Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsánat hogy így ismeretlenül betévedek, csak gratulálni szeretnék Happynek! Éljen, Éljen. Hogy van Lili? Még mindig itt vagytok Halmon? Örülök hogy jól vagytok és sok sok boldogságot a csajokhoz.

Természetesen Minden Kedves Anyukának ugyanezeket kívánom, le a kalappal!
:wink:

És még aki miatt idetévedtem: Claire, láttam hogy Jonatán a fiacskád és mivel ez nem egy sűrű név....Nem Ti voltatok benn a Klinikákon októberben? Betegek voltak az ikrek, Joni volt rosszabb bőrben....én voltam a kiszáradós, szondás, senki sem tudja mi a baja Zétikémmel....remélem már semmi nyoma a betegségnek és remekül vagytok, persze ha Ti voltatok... :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Zsuzskó! Gratulálok, Gyurka tünemény! Kitartást, nemsokára már szaladgáltok :wink:
Üdv kukucsi

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


Happynek megvolnának a babái? Vagy miért a gratuláció? Végig néztem az elmúlt lapokat, de nem tudok semmit... :roll:

Kata
labkat
 
 

 
 

Labkat, neeem, én még csak mint pocaklakókhoz gratuláltam.:-) Illetve nem tudom, mert csak itt láttam hogy újra pocakot növeszt, lehet hogy azóta szült, de még azért nem kell annyira sietni!:-)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


:D Zsó, mi voltunk :( , jól van Joni, írtam pü-t! Köszi, h rám leltél! C
claire
 
 


Sziasztok Csajok!

Nincs igazán időm jönni egyelőre, mert rohadt sok dolog van állandóan (pont nektek mondom???? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: ). pedig a csajszikáim szépen alszanak éjszaka, összvissz 1x kelnek. kipihent vagyok ... hehehehehe, na ez nem volt komoly. a nappalok elég húzósak, akkor szinte egy percem sincs. amikor hazajön valamelyik fiú, akkor gyorsan nekiállok rendezgetni a lakást, h ne szaladjon annyira. estére meg hulla vagyok. ugye ez nem azért van így mert nem tudom a napon normálisan megszervezni???? :roll:
csajok nagyon jól vannak, már most látszik, h teljesen ellentétes két személyiség. Bogi (most már) kevesebbet eszik, jobban alszik, (egyelőre) hamarabb csinál mindent pár nappal, mint Eszti. Eszti viszont félelmetesen nyugodt, képes két órát is elnézelődni a pihenőszékben, képes elaludni egyedül (Bogit az esetek nagy részében ringatni kell), viszont Ő felszínesebben alszik, kevésbé akaratos, mint 4 perccel idősebb nővére :lol: :lol: :lol: .
Én hulla vagyok minden este, sokszor azt sem tudom hol áll a fejem. délelőttönként sztem minden séta előtti készülődésnél legalább 5 évet öregszem (soha nincs meg semmi!!!!! ááááááááááááá). nagyfiam szombaton ballag, jön majd a család, kb. 20-an leszünk. gyorsan, tömören ennyi ami velünk van.
ja, ami még kérdés és Ti biztos ismeritek a helyzetet: elkezdett a kajálásuk "szétcsúszni", nem egy időben és nem ugyanannyit esznek. éjszaka és reggel még jó, de aztán napközben ez teljesen elcsúszik. szerintetek erőltessem az egyszerre evést vagy hagyjam az egészet a francba, mert úgysem sikerül. nem örülök neki, h különböző időben akarnak enni, mert így sehova nem tudunk elmenni.
egy kép a végére:
Kép

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


na és a heti eseményünk, h Bálint a nap nagy részében nem hord pelust!! ügyesen szól amikor pisilni kel neki, néha még becsúszik egy-egy pisi amikor sétálni megyünk. olyan ügyes, imádom!!! :lol:

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Szépek!!!!
Kaja: enyémek is hol együtt, hol külön szopiztak, én próbáltam együtt tartani a dolgot, változó sikerrel. Most, h esznek ugye mást is, igyekezni szoktam, h az együtt történjen, ma pl Nonó még aludt, Joninak adtam egy kis szopit, és amikor a kislány kelt, együtt gyümiztek. Nem tudom, h ez jó-e, de így próbálom együtt tartani a kajálást.
claire
 
 


Vica, elolvadok, a csajszik olyan édesek!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Maccs
vörösmacska
 
