Új privát üzeneted érkezett!

Dodi:Nekem van előtejem de én ezt már megszoktam.Az első kettőnél is volt,nekem ez a természetes :lol: Nekem is rengeteg tejem volt.Dorcsi 3 éves koráig szopizott :oops:

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Nem igazán tudom, hogy nekem már előtejem van-e, mert nem sárgás, hanem átlátszó jön néha belőle.. Lehet, hogy ebből lesz majd az előtej?

Lemértem a haskörfogatomat kíváncsiságból, és 94 cm lett!! Pedig még csak a 20. hetet töltöttem be..Kb. átlagosan mekkora haskörfogattal szoktak szülni menni a nők? Tudom, hogy ez sok mindentől függ, a terhesség előtt kb. 63 cm volt a derékbőségem ( akkor még volt derekam :D ) Ráadásul pont a korának megfelelő a baba,tehát még arra sem lehet fogni, hogy óriásbébim lenne..

Vitaminok

Hát én az Elevitet már rég abbahagytam ,nem jött be, most a Hipp Natalt szedem. Magnéziumot csak akkor kéne szednem, ha keményedne a hasam, vagy amúgy is nyugodtan szedhetek ?

Benireni:

Szerintem nyugodtan elmehetsz táppénzre, és én is úgy tudom, hogy a tavalyi átlagkeresetedet fogják figyelembe venni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
zsanka84
Budapest
 
 


Köszi, hogy jöhetek! :lol:

4 éve lakunk Üllőn, a belvárosból költöztünk ki, de nem a legjobb helyet választottuk sajna....
A legnagyobb fiúnk 6ésfél, a középső 3, a legkisebb meg 1 éves.
Van két angyalkánk, akik a fiúk közt voltak pocakban pár hétig, valószínűleg pont lánykák lehetettek.
Nagyon örülünk, hogy most sikerült végre a kiscsaj, mert régóta vágytunk már rá. Na meg Dávidom is, aki már 3 éve is kishugira vágyott :)

Előtejem nekem nincs, (tömény van) merthogy 4 nappal ezelőttig szopizott Csanikám. Sajna igaz az, hogy félidőben megváltozik a tej íze :((

Dávid sulit kezd ősszel, Zéti meg az ovit, így egy kis időt eltölthetek kettesben majd a legkisebbel is remélem.

Én is érzem már, hogy egyre kevésbé bírom a hajtást, de napközben pihenek a fiúkkal. Én már nyitva vagyok kicsit, de a dokim szerint ez nem gáz a negyedik babánál. remélem! :)

Kriszta

Dávid, Zézé, Csana, és Sára baba Anyája
futrinka33
 
 

 
 

sziasztok

Dodi. Nekem is van már előtejem egy ideje. Jól meg is lepödtem :)
Nekem az egyik cicimben átlátszó jön, a másikban meg fehéres-sárgás. :) Martinával nekem elég hamar beindul a tejcsi, azt hiszem a 3. napon reggel, remélem most is fogok tudni szoptatni. Martinát 10 hónapig sikerült, de volt még tejem, csak egyszerűen nem kellett neki. Hiába adtam kiköpte.

zsanka.
Én nem tudom, hogy mennyinek kellene lenni a haskörfogatnak. Én nem mértem eddig. De ahogy írtad is,szerintem mindenkinek tök más. :) Én a magnéziumból 3x1-et szedek, de ha elfelejtem bevenni van amikor bekeményedik a pocim pár pillanatra. A védőnőm azt mondta, ha nagyon keményednék akkor nyugodtan lehet szedni,akár 3x2-t is. Az nem árt :)
Amúgy köszi, hogy megerősítettél a táppénzes kérdésben. Én is úgy tudom,hogy az előző évit keresetet nézik a GYED-hez. Ma a könyvelő is megerősített,szóval ma megbeszélem a párommal ezt.

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs
 
 


Sziasztok!

Fúúúúú, mennyit írtatok :) én is úgy vagyok, mint Dodi, jönnék, csak egyelőre nem nagyon tudok... :?

Előtejem nekem nincs, néha mintha csöppenne valami a pólómra, de aztán semmi... de azzal nyugtatom magam, hogy annak is lehet teje, akinek nem volt előteje :)

Samu egészen magához tért, most már sokkal többet mocog :)

Nagyon szép Milán baba anyamci :) és tényleg fiú :D

Zsanka, nekem 114 a haskörfogatom, 65ös volt a csípőm, de én nem is nagyon törődöm ezzel ennyire, mert amúgy átlagos baba (bár mindenki azt mondja, hogy nagy lesz, mert félidőshöz képest nagy a pocakom :? , hát majd kiderül :) )

Dalma, szőlőcukor segít, ha tényleg a cukrod!! egy szem és helyre is jössz :) de amúgy a terhelésed jó lett? vagy még nem voltál?

Reni, irigyellek a mozi miatt, úgy mennék én is... csak most semmi jó nem megy (jó = ami engem is érdekelne :D )

Praszlera, sajnálom a keresztet :( nem úgy volt, hogy kicseréled az egyik vonalzót? :?

Futrinka, üdv itt :)

Bocsi attól, aki kimaradt, de ennyi maradt meg a fejemben csak :?

Mi jól vagyunk, csak eléggé dolgosak a mindennapok, ezért nem is tudok annyit jönni, mindig van valami... :( kipakoltuk a sok szemetet, így felszabadult egy csomó hely, átrendeztük kicsit a lakást, most már van TV-nk, meg rendes, kábeles netünk, lassan felszabadítom Samu manó szekrényeit, van már egy komódja, csak nem jó helyen, de szerintem lehet, hogy majd átpakolom (semmi súlya nincs üresen...), de mégy így is rumli hegyek vannak, szóval kész... :?

Megyek is, ebédelek, aztán pakolás második felvonás...

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Sziasztok!

