesen ellentétes tapasztalatai vannak a csecsemősök "segítőkészségével" kapcsolatban... mire le lett ordítva, "ha baja van, akkor az előadás végén mondja el" szöveggel. Ha nem csaszim lenne, akkor tuti szülésznőt fogadnék, az a biztos - vagy legalábbis annak tűnik, tőle is meg lehet tudni egy csomó mindent.

Anyamci, én is pakolok reggeltől mikulásig :) Igazából csak este érzem, hogy nem kellett volna, amikor csinálom, semmi bajom, teljesen be vagyok sózva. Akkor másnapra megfogadom a pihenést.

Lilypie Maternity tickers
zsebbi
 
 


Sziasztok!

Olvasgatok, de most csak rapid :oops: :

Lábdagadás: egyelőre semmi, pedig Botonddal nagyon durván vizesedtem, bár csak a 9 hónapban. Viszont én szedem azt a Schüssler sót, napi egy-egy szemet, és arra talán elég, hogy ne vizesedjek. Többet nem szedek, mert momentán nincs, amit kihajtson, így meg tuti nem okoz görcsöt :wink: . Ha meg vizesednék, majd megpróbálom emelni óvatosan.

Úszás/strandolás: Én Botonddal is nyáron (is) voltam terhes, és akkor azt mondta a dokim, hogy egy zárt méhszájnál a világon semmit se lehet összeszedni!!! Illetve de, az anyuka összeszedheti, ha fogékony, és olyan a víz, de a babához nem jut el! Szóval én végig pancsiztam, mert végig zárt voltam, és most is pancsizok :wink: . Mondjuk természetes vízbe nem nagyon mennék, de klórozott medencébe simán, bár tény, hogy sose voltam fogékony ilyesmire, akkor azért meggondolnám. :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Kép

Ilyen bordűrt keresek ha valaki lát valahol elérhető áron légyszi szóljon :)

Am.nálunk minden ok.Baba jól van én is.Kifestettük a szobát már csak ez a kis apróság hiányzik meg a falról a dekoráció :D

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület
 
 


anyamci: milyen színű lett a babaszoba?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
szilda5
Budapest III. kerület
 
 


Hello,

Anyamci: ez a bordűr nagyon cuki! kíváncsi vagyok milyen lesz vele a gyerekszobátok,milyen a falszín?

Nálunk falfestés lesz, remélem még a héten elkezdjük. A férjem nagyon jól rajzol, ezért kitalálunk valami jó kis témát, azt szabad kézzel felrajzolja én meg kifestem. A nagyfiunk szobájában is ilyen lett az egyik fal, egy hatalmas Thomas és barátai "freskó" van rajta :) Nagyon jól néz ki de elég macerás a dolog. A régi szobájában Kisvakond és a haverjai voltak fenn, az is jól nézett ki. Most nem tudom mi lesz a kicsi szobájában, a nagy azt szeretné ha Verdák lennének de az nekem annyira nem jön be. Úgyis a férjem rajzolja fel majd ő kitalálja :lol:

Jeanner, nagyon komoly ez a sok puzzle, nekem ilyesmihez semmi türlmem. A húgom 10 évesen kapott egy 3D-s Eiffel-tornyot, majdnem egy év alatt készült el vele, mert annyira unta, hogy minden elem majdnem egyformán néz ki. Viszont nagyon jól mutatott a szobájában, mejdnem akkora volt a torony mint ő . :D

Valaki fog a Jánosban szülni Budán? Ott nagyon jó szerintem a szülésfelkészítő. Férjemmel voltunk anno minden előadáson, neki is nagyon tetszett. Azt beszéltük, hogy most is szívesen elmennénk mert a szülésznő aki tartja olyan gyönyörűen beszél a szülésről, hogy az ember komolyan kedvet kap hozzá és nem fél tőle. Csak azt nem értettem, hogy csomó kismama füzettel érkezett és végigjegyzetelte az egészet mint holmi egyetemi előadáson. Bevallom, mi jókat röhögtünk ezen, nem tudtam rájönni mit tudnak annyit írni :lol:

Megyek teregetni, lejárt a gép...
Vendég
 


alul szép sárga felül meg baba kék a fal.
Ez a dekoráció lesz majd még fent.

http://baba-mama.vatera.hu/babaszoba_de ... 48094.html

A függöny meg ilyen lesz:

http://www.vatera.hu/otthon_epitkezes_k ... 47778.html

de szerencsére ez műr megvan mert Dorcsié is volt csak neki tavaly le lett cserélve barbisra

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület
 
 


Anyamci: itt lehet elvileg ezt a bordűrt kapni. árat sajnos nem tudok.
http://www.gyerek-tapeta.hu/katalog.php?k=0

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
szilda5
Budapest III. kerület
 
 


Praktikus szoptatós hálóingeket találsz -3990 ft-ért- a www.gportal.hu/elenorkismamaruha oldalon. A szopis melltartó 1400 ft (tiszta pamut).
Én is jártam már itt és szupi a minőség.
Szép estét!

lasaguilas
Budapest XI. kerület
 
 


szilda:igen ezt tudom de ott nagyon nagyon drága 5m 4000.-nekem 10 m kell az összesen akkor 8000 lenne :S .De már találtam 10m 4000 -ért a babaszobán remélem nem csak megviccelt a csajszi :D

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?