 


Sziasztok!
Egy kicsit itthon vagyunk még egészben, egészségesen :) kb. még 3 hét, aztán császár.
Zsuzskó, merre vagy? otthon vagy már? utoljára elég sírósan láttalak (jöttél le az udvarra lifttel), remélem azóta minden oké, puszi
deni78
Budapest
 
 


Ja, Happy, Te merre vagy?????
deni78
Budapest
 
 


Ja, amúgy már minden oké, magzatvizek átlagosak, kedden lesz flow és biometria (eddig minden oké volt).
Zsuzskó, láttam a képet Gyurkáról, tökkéletes :)))!
Szóval ki merre van? Mert én még pár hetet bent leszek.....(a 16-osban).
deni78
Budapest
 
 


Sziasztok, Lányok!

Először is szeretném megköszönni, hogy részese lehettem az oldalnak.

Én vagyok, azaz anyuka, aki januárban tanácsért fordultam hozzátok, a discordáns iker terhességem miatt, ugyanis 13, hetesen terhesség megszakítást javasoltak. TTTS.

Az ikrek jól vannak, igaz a disordancia fennáll, a mai napig, BPD: A:90, B:82,
Terhességi hét: 35 hét 3 nap.

Január óta folyamatosan, figyelemmel kiérlek titeket, belőletek táplálkoztam, de eddig babonaságból nem mertem írni.

Külön szeretném megköszönni Mezi, és Zsuzsko, hozzászólásait, ők voltak azok, akiktől a legtöbb erőt, kitartást merítettem.

MINDEN KEDVES FORUM TAGNAK és BABÁNAK, és TERMÉSZETESEN PÉLDAKÉPEIMNEK, MEZINEK és ZSUZSKONAK, KÍVÁNOK JÓ EGÉSZSÉGET.

KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM és MÉGEGYSZER KÖSZÖNÖM.
balazsne
Ömböly
 
 


Tényleg aggódok már én is Happy miatt!

Wicca: gyönyörűek a lányok, olvadozok. Csodaszép szemük van!!!

Nálunk nagyban átalakítások folynak, lett új lépcsőnk, és új spejz is alakul, aztán majd lesz új fürdőszobánk, ami egy darabig kiszolgál mind a hatunkat :) Bár kis helyen is elférnek akár így is :D

Kép

Kép Motoroznak is, bár Bálint inkább csak a lábai között viszi a műanyag csodát :D

Kata
labkat
 
 


Labkat!
Mi 2009 nyarán alakítottunk át, új fürdőszoba, hogy vhogy 2 legyen, meg galéria, hogy elférjen a 4 gyerek....2010 nyarán születtek a picik :lol: :lol: ...csak úgy mondtam, nem törvényszerű :lol:
C
claire
 
 


Claire: No ne fenyegess :lol: :lol: :lol:
Egyébként úgy lesz, hogy van egy szimpla wc-nk és rakunk egyet a fürdőbe is, meg lesz egy kád, egy zuhany és két mosdó, hogy mind elférjünk. Aztán idővel - ha netán tán vissza hozzák a szocpolt - a tetőteret is beépíthetjük. Szóval hely van, és ha még jönne poronty... :D ő, ők is elférnének :wink: Bár azt hiszem férj nagyon meglepődne a hír hallatán :oops:

Kata
labkat
 
 


Ismerős, mondom én, mi úgy alakítottuk át, hogy ami addig wc volt, oda került némi bővítéssel egy zuhi meg egy mosdó, ami addig fürdő volt, ott maradt a kád, és a mosdó, és bekerült egy WC.
Mi eleve tetőtérben lakunk, már nincs nagyon hova bővíteni :( !
de ezek szerint nálatok még van hely dögivel :lol: :lol: ...

Elaltattam őket, ki tudja meddig :roll: , megyek: Claire
claire
 
 


lanyok, mi van ezzel a topikkal?!?!??

hisz kozuletek sokaknak a pocijukban van a babo; nektek nincs megfelelo kifogasotok ;-) .... Es mi lett Zsuzskoekkal, Happyvel, stb? Mezi, Ti hogy boldogultok? Wicca, rettenetesen edesek-gyonyoruek a babaid!!!