Nekem sincs még előtejem, sőt a Noelnél sem volt. De ahogy Dodi is irta, ettől függetlenül majdnem 20 hónapos koráig szoptattam, sőt még most is szopizna, de akkor már nagyon fájt.
Zsanka én a Noellel kb 70 cm indultam és 107 cm mentem szülni, csak azért mértem, mert kiváncsi voltam, hogy mennyit nő. Most kb. 97 cm a kerületem, úgyhogy biztos nagyobb lesz, de ez igy normális. De ez az egész alkat kérdése, nekem csak előre felé nő a hasam, hátulról egyáltalán nem látszik, hogy terhes vagyok. Sokszor mikor megfordulok, kiakadnak, hogy úr isten mekkora hasad van. Ilyen a testalkatom szélességbe nem tudok hizni.
Ma egy apuka gyerek angolon azt mondta, hogy milyen szerencsés vagyok, mert csak kétszer kell szülnöm és egyből három gyerekem lesz. Legszivesebben mondtam volna neki, hogy te már csak tudod milyen egy szülés, biztos a két gyerekét is ő szülte :lol:
Jeanner a vonalzót most már tényleg le fogom cserélni, csak apát annyian csesztették a Bendegúz név miatt, hogy már elbizonytalanodott és hétvégén eldöntjük, hogy akkor most mi legyen.
Jó hétvégét mindenkinek
Anita

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
praszlera
Etyek
 
 


Halihó,

előtejem nincs. :-(
Dalma rengeteget mozog.:-)
Tegnap a terheléses cukor vizsgálat után a terhesgondozáson megkérdeztem h nem lehetne e meghallgatni a szívhangot? mondta hogy hát éppen megpróbálhatjuk..de ilyenkor még nem nagyon hallatszik azzal a műszerrel.....de azonnal meghallottuk..mondta is a doki h biztos azért mert vékony a hasam..-) na lassan már rajtam is látszik hogy babát várunk...pocakom nem nagy..de hogy hogy fér el????

KépKép
kaqk
Debrecen
 
 


Praszlera, szerinted engem nem csesztetnek a Sámuel miatt??? Kit érdekelnek???? Jajj, basszus, ha nektek tetszik, akkor nehogy már!!!! Az ilyet annyira utálom :( anyu is azt mondta a múltkor, hogy mondták a kollégái, hogy milyen név már ez a Sámuel???? beszéljen már le róla, adjak normális nevet a gyereknek... erre visszakérdeztem, hogy akkor mi lenne a normális név??? Hozéármándó? Vagy Marlonbrandó? Megjegyzem, nekem meg mindenki azzal jön, hogy miért nem Bendegúz vagy Hunor lesz? Hát csak azért, mert Sámuel lesz, csak ezért...

Kaqk, én pont most találkoztam az egyik kismamával, akivel beszélgettem a múltkor, kb. 3-4 hét van köztünk, kb-re veled egy idős lehet, na, neki is még csak alakulgat a pocakja, 18. héten csont vékony volt!!! Szóval nem értem én sem, de van ilyen is :)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Jeanner: Ricárdó, Manueldelaróza...
Nekem bejön a Sámuel, a beceneve, Samu ultracuki. Felnőttként is remekül hangzik majd.

Előtej: Nekem egyik gyereknél sem volt, most sincs, és remélem, hogy ez így is marad :) Szoptatási időben állandóan csekkoltam a pólóimat, és nagyon kellemetlen volt.
A lányomat egy évesen állítottam le az anyatejről, most is eddig áll szándékomban szoptatni, de az égiektől csak annyit kérek, hogy legalább 4hónapig sikerüljön, állítólag az első négy hónap a legfontosabb. Szülés utáni első hónapban szinte óránként mellen volt a gyerekem, így elkerült a mellgyulladás és szerencsére volt is tej, de fagyasztani nem fagyasztottam, teljesen CSAK Neki elég mennyiség volt, nem is akartam, hogy több legyen, mert azzal csak a meló van. Rengeteg alkoholmentes sört, vizet ittam és sajtot ettem, valóban sok és tápláló lett a tej. Remélem, hogy 3. babánknál is olyan flottul megy majd minden, mint előtte.

Nekem nagy a hasam, csak nem tudom, hogy mitől, ugyanis a gyerek folyamatosan a bugyi vonalában mozog, miközben tök fent van a hasam... bezzeg eddig éreztem a köldökömnél, most meg lejjebb nyomul.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsebbi 2011.06.17 15:00-kor.

Lilypie Maternity tickers
zsebbi
 
 


jeanner:Köszi köszi nekem is tetsziiiiik :D Ő a kis szerelmem :oops: Nem tudom hányszor néztem meg a videót de nem tudom megunni és mindig találok rajta valami újjat.Pl: akkor ott észre se vettük,hogy fogdosta az egyik kezével a másikat meg mosolygott :) Itthon vettük észre :D
Hát az én pocakom...szóval az úgy van,hogy tőlem már megkérdezték,hogy már lassan szülök??? :shock: :lol: Sokan nem hiszik,hogy ekkora és még csak 24. hétben vagyunk és nem értik miért függ össze a pocak mérete az előző 2 terhességgel amik ugyebár ráadásúl császárok voltak és eleve meg van nyúlva a bőröm alul és még hasfal sérvem is van. :?
Áh,én ettől a pakolós témától már ki vagyok.Most meg már maradnék a picike szobába egy kisebb ággyal(nekünk)mert azt hangulatosabban meg lehet csinálni mint egy 40 nm-es szobát :? Az lesz a vége,hogy majd utolsó pillanatban kapkodunk és akkor is kitalálok vagy 5 lehetőséget :roll: :lol:

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület
 
 


zsebbi:Milán is midig máshol van.Hol fent hol lent van olyan,hogy itt is érzem ott is egyszerre :D Most a köldök fölött egész fent.
Engem a hasamban az zavar de nagyon,hogy a sérvtől talán de köldök alatt alig nő mintha nem is lenne semmi :S Pedig uh-n is ott nézik köldök felett meg nagy :S Legközelebb ezt a sérv dolgot megbeszélem a dokival mert eleve lógós volt a pocim(az a bizonyos kötényhasam lett a 2.császár után hiába voltam 45 kg. tavaly akkor is olyan volt :( )Ráadásul pár napja elég sokat görcsöl is lehet a megerőltetéstől hogy laza a kötőszövet :S

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület
 
 


Anyamci, szerintem ha sérved van, másképp helyezkednek el az izomszalagok stb., gondolom, hogy jobban is fájhat emiatt. Huhh, nem lehet egyszerű, sajnálom. Én csak, mint egy papagáj, a sok fekvést és magnéziumot ajánlom... már amennyit két gyerek mellett tudsz. Majd mond, hogy mit javasolt a dokker.

Milánbaba nagyon szép az ultrahangon! Gratu :)

Lilypie Maternity tickers
zsebbi
 
 


Zsanka!

Sztem jó nagy a pocakod :shock: :lol: .
Nekem is pont 94 cm, viszont már 25 hetes, és én 72-es derékkal kezdtem :oops: .
Botonddal 116-tal mentem szülni, de az nagynak számít. Vele 24 hetesen már 99 cm volt.

Futrinka!

Húú, 3 fiú :lol: . Sztem nálunk is ez lesz :P . Bár annak idején volt egy olyan megérzésem, hogy két fiam lesz, meg egy lányom :roll: . De ki tudja... Még az se biztos, hogy lesz 3. :lol:
Hát, nem tétlenkedtetek, egy éves a kicsi, és 4 hónap múlva itt a mégkisebb :shock: :lol: . Nem félsz? :roll: Vagy a 4.-nél már rutin?

Benirenata!

Botonddal ugyanez volt: csomó tejem volt, de beteg lett, és elutasította a cicit. Még álmában sem fogadta el :( . 8,5 hónapig szopott, de addig szinte csak azt :wink: . annyira nem bánom, mert azt tűztem ki célul, hogy min. fél, max. 1 éves koráig szopjon. Ez végülis így is bejött :wink: .

Jeanner!

65-ről 114-re nőtt a pocakod?!?!?! :shock: :shock: :shock: Sztem az nagyon durva! Biztos jól mérted?! Én majdnem ennyivel mentem szülni, és mindig azt hitték a kórházban, hogy ikreim lesznek. Vagy sokat híztál volna? :oops: Bocsi, de ez nagyon nagy különbségnek hangzik :roll: .
Ha tényleg ekkora, tenned kell egy képet róla, mert ez brutál lesz a végére :twisted: :lol: :lol: (bocsi :oops: :P )

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Az én hasam is 114 most mértem.Ti hol mértétek amúgy?Köldök vagy csípő? vagy???

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület
 
 


Anyamci!

A csípőnek mi köze a derékhoz? :roll: :oops: A csípő az gyakorlatilag a fenék körben (mondjuk én azt is mérem) :lol: :lol: . Én mérem a "gyomromnál" is kíváncsiságból, de pocakméretet a legszélesebb ponton szokás mérni (ált.ban a köldök vonalában).
Nekem a 114 azért megdöbbentő Jeannernél, mert 65-ről indult :shock: . Igazából a különbség a durva. Mert te írtad is, hogy volt hasad terhesség előtt is, de ő vékony lány (gondolom a 65-ös derékból :P ), első baba...

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


dodi: semmi köze a csípőnek a derékhoz! :shock: Hol írtam ilyet? :lol: :oops:
Csak annyit kérdeztem ki hol méri a pocakot?! :wink: ( én a köldökömnél amúgy)
Szerintem nem megdöbbentő,nekem is az elsőnél is hatalmas volt már ilyenkor pedig szinte laposan kezdtem.Legyél rá büszke Jeanner :D :wink:

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület
 
 


Én is a köldökömnél mértem, ott a legszélesebb a pocakom :D

Amióta a Kicsidodi megemlítette az előtejet, azóta még jobban beindult, nem semmi.. :D :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
zsanka84
Budapest
 
 


Sziasztok!!!
Mindent szorgalmasan elolvastam amit írtatok.Nagyon tetszenek a témák és amiket írtok.Most gyorsan kirohantam centiért,mert nekem is szörnyülködnek,hogy mekkora a hasam.Kereken 100 cm.
Már éjfél van és én tök fáradt vagyok, mert az apa külföldön van így még több dolog hárul most rám.
Azért azt szeretném megkérdezni,hogy "bölcs" döntés lenne a Dörömbözi Dézi nevet serdülő korban átíratni pl:Dörömbözi Luca Dézi névre.Mióta a kisfiú nevén törjük a fejünket(apuka kitalálta,hogy még se tuti a Csaba név)azóta elkezdtem aggódni,hogy mi lesz ezzel a gyerekkel felnőtt korában(Dézivel)
A kisfiúnak most apa Bálintot szeretne adni én meg Mártont.
Nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre.Előre is köszönöm ha őszintén megmondjátok a véleményeket.Jóéjt!!

Családient.hu vonalzók
ddia74
Mór
 
 


Előtej
Nekem nincs... vagy csak nem folyik, én meg nem nyomogatom...

Has
Alkat kérdése, szerintem. Meg függhet attól is, hogy mennyire feszes a hasfal (izom, kötőszövet)
Vendég
 


ddia74, nekem mindenhárom fiúnevetek tetszik, de az a fontos, hogy nektek tessenek. A Dörömbözi Dézi is jól hangzik :) Ha majd a lányodat zavarja, akkor megváltoztatja, szerintem ezen ne törjétek a fejeteket. A névválasztás amúgy is "ízlések és pofonok", tulképp "magatoknak" választotok, ne befolyásoljon nagyon a környezet.