Mi ma lettunk fel evesek, ugy elszallt, hogy csak na! De olyan gyonyoruek a lanyok, hogy minden idoelszallasert kompenzalnak!

mi ket heten belul hazakoltozunk, olyan remenyeket ringatok, hogy majd osszeroffentenem a csapatot egy kis kerti dumcsira... csak razodjunk vissza rendesen a lakasba... (RRRRengeteg cuccal es ket plusz emberrel tobben megyunk haza... nem lesz konnyu...)

zsebi
zsebibabak
 
 


Zsebi: üdv újra itthon. Sajnos mi személyesen nem fogunk találkozni, vidékiek vagyunk, de jó az összeröffenősdi.
Mi jól vagyunk. Olivér kapott a héten két oltást, de meg se kottyant neki. :D
A lakásunkkal vagyunk elfoglalva, hogy végre költözhessünk, emiatt jelentkezem ritkábban. De olyan távolinak tűnik még, pedig már nincs sok vissza.
Olivérnél elkezdtük a hozzátáplálást is. Alma a menü. Először ugye csak lé formájában, de már 1 hete pépesen is eszi. Imádja. Akkor szoktam neki adni, ha kevesebbet cicizik és utána egy kis kiegészítésnek kapja. A cumisüveget nem fogadja el, emiatt pohárból iszik. Egész ügyesen megy neki.
:)

Tényleg haldoklik a topik... Pedig nem szeretném, ha egy év után kihalna... (lassan egy éve, hogy elindítottam)

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Deni! Ha Te bejarsz a Klinikara, nem tudnad legalabb valahogy kinyomozni, mi lett Zsuzskoekkal? Mar boldogan otthon vannak-e? Meg Happyvel, stb?

Lanyok, es mielott teljesen eltuntok az eterben - csak annyit mondjatok, hogy akkor "hova" lesztek? Hova erdemes mashova menni akkor, ha az ember ikresekkel akar beszelgetni?

Mezi, remelem, nem hal ki a topik; nem is ertem, mi lelte...

Amugy attol, hogy videki vagy, attol meg lehet talalkozni, nem?? ;-) Mi szivesen latogatunk videkre is; es latunk Titeket videkrol (bar nem tudom, merre van Becsehely, de mindegy!)

Ugyhogy lanyok, gyertek vissza, vagy mondjatok meg, hova menjunk "utanatok"!
zsebibabak
 
 


Sziasztok!
Én is vagyok, csak most kevesebbet írtam! Bizony érdemes életben tartani a topicot akkor, amikor kicsik el vagyunk havazva, mert amúgy meg tök jól jön máskor az online társaság és segítség, és tényleg van néhány dolog, amit csak hasonló élet helyzetben lévőkkel lehet, vagy érdemes megbeszélni!
Zsuzskó! Nagyon helyes "krapek", hasfájóssággal mit tudsz kezdeni?
BOcs, most mennem kell, majd jövök: claire
claire
 
 


Sziasztok!

Én is jelentkezem!
Köszönjük a dicsérő szavakat! :D imádom őket!! (bár kinőhetnék már ezt az ordítós időszakot :oops: :oops: :oops: ) az esték elég húzósak ...
3 hetes Gyurkánknak tündéri és édes a mosolya!! sok pusszancs neki és mamájának is!
Zsebibabák: már fél évesek lettetek? tényleg telik-múlik az idő :shock: !
balázsné: de örülök, h jelentkeztél!!!!! :) sztem ez nem is különbség!!! a 35+3-al engem már leköröztél :D!!! jelentkezz, ha megszülettek a bébikék!!!
Mezi: nálunk Esztike vigasztalhatatlan az oltások után :cry: , Bogi pedig sztem ha nem lett volna éhes, akkor észre sem veszi, h szurit kapott :) ! tök jó, h elfogadja Olivér az almát! nálunk az nem nagyon ment ...
Labkat: jajjjjj de édesek!!!!!!!!! de jó látni ennyi gyereket egy helyen :D!!! a felújítás/átalakításért irigyellek is, meg nem is :wink: :lol: :lol: . majd dobhatnál ilyen előtte-utána képet!
lánykáim ahhoz képest, h (állítólag) kétpetéjűek, egyre jobban hasonlítanak egymásra :lol: :lol: :lol: . minél hamarabb be kell tetetnem a fülbevalót nekik :lol: !!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Köszi Zsebi, hogy megnoszogattad a csajokat, így legalább mindenki egy kis jelet adott magáról. :D