Lilypie Maternity tickers
zsebbi
 
 


dia. Igaza van zsebinek teljesen :)
Lányok nagyon érdekelne mindenki véleménye: egy szobába fogtok aludni a babával vagy külön???hihi :oops: most arra gondoltam,hogy külön alszunk de lesz a szobájába egy kis heverő nekem ha....a nappali amibe meg aludnánk közvetlen a baba szoba melett van.Nem tudok dönteni és a hócipőm kivan ettől,hogy ilyen bonyolúlt vagyok :(

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület
 
 


Anyamci

Mi egy szobában leszünk a babával, legalábbis az elején, szerintem sokkal könnyebb megoldani az éjszakai felkeléseket is így.
Ráadásul ismerve magamat amilyen parázós vagyok és főleg, hogy első baba lesz, nyugodtabban fogok aludni, hogy nem messze lesz tőlünk a kiságya.

Dézi

Szerintem a Dézi az nagyon szép név, különben se érdekeljen mások véleménye. A fiúnevek is szépek :D
Mi is nagy dilemmában vagyunk a névválasztással kapcsolatban, nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz nevet választani, de még úgyis van pár hónapunk dönteni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
zsanka84
Budapest
 
 


anyamci: mi külön aludtunk már Emmával is , de pár lépésre volt a gyerekszoba, most is a szomszéd szoba, nálunk egy szobába kerülnek azonnal.

KépKép
kaqk
Debrecen
 
 


Nálunk elvileg lesz külön babaszoba... aztán majd meglátjuk, hogyan alakul... :wink:
Vendég
 


Sziasztok!!!

Gratu a képekhez,uh.-hoz.
Üdv. az ujaknak...

Én is ugy vagyok mint Kicsidodi.Olvasgatok,de azt is ritkán.Sok melo van a házkörül,házban.Apa most itthon van szabin is.Törpök is itthon vannak már.Boginak jeles lett a bizonyitványa,és 4kitünöje is lett.
Én,jol vagyok.Baboca sokat mocorog,néha "kirugaja a ház oldalát"!!!
Holnap megyek uh-ra.majd jelentkezem hogy mi volt.

Nállunk ma nagyon hüvös van,nem éri el a hömérséklet a 15 fokat sem,és nagyon fuj a szél is.
Ma pihike napot tartunk,lustizunk-!!!!!!

Szép napot mindenkinek...

Kép

Kép

Kép
vikianya
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok,

Jó rég írtam, iszonyú hosszú volt ez a hét, rengeteg dolgom volt és most is épp takarítás közben ültem le végre végigolvasni mindenkit... nem értem még a végére, de igyekszem behozni a lemaradást :)

Vitaminok: én bevallom nem szedek kimondott terhes-vitamint, a dokimmal is beszéltem, ő is azt mondta h bőven elég ha szedem a rendes multivitamint és mellé szedem a magneb6-ot, és elvileg minden laborvizsgálat eredménye teljesen pozitív. Amúgy sem akarok ilyen iszonyú mennyiségű pénzt kiadni egy viaminért, mikor a másikban szinte ugyanaz van.....

A héten dolgoztam utoljára, és azt hittem kicsit lenyugszik majd az élet körülöttem, de egyre több dolgom van és mióta nem dolgozom folyton közbejön valami, egész nap szinte meg sem állok, esténként olyan jól esik bezuhanni az ágyba :)

Előtej, hát én még nem érzékelem, de nem aggódom emiatt, ha lesz tejem nagyon nagyon fogok örülni, de ha nem akkor nem, számtalan megoldás van már erre is. Persze az lenne a legjobb ha jó sok lenne :D

Anyamci, mi mindenképpen egy szobában fogunk aludni, mivel egy szobánk van összesen :D de már gondolkodom olyan megoldáson, hogy hogyan lehetne leválasztani a szoba egy részét, h legyen a törpinek is egy kis saját kuckója :)

Pénteken voltunk dokinál, megnéztük a csöppséget, mocorgott ezerrel, még mindig úgy néz ki, hogy kislány, azt hiszem ez már így is marad :D Nagyon jó volt megint látni, hogy minden rendben van vele is és velem is! Sajnos képet nem kaptunk, de majd legközelebb viszek fényképezőt :) Nagyon sokat mocorog, egész nap meg sem áll, de éjfél korül a legaktívabb, tegnap este is mikor lefeküdtem szinte "hullámzott" a hasam ahogy mocorgott odabent :D

Pihizzetek sokat, szép napot mindenkinek!!! ;)

KépKép
buuni
Budapest
 
 


Sziasztok! :)

Kicsidodi, nem híztam sokat, vagyis szerintem a 6 kilóm nem sok, ez inkább azon múlik, kell-e WC-re mennem vagy nem :D (azaz van-e aktuálisan szorulásom vagy nem) De amúgy 106-114 között van, bár én is lentebb mérem, talán ez is számít... majd este vagy holnap reggel megmérem a "hiúsági" vonalnál is, ahol ugye a nők nem kismamaként mérik magukat :) meg ahogy visszaolvastam, én lent mérem, mert ott a manó, ott amúgy is 90 körül volt, szóval ezért tűnhet durvának... én nem szeretném, ha hatalmas lenne a pocakom, én csinos, szép pocit akarok :D (aztán majd olyan lesz, amilyen).. na, szal majd mérek, hogy mi mennyi, mert szerintem összekevertem a szezont a fazonnal :oops: :roll: :D amúgy én úgy érzem, hetek óta nem nő a pocakom, de mindenki, akivel ritkán talizok azt mondja, nagyon gyorsan növünk... hát lehet... a jövőhéten csináltatok egy képet, és akkor felteszem a sorozatot :D (10-13-16-19-22. hét :) )

Anyamci, nálunk is együtt alvosak leszünk, sőt eleinte, amikor még nincs éjjel-nappal vagy sokszor szopizunk éjjel, addig mellettem alszik bölcsőbe (külön ugyan, de az ágyunk mellett), aztán majd 2. hónaptól (5. héttől kb.) óvatosan elkezdem beszoktatni az ágyba, de az is a mi szobánkban lesz... majd másfél éves kora körül szeretnénk külön rakni, de nálunk ennek sok oka van, legfőbbképp a hőszigetelés hiánya a gyerekszobában... azt még meg kell csinálni majd...

Dia, nekem a Márton jobban tetszik :) de a Bálint is jó :) Ami Dézit illeti: ha nem emiatt csúfolják, akkor csúfolják majd másért, tapasztalat, ezzel ne törődj szerintem!

Buuni, nektek van már nevetek?

Carotta: ahogy minden más is, úgy a pocak is alkat kérdése... én ismerek egy kismamát, 14 hetesen ismerkedtem meg vele, ő azt hitte, már a 30. hetet taposom, pedig nagyon messze voltam tőle, én meg nem értettem, mit keres ott, mert tök lapos volt a pocakja, pedig már a 18. héten járt. De tényleg, semmi, 0, teljesen lapos volt a hasa... szóval ez szerintem teljesen egyedi... :)

Lányok, letöltöttem a Kiegyensúlyozott babák és nyugodt mamák kézikönyvét, nem olvastam még, bele sem lapoztam, de ha érdekel titeket, elküldöm a közös fiókra és le tudjátok tölteni :)

Mi jól vagyunk, ma voltunk elefániban, vettünk egy csomó cuccot, érdemes ott körül nézni, vannak elég olcsón cuccok :)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Na, mértem egy gyorsat :lol: a "néhai" 65ös derekamnál 98, lentebb meg így, hasmenés idején (cseresznye) 106... :roll:

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Itt lehült a levegő és szinte egész nap esett az eső. Noel nagyon mocorog... nekem meg még tanulnom kell...

Kaqk
Egyedülálló anya leszek, ha közben az apukának nem jön meg az esze... Az a jó, hogy a szüleimre mindenben számíthatok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Dodi
Nekem nincs előtejem.

Futrinka
Nálatok is jó sűrűn jönnek a gyerkőcök!

Jeanner
Nálunk nem megszokott a Samuel név, más országokban viszont elég gyakori :lol: :wink:
Jó nemzetközi név :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Engem érdekelne a könyv!

Anyamci
Nálam egy szoba van, tehát együtt leszek Noellal.
Láttam olyan kiságyat, aminek az egyik oldalon nincs rácsa, teljesen anyuka ágyához lehet tolni... együtt alszanak, de mégis külön...
Vendég
 


Köszi mindenkinek a választ.Asszem eldöntöttem végre :oops: :lol: Milán külön lesz a nappali melletti kis szobába (az most a mi hálónk)viszont lesz benne egy kanapé nekem.Ha Dorinámra gondolok őt jól elrontottam :S még csak most próbálom szoktatni,hogy egyedűl aludjon a saját szobájába... :?
Ma ezt néztem..nekem nagyon tetszett :wink: :)
http://www.indavideo.hu/video/Elet_az_anyamehben_1_resz
http://www.mommo.hu/media/Elet_az_anyamehben_2resz

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Mindenki milyen elfoglalt mostanában. Csak egy kérdés... Aki még dolgozik, meddig tervezitek?

Üdv : Verus :)

Kép
ativerus
Budapest III. kerület
 
 


Jeanner
Én is szeretném a könyvet!

Ativerus
Nekem nem megerőltető a munkám. Ha Mira engedi, akkor szeretnék végig dolgozni... :wink:



Debreceni lányok
http://www.babamosoly.hu/index.php?opti ... mid=100001
Ismeritek?
Vendég
 


Csajok, akkor elküldöm közösbe, vagy felteszem docsra és a linket küldöm :)

Babamozartot kértek? ;) azt is küldök, aztán aki akarja, leszedi, aki nem, az nem :)

Sophie, miért hagyott ott Noel apukája? :( nem rossz így? :( tudom, semmi közöm hozzá... és akkor a szüleiddel fogsz lakni? Tényleg nagyon jó, hogy így számíthatsz rájuk :)

Ativerus, én július 1ig járok be, utána nem...

Anyamci, ezt a vieót én is ismerem, sok okosat elmondanak benne első babás anyukáknak, bár én végigbőgtem :) (hormonok :roll: )

Na, feltöltöm a könyvet és küldöm :)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Verus, én is szerettem volna végig dolgozni, de sajna eddig bírtam az ácsorgást :( meg hát a cigifüstöt....

Jeanner, gondolkoztunk elég sokat a neveken, de valahogy, mindig visszakanyarodunk az Almához, úgyhogy azt hiszem ennél is maradunk :) Így hát a törpilla teljes neve Bali Alma Luca lesz :) A Lucához a párom ragaszkodik, mert engem is így hívnak és beleszeretett a nevembe (is) :D

Anyamci, nagyon szeretem ezt a videót, és hát engem is meghatott egyszer-kétszer :)

Ami a derekamat illeti, én 75 cm-rel kezdtem, most 93nál tartok, a csípőm és a cicim 5-5 cm-rel lett nagyobb.... mondjuk előtte sem volt kicsi.... egyik sem... :)

Szép éjszakát mindenkinek, remélem a mai kicsit nyugisabb lesz, tegnap este végig forgolódott és rugdosott...


Kép Pocak :)

KépKép
buuni
Budapest
 
 


Sziasztok!