Olivér ma nagyon nagyon jó baba volt. Imádom. Ma találkoztunk a húgom egyik agyontetovált ismerősével, akit a kicsi még ezelőtt soha nem látott. Úgy kacagott neki, mint a fene... Azt hittem megzabálom.
Amúgy csatlakoznék Zsuzskóhoz. Sokszor belegondolok, ha az Ákos is itt lenne velünk, nem is tudom, hogy bírnám a két gyerkőcöt. Az Olivér is lefoglalja az egész napomat. De lehet, hogy akkor az lett volna a természetes... Szóval le a kalappal előttetek.
Már nem emlékszem. valakinek lettek kb. annyira koraszülöttek a babái, mint nálam az Olivér? Ő a 30. héten született....

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Az előbb elfelejtettem.
Zsuzskó: tündéri baba Gyurka. Örülök, hogy otthon vagytok.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Zsuzsko: nagyon édes Gyurka baba. Milyen szép szemei vannak :)

Én most altattam el Johit, Bálintot és Gergőt. Nálunk az eltűnés oka, hogy alig vagyok itt gép előtt. A srácok szeretnek kint lenni, de ha bent is vagyunk, sok a dolgom. Részben átalakítás, részben a lányok sem ovisak már, és mire mind elkészülünk. Gondolhatjátok mit szét nem pakolnak. Még jó, hogy Verus már ügyes, és segít sokat. Most vettünk cipi szekrényeket, és így már azokat is el tudom hányni. De hát még sok dolog van!
Ráadásul főzni is kéne, bár ötletem sincs. A legrosszabb, hogy most kezd átalakulni srácok alvása egy alvás lesz szerintem, és Gergő hihetetlen matrica. Alig tudok haladni és most is csak tejbegrízt ebédeltünk (pontosabban tejpépet, dobozosat, mert még volt egy itthon). De kéne valami főtt kaja is!
Na lépek is valamit kiagyalok!

Kata
labkat
 
 


Kedves Zsuzsko, Mezi, valahogy ugy van ez adolog, hogy nem ervenyesulnek a matematika torvenyei. Ket babaval tenyleg sokkal tobb a dolog; viszont egy babaval semmivel sem kevesebb, mint kettovel...

:wink:

mindenesetre maradjatok nalunk!!! a mi reszunk vagytok!
zsebibabak
 
 


Sziasztok Lányok!
17-én megszülettek a fiúk :)
Zolta Árpád 15:17-kor 1700g és 42 cm. Levente Álmos pedig 2450g és 48 cm. Kép Zolta

Kép Levente [/img]

Mindhárman jól vagyunk.
deni78
Budapest
 
 


Zsuzskó, örülök, hogy Ti már otthon :). Én még csak egyedül, mert a 34.hét plusz 6 napon megszülettek, de már nem a sote-n vannak a fiúk.
deni78
Budapest
 
 


A kicsit még másnap elvitték az 1. sz. gyermek klinikára, mert felpuffadt a pocija, azt hitték teljes bélelzáródás...nagyon ki voltam...de ma már szó sincs erről, viszont vizsgálják, hogy vajon mi miatt akadhatott meg ennyire a magzati bélsár....Levente a Péterffybe ment ma, ott már nem kell inkubátor,meg ott össze tudunk hangolódni egymással... ma már szopizott is, ahogy Zozó is, csak ő nem evett, hanem nyammogott :)). Hát még nem akarok befeküdni (hely sem sok van Levinél), még infúziót kap, addig meg nem lehetne velem úgysem mindig, így meg bejárok mindkettő picurkónkhoz.
Ti jól vagytok??
deni78
Budapest
 
 


Deni! Gratulálok!!!! Éljen! Jó egészséget mindnyájatoknak!
Miért nem tudják egy helyre rakni őket? Neked sem semmi rohangálni szoptatni! Próbálj közte pihenni, és igyál sokat, h legyen tejcsi! Nagyon szépek a fiúcskák!