Rengeteget írtatok, nem is bírtam rendesen végigolvasni csak kutyafuttában. Csütörtökön "leugrottunk" Horvátországba kicsit romantikázni a tengerpartra a férjemmel kettesben és ma este jöttünk haza. Nagyon jó volt, de az első nap csak arra tudtam gondolni, hogy a nagyfiam mit csinál otthon a nagyszülőkkel, nem hiányzunk-e neki túlságosan. Persze szuperül érezte ő is magát és kérte, hogy maradjunk még a papáéknál :D

Amiket megjegyeztem a témákból:

Kiegyensúlyozott babák, ny. mamák könyv: Nekem is megvan, az első terhesség alatt rengeteget olvasgattam és teljesen egyetértettem vele. Aztán megszületett a fiam és rájöttem, hogy ezt képtelenség betartani. A gyereket szerintem túlságosan óraműnek tartja, mindent percre pontosan lebont, egy újszülött még nem így viselkedik. Szóval nekem nem működött, de hajrá, mert biztos van ellenpélda is.

Haskörfogat: Most megmértem rajtatok felbuzdulva és 99 cm. Óriási. Már az elsővel is nagy volt ( még a szülésznőm szerint is), kicsit félek, hogy most mi lesz a végére, hogy fog majd visszahúzodni. :oops:

Gyerekszoba
: Nálunk külön szoba lesz. Azért is költöztünk ide mert 3 háló van és szerettem volna, hogy mindenkinek jusson egy kis külön zug. Ha maradtunk volna az előző lakásban ahol 2 háló volt ott azok lettek volna a gyerekszobák és a nappaliból valami térelválasztóval csináltam volna magunknak egy kis hálófülkét. Itt lesz benn a szobájában egy kihúzható 2személyes kanapé, amin szükség esetén alhatunk. A nagynál is így csináltuk, az első 2 hónapban beköltöztünk a férjemmel a szobájába, aztán már a gyerekdoki kérdezte,hogy minek alszunk még mindig vele, tök felesleges. Az első éjszakát végigbőgtem a saját hálónkban, hogy nem mellette alszunk, aztán rájöttem, hogy jobb ez így mindenkinek. :D

Előtej: Nekem még nincs, nem is bánom ha nem lesz. Az elsőnél sem volt és végül 7 hónapos koráig szoptattam. Őszintén szólva most sem tervezem tovább.

Huh, hát első körben ennyi, majd holnap próbálok részletesebben visszaolvasni, már ha ez lehetséges egyáltalán :)
Vendég
 


Anyamci!

Ti hol mértétek amúgy?Köldök vagy csípő?
Bocsi, de ezt értettem félre akkor :roll: :oops: . Azt hittem azt kérdezed, hogy ki hol méri a pocakját... Pocakot nem mérhet vki csípőnél :roll: :lol: :lol: :lol: :wink: .
Persze, Jeanner legyen rá büszke, nem azért írtam, hogy takargassa (nem mintha ekkora pocakot lehetne ) :lol: ;). Csak amikor Botonddal voltam terhes, akkor is méregettük a pocakokat, és a legtöbb fórumozó 110 alatti pocakkal ment szülni, ezért lepett meg nagyon, hogy egy első babás, alapból igen vékony derekú lánynak félidősen(!) nagyobb a pocakja, mint másnak szüléskor :shock: :roll: .
Félre ne értsetek, én vitatom, hogy így lenne, csak tényleg nagyon meglep, és őszintén sajnálom értem, mert ez "ikres méretű pocak" (tuti egyedül van Samu?!:P), és nekem már nagyon nehéz volt léteznem a végén 116-os pocakkal, előtte meg még itt a fele...:roll:
Szóval tényleg nem bántás, vagy ilyesmi csak áll-leesés, és vállveregetős együttérzés :lol: :lol: :lol: .


Ddia!

Sokadik gyereknél nem lepődöm meg ekkor pocakon :wink: :lol: :lol:.
Én nem "nyúlnék" Dézi nevéhez. Majd ha ő úgy érzi, akkor elintézitek, vagy ha felnőtt korában ez vmiért gond neki, akkor megváltoztatja ő! Én amúgy emiatt nem adnék "becenevet" keresztnévnek, de ha már így alakult, az nem véletlen, és nagyon szép ez a név így is :wink: .

Anyamci!

Én Botondnál úgy terveztem, hogy pár hétig mellettünk alszik (kiságyban, de egy szobában, hogy csak oda kelljen vennem a cicimhez), és kb. egy hónaposan megy saját szobába. De nem tudtam aludni, ha mellettünk volt :roll: :oops: :oops: . Folyton felugráltam, hogy jól van-e, miért mozdult meg, nincs-e baja, tisztára be voltam sózva :oops: :lol: :lol: . Aztán átvittük a szobájába, sőt a bébiőrt is kikapcsoltuk (csak a légzésfigyelő ment), mert mellettünk van a szobája, így ha sírt azt azonnal hallottam, de a mocorgást nem :wink: . Így mindenki jól aludt :D . Én soha nem vettem magamhoz éjszaka később sem, de az már direkt elhatározás volt, mert nekem zizim, hogy a szülők ágya a szülőké, és mindenkinek megvan a maga helye :roll: . Így volt (fejlődési ugrásnál), hogy egy éjszaka 6x mentem át szoptatni, de az csak 1-2 nap volt, viszont a mai napig csak "játszani" jön az ágyunkba, imád a saját helyén aludni. :D Így mindenki happy :P .
Szóval most is így tervezem, hogy a kicsi megy a saját szobájába (megkapja Botondét, ő meg "nagyfiús" szobát kap, távolabb), és én ugrálok hozzá, ha kell.
Én ragaszkodom a saját ágyamhoz, a férjem mellett, ez az én zizim :oops: .

Azzal persze semmi gond (meg mással sem nyílván, csak sztem :twisted: ), hogy "kényszerből" egy szobába kell aludni a picivel, én csak az egy ágyban alvást nem szorgalmazom :roll: .

Jeanner!