Ami a tennivalókat és a gyerekszámot iulleti: egy gyerek nem gyerek, kettő meg már sok a jóból :lol: :lol: :lol:

Mellesleg nekem most csak 3 van itthon, de nem látom, h annyival kevesebb lenne a tennivaló, ma is 3x ment a mosógép, persze előtte hazaköltöztettem őket az oviból, isiből, a nagy meg megjött a táborból...nem részletezem.
Nálunk is lesz némi átalakítás, inkább bútor csináltatás, átrendezés, de időnként hetekig tolódik egy donoz ruha átnézése vagy átpakolása is :( . elképzelésem van, de a két kicsi most elég keveset alszik, amikor ébren vannak másznak szanaszét, és közben az alap dolgoknak (mosás, főzés, takarítás) mennie kell.
Na, nem sírok, tulképpen soha nagyobb bajom ne legyen :wink:

Sapi: tescoban nagyon helyeset láttam, bár nem járok oda. nekünk simlis sapik vannak, én azt szeretem ilyen kicsinek, aminek puha az ellenzője. Ja, meg van vmi kalapkája is. Mijdig kell vmi a fejükre, annyira kopik :lol: Nonó kis fider-fodor kalapkákban nyomja :D
sajna a babakocsiban egymás előtt ülnek, és leszedik egymásról a sapit!

Claire
claire
 
 


Deni! Fantasztikus, gratulaloK!!!! jajdejo!!! nagyon szep nevuk van a fiuknak!!! mar en is banom, hogy nem mertunk bevallalni ilyen magyarosabb fiuneveket; lanybol meg nem talaltunk...

De azert ne szivasd le magad nagyon az utazgatassal, nem lenne jobb befekudni? (bar akkor is a ket baba kozt ingazni kell... nem ertem, miert nem lehetnek egy korhazban?!). gyujtsd az energiaid akkorra, ha hazamentek!!!

Zsuzsko, egyszeruen gyonyoruszep Gyurka. Nem tudok betelni a kepevel. Micsoda okos szemecskek! Es jo, hogy vegre magadrol is felraktal kepet! hozza lehet kotni a sok tortenetet egy kephez is vegre. nem tudom, orulsz-e a fogyasnak, de a kepen nagyon jol nezel ki!

Ja, Deni, azert meg ird le, hogy mitol indult be a szules ilyenkor, es milyen volt!!

Happyrol nincs hiretek?
zsebibabak
 
 


Meg azt akarom irni, hogy milyen fura - persze mindenki megall az ikrek elott, csodalja oket, dicseri; aztan mindenki azt mondja, hogy "hat jo sok munka lehet!" vagy "jo sok stressz!"

Erdekes, hogy senki sem azt mondja, hogy "de irigyelem! dupla boldogsag!". Ha en valaszolom, hogy "igen, sok munka, de meg tobb boldogsag", erre azt mondjak, milyen diplomatikus vagyok... pedig szo sincs ilyesmirol ;-)
zsebibabak
 
 


Köszike lányok :)
Azért nem lehetnek együtt, mert Zozóka még inkubátorban van.
Zsebi...milyen igazad van! :)
Ja, hogy mitől indult be a szülés...egy vicc volt :D....A dokim (Cs.Á) most van szabin (2 hét), de én velem semmi nem történhetett volna ez idő alatt, mivel stabil voltam :))))))...teljesen zárt méhszáj, minden oké stb. Na, erre meg...mire visszajön már nem is talál ott :D. Na, szóval....Szerdán volt ugye a teljes holdfogyatkozás.......ez már csak utólag derült ki, hogy valószínű közünk van hozzá...bár én ezt sosem gondoltam volna, hogy ránk hatna majd esetleg, mert ugye a kórházban lehetett hallani, hogy front van, sok a szülés..stb. Csüt.reggel vécézés után (hajnal 5) vettem észre, hogy kicsit folyik valami...de utána már csak néha volt szivárgás, de azért vettek kenetet, elküldtek vérvételre.megvizsgáltak....de mondták, hogy nem biztos, hogy magzatvíz....mondam oké, majd kiderül..nem sietünk :)).
Másnap reggel letusoltam, na akkor már törölközés után combomon észrevettem, hogy ez tuti magzatvíz :D....na de nem sok volt.....de miután a doki megvizsgált mennem kellett a szülőszobára, hogy majd ott megfigyelnek, hogy most mi is van....na, föl is háborodtam, hogy tudom én figyelni :D....de gondolotam legyen, majd du.visszajövök a szobámba....de hát 3-kor már meg is császároztak, mert tényleg magzatvíz volt, lent már elég intenzíven szivárgott...4-re készen is voltunk :). Lázár doki csinálta, szimpi volt (bár sokan nem szeretik), kedves. Fura volt, hogy annyi ember volt a műtét közben körülöttünk, de mki nagyon kedves volt....jó volt :))) Na utána az intenzíven megtudtam, hogy mi az a fájdalom.....nővérkék imádták nyomkodni a hasam....de hát ezt már a többiek ismerik biztos :).....
Szóval elindult....csak úgy :)
Iszom a laktoherb teát........ van még valami ami esetleg jót tesz a tejtermelésnek? vagy ami nagyon tilos ilyenkor?
deni78
Budapest
 
 


Szerintem nem sok meló, inkább sok odafigyelés, állandó topponlevés kell az ikrekhez. Na, ezt jól megaszondottam :lol: , de sztem értitek!
Viszont tényleg meghatóak, nagyon nagy boldogság!

Tejcsi: próbálj meg sokat inni, pihenni, és bízz magadban!!! Lehet ikreket szoptatni, és az nagyon jó nekik :D
claire
 
 


Deni, nekem a kovetkezo 6 baba tavlatabol a tejcsivel a tapasztalatom. az elso 3nal kemenyen meg kellett kuzdenem, hogy legyen tejem; de a vegen mindegyiket tobb, mint egy evig szoptattam, es 6 honapig kizarolag; a kis ikreim is nagyon hurkasak csak anyatejcsitol, es csak jovo heten fogom nekik bevezetni a szilard kajat (6 honaposak).

En mindent probalhattam, ehettem, ihattam, szedhettem - semmi sem szamitott, egy kivetelevel: eleg gyakran raktam-e mellre a babat. az elsonel ott "rontottam" el, hogy nagyon buszke voltam, hogy 3 hetesen ataludta az ejszakat - igen, az nagyon jo volt a mamanak, de nem a tejcsinek: ezutan kezdett apadni, es bizony keservesen tudtam visszahozni, de visszakuzdottem neki: felebresztettem magam ejjelente 2-3 is orankent, es a gyakori mellretevestol visszajott a tej. 2.kal megint elkovettem ezt a hibat; azota mar figyelek, es nem hagyom szegenyeket, hogy 3-4 oranal tobbet kihagyjanak szopcsibol, es igy azota nem volt gondunk.... ikrekkel talan konnyebb, mert amugyis tobbet vannak mellen, igy kevesebbet hagy ki az oxitocin-termeles, igy talan eleve jobb a helyzet...?

mindenesetre sok sikert, es biztos vagyok benne, hogyha hiszel benne, hogy sikerul, es akarod, akkor sikerul (ha visszanezed, hogy pl. a 2010-es topikban, meg masokban kinek sikerult - eleg nagy a korrelacio azzal, hogy ki az, aki ezt tenykent kezeli, hogy menni fog, es kesz, es nem taplalt hozza, nem cumiztatott, stb). Ja igen, meg vannak azert veszelyek: bimbovedo; cumi; kiegeszites; - ezek mind betehetnek a szopcsinak. persze nem feltetlenul, de jo esellyel. (pl. en most bimbovedoztem, es tenyleg a babak utana hallani sem akartak az igazirol; meg kellett kuzdenem, hogy ujra elfogadjak... szinten a cumitol is rosszabbodott a szopasuk ujszulottkorban, es kutatasok is azt mutatjak, akik cumiznak, korabban abbahagyjak a szopcsit).

koszi, hogy leirtad a szulest! most mar ugye elmultak a fajdalmaid?

sok boldogsagot Nektek!
zsebibabak
 
 


Akkor nekem jól működnek a gyerekeim, mert mindegyik folyton szopni akart éjjel, és a mostaniak is :D Nem volt megállás, tejcsi sem csökkent, legfeljebb alvás hiányom lett.
Ami a cumit illeti, én is ellene voltam, első1-2 hétben enm volt, de aztán lett mindegyiknek, de szerencsére nem rontotta a szopási technikájukat!
Egyetértek Zsebivel: a sűrű mellre tevés nyerő, én eleinte minden nyekkenésre mellre tettem őket :D !