Dejódejó, tegyél sorozatot, az olyan cukiság :P :lol: :lol: :lol: !
A 98 egyből "mamabarátabb" :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a véleményeket!
Anyamci!Én a három nagyot teljesen elrontottam.Köztünk aludtak.Szörnyű volt így utólag bele gondolva.Akkor nem tűnt annyira veszélyesnek csak az amikor az első fiam nem volt hajlandó csak úgy aludni ha a hasamat simogatta.Addig fajult a dolog,hogy nem tudtam még hátat se fordítani neki!!!Na csak ezt ne csinálja senki!
Dézi velünk aludt de külön kiságyba ma már külön alszik de ajtó nincs becsukva köztünk.Mi az alsó szinten a nagyok a tetőtérben.Mindenki külön szobában és ez nagyon jó.Dézinél már ügyes vagyok,voltam a rendszeresség a legfontosabb.Mindig ugyanott eszünk,alszunk és ő tudja és oda ül mindig ahol a tízórait kapja és oda ahol a vacsorát vagy az ebédet.
Sophie!Van egy ismerősöm és ő a második babát várták (lassan szül) és apuka bele szerelmesedett a szomszédasszonyba.Nagyon erős lelkileg!Remélem megjön az apuka esze és...ha nem akkor ne bánkódj csak előre én három gyerekkel mentem újra férjhez és minden sokkal jobb lett.Pedig az első férjem se volt szar alak.
Nekem sincs előtejem később szokott jelentkezni.A melleim "terhesen" nagyok és mindig sok tejem volt eddig.
Én nagyon csúnyának látom magam azért nem teszek fel képet,de nagyon örülnék ha a gyerekeimet megnéznétek a faceboo-on.
Zsanka!Nem fogsz nyugodtan aludni attól a naptól kezdve ahogy meg lesz.Én legalább is mindenre fenn vagyok rögtön.A férjem meg alszik ,mint a tök ha bőg a Dézi akkor is.:-((Szerintem is igazad van,hogy megnyugtató az a tudat,hogy ott van a közelben.A volt szomszédasszonyom külön szobába tette és hagyta sírni és azt mondta így leszoktak a bőgésről.Azóta diplomájuk van,felnőttek így is de én ezt soha nem tudnám megtenni.

Jajj!Mindjárt reggel!Jó éjt kismamák!!!

Családient.hu vonalzók
ddia74
Mór
 
 


Sziasztok :)

Buuni, nagyon csinos a pocakod :) Nekem olyan kockapocakom van, de lehet csak én látom annak, mindegy, olyan :roll:

Kicsidodi, én nem akarok nagy pocakot, ismerek pár kismamát, akiknek már a sarkon látszik a pocak, aztán 10 percig pocak, aztán kismama :lol: na én ilyet nem szeretnék, de mondom, olyan lesz, amilyen, sajna ezt sem én döntöm el :roll: de most egy ideje nem nő előre, hanem fölfelé, így bízom és reménykedem :)

Anita, nekem is gyanús az a könyv, ahogy olvastam a bevezetőt, de azért elolvasom, az nem árt :D max. röhögök egyet és elfelejtem gyorsan :)

Tegnap voltunk elefániban, olyan de olyan de olyan cuki böszöm vastak hálózsákot vettünk kincsecskének, hogy el sem hiszitek :) 62es, még veszek egy 74eset, utána már nem kell a vastag, sőt remélem a hálózsák sem... csaak nálunk ugye alapból hideg van, ha feltüzelem a gatyámat is, szóval szerintem praktikus lesz, főleg ha a gyerek is elviseli :) és sok az unisex szín, ha esetleg a második kislány lesz és nem nyári :)

Na megyek a szokványos hajnali sétára, szép napot mindenkinek! :)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Sziasztok Lányok!

Egy gyors kérdésem lenne: Nektek a cukorterhelés előtti egy hónapban néztek éhgyomori cukort? Holnap kellett volna mennem, viszont azt mondták, ha nincs 1 hónapnál nem régebbi cukoreredményem, akkor nem csinálnak terhelést. Én azt hittem, h leveszik egy napon az éhgyomorit, majd 2 órával később a terheltet. Az a furcsa, hogy se a nődokim, se a háziorvos nem mondta, h kétszer kell mennem.
Jeanner, Neked hol csinálják majd ezt a vérvételt?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
szilda5
Budapest III. kerület
 
 


Szilda: nekem csinálntak éhgyomri vérvételt, azt hiszem ez lesz a cukor, most meg a terhelésest. azért kell gondolom hogy tudják összehasonlítani. :-(
De hát erre az elsőre a dokidnak kellett volna küldeni. biztos nem voltál éhgyomri vérvételen korábban???

pocakom: 95cm.:-) pedig nem is nagy...inkább a derekam tűnt el. 77-79 volt korábban.

KépKép
kaqk
Debrecen
 
 


Köszi a gyors választ Kaqk!
legutóbb a 12. héten néztek éhgyomorit a többi laboros dologgal együtt. nem mondták, h kétszer kell menni, csak most a laborosok. Mivel inzulinrezisztenciám volt már terhesség előtt is voltam terhelésesen, ahol az inzulint is nézték, ott egy alkalommal vették le a vért 1-1 órás különbséggel (ez egy másik helyen volt), ezért gondoltam, h most is így lesz.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
szilda5
Budapest III. kerület
 
 


sziasztok

Rengeteg írtam erre elszállt az egész :twisted: :twisted: :twisted:

Úgyhogy mostmár nem írom újra. Rövid leszek.

szilda. nekem úgy lesz, hogy reggel megyek éhgyomorra, vesznek vért,megiszom a cukros lötyit,és 2 óra múlva megint vesznek vért.

buuni. csinos vagy és szép nevet választottatok.:)

Együttalvás: Mi egy szobában leszünk a babával,de remélhetőleg a kiságyban fog csucsukálni,de majd meglátjuk,hogy lesz, ha igényli vagy én igénylem,akkor átrakom magunkhoz, vagy a kiságy egyik oldaláról levesszük a rácsot és odatoljuk magunkhoz. De amúgy mi is belevágtunk a tetőtér kialakításába,mert így nem fértünk volna el, úgyhogy valószínűleg,mivel a lányomat mostmár szeretnénk külön szobába rakni, így mi is felmegyünk az emeletre és ha majd a gyerekek nagyobbak lesznek, az övék lesz a tetőtér,mi meg vissza leköltözünk a párommal.

Pocakmérés. Én sose mértem,de mostmár fogom,kíváncsiságból :)

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs
 
 


Jeanner
Köszi!
Én úgy vagyok a különböző könyvekkel, módszerekkel, hogy olvasok róla... aztán majd csináljuk úgy, ahogy nekünk jó :lol: :wink:

Szilda
Nekem levették az éhgyomri vért, elküldték a laborba. Mikor megvolt az eredmény, akkor ittam meg a cukros folyadékot, és 60-120 perc múlva volt ismét vérvétel.
(ha az éhgyomri magas, nem lehet megcsinálni a terhelést... és mi a biztosíték, hogy most is jó a cukrod, ha egy hónapja jó volt?????)
Vendég
 


Ja, jó lett az eredményem :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


Carotta: örülök, hogy jó lett:)
én sem értem, hogy miért kellene két különböző napon levenni. Lehet, hogy azért van ez így náluk, mert szakrendelő, és nem a kórházba megyek? Neked hol csinálták?

Együtt alvás: az elején mindenképp szeretném, ha együtt lennénk, csak az a kérdés, hogy melyik szobában leszünk. A babaszoba 8-9 nm-es csak, és annak a légtere lehet kicsi lenne hármónknak, reggelre nagyon elfogyna a levegő.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
szilda5
Budapest III. kerület
 
 


Szilda: nekem csinálntak éhgyomri vérvételt, azt hiszem ez lesz a cukor, most meg a terhelésest. azért kell gondolom hogy tudják összehasonlítani. :-(
De hát erre az elsőre a dokidnak kellett volna küldeni. biztos nem voltál éhgyomri vérvételen korábban???

pocakom: 95cm.:-) pedig nem is nagy...inkább a derekam tűnt el. 77-79 volt korábban.

KépKép
kaqk
Debrecen
 
 


Debrecenben csinálták a klinikán... mindig ott intézem a vérvételeimet... még nagyon várni sem kell :wink:
Vendég
 


Sziasztok!!!!

Megvolt a dokilátogatás.Minden rendben van Ricsi babával.Méretek jok,söt nagyobb is mint kellene,de azt mondta a doki belefér,mert nem nönek azonos ütemben.Igazi kis örökmozgo.Most hogy nincs olyan meleg nagyon sokat mozog,este is alig birtam elaludni tölle.Éjjel pisi,és ö azonnal fent is van....aztán kb. 1 ora plafonnézegetés volt.

Nekem is van elötejem,és volt is mind a 2 törpénél is.
Mi egy szobában alszunk majd Ricsibabával.Anno Bogi és Milán is velünk aludtak 1 szobában,majdnem 2 éves korukig,és szerencsére nem volt gond utána a különalvással,simán ment.Remélem most is igy lesz majd,de az még messze van.(bár gyorsan eltellik az idö).
2,5kg.ot hiztam.De a pocakom jo nagy már.Olyan kis tojás formáju,és eléggé lent van.Jaaa Ricsi baba feje lent van.....

Szép napot mindenkinek.
A héten valamelyik nap megyek lötyit inni....fhujj...!!!! :x

Kép

Kép

Kép
vikianya
Budapest XXII. kerület
 
 


buuni milyen szép neve lesz a Törpidnek :)

Én ma voltam dokinál, minden ok, szerencsére.
Együttalvás kérdésben sajna nálunk nincs választás, 1 szobánk van :) de remélem ez előbb-utóbb változni fog.

Cukorterhelésre 2 hét múlva megyek, egyszer már voltam, már nem tudom pontosan hányadik héten, de az eredményem jó lett. Éhgyomorra vért vettek, majd meg kellett inni egy asszem 2 decis cukros szirupot, utána 2 óra múlva szintén vért vettek.

Hasamat nem mértem, de mindenki szerint lányos formám van :) Kb 2 hét és remélem kiderül, akkor készülök 4D-re.

Kép
ativerus
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok :lol:

Én is mértem haskörfogatot. 90 cm, de nekem mindegyikkel kicsi hasam volt. (cserébe maradt is mindig egy kis kötény :cry: )

Kicsit tényleg gyorsan jött a két kisebb, de ez a korom miatt volt sürgető :oops: (na meg apa kora miatt)
a két év korkülönbség nagyon jó, mert már most tök jókat játszik a 3 évesem, az 1 évessel.
mi egy szobában alszunk Csanival. az ő ágya a mi ágyunkhoz van erősítve, és az oldala leszedve. így ő néha mellettem, néha a kiságyában alszik. míg szopizott ez volt a legkézenfekvőbb, meg én a kötődő nevelés híve vagyok. a középső is velem aludt 2 éves koráig. szóval kicsit kilógok, de nekünk ez vált be, így kiegyensúlyozottak a fiúk is, és mi is. :wink:

ddia, jól veszem ki, hogy neked is van már három csemetéd? mekkorák most?

mi nagyon sok csajszis rucit kaptunk barátoktól, szerintem csak passziból veszek majd pár darabot. párat már vettem a Hádában, mert ott vannak nagyon picik is. 46-50esek. nagyon sanszos, hogy pici lesz a leányzó, és kellenek icuri ruhák is.

Szép napot!

Kriszta

Dávid, Zézé, Csana, és Sára baba Anyája
futrinka33
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?