Claire
claire
 
 


Köszönöm szépen :)
Már jól vagyok, egész nap nagy a jövés-menés...épp ma mondták, hogy ne csak 5-6 óránként fejjek, hanem 3 óránként, mert a babák is úgy fognak. Mindkét helyen (kórházak)lehet fejni, úgyhogy most már akkor meg fogom tudni oldani, bár közte sterilizálni is kéne a mellszívót :D hm.....na sebaj....iszom sokat, laktoherb, ásványvíz, ma monda a szomszédasszony, hogy barnasört is kéne.....eddig van tejem, most már remélem csak több lesz, mert ahogy érzem, az igény is magasabb :) esznek a babucik...minden nap mellre tehetem őket, mikor megyek hozzájuk, úgyhogy remélem nem lesz itthon gond vele.
deni78
Budapest
 
 


Deni, hatalmas gratula a babákhoz! Sok boldogságot és főleg kitartást!
Pussz

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


Köszike Csajok! :)
deni78
Budapest
 
 


Kép Kép
deni78
Budapest
 
 


Ja! Barnasört mennyire ajánljátok? Próbálta már valaki?
deni78
Budapest
 
 


A sört én nem szerettem, de lehet az is jó!
Ezek a fiúk hatalmasak! Nagyon édesek! Örülök nektek.
Pussz

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68
 
 


Deni, hallottam en is a sort (nem csak a barnat), de inkabb csak poen szintjen. A lenyeg benne, hogy kicsit ellazit, de azert nincs tul nagy alkoholtartalma; szerintem ne eroltesd, hacsak nem kifejezetten jol esne! Ha igen, akkor vagj bele! Ami sokkal fontosabb, hogy tenyleg rendszeresen fejjel es tedd oket mellre; most az elso idoben alakul ki, mennyire lesz sok tejcsid! (persze utana is kell azert dolgozni rajta). De siman menni fog, semmi gondod nem lesz! A kutatasok szerint a szerek (tejszaporito tea, bogyo, akarmi) csak placebo-hatasuak (tehat, ha fityfirittyet szedsz helyette, de nagyon hiszel benne, hogy az segit, akkor az ugyanugy fog hatni); viszont a kereslet-kinalat beallasa az alaptorveny (ha sokat kiesznek a babak, sokat termelsz!).

Az igazsag szerint en a sterilizalassal nem idegesitenem magam; de tudom, elso (masodik) gyerekes anyanak ezt nagyjabol kar mondani. Ha nem piszkolod a fejodet, akkor ha frissen (de tenyleg frissen) meleg vizzel lemosod, az eleg. persze az embert megnyugtatja, hogy sterilizalt, vagy kifozte vagy akarmi; de ha valahonnan muszaj idot "lopnod", ebbol szerintem lehet.l vegulis honnan menni a gepre baci/virus, ha tiszta helyen tartod? (persze ha a korhazba mehet, az mas!). legalabbis en egy ido utan mar nem szenvedtem ezzel, es nem lett semmi problema belole.

Deni, viszont a babak gyonyoruek!!
zsebibabak
 
 


Sziasztok!
Deni! Nagyon helyesek! Melyiket másoltad melyikről? :lol:
Sör: elvileg kismamáknak alkoholost nem javasolnak. Ha a nagy melegben jól esne egy sör, nem lesz semmi baj, ha megiszod, de külön erőltetni nem érdemes. Viszont a folyadék pótlásra ügyelj.
A legjobb tejszaporító a gyerek maga, tehát gyakori mellre tétel, sok folyadék, pihi és önbizalom.
Claire
claire
 
 


Deni: én is gratulálok a fiúkhoz, nagyon édesek.
Tejcsivel kapcsolatban azt tudom neked tanácsolni, mint a többiek. Rakd a bébiket sokszor cicire és hidd el magadról, hogy tudsz szoptatni. És rengeteg folyadék. :D

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Deni én is gratulálok a fiúkhoz!!! Nagyon helyesek!! :D
a sört (alkoholmentes!!) csak ajánlani tudom. bár az az igazság, h sztem mind a tejszaporító tea mind a sör ivása a folyadék mennyiségének növelésével szaporítja a tejcsit. tényleg a bébik sokszori mellre helyezése a legjobb ;)!!! jó olvasni a soraid, tele van boldogsággal!!! :D:D:D

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Köszönöm szépen!!! :)
Igazatok van biztos a cicire rakással kapcsolatban, csak még nincsenek itthon a babucik, úgyhogy ez elég nehéz, így marad a sok folyadék :)
Levit hazahozhatjuk jövő héten, úgy néz ki, hogy külön-külön szokjuk meg egymást....de sebaj :) csak minden rendben legyen. Mindkettő lurkó jól van, csak még keveset esznek, főleg Zolta..... De ezek a bealvások...húúúúú...és nem lehet fölkelteni...nem semmik :D.....itthon mit csinálok majd velük? Vagy ha éhes úgyis fölkel? De akkor meg mindig szoptatni fogok? :shock: Ja, amúgy már szopiznak....de amikor csak egyedül próbálom berakni a cicit a pofijukba, akkor nem megy tej...szóval én még nem tudom rendesen bekapatni velük :( mindig csak segítséggel megy......ÉS ÉN MÉG EGYSZERRE AKARTAM ŐKET SZOPTATNI!!!!! :D na de hooooooooogyan????
Szóval ennyit rólunk.
A kicsi babák amúgy hogy bírják az otthoni létet? Tényleg megy a sírás otthon az új illatok, zajok miatt a kórházi lét után? Vagy ez nem szentírás?
deni78
Budapest
 
 


Kedves Zsuzsko, ne erts felre;nem akartam en sem semmit leszolni (bar tenyleg ugy hangzik...). A placebo-hatas nagyon fontos... Ha valaki hisz valamilyen bogyoban, teaban, stb, akkor az bizony yrnyleg hasznal...

Deni, addig probalj meg gyakrAn fejni, amig nincsenek Veled. Ha tudod, minel tobbszor valtsd ki a tejleado reflexet (amikor hirtelen jobban jon a tej, es kicsit bizsereg a mellbimbo); az fokozza a tejtermelo hormontermelest.

sajnos a tobbivel kapcs. en sem tudok okos lenni... igen, nekem is mindig bealudtak, es szinte lehetetlen volt oket felkelteni... es az egyutt szoptatas sem igazan sikerult... talan mert nem volt jo szoptatoparnam? valahogy a kis nyiklo-nyekloket nem sikerult rendesen kettot ugy tenni, hogy biztonsagosan legyenek fogva es jol pozicionalva is legyenek. azert sokszor probalkoztunk, ha volt eleg segitseg; de valahogy ugy ereztem, akkor sosem ettek rendesen.

ennek Claire a nagy mestere. Claire, "kozteruleten" is tudtal egyutt szoptatni? mert nekem az total kivetkezest igenyelt. egyet siman tudok akarhol szoptatni (mint ahogy irtam, tomott repulon 2 pasi kozt is tettem mar...), de kettot... pedig jo lenne neha nagyon, mikor egyutt uvoltenek...

Deni, szerintem nem fognak kiakadni a hazameneteltol; talan 1-2 napig. aztan reg elfelejtik, es jo lesz nekik az uj kuckoban, szeretetteljes feszekben... nekem inkabb az volt a baj, hogy aztan 4 honapos korukban mentunk eloszor igazan el (hazamentunk akkor), azt nem birtak akkor jol, elotte foleg otthon voltunk; ugyhogy otthon le kellett mondanom egy rakas programot, beleertve egy eskuvot is ;-((

amugy igen, keszulj fel, hogy az elso idoben szinte MINDIG szoptatni fogsz.... vagy a melleden alvo babust nincs szived letenni... neha meg most is ugy tunik, szinte egesz nap szoptatok; de aztan olyan hamar elmegy ez az ido, es olyan csodalatos - de sajnald ;-)) (tudom, csak a mosogatnivalo meg az egyeb hazimelo sajnalja...)

boldog hazavitelt!!!
zsebibabak
 
 


eni!
Ha te ott vagy, nem lesz gond megszokniuk az otthont :D .
A szopiba egyre jobban belejönnek majd! Meg ugye a tartásuk is javulni fog!
Bealvásban nem vagyok otthon, azt nálunk nem nagyon csinálták.

Szopis párna nekem bejött, én ikreset vettem, műanyag golyócska töltettel.

Zsebi!
Nem, igazán nyilvános helyen nem tudom együtt szoptatni őket, meg tartani is nehéz lenne. Van, ahova viszek szopis párnát, pl múltkor egy baráti buliba, kertben, fűben ülve szoptattam, de egy szopis párna is elég sokat takar:wink:. Én inkább nem szeretek másokat zavarba hozni vele. :oops:

Szerdára hány órára, vagy milyen napszakra gondoltatok?

Én meg újítottam az albumunkon :D
kicsit bő lére eresztve, akinek hosszú, bocsi :-)

https://picasaweb.google.com/1152265176 ... f3H0KyVSQ#

Claire
claire
 
 


tündéri, a kis okos szemeivel :D

C
claire
